'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Форум => ПРО СУДОЧИНСТВО ВЗАГАЛІ і про суддів зокрема => Тема розпочата: gro-za від 18 Лютого 2010, 17:22:01

Назва: Про суди і суддів...
Відправлено: gro-za від 18 Лютого 2010, 17:22:01
http://ord-ua.com/2010/02/12/volchara-iz-obolonskogo-rajsuda/?lpage=1  -  Волчара из Оболонского райсуда 12.02.2010 13:21 | 37 комментариев | документы, сигналы, суд    
Антон Павлович Чехов утверждал — «Краткость — сестра таланта. Но, мачеха гонорара». Судья Оболонского районного суда Киева Сергей Анатольевич Волков сумел одновременно подтвердить и опровергнуть эту мысль великого литератора.
    Я держу в руках определение, вынесенное судьей С.Волковым, касающееся имущества, оцениваемого в десятки миллионов долларов (речь идет об имущественном комплексе «Склад централизованной заправки самолетов», расположенном в г.Борисполь). Сей документ занимает не более трех четвертей обычного листа формата А4. Талантливый человек, этот судья Волков!
    Скажу больше, он талантлив вдвойне — ибо краткость в данном случае не стала мачехой гонорара, полученного Волковым. Понятно, что под «гонораром» понимается отнюдь не жалование судьи, которое господину Волкову выплачивает 5-ого и 20-го числа каждого месяца государство.
    Не буду скрывать — я не сомневаюсь в том, что судья   Оболонского районного суда Киева Сергей Анатольевич Волков получил взятку. Причины, в силу которых я имею именно такое мнение, привожу ниже.
    Итак, сверхлаконичный судебный документ, изготовленный судьей Волковым 1 февраля 2010 года, содержит два резюмирующих мессиджа: отменить решение третейского суда, которым признано право на вышеуказанное имущество за компанией «Кребо-Авиасервис», и возобновить право Бориспольского межрайонного прокурора на обращение в суд по данному имущественному спору. К этому судья Волков добавил вопиюще циничное окончание — «определение обжалованию не подлежит».
     На мысль о вынесении заранее неправосудного решения за соответствующее материальное вознаграждение наталкивает ознакомление с материалами дела. Причем количество грубейших нарушений действующих правовых норм, в том числе — международных, не дает оснований предположить, что Волков просто ошибся. Не может опытный судья — а Сергей Волков отнюдь не вчера окончил юрфак — столь серьезно «налажать».
    Можем ли мы предположить, что судья Оболонского районного суда  Сергей Волков не знаком с Законом Украины «О третейских судах»? Я не верю, что столь опытный судья не в курсе, что данный законодательный акт предоставляет право на обжалование решений третейских судов в течении трех месяцев (от даты вынесения решения — для тех кто принимал участие в судебном разбирательстве и от даты, когда это стало известно — для тех, кто не принимал участие в данном деле, но его интересы могут быть затронуты решением третейского суда).
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: gro-za від 13 Травня 2010, 20:34:39
Сьогодні вдруге в житті, та можливо й востаннє, зустрівся в попередньому судовому засіданні у якості позивача з суддею Солом'янського районного суду м. Києва (вул. Шутова, 1) Соколовою В.В. При досить неординарних обставинах. Їй дісталася справа, по якій було винесене заочне рішення на мою користь суддею цього ж суду Мягкоходом Ю.В. Заочне рішення було оскаржене, скарга представника КП "Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду" Солом'янського району м. Києва Панової С.А. задоволена, а під час перегляду Панова С.А. заявила відвід судді Мягкоходу Ю.В., і суддя погодився. Якісь чудеса! Про перебіг цієї справи можна прочитати тут: http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4626.0.html  -  Продовження теми "ПРО ПСЕВДОКОНКУРС" . Є ще й інші повідомлення на цю тему на  даному та первісному сайтах.
А з Соколовою В.В. я вперше зустрівся кілька років тому назад у цьому ж суді, але на іншій площадці - за адресою вул. М. Кривоноса, 25. Тоді розглядався мій позов до КП УЖГ про укладення Типових договорів, затверджених постановами КМУ № 630 та № 560. І в останній день перед виходом у декретну відпустку суддя Соколова В.В. проводить засідання, на якому блискавично, але неочікувано,  виносить рішення про відмову в укладенні договорів! Що мені залишалося вчинити? Рішення абсолютно незаконне, однак судді вже немає. Подавати апеляцію не резон. Тоді я подаю нову позовну заяву, її розглядає інший суддя, і мої вимоги були задоволені. Нове рішення суду не оскаржувалося, набрало законної сили, але КП УЖГ не поспішало його виконувати. Державні виконавці ВДВС Солом'янського РУЮ м. Києва нічого не могли вдіяти. Тоді я по черзі заявив відводи трьом бездіяльним держвиконавцям, після чого - усьому відділу, виконавче провадження передали до ВДВС Деснянського району м. Києва, і о чудо (!) - рішення суду було виконане. Про це можна знайти в "Нарисах" первісного сайту http://gro-za.io.ua.
Мені на місці судді, яка повернулася нещодавно з декретної відпустки, було б соромно за таку поведінку. Але В.В. Соколова не така!
Сьогодні вона заборонила секретарю судового засідання надати мені копію інформації з носія технічного запису судового засідання. Послалася на норму, яка дозволяє їй надати копію лише після завершення судового процесу і проголошення рішення. Кому тоді буде потрібна така запізніла інформація? Однак, в ЦПК є стаття 27, частина перша якої надає право учасникам процесу знайомитися з матеріалами справи, робити з них копії, прослуховувати технічний запис.
Цитувати
Стаття  27.  Права  та  обов'язки  осіб,  які  беруть  участь  у  справі 

      1.  Особи,  які  беруть  участь  у  справі,  мають  право  знайомитися з   матеріалами   справи,   робити   з   них   витяги,   знімати   копії  з  документів,   долучених  до  справи,   одержувати  копії  рішень,  ухвал,  брати  участь  у  судових  засіданнях,  подавати  докази,  брати  участь  у 
дослідженні  доказів,   задавати  питання  іншим   особам,   які   беруть  участь    у   справі,   а   також   свідкам,   експертам,   спеціалістам,  заявляти  клопотання  та  відводи,   давати  усні  та  письмові  пояснення  судові,    подавати    свої   доводи,   міркування   щодо   питань,   які  виникають   під   час   судового   розгляду,    і    заперечення    проти  клопотань,   доводів  і  міркувань  інших  осіб,  користуватися  правовою  допомогою,   знайомитися  з  журналом  судового  засідання,   знімати   з 
нього   копії   та   подавати   письмові   зауваження   з   приводу   його  неправильності   чи   неповноти,   прослуховувати   запис    фіксування  судового   засідання   технічними   засобами,   робити   з  нього  копії, подавати  письмові  зауваження   з   приводу   його   неправильності   чи  неповноти,  оскаржувати  рішення  і  ухвали  суду,  користуватися  іншими процесуальними  правами,  встановленими  законом. 

Про це також йдеться у ст. 199 ЦПК:
Цитувати
   Стаття  199.  Зауваження  щодо  технічного  запису  судового  засідання,  журналу  судового  засідання  та  їх  розгляд 

      1.  Особи,   які   беруть    участь    у    справі,    мають    право ознайомитися   із   технічним   записом  судового  засідання,   журналом  судового  засідання   та   протягом   семи   днів   з   дня   проголошення  рішення  у  справі  подати  до  суду  письмові  зауваження  щодо  неповноти  або  неправильності  їх  запису. 


Але в цьому мені також було відмовлено. Суддя поплутала норму про 7 днів після проголошення рішення з правом  прослуховувати   запис    фіксування  судового   засідання   технічними   засобами,   робити   з  нього  копії, яке є імперативним.

Тепер настала моя черга заявити відвід судді. Що й буде зроблено, якщо до початку наступного судового засідання моє порушене право на отримання копії техзапису не буде відновлене.
До речі, історія з суддею майже повторюється, як фарс, прямо на наших очах. Через короткий час В.В. Соколова втрачає повноваження у зв'язку з закінченням 5-річного строку перебування на посаді судді, мабуть тому дуже поспішає. Досить при цьому нагадати, що КП "Дирекція" та КП УЖГ - близнюки-браття. І перше КП, і друге очолювала одна й та ж особа - нинішній директор КП "Дирекція" Мартиняк О.М. А зав. юридичним відділом "Дирекції" тепер працює та сама Панова С.А., яка раніше займала аналогічну посаду в КП УЖГ і яка свого часу домовилася з Соколовою В.В. прийняти рішення (у відсутності представника відповідача) про відмову в укладенні договорів під сміхотворним приводом - тому, що КП УЖГ не було визначене виконавцем послуг, хоч мало статус балансоутримувача будинку. Маємо пряме порушення норм ст. 29 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги". Але тоді це порушення вдалося нейтралізувати "малою кров'ю", хоч і не надовго. Районна влада здійснила реформування комунальних підприємств, і функції балансоутримувача перейшли до новоствореного КП "Дирекція" без правонаступництва (!), а виконавцями послуг визначені на відповідних територіях інші новоутворені КП (у моєму випадку - КП "Індустріальне"). Нашу гарну пісню про договори довелося розпочати знову. Вони були переукладені після звернення з черговим позовом до КП "Індустріальне".
І от тепер я підозрюю, що продовжується аналогічна змова між Пановою С.А. та Соколовою В.В. Чи можна вважати випадковим збігом обставин у справі, яку розглядав суддя Мягкоход Ю.В., і яку тепер розглядає з самого початку суддя Соколова В.В.? Думаю, що ні. Однак, остання "підставилася" у дрібному питанні про техзапис судового процесу. І на цей раз я не маю наміру їй прощати порушення  прав учасника процесу у статусі позивача. Свої чорні наміри ця "солодка парочка", я переконаний, не зможе реалізувати, запевняю усіх читачів цих рядків. Яка буде протидія - дізнаєтеся у подальшому.
Якщо хтось вважає, що мої наміри є надто жорсткими по відношенню до подібного свавілля у судочинстві, то пропоную зацікавленим у даній темі висловити свою думку у відгуках. Як запевняв Янукович, "Ваша думка буде почута, а проблема - вирішена".  ;)

Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Тетяна Academia від 14 Травня 2010, 13:17:49
Вікторе Івановичу! Мої власні коливання і роздумування, що "мої наміри є надто жорсткими" розвіялися після перших зустрічей з суддею Калініченко О.Б.
І тепер вже зовсім не відчуваю ніяковості, виголошуючи "Ваша честь, я не довіряю Вам слухати мою справу, бо Ви не поважаєте честь та гідність учасників процесу, поступаєте необ`єктивно і упереджено". Бо це правда на 100, 200, 1000 відсотків.
Дуже цікаво, які засоби будуть вибрані для обмеження свавілля судді Соколової.
Я для себе встановила методику складання "Чорних списків".
Цитувати
Голові Солом'янського райсуду м. Києва Побережному Валерію Івановичу
вул. Максима Кривоноса, 25,  м. Київ, 03680

Кікоть Тетяна Іванівна,адреса

_____ _________________ 20___ року

ЗАЯВА про недовіру судді Солом’янського районного суду м. Києва Калініченко О.Б.
Шановний Валерію Івановичу!
Повідомляю, що я не довіряю судді Солом’янського районного суду м. Києва Калініченко Олені Борисівні слухати справи, в яких я є учасником судового процесу.
20 липня 2009 року їй був заявлений відвід під час розгляду справи №2-119/09 (номер при відкритті провадження у справі 2-4060/08). Причиною для недовіри є значні сумніви в об`єктивності і неупередженості судді. Дії судді при розгляді зазначеної вище справи містять ознаки систематичного і брутального порушення норм цивільного процесуального законодавства. Докази на підтвердження зазначених тверджень містяться в матеріалах справи № 2-119/09.
Виходячи з висловленого, я прошу Вас не призначати для розгляду судді Калініченко О.Б. цивільних позовів, в яких я виступаю як учасник судового процесу.

Заявник         

Такі ж заяви будуть щодо трьох суддів Апеляційного суду.
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: gro-za від 14 Травня 2010, 14:47:46
Тетяно Іванівно, я підтримую Ваші дії, оскільки ситуація дійсно екстраординарна. Щодо моїх вагань чи коливань, я завжди виходжу з того, що суддя, як ми з Вами, є живою істотою. Навіть, якщо її поведінка диктується тваринними інстинктами. У кожного з нас щось залишилося від далеких предків. Ми - не роботи, хоч у судочинстві було б краще, якби судді були юридичними роботами, тобто абстрагованими і неупередженими. Однак, в житті цього не буває. А з іншого боку, візьміть таку лагідну домашню тварину, як пес чи кіт. Невже у разі, якщо кіт подряпає, або собака укусить, ми винесемо їй вердикт про непридатність для співіснування чи спілкування?
З цих гуманних міркувань я не наважуюсь негайно рубати з плеча, намагаюсь переконати людину, що так поступати з іншими людьми не можна. А далі все залежить від інтелігентності та вихованості судді. Деякі (таких мало) намагаються з'ясувати причини конфлікту і їх усунути. Деякі впадають у амбіцію. Ну, а деякі в душі є злочинцями, і навіть попадають за грати. Тобто, у такій нечітко визначеній ситуації важко вибрати правильний шлях захисту прав, не нашкодивши своєму опонентові. Тому краще сім раз відміряти, а потім вже один раз відрізати.
Слід розуміти, що все, що навколо нас відбувається, носить умовний характер. У юриспруденції взагалі і в судочинстві зокрема безперечних істин немає і не може бути. Така природа людського суспільства. Ці галузі взагалі не слід відносити до науки, а скоріш до творчості. Кожен співає свою пісню, як може.
А такі атрибути, як Конституція, Закон, співакам чи гравцям служать у якості інструменту. Хочу - визнаю норму права, хочу - не визнаю. А далі справа техніки, тобто словоблуддя.
Я давно вже дійшов до висновку, що нам слід було б повернутися у ретроспективу, до Римського права. З його формально-логічними методами вирішення спорів у суді. Формальна логіка, у тому числі математична, відносяться до науки, хоч і вони не позбавлені внутрішньої суперечності, які неможливо подолати засобами цієї науки (відома теорема Гьоделя). Проте нічого кращого людство не винайшло.
Але це окрема пісня. А сьогодні представниками ТОВ "Укргаз" подана заява до голови Господарського суду м. Києва про відвід судді Бабкіної В.М. Прийнята до розгляду головою суду. Викладена у іншій темі.
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: gro-za від 20 Травня 2010, 20:03:48
Хоч і недосвідчена, але дуже амбітна молода особа. Схожа на Калініченко О.Б. з Солом'янського районного суду м. Києва. Про подвиги останньої багато чого повідомлялося у рубриці "Судові справи" (дописи Кікоть Т.І. та ін.). Не думаю, що вони особисто знайомі, але почерк однаковий, радянських часів.
(Продовження буде).
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 26 Червня 2010, 23:58:15
Якщо хтось вважає, що мої наміри є надто жорсткими по відношенню до подібного свавілля у судочинстві, то пропоную зацікавленим у даній темі висловити свою думку у відгуках. Як запевняв Янукович, "Ваша думка буде почута, а проблема - вирішена".  ;)

Треба використовувати диктофон -це право передбачено ч. 8 ст. 6 ЦПК, ч. 8 ст. 12 КАС. Мене лише одного разу запитала суддя Саприкіна з КААС -чому я використовую диктофон без дозволу головуючого, на що я почав було сперечатися, що дозвілу на це не потрібно, і мені це дозволяє робити КАС. Але за браком часу спитав її дозволу, вона хитнула головою і розгляд продовжився під запис.

Щодо свавілля судді Соколовой. Відповідно до ч. 3 ст. 160 ЦПК на це потрібно заперечувати (робити це слід усно і письмово), після чого очікувати протокольну ухвалу. В разі відсутності ухвали -подати зауваження на неповноту журналу засідання. В разі наявності ухвали з відображенням забобонів судді -оскаржувати ухвалу в порядку ч. 2 ст. 293 ЦПК (подати заперечення в апеляційній скарзі).  ;)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 30 Червня 2010, 21:51:30
Листая как-то толковый словарь русского языка узнала я, что слово семья трактуется как группа живущих вместе близких родственников. Семьей, оказывается, также может быть и объединение людей сплоченных общими интересами, таких как учащиеся, студенты, спортсмены и прочий им подобный люд. Но как не рылась я, не только в этом, но и иных справочниках, найти научного толкования новой формации людей, являющихся близкими родственниками и работающими на должностях судей в пределах одной административно-территориальной единицы, так и не смогла. Очевидно впору говорить о рождении новой формации носителей судейских мантий, ибо именно такой вывод напрашивается в результате весьма поверхностного знакомства со списочным составом удобно устроившихся в креслах судей служителей Фемиды города Винницы. Надо прямо сказать, что удельный вес родственных особей на одно судейское кресло в этом городе впечатляет. Так, всеми уважаемый голова хозяйственного суда Винницкой области Н.Н.Баранов, пользуясь особо душевным расположением к нему со стороны головы апелляционного суда Винницкой области Л.П. Стеблюк, без особых трудов устроил свою дочь Якименко М.Н. на должность судьи указанного суда. В свою очередь первый заместитель головы апелляционного суда Винницкой области В.В.Жданкин, свою дочь Жданкину Н.В. пристроил на должность судьи Винницкого окружного административного суда, а подчиненный ему член апелляционного суда В.В.Луценко, свою жену Луценко С.В. определил в судьи Замостянского районного суда города Винницы. Той же тропой пошел и другой член апелляционного суда — Ю.Г.Олексиенко, дочь которого Черняк А.Ю. также трудоустроена на должность судьи Винницкого окружного административного суда. Муж Черняк А.Ю., правда, определен на работу судьи Замостянского районного суда города Винницы. Проторенной дорогой пошли председатель Хмельницкого районного суда П.Альчук, определивший своего сына Альчука М.П. на работу в качестве судьи Винницкого окружного административного суда, председатель Калиновского райсуда Ю.П.Попик, дочь которого Васильева Т.Ю. выполняет обязанности судьи Винницкого районного суда, председатель Винницкого райсуда И.Г.Гриценко, определившая свою дочь на должность судьи Замостянского районного суда города Винницы, председатель Замостянского районного суда А.В.Ковальчук, жена которого исполняет обязанности судьи Ленинского районного суда города Винницы и многие-многие другие. На том фоне, воистину «белой вороной» выглядит председатель Ленинского районного суда г.Винницы И.Ю.Вышар, сумевший «воткнуть» своих родственников лишь в государственную исполнительную службу Ленинского района г.Винницы. И хотя один из них работает начальником этой службы, однако же не судья. В идеале, конечно, и судья всего лишь государственный служащий. И, как государственный служащий, должен всего лишь выслушивать и обозревать доказательства, оценивать их и принимать решение в строгом соответствии с законом. Однако, ни для кого не секрет, что в наших условиях такой судья может быть только в сказке, а наяву суды давно превратились в хозяйственные общества по получению прибыли. Поэтому и судьи, хоть и далеки от идеала, зато весьма весомы в материальном плане, то бишь «статусе». Определяющим в деятельности судов выступает теперь не закон, а интересы сторон, которые оплатили решение в свою пользу. А поскольку деятельность эта весьма деликатна, находится за гранью закона и сопряжена с риском оказаться на месте небезызвестного судьи Зварыча, «внутренняя кухня» служителей Фемиды должна быть закрыта наглухо от посторонних глаз и ушей. Не могут же стать достоянием широких слоев общественности сведения о допускаемых судьями фальсификациях правоотношений, подмене понятий, изменении правового режима, злоупотреблении своими процессуальными правами и превышении полномочий по формированию обстоятельств дела! Это вам не хухры-мухры, а самая настоящая угроза превращения судей в госслужащих, которые живут на одну зарплату. А этого допустить нельзя ибо в таком случае, без получения дополнительной прибыли на основе системных нарушений, работа большинства судей теряет всякий смысл. Вот и укрепляется семейными узами, как средством защиты секретов «внутренней кухни», судейский корпус города Винницы. Того и гляди не останется в нем ни одного судьи, не связанного семейными отношениями с кем либо из своих коллег по работе. И поскольку Высший Совет юстиции, равно как и Верховный Суд Украины, вкупе с соответствующими комитетами Верховной Рады и прочими системосудообразующетрансформирующими органами в этом деле неспособны навести порядок, так не лучше ли этот процесс закрепить в законодательном порядке? А чего? Чем не законодательная инициатива? Все равно дальше некуда, так хоть «у заду» будем первыми…

Форум ”ОРД”
http://ord-ua.com/2010/06/30/sudejskaya-mafiya-stanovitsya-nasledstvennoj/?lpage=1
 :-\
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Vadim від 21 Вересня 2010, 12:30:50
Просто для информации всех должников.
В Соломенском суде все решается за 15 минут.
Сегодня этот судья отклонил все мои доказательства и клопотання.
Сказал что даже и читать не будет.
Не принял во внимание все мои доводы о том,
Что нет договора и нет установленных законным образом
тарифов. Весь процесс занял 15 минут вместе с зачтением решения суда
о взыскании задолженности.
Тупо, не мудрствуя и элегантно.


Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: gro-za від 21 Вересня 2010, 18:12:26
Просто для информации всех должников.
В Соломенском суде все решается за 15 минут.
Сегодня этот судья отклонил все мои доказательства и клопотання.
Сказал что даже и читать не будет.
Не принял во внимание все мои доводы о том,
Что нет договора и нет установленных законным образом
тарифов. Весь процесс занял 15 минут вместе с зачтением решения суда
о взыскании задолженности.
Тупо, не мудрствуя и элегантно.
Тарас Григорович дійсно споганився. Колись він був гарним і доброзичливим помічником голови суду. Але, отримавши посаду судді, різко змінився в гірший бік. На нього та на Калініченко (разюче схожі, хоч і неоднакової статі) варто поскаржитися у ВРЮ. Заслуговують.
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: gro-za від 07 Жовтня 2010, 20:36:32
http://news.bigmir.net/ukraine/334866/  -   
Судья взяла самоотвод в деле против Кучмы и Литвина из-за Пукача Сегодня, 18:13

Судья Печерского районного суда Лариса Цокол заявила самоотвод.

Об этом в интервью журналистам в четверг сообщила представитель интересов вдовы журналиста Георгия Гонгадзе Мирославы Валентина Теличенко после общения с судьей.
Цокол должна была в четверг рассматривать жалобы Теличенко на закрытие дел в отношении экс-президента Леонида Кучмы, председателя Верховной Рады Украины Владимира Литвина, экс-главы СБУ Леонида Деркача, ныне покойного генерала МВД Эдуарда Фере и экс-майора госохраны Николая Мельниченко.

По словам адвоката, судья мотивировала свой самоотвод тем, что в 2004 году под ее председательством Печерский райсуд отменил постановление Генпрокуратуры о возбуждении уголовного дела в отношении экс-начальника Департамента наружного наблюдения Алексея Пукача.

Теличенко подчеркнула, что обе жалобы (одна об отказе в возбуждении уголовного дела в отношении Кучмы, Литвина, Деркача и Фере, вторая - на постановлении о закрытии уголовного дела в отношении Мельниченко) возвращены главе Печерского суда для определения судьи, который будет их рассматривать.

Как сообщалось, вчера Теличенко подала жалобы в Печерский райсуд Киева на решение Генпрокуратуры, которым было отказано в возбуждении уголовных дел против Кучмы и Литвина из-за отсутствия в их действиях состава преступления.

Сегодня Верховный суд продлил до 8 декабря арест Пукача, обвиняемого в убийстве Гонгадзе.
© 2000-2010, ООО "Бигмир-Интернет". Все права защищены.
=================================
Доводилося брати участь у судових засіданнях під головуванням судді Цокол. Критичних зауважень не маю. Рідкісний випадок для суддівського корпусу Печерського районного суду м. Києва. Половина суддів корумпована, на чолі з головою, яка недавно "вляпалась" у непривабливу історію. Але про це окремо.
 
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: виктор андреевич від 06 Листопада 2010, 09:41:49
Україна має таланти!!!
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: biba від 17 Листопада 2010, 13:23:47
Ви можете купити від Chinabuye з free xxxx (http://www.xxxxxxx.com/) . Вся продукція має один рік гарантії. Один з кращих китайських магазинів в Інтернеті.
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 17 Листопада 2010, 20:22:10
Ви можете купити від Chinabuye з free xxxx ([url]http://www.xxxxxxx.com/[/url]) . Вся продукція має один рік гарантії. Один з кращих китайських магазинів в Інтернеті.

Комерційна реклама на цьому сайті заборонена. Ваш доступ до Форуму скасований.


Це повідомлення роботу-бота, а не людини. Ознака того, що форум індексується пошуковими системами і стає дедалі популярнішим. ;)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: gro-za від 17 Листопада 2010, 20:28:56
Ви можете купити від Chinabuye з free xxxx ([url]http://www.xxxxxxx.com/[/url]) . Вся продукція має один рік гарантії. Один з кращих китайських магазинів в Інтернеті.

Комерційна реклама на цьому сайті заборонена. Ваш доступ до Форуму скасований.


Це повідомлення роботу-бота, а не людини. Ознака того, що форум індексується пошуковими системами і стає дедалі популярнішим. ;)

Може й так. Але якось боротися потрібно і з роботами. Таку напасть мені раніше вдалося подолати на одному з первісних сайтів.
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 25 Листопада 2010, 20:13:10
Помещение Печерского райсуда г.Киева передадут в аренду?

25 ноября 2010 года
Источник:Лига

Постоянная комиссия Киевсовета по вопросам собственности согласовала передачу в аренду Территориальному управлению государственной судебной администрации в Киеве помещение, в котором расположен Печерский районный суд столицы. Об этом заявил глава депутатской фракции «Республика Киев» в Киевсовете, заместитель главы комиссии Денис Москаль.

Как сообщили в пресс-службе фракции, решение о передаче в аренду помещения по ул.Крещатик, 42а принято в связи с тем, что новое помещение для Печерского райсуда столицы так и не было построено.

«Инвестору был передан земельный участок на улице Николая Гайцана, 2 для строительства нового помещения для суда. Но инвестор продал уже построенное здание другой коммерческой структуре. Новый владелец в судебном порядке доказал, что не должен отдавать помещение Печерскому суду. Таким образом, Печерский районный суд остался без перспектив получить новое здание», - отметил Д.Москаль.

Депутат Киевсовета считает целесообразным передать помещение на ул. Крещатик, 42а, в котором находится Печерский райсуд, в его оперативное управление.

«Тогда это помещение будет передано на баланс Печерского районного суда. Тем более, есть распоряжение Президента об обеспечении судов помещениями. Городская казна все равно ничего не потеряет, поскольку и сейчас это учреждение за аренду коммунального имущества не платит, пользуясь им в пределах расходов на содержание», - заявил политик.

Депутатская фракция «Республика Киев» настаивает на исключении помещения Печерского райсуда столицы из Программы приватизации 2007-2010 гг., которая была сформирована еще командой мэра Киева Леонида Черновецкого.
http://www.yurpractika.com/news.php?id=0023943

P. S. До речі, фактичний власник приміщення на вул. М. Гайцана, 2 -старший син нашого Президента, Олександр:
http://ua3.proua.com/analitic/2010/08/17/171859.html
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 03 Грудня 2010, 21:30:29
Идеальный «судья»

(http://from-ua.com/images/articles/___new_187162-big.jpg)

Одессит Продаевич запросто обеспечит оперативный отъем чужого имущества…
http://from-ua.com/crime/6fe89cf638e0b.html
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: gro-za від 04 Грудня 2010, 12:42:01
Идеальный «судья»

([url]http://from-ua.com/images/articles/___new_187162-big.jpg[/url])

Одессит Продаевич запросто обеспечит оперативный отъем чужого имущества…
[url]http://from-ua.com/crime/6fe89cf638e0b.html[/url]

Цитувати
Любой «юридический» вопрос можно «правильно» решить. Если есть четкое понимание того, что такое современный украинский суд. И кто там - в самом принципиальном суде - играет первую скрипку. Первая скрипка, если кто не понял, и есть тот самый «судья-решальщик», который организовывает процесс формальной легализации заведомо воровского и/или криминального решения. В свою очередь, такое решение запросто позволяет либо отмазывать преступников, либо задарма забирать чужое. Первая скрипка в судейской мантии, грубо говоря, этот тот, кто получает криминальный заказ, творчески его осмысливает, пишет бизнес-план, собирает деньги, назначает рядовых исполнителей. А потому нет ничего удивительного в том, что нашенский суд – уже давно отличное бизнес-предприятие, закон для которого и есть первоклассным товаром на продажу. Кто-то, правда, по наивности полагает, что суд – все равно остается стражем законности. Так вот, если реального понимания того, чем на самом деле является наш суд и как в этом суде «дела делаются» нет, тогда финал любого спора для «непонимающего» в любом случае будет фатальным. Он проиграет, даже если стопроцентно прав. Он проиграет, а его имущество и прочие материальные ценности отберут в пользу заказчика. Традиционно богатый одесский рынок «специальных судебных решений» уже много лет практически единолично контролирует Валентин Александрович Продаевич. Одесса, как известно, славная и неформальная столица украинского контрабандного движения. Продаевич же - скромный такой глава Хозяйственного суда Одесской области. От его наглой «скромности», между прочим, оторопь брала даже ушлого и прожженного Эдуарда Гурвица, прошлого мэра Одессы.
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 09 Грудня 2010, 20:32:26
Українські суди найбільш корумповані

Україна за рівнем хабарів, за даними опитування Transparency International, опинилася в одній групі з Азербайджаном, Литвою та Пакистаном.

Зокрема, в Україні від 30 до 50% опитаних визнали, що впродовж 2009 року давали хабар.

63% респондентів вважають, що рівень корупції в Україні залишився такий самий, як був минулого року. 30% опитаних вважають, що рівень корупції зріс.

Найбільш корумпованими, на думку опитаних в Україні, є суди.

Тим часом, за даними BBC корупція вважається проблемою у світі, про яку найбільше говорять.

Приблизно кожен п'ятий з опитаних твердить, що обговорював впродовж минулого місяця питання, пов'язані з корупцією.

Таким чином корупція випереджає зміни клімату, бідність, безробіття та зростання цін на харчі та опалення як тема, яку обговорюють найбільше.

На жаль, найчастіше люди мають досвід з корупцією в поліції.

Рівень корупції зріс майже вдвічі, порівняно з 2006 роком. Майже кожна третя людина у світі, яка мала контакти з поліцією, змушена була заплатити хабар.

В опитуванні, проведеному Transparency International, найбільш корумпованими серед організацій та установ назвали політичні партії - 80% опитаних вважають політичні партії корумпованими, і 50% опитаних вважають, що уряди країн неефективно борються з проблемою корупції.

Кожен четвертий опитаний сказав, що впродовж минулого року давав хабар - найчастіше поліції.

Близько 29% хабарів платили поліції, 20% посадовцям, які видають різні дозволи та опікуються реєстрацією, і 14% - судовим органам.
http://www.epravda.com.ua/news/2010/12/9/261342/
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: stepan від 31 Січня 2011, 00:37:41
Українські суди найбільш корумповані

(http://forumkiev.com/picture.php?albumid=634&pictureid=6159)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Євгеній від 21 Лютого 2011, 14:10:22
Як цікаво прочитати про Тараса Григоровича таку інформацію. Тільки чомусь вона зовсім не дивує мене. Та на жаль там голова суду намагається захищати цього "чесного" суддю.
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 19 Березня 2011, 16:31:36
Бывший судья рассказал «Газете…», почему судьи берут взятки

(http://mycityua.com/upload/2011/03/17/big_sydji10.jpg)

«Брать на лапу» украинских судей вынуждают низкая квалификация, порочность судебной системы и полная зависимость от исполнительной власти

В феврале на взятках попались три судьи, и что показательно, в трех главных городах Украины. Сначала попался «колядник» в Донецке, вымогавший 20 тысяч грн за положительное решение по гражданскому иску. Затем прихватили взяточника во Львове, получившего 400 тыс. грн за освобождение от уголовной статьи. И наконец в Киеве попался судья на сущей мелочи – взятке в $1 тыс., также по гражданскому делу. О причинах явления «Газете…» рассказал Юрий Василенко, бывший судья Апелляционного суда.

– Юрий Александрович, зарплаты у судей довольно высокие…

– Оклад судьи местного суда – около 5,5 тыс. грн, судьи Апелляционного получают около 6,5 тыс грн, а оклад судьи Верховного и Конституционного суда – около 10 тыс. грн. Точнее сказать нельзя, потому что многим полагаются еще и доплаты за выслугу лет, за пребывание на должности, за научную степень, за доступ к гостайне и т. п. Но все равно деньги эти не астрономические.

– А сколько стоит место судьи?

– Смотря какого… По слухам, около $5 тыс. – за место судьи в глухой провинции, и $50 тыс. – за место в одном из районных судов столицы. Расценки за место в Хозяйственном суде – а там решаются самые денежные вопросы – начинаются от $100 тыс. Не зря сейчас множество чиновников пытаются из министерств перейти в судебную систему – там крутятся громадные деньги.

ДАЧА ВЗЯТКИ: КОМУ ИДУТ ДЕНЬГИ
(http://mycityua.com/userfiles/bribbe2450.jpg)
http://mycityua.com/userfiles/bribbe2.jpg (http://mycityua.com/userfiles/bribbe2.jpg)

– Кто назначает украинских судей?

– Президент. Но сначала должна «дать добро» квалификационная комиссия, затем высшая квалификационная, затем кто-то в администрации должен рекомендовать президенту утвердить судью.

– Сколько дел рассматривает судья?

– Ну какой-то сельский – десяток дел в месяц. А судья района крупного города – 6–8 в неделю. Я когда-то подсчитал, что за полгода рассмотрел 536 уголовных дел и около 1400 гражданских, не считая административной «мелочи». Естественно, при такой нагрузке судья успевает лишь бегло просмотреть дело. Да и то если захочет. А они не всегда и хотят, предпочитая выносить приговор по звонку начальства или договорившись с адвокатом.

– Кто распределяет дела между судьями?

– Некая компьютерная система, выбор которой якобы нельзя скорректировать. Я в этом сомневаюсь. Слишком часто сильным мира сего попадаются удобные для них судьи. Кстати, отвести судью нельзя – он сам должен это одобрить.

– Есть ли какая-то «такса» взяток? Сколько заплатит «мажор», убивший пешехода?

– От ста долларов до ста тысяч. Четкой «таксы» нет и быть не может. Очень важно, кто обвиняемый – водитель маршрутки или водитель министра, а также есть ли у него связи в суде, как его действия квалифицировали следователи (им тоже можно дать взятку). По слухам, плата за снижение срока исчисляется тысячами долларов, а за оправдательный приговор – десятками и сотнями тысяч. Ну а ста долларов хватит, чтобы поставить бутылку хорошего коньяка, если судья – ваш родственник или знакомый.

– А можно ли надавить на судью, запугать?

– Физически угрожать никто не будет, конечно. Да и зачем? Судья – человек системы, в которую случайные люди не попадают и откуда безжалостно выдавливаются все проявляющие принципиальность. У нас же коррумпировано все – депутаты, исполнительная и судебная власть, прокуратура, силовики...

Судью не обязательно запугивать или подкупать, чтобы он вынес нужное решение. Достаточно звонка. Допустим, крупный бизнесмен застраивает исторический центр. Люди протестуют, дело в суде. А часть квартир в этом доме обещана прокурорам и депутатам. Они «ласково попросят» судью – и решение будет в пользу застройщика. Кстати, многие судьи не обеспечены жильем, и получить квартиру могут только максимально лояльные к власти.

– Как же с этим бороться?

– Суд должен, наконец, стать независимым. Первое: ведающая кадровыми вопросами квалификационная комиссия не должна подчиняться главе Верховного суда, зависимого от президента. Сами судьи должны выбирать ее состав. Членов комиссии нужно освободить от текущих дел, тогда они смогут назначать достойных судей.

Второе: нужно создать независимую дисциплинарную комиссию. Туда нужно включить реально независимых судей на пенсии, прокуроров, правозащитников – чем их будет больше, тем лучше. Такую комиссию не убедишь закрыть глаза на делишки каких-нибудь Зварычей, когда за них заступаются высокие чины.

Третье: создать суд присяжных. Украина более десяти лет не может это сделать, тут мы на уровне Беларуси, Туркменистана, Северной Кореи. Даже Россия и Косово уже ввели суд присяжных. Пока эти шаги не будут сделаны – будем иметь то болото вместо судебной системы, которое пока и имеем.

Автор: Игорь СМАГА. Графика «ГАЗЕТЫ ПО-КИЕВСКИ»
http://mycityua.com/news/country/2011/03/17/174104.html (http://mycityua.com/news/country/2011/03/17/174104.html)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 06 Квітня 2011, 17:45:22
Корупція в судах: а що за нею?

(http://img.pravda.com.ua/images/doc/3/f/3fbadbd-zv.jpg)

http://www.pravda.com.ua/articles/2011/04/6/6083477/ (http://www.pravda.com.ua/articles/2011/04/6/6083477/)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: ava2045 від 07 Квітня 2011, 18:57:09
Список про суди та суддів розмыщено на:

http://17marta.org.ua/index.php?title=%D0%9F%D1%80%D0%BE_%D1%81%D1%83%D0%B4%D1%8B_%D0%B8_%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%B9_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%8B (http://17marta.org.ua/index.php?title=%D0%9F%D1%80%D0%BE_%D1%81%D1%83%D0%B4%D1%8B_%D0%B8_%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%B9_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%8B)

можливо доповнювати, та уточнювати.
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: ava2045 від 07 Квітня 2011, 19:08:43
Ще є ось така інформація:

http://17marta.org.ua/index.php?title=%D0%90%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%86%D1%96%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D0%B9_%D1%81%D1%83%D0%B4_%D0%BC.%D0%9A%D0%B8%D1%94%D0%B2%D0%B0 (http://17marta.org.ua/index.php?title=%D0%90%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%86%D1%96%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D0%B9_%D1%81%D1%83%D0%B4_%D0%BC.%D0%9A%D0%B8%D1%94%D0%B2%D0%B0)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: ava2045 від 07 Квітня 2011, 19:20:35
Корупція в тому, що до людей судді ставлятся принизливо, та якщо суддю призначено безстроково суддя принизливо починає ставиться до застосування відповідного закону чи норм кодексів.

Навіщо дотримання норм кодексів, коли вже є - безстроковість.
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: ava2045 від 07 Квітня 2011, 19:38:14
Зварич це безвинне телятко в порівнянні до найбагатіших працівників Генеральної прокуратури.
(http://9d6eb554d0_184819.jpg)
http://17marta.org.ua/index.php?title=%D0%97%D0%90%D0%A1%D0%A2%D0%A3%D0%9F%D0%9D%D0%98%D0%9A_%D0%93%D0%95%D0%9D%D0%95%D0%A0%D0%90%D0%9B%D0%AC%D0%9D%D0%9E%D0%93%D0%9E_%D0%9F%D0%A0%D0%9E%D0%9A%D0%A3%D0%A0%D0%9E%D0%A0%D0%90_-_%D0%A8%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%9B%D0%AC%D0%A1%D0%AC%D0%9A%D0%98%D0%99_%D0%9E%D0%9B%D0%95%D0%9A%D0%A1%D0%90%D0%9D%D0%94%D0%A0_%D0%86%D0%92%D0%90%D0%9D%D0%9E%D0%92%D0%98%D0%A7 (http://17marta.org.ua/index.php?title=%D0%97%D0%90%D0%A1%D0%A2%D0%A3%D0%9F%D0%9D%D0%98%D0%9A_%D0%93%D0%95%D0%9D%D0%95%D0%A0%D0%90%D0%9B%D0%AC%D0%9D%D0%9E%D0%93%D0%9E_%D0%9F%D0%A0%D0%9E%D0%9A%D0%A3%D0%A0%D0%9E%D0%A0%D0%90_-_%D0%A8%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%9B%D0%AC%D0%A1%D0%AC%D0%9A%D0%98%D0%99_%D0%9E%D0%9B%D0%95%D0%9A%D0%A1%D0%90%D0%9D%D0%94%D0%A0_%D0%86%D0%92%D0%90%D0%9D%D0%9E%D0%92%D0%98%D0%A7)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: ava2045 від 07 Квітня 2011, 19:43:53
Про всіх разом і без обмежень:

http://17marta.org.ua/index.php?title=%D0%9F%D1%80%D0%BE_%D1%81%D1%83%D0%B4%D1%8B_%D0%B8_%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%B9_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%8B (http://17marta.org.ua/index.php?title=%D0%9F%D1%80%D0%BE_%D1%81%D1%83%D0%B4%D1%8B_%D0%B8_%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%B9_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%8B)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: ВАВАНчик від 07 Квітня 2011, 21:21:57
Это раскрутка сайта?
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Тетяна Academia від 14 Квітня 2011, 19:11:34
Возвращаясь к истокам: как раз и навсегда избавиться от коррупции в судах
Цитувати
«Отец Отана – Сисамн – был одним из царских судей. За то, что этот Сисамн, подкупленный деньгами, вынес несправедливый приговор, царь Камбис велел его казнить и содрать кожу. Кожу эту царь приказал выдубить, нарезать из нее ремней и затем обтянуть ими судейское кресло, на котором тот восседал в суде.

Обтянув кресло такими ремнями, Камбис назначил судьей вместо Сисамна, которого казнил и велел затем содрать кожу, его сына, повелев ему помнить, на каком кресле восседая, он судит».
                                                                                                                       
Геродот, История. Книга 5, глава 25.

http://infoporn.org.ua/2011/04/14/vozvraschayas%27_k_ystokam_kak_raz_y_navsegda_yzbavyt%27sya_ot_korrupcyy_v_sudah (http://infoporn.org.ua/2011/04/14/vozvraschayas%27_k_ystokam_kak_raz_y_navsegda_yzbavyt%27sya_ot_korrupcyy_v_sudah)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 16 Травня 2011, 23:10:44
Юрий Кармазин: Харьковский судья оказался гражданином России

Об этом беспрецедентном в международной практике случае в ходе пресс-конференции в Харькове заявил народный депутат Украины, первый заместитель Главы Комитета Верховной Рады Украины по вопросам правосудия Юрий Кармазин.

 По его словам, при помощи международных правоохранительных органов Кармазин получил документы, свидетельствующие, что судья Апелляционного суда Харьковской области (а до недавнего времени – его председатель) Михаил Бородин имеет паспорт и пенсионное удостоверение гражданина России.

 По информации народного депутата Украины, будучи заместителем председателя Апелляционного суда Харьковской области, 17 ноября 2004 Михаил Бородин получил паспорт гражданина России, что подтверждается имеющейся у нардепа копией заявления Бородина на получение паспорта с отметкой о его получении Бородиным.

 Стоит напомнить, что в соответствии со статьей 4 Конституции Украины, в стране не предусмотрено двойное гражданство. А добровольное получение гражданином Украины гражданства другой страны является основанием для утраты им гражданства Украины.

 Кроме того, Закон Украины "О судоустройстве и статус судей" однозначно говорит о том, что судьей может быть исключительно гражданин Украины, а в случае утраты такового, он должен быть немедленно уволен с должности.

 Между тем, как заявил Юрий Кармазин, с 2004 года Михаил Бородин скрывал информацию о том, что он стал гражданином России и имеет прописку в г. Белгороде, что влечет за собой ответственность, как минимум, по двум статьям Уголовного Кодекса Украины: 358 и 366.

 "Я обратился к Генеральному прокурору Украины Пшонке с просьбой провести проверку внесения Михаилом Бородиным заведомо недостоверных данных о гражданстве в официальные документы, - отметил Юрий Кармазин, - Кроме того, я прошу Генпрокуратуру решить вопрос о возбуждении уголовного дела как в отношении самого Михаила Бородина, так и лиц, виновных в том, что судье Апелляционного суда Харьковской области удавалось столько лет скрывать информацию о своем гражданстве".

 Юрий Кармазин считает, что указанный случай не имеет аналогов в мире. "Я спрашиваю: есть ли в этой стране СБУ, разведка, контрразведка? На каком основании гражданин России выносит судебные решения по отношению к гражданам Украины?"

 Кроме того, как отметил народный депутат Украины, первый заместитель Главы Комитета Верховной Рады Украины по вопросам правосудия, открывшиеся факты требуют отмены всех решений, которые Михаил Бородин принимал "Именем Украины", будучи судьей.

 Как значится в ответе, направленном первым заместителем Генпрокурора Украины Кузьминым на имя Юрия Кармазина, украинская сторона уже обратилась в Генеральную прокуратуру Российской Федерации с просьбой предоставления соответствующей международной помощи в рассмотрении дела в отношении Михаила Бородина.

 А прокуратура Харьковской области начала проверку в отношении возможных действий Михаила Бородина, которые угрожают национальной безопасности Украины и противоречат интересам государства.
http://glavnoe.ua/news/n75755 (http://glavnoe.ua/news/n75755)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 16 Травня 2011, 23:11:44
СБУ дважды обвинила Михаила Бородина в коррупции

Об этом стало известно из документов, обнародованных народным депутатом Украины, первым заместителем Главы Комитета Верховной Рады Украины по вопросам правосудия Юрием Кармазиным.

 Первый протокол о совершении коррупционных действий был составлен 24 сентября 2008 года старшим оперуполномоченным на особо важных объектах Главного управления по борьбе с коррупцией и организованной преступностью СБУ капитаном Голицей.

 Основанием для составления протокола стал тот факт, что Михаил Бородин, будучи председателем Апелляционного суда Харьковской области, в мае 2007 года составил договор аренды помещений суда (45 м.кв) с частным нотариусом Носовой. Договор был подписан сроком на 3 года.

 Как отметил в протоколе оперуполномоченный СБУ, вопреки требованиям законодательства, договор с частным нотариусом не был согласован с Фондом госимущества Украины, без оценки стоимости объекта аренды и без расчета арендной платы

 В итоге частный нотариус (по условиям договора) должна была оплачивать 45 квадратных метров из расчета 1000 грн в месяц.

 В декабре 2007 года Михаил Бородин заключает с указанным нотариусом новый договор аренды, но уже сроком на 15 лет. При этом в новом договоре арендуемая площадь была уже уменьшена до 32 м.кв.

 Дальше – больше. Актом проверки от августа 2008 года установлено, что частный нотариус за все время аренды ее попросту не оплачивала! Оплатить их нотариуса "заставила" проверка, проводимая судебной администрацией Украины – деньги за аренду были переведены на счет Апелляционного суда Харьковской области только 22 августа 2008 года.

 Работник СБУ указал в протоколе и на тот факт, что "действия Бородина М.М. по предоставлению незаконного преимущества частному нотариусу Носовой имеют системный и длительный характер.

 Как отметил народный депутат Украины Юрий Кармазин, органы дознания обладали информацией и о том, что указанный нотариус состоит в родственных отношениях с Михаилом Бородиным, однако, пользуясь нормами действующего законодательства, Носова отказалась предоставлять информацию о степени своего родства с Бородиным.

 Второй протокол о коррупции был составлен старшим оперуполномоченным по особо важным делам ГУ по борьбе с коррупцией и организованной преступностью СБУ майором Трофимчуком. Касался протокол фактов того, что Михаил Бородин, будучи председателем Апелляционного суда Харьковской области, незаконно получал материальные блага, которые не предусмотрены для него действующим законодательством.

 Согласно материалов, которые получила СБУ, Михаил Бородин, пытаясь поднять собственный имидж, создавая себе позитивный имидж в среде судей, пользуясь служебным положением, получил в безоплатное пользование автомобиль представительского класса Lexus GS 350, госномер АХ 7707ВЕ. Стоимость автомобиля в ценах 2007-2008 годов – 401,7 тис. грн. При этом автомобиль принадлежал Харьковскому городскому волейбольному клубу "Локомотив", что и подтвердил СБУ его президент Щеробина.

 Условиями договора от 28.02.2008 года между Апелляционным судом и клубом "Локомотив" было предусмотрено, что автомобиль передается арендатору в безоплатное пользование до 31.12.2009 года. Интересно, что по материалам СБУ, автомобиль был приобретен 27.02.2008 года, т.е. был передан Апелляционному суду на следующий день после покупки!

 Но более интригующая информация – Lexus GS 350 был куплен "Локомотивом" за средства, полученные за счет спонсорской помощи, предоставленной предпринимателями Харьковской области клубу "Локомотив"! Другими словами, жители области предполагали, что их средства пойдут на развитие волейбола, а на самом деле они пошли на машину председателя Апелляционного суда области!

 По мнению СБУ, оба эпизода свидетельствуют о том, что Михаилом Бородиным были совершены коррупционные действия, подпадающие под статьи 1 и 5 Закона Украины "О коррупции" и ответственность на основании статьи 7 Закона "О борьбе с коррупцией".
http://glavnoe.ua/news/n75741 (http://glavnoe.ua/news/n75741)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 16 Травня 2011, 23:15:23
Фото-факт: о "подвигах" судьи Бородина Добкин знал с 2002 года

Подтверждает сказанное Решение Высшего Совета Юстиции Украины, обнародованное народным депутатом Украины Юрием Кармазинным.

 Из документа следует, что еще в марте 2002 года тогдашний нардеп Михаил Добкин с коллегами Олегом Каратумановым и Дмитрием Святашем написали в ВСЮ запрос о нарушениях норм действующего законодательства Украины судьей, заместителем председателя (на тот момент) Апелляционного суда Харьковской области Михаилом Бородиным.

(http://glavnoe.ua/UserFiles/Image/img190.jpg) (http://glavnoe.ua/UserFiles/Image/img191.jpg) (http://glavnoe.ua/UserFiles/Image/img192.jpg) (http://glavnoe.ua/UserFiles/Image/img193.jpg) (http://glavnoe.ua/UserFiles/Image/img200.jpg)

17 марта 2003 года Высший Совет Юстиции по материалам проверки пришел к выводу о ненадлежащем исполнении М.М.Бородиным своих обязанностей, использовании им административно-властных полномочий вопреки целям правосудия. Кроме того, по мнению ВСЮ, членом которого, например, являлся ректор Национальной юридической академии им.Я.Мудрого Василий Таций, действия Михаила Бородина негативно сказываются на организации работы Апелляционного суда Харьковской области.

 Материалы проверки стали поводом для решения Высшего Совета Юстиции обратиться к президенту Украины, коим на тот момент был Леонид Кучма, и ходатайствовать об увольнении Михаила Бородина с должности заместителя председателя Апелляционного суда Харьковской области.

 Тот факт, что уже при председателе облгосаминистрации Михаиле Добкине его тезка Бородин стал председателем Апелляционного суда Харьковской области, по мнению народного депутата Украины Юрия Кармазина, говорит о том, что Михаил Бородин стал выгоден власти для принятия определенных решений.

 Напомним, после целого ряда громких скандалов Михаил Бородин был вынужден подать заявление об уходе с должности председателя Апелляционного суда Харьковской области, но остался там "простым" судьей.

 "Я обращаюсь к Михаилу Добкину, как к председателю облгосадминистрации, - подчеркнул в ходе пресс-конференции Юрий Кармазин, - Если еще с 2002 года Вы знали о том, что Бородин нарушает закон и порочит имя судьи, то почему став председателем облгосадминистрации Вы не добились лишения этого человека статуса судьи?"

 Народный депутат Украины считает, что если местная власть сегодня считает необходимым по каким-то причинам "прикрывать" Михаила Бородина, то Юрий Кармазин предоставит все необходимые документы лично президенту Украины Виктору Януковичу.

 "У меня есть все основания рассказать президенту о том, что власти Харькова и области откровенно лгут Януковичу о состоянии дел в харьковских судах!", - резюмировал Юрий Кармазин.
http://glavnoe.ua/news/n75730 (http://glavnoe.ua/news/n75730)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: ВАВАНчик від 19 Травня 2011, 19:57:44
На 1+1 сюжет в ТСН.
Скоро можно будет скачать на сайте.
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 19 Травня 2011, 22:23:21
Да, колоритный персонаж:
http://cripo.com.ua/print.php?sect_id=4&aid=60252 (http://cripo.com.ua/print.php?sect_id=4&aid=60252)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 24 Травня 2011, 21:35:43
У «суд Зварича» рекомендували людину Зварича

У грудні 2008 року у результаті проведеної СБУ спецоперації вся країна дізналася про голову Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича. Після недовгих «бігів» його затримали і помістили у СІЗО, де він перебуває і сьогодні, а його справу розглядає суд. Практично відразу ж Зварича позбавили суддівської мантії.

З тих пір у Львівського апеляційного адміністративного суду не було повноцінного голови. Виконував обов’язки голови цього суду суддя Кушнерик. І ось у минулу п’ятницю  – 20 травня 1011 року – стало відомо, хто обійме цю, як виявилося після документування справи Зварича, дуже прибуткову посаду. До речі вона є ще й стратегічно важливою, адже цей суд перекриває адміністративну юстицію (а тут і вибори, і земельні питання, і багато чого іншого привабливого) на всій території Заходу України. Так ось: 20 травня рада суддів адміністративних судів рекомендувала на посаду голови Львівського апеляційного адміністративного суду такого собі Сергія Богаченка.
Як стало відомо ОРД, С.Богаченко попадав у поле зору СБУ ще раніше, ніж І.Зварич. Ще у 2007 році керівник СБУ інформував Голову Верховного суду про те, що у результаті вжитих СБУ заходів встановлено, що голова Мостиського районного суду Львівської області С.Богаченко та суддя цього суду А.Ліщинський вступили у протиправну змову з одним громадянином України, від якого у січні 2007 року отримали й незаконно перемістили на митну територію України два легкові автомобілі Мерседес, зареєстровані на території т.зв. Придністровської Молдавської Республіки.
Тодішній керівник СБУ В.Наливайченко у листі до Голови Верховного суду В.Онопенка повідомляв про те, що «вказані особи, з метою ухилення від сплати передбачених чинним законодавством податків і зборів, порушуючи вимоги митного законодавства, неодноразово особисто переміщували автомобілі через митний кордон України в пункті пропуску «Шегині» Мостиської митниці без фактичного в’їзду на територію Польської Республіки.
Бажаючи приховати факт неправомірного використання автотранспортних засобів на території України, вони оформили на своє ім’я фіктивні нотаріальні доручення на право користування автомобілями, нібито видані державним нотаріусом Придністров’я».

Керівництво СБУ встановило, що «крім того, протягом 2005-2007 р.р. Богаченко С.І. та Ліщинський Л.М. неодноразово виїжджали в робочий час за кордон у приватних справах. При цьому у відповідних робочих табелях вони робили фіктивні відмітки про нібито відпрацювання повного робочого дня, за що незаконно отримали заробітну платню в сумі приблизно 4.500 грн. кожен».

«Таким чином, – робить висновок керівник спецслужби, – у діях працівників суду Богаченка С І. та Ліщинського А М вбачаються ознаки злочинів, передбачених ч. 3 ст. 364 і ч. 2 ст. 192 КК України, у зв’язку з чим матеріали перевірки направлені до Генеральної прокуратури України для прийняття рішення в порядку ст. 97 КПК України».

Повідомляючи про викладене, В.Наливайченко просив Голову ВСУ «врахувати дану інформацію при вирішенні питання щодо переобрання Богаченка С.І. на посаду голови Мостиського районного сулу Львівської області та подання кандидатури Ліщинського А.М. для обрання на посаду судді вказаного суду безстроково».

Тоді інформація СБУ «спрацювала». Як випливає з адресованої В.Наливайченку відповіді Голови Верховного суду В.Онопенка ним було відхилено кандидатуру С.Богаченка і матеріали щодо призначення його на посаду голови Мостиського районного суду Львівської області до Ради суддів України направлені не були. Натомість на посаду голови вказаного суду було призначено іншого суддю.

Що стосується А.Ліщинського, лист СБУ стосовно нього Верховний суд передав до Верховної Ради України, де у цей час вирішувалося питання про обрання його суддею безстроково, оскільки перевірку звернень громадян та організацій щодо кандидатів на таке обрання за законом здійснював профільний парламентський комітет.

Але, як то співається у відомій пісні, «не пройшло и полгода», як С.Богаченко і А.Ліщинський не тільки юридично залагодили питання, але й пішли на підвищення – їх забрав до себе І.Зварич. Він особисто у вигляді офіційного подання (що суперечило встановленій законом процедурі) клопотав перед Головою Вищого адміністративного суду України про обрання С.Богаченка та А.Ліщинського суддями Львівського апеляційного адміністративного суду. У результаті пробивання І.Зваричем цих кандидатур у вересні 2008 року вони стають суддями вказаного суду і працюють під крилом голови-колядника аж до його затримання у грудні 2008 року.

Знаючи СБУ, слід припустити, що спецслужба не могла забути, як її С.Богаченко обійшов у 2008 році. Вона і сьогодні мала б зробити все, аби його призначення на місце І.Зварича не відбулося. Напевно, звинувачення, які СБУ висувала до нього у 2008 році, юридично закриті. Але вони залишаються фактами. І вони говорять багато про що. Але навряд чи зусилля СБУ у цьому разі будуть успішними, оскільки, як стверджують поінформовані особи, С.Богаченку у даному разі сприяє Міністр юстиції О.Лавринович (чи його син, що практично одне і те ж).

Усе стане зрозумілим найближчим часом, скоріше за все 31 травня, коли засідатиме Вища рада юстиції, яка зараз здійснює призначення голів судів. Кажуть, що заради цього призначення навіть засідання ВРЮ перенесли на десять днів. А вирішуватиме це питання і О.Лавринович, який є членом ВРЮ.

Олег Варнов, для “ОРД”

http://www.ord-ua.com/2011/05/24/u-sud-zvaricha-rekomenduvali-lyudinu-zvaricha/?lpage=1 (http://www.ord-ua.com/2011/05/24/u-sud-zvaricha-rekomenduvali-lyudinu-zvaricha/?lpage=1)


Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: stepan від 09 Червня 2011, 22:53:06
(http://www.davno.ru/posters/collections/propaganda/img/poster-06.jpg)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 09 Червня 2011, 23:15:22
Народних засідателів кнопкодави нещодавно вже "зачистили":
http://www.kommersant.ua/doc.html?docId=1643774 (http://www.kommersant.ua/doc.html?docId=1643774)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: ВАВАНчик від 04 Липня 2011, 22:31:07
В Украине дефицит судей.
http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2011/07/04/778735.html (http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2011/07/04/778735.html)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: ВАВАНчик від 04 Липня 2011, 22:42:34
На 1+1 сюжет в ТСН.
Скоро можно будет скачать на сайте.

ссылка
http://tsn.ua/video/video-novini/?page=107&media_id=383430923&items=32702&type=0 (http://tsn.ua/video/video-novini/?page=107&media_id=383430923&items=32702&type=0)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 05 Липня 2011, 00:29:28
Незабаром заповняться вакансії:
http://vkksu.gov.ua/diyalnist/ (http://vkksu.gov.ua/diyalnist/)
Ось тут жваве обговорення (з прізвищами):
http://www.yurpractika.com/news.php?id=26291#news_19847 (http://www.yurpractika.com/news.php?id=26291#news_19847)
 :-\
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 06 Липня 2011, 21:01:59
Конкурс на замещение вакантных должностей в судах начнется в сентябре

Сегодня, 6 июля, состоялась пресс-конференция председателя Высшей квалификационной комиссии судей Украины (ВККС) Игоря Самсина, посвященная завершению процесса отбора кандидатов на должность судьи впервые.

22 апреля с.г. ВККС завершила прием документов у кандидатов, желающих стать судьями. Всего были приняты документы от 3430 лиц, тогда как прогнозируемое количество вакантных должностей судей составляет 686 мест.

22 мая с.г. по результатам сдачи первого на Украине национального анонимного тестирования успешно перешли во второй этап — 896 кандидатов.

19 июня состоялся квалификационный экзамен, который прошли (набрали 66 баллов) 687 кандидатов. Все они зачислены в кадровый резерв и ожидают объявления конкурса на замещение вакантных должностей.

Как отметил г-н Самсин, конкурс согласно законодательству, должен объявляться не менее чем за месяц, соответственно уже на следующей неделе он будет объявлен.

Заполнение вакантных должностей начнется с судов, где наибольшие проблемы с кадрами. По предварительным данным это восточный регион Украины (Луганская, Донецкая области).

Желающие занять определенную должность должны подать заявление. Если претендентов будет больше, преимущество будет у того, кто набрал большее количество баллов и стоит выше в кадровом резерве.

Также Игорь Самсин заявил, что в ВККС начали поступать заявления об ознакомлении с результатами тестирования и квалификационного экзамена. Желающие могут получить копии своих работ и обжаловать решение ВККС в Высшем совете юстиции или в суде.
http://www.yurpractika.com/news.php?id=0026857 (http://www.yurpractika.com/news.php?id=0026857)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: stepan від 21 Вересня 2011, 01:27:05
(http://img695.imageshack.us/img695/9809/img25521m.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/695/img25521m.jpg/)

(http://img163.imageshack.us/img163/8326/img25495.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/163/img25495.jpg/)
Из летних впечатлений.


Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 24 Жовтня 2011, 21:10:03
ГПУ возбудила уголовные дела в отношении судьи и адвоката, требовавших взятку у предпринимателя за оставление в силе судебного решения
http://www.yurpractika.com/news.php?id=0028321 (http://www.yurpractika.com/news.php?id=0028321)

Київський готель заявляє про рейдерське захоплення
http://www.epravda.com.ua/news/2011/10/24/303008/ (http://www.epravda.com.ua/news/2011/10/24/303008/)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 04 Листопада 2011, 15:21:56
Юрий Кармазин: Харьковский судья оказался гражданином России

Об этом беспрецедентном в международной практике случае в ходе пресс-конференции в Харькове заявил народный депутат Украины, первый заместитель Главы Комитета Верховной Рады Украины по вопросам правосудия Юрий Кармазин.
[url]http://glavnoe.ua/news/n75755[/url] ([url]http://glavnoe.ua/news/n75755[/url])


Судья в Харьковской области уже семь лет имеет двойное гражданство

Судья Апелляционного суда Харьковской области Михаил Бородин имеет паспорт гражданина Российской Федерации. Об этом говорится в ответе прокуратуры Харьковской области на информационный запрос издания «MediaPort».

Во время проверки сотрудники прокуратуры подтвердили «факт получения 21.10.2004 гражданином Украины Бородиным М.М. гражданства Российской федерации по упрощенной системе, а также факт выдачи ему 17.11.2004 паспорта гражданина Российской федерации».

Как следует из ответа на запрос, областная прокуратура обратилась в Высший совет юстиции, который должен поднять перед Верховным Советом Украины вопрос об увольнении г-на Бородина с должности судьи Апелляционного суда Харьковской области.

Также прокуратура отправила информацию о том, что г-н Бородин получил гражданство РФ в Управление гражданства, иммиграции и регистрации физических лиц ГУ МВД Украины в Харьковской области, чтобы там «приняли меры реагирования в соответствии с действующим законодательством».
http://www.yurpractika.com/news.php?id=0028559 (http://www.yurpractika.com/news.php?id=0028559)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 29 Листопада 2011, 18:22:29
Варто прочитати яскраві нариси про "суддівські будні":
Під мантією тітоньки Феміди (судові історії) – 6
http://ord-ua.com/2011/12/08/pid-mantiyeyu-titonki-femidi-sudovi-istoriyi---6/?lpage=1 (http://ord-ua.com/2011/12/08/pid-mantiyeyu-titonki-femidi-sudovi-istoriyi---6/?lpage=1)

Під мантією тітоньки Феміди (судові історії) – 5
http://www.ord-ua.com/2011/11/24/pid-mantiyeyu-titonki-femidi-sudovi-istoriyi---5/?lpage=1 (http://www.ord-ua.com/2011/11/24/pid-mantiyeyu-titonki-femidi-sudovi-istoriyi---5/?lpage=1)
за лінком також попередні 4 частини.
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 30 Листопада 2011, 18:51:10
Суддя-колядник розповів, як новий суддя КС брав хабарі та відпочивав за його кошт

http://www.pravda.com.ua/news/2011/11/30/6800310/ (http://www.pravda.com.ua/news/2011/11/30/6800310/)
Відео:
http://youtu.be/JylG171tZwE (http://youtu.be/JylG171tZwE)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 10 Січня 2012, 21:35:05
Украинская Фемида-2011: «Маска, я тебя знаю!»

(http://thumbnails56.imagebam.com/16905/e95758169046224.jpg) (http://www.imagebam.com/image/e95758169046224)

http://www.unian.net/rus/news/news-477245.html (http://www.unian.net/rus/news/news-477245.html)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 07 Березня 2012, 02:21:41
Кривосудие: луганская разновидность
http://www.tema.in.ua/article/7070.html (http://www.tema.in.ua/article/7070.html)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Дятел від 24 Квітня 2012, 20:28:29
Еще один "колядник"! (http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/739585)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Nimfa від 20 Червня 2012, 02:53:56
Новини у боротьбі за якість суддівського корпусу
http://www.domik.net/novosti/sudej-stal-po-oshibke-kak-reforma-sudoustrojstva-otrazilas-na-kachestve-sudejskogo-korpusa-n164794.html (http://www.domik.net/novosti/sudej-stal-po-oshibke-kak-reforma-sudoustrojstva-otrazilas-na-kachestve-sudejskogo-korpusa-n164794.html)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Nimfa від 20 Вересня 2012, 23:41:11
Умій суддю свого жаліти,
Тяжкі гріхи йому прости,
Таж: він людина, як і ти:
У нього дома жінка, діти,
Їм треба хліба принести
І треба – ніде правди діти -
З лайна собачого зуміти
Державний злочин довести.
Хотів би ти в тій шкурі бути?
В дугу свій горб і совість гнути
Собача доля! Зрозумій
І не топчи багно в болото.
Жалій суддю свого достоту,
Як ми жаліємо повій.
     Іван Світличний
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 24 Жовтня 2012, 19:03:53
Український суд: коли "все пофіг"
http://www.epravda.com.ua/publications/2012/10/24/341024/ (http://www.epravda.com.ua/publications/2012/10/24/341024/)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 30 Жовтня 2012, 19:31:58
Плюрализм в одной голове

Цитувати
Судья Высшего специализированного суда Украины по рассмотрению гражданских и уголовных дел М.Наумчук, рассмотрев кассационную жалобу ответчика — департамента образования и гуманитарной политики Черкасского городского совета, являющегося органом власти, на решение Сосновского районного суда г. Черкассы от 9 июля 2012 года и решение Апелляционного суда Черкасской области от 20 августа 2012 года, вынес два прямо противоположных по смыслу и юридическим последствиям определения, датированные одним днем — 3 сентября 2012 года: определение об отказе в открытии кассационного производства и определение об открытии кассационного производства. При этом оба определения, вынесенные судьей по одному и тому же делу по результатам рассмотрения кассационной жалобы одного и того же лица на одни и те же судебные решения, по-разному мотивированы и имеют прямо противоположные юридические последствия. Эти определения были размещены в Едином государственном реестре судебных решений со значительным временным интервалом: сначала в сентябре нынешнего года на официальном сайте судебных решений появилось определение об отказе в открытии кассационного производства, а позже, в октябре, — определение об открытии кассационного производства, также направленное лицам — участникам дела.

Кроме этого, 24 сентября 2012 года судья М.Наумчук, рассмотрев кассационную жалобу истца — А.Артемишин на вышеупомянутые решения суда первой инстанции и суда апелляционной инстанции, поступившую в кассационный суд после 3 сентября 2012 года, вынес определение об открытии кассационного производства в деле по кассационной жалобе истицы, что означает рассмотрение кассационных жалоб сторон на одни и те же решения в разных производствах, а следовательно, противоречит требованиям законодательства Украины. В соответствии с постановлением №10 пленума Высшего специализированного суда Украины по рассмотрению гражданских и уголовных дел от 14 июня 2012 года «О судебной практике рассмотрения гражданских дел в кассационном порядке», если судебное решение обжалует несколько человек в установленном ГПК порядке, суд кассационной инстанции открывает кассационное производство в деле по всем жалобам, если они соответствуют требованиям ГПК, и рассматривает их в одном кассационном производстве. При этом, если поступила кассационная жалоба, соответствующая требованиям ГПК, на судебное решение, относительно которого уже открыто кассационное производство, она принимается к общему рассмотрению с ранее предоставленной кассационной жалобой, о чем выносится определение.
 Вышеописанная ситуация не только свидетельствует о нарушении судьей законодательства Украины, но и подрывает авторитет судебных органов на наивысшем уровне и доверие к ним, усиливает неверие в отечественное правосудие, а также нарушает право человека на справедливый суд. В таких условиях результаты рассмотрения вышеуказанного дела в кассационном суде нетрудно предусмотреть.

http://zn.ua/LAW/plyuralizm_v_odnoy_golove-111068.html (http://zn.ua/LAW/plyuralizm_v_odnoy_golove-111068.html)

Знайшов ці ухвали у ЄДРСР:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/26094280 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/26094280)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/26427655 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/26427655)
 :o
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: ВАВАНчик від 25 Листопада 2012, 17:39:13
Пару статей по теме, это статьи "Когда все пофиг", и "Плюрализм в одной голове". (есть в яндексе
Оказывается в ВАСУ тоже есть "одаренные" с такой проблемой
Вообщем сами смотрите и решайте есть у Бим М.Є. плюрализм или нет  :( :

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14892782 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14892782)
Цитувати
З огляду на те, що предметом оскарження є [color=]розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)[/color], а не його рішення, тому даний позов пред’явлено до відповідача як до державного органу виконавчої влади, а не як до органу місцевого самоврядування.


http://reyestr.court.gov.ua/Review/27589084 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/27589084)
Цитувати
виконавчим органом Київради (Київською міською державною адміністрацією) було винесено оскаржувані розпорядження в межах повноважень органу місцевого самоврядування, а не органу державної виконавчої влади на підставі та у спосіб, що встановлені законами України.


ПС: я уже молчу про указы Президента Ющенка, которые фактически признаны тупыми...
http://www.president.gov.ua/ru/documents/8761.html?PrintVersion (http://www.president.gov.ua/ru/documents/8761.html?PrintVersion)
(click to show/hide)
   
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 26 Листопада 2012, 21:34:06
ВАВАНчику,
Бим там не одна така. Є ще Гончар, Конюшко, Сірош:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5775.msg31662.html#msg31662 (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5775.msg31662.html#msg31662)

P. S. Виправлено прізвище екс-Президента України. Прохання не використовувати "сленг".
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 18 Грудня 2012, 22:17:53
Вчерашняя газета "Взгляд":
"В судебной системе ничто не изменится ни на йоту"

(http://thumbnails103.imagebam.com/22658/5d3767226576457.jpg) (http://www.imagebam.com/image/5d3767226576457)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 30 Березня 2013, 14:44:31
Судей Соломенского районного суда Киева подозревают получении взятки
http://www.pravo.ua/news.php?id=36046#news_110298 (http://www.pravo.ua/news.php?id=36046#news_110298)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 30 Березня 2013, 22:22:38
Суддю ВССУ Гвоздика просять не кришувати мафію

(http://www.sribnazemlja.org.ua/images/stories/mod_aidanews_thumbs/362/IMG_1281_400.jpg)

Цитувати
Під стінами Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (вул. Пилипа Орлика, 4а) протестували проти рейдерства. Прийшовши до обителі Феміди, громадські діячі, підприємці та просто небайдужі громадяни влаштували театралізоване дійство під назвою «Рейдерів і «колядників» – за грати!» Учасники акції колядували і засівали фальшивими доларовими купюрами, тим самим нагадуючи про долю «судді-колядника» Зварича. У руках люди тримали плакати з написами, зверненими до чинного судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (ВССУ) Павлу Гвоздику: «Скільки коштує правосуддя ГВОЗДИКА?», «Суддя Гвоздик «кришує» шахрая Бородайка», «Судовий супровід рейдерства. Дорого. П. Гвоздик», співали колядки на теми правосуддя, всіляко натякаючи, що хоч горезвісний суддя Зварич за гратами, справа його живе.

«Останньою краплею», яка змусила громадськість потурбувати розмірене життя архіважливої державної установи, стала історія підприємця з Івано-Франківська Андрія Яковини, у якого група рейдерів під керівництвом Костянтина Бородайка за допомогою незаконних рішень українських судів різних інстанцій відібрала бізнес, а тепер намагається забрати квартиру, де живе він з дружиною і чотирма дітьми. Нині Яковина мешкає в Києві, але банда рейдерів просто не дає йому жити. Ще в однієї івано-франківської підприємниці Юлії Гринди ці ж рейдери відібрали кафе, відоме місцевим жителям під назвою «Молочка». Пікетники стверджують, що суддя Павло Гвоздик, займаючи посаду голови Апеляційного суду Івано-Франківської області в 2005-2010 роках, чинив тиск на місцеві суди області для прийняття ними рішень на користь рейдера, який дружить з П. Гвоздиком.

За словами учасників акції, Павло Гвоздик претендує на посаду голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, вибори якого мають відбутися найближчим часом. Крім того, Павло Гвоздик з 2010 року є головою Ради суддів загальних судів, що дає йому можливість впливати на будь-якого суддю в Україні. Зараз у Шевченківському районному суді м. Києва розглядаються цивільні справи за позовами рейдерів, спрямованих на те, щоб позбавити Андрія Яковину його квартири. Пікетувальники розповідають, що рейдер К. Бородайко є підсудним у кримінальній справі про шахрайство в особливо великих розмірах, яке розглядається у Львові, і фігурантом ще однієї кримінальної справи в Києві. Однак це не заважає судам задовольняти його позови у цивільних справах. Учасники акції заявляють, що заради торжества справедливості готові прийти до будівлі суду знову і знову.
Джерело: RUpor.info

http://www.sribnazemlja.org.ua/news/podii/suddju-vssu-gvozdyka-prosjat-ne-kryshuvaty-mafiju-7915.html (http://www.sribnazemlja.org.ua/news/podii/suddju-vssu-gvozdyka-prosjat-ne-kryshuvaty-mafiju-7915.html)
http://pravda.if.ua/news-34753.html (http://pravda.if.ua/news-34753.html)
http://cripo.com.ua/?sect_id=10&aid=149250 (http://cripo.com.ua/?sect_id=10&aid=149250)

Похождения бравого судьи Гвоздика
http://n-v.com.ua/poxozhdeniya-bravogo-sudi-gvozdika/ (http://n-v.com.ua/poxozhdeniya-bravogo-sudi-gvozdika/)
http://h.ua/story/372477/ (http://h.ua/story/372477/)



Саме за ці та інші "заслуги" (цвяхи в труну правосуддя) Гвоздика підвищено в посаді:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7323.msg42635.html#msg42635 (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7323.msg42635.html#msg42635)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 30 Березня 2013, 22:32:22
Про суддю ВГСУ Бернацьку Ж. О. та її Порше кайєн:
http://censor.net.ua/forum/645101/sudya_hozyayistvennogo_suda_janna_aleksandrovna_bernatskaya_svoim_djipom_porshe_kayien_demonstrativno (http://censor.net.ua/forum/645101/sudya_hozyayistvennogo_suda_janna_aleksandrovna_bernatskaya_svoim_djipom_porshe_kayien_demonstrativno)

ВІДЕО:
http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?militsiya_nayihala_na_internetvidannya_cherez_komentari_pro_suddyu&objectId=322425 (http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?militsiya_nayihala_na_internetvidannya_cherez_komentari_pro_suddyu&objectId=322425)

Міліція посягала на сервер інтернет-видання через коментарі про суддю
http://forum.durdom.in.ua/viewtopic.php?f=1&t=117379&sid=d1c3a16308d0ae4f13121f8cde9cd8c1 (http://forum.durdom.in.ua/viewtopic.php?f=1&t=117379&sid=d1c3a16308d0ae4f13121f8cde9cd8c1)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Георгий від 01 Квітня 2013, 00:12:22
http://ord-ua.com/2013/03/31/-solomenskij-sud-demidovskaya-alla-igorevna/?lpage=1 (http://ord-ua.com/2013/03/31/-solomenskij-sud-demidovskaya-alla-igorevna/?lpage=1)
Судья Соломенского районного суда г.Киев Демидовская Алла Игоревна погорела на взятке. Сотрудники СБУ Управления – К г.Киева ,провели обыск в квартире Демидовской ,изьяли 10000 долларов меченых купюр (с подписью ХАБАР),Демидовской дали трое суток на решение проблеммы. Демидовская не раз попадала в подобные ситуации ,выкручивалась!Сможет ли ВЫКРУТИТЬСЯ в этот раз.
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 02 Квітня 2013, 14:00:34
Судей Соломенского районного суда Киева подозревают получении взятки
[url]http://www.pravo.ua/news.php?id=36046#news_110298[/url] ([url]http://www.pravo.ua/news.php?id=36046#news_110298[/url])


СБУ «приняла» на взятке двух судей Соломенского суда Киева. Непростых судей. Или Бида-2

Цитувати
Удивительная тишина сопровождает недавнее задержание сотрудниками СБУ двух судей Соломенского суда – Андрея Макухи и Аллы Демидовской. Оба судьи были «приняты» после получения взятки и с неопровержимыми доказательствами в виде запачканных о меченые банкноты ручек. Но, почему-то никто громко не рапортует. Молчит прокуратура, молчит СБУ. Надо полагать, ждут денег. И больших. Дело в том, что судьи не совсем простые. А один, Андрей Макуха – так даже и совсем не простой. Андрей Анатольевич известен среди киевских судей и адвокатов, не только как чрезвычайно жадный судья, но и как зять другого весьма влиятельного судьи по фамилии Бида.

http://www.ord-ua.com/2013/04/01/sbu-prinyala-na-vzyatke-dvuh-sudej-solomenskogo-suda-kieva-neprostyih-sudej-ili-bida-2/?page=2&lpage=1 (http://www.ord-ua.com/2013/04/01/sbu-prinyala-na-vzyatke-dvuh-sudej-solomenskogo-suda-kieva-neprostyih-sudej-ili-bida-2/?page=2&lpage=1)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 11 Квітня 2013, 23:20:29
Про суддівське свавілля на прикладі Олександрівської лікарні

Про суддів ВАСУ Донця, Логвиненка, Мороза
http://kiev.pravda.com.ua/columns/5166bceb1c2e9/ (http://kiev.pravda.com.ua/columns/5166bceb1c2e9/)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Mariasha від 13 Квітня 2013, 12:54:28
Про суддівське свавілля на прикладі Олександрівської лікарні

Про суддів ВАСУ Донця, Логвиненка, Мороза
[url]http://kiev.pravda.com.ua/columns/5166bceb1c2e9/[/url] ([url]http://kiev.pravda.com.ua/columns/5166bceb1c2e9/[/url])


Автор статьи никогда не сталкивался с судами и понятия не имеет о том, о чем пишет. Такие же "грамматеи" пишут законы. Потому так и живем...
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 14 Квітня 2013, 23:24:32
Автор статьи (по линку) -практикующий адвокат, занимающаяся в судах незаконными застройками в Киеве.
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 05 Червня 2013, 20:34:15
Из 16 претендентов всего двое судей получили рекомендацию ВККС на повышение

Цитувати
03 июня 2013 года
Источник:Юридическая Практика

В ходе сегодняшнего заседания Высшей квалификационной комиссии судей Украины пришлось из 16 претендентов выбрать двух на должность судей Апелляционного суда г.Киева. Именно столько вакансий в суде апелляционной инстанции. По результатам сдачи тестового задания рекомендацию ВККС для перевода в Апелляционный суд г.Киева получили Андрей Осаулов – судья Шевченковского районного суда г.Киева и Анна Крижановская – судья Печерского районного суда г.Киева.

http://www.pravo.ua/news.php?id=0037019 (http://www.pravo.ua/news.php?id=0037019)

Голова Шевченківського районного суду м. Києва Олена Мєлєшак звернулась до Вищої ради юстиції з поданням про звільнення судді цього суду Андрія Осаулова за порушення присяги.

Цитувати
05.06.2013 19:37
Про це повідомляє портал "Судова влада України".

Приводом для звернення стало прийняття А.Осауловим рішення по справі за обвинуваченням Михайлова В.С. за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 156, ч. 1 ст. 156, ч. 1 ст. 155, ч. 1 ст. 154, ч. 3 ст. 302 КК України, Валленберг Т.Д. ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 156, ч. 1 ст. 156, ч. 1 ст. 155, ч. 1 ст. 154, ч. 3 ст. 302 КК України, Дружиніна В.А. ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 156, ч. 1 ст. 156, ч. 1 ст. 155, ч. 1 ст. 154, ч. 3 ст. 302 КК України, Інасіо Тіто Гомеша ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 156, ч. 1 ст. 155, ч. 2 ст. 302 КК України, Акініємі Акінвалє Сікіру ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 156, ч. 1 ст. 155 КК України.

Як відомо, справа відносно Михайлова В.С., Валленберг Т.Д., Дружиніна В.А., Інасіо Тіто Гомеса, Акініємі Акінваяє Сікіру отримала широкий резонанс, а винесене 1 червня суддею Шевченківського районного суду Києва рішення по вище вказаній справі спричинило хвилю обговорень у суспільстві.

http://www.zib.com.ua/ua/23041-golova_shevchenkivskogo_raysudu_vidreaguvala_na_rezonansne_s.html (http://www.zib.com.ua/ua/23041-golova_shevchenkivskogo_raysudu_vidreaguvala_na_rezonansne_s.html)
http://court.gov.ua/sud2610/33857/ (http://court.gov.ua/sud2610/33857/)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Nimfa від 20 Липня 2013, 14:39:09
На судей киевских судов жалуются больше, - к такому выводу пришли эксперты, проанализировав работу службы дисциплинарных инспекторов Высшей квалификационной комиссии судей Украины.

(click to show/hide)
http://sud.ua/news/2013/07/19/52050-na-sydej-kievskikh-sydov-zhalyyutsya-bolshe-vsekh (http://sud.ua/news/2013/07/19/52050-na-sydej-kievskikh-sydov-zhalyyutsya-bolshe-vsekh)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Nimfa від 06 Серпня 2013, 23:05:40
Прибутки суддів КС у 2013 році
http://forbes.ua/nation/1356068-5-samyh-bogatyh-sudej-konstitucionnogo-suda (http://forbes.ua/nation/1356068-5-samyh-bogatyh-sudej-konstitucionnogo-suda)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Valery від 02 Вересня 2013, 16:15:02
Для вирішення питання в районному суді потрібно віддати $1,5

http://news.finance.ua/ru/~/1/0/all/2013/09/02/308185#b-usercomments_xc (http://news.finance.ua/ru/~/1/0/all/2013/09/02/308185#b-usercomments_xc)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: agza від 17 Вересня 2013, 13:25:25
Вобщем больше не судья  ::) .
Что там конкретно произошло не знаю.
Со вчерашнего дня все дела передаются на других судей.
Помощник ейный темнее тучи.  :-[
Лично по своему делу ( о "задолженности" за ЖКП) я не видел беспристрастности к сторонам процесса.
Хотя Виктор Иванович о ней отзывался как об одной из порядочных.
Какие же там остальные "судьи" остались...
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 17 Вересня 2013, 14:17:46
В продолжение...
Re: Про суди і суддів...
« Reply #60 : 02 Квітня 2013, 14:00:34 »

Двоє суддів Солом’янського районного суду міста Києва відсторонені від займаної посади

На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що відбулося 27 серпня 2013 року, на підставі клопотання Генерального прокурора України було прийнято рішення відсторонити від займаної посади двох суддів.

Так, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності відсторонені від посади терміном на 2 місяці судді Солом’янського районного суду міста Києва Демидовська Алла Ігорівна та Макуха Андрій Анатолійович.
http://www.vkksu.gov.ua/ua/news/dvoe-suddiv-solomyanskogo-rayonnogo-sudu-mista-kieva-vidstoroneni-vid-zaymanoi-posadi/ (http://www.vkksu.gov.ua/ua/news/dvoe-suddiv-solomyanskogo-rayonnogo-sudu-mista-kieva-vidstoroneni-vid-zaymanoi-posadi/)

Цитувати
Помощник ейный темнее тучи.

Так через помощников обычно взятки идут.
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: agza від 17 Вересня 2013, 20:34:08
Погуглил по Демидовской  :o
http://vesti.ua/kiev/14667-nad-otstraneniem-ot-dolzhnosti-pojmannyh-na-vzjatke-kievskih-sudej-dumali-4-mesjaca (http://vesti.ua/kiev/14667-nad-otstraneniem-ot-dolzhnosti-pojmannyh-na-vzjatke-kievskih-sudej-dumali-4-mesjaca)
http://ord-ua.info/2013/08/27/demidovskuyu-otstranili-na-2-mesyatsa/?lpage=1 (http://ord-ua.info/2013/08/27/demidovskuyu-otstranili-na-2-mesyatsa/?lpage=1)
http://ord-ua.com/2013/03/31/-solomenskij-sud-demidovskaya-alla-igorevna/?page=2&lpage=1 (http://ord-ua.com/2013/03/31/-solomenskij-sud-demidovskaya-alla-igorevna/?page=2&lpage=1)
Мама не горюй... тут на несколько пожизненных
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: agza від 29 Жовтня 2013, 23:10:07
А Демидовская аки птичка Феникс - уже снова в строю и вершит п-судие   ::)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 04 Листопада 2013, 12:14:27
Как рейдеры разбираются с теми, кто "мешает" им жить
http://youtu.be/4KKgEeLbp9Y (http://youtu.be/4KKgEeLbp9Y)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: nemo від 21 Листопада 2013, 22:16:00
Цитувати
...согласно приказу Государственной судебной администрации Украины №119, с 1 октября 2013 г. ([url]http://dt-kt.com/ru/o-realizatsii-proekta-po-otpravke-sudami-sms-soobshheniy-uchastnikam-sudebnogo-protsessa-ugolovnogo-proizvodstva-v-mestnyih-i-apellyatsionnyih-obshhih-sudah-prikaz-20-09-2013-g-119/[/url])во всех местных и апелляционных общих судах стартовала реализация проекта по отправке судами SMS-сообщений участникам судебного процесса (уголовного производства).
Судебные повестки в виде SMS-сообщений будут отсылаться участнику судебного процесса, подавшему соответствующее заявление в суд, на номер его мобильного телефона, указанного в этом заявлении. SMS отсылаются с единого номера и должны вмещать: наименование и адрес суда; ФИО вызываемого; время и дату заседания; номер дела; фамилию и инициалы судьи; процессуальные требования относительно подачи необходимых документов; уведомление о последствиях неявки.


Уже больше месяца стороны судебного процесса могут получать судебные повестки в виде смс-сообщений. (http://sud.ua/news/2013/11/21/57435-kakie-preimyshchestva-i-osobennosti-sms-povestok-video)
Джерело Судебно-юридическая газета


Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Nimfa від 04 Грудня 2013, 23:02:53
ВРЮ звільняє 5 суддів за порушення присяги
http://zib.com.ua/ua/45184-vischa_rada_yusticii_zvilnyae_5_suddiv_prizvischa.html (http://zib.com.ua/ua/45184-vischa_rada_yusticii_zvilnyae_5_suddiv_prizvischa.html)
Особливо цікаве в цьому списку останнє прізвище - суддя Васильківськогос суду
по справі у Києві, що набула розголосу завдяки ТБ
Цитувати
Також Вища рада юстиції ухвалила рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення Пироженка Олександра Володимировича з посади судді апеляційного суду Автономної Республіки Крим за порушення
присяги (за дії, вчинені на посаді судді Васильківського міськрайонного суду Київської області). Суддя без встановлення дійсних обставин спору та без належної оцінки доказів, порушивши правило виключної підсудності, незаконно визнав право власності на квартири, виселивши з житла добросовісних наймачів і вселивши туди позивача.

Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 24 Червня 2014, 22:25:31
Судьи «вообще подонки» или лишь несколько десятков?

(http://nikorupciji.org/wp-content/uploads/2014/03/%D0%92%D0%A1-%D0%94%D0%9E%D0%9C-1.jpg)
(http://nikorupciji.org/wp-content/uploads/2014/03/%D0%92%D0%A1-%D0%A0%D0%95%D0%BA%D0%B0.jpg)

Цитувати
В решении Киеврады №538/538 от 16.10.2008 (с изменениями и дополнениями по состоянию на октябрь 2010 года) не говорится о занимаемых должностях новых владельцев (впрочем, достаточно вспомнить, как принимались при Черновецком-Догом эти решения – скопом, впопыхах и с голоса), но если сопоставить этот список из 82 фамилий, то судей там как раз наберется на «несколько десятков», см. СПИСОК «громадян, членів товариства індивідуальних забудовників «Десенка», яким передаються у приватну власність земельні ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд (з кодами, адресами та розмірами ділянок)».
[url]http://uapravo.net/akty/right-resolution/akt3dgwm4o.htm[/url] ([url]http://uapravo.net/akty/right-resolution/akt3dgwm4o.htm[/url])

http://nikorupciji.org/2014/03/13/sudy-voobsche-podonky-yly-lysh-neskolko-desyatkov/ (http://nikorupciji.org/2014/03/13/sudy-voobsche-podonky-yly-lysh-neskolko-desyatkov/)

Ну яке рішення проти КМДА може прийняти, наприклад, Сірош М. В. у цій справі:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5665.45.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5665.45.html)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 07 Липня 2014, 23:24:18
Генпрокурор назначил заместителем судью-нарушителя присяги Бачуна

(http://comments.ua/img/20140707184826.jpg)

Цитувати
Генеральный прокурор Виталий Ярема назначил своим заметителем скандального экс-судью Олега Бачуна, которого уволили за нарушение присяги

Как говорится на сайте Генпрокуратуры, Бачун стал заместителем Генерального прокурора – начальником Главного управления представительства и организации участия в уголовном производстве в суде, передает корреспондент «Комментариев».

54-летний Бачун до июня 2010 года был главой Окружного административного суда Киева. Был уволен парламентом с должности судьи с формулировкой «за нарушение присяги» в результате длительной войны с Андреем Портновым, сообщает «LB.ua». Последний обвинял его в том, что Бачун совершил более 20 полетов чартерными рейсами в разные страны мира на сумму болем S 1 млн. Также Бачуна обвиняли в пристрастии к роскошной жизни, которая не соотносилась с зарплатой судьи.

 Напомним, 19 июня Президент Петр Порошенко назначил Виталия Ярему на должность генерального прокурора.

http://comments.ua/politics/477061-genprokuror-naznachil-zamestitelem.html (http://comments.ua/politics/477061-genprokuror-naznachil-zamestitelem.html)

P.S. Подобное лечат подобным?
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 07 Липня 2014, 23:38:53
МВД обнаружило тайные активы и счета Татькова, - источник

(http://www.rbc.ua/static/img/1/0/10_foto_1_250x200.jpg)

Цитувати
В результате проверки деятельности главы Высшего Хозяйственного Суда Украины Виктора Татькова за период его руководства выявлено, что часть активов и счетов в иностранных банках он оформил на сожительницу, уроженку города Шахтерск (Донецкая обл.) Ярославу Красильникову, 1979 года рождения. Об этом сообщили источники в МВД.

По данным источников, Виктор Татьков при Януковиче возглавлял коррупционную вертикаль из более чем 500 судей различных инстанций. "Как глава ВХСУ он руководил процессом отъема активов через незаконные вынесения решений судами", - отметил источник.

По неофициальным подсчетам, "доход" от этой деятельности составил более 10 млрд долл.
AdRiver

Источники отмечают, что Татьков также финансировал сольную карьеру Красильниковой, известной под сценическим псевдонимом "Ярослава". На данный момент Красильникова и Татьков покинули Украину.

Напомним ранее СМИ сообщали, что ключевыми персонами в судебной системе режима Януковича были Татьков В.И. , Емельянов А.С. и Темкижев И.Х.

Согласно полученым данным, под них была выстроена жесткая система контроля, подчинения и сбора денег, которая продолжает работать и сейчас, обслуживая бизнес "семьи" Януковича.

Некоторые эксперты рекомендуют новому министру юстиции Павлу Петренко воспользоваться опытом  генерального прокурора Украины Виталия Яремы, который сразу после назначения сократил общую штатную численность аппарата Генпрокуратуры более чем на 1,5 тыс. должностей.

http://www.rbc.ua/rus/news/politics/mvd-obnaruzhilo-taynye-aktivy-i-scheta-tatkova---istochnik-07072014205300 (http://www.rbc.ua/rus/news/politics/mvd-obnaruzhilo-taynye-aktivy-i-scheta-tatkova---istochnik-07072014205300)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 20 Жовтня 2014, 20:49:43
Эксцесс судьи Светланы Волковой

(http://antikor.com.ua/foto/articles_foto/16819.jpg)

Почему судебной системы в Украине — нет.
http://antikor.com.ua/articles/16819-ekstsess_sudji_svetlany_volkovoj (http://antikor.com.ua/articles/16819-ekstsess_sudji_svetlany_volkovoj)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 26 Грудня 2014, 20:03:49
Очищение судов стартовало

Цитувати
[url]http://ru.golos.ua/images/articles/main/2014-12/f_6334620551419514260.jpg[/url]


Цитувати
Власть все-таки решилась на конкретные шаги по очищению судебной системы. Первыми мишенями стали близкие к Андрею Портнову судьи Хозяйственного суда Киева, давно подозреваемые в коррупции. Расследование может стать прецедентом для всего украинского правосудия...

Источник: http://ru.golos.ua/suspilstvo/ochischenie_sudov_startovalo_1777 (http://ru.golos.ua/suspilstvo/ochischenie_sudov_startovalo_1777)
Golos.ua © 2014
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 17 Січня 2015, 14:00:01
​По беспределу! Судья Печерского райсуда Гладун "на коленке" повторно подписала неправосудное решение, ранее отмененное Апелляционным судом

(http://ukranews.com/uploads/mediabank/original/2014/09/29/8e42ca1f3e12d723d6cfadb07f5093af6b193807.jpg)

http://ukranews.com/ru/article/2015/01/15/680 (http://ukranews.com/ru/article/2015/01/15/680)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 01 Лютого 2015, 18:32:57
Як корупція у судовій системі руйнує долі українців (ВІДЕО)

http://youtu.be/ZWG1Jalw8CI (http://youtu.be/ZWG1Jalw8CI)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 13 Лютого 2015, 18:10:27
Богдан Львов: Судова влада здатна до самоочищення, інакше не було би такого спротиву

(http://ua.racurs.ua/content/images/Publication/Article/73/7/content/lvov-bogdan-yurijovich_origin.png)
Цитувати
Ще в травні, після обрання мене головою я говорив, що для нас завдання номер один на найближчий рік — домогтися того, щоб усе не повернулося назад, щоб не було так, як колись. Саме тепер настав цей вирішальний момент — переломна точка

http://ua.racurs.ua/737-bogdan-lvov-vhsu (http://ua.racurs.ua/737-bogdan-lvov-vhsu)

Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Юрій Васильович від 16 Лютого 2015, 18:06:33
Цитувати
Следователи прокуратуры Киева начали проводить обыск в помещении Окружного административного суда столицы.
Об этом сообщает спикер прокуратуры Алена Яхно у себя в фейсубке.
"Как оказалось, судьи этого суда умудрялись каким-то непостижимым образом наслаждаться жизнью за границей и при этом принимать судебные решения. О чем есть соответствующая информация Государственной пограничной службы", - уточнила она.

http://nv.ua/ukraine/prokuratura-nachala-obysk-v-kievskom-sude-kotoryy-vynosil-verdikty-iz-za-granicy-34778.html (http://nv.ua/ukraine/prokuratura-nachala-obysk-v-kievskom-sude-kotoryy-vynosil-verdikty-iz-za-granicy-34778.html)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 19 Лютого 2015, 18:34:56
Жерці чи ненажери. Дмитро Гнап для "Слідства.Інфо".
http://youtu.be/SPGsX-U8gpg (http://youtu.be/SPGsX-U8gpg)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 26 Лютого 2015, 23:03:07
Прокуратура проводить обшук у Печерському райсуді

Цитувати
Прокуратура міста Києва проводить обшук у Печерському райсуді.

Про це повідомила керівник прес-служби столичної прокуратури Олена Яхно.

"Прокуратура міста Києва таки взялася за "печерське правосуддя", - написала вона.

"Поспішаю повідомити, що прямо зараз у Печерському суді наші слідчі проводять обшук, який проходить у рамках кримінальних проваджень щодо одіозних суддів Оксани Царевич і Віктора Кицюка за фактом винесення ними свідомо неправосудних розв'язків", - повідомила Яхно.

Раніше повідомлялося, що судді Царевич два дні тому було повторно оголошено про підозру у зв'язку з перекваліфікацією справи.

Яхно уточняла раніше УП, що справу було перекваліфіковано, оскільки з'ясувалося, що "в Царевич були особисті інтереси". Речник київської прокуратури не уточнила, про що саме йдеться, пояснивши, що "це таємниця слідства".

Як відомо, Царевич була серед тих суддів, які забирали в учасників Автомайдану права за сфальсифікованими рапортами і протоколами даішників.

Крім того, Царевич ухвалювала рішення щодо ув’язнення Юрія Луценка.

У середу вона також звільнила з-під варти на підставі лінгвістичної експертизи під заставу Олександра Єфремова , якого звинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

На допити також ходять інші судді Печерського райсуду – Сергій Вовк та Віктор Кицюк.

Українська правда

http://www.pravda.com.ua/news/2015/02/26/7059894/ (http://www.pravda.com.ua/news/2015/02/26/7059894/)

P. S. Сьогодні як раз побачив слідчі дії в загальній канцелярії суду за участі понятих. Проте, ще більше "сподобалася" дошка оголошень щодо розгляду справ в суді:
(http://thumbnails112.imagebam.com/39332/371df7393311258.jpg) (http://www.imagebam.com/image/371df7393311258) (http://thumbnails112.imagebam.com/39332/171a5d393311260.jpg) (http://www.imagebam.com/image/171a5d393311260) (http://thumbnails110.imagebam.com/39332/36a36f393311262.jpg) (http://www.imagebam.com/image/36a36f393311262) (http://thumbnails112.imagebam.com/39332/9b7e82393311264.jpg) (http://www.imagebam.com/image/9b7e82393311264) (http://thumbnails110.imagebam.com/39332/cf4471393311267.jpg) (http://www.imagebam.com/image/cf4471393311267) (http://thumbnails112.imagebam.com/39332/118266393311268.jpg) (http://www.imagebam.com/image/118266393311268) (http://thumbnails112.imagebam.com/39332/ef6bb6393311270.jpg) (http://www.imagebam.com/image/ef6bb6393311270) (http://thumbnails111.imagebam.com/39332/49bd81393311271.jpg) (http://www.imagebam.com/image/49bd81393311271) (http://thumbnails110.imagebam.com/39332/e6f088393311273.jpg) (http://www.imagebam.com/image/e6f088393311273) (http://thumbnails112.imagebam.com/39332/61afc7393311274.jpg) (http://www.imagebam.com/image/61afc7393311274) (http://thumbnails109.imagebam.com/39332/09c3c6393311275.jpg) (http://www.imagebam.com/image/09c3c6393311275) (http://thumbnails110.imagebam.com/39332/9866d3393311276.jpg) (http://www.imagebam.com/image/9866d3393311276)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 25 Березня 2015, 13:18:26
У світлі повернення певних повноважень ВСУ з 28.03.2015 р.:

Саакашвили: Янукович хвастался, как давал взятки за легализацию "Межигорья"

Цитувати
Чтобы захватить резиденцию "Межигорье" экс-президент Виктор Янукович "подмазывал" взяткой Верховный суд Украины. Об этом хвастался сам "гарант" во время визита в США.

Бывший президент Грузии Михаил Сакаашвилив эфире канала 24 вспомнил, как собственными ушами слышал об этом. Политик отметил, что Янукович насколько "радовался" коррупции в Украине, что рассказывал об этом другим президентам.

"Я помню, как мы (с Януковичем) были на заседании Совета ООН, а затем на обеде в Обамы. Он мне очень громко рассказывал, точно так же, как нескольким лидерам постсоветских и восточноевропейских стран, как давал взятки сегодняшнему составу Верховного суда, чтобы легализовать "Межигорье", - уточнил Саакашвили.

При этом на вопрос, как в Украине проходят реформы, Янукович, как его процитировал Саакашвили, ответил: "А что они могут мне противоречить, я сам председателю этого суда давал взятку".

http://glavnoe.ua/news/n200551 (http://glavnoe.ua/news/n200551)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Елена_69 від 02 Квітня 2015, 20:37:11
суддя Окружного адмінсуду Києва Руслан Арсірій - "звязда"
Дуже любить закордонні поїздки, особливо теплі моря. За три роки об'їхав 16 країн. Зарплати судді на це не вистачить. За який кошт, питання? Каже: "сімейні кошти". "Сімейні", мабуть кошти "Сім'ї". Адже його брат був заступником голови Кіровоградської ОДА і людиною близькою до екс-міністра Ставицького. А в листопаді 2014-го суддя Арсірій залишив фірмі Ставицього "Голден Деррік" 20 родовищ газу.

https://www.facebook.com/video.php?v=789109697838866&set=vb.100002195301194&type=2&theater (https://www.facebook.com/video.php?v=789109697838866&set=vb.100002195301194&type=2&theater)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 17 Квітня 2015, 18:06:09
Суддя записав погрози голови суду через "неправильне" рішення у справі: поки я тобі нічого поганого не робив, але будь обережним

Детальніше читайте на УНІАН: http://www.unian.ua/politics/1060563-golova-apelyatsiynogo-sudu-cherkaskoji-oblasti-vvajae-zakonni-rishennya-viynoyu-proti-nogo-audiozapis.html (http://www.unian.ua/politics/1060563-golova-apelyatsiynogo-sudu-cherkaskoji-oblasti-vvajae-zakonni-rishennya-viynoyu-proti-nogo-audiozapis.html)

З'явився аудіозапис з погрозами черкаському судді по "справі Фірташа"
http://humanrights.org.ua/material/audiozapis_ja_tak_rozumiju_ti_ogolosiv_meni_vijnu (http://humanrights.org.ua/material/audiozapis_ja_tak_rozumiju_ti_ogolosiv_meni_vijnu)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 13 Травня 2015, 21:54:48
Мафия Украины в мантиях, разоблачение судейской системы взяток. Инсайдер — выпуск 21, 23.04
https://www.youtube.com/watch?v=l97qz6tZJf8 (https://www.youtube.com/watch?v=l97qz6tZJf8)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 22 Червня 2015, 23:25:30
Нарешті у цій кузні відморозків взято відразу "велику рибу". :( Але,чи буде вирок суду?  :-X

Шокін показав, як голова Апеляційного суду сховав гроші у мантію
http://www.pravda.com.ua/news/2015/06/22/7072073/ (http://www.pravda.com.ua/news/2015/06/22/7072073/)

(http://img.pravda.com/images/doc/c/9/c93cad2-3.jpg)

СБУ звинувачує голову апеляційного суду у маніпуляціях з розподілом судових справ
http://www.pravda.com.ua/news/2015/06/22/7072078/ (http://www.pravda.com.ua/news/2015/06/22/7072078/)

(http://img.pravda.com/images/doc/4/5/455734f-1.jpg)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 25 Червня 2015, 14:12:29
Геращенко считает, что в парламенте хватит голосов, чтоб снять неприкосновенность с Чернушенко.
Больше читайте здесь: http://ru.tsn.ua/ukrayina/v-seti-opublikovali-skandalnuyu-sms-perepisku-glavy-apellyacionnogo-suda-kieva-441723.html (http://ru.tsn.ua/ukrayina/v-seti-opublikovali-skandalnuyu-sms-perepisku-glavy-apellyacionnogo-suda-kieva-441723.html)


Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 25 Червня 2015, 17:40:31
ГПУ розказала про обшук в будинку глави Апеляційного суду Києва

(http://zib.com.ua/files/articles_photos/117119.JPG)

http://zib.com.ua/ua/117119-genprokuratura_rozkazala_pro_obshuk_v_budinku_glavi_apelyaci.html (http://zib.com.ua/ua/117119-genprokuratura_rozkazala_pro_obshuk_v_budinku_glavi_apelyaci.html)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 01 Липня 2015, 19:35:32
Мафия своих не сдает. В Лубнах судьи отказались рассматривать дело прокурора-взяточника

(http://crime.in.ua/sites/default/files/styles/large/public/field/image/sud25062015.jpg?itok=OKkmUIpp)
Цитувати
Все судьи Лубенского горрайонного суда Полтавской области заявили самоотводы по делу задержанного на взятке прокурора межрайонной прокуратуры, аргументируя свои действия «особыми отношениями» с обвиняемым.

Об этом на своей странице в Facebook сообщил адвокат Роман Васильняк.

По его словам, все судьи аргументировали свой отказ тем, что у них с обвиняемым «сложились особые отношения, обусловленные профессиональным и процессуальным положением».

О задержании за взятку прокурора в Полтавской области следователями Генеральной инспекции Генпрокуратуры, две недели назад, не называя имени задержанного, сообщил заместитель генпрокурора Давид Сакварелидзе.

«Местный частный предприниматель проинформировал нас о незаконных действиях межрайонного прокурора. Он сообщил, что во время проведения следственных действий на его предприятии была изъята вся офисная техника и документы. Работа была фактически парализована. Положительное решение вопроса о закрытии возбужденного против предпринимателя дела прокурор оценил в $5000. Сейчас он задержан. Хочу сразу предупредить всех коррумпированных прокуроров – так будет с каждым!», - отметил Сакварелидзе.

Вскоре издание «Преступности.НЕТ» из своих источников узнало, что задержанным взяточником в Лубенской межорайонной прокуратуре оказался ее руководитель - Андрей Кулиш.

Кроме того, по информации Васильняка, еще одним аргументом для отказа лубенских судей рассматривать дело Кулиша стало то обстоятельство, что его отец занимает должность судьи апелляционного суда Полтавской области, а брат – судья одного из районных судов Полтавы.

Вот такая круговая порука.

http://crime.in.ua/node/10469 (http://crime.in.ua/node/10469)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 06 Липня 2015, 12:11:26
Судья-миллиардер Ярослав Головачев претендует на кресло главы Апелляционного суда столицы

(http://antikor.com.ua/gallery/golovachev/big/Golovachev-villa.jpg)

http://ord-ua.com.ua/2015/06/05/sudya-milliarder-yaroslav-golovachev-pretenduet-na-kreslo-glavy-apellyacionnogo-suda-stolicy/ (http://ord-ua.com.ua/2015/06/05/sudya-milliarder-yaroslav-golovachev-pretenduet-na-kreslo-glavy-apellyacionnogo-suda-stolicy/)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 29 Липня 2015, 22:37:02
Заарештовано кошти на рахунках дружини судді ВГС - Держфінмоніторинг

Цитувати
Держфінмоніторингом спільно з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну встановлено п’ять компаній, які зареєстровані в Панамі та Ліхтенштейні та мають рахунки в банківських установах Ліхтенштейну та Латвії. На їхніх рахунках протягом тривалого часу акумулювались значні суми коштів з сумнівним походженням. Вважається, що суддя ВГС та його дружина мають відношення до цих коштів.

Як стверджують у Держфінмоніторингу, спільними бенефіціарними власниками та/або уповноваженими особами по рахунках, відкритих в банківській установі в Ліхтенштейні, є діючий суддя Вищого господарського суду України та його дружина. За часів президенства Віктора Януковича, цей суддя займав посаду одного із заступників Голови ВГС.

По одному із рахунків, де бенефіціарним власником та уповноваженою особою є дружина судді, 28 липня цього року завдяки спільним заходам Держфінмоніторингу України, Фінансової розвідки та Прокуратури Ліхтенштейну, судовим рішенням м. Вадуц,  зазначені активи були арештовані, повідомили "ЗіБ" у Держфінмоніторингу.

Загальна сума арештованих коштів становить 13,1 млн. швейцарських франків.

Також встановлено, що одна із компаній володіє рахунком у латвійському банку, з якого і надходили основні грошові потоки.

Наразі Держфінмоніторингом України у тісній співпраці з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну встановлюються джерела походження коштів на зазначених рахунках. Здійснюються відповідні заходи щодо ідентифікації компаній та їх бенефіціарних власників, які зараховували кошти на рахунки зазначених нерезидентів.

Матеріали спільного фінансового розслідування Держфінмоніторингу України та фінансової розвідки Ліхтенштейну 29 липня 2015 року передано до Генеральної прокуратури України для вчинення відповідних процесуальних  дій.

http://zib.com.ua/ua/print/117817-zaareshtovano_koshti_na_rahunkah_druzhini_suddi_vgs_-_derzhf.html (http://zib.com.ua/ua/print/117817-zaareshtovano_koshti_na_rahunkah_druzhini_suddi_vgs_-_derzhf.html)

Мабуть йдеться про Артура Ємельянова:
http://www.hromadske.tv/politics/milioneri-u-mantiyakh/ (http://www.hromadske.tv/politics/milioneri-u-mantiyakh/)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 08 Серпня 2015, 12:51:22
Суддя з мільйонами в Ліхтенштейні мав сумнівний бізнес із членом Вищої ради юстиції (розслідування)
http://ord-02.com/novosti-ukrainy/item/63390-suddya-z-milyonami-v-lihtenshteyni-mav-sumnivniy-biznes-iz-chlenom-vischoyi-radi-yustitsiyi-rozsliduvannya (http://ord-02.com/novosti-ukrainy/item/63390-suddya-z-milyonami-v-lihtenshteyni-mav-sumnivniy-biznes-iz-chlenom-vischoyi-radi-yustitsiyi-rozsliduvannya)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 20 Березня 2019, 22:48:23
Майже 3,5 роки в цій гілці не було повідомлень. Весь цей час з усіх екранів та моніторів лилася інформація про "судові реформи" імені Порошенка-Філатова. Ось майже вишенька на тортик:

Суддя, якому загрожує звільнення, зібрав на вечірку правоохоронний бомонд
https://www.pravda.com.ua/news/2019/03/19/7209613/ (https://www.pravda.com.ua/news/2019/03/19/7209613/)

Кубло: день рождения Аблова - политики, скандальные судьи и главный военный прокурор
http://argumentua.com/stati/kublo-den-rozhdeniya-ablova-politiki-skandalnye-sudi-i-glavnyi-voennyi-prokuror (http://argumentua.com/stati/kublo-den-rozhdeniya-ablova-politiki-skandalnye-sudi-i-glavnyi-voennyi-prokuror)

P. S. Нагадую, що портновсько-ківаловський ОАСК, як стратегічний для влади суд, відсутній в указах Порошенка за грудень 2017 р. про ліквідацію судів. У свій час навіть Ющенко дав задню:
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/922/2008 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/922/2008)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: stepan від 24 Березня 2019, 10:31:27
Як суддя Аблов святкував день народження
Програма на телеканалі 24 "Честь і НЕчесть"  від 21 березня 2019 р.

Про день народження скандального судді Аблова у програмі "Честь і НЕчесть" з Олексою Шалайським та Галиною Чижик розповіла гостя студії – журналістка проекту "Слідство.Інфо" Євгенія Моторевська.

Чим відомий суддя Аблов

Євген Аблов – суддя та заступник голови Окружного адмін суду Києва. За роки роботи він встиг запам'ятатися низкою скандальних рішень. Зокрема у 2013 році Аблов виніс вирок проти мітингувальників Євромайдану. Цього ж, 2013 року, держава виділила йому службову квартиру, яку він згодом успішно приватизував та продав за дев'ять мільйонів гривень. Саме Аблов визнав законними процедури та результати торгів щодо закупівлі рюкзаків Авакова.

Як суддя святкував день народження

– За інформацією наших інсайдерів, скандальний суддя мав святкувати свій день народження в шикарному ресторані, а серед запрошених гостей – народні депутати та високопосадовці. Коли ми з колегами приїхали до місця святкування, то побачили, що заклад закритий на спецобслуговування. Загалом там було дуже багато охорони. І якби я не знала, що тут відзначає свято суддя, то я б точно подумала, що гуляє якийсь відомий бізнесмен або олігарх.

Залякування журналістів

– Один зі співробітників Аблова підійшов до нашої машини та наказав нам від'їхати. Звісно ж, ми цього не зробили. Цікаво, що після нашого невдалого спілкування приїхала поліція через те, що ми нібито не так припаркувалися. І не прості правоохоронці, а полки спецпризначенців. Я погоджуюсь, в нас була проблема з паркуванням, але ж це не привід викликати три екіпажі аби виписати нам штраф!

Спецпризначенці оглядали наші речі, але це було більш схоже на обшук. Вони не пояснювали свої дії, на камери не звертали уваги, а мене взагалі попросили відійти. Я так розумію, що їх завдання було – виперти нас. Врешті-решт, за 40 хвилин вони поїхали.

Кого приховував Аблов

– Направду, того вечора було зроблено дуже багато всього, аби ми не змогли зафіксувати гостей свята. Але ж Аблов не знав, що знімальна група приїхала набагато раніше і встигла зафіксувати всіх гостей. Зрештою, протягом вечора була імітація закриття ресторану, наприклад, неодноразово гасили світло.

– Отже, хто ж був присутнім на святкуванні? Було дуже багато його колег-суддів, і нічого поганого в цьому немає. Але окрім суддів там були й відомі політики, зокрема й Сергій Ківалов. Який протягом останніх десятиліть будував корумповану судову систему.

Більше – дивіться у програмі.
https://24tv.ua/imitatsiya_zakrittya_restoranu_ta_polki_spetspriznachentsiv_yak_suddya_ablov_svyatkuvav_den_narodzhennya_n1130448
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: stepan від 08 Квітня 2019, 15:26:02
Цитувати
8 квітня 2019
ВРП хоче звільнити суддю Окружного адмінсуду Києва Аблова

Вища рада правосуддя вирішила внести подання на звільнення і відсторонити суддю Окружного адміністративного суду міста Києва Євгенія Аблова.

Таке рішення 8 квітня ухвалила друга дисциплінарна палата ВРП, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення органу.

«Друга дисциплінарна палата ухвалила рішення 8 квітня відсторонити суддю Окружного адмінсуду Києва Євгенія Аблова від здійснення правосуддя», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, громадська організація «Автомайдан» подала скаргу на суддю Аблова. Згідно скарги, суддя фактично назвав детектива Національного антикорупційного злочинцем в ухвалі про самовідвід, що є порушенням, як презумпції невинуватості, так і правил суддівської етики.
https://www.slovoidilo.ua/2019/04/08/novyna/pravo/vrp-xoche-zvilnyty-suddyu-okruzhnoho-adminsudu-kyyeva-ablova (https://www.slovoidilo.ua/2019/04/08/novyna/pravo/vrp-xoche-zvilnyty-suddyu-okruzhnoho-adminsudu-kyyeva-ablova)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: nemo від 03 Травня 2019, 16:42:36
Цитувати
У голови Конституційного суду України сталась неприємність. Пану Станіславу Шевчуку відмовили у візі в США. Джерела зазначають, що Шевчук позбувся американської візи через скасування статті про незаконне збагачення.
facebook. Центр Протидії Корупції (https://www.facebook.com/antac.ua/photos/a.218043741627757/2120902894675156/?type=3&theater)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: nemo від 26 Липня 2019, 15:55:31
Роз`яснення щодо обшуків в Окружному адмінсуді Києва (повна версія)(ВІДЕО) (https://www.youtube.com/watch?v=p-iru1XQlmo)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 08 Серпня 2019, 20:03:12
Нарешті у цій кузні відморозків взято відразу "велику рибу". :( Але,чи буде вирок суду?  :-X

Минуло 4 роки. Політика і прокурорська пам’ять: як в ГПУ згадали про біглого голову суду Чернушенка (https://www.sud-report.org.ua/2019/07/polityka-i-prokurors-ka-pam-yat-yak-v-hpu-z-hadaly-pro-bihloho-holovu-sudu-chernushenka/)

(https://www.sud-report.org.ua/wp-content/uploads/2019/07/sus-chernushenko.jpg)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 08 Серпня 2019, 20:12:04
Роз`яснення щодо обшуків в Окружному адмінсуді Києва (повна версія)(ВІДЕО) (https://www.youtube.com/watch?v=p-iru1XQlmo)

Записи розмов суддів Окружного адмінсуду Києва (https://www.sud-report.org.ua/2019/07/zapysy-rozmov-suddiv-okruzhnoho-adminsudu-kyyeva/)

Цитувати
поторговаться и е*уть там решение

(https://www.sud-report.org.ua/wp-content/uploads/2019/07/fedia-768x307.png)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 04 Вересня 2019, 12:23:43
Да, колоритный персонаж:
[url]http://cripo.com.ua/print.php?sect_id=4&aid=60252[/url] ([url]http://cripo.com.ua/print.php?sect_id=4&aid=60252[/url])


Судья Михаил Бородин смог уйти в отставку

(https://sud.ua/uploads/news/2019/09/03/554a56072f616fcf82c1c9b32cc1d6b7b7515031.jpg)

Цитувати
Высший совет правосудия 3 сентября принял решение уволить экс-председателя Апелляционного суда Харьковской области Михаила Бородина в отставку.

Процесс увольнения М. Бородина стал самым продолжительным в истории судебной власти Украины. За нарушение присяги судью пытались уволить в 2002-2003 годах, потом в 2012-2013 годах и, наконец, в 2015-2019 годах.

https://sud.ua/ru/news/publication/149259-sudya-mikhail-borodin-smog-uyti-v-otstavku
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 25 Вересня 2019, 12:23:21
Прайс-лист українських суддів: за скільки в Україні можна купити потрібне судове рішення?
https://www.pravda.com.ua/columns/2019/09/25/7227245/ (https://www.pravda.com.ua/columns/2019/09/25/7227245/)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Олександр_2015 від 25 Вересня 2019, 16:47:47
Прайс-лист українських суддів: за скільки в Україні можна купити потрібне судове рішення?
https://www.pravda.com.ua/columns/2019/09/25/7227245/ (https://www.pravda.com.ua/columns/2019/09/25/7227245/)
  >:(
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 29 Листопада 2019, 16:52:19
Скандальная судья Волкова восстановилась в должности

(https://www.rbc.ua/static/img/_/_/__10__14_650x410.jpg)

https://www.rbc.ua/rus/news/skandalnaya-sudya-volkova-vosstanovilas-dolzhnosti-1575035380.html (https://www.rbc.ua/rus/news/skandalnaya-sudya-volkova-vosstanovilas-dolzhnosti-1575035380.html)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 19 Грудня 2019, 19:34:06
Эльдорадо Шевченковского райсуда

(https://delo.ua/files/news/images/3607/84/picture2_eldorado-shevchen_360784_p0.jpg)

Цитувати
Если ранее пальму первенства по одиозности и скандальности удерживал Печерский районный суд, то сегодня ему активно "дышат" в спину коллеги — в частности, из Шевченковского райсуда Киева

https://delo.ua/econonomyandpoliticsinukraine/eldorado-shevchenkovskogo-rajsuda-360784/
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Перо від 15 Травня 2020, 14:22:12
1000 гривень за метр: перша двадцятка київських суддів за площею задекларованої нерухомості
https://censor.net.ua/resonance/3194892/1000_griven_za_metr_persha_dvadtsyatka_kivskih_suddv_za_ploscheyu_zadeklarovano_neruhomost
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: nemo від 13 Жовтня 2020, 15:29:34
ВСП отстранил от правосудия главу Харьковского окружного админсуда Панченко, задержанную при передаче $3 тыс. взятки (https://censor.net/ru/news/3224613/vsp_otstranil_ot_pravosudiya_glavu_harkovskogo_okrujnogo_adminsuda_panchenko_zaderjannuyu_pri_peredache)
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: виктор андреевич від 02 Лютого 2021, 18:00:47
спортивная рыбалка эти все отстранения и аресты. Подержат взвесят и отпустят опять в воду!
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: Юрій Васильович від 02 Лютого 2021, 18:46:21
спортивная рыбалка эти все отстранения и аресты. Подержат взвесят и отпустят опять в воду!
Станом на 02.02.2021р. на сайті "Судова влада"
Цитувати
Харківський окружний адміністративний суд
Голова суду
Панченко Ольга Володимирівна
Назва: Re: Про суди і суддів...
Відправлено: nemo від 13 Травня 2021, 10:28:37
Хорошая статейка о том, что творится в судейском корпусе Украины.

Жизнь и деньги Андрея Портнова. История, которая начинается в криминальном Луганске. (https://www.liga.net/politics/articles/jizn-i-dengi-andreya-portnova-istoriya-kotoraya-nachinaetsya-v-kriminalnom-luganske?fbclid=IwAR0aM3TC7FMEYP3DjahtEqdEKmIwRcgae9RodDveJx9u80b13FgAbQAQtY4)