'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Форум => Новини => Тема розпочата: Олександр_2015 від 01 Серпня 2020, 09:57:56

Назва: Штраф 17000 грн. за відсутність докум, що посвідчують особу в період карантину
Відправлено: Олександр_2015 від 01 Серпня 2020, 09:57:56
Цитувати
Суть справи: чоловік, перебуваючи у громадському місці (на зупинці), був у стані алкогольного сп'яніння та висловлювався нецензурною лайкою у бік перехожих та працівників поліції. Також він перебував на вулиці без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.

Чоловік у судовому засіданні свою провину у вчиненні інкримінованого правопорушення визнав та не заперечував обставин, викладених у протоколі.

Відповідно до п. п. 2 п. 3 Постанови Кабміну № 392, на період дії карантину забороняється перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.

Відповідно до ст. 44-3 КУпАП, передбачено відповідальність за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

Дослідивши протокол про адміністративне правопорушення, рапорти, відеозаписи з нагрудних камер поліцейських, оцінивши всі обставини справи в їхній сукупності, суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП.

На нього накладено штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто у сумі 17 тис. грн на користь держави
Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3211180