'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Судові справи => Адміністративні справи => Тема розпочата: ВАВАНчик від 07 Червня 2010, 14:43:06

Назва: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 07 Червня 2010, 14:43:06
Спрошу ка я еще раз.
Мне нуна помощь в поиске этого дела в Шевченковском суде г. Киева.
Известные данные:
Дата звернення до суду: 24.01.2007р.
Номер справи в апеляційному суді: 22-а-5301/08
Відповідач: КМДА
Про що: про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та зобов'язання скасувати рішення
Склад суду апеляційної інстанції:
Головуючий: Горбань Т.І. Судді: Попович О.В., Мамчура Я.С.
Дата винесення ПОСТАНОВИ у суді 1ї інстанції (Шевченківському): 30.07.2007р.
Дата ПОСТАНОВИ апеляційного суді: 14.01.2009р.
Номер в ЄДРСР 3307472 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/3307472)

Вообщем если у кого есть знакомые или в КААС, или в Шевченковском - помогите найти номер этого дела по Шевченковскому суду, или хотябы фамилию ПОЗИВАЧА.
Сегодня девочка в КААС минут 10 трусила комп, и не смогла из него выбить инфу об этом деле :( .
:) Может к нему нужно было 220в. подключить :)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 07 Червня 2010, 14:54:25
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
 
П О С Т А Н О В А
ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ


14 січня 2009 року                                                                           м. Київ
 

Київський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Головуючого судді               Горбань Т.І.

Суддів:       Попович О.В. Мамчура Я.С.                                                           

при секретарі  Лисенко М.Ю.


розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві апеляційну скаргу ОСОБА_1  на постанову Шевченківського районного суду м. Києва від 30 липня 2007 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до  Київської міської державної адміністрації про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та зобов»язання скасувати рішення, 

В С Т А Н О В И В :

У січны 2007 року позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Київської міської державної адміністрації про визнання дій  відповідача при зміні тарифів на комунальні послуги такими, що порушують   ст.ст. 6 (п.п.1,6),20 (п.2), 30 (п.п.3,4,5,7), 31 (п.п.2,3), 32(п.5) Закону   «Про житлово-комунальні послуги» №1875-1V від 24.06.2004р.; зобов»язання Київську міську державну адміністрацію скасувати свої рішення про підвищення з 01.12.2006 р. комунальних тарифів.

У  березні  2007 року позивач у додатковій заяві  на підтримання позовних вимог, викладених у первісній заяві, уточнив реквізити  виданих відповідачем  розпоряджень  від 30.10.2006р., послався на те, що  відповідач   продовжує  видавати розпорядження, які також пов»язані з підвищенням тарифів  з порушенням законодавства.

У додатках до позовної заяви  від 30.07.2007 р.   позивач також просив  звернути увагу  на те, що  прийняті відповідачем   розпорядження   після подання ним позову  також не відповідають законодавству, та вказав, що він підтримує в повному обсязі  вимоги, викладені у позовній заяві, датованій  24.01.2007р.

Постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 30 липня 2007 року у задоволенні позову відмовлено.

Не погоджуючись з прийнятою постановою, позивач ОСОБА_1 подав  апеляційну скаргу , в якій просить скасувати постанову та прийняти нову, якою позов задовольнити, посилаючись на неповне з'ясування судом першої інстанції обставин, що мають значення для справи.

Заслухавши суддю-доповідача, пояснення позивача, який підтримав апеляційну скаргу, дослідивши матеріали справи та доводи апеляційної скарги, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга  підлягає задоволенню частково, виходячи  з наступного.

Відповідно до ст. 202 КАС України суд апеляційної інстанції підставами для скасування постанови  або ухвали суду  першої інстанції  та ухвалення нового рішення  є: 1) неповне з»ясування  судом обставин, що мають значення для справи;2) недоведеність обставин, що мають значення для справи, які суд першої  інстанції вважає встановленими; 3) невідповідність  висновків суду обставинам справи;4) порушення норм  матеріального  або процесуального права, що призвело до неправильного  вирішення справи або питання.

Згідно з ч. 3 ст. 2 КАС України у справах щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень адміністративні суди перевіряють, чи прийняті (вчинені) вони: 1) на підставі, у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України; 2) з використанням повноваження з метою, з якою це повноваження надано; 3) обґрунтовано, тобто з урахуванням усіх обставин, що мають значення для прийняття рішення (вчинення дії); 4) безсторонньо (неупереджено); 5) добросовісно; 6) розсудливо; 7) з дотриманням принципу рівності перед законом, запобігаючи несправедливій дискримінації; 8) пропорційно, зокрема з дотриманням необхідного балансу між будь-якими несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів особи і цілями, на досягнення яких спрямоване це рішення (дія); 9) з урахуванням права особи на участь у процесі прийняття рішення; 10) своєчасно, тобто протягом розумного строку.

Так,  судом  першої інстанції встановлено, що звертаючись до суду із адміністративним позовом про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та підтримуючи ці позовні вимоги у додаткових заявах та судовому засіданні, заявник посилався на те, що підвищення тарифів відповідачем не відповідає діючому законодавству (п.п.1,6 ст.6; п.2 ст.20; п.п.3,4,5,7 ст.30; п.п.2,3 ст.31 та п.5 ст.32 Закону України „Про житлово-комунальні послуги"), що регулює порядок підвищення тарифів, яким передбачена відповідність рівня цін тарифів розміру економічної обґрунтованості їх витрат, а також доступність та прозорість структури цін.

Суд першої інстанції  послався на положення ст.71 КАС України, де передбачені випадки покладення обов'язку доказування на кожну із сторін, яка повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу. Зазначивши, що  суд може збирати докази з власної ініціативи.

Суд першої інстанції вказав, що з матеріалів справи вбачається, що після звернення позивача із даним позовом питання протиправності розпоряджень КМДА №/№ 1574, 1575, 1576, 1577 від 30.12.2006 року, щодо яких позивач звернувся з вимогою про визнання дій відповідача неправомірними, були предметом розгляду судів.

Так, постановою Господарського суду м. Києва від 13 лютого 2007 року визнані недійсними та скасовані розпорядження КМДА від 30.12.2006 року -№ 1574 "Про впорядкування розмірів квартирної плати та плати за утримання будинків та прибудинкових територій" - №1575  «Про затвердження тарифів на теплову енергію" - № 1576 "Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води" - № 1577 "Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води."

Зазначені розпорядження визнані недійсними з тих підстав, що вони не пройшли процедуру державної реєстрації і не були зареєстровані у відповідних органах юстиції в установленому органом порядку, тому не набрали чинності та не можуть застосовуватись.

Таким чином, скасовуючи зазначені розпорядження, суд не встановлював обставин, на які посилається позивач стосовно відповідності розпоряджень положенням ст.ст. 6,30,31,32 Закону України „Про житлово-комунальні послуги", які регулюють порядок підвищення тарифів, яким передбачена відповідність рівня цін тарифів розміру економічної обґрунтованості їх витрат, а також доступність та прозорість структури цін, хоча у певній частині такі вимоги були заявлені позивачами.

Згідно з ч.6 ст.71 КАС України, якщо особа, яка бере участь у справі, без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які вона посилається, суд вирішує справу на основі наявних доказів.

Позивач у письмових заявах та судовому засіданні посилався на підтвердження доводів позовних вимог на постановлені рішення про визнання недійсними оскаржених розпоряджень.

Проте позивачем не надано інших доказів щодо порушення відповідачем ст.ст.6,30,31,32 Закону України „Про житлово-комунальні послуги", у яких зазначено про дотримання про відповідності рівня цін/тарифів розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, відкритості, доступності та прозорості структури цін/тарифів для споживачів та суспільства; відповідності оплати житлово-комунальних послуг їх наявності , кількості та якості, гарантії соціального захисту населення при оплаті за житлово-комунальні послуги та випередження зростання доходів населення над зростанням цін/тарифів на житлово-комунальні послуги тощо.

Відповідач послався на те, що КМДА були виконані вимоги щодо п.7 ст.30 Закону України „Про житлово-комунальні послуги" стосовно поширення інформації щодо встановлення, погодження, затвердження тарифів та їх рівня; розміщення розпоряджень з їх аналізом були на офіційному веб-порталі Київської міської влади. Зауваження та пропозиції приймались на електронну адресу Головного управління з питань цінової політики та їх розміщення у пресі. А також проведення громадських слухань із заслуховуванням зауважень і пропозицій. Крім того, у лютому 2007року відбулася сесія Київради, на якій було проголосовано питання щодо внесення змін до відповідних розпоряджень по зниженню тарифів, які були оприлюднені у пресі.   

На підставі  викладеного суд дійшов висновку про недоведеність позову ОСОБА_1 у межах заявлених ним вимог про неправомірність дій відповідача з посиланням на вищенаведені порушення положень Закону.

Що стосується скасування зазначених позивачем розпоряджень, то суд  першої інстанції вказав, що на даний час вони скасовані рішенням суду, і підстав для скасування їх відповідачем немає, проти чого позивач фактично не заперечував.

Суд апеляційної інстанції не погоджується з  вищевикладеними висновками суду першої інстанції з огляду на наступне.

Відповідно  до п.п.1,6 статті 6 Закону України від 24.06.2004 № 1875-IV "Про житлово-комунальні послуги»  до повноважень Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій у сфері житлово-комунальних послуг належить: 

  1) забезпечення дотримання вимог законодавства у цій сфері;

  6)здійснення контролю цін/тарифів на житлово-комунальні послуги та моніторингу стану розрахунків за них.

П.2 ст.20 вищевказаного Закону передбачає , що  споживач має право одержувати в установленому законодавством порядку необхідну інформацію про перелік житлово-комунальних послуг, їх вартість, загальну вартість місячного платежу, структуру ціни/тарифу, норми споживання, порядок надання житлово-комунальних послуг, їх споживчі властивості тощо.

Відповідно до ст. 30 Закону  державне регулювання цін/тарифів базується на таких основних принципах:

1)доступності житлово-комунальних послуг для всіх споживачів та рівності правових гарантій;       

2)нормативного регулювання надання житлово-комунальних послуг споживачам за цінами/тарифами, затвердженими   в установленому законом порядку;

3)відповідності рівня цін/тарифів розміру економічно обгрунтованих витрат на їх виробництво;

4)відкритості, доступності та прозорості структури цін/тарифів для споживачів та суспільства;

5)відповідності оплати житлово-комунальних послуг їх наявності, кількості та якості;

6)відповідальності виконавців/виробників за недотримання вимог стандартів, нормативів, норм, порядків та правил;

7)гарантії соціального захисту населення при оплаті за житлово-комунальні послуги та випередження зростання доходів населення над зростанням цін/тарифів на житлово-комунальні послуги.

Згідно п. 2 статті 31 Закону виконавці/виробники здійснюють розрахунки економічно обґрунтованих витрат на виробництво житлово-комунальних послуг і подають їх на затвердження органам місцевого самоврядування в установленому законодавством порядку.

П.3 цієї статті  передбачає, що органи місцевого самоврядування затверджують ціни/тарифи на житлово-комунальні послуги в розмірі економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво.

Згідно з приписами п.5 статті 32 вищенаведеного Закону  у  разі зміни вартості житлово-комунальних послуг виконавець/виробник не пізніше ніж за 30 днів повідомляє про це споживача з визначенням причин зміни вартості та наданням відповідних обґрунтувань з посиланням на погодження відповідних органів.

На час ухвалення  постанови Шевченківського районного суду м. Києва від 30 липня 2007 року розпорядженням Київської міської державної адміністрації 30.05.2007 р. були прийняті розпорядження №640 «Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної і водовідведення холодної та гарячої води», № 641  «Про впорядкування розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій та внесення змін до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000 р. № 748», № 642 «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води», № 643 «Про затвердження тарифів на теплову енергію». Спірними розпорядженнями встановлені ціни/тарифи на житлово-комунальні послуги з 01.12.2006р. Вищевказані розпорядження судом першої інстанції  не досліджувалися та не аналізувалися.

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації №640 від 30.05.2007 року «Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної і гарячої води» з метою упорядкування нормативно-правових актів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо запровадження тарифів на житлово-комунальні послуги та реалізації власних (самоврядних) повноважень погоджено розроблені ВАТ "АК "Київводоканал" та введено в дію з 01.12.2006р. тарифи на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення холодної і гарячої води, які виробляються ВАТ "АК "Київводоканал"; тарифи на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води виробникам та виконавцям цих послуг для здійснення розрахунків з населенням.

Крім того пунктом 16 зазначеного розпорядження визнані такими, що втратили чинність розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006 N1576 "Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води"; від 12.02.2007 N143 "Про внесення змін та доповнень до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006 N1576".

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації №641 від 30.05.2007 року «Про впорядкування розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій та внесення змін до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000 року №748 відповідно до рішення Київської міської ради від 08.02.2007 N58/719 "Про тарифи на житлово-комунальні послуги", з метою упорядкування нормативно-правових актів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо запровадження тарифів на житлово-комунальні послуги та реалізації власних (самоврядних) повноважень внесено з 01.12.2006 зміни до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000р. N748 "Про встановлення розмірів квартирної плати та плати (для приватних квартир) за утримання будинків і прибудинкових територій в м. Києві", а також в пункті 2 зазначеного розпорядження визначено, що встановлено коефіцієнт підвищення розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, встановлених розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000 N748 "Про встановлення розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій в м. Києві", які надаються підприємствами та організаціями комунальної форми власності для жилих будинків згідно з додатком, в розмірі 1,9. 

Крім того, зазначеним розпорядженням (п.5) визнані такими, що втратили чинність, розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006р.N1574 "Про впорядкування розмірів квартирної плати та плати за утримання будинків та прибудинкових територій"; від 30.11.2006р. N1703 "Про впорядкування розмірів квартирної плати та плати за утримання окремих типів будинків та їх прибудинкових територій"; від 15.12.2006 р.N1785 "Про впорядкування розмірів квартирної плати та плати за утримання окремих типів будинків та їх прибудинкових територій"; від 15.12.2006р. N1787 «Про внесення змін до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006р. N1574"; від 27.01.2007р. N69 "Про внесення змін до розпоряджень Київської міської державної адміністрації від 30.11.2006р. N1703 та від 15.12.2006р. N1785"; від 12.02.2007р. N141 "Про внесення змін до розпоряджень Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000р. N748 та від 30.10.2006р.N1574".

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації №642 від 30.05.2007 року «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води» з метою упорядкування нормативно-правових актів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо запровадження тарифів на житлово-комунальні послуги та реалізації власних (самоврядних) повноважень встановлено тарифи на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води виробникам та виконавцям цих послуг комунальної форми власності для здійснення розрахунків з населенням та погоджені на цьому рівні тарифи на зазначені послуги підприємствам-виробникам, в тому числі ЗАТ "ЕК "Укр-Кан Пауер" (АК "Дарницька ТЕЦ") та АК "Київенерго" (в частині теплових пунктів, що знаходяться на балансі) і виконавцям цих послуг інших форм власності. 

Крім того, зазначеним розпорядженням (п.11) визнані такими, що втратили чинність, розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006 року №1577 «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води»; від 15.12.2006 року №1784 «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення та постачання холодної і гарячої води та водовідведення холодної і гарячої води», від 15.12.2006 року №1786 «Про затвердження, погодження змін до розпоряджень Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006 №1575, від 30.10.2006 №1576 та від 30.10.2006 №1577» та від 12.02.2007 року №144 «Про внесення змін та доповнень до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006 року № 1577».

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації №643 від 30.05.2007 року «Про затвердження тарифів на теплову енергію» з метою упорядкування нормативно-правових актів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо запровадження тарифів на житлово-комунальні послуги та реалізації власних (самоврядних) повноважень затверджено тарифи на теплову енергію, що виробляється АК "Київенерго" та ЗАТ "ЕК "Укр-Кан Пауер" (АК "Дарницька ТЕЦ") для відпуску балансоутримувачам теплових пунктів, в тому числі житлово-експлуатаційним організаціям, житлово-будівельним кооперативам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим балансоутримувачам жилих будинків усіх форм власності, для вироблення/створення комунальних послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води населенню.

Також в розпорядженні зазначено, що взяти до відома, що тарифи, зазначені в пункті 1 цього розпорядження, враховують вартість теплової енергії, виробленої на ТЕЦ, витрати на виробництво теплової енергії на котельнях, вартість транспортування до теплових пунктів, а в інших випадках - до межі балансової належності та витрати на постачання юридичним особам. В тарифах на теплову енергію, затверджених цим розпорядженням, враховані 2,7% коштів, що самостійно перераховуються теплопостачальними підприємствами до Фонду для фінансування впровадження (придбання, встановлення, їх повірки, ремонту) будинкових приладів обліку витрачання і регулювання споживання теплової енергії на опалення і гаряче водопостачання (п.2,3 зазначеного розпорядження).

Крім того, зазначеним розпорядженням (п.5) визнані такими, що втратили чинність, розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006 року №1575 «Про затвердження тарифів на теплову енергію» та від 12.02.2007 року №142 «Про внесення змін та доповнень до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006 року № 1575».

Постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 5 липня 2007 року у справі №2а-166/2007 за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Голови Київської міської державної адміністрації, Київської міської державної адміністрації про скасування  розпоряджень  скасовано розпорядження Київської міської державної адміністрації №641 від 30.05.2007 року «Про впорядкування розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій та внесення змін до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000 року №748», яке  набрало законної сили  23.12.2008р. згідно з ухвалою Київського  апеляційного адміністративного  суду  від 23.12.08р. про відмову у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на постанову Шевченківського районного суду м. Києва від 5 липня 2007р., тому вищевказане розпорядження не може бути предметом спору.

Відповідно  до ч.2 ст. 71 КАС України  в адміністративних справах  про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб»єкта  владних повноважень обов»язок  щодо доказування правомірності  свого рішення,  дії  чи бездіяльності  покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Закон України від 24.06.2004 № 1875-IV "Про житлово-комунальні послуги» визначає основні засади організаційних, господарських відносин, що виникають у сфері надання   та   споживання   житлово-комунальних   послуг    між   їхніми    виробниками, виконавцями і споживачами, а також їхні права та обов'язки.

Пунктом 4 ч. 1 ст. 6 вказаного Закону передбачено, що до повноважень Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій у сфері житлово-комунальних послуг належить, зокрема взаємодія з органами місцевого самоврядування з питань надання житлово-комунальних послуг та регулювання цін/тарифів у межах своїх повноважень.

Засади організації та діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування регламентується Законом України «Про місцеве самоврядування» № 280/97-ВР від 21.05.1997 р.

Відповідно до підпункту 2 пункту «а» ч. 1 ст. 28 зазначеного Закону, до відання виконавчих органів міських рад віднесені повноваження щодо встановлення в порядку і  межах,   визначених   законодавством,   тарифів   щодо   оплати   побутових,   комунальних, і транспортних   та   інших   послуг,   які   надаються   підприємствами   та   організаціями  комунальної власності відповідної територіальної громади; погодження в установленому  порядку цих питань з підприємствами, установами та організаціями, які не належать до комунальної власності відповідної територіальної громади, а в разі, якщо вказані послуги надаються підприємствами, установами та організаціями, які не належать до комунальної власності - погодженням в установленому порядку цих питань з даними підприємствами, установами та організаціями.

Вказані повноваження є власними (самоврядними) повноваженнями виконавчого органу, який створюється для здійснення виконавчих функцій і повноважень місцевого самоврядування.

Рішенням Конституційного Суду України від 25.12.2003 № 21-рп/2003 у справі № 1-

45/2003 дано офіційне тлумачення положень частин першої, другої, третьої, четвертої ст.

118, частини 3 ст. ст. 133, частини першої, другої, третьої ст. 140, частини другої ст.141

Конституції України, ст. 23, п. З частини першої ст. 30 Закону України «Про державну

службу», ст. ст. 12, 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. ст. 10,

13, 16, пункту 2 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про столицю

України - місто-герой Київ», ст. ст. 8, 10, Закону України «Про місцеві державні

адміністрації», ст. 18 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» в

їх взаємозв'язку щодо статусу Київської міської державної адміністрації.         

Відповідно до вказаного рішення Київська міська державна адміністрація є єдиним в   

організаційному відношенні органом, який виконує функції виконавчого органу Київської   

міської ради  та  паралельно   функції місцевого  органу  виконавчої  влади.   З   питань,   

віднесення до відання місцевого самоврядування, цей орган підзвітний і підконтрольний    і

Київській міській раді, а з питань здійснення повноважень у сфері виконавчої влади -

Кабінету Міністрів України.

Таким чином, виходячи з підпункту 2 пункту «а» частини 28 Закону України «Про

місцеве самоврядування», повноваження Київської міської державної адміністрації як

виконавчого  органу  Київської міської ради  в  галузі  тарифної політики  пов'язані  з

встановленням в порядку і межах, визначених законодавством, тарифів щодо оплати

побутових, комунальних, транспортних та інших послуг, які надаються підприємствами та   організаціями комунальної власності відповідної територіальної громади,  в разі, якщо  вказані послуги надаються підприємствами, установами та організаціями, які не належать   до комунальної власності- погодженням в установленому порядку цих питань з даними підприємствами, установами та організаціями.

Чинним законодавством України не передбачено повноважень виконавчого органу влади затверджувати тарифи на теплову енергію, тим більше для підприємств не комунальної власності.

ВАТ «АК «Київводоканал», АК «Київенерго» та ЗАТ «ЕК «Укр.-Кан-Пауер» є акціонерними товариствами і відповідно до ст. 78 Господарського кодексу України, не відносяться до комунальних підприємств.

Згідно з ч. 2 ст. 19 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» від 09.04.1999 p. № 586-XIV, на виконання Конституції України, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, власних і делегованих повноважень голова місцевої державної адміністрації в межах своїх повноважень видає розпорядження, а керівники управлінь, відділів та інших структурних підрозділів - накази.

Розпорядження голів місцевих державних адміністрацій, прийняті в межах їх компетенції, є обов'язковими для виконання на відповідній території всіма органами, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами та громадянами.

Порядок набрання чинності нормативно-правовими актами, які видаються міністерствами, іншими органами виконавчої влади, до яких віднесені місцеві державні адміністрації, визначено п. З Указу Президента України від 03.10.1992 р. № 493/92 «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів  виконавчої влади», відповідно до якого вказані нормативно-правові акти набувають чинності через 10 днів після їх реєстрації, якщо в них не встановлено пізнішого строку надання їм чинності.

 Згідно з ч. 5 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування», рішення, ради

нормативно-правового характеру набирають чинності з дня їх офіційного оприлюднення,

якщо радою не встановлено більш пізній строк введення цих рішень у дію.     

Пунктом 2 вищевказаного Указу визначено, що державна реєстрація провадиться  в

порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України. Міністерство юстиції України та

управління   юстиції   складають   державні   реєстри   зареєстрованих   ними   нормативно-   

правових актів.         

Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших

органів виконавчої влади, органів господарського управління та контролю, що зачіпають

права, свободи й інтереси громадян або мають міжвідомчий характер, затверджено

постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.1992 р. № 731.         

Зазначеною вище Постановою надано право Міністерству юстиції та іншим органам, що здійснюють державну реєстрацію відомчих нормативно-правових актів, перевіряти у міністерствах, інших органах виконавчої влади, органах господарського управління та контролю додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів, у разі потреби  вимагати подання нормативно-правових  актів  на державну  реєстрацію та у разі потреби вимагати подання нормативно-правових актів на державну реєстрацію та вносити пропозиції про усунення виявлених порушень і недоліків та притягнення  до відповідальності посадових осіб, винних у допущених порушеннях.

Також Положенням встановлено обов'язок міністерств, інших органів виконавчої

влади, органів господарського управління та контролю своєчасно подавати на державну

реєстрацію нормативно-правові акти, що зачіпають права, свободи й законні інтереси

громадян, та не допускати випадків направлення на виконання нормативно-правових актів,

що не пройшли державну реєстрацію.       

Відповідно до п. п. 1,2 Положення, державна реєстрація нормативно-правового акта полягає у проведенні правової експертизи на відповідність його Конституції та законодавству України, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод і протоколам до неї, міжнародним договорам України, згоду на обов'язковість яких надано Верховною Радою України, та acquis communautaire, а також з урахуванням практики Європейського суду з прав людини, прийнятті рішення про державну реєстрацію цього акта, присвоєнні йому реєстраційного номера та занесенні до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів. Державній реєстрації підлягають нормативно-правові акти, що зачіпають права, свободи й законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер.

Згідно з п. 7 Положення, нормативно-правовий акт подається на державну реєстрацію у п'ятиденний строк після його прийняття.

Пункт 16 Положення передбачає, що зміни і доповнення, внесені до правового акта підлягають державній реєстрації в порядку, встановленому цим Положенням.                   

На час прийняття рішення спірні розпорядження також не пройшли державної

реєстрації.     

Крім того,    спірні розпорядження  були прийняті відповідачем 30.05.2007 p., в той час як введені в дію з 01.12.2006р., тобто відповідач   порушив  вимоги ст. 58 Конституції України щодо того, що  закони та інші  нормативно-правові акти не мають зворотної  дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

Відповідач, заперечуючи проти адміністративного позову,  не довів правомірності своїх дій  при зміні тарифів на житлово-комунальні послуги  з 01.12.2006р., в тому числі не надав доказів і щодо відповідності їх  п.п.1,6  ст.ст. 6, п.2 ст.20, п.п.3,4,5,7ст.30, п.п.2,3ст. 31, п.5 ст.32 Закону   «Про житлово-комунальні послуги» №1875-1V від 24.06.2004р.

З урахуванням вищенаведеного дії відповідача є  неправомірними, вчиненими не відповідно до вимог ч.3 ст. 2 КАС України.

Апеляційну скаргу  необхідно  задовольнити частково, постанову Шевченківського районного суду м. Києва від 30 липня 2007 року слід скасувати, прийняти нову постанову,  так суд першої інстанції  допустив  неповне з»ясування  обставин, що мають значення для справи; порушив норми  матеріального  та процесуального права, що призвело до неправильного  вирішення справи.

Керуючись ст. ст. 160, 198, 202, 205, 207 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1  задовольнити частково.

Постанову   Шевченківського районного суду м. Києва від 30 липня 2007 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до  Київської міської державної адміністрації про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та зобов'язання скасувати рішення скасувати.

Прийняти нову постанову, якою адміністративний позов задовольнити частково.

Визнати дії Київської міської державної адміністрації  при зміні тарифів на  комунальні послуги з  01.12.06р.  такими, що порушують   ст. 6 п.п.1,6; ст.20 п.2; ст.30 п.п.3,4,5,7; ст. 31 п.п.2,3; ст.32 п.5 Закону України   «Про житлово-комунальні послуги» та скасувати розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.05.2007 року № 640, 642, 643.

У задоволенні решти позовних вимог відмовити.

Постанова набирає законної сили з моменту проголошення, але може бути оскаржена безпосередньо до Вищого адміністративного суду України в порядок і строки, визначені ст.212 КАС України.

   Головуючий суддя

судді:

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/3307472
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 07 Червня 2010, 15:49:33
Історія стає все більш детективною.
Пане ВАВАНчик, в Шевченківському райсуді Ви хочете отримати копію цього рішення з мокрою печаткою, так? Тоді, по можливості, замовляю 1 екземпляр і собі. Сама цим займатись не в силах, на підході засідання в кількох справах, цейтнот. Дякую  :)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: gro-za від 07 Червня 2010, 18:45:25
Історія стає все більш детективною.
Пане ВАВАНчик, в Шевченківському райсуді Ви хочете отримати копію цього рішення з мокрою печаткою, так? Тоді, по можливості, замовляю 1 екземпляр і собі. Сама цим займатись не в силах, на підході засідання в кількох справах, цейтнот. Дякую  :)


П О С Т А Н О В А    КААС  від 14 січня 2009 року
Цитувати
"Визнати дії Київської міської державної адміністрації  при зміні тарифів на  комунальні послуги з  01.12.06р.  такими, що порушують   ст. 6 п.п.1,6; ст.20 п.2; ст.30 п.п.3,4,5,7; ст. 31 п.п.2,3; ст.32 п.5 Закону України   «Про житлово-комунальні послуги» та скасувати розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.05.2007 року № 640, 642, 643"
вже оприлюднювалася на цьому сайті.

Див. http://io.ua/s91342
Цитувати
Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 14 січня 2009 р. визнано дії КМДА по зміні тарифів на комунальні послуги з 01.12.2006 р. такими, що порушують п.п. 1, 6 ст. 6; п. 2 ст. 20; п.п. 3, 4, 5, 7 ст. 30; п.п. 2, 3 ст. 31 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», а також скасовані розпорядження КМДА від 30.05.2007 р. №№ 640, 642, 643. Суд прийняв до уваги, що постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 05 липня 2007 р. у справі № 2а-166/07 скасоване розпорядження КМДА від 30.05.2007 р. № 641.
Примітка: постанову КААС від 14 січня 2009 р. можна знайти в реєстрі судових рішень [url]http://www.reyestr.court.gov.ua/pls/apex/f?p=301:1:1454938426754519::NO:::[/url] за наступними реквізитами:
Найменування сторін судового процесу та/або слова з тексту судового рішення: «до Київської міської державної адміністрації про визнання протиправними дій щодо»;
Форма судочинства: адміністративне;
Дата ухвалення рішення: 2009;
Форма судового рішення: постанова;
Реєстраційний номер судового рішення в ЄДРСР: 3307472 (вказувати не обов'язково).


Крім того, у Нарисі http://gro-za.org/story.php?id=89051 - Постанова Шевченківського районного суду м. Києва від 15.12.209 р. у справі № 2а-57/09 "Про визнання невідповідними законодавству, недійсними з дати прийняття рішення Київської міської ради та розпоряджень Київської міської державної адміністрації про встановлення тарифів на ЖКП і скасування їх".
Цитувати
Чинним законодавством України не передбачено повноважень органу влади затверджувати тарифи на теплову енергію для підприємств не комунальної форми власності. Вказане також встановлено постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 14 січня 2009р. у аналогічній справі №5301/09.


Номер справи в апеляційному суді: 22-а-5301/08 раніше не був відомий.  Як бачите, постанова  у справі № 2а-57/09 посилається на справу №5301/09, а не на 22-а-5301/08. Але по змісту постанови КААС це одна й та ж справа. Її номер у суді першої інстанції до цього часу залишається невідомим, а таємнича ОСОБА_1 можливо і не догадується, що КААС виправив помилку Шевченківського районного суду м. Києва.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 07 Червня 2010, 23:34:49
(ответ ПЕРО можно удалить, ибо в моем сообщении есть ссылка на первоисточник ;) , да и текстом этой ПОСТАНОВЫ никого не удивить  :) )
Данный номер (22-а-5301/08) я узнал из ответа КААС на запрос суда по забезпеченню доказив.
Я раньше писал что посмотрю в деле.... Прошлый раз я смотрел, но не внимательно... Сегодня пересмотрел внимательнее, но кроме предположительно правильного номера дела по КААС ничего нового не смог узнать....
Ниписал сегодня звернення в КААС(по поводу получения номера по Шевченовскому суду), но не уверен что они мне смогут ответить и помочь :(
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 07 Червня 2010, 23:40:25
Номер справи в апеляційному суді: 22-а-5301/08 раніше не був відомий.  Як бачите, постанова  у справі № 2а-57/09 посилається на справу №5301/09, а не на 22-а-5301/08. Але по змісту постанови КААС це одна й та ж справа.
Так это и есть одна и таже справа... Просто на запрос другого суда про 5301/09 КААС назвал ее полный и правильный номер 22-а-5301/08.
Очень хотелось бы верить что он правильный, и поможет в ее поисках :)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 27 Січня 2011, 00:14:27
Справа за позовом Хельваса Валерія Пантелеймоновича до КМДА:

Цитувати
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

14 січня 2009 року                                                                           м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Головуючого судді               Горбань Т.І.
Суддів:                                               Попович О.В.
                                               Мамчура Я.С.
при секретарі                                Лисенко М.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві апеляційну скаргу ОСОБА_1  на постанову Шевченківського районного суду м. Києва від 30 липня 2007 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до  Київської міської державної адміністрації про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та зобов»язання скасувати рішення, 

В С Т А Н О В И В :

У січны 2007 року позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Київської міської державної адміністрації про визнання дій  відповідача при зміні тарифів на комунальні послуги такими, що порушують   ст.ст. 6 (п.п.1,6),20 (п.2), 30 (п.п.3,4,5,7), 31 (п.п.2,3), 32(п.5) Закону   «Про житлово-комунальні послуги» №1875-1V від 24.06.2004р.; зобов»язання Київську міську державну адміністрацію скасувати свої рішення про підвищення з 01.12.2006 р. комунальних тарифів.

У  березні  2007 року позивач у додатковій заяві  на підтримання позовних вимог, викладених у первісній заяві, уточнив реквізити  виданих відповідачем  розпоряджень  від 30.10.2006р., послався на те, що  відповідач   продовжує  видавати розпорядження, які також пов»язані з підвищенням тарифів  з порушенням законодавства.

У додатках до позовної заяви  від 30.07.2007 р.   позивач також просив  звернути увагу  на те, що  прийняті відповідачем   розпорядження   після подання ним позову  також не відповідають законодавству, та вказав, що він підтримує в повному обсязі  вимоги, викладені у позовній заяві, датованій  24.01.2007р.

Постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 30 липня 2007 року у задоволенні позову відмовлено.

Не погоджуючись з прийнятою постановою, позивач ОСОБА_1 подав  апеляційну скаргу , в якій просить скасувати постанову та прийняти нову, якою позов задовольнити, посилаючись на неповне з'ясування судом першої інстанції обставин, що мають значення для справи.

Заслухавши суддю-доповідача, пояснення позивача, який підтримав апеляційну скаргу, дослідивши матеріали справи та доводи апеляційної скарги, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга  підлягає задоволенню частково, виходячи  з наступного.

Відповідно до ст. 202 КАС України суд апеляційної інстанції підставами для скасування постанови  або ухвали суду  першої інстанції  та ухвалення нового рішення  є: 1) неповне з»ясування  судом обставин, що мають значення для справи;2) недоведеність обставин, що мають значення для справи, які суд першої  інстанції вважає встановленими; 3) невідповідність  висновків суду обставинам справи;4) порушення норм  матеріального  або процесуального права, що призвело до неправильного  вирішення справи або питання.

Згідно з ч. 3 ст. 2 КАС України у справах щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень адміністративні суди перевіряють, чи прийняті (вчинені) вони: 1) на підставі, у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України; 2) з використанням повноваження з метою, з якою це повноваження надано; 3) обґрунтовано, тобто з урахуванням усіх обставин, що мають значення для прийняття рішення (вчинення дії); 4) безсторонньо (неупереджено); 5) добросовісно; 6) розсудливо; 7) з дотриманням принципу рівності перед законом, запобігаючи несправедливій дискримінації; 8) пропорційно, зокрема з дотриманням необхідного балансу між будь-якими несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів особи і цілями, на досягнення яких спрямоване це рішення (дія); 9) з урахуванням права особи на участь у процесі прийняття рішення; 10) своєчасно, тобто протягом розумного строку.

Так,  судом  першої інстанції встановлено, що звертаючись до суду із адміністративним позовом про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та підтримуючи ці позовні вимоги у додаткових заявах та судовому засіданні, заявник посилався на те, що підвищення тарифів відповідачем не відповідає діючому законодавству (п.п.1,6 ст.6; п.2 ст.20; п.п.3,4,5,7 ст.30; п.п.2,3 ст.31 та п.5 ст.32 Закону України „Про житлово-комунальні послуги"), що регулює порядок підвищення тарифів, яким передбачена відповідність рівня цін тарифів розміру економічної обґрунтованості їх витрат, а також доступність та прозорість структури цін.

Суд першої інстанції  послався на положення ст.71 КАС України, де передбачені випадки покладення обов'язку доказування на кожну із сторін, яка повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу. Зазначивши, що  суд може збирати докази з власної ініціативи.

Суд першої інстанції вказав, що з матеріалів справи вбачається, що після звернення позивача із даним позовом питання протиправності розпоряджень КМДА №/№ 1574, 1575, 1576, 1577 від 30.12.2006 року, щодо яких позивач звернувся з вимогою про визнання дій відповідача неправомірними, були предметом розгляду судів.

Так, постановою Господарського суду м. Києва від 13 лютого 2007 року визнані недійсними та скасовані розпорядження КМДА від 30.12.2006 року -№ 1574 "Про впорядкування розмірів квартирної плати та плати за утримання будинків та прибудинкових територій" - №1575  «Про затвердження тарифів на теплову енергію" - № 1576 "Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води" - № 1577 "Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води."

Зазначені розпорядження визнані недійсними з тих підстав, що вони не пройшли процедуру державної реєстрації і не були зареєстровані у відповідних органах юстиції в установленому органом порядку, тому не набрали чинності та не можуть застосовуватись.

Таким чином, скасовуючи зазначені розпорядження, суд не встановлював обставин, на які посилається позивач стосовно відповідності розпоряджень положенням ст.ст. 6,30,31,32 Закону України „Про житлово-комунальні послуги", які регулюють порядок підвищення тарифів, яким передбачена відповідність рівня цін тарифів розміру економічної обґрунтованості їх витрат, а також доступність та прозорість структури цін, хоча у певній частині такі вимоги були заявлені позивачами.

Згідно з ч.6 ст.71 КАС України, якщо особа, яка бере участь у справі, без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які вона посилається, суд вирішує справу на основі наявних доказів.

Позивач у письмових заявах та судовому засіданні посилався на підтвердження доводів позовних вимог на постановлені рішення про визнання недійсними оскаржених розпоряджень.

Проте позивачем не надано інших доказів щодо порушення відповідачем ст.ст.6,30,31,32 Закону України „Про житлово-комунальні послуги", у яких зазначено про дотримання про відповідності рівня цін/тарифів розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, відкритості, доступності та прозорості структури цін/тарифів для споживачів та суспільства; відповідності оплати житлово-комунальних послуг їх наявності , кількості та якості, гарантії соціального захисту населення при оплаті за житлово-комунальні послуги та випередження зростання доходів населення над зростанням цін/тарифів на житлово-комунальні послуги тощо.

Відповідач послався на те, що КМДА були виконані вимоги щодо п.7 ст.30 Закону України „Про житлово-комунальні послуги" стосовно поширення інформації щодо встановлення, погодження, затвердження тарифів та їх рівня; розміщення розпоряджень з їх аналізом були на офіційному веб-порталі Київської міської влади. Зауваження та пропозиції приймались на електронну адресу Головного управління з питань цінової політики та їх розміщення у пресі. А також проведення громадських слухань із заслуховуванням зауважень і пропозицій. Крім того, у лютому 2007року відбулася сесія Київради, на якій було проголосовано питання щодо внесення змін до відповідних розпоряджень по зниженню тарифів, які були оприлюднені у пресі.   

На підставі  викладеного суд дійшов висновку про недоведеність позову ОСОБА_1 у межах заявлених ним вимог про неправомірність дій відповідача з посиланням на вищенаведені порушення положень Закону.

Що стосується скасування зазначених позивачем розпоряджень, то суд  першої інстанції вказав, що на даний час вони скасовані рішенням суду, і підстав для скасування їх відповідачем немає, проти чого позивач фактично не заперечував.

Суд апеляційної інстанції не погоджується з  вищевикладеними висновками суду першої інстанції з огляду на наступне.

Відповідно  до п.п.1,6 статті 6 Закону України від 24.06.2004 № 1875-IV "Про житлово-комунальні послуги»  до повноважень Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій у сфері житлово-комунальних послуг належить: 

  1) забезпечення дотримання вимог законодавства у цій сфері;

  6)здійснення контролю цін/тарифів на житлово-комунальні послуги та моніторингу стану розрахунків за них.

П.2 ст.20 вищевказаного Закону передбачає , що  споживач має право одержувати в установленому законодавством порядку необхідну інформацію про перелік житлово-комунальних послуг, їх вартість, загальну вартість місячного платежу, структуру ціни/тарифу, норми споживання, порядок надання житлово-комунальних послуг, їх споживчі властивості тощо.

Відповідно до ст. 30 Закону  державне регулювання цін/тарифів базується на таких основних принципах:

1)доступності житлово-комунальних послуг для всіх споживачів та рівності правових гарантій;       

2)нормативного регулювання надання житлово-комунальних послуг споживачам за цінами/тарифами, затвердженими   в установленому законом порядку;

3)відповідності рівня цін/тарифів розміру економічно обгрунтованих витрат на їх виробництво;

4)відкритості, доступності та прозорості структури цін/тарифів для споживачів та суспільства;

5)відповідності оплати житлово-комунальних послуг їх наявності, кількості та якості;

6)відповідальності виконавців/виробників за недотримання вимог стандартів, нормативів, норм, порядків та правил;

7)гарантії соціального захисту населення при оплаті за житлово-комунальні послуги та випередження зростання доходів населення над зростанням цін/тарифів на житлово-комунальні послуги.

Згідно п. 2 статті 31 Закону виконавці/виробники здійснюють розрахунки економічно обґрунтованих витрат на виробництво житлово-комунальних послуг і подають їх на затвердження органам місцевого самоврядування в установленому законодавством порядку.

П.3 цієї статті  передбачає, що органи місцевого самоврядування затверджують ціни/тарифи на житлово-комунальні послуги в розмірі економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво.

Згідно з приписами п.5 статті 32 вищенаведеного Закону  у  разі зміни вартості житлово-комунальних послуг виконавець/виробник не пізніше ніж за 30 днів повідомляє про це споживача з визначенням причин зміни вартості та наданням відповідних обґрунтувань з посиланням на погодження відповідних органів.

На час ухвалення  постанови Шевченківського районного суду м. Києва від 30 липня 2007 року розпорядженням Київської міської державної адміністрації 30.05.2007 р. були прийняті розпорядження №640 «Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної і водовідведення холодної та гарячої води», № 641  «Про впорядкування розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій та внесення змін до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000 р. № 748», № 642 «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води», № 643 «Про затвердження тарифів на теплову енергію». Спірними розпорядженнями встановлені ціни/тарифи на житлово-комунальні послуги з 01.12.2006р. Вищевказані розпорядження судом першої інстанції  не досліджувалися та не аналізувалися.

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації №640 від 30.05.2007 року «Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної і гарячої води» з метою упорядкування нормативно-правових актів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо запровадження тарифів на житлово-комунальні послуги та реалізації власних (самоврядних) повноважень погоджено розроблені ВАТ "АК "Київводоканал" та введено в дію з 01.12.2006р. тарифи на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення холодної і гарячої води, які виробляються ВАТ "АК "Київводоканал"; тарифи на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води виробникам та виконавцям цих послуг для здійснення розрахунків з населенням.

Крім того пунктом 16 зазначеного розпорядження визнані такими, що втратили чинність розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006 N1576 "Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води"; від 12.02.2007 N143 "Про внесення змін та доповнень до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006 N1576".

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації №641 від 30.05.2007 року «Про впорядкування розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій та внесення змін до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000 року №748 відповідно до рішення Київської міської ради від 08.02.2007 N58/719 "Про тарифи на житлово-комунальні послуги", з метою упорядкування нормативно-правових актів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо запровадження тарифів на житлово-комунальні послуги та реалізації власних (самоврядних) повноважень внесено з 01.12.2006 зміни до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000р. N748 "Про встановлення розмірів квартирної плати та плати (для приватних квартир) за утримання будинків і прибудинкових територій в м. Києві", а також в пункті 2 зазначеного розпорядження визначено, що встановлено коефіцієнт підвищення розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, встановлених розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000 N748 "Про встановлення розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій в м. Києві", які надаються підприємствами та організаціями комунальної форми власності для жилих будинків згідно з додатком, в розмірі 1,9. 

Крім того, зазначеним розпорядженням (п.5) визнані такими, що втратили чинність, розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006р.N1574 "Про впорядкування розмірів квартирної плати та плати за утримання будинків та прибудинкових територій"; від 30.11.2006р. N1703 "Про впорядкування розмірів квартирної плати та плати за утримання окремих типів будинків та їх прибудинкових територій"; від 15.12.2006 р.N1785 "Про впорядкування розмірів квартирної плати та плати за утримання окремих типів будинків та їх прибудинкових територій"; від 15.12.2006р. N1787 «Про внесення змін до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006р. N1574"; від 27.01.2007р. N69 "Про внесення змін до розпоряджень Київської міської державної адміністрації від 30.11.2006р. N1703 та від 15.12.2006р. N1785"; від 12.02.2007р. N141 "Про внесення змін до розпоряджень Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000р. N748 та від 30.10.2006р.N1574".

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації №642 від 30.05.2007 року «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води» з метою упорядкування нормативно-правових актів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо запровадження тарифів на житлово-комунальні послуги та реалізації власних (самоврядних) повноважень встановлено тарифи на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води виробникам та виконавцям цих послуг комунальної форми власності для здійснення розрахунків з населенням та погоджені на цьому рівні тарифи на зазначені послуги підприємствам-виробникам, в тому числі ЗАТ "ЕК "Укр-Кан Пауер" (АК "Дарницька ТЕЦ") та АК "Київенерго" (в частині теплових пунктів, що знаходяться на балансі) і виконавцям цих послуг інших форм власності. 

Крім того, зазначеним розпорядженням (п.11) визнані такими, що втратили чинність, розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006 року №1577 «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води»; від 15.12.2006 року №1784 «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення та постачання холодної і гарячої води та водовідведення холодної і гарячої води», від 15.12.2006 року №1786 «Про затвердження, погодження змін до розпоряджень Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006 №1575, від 30.10.2006 №1576 та від 30.10.2006 №1577» та від 12.02.2007 року №144 «Про внесення змін та доповнень до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006 року № 1577».

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації №643 від 30.05.2007 року «Про затвердження тарифів на теплову енергію» з метою упорядкування нормативно-правових актів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо запровадження тарифів на житлово-комунальні послуги та реалізації власних (самоврядних) повноважень затверджено тарифи на теплову енергію, що виробляється АК "Київенерго" та ЗАТ "ЕК "Укр-Кан Пауер" (АК "Дарницька ТЕЦ") для відпуску балансоутримувачам теплових пунктів, в тому числі житлово-експлуатаційним організаціям, житлово-будівельним кооперативам, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим балансоутримувачам жилих будинків усіх форм власності, для вироблення/створення комунальних послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води населенню.

Також в розпорядженні зазначено, що взяти до відома, що тарифи, зазначені в пункті 1 цього розпорядження, враховують вартість теплової енергії, виробленої на ТЕЦ, витрати на виробництво теплової енергії на котельнях, вартість транспортування до теплових пунктів, а в інших випадках - до межі балансової належності та витрати на постачання юридичним особам. В тарифах на теплову енергію, затверджених цим розпорядженням, враховані 2,7% коштів, що самостійно перераховуються теплопостачальними підприємствами до Фонду для фінансування впровадження (придбання, встановлення, їх повірки, ремонту) будинкових приладів обліку витрачання і регулювання споживання теплової енергії на опалення і гаряче водопостачання (п.2,3 зазначеного розпорядження).

Крім того, зазначеним розпорядженням (п.5) визнані такими, що втратили чинність, розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006 року №1575 «Про затвердження тарифів на теплову енергію» та від 12.02.2007 року №142 «Про внесення змін та доповнень до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.10.2006 року № 1575».

Постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 5 липня 2007 року у справі №2а-166/2007 за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Голови Київської міської державної адміністрації, Київської міської державної адміністрації про скасування  розпоряджень  скасовано розпорядження Київської міської державної адміністрації №641 від 30.05.2007 року «Про впорядкування розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій та внесення змін до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000 року №748», яке  набрало законної сили  23.12.2008р. згідно з ухвалою Київського  апеляційного адміністративного  суду  від 23.12.08р. про відмову у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на постанову Шевченківського районного суду м. Києва від 5 липня 2007р., тому вищевказане розпорядження не може бути предметом спору.

Відповідно  до ч.2 ст. 71 КАС України  в адміністративних справах  про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб»єкта  владних повноважень обов»язок  щодо доказування правомірності  свого рішення,  дії  чи бездіяльності  покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Закон України від 24.06.2004 № 1875-IV "Про житлово-комунальні послуги» визначає основні засади організаційних, господарських відносин, що виникають у сфері надання   та   споживання   житлово-комунальних   послуг    між   їхніми    виробниками, виконавцями і споживачами, а також їхні права та обов'язки.

Пунктом 4 ч. 1 ст. 6 вказаного Закону передбачено, що до повноважень Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій у сфері житлово-комунальних послуг належить, зокрема взаємодія з органами місцевого самоврядування з питань надання житлово-комунальних послуг та регулювання цін/тарифів у межах своїх повноважень.

Засади організації та діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування регламентується Законом України «Про місцеве самоврядування» № 280/97-ВР від 21.05.1997 р.

Відповідно до підпункту 2 пункту «а» ч. 1 ст. 28 зазначеного Закону, до відання виконавчих органів міських рад віднесені повноваження щодо встановлення в порядку і  межах,   визначених   законодавством,   тарифів   щодо   оплати   побутових,   комунальних, і транспортних   та   інших   послуг,   які   надаються   підприємствами   та   організаціями  комунальної власності відповідної територіальної громади; погодження в установленому  порядку цих питань з підприємствами, установами та організаціями, які не належать до комунальної власності відповідної територіальної громади, а в разі, якщо вказані послуги надаються підприємствами, установами та організаціями, які не належать до комунальної власності - погодженням в установленому порядку цих питань з даними підприємствами, установами та організаціями.

Вказані повноваження є власними (самоврядними) повноваженнями виконавчого органу, який створюється для здійснення виконавчих функцій і повноважень місцевого самоврядування.

Рішенням Конституційного Суду України від 25.12.2003 № 21-рп/2003 у справі № 1-

45/2003 дано офіційне тлумачення положень частин першої, другої, третьої, четвертої ст.

118, частини 3 ст. ст. 133, частини першої, другої, третьої ст. 140, частини другої ст.141

Конституції України, ст. 23, п. З частини першої ст. 30 Закону України «Про державну

службу», ст. ст. 12, 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. ст. 10,

13, 16, пункту 2 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про столицю

України - місто-герой Київ», ст. ст. 8, 10, Закону України «Про місцеві державні

адміністрації», ст. 18 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» в

їх взаємозв'язку щодо статусу Київської міської державної адміністрації.         

Відповідно до вказаного рішення Київська міська державна адміністрація є єдиним в   

організаційному відношенні органом, який виконує функції виконавчого органу Київської   

міської ради  та  паралельно   функції місцевого  органу  виконавчої  влади.   З   питань,   

віднесення до відання місцевого самоврядування, цей орган підзвітний і підконтрольний    і

Київській міській раді, а з питань здійснення повноважень у сфері виконавчої влади -

Кабінету Міністрів України.

Таким чином, виходячи з підпункту 2 пункту «а» частини 28 Закону України «Про

місцеве самоврядування», повноваження Київської міської державної адміністрації як

виконавчого  органу  Київської міської ради  в  галузі  тарифної політики  пов'язані  з

встановленням в порядку і межах, визначених законодавством, тарифів щодо оплати

побутових, комунальних, транспортних та інших послуг, які надаються підприємствами та   організаціями комунальної власності відповідної територіальної громади,  в разі, якщо  вказані послуги надаються підприємствами, установами та організаціями, які не належать   до комунальної власності- погодженням в установленому порядку цих питань з даними підприємствами, установами та організаціями.

Чинним законодавством України не передбачено повноважень виконавчого органу влади затверджувати тарифи на теплову енергію, тим більше для підприємств не комунальної власності.

ВАТ «АК «Київводоканал», АК «Київенерго» та ЗАТ «ЕК «Укр.-Кан-Пауер» є акціонерними товариствами і відповідно до ст. 78 Господарського кодексу України, не відносяться до комунальних підприємств.

Згідно з ч. 2 ст. 19 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» від 09.04.1999 p. № 586-XIV, на виконання Конституції України, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, власних і делегованих повноважень голова місцевої державної адміністрації в межах своїх повноважень видає розпорядження, а керівники управлінь, відділів та інших структурних підрозділів - накази.

Розпорядження голів місцевих державних адміністрацій, прийняті в межах їх компетенції, є обов'язковими для виконання на відповідній території всіма органами, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами та громадянами.

Порядок набрання чинності нормативно-правовими актами, які видаються міністерствами, іншими органами виконавчої влади, до яких віднесені місцеві державні адміністрації, визначено п. З Указу Президента України від 03.10.1992 р. № 493/92 «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів  виконавчої влади», відповідно до якого вказані нормативно-правові акти набувають чинності через 10 днів після їх реєстрації, якщо в них не встановлено пізнішого строку надання їм чинності.

 Згідно з ч. 5 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування», рішення, ради

нормативно-правового характеру набирають чинності з дня їх офіційного оприлюднення,

якщо радою не встановлено більш пізній строк введення цих рішень у дію.     

Пунктом 2 вищевказаного Указу визначено, що державна реєстрація провадиться  в

порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України. Міністерство юстиції України та

управління   юстиції   складають   державні   реєстри   зареєстрованих   ними   нормативно-   

правових актів.         

Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших

органів виконавчої влади, органів господарського управління та контролю, що зачіпають

права, свободи й інтереси громадян або мають міжвідомчий характер, затверджено

постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.1992 р. № 731.         

Зазначеною вище Постановою надано право Міністерству юстиції та іншим органам, що здійснюють державну реєстрацію відомчих нормативно-правових актів, перевіряти у міністерствах, інших органах виконавчої влади, органах господарського управління та контролю додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів, у разі потреби  вимагати подання нормативно-правових  актів  на державну  реєстрацію та у разі потреби вимагати подання нормативно-правових актів на державну реєстрацію та вносити пропозиції про усунення виявлених порушень і недоліків та притягнення  до відповідальності посадових осіб, винних у допущених порушеннях.

Також Положенням встановлено обов'язок міністерств, інших органів виконавчої

влади, органів господарського управління та контролю своєчасно подавати на державну

реєстрацію нормативно-правові акти, що зачіпають права, свободи й законні інтереси

громадян, та не допускати випадків направлення на виконання нормативно-правових актів,

що не пройшли державну реєстрацію.       

Відповідно до п. п. 1,2 Положення, державна реєстрація нормативно-правового акта полягає у проведенні правової експертизи на відповідність його Конституції та законодавству України, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод і протоколам до неї, міжнародним договорам України, згоду на обов'язковість яких надано Верховною Радою України, та acquis communautaire, а також з урахуванням практики Європейського суду з прав людини, прийнятті рішення про державну реєстрацію цього акта, присвоєнні йому реєстраційного номера та занесенні до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів. Державній реєстрації підлягають нормативно-правові акти, що зачіпають права, свободи й законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер.

Згідно з п. 7 Положення, нормативно-правовий акт подається на державну реєстрацію у п'ятиденний строк після його прийняття.

Пункт 16 Положення передбачає, що зміни і доповнення, внесені до правового акта підлягають державній реєстрації в порядку, встановленому цим Положенням.                   

На час прийняття рішення спірні розпорядження також не пройшли державної

реєстрації.     

Крім того,    спірні розпорядження  були прийняті відповідачем 30.05.2007 p., в той час як введені в дію з 01.12.2006р., тобто відповідач   порушив  вимоги ст. 58 Конституції України щодо того, що  закони та інші  нормативно-правові акти не мають зворотної  дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

Відповідач, заперечуючи проти адміністративного позову,  не довів правомірності своїх дій  при зміні тарифів на житлово-комунальні послуги  з 01.12.2006р., в тому числі не надав доказів і щодо відповідності їх  п.п.1,6  ст.ст. 6, п.2 ст.20, п.п.3,4,5,7ст.30, п.п.2,3ст. 31, п.5 ст.32 Закону   «Про житлово-комунальні послуги» №1875-1V від 24.06.2004р.

З урахуванням вищенаведеного дії відповідача є  неправомірними, вчиненими не відповідно до вимог ч.3 ст. 2 КАС України.

Апеляційну скаргу  необхідно  задовольнити частково, постанову Шевченківського районного суду м. Києва від 30 липня 2007 року слід скасувати, прийняти нову постанову,  так суд першої інстанції  допустив  неповне з»ясування  обставин, що мають значення для справи; порушив норми  матеріального  та процесуального права, що призвело до неправильного  вирішення справи.

Керуючись ст. ст. 160, 198, 202, 205, 207 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1  задовольнити частково.

Постанову   Шевченківського районного суду м. Києва від 30 липня 2007 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до  Київської міської державної адміністрації про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та зобов'язання скасувати рішення скасувати.

Прийняти нову постанову, якою адміністративний позов задовольнити частково.

Визнати дії Київської міської державної адміністрації  при зміні тарифів на  комунальні послуги з  01.12.06р.  такими, що порушують   ст. 6 п.п.1,6; ст.20 п.2; ст.30 п.п.3,4,5,7; ст. 31 п.п.2,3; ст.32 п.5 Закону України   «Про житлово-комунальні послуги» та скасувати розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.05.2007 року № 640, 642, 643.

У задоволенні решти позовних вимог відмовити.

Постанова набирає законної сили з моменту проголошення, але може бути оскаржена безпосередньо до Вищого адміністративного суду України в порядок і строки, визначені ст.212 КАС України.

 Головуючий суддя
судді:


http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/3307472 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/3307472)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 27 Січня 2011, 00:29:32
Стали відомими як прізвище позивача, так і ще деякі подробиці.

Господарським судом м. Києва по справі № 1/281 (позов АЕК "Київенерго" до ЖБК "Буревісник–3", які також були сторонами по справі ОСББ "Престиж") ухвалою від 12.11.2010 р. було зупинено провадження у зв'язку з касаційним оскарженням постанови КААС від 14.01.2009 р. по справі № 5301/09:
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/12334048 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/12334048)

Ухвалою КАГС від 15.12.2010 р. вказується, що постанова № 5301/09 оскаржена самим позивачем:
Цитувати
Як слідує з тексту постанови Київського апеляційного  адміністративного суду від 14.01.2009 року у справі за адміністративним позовом Хельваса Валерія Пантелеймоновича до Київської міської державної адміністрації, копія якої наявна в матеріалах справи, на часткове задоволення вимог про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово – комунальні послуги та зобов’язання скасувати рішення, серед інших, було скасовано і   розпорядження №  643.

Вказану постанову позивачем оскаржено до Вищого адміністративного суду України, який ухвалою від 08.12.2009 року відкрив касаційне провадження за скаргою позивача на вищевказану постанову Київського апеляційного  адміністративного суду від 14.01.2009 року та присвоїв йому № К – 18726/09.

Суд першої інстанції зупинив провадження у справі №1/281  з підстав ч. 1 ст. 79 ГПК України до вирішення Вищім адміністративним судом України спору у справі  № К – 18726/09, з чим колегія суддів погодитись не може з огляду на таке.

Частиною 1 ст. 79 ГПК України визначено, що господарський суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом, а також у разі звернення господарського суду із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

Отже, необхідно встановити, чи пов’язана справа, яка розглядається господарським судом, зі справою, що розглядається іншим судом, та чим обумовлюється неможливість розгляду справи господарським судом.

Як вбачається з тексту постанови Київського апеляційного адміністративного суду від 14.01.2009 року, копія якої міститься в матеріалах справи, набрала законної сили ця постанова набрала 14.01.2009 року, тобто станом на час розгляду справи № 1/281 Розпорядження №643 є скасованим, а встановлені цим розпорядженням тарифи є недіючими.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/13139757 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/13139757)

Після чого ГС м. Києва призначив справу № 1/281 до слухання на 11.02.2011р.на 12:20:
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/13505835 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/13505835)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 27 Січня 2011, 09:58:51
Справа за позовом Хельваса Валерія Пантелеймоновича до КМДА:
А мне называли его фамилиё (в КААС), но у меня не было ручки записать, а когда отошел от окошка - тут же забыл :( , поэтому мы (все) столько времени были в неведении о истце по этому делу.
(виноват, посыпаю голову пеплом)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 27 Січня 2011, 10:32:33
Админ, обьедини эту (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4897.0.html) тему .
ПС: Т.И., ТАМ ссылка (подсказка: ссылки выделяются синим цветом на фоне черного текста :) )
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 28 Січня 2011, 19:41:33
Ухвалою КАГС від 15.12.2010 р. вказується, що постанова № 5301/09 оскаржена самим позивачем:

Сьогодні я зв'язався з позивачем. Уточнення.Постанова КААС оскаржена не ним, а відповідачем і ще кимось. Схема стандартна -неопублікування оголошення.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 28 Січня 2011, 20:40:30
Вот именно о неопубликовании и вел речь вчера Комисар(на суде Кличко). :(
ЗЫ: ГАДЫ блин :(
 
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 30 Січня 2011, 00:26:36
Касаційні скарги КМДА і Київенерго на постанову КААС № 2а-5301/08 від 14.01.2009 р.

(http://thumbnails33.imagebam.com/11727/e75fde117268805.jpg) (http://www.imagebam.com/image/e75fde117268805) (http://thumbnails36.imagebam.com/11727/91d72f117268812.jpg) (http://www.imagebam.com/image/91d72f117268812) (http://thumbnails15.imagebam.com/11727/ecd878117268820.jpg) (http://www.imagebam.com/image/ecd878117268820) (http://thumbnails15.imagebam.com/11727/43d954117268826.jpg) (http://www.imagebam.com/image/43d954117268826) (http://thumbnails32.imagebam.com/11727/7c8946117268830.jpg) (http://www.imagebam.com/image/7c8946117268830) (http://thumbnails15.imagebam.com/11727/6bec8e117268834.jpg) (http://www.imagebam.com/image/6bec8e117268834) (http://thumbnails15.imagebam.com/11727/fe64eb117268838.jpg) (http://www.imagebam.com/image/fe64eb117268838) (http://thumbnails34.imagebam.com/11727/ea1b7f117268845.jpg) (http://www.imagebam.com/image/ea1b7f117268845) (http://thumbnails34.imagebam.com/11727/d6cd25117268848.jpg) (http://www.imagebam.com/image/d6cd25117268848)

Суддя ВАСУ Смокович М. І. відкриває за скаргами касаційні провадження № К-18726/09, № К-53145/09 без вирішення клопотань про поновлення строків на оскарження, хоча вони заявлені обома скаржниками:

(http://thumbnails9.imagebam.com/11727/6b9bee117269569.jpg) (http://www.imagebam.com/image/6b9bee117269569) (http://thumbnails13.imagebam.com/11727/b20a71117269575.jpg) (http://www.imagebam.com/image/b20a71117269575)

У касскарзі КМДА стверджується про отримання постанови КААС 14 лютого 2009 р. (щодо "кас. скарги" описка?). Таким чином КМДА стає відомим про судове рішення, яким встановлено порушення Закону "Про ЖКП". Після чого Голубченком і Черновецьким видаються купа аналогічних розпоряджень, у тому числі щодо тарифів Київенерго, але останньому стає відомим про постанову КААС нібито 18.11.2009 р. з листа ГУ цінової політики від 13.11.2009 р. Щось тут нечисто.

P. S. Якщо у м/с немає ухвал про поновлення строків, то на Смоковича слід писати скаргу до ВРЮ. >:(
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 31 Січня 2011, 12:11:31
Хіба що пошукати цивільні процеси, в яких залучалось Києвенерго і в судових рішеннях були посилання на постанови КААС 14 лютого 2009 р
Аналогічно передивитись справи по КМДА - де вперше промайнуло згадування. Або дата першої отриманої КМДА ухвали чи постанови зі згадкою про постанову КААС 14 лютого 2009 р. Ось і строки зафіксуємо.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 31 Січня 2011, 15:56:56
Ще одне. Причина пропуску строку в кас. скарзі КМДА: "в зв`язку з перевантаженням судових справ представник відповідача вчасно не подав у встановлені строки КАСУ".
Це що? Це як? Це причина пропуску строку, яка визнана поважною?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Бондаренко від 31 Січня 2011, 20:04:21
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/13086128 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/13086128)
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/8369188 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/8369188)
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/11244790 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/11244790)
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/13139843 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/13139843)
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/13139757 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/13139757)

Но все 2010 года...
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 31 Січня 2011, 20:23:04
Шановні панове! З цими касаційними скаргами лишилось відкритим питання про дати їх подання. Нам відомо тільки  дати ухвал про відкриття провадження. Конкретно дізнатись, так розумію, можна буде лише при ознайомленні з матеріалами справи. Цікаво, з зареєстрованою заявою про вступ в якості третьої особи справу нададуть на ознайомлення? Прошу відповісти "опытных котоводов"
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Бондаренко від 31 Січня 2011, 21:31:43
Хіба що пошукати цивільні процеси, в яких залучалось Києвенерго і в судових рішеннях були посилання на постанови КААС 14 лютого 2009 р
Аналогічно передивитись справи по КМДА - де вперше промайнуло згадування. Або дата першої отриманої КМДА ухвали чи постанови зі згадкою про постанову КААС 14 лютого 2009 р. Ось і строки зафіксуємо.

По 2а-2292/09 Київенерго знало про постанову раніше заявленої дати, але не раніше початку жовтня. Я її залучав як доказ, а Київенерго вступило у справу.

Стосовно маячні Сагайдака про "перевантаженість судових справ", то тут чітко треба казати, що такої підстави у КАС немає.

Завтра викладу фотокопії доказів по 2а-2292/09.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 31 Січня 2011, 22:04:27
Володимире, дякую Вам.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 31 Січня 2011, 22:06:34
Ще одне. Причина пропуску строку в кас. скарзі КМДА: "в зв`язку з перевантаженням судових справ представник відповідача вчасно не подав у встановлені строки КАСУ".
Це що? Це як? Це причина пропуску строку, яка визнана поважною?

Схоже, що Смокович сидить на "абонплаті" у КМДА. Поважна чи неповажна причина -але про це має бути ухвала. Її судячи зі всього немає. Треба дивитися м/с.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 31 Січня 2011, 22:08:59
Цікаво, з зареєстрованою заявою про вступ в якості третьої особи справу нададуть на ознайомлення? Прошу відповісти "опытных котоводов"

Ознайомится можна навіть і без статусу третьої особи. Я теж подам заяву до ВАСУ.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 31 Січня 2011, 22:12:30
І? чекати призначення дати розгляду чи починати малювати скарги?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 31 Січня 2011, 22:26:19
По 2а-2292/09 Київенерго знало про постанову раніше заявленої дати, але не раніше початку жовтня. Я її залучав як доказ, а Київенерго вступило у справу.

Якщо більше ніж за місяць до 18.11.2009 р. Київенерго знало або могло знати (тобто вже було третьою особою по справі № 2а-2292/09), це обов'язково слід використати поданням відповідних доказів до ВАСУ. Але щоб їх залучити -потрібно вступити у справу третьою особою, що вже запізно. Як варіант: якщо ВАСУ скасує постанову від 14.01.2009 р. -відразу подати заяву про перегляд за нововиявленими обставинами цієї ухвали ВАСУ з доказами належного повідомлення Київенерго; так само "причепом" послатися на маячню КМДА про "перенавантаженість". Завдання -визнати скарги неподаними, а відтак не буде підстав для розгляду питання щодо опублікування.

P. S. Цікаво, а Екостандарту і Київводоканалу про цю постанову відомо? Слід бути готовими, що КМДА спровокує і їх на оскарження, якщо за н/о скасувати майбутню ухвалу ВАСУ.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 31 Січня 2011, 22:32:07
І? чекати призначення дати розгляду чи починати малювати скарги?

Оскаржувати поки немає що. Потрібно для початку ознайомлення з м/с.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Бондаренко від 31 Січня 2011, 22:34:40
Якщо позивач готовий воювати, можу написати заперечення.

Думаю, що можемо розглянути і питання представлення інтересів. Це стосується всіх справ по "тарифним" розпорядженням Черновецького.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 31 Січня 2011, 22:51:40
Якщо позивач готовий воювати, можу написати заперечення.

Думаю, що можемо розглянути і питання представлення інтересів. Це стосується всіх справ по "тарифним" розпорядженням Черновецького.

Заперечення до ВАСУ він вже написав. У нього підстави для скасування РКМДА були інші, ніж у Кличка і Кулі. Тому цю постанову КААС потрібно "рятувати". Питання -як?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Бондаренко від 01 Лютого 2011, 14:49:45
Дуже просто.
Частину третю статті 227 КАС України ВИКЛЮЧЕНО.

Нагадаю, це саме там було "Судові рішення обов'язково скасовуються з направленням справи на новий розгляд, якщо суд вирішив питання про права, свободи, інтереси та обов'язки осіб, які не були повідомлені про можливість вступити у справу".

Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 01 Лютого 2011, 15:44:34
Дуже просто.
Частину третю статті 227 КАС України ВИКЛЮЧЕНО.

Скарги подані у 2009 році (і провадження відкриті), а виключено у 2010 році. Крім того, у ст. 227 КАС є інші частини, під які Смокович може підвести ухвалу. :-\
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Бондаренко від 01 Лютого 2011, 16:08:27
Ну, подвести там сложно.
А ВАСУ будет решать по действующему КАС на момент рассмотрения, а не на момент открытия производства.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 01 Лютого 2011, 18:53:33
Ну, подвести там сложно.
А ВАСУ будет решать по действующему КАС на момент рассмотрения, а не на момент открытия производства.

Див. особисте повідомлення.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 01 Лютого 2011, 19:43:20
Подал заявление про вступление в дело :)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 08 Лютого 2011, 10:05:23
Кто судья в первой инстанции?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 08 Лютого 2011, 16:18:08
Вопрос снят.
Был в КААС и узнал: Малинников О.Ф.
ПС: от кслассно со мной,не скучно ! Сам спросил, сам ответил :)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 11 Лютого 2011, 20:40:18
То, о чем ВСЕ слышали, но никогда не видели :)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Валентина від 12 Лютого 2011, 06:46:53


Якщо більше ніж за місяць до 18.11.2009 р. Київенерго знало або могло знати (тобто вже було третьою особою по справі № 2а-2292/09), це обов'язково слід використати поданням відповідних доказів до ВАСУ. Але щоб їх залучити -потрібно вступити у справу третьою особою, що вже запізно.

Згідно частини 2 ст.53 - " Треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет
спору,  можуть  вступити  у  справу  на   стороні   позивача   або
відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду,  якщо
рішення у справі може вплинути на їхні  права,  свободи,  інтереси
або обов'язки.  Вони можуть бути залучені до участі у справі також
за клопотанням осіб,  які беруть участь у справі, або з ініціативи
суду.  Вступ  третіх  осіб,  які не заявляють самостійних вимог на
предмет спору,  не має наслідком розгляд  адміністративної  справи
спочатку".
Оскільки судовий розгляд продовжується, то вступ третіх осіб можливий на будь-якій стадії розгляду справи. Хіба є норма, яка містить заборону вступу третьою особою на стадії касаційного провадження, адже на стадіі апеляційній вступ можливий.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 12 Лютого 2011, 11:17:13
Цитувати
Оскільки судовий розгляд продовжується, то вступ третіх осіб можливий на будь-якій стадії розгляду справи. Хіба є норма, яка містить заборону вступу третьою особою на стадії касаційного провадження, адже на стадіі апеляційній вступ можливий.
Валентина, посмотрите тему: 3-е лица в деле. (как стать , для чего и т.п.) (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5545.0.html)!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 13 Лютого 2011, 18:11:52
Оскільки судовий розгляд продовжується, то вступ третіх осіб можливий на будь-якій стадії розгляду справи. Хіба є норма, яка містить заборону вступу третьою особою на стадії касаційного провадження, адже на стадіі апеляційній вступ можливий.

Розгляд давно завершився: ч. 1 ст. 14, ст. 254 КАС. Практика вступу третіх осіб у справу на стадіях апел. та касац. розгляду є сумнівною: інакше доведеться визнати, що третя особа на цих стадіях може подати позов, після чого розгляд справи починається спочатку (ч. 1 ст. 53 КАС) при наявності рішення по першій інстанції. :o Щоб уникнути зловживань -це питання покладається на суд (ч. 3 ст. 53 КАС).
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 13 Лютого 2011, 22:00:52
...Практика вступу третіх осіб у справу на стадіях апел. та касац. розгляду є сумнівною: інакше доведеться визнати, що третя особа на цих стадіях може подати позов, ....
Именно об этом я говорил на последней встрече.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 15 Лютого 2011, 20:50:17
Сьогодні я теж вирішив 1) подати заяву на ознайомлення з м/с; 2) вступити третьою особою без самостійних вимог. Є певні ідеї на майбутнє.  ;)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 20 Лютого 2011, 19:52:37
Не дуже якісні фото постанови КААС від 14.01.2009 р. (з її світлокопії, наданої позивачем):

(http://thumbnails37.imagebam.com/12039/ddd26f120383575.jpg) (http://www.imagebam.com/image/ddd26f120383575) (http://thumbnails35.imagebam.com/12039/6a94d3120383579.jpg) (http://www.imagebam.com/image/6a94d3120383579) (http://thumbnails4.imagebam.com/12039/e8a543120383581.jpg) (http://www.imagebam.com/image/e8a543120383581) (http://thumbnails23.imagebam.com/12039/676da3120383585.jpg) (http://www.imagebam.com/image/676da3120383585) (http://thumbnails40.imagebam.com/12039/e4f907120383589.jpg) (http://www.imagebam.com/image/e4f907120383589) (http://thumbnails4.imagebam.com/12039/9be5dc120383591.jpg) (http://www.imagebam.com/image/9be5dc120383591) (http://thumbnails40.imagebam.com/12039/467595120383594.jpg) (http://www.imagebam.com/image/467595120383594) (http://thumbnails35.imagebam.com/12039/c25481120383596.jpg) (http://www.imagebam.com/image/c25481120383596)

Якісні фото у топіку:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5722.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5722.0.html)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 24 Лютого 2011, 22:11:47
Усім відома постанова КААС від 14.01.2009 р.:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5503.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5503.0.html)

20.02.2011 р. мною подано заяву про перегляд за н/о ухвали ВАСУ про відкриття кас. провадження за скаргою Київенерго (відмітка ВАСУ про отримання 21.02.2011 р.). Ситуація ускладнена дебільним інформлистом ВАСУ (він у них не один такий) з посиланням на постанову ВСУ (що суперечит ППВСУ від 1981 р.) щодо неможливості перегляду за н/о рішень касац. інстанції, як судів, що не наділені компетенцією встановлювати обставини у справі. Обставини пропущення строку -це обставини чи що? Але є плюс -заяву буде розглядати не Смокович.
На жаль поки що не бачу підстав "відшити" кас. скаргу КМДА (принаймні до озайомлення з м/с).

Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 01 Березня 2011, 07:27:25
Адміністративна справа № 2а-404/07 в Шевченківському райсуді м. Києва (позов Хельваса В. П. до КМДА).
Гілка обговорення і поточний стан теми тут:
 http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4897.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4897.0.html)

Постанова КААС № 22-а-5301/08 від 14.01.2009 р.:

(http://thumbnails34.imagebam.com/12371/83c1f2123704684.jpg) (http://www.imagebam.com/image/83c1f2123704684) (http://thumbnails41.imagebam.com/12371/842eaf123704699.jpg) (http://www.imagebam.com/image/842eaf123704699) (http://thumbnails4.imagebam.com/12371/db1b76123704710.jpg) (http://www.imagebam.com/image/db1b76123704710) (http://thumbnails39.imagebam.com/12371/fce992123704721.jpg) (http://www.imagebam.com/image/fce992123704721) (http://thumbnails23.imagebam.com/12371/73b196123704735.jpg) (http://www.imagebam.com/image/73b196123704735) (http://thumbnails36.imagebam.com/12371/8bfe88123704752.jpg) (http://www.imagebam.com/image/8bfe88123704752) (http://thumbnails41.imagebam.com/12371/7a2a22123704761.jpg) (http://www.imagebam.com/image/7a2a22123704761) (http://thumbnails38.imagebam.com/12371/abb9db123704765.jpg) (http://www.imagebam.com/image/abb9db123704765)

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/3307472 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/3307472)

Текст постанови з ЄДРСР:
(click to show/hide)

*постанову скасовано ухвалою ВАСУ від 04.04.2012 р.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 02 Березня 2011, 20:37:09
Сьогодні ознайомився з матеріалами справи. Днями буде подана заява про перегляд ухвали КААС по відкриттю кас. провадження за скаргою КМДА. Є підстави для звернення до ВРЮ про порушення присяги Смоковичем -також складу скаргу. 
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 02 Березня 2011, 20:55:56
...ухвали КААС по відкриттю кас. провадження за скаргою КМДА. ...
Ничо не перепутал?
Есть фотки из дела?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 02 Березня 2011, 21:35:27
...ухвали КААС по відкриттю кас. провадження за скаргою КМДА. ...
Ничо не перепутал?
Есть фотки из дела?

По Київенерго я вже подав заяву 20.02.2011 р. Тепер по КМДА буде заява -бо провадження відкривалися за двоми кас. скаргами. Коротко по суті: КМДА отримала постанову КААС 14.02.2009 р., а оскаржило 02.06.2009 р. і просило поновити строки без жодної вказівки причини. Смокович визнав це "недоліком" скарги і написав вказати причини пропущення. Тобто у наявності порушення не тільки КАС, але й присяги судді. Після чого КМДА подає ще раз скаргу (див. вище) і пише, що немов перевантажені справами -тому слід поновити строки. І знову з боку Смоковича ніяких ухвал про поновлення строків немає, а провадження відкривається. Оскільки є очевидним це фуфло, у справу підключають Київенерго. Фотки є.
Ось така ...ня, малята. >:(

P. S. (по твоєму питанню) ухвали ВАСУ. :)
 
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 07 Березня 2011, 20:50:28
Дело Хельваса № 2а-404/07 (№ 22а-5301/08)
Файл 20110302_KAAS_20090114_Helvas.rar
Ссылка (удалена)

Не обрабатывал. Не сфотографировано несколько не принципиальных страниц, начало известных суд. решений и макулатуры Минюста. Не сфотографированы заверенные копии распоряжений и заявления мои, Кличко и ВАВАНчика (это в конце дела). Все самое главное есть -и особенно труды Смоковича на благо КМДА, вместо конца марта подавшей жалобу в начале июня. >:(
Некоторые документы рекомендую к использованию при обжаловании постановления Паринова.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 15 Березня 2011, 22:34:00
Тексти постанови ШРС № 2а-404/07 від 30.07.2007 р. і ухвал ВАСУ від 12.11.2009 р. і від 08.12.2009 р. про відкриття касаційних проваджень (об'єднане касаційне провадження № К-18726/09):

(http://thumbnails36.imagebam.com/12423/cf58ec124222306.jpg) (http://www.imagebam.com/image/cf58ec124222306) (http://thumbnails23.imagebam.com/12423/76351d124222318.jpg) (http://www.imagebam.com/image/76351d124222318) (http://thumbnails40.imagebam.com/12423/1921ff124222326.jpg) (http://www.imagebam.com/image/1921ff124222326) (http://thumbnails41.imagebam.com/12423/e156d2124222341.jpg) (http://www.imagebam.com/image/e156d2124222341) (http://thumbnails28.imagebam.com/12423/58d750124222352.jpg) (http://www.imagebam.com/image/58d750124222352) (http://thumbnails39.imagebam.com/12423/e6bfc3124222361.jpg) (http://www.imagebam.com/image/e6bfc3124222361)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 21 Березня 2011, 22:35:14
Заяву про перегляд за н/о дотепер не зареєстровано у ВАСУ. Подав скаргу голові на її розшук. Що стосується кас. провадження № К-18726: Смокович вивчає справу і мою заяву про вступ 3-ою особою на стадії кас. провадження, а також щодо видачі завіреної копії рішення Хельваса. Новини будуть не раніше, чем через тиждень.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Бондаренко від 21 Березня 2011, 22:39:08
Дим, заявления Кличко (аналогичные) он изучает с декабря 2010  :)
Толку то только ноль...
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 29 Березня 2011, 19:12:40
Заяву про перегляд за н/о дотепер не зареєстровано у ВАСУ. Подав скаргу голові на її розшук.

Заяву не зареєстровано і дотепер. Мною зроблено висновки -що навмисно. В інфослужбі почув дитячий лепет про збої в автоматизованій системі, яка на відмінність від інших заяв і скарг нібито через якись проблеми не реєструє заяви про н/о (мов це автономна система).  :o Завтра піде скарга на Смоковича до ВРЮ (за відсутність ухвал про поновлення строків) та на почуту маячню про роботу автоматиз. системи діловодства у ВАСУ. Подивимось як швидко після цього все запрацює.

P. S. Сьогодні знято з розгляду справу про скасування УП по С. Бандері у зв'язку з хворобою судді.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 15 Квітня 2011, 14:58:39
Заяву по н/о зареєстровано 30.03.2011 р. (суд отримав її 21.02.2011 р.).

(http://thumbnails21.imagebam.com/12804/20df9a128037763.jpg) (http://www.imagebam.com/image/20df9a128037763)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 18 Квітня 2011, 18:59:18
Смокович відмовив мені у вступі до справи в якості третьої особи на стадії касації -сьогодні прийшла ухвала про неможливість цього. Отже чекаємо на розгляд заяви за н/о іншим суддею ВАСУ.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 18 Квітня 2011, 19:08:23
Щодо вступу третьої особи. Мені думається, що текст КАСУ таки не дозволяє вступати 3-м особам після 1 інстанції. І це досить чітко прописано.
Звичайно, пробувати можна. І будувати щось на цих спробах (як і у мене по 2а-57/09). Так і в твоїх алгоритмах.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 18 Квітня 2011, 20:07:31
Подал на н/о.
И дело 2а-166/07 и 2а-412/07 тоже :)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 18 Квітня 2011, 20:41:59
Щодо вступу третьої особи. Мені думається, що текст КАСУ таки не дозволяє вступати 3-м особам після 1 інстанції. І це досить чітко прописано.
Звичайно, пробувати можна. І будувати щось на цих спробах (як і у мене по 2а-57/09). Так і в твоїх алгоритмах.

Так, ця відмова законна.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 18 Квітня 2011, 20:42:33
Подал на н/о.
И дело 2а-166/07 и 2а-412/07 тоже :)

Про що мова у цих заявах?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 18 Квітня 2011, 22:10:31
Пока пустышки, но суть в том что нельзя "скасовувати" НПА (в основу кладу постановление Бабенко".)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 18 Квітня 2011, 22:28:10
Пока пустышки, но суть в том что нельзя "скасовувати" НПА (в основу кладу постановление Бабенко".)

Бабенко в 2011 г. есть н/о по отношению к решениям 2007-2009 годов?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 18 Квітня 2011, 23:26:54
А есть какие-то ограничения на срок н/о?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 19 Квітня 2011, 00:15:24
А есть какие-то ограничения на срок н/о?

Есть понятие вновь открывшихся обстоятельств. Новые обстоятельства не есть вновь открывшимися.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 19 Квітня 2011, 16:22:28
Победа! ;D

Цитувати
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

  У Х В А Л А

 І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 "29" березня 2011 р.                               м. Київ                                        К-18726/09


          Колегія суддів Вищого адміністративного суду України в складі:

головуючого –Смоковича М.І.,

суддів: Горбатюка С.А., Мироненка О.В., Мороз Л.Л., Чумаченко Т.А.,

розглянувши у письмовому провадженні в касаційній інстанції адміністративну справу

  за позовом : ОСОБА_1 до Київської міської державної адміністрації про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та зобов`язання скасувати рішення, провадження по якій відкрито,

  за касаційними скаргами: Київської міської державної адміністрації та Акціонерної енергопостачальної компанії “Київенерго” на постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 14 січня 2009 року,

  в с т а н о в и л а :

            У січні 2007 року ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Київської міської державної адміністрації про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та зобов`язання скасувати рішення.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначав, що рішенням відповідача з 1 грудня 2006 року були підвищені тарифи на комунальні послуги про, що було повідомлено у засобах масової інформації, проте, не було зазначено економічного та технічного обґрунтування структури ціни (собівартості) по окремим видам послуг, як це передбачено діючим законодавством України. Тому, на думку позивача, приймаючи рішення про підвищення тарифів відповідачем не був врахований принцип відповідності рівня цін (тарифів) розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво та відкритість, доступність, прозорість структури цін (тарифів) для споживачів та суспільства, чим завдано позивачу матеріальної та моральної шкоди.

          У березні 2007 року ОСОБА_1 у додатковій заяві на підтримання своїх позовних вимог, уточнив реквізити розпоряджень, якими були підвищені тарифи на комунальні послуги, а саме: №№ 1574, 1575, 1576, 1577 від 30 жовтня 2006 року. Також, позивач зазначив, що КМДА  були прийняті інші розпорядження №№141, 142, 143, 144 від 12 лютого 2007 року про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, які також є незаконними, а відповідь на лист, який ОСОБА_1 надіслав 11 грудня 2006 року на ім’я голови КМДА з проханням повідомити економічно і технічно обґрунтовану структуру пропонованої ціни (калькуляцію) за кожним видом послуг, включаючи діючи тарифи на електроенергію, взагалі не має нічого спільного з питаннями, які були поставлені у вказаному листі.

          У додатках до позовної заяви від 30 липня 2007 року позивач зазначав, що підтримує у повному обсязі вимоги викладені у своїй позовній заяві від 24 січня 2007 року, та про те, що відповідачем були прийняті чергові розпорядження №№ 640, 641, 642, 643 від 30 травня 2007 року про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуг, які також не відповідають вимогам п.п.1,6 ст.6; п.2 ст.20; п.п.3,4,5,7 ст.30; п.п.2,3 ст.31 та п.5 ст.32 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»,    і якими одночасно скасовані попередні розпорядження  №№ 1574, 1575, 1576, 1577 від 30 жовтня 2006 року та №№141, 142, 143, 144 від 12 лютого 2007 року.

Просив суд, визнати дії відповідача неправомірними щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та зобов`язати скасувати рішення КМДА №№ 1574, 1575, 1576, 1577 від 30 жовтня 2006 року, №№141, 142, 143, 144 від 12 лютого 2007 року та №№ 640, 641, 642, 643 від 30 травня 2007 року.

Постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 30 липня 2007 року у задоволенні позовних вимог відмовлено.

Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 14 січня 2009 року скасовано постанову Шевченківського районного суду м. Києва від 30 липня 2007 року та прийнято нове судове рішення про часткове задоволення адміністративного позову. Визнано дії Київської міської державної адміністрації при зміні тарифів на комунальні послуги з 1 грудня 2006 року такими, що порушують п.п.1,6 ст.6; п.2 ст.20; п.п.3,4,5,7 ст.30; п.п.2,3 ст.31 та п.5 ст.32 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»та скасовано розпорядження Київської міської державної адміністрації №№ 640, 642, 643. В задоволенні іншої частини позовних вимог відмовлено.

У касаційних скаргах КМДА та АЕК “Київенерго”, посилаючись на порушення судом апеляційної інстанції норм матеріального та процесуального права, просять вказане судове рішення скасувати.

          Касаційні скарги підлягають залишенню без задоволення з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи та встановлено судом апеляційної інстанції, розпорядженням КМДА №640 від 30 травня 2007 року «Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води»з метою упорядкування нормативно-правових актів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) щодо запровадження тарифів на житлово-комунальні послуги та реалізації власних (самоврядних) повноважень погоджено розроблені Відкритим акціонерними товариством «АК «Київводоканал»та введено в дію з 1 грудня 2006 року тарифи на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення холодної і гарячої води, які виробляються ВАТ «АК «Київводоканал»; тарифи на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води виробникам та виконавцям цих послуг для здійснення розрахунків з населенням.

Пунктом 16 зазначеного розпорядження визнані такими, що втратили чинність розпорядження КМДА від 30 жовтня 2006 року №1576 «Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної і гарячої води, розпорядження КЕДА від 12 лютого 2007 року №143 «Про внесення змін та доповнень до розпорядження КМДА від 30 жовтня 2006 року №1576.

Розпорядженням КМДА №641 від 30 травня 2007 року «Про впорядкування розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій та внесення змін до розпорядження КМДА №748 від 18 травня 2000 року відповідно до рішення Київської міської ради №58/719 від 8 лютого 2007 року «Про тарифи на житлово-комунальні послуги», з метою упорядкування нормативно-правових актів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) щодо запровадження тарифів на житлово-комунальні послуги та реалізації власних (самоврядних) повноважень внесено зміни до розпорядження КМДА №748 від 19 травня 2000 року «Про встановлення розмірів квартирної плати та плати (для приватних квартир) за утримання будинків і прибудинкових територій в м. Києві», а також в пункті 2 зазначеного

розпорядження визначено, що встановлено коефіцієнт підвищення розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, встановлених розпорядженням КМДА №748 від 19 травня 2000 року «Про встановлення розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій в м. Києві», які надаються підприємствами та організаціями комунальної форми власності для жилих будинків згідно з додатком, в розмірі 1,9.

Крім того, пунктом 5 зазначеного розпорядження визнані такими, що втратили чинність, розпорядження КМДА №1574 від 30 жовтня 2006 року «Про

впорядкування розмірів квартирної плати та плати за утримання будинків та прибудинкових територій»; №1703 від 30 листопада 2006 року «Про впорядкування розмірів квартирної та плати за утримання окремих типів будинків та їх прибудинкових територій»; №1785 від 15 грудня 2006 року «Про впорядкування розмірів квартирної плати та поати за утримання окремих типів будинків та їх при будинкових територій»; №1787 від 15 грудня 2006 року «Про внесення змін до розпорядження КМДА №1574 від 30 жовтня 2006року»; №69 від 27 січня 2007року «Про внесення змін до розпоряджень КМДА №1703 від 30 листопада 2006 року та №1785 від 15 грудня 2006 року»; №141 від 12 лютого 2007 року «Про внесення змін до розпоряджень КМДА №748 від 19 травня 2000 року та №1574 від 30 жовтня 2006 року».

          Розпорядженням КМДА №642 від 30 травня 2007 року «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і водопостачання гарячої води»з метою упорядкування нормативно-правових актів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) щодо запровадження тарифів на  житлово-комунальні послуги та реалізації власних (самоврядних) повноважень встановлено тарифи на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води виробникам та виконавцям цих послуг комунальної форми власності для здійснення розрахунків з населенням та погоджені на цьому рівні тарифи на зазначені послуги підприємствам-виробникам, в тому числі Закритому акціонерному товариству «ЕК «Укр-Кан Пауер»(АК «Дарницька ТЕЦ») та АК «Київенерго»(в частині теплових пунктів, що знаходяться на балансі) і виконавцям цих послуг інших форм власності.

Пунктом 11 вказаного розпорядження визнані такими, що втратили чинність розпорядження КМДА №1577 від 30 жовтня 2006 року «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води»; №1784 від 15 грудня 2006 року «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення та постачання холодної і гарячої води та водовідведення холодної і гарячої води», №1786 від 15 грудня 2006 року «Про затвердження, погодження змін до розпоряджень КМДА №1575 від 30 жовтня 2006 року, №1576 від 30 жовтня 2006 року, №1577 від 30 жовтня 2006 року»та №144 від 12 лютого 2007 року «Про внесення змін та доповнень до розпорядження КМДА №1577 від 30 жовтня 2006 року».

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації №643 від 30 травня 2007 року «Про затвердження тарифів на теплову енергію»з метою упорядкування нормативно-правових актів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) щодо запровадження тарифів на житлово-комунальні послуги та реалізації власних (самоврядних) повноважень затверджено тарифи на теплову енергію, що виробляється АК «Київенерго»та ЗАТ «ЕК «Укр-Кан Пауер»(АК «Дарницька ТЕЦ») для відпуску балансоутримувачам теплових пунктів, в тому числі житлово-експлуатаційним організаціям, житлово-будівельним кооперативам, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим балансоутримувачам жилих будинків усіх форм власності, для вироблення/створення комунальних послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води населенню.

Також у зазначеному розпорядженні вказано, що тарифи, зазначені в пункті 1 цього розпорядження, враховують вартість теплової енергії, виробленої на ТЕЦ, витрати на виробництво теплової енергії на котельнях, вартість транспортування до теплових пунктів, а в інших випадках – до межі балансової належності та витрати на постачання  юридичним особам. В тарифах на теплову енергію, затверджених цим розпорядженням, враховані 2,7% коштів, що самостійно перераховуються теплопостачальними підприємствами до Фонду для фінансування впровадження (придбання, встановлення, їх повірки, ремонту) будинкових приладів обліку витрачання і регулювання споживання теплової енергії на опалення і гаряче водопостачання (п.2,3 зазначеного розпорядження).

Зазначеного розпорядження).

Пунктом 5 вказаного розпорядження  визнані такими, що втратили чинність, розпорядження КМДА №1575 від 30 жовтня 2006 року  «Про затвердження тарифів на теплову енергію» та №142 від 12 лютого 2007 року «Про внесення змін та доповнень до розпорядження КМДА №1575 від 30 жовтня 2006 року».

Отже, оскаржувані розпорядження відповідача №№ 1574, 1575, 1576, 1577 від 30 жовтня 2006 року, №№141, 142, 143, 144 від 12 лютого 2007 року скасовані розпорядженнями №№ 640, 641, 642, 643 від 30 травня 2007 року.

Що стосується розпорядження КМДА №641 від 30 травня 2007 року «Про впорядкування розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій та внесення змін до розпорядження Київської міської державної адміністрації №748 від 19 травня 2000 року», тому правильним є висновок суду апеляційної інстанції, що оскільки, воно було скасовано постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 5 липня 2007 року у справі        №2а-166/2007 за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Голови Київської міської державної адміністрації про скасування розпоряджень, яка набрала законної сили 23 грудня 2008 року, а тому не може бути предметом спору в даній справі.

Пунктом 2 Указу Президента України №493/92 від 3 жовтня 1992 року «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади»визначено, що державна реєстрація нормативно-правових актів проводиться в порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України. Міністерство юстиції України та управління юстиції складають державні реєстри зареєстрованих ними нормативно-правових актів.

Положенням про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 року №731 надано право Міністерству юстиції України та іншим органам, що здійснюють державну реєстрацію відомчих нормативно-правових актів, перевіряти у міністерствах, інших органах виконавчої влади, органах господарського управління та контролю додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів, у разі потреби вимагати подання нормативно-правових актів на державну реєстрацію та вносити пропозиції про усунення виявлених порушень і недоліків та притягнення до відповідальності посадових осіб, винних у допущених порушеннях.

          Згідно з пунктом 1 Положення м  про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади державна  реєстрація   нормативно-правового  акта  полягає  у проведенні правової експертизи на відповідність  його  Конституції та законодавству України, Конвенції про захист прав людини  і основоположних свобод 1950 року  і протоколам  до неї, міжнародним договорам України, згоду  на  обов'язковість  яких надано Верховною Радою України, а також з урахуванням практики Європейського суду  з  прав  людини,  прийнятті рішення про державну реєстрацію цього  акта, присвоєнні йому реєстраційного номера та занесенні до Єдиного  державного  реєстру  нормативно-правових актів.

          Відповідно до пункту 2 Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади державній реєстрації підлягають нормативно-правові  акти, що зачіпають права, свободи й законні інтереси громадян або  мають міжвідомчий характер.

Із матеріалів справи видно, що оскаржувані розпорядження КМДА           №№ 640, 642, 643 від 30 травня 2007 року державну реєстрацію не пройшли.                       

Крім того, вказані розпорядження були прийняті відповідачем                         30 травня 2007 року, а введені в дію з 1 грудня 2006 року, тобто відповідач порушив вимоги статті 58 Конституції України, відповідно до якої закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі.

Виходячи з вище наведеного правильними є висновки суду апеляційної інстанції щодо неправомірності дій Київської міської державної адміністрації при зміні тарифів на комунальні послуги з 1 грудня 2006 року та про скасування розпорядження КМДА №№ 640, 642, 643 від 30 травня 2007 року.


Отже, суд апеляційної інстанції належним чином дослідив обставини справи, їм дана правильна правова оцінка, що обґрунтовано висновками судового рішення та не спростовується доводами касаційних скарг.

Враховуючи викладені обставин, колегія суддів дійшла висновку, що рішення суду апеляційної інстанції ухвалено з дотриманням норм матеріального та процесуального права, тому підстави для його скасування чи зміни відсутні.

Керуючись статтями 223, 224, 231 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів

  у х в а л и л а :

            Касаційні скарги   Київської міської державної адміністрації та Акціонерної енергопостачальної компанії “Київенерго” залишити без задоволення.

Постанову Київського апеляційного адміністративного суду від                        14 січня 2009 року по цій справі залишити без змін.

Ухвала набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копії сторонам у справі та оскарженню не підлягає.

 Головуючий                                                                      М.І. Смокович

     

Судді                                                                                 С.А. Горбатюк

                                                                                 О.В. Мироненко                                 

                                                                                 Л.Л. Мороз

                                                                                Т.А. Чумаченко

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14891823 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14891823)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 19 Квітня 2011, 16:38:08
В И В А Т!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 19 Квітня 2011, 20:51:10
хм... Не понятно хорошо это или плохо :(
Во первых "скасувати" НПА - НЕЛЬЗЯ.
Во вторых: скасування - это с какого числа? Скорее всего с дня набрання силы решением.
Решение набрало силу 14.01.2009г.
С 01.12.2006 года на ХВП, ГВП, ВВ и ЦО действуют РКМДА 978 и 1127.

Вообщем есть наверно смысл отменять по н/о это решение и направлять его на 2й круг :(..
Но это при условии что дело ПРЕСТИЖА загнется.
Вот так вот :(
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 19 Квітня 2011, 21:07:32
1. Якщо є питання строку скасування НПА - то чи не простіше отримати роз`яснення?
2. Може все ж обговорення вести у відповідній гілці? http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4897.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4897.0.html)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 19 Квітня 2011, 21:18:40

По поводу разяснений: например Куля В.И. не хочет получать разьяснение по своему делу. Так какой смысл от его решения?
Тоже самое у него "скасувати"... И что? Какой смысл от такого судебного акта? (как говорится: "нон ин вагинес, нон ин ред легионс")
Хельвас готов подать на разяснение. Ждем разьяснения, и если оно нас не устраивает, то раскручиваем н/о!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 19 Квітня 2011, 21:49:17
Отже Смоковичу довелося обирати -або перспектива виклику до ВРЮ і дисциплінарка за грубі порушення процесуального законодавства при відкритті проваджень + перегляд іншим складом суду його ухвал за н/о або ж відхилення скарг КМДА і Київенерго.  ;D
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 19 Квітня 2011, 22:11:18
хм... Не понятно хорошо это или плохо :(


Для меня понятно:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5850.msg23975.html#msg23975 (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5850.msg23975.html#msg23975)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 19 Квітня 2011, 23:27:58
Підсумок цієї справи по ВАСУ:
28.03.2011 р. Смокович законно відхиляє заяви мою і Кличка (Бондаренка) про вступ у справу третіми особами. Але ці заяви зробили добру справу -суддя зрозумів, що довкола справи почався активний рух. При моєму ознайомленні з м/с розкрилися грубі процесуальні порушення з боку Смоковича при відкритті касаційних проваджень.
29.03.2011 р. Смокович і Ко відхилили скарги КМДА і Київенерго:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5722.msg23953.html#msg23953 (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5722.msg23953.html#msg23953)
30.03.2011 р. у ВАСУ несподіванно "запрацювала"  ;) система реєстрації заяв по н/о і була зареєстрована моя заява від 20.02.2011 р. (але яка вже втратила сенс після ухвали від 29.03.2011 р.).  :)
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/15140358 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/15140358)
Отже Хельваса і нас усіх -з перемогою! А на майбутнє -інформація про "неупередженого" суддю Смоковича.

Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Леслі від 20 Квітня 2011, 09:37:55
Гілка обгововорення і поточний стан теми тут http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4897.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4897.0.html)
Повідомлення Stag перенесено до відповідної теми.
Прошу враховувати ОГОЛОШЕННЯ стосовно розділу "Судові рішення" http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5845.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5845.0.html)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Валентина від 20 Квітня 2011, 20:28:43
Сьогодні прочитала рішення Смоковича, на радостях відкоркувала пляшку шампанського!!!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 20 Квітня 2011, 21:02:54
Радость омрачена некоторыми "хитростями" (в соседней ветке обсуждение)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 02 Червня 2011, 01:08:03
На цей раз остання крапка: :)

Цитувати
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

  У Х В А Л А

 10 травня 2011 року                    м. Київ                                        В/9991/914/11

         Колегія суддів Вищого адміністративного суду України в складі:   

     суддів:  Харченка В.В., Гордійчук М.П., Калашнікової О.В., Гончар Л.Я.,                         Бим М.Є.

 розглянувши заяву виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 29 березня 2011 року за винятковоми обставинами у справі за позовом ОСОБА_1 до Київської міської державної адміністрації про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово –комунальні послуги та зобов’язання скасувати рішення,-

в с т а н о в и л а :

             У січні 2007 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Київської міської державної адміністрації про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово –комунальні послуги та зобов’язання скасувати рішення.

          Постановою Шевченківського районного суду міста Києва від 30 липня 2007 року у задоволенні позовних вимог відмовлено.

          Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 14 січня 2009 року скасовано рішення першої інстанції та прийнято нове, яким позовні вимоги задоволено частково. Визнано дії Київської міської державної адміністрації при зміні тарифів на комунальні послуги з 01 грудня 2006 року такими, що порушують п.п. 1,6 ст. 6; п.2 ст. 20; п.п.3, 4, 5, 7 ст. 30; п.п.2, 3 ст. 31 та п.5 ст. 32 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та скасовано розпорядження Київської міської державно адміністрації №№ 640, 642, 643. В задоволенні іншої частини позовних вимог відмовлено.   

Ухвалою Вищого адміністративного суду від 29 березня 2011 року касаційні скарги Київської міської державної адміністрації та Акціонерної енергопостачальної компанії «Київенерго»залишено без задоволення, а постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 14 січня 2009 року без змін.

У заяві про перегляд Верховним Судом України вказаного рішення Вищого адміністративного суду України скаржник ставить питання про його скасування, посилаючись на неоднакове застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах.

          Із доданих до заяви копій судових рішень, а саме постанови Вищого господарського суду України від 16 грудня 2010 року у справі № 42/122, постанови Вищого господарського суду України від 13 серпня 2009 року у справі № 21/109-08 та постанови Вищого господарського суду України від 23 лютого 2011 року у справі    № 21/13 колегія суддів не вбачає неоднакового  застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права у подібних правовідносинах. Враховуючи цю обставину, обговоривши доводи заяви та виходячи з мети судового перегляду, колегія суддів не знаходить підстав для допуску заяви  до провадження.

Керуючись статтями 237, 240 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів,-

  у х в а л и л а :

  Відмовити в допуску заяви виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про перегляд Верховним Судом України ухвали Вищого адміністративного суду України від  29 березня 2011 року.

 Ухвала оскарженню не підлягає.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 09 Липня 2011, 00:30:53
Скан остаточної ухвали ВАСУ від 10.05.2011 р. по цій справі:

(http://thumbnails46.imagebam.com/13975/5b3013139742337.jpg) (http://www.imagebam.com/image/5b3013139742337) (http://thumbnails29.imagebam.com/13975/5ee6b6139742346.jpg) (http://www.imagebam.com/image/5ee6b6139742346)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 20 Липня 2011, 20:08:17
 
Цитувати
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

  У Х В А Л А

 І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 "05" липня 2011 р.                               м. Київ                                        К-18726/09

Колегія суддів Вищого адміністративного суду України в складі:

головуючого - Смоковича М.І.,

суддів: Весельської Т.Ф., Горбатюка С.А., Мироненка О.В., Чумаченко Т.А.,

розглянувши у письмовому провадженні в касаційній інстанції

заяву  Київської міської державної адміністрації  про роз'яснення ухвали Вищого адміністративного суду України від 29 березня 2011 року, у справі

за позовом : ОСОБА_1 до Київської міської державної адміністрації про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та зобов`язання скасувати рішення,

  в с т а н о в и л а :

            У січні 2007 року ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Київської міської державної адміністрації про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та зобов`язання скасувати рішення.

Постановою Шевченківського районного суду міста Києва від                       30 липня 2007 року у задоволенні позовних вимог відмовлено.

Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від                   14 січня 2009 року скасовано постанову Шевченківського районного суду міста Києва від 30 липня 2007 року та прийнято нове судове рішення про часткове задоволення адміністративного позову. Визнано дії Київської міської державної адміністрації при зміні тарифів на комунальні послуги з 1 грудня 2006 року такими, що порушують п.п.1,6 ст.6; п.2 ст.20; п.п.3,4,5,7 ст.30; п.п.2,3 ст.31 та п.5 ст.32 Закону України “Про житлово-комунальні послуги” та скасовано розпорядження Київської міської державної адміністрації №№ 640, 642, 643. В задоволенні іншої частини позовних вимог відмовлено.

Не погоджуючись з рішенням суду апеляційної інстанції Київська міська державна адміністрація та Акціонерна енергопостачальна компанія “Київенерго”, звернулися до Вищого адміністративного суду України з касаційними скаргами, в яких посилаючись на порушення судом апеляційної інстанції норм матеріального та процесуального права, просили скасувати його рішення.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 29 березня 2011 року касаційні скарги Київської міської державної адміністрації та Акціонерної енергопостачальної компанії “Київенерго” залишено без задоволення. Постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 14 січня 2009 року в цій справі залишено без змін.

У квітні 2011 року представник  Київської міської державної адміністрації звернувся до Вищого адміністративного суду України із заявою про роз’яснення вказаної ухвали.   

         Відповідно до частини другої статті 170 КАС України, якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою осіб, які беруть участь у справі ухвалою роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту.

         Вивчивши зміст заяви представника Київської міської державної адміністрації щодо роз’яснень ухвали Вищого адміністративного суду України від 29 березня 2011 року, колегія суддів приходить до висновку, що в її задоволенні необхідно відмовити, оскільки ухвала є зрозумілою.

         Керуючись статтями 170, 231 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів

у х в а л и л а :

  Відмовити   в задоволенні   заяви представника Київської міської державної адміністрації про роз’яснення ухвали Вищого адміністративного суду України від 29 березня 2011 року   по справі за позовом ОСОБА_1 до Київської міської державної адміністрації про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та зобов’язання скасувати рішення.

          Ухвала суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

 Головуючий                                                                      М.І. Смокович     

Судді                                                                                 Т.Ф. Весельська
                                                                                 С.А. Горбатюк
                                                                                 О.В. Мироненко
                                                                                Т.А. Чумаченко

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/17072473 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/17072473)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 28 Липня 2011, 16:50:27
Сьогодні при перегляді за н/о поставови КААС від 24.02.2011 р. по справі №2а-57/09 представник Київенерго Комісар повідомив, що за їх заявою колегією ВАСУ 14.07.2011 р. допущена до провадження ця справа з постановою від 14.01.2009 р. Отже чекаємо постанови ВСУ.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 29 Липня 2011, 13:57:51
Як сьогодні з'ясувалося, головував у колегії з ухвалою В/9991/923/11 від 14.07.2011 р. по допуску заяви АЕК "Київенерго" суддя ВАСУ ...Конюшко К. В. Той самий, що відмовив мені у перегляді за н/о ухвали Смоковича про відкриття касаційного провадження за скаргою АЕК "Київенерго", поданої з порушенням строків і без вирішення питання про їх поновлення:
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/15140358 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/15140358)
 :-\
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 02 Серпня 2011, 13:36:11
Заява ПАТ "АЕК Київенерго", що передана з ВАСУ, зареєстрована 28.07.2011 р. адмінпалатою ВСУ під № 21-246а11. Отже, маємо з боку ВАСУ (при активному сприянні судді Конюшко) допуск до провадження заяви особи, яка не брала участі у справі.  :'(
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: aliv від 03 Серпня 2011, 09:06:25
На цей раз остання крапка: :)

Перо, чи правильно я розумію, що у справі Хельваса, щодо скасування розпоряджень №№ 640, 642, 643, а також розпоряджень №№ 1574, 1575, 1576, 1577 від 30 жовтня 2006 року, розпоряджень №№141, 142, 143, 144 від 12 лютого 2007 року і розпорядження №641 після:

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14891823 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14891823) та
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/17072473 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/17072473)

поставлена остаточна крапка? Тобто остаточно підтверджено незаконність цих розпоряджень і відповідно до цих ухвалених рішень і розміри нарахуваннь за водопостачання для періоду з 01.12.2006 по 28.08.2007 (коли було ухвалене розпорядження N1127 від 28.08.2007) та послуг з опалення для періоду з 01.12.2006 по 30.07.2007 (коли було увалене розпорядження N978 від 30.07.2007 р.) мають бути перераховані? Якщо так, то чи є остаточні крапки по іншим розпорядженням, що стосуються періоду з 07.2007 і по цей час?

Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: ВАВАНчик від 03 Серпня 2011, 10:55:16
На цей раз остання крапка: :)
Как видим нет еще последней точки!
Перо, чи правильно я розумію, що у справі Хельваса, щодо скасування розпоряджень №№ 640, 642, 643, а також розпоряджень №№ 1574, 1575, 1576, 1577 від 30 жовтня 2006 року, розпоряджень №№141, 142, 143, 144 від 12 лютого 2007 року і розпорядження №641 після:

поставлена остаточна крапка?
НЕТ!
Цитувати
Тобто остаточно підтверджено незаконність цих розпоряджень і відповідно до цих ухвалених рішень і розміри нарахуваннь за водопостачання для періоду з 01.12.2006 по 28.08.2007 (коли було ухвалене розпорядження N1127 від 28.08.2007) та послуг з опалення для періоду з 01.12.2006 по 30.07.2007 (коли було увалене розпорядження N978 від 30.07.2007 р.) мають бути перераховані?
НЕТ!
Цитувати
Якщо так, то чи є остаточні крапки по іншим розпорядженням, що стосуються періоду з 07.2007 і по цей час?
НЕТ!

ПС: следует заметить, что РКМДА 1127 и 978 действуют с.....
...
...
...
...
Правильно 01.12.2006  ::)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 03 Серпня 2011, 15:56:03
поставлена остаточна крапка?


Крапка була поставлена ще 14.01.2009 р. постановою КААС. Але КМДА і Київенерго намагають зробити багатокрапку. Щодо інших питань див.:
Судові рішення по КАС як підстави для перерахунків за ЖКП в порядку ЦПК
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5850.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5850.0.html)
На даний час, крім вказаної постанови № 22-а-5301/08 слід керуватися висновками судів, встановленими по справам № 2а-166/07 (мотивувальною і резолютивною частинами) і № 2а-1888/10 (мотивувальною частиною). Щодо інших розпоряджень або йдуть судові спори, або окремі незаконні судові рішення оскаржуються в касаційних провадженнях.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 03 Серпня 2011, 20:19:21
поставлена остаточна крапка?
Відповіді найактивніших на сьогодні учасників "тарифних процесів" проти КМДА, ПЕРО та ВАВАНчика - протилежні. Знову маємо підтвердження думки: "Кожен віднаходить та реалізує свій власний спосіб судового захисту та відновлення порушених прав".

Моя думка - у справі № 22-а-5301/08 визнано незаконними тарифні РКМДА і остаточна крапка поставлена. І рішення КААС, підтверджене рішеннями вищих інстанцій, можна використовувати споживачам ЖКП в судових спорах з ЖЕО при обгрунтуванні:
- вимог скасувати незаконні нарахування за ЖКП
- заперечень проти вимог стягнути "борг за ЖКП".

Знов згадую вислів Віктора Івановича: "Юриспруденція - не наука, не ремесло, а мистецтво можливого".
Маючи на руках один і той самий пакет судових рішень та інших доказів - хтось цивільний процес виграє, а хтось вщент програє. Все залежить від хисту учасника процесу, напрацьованого досвіду, обгрунтованості вимог та переконливості в судовому процесі. А також - від багатьох інших зовнішніх та внутрішніх чинників ("незалежність та неупередженість" суддів в тому числі). Гарантій ніяких. І ілюстрацій тому на сайті - дуже багато.

І Віктор Іванович, і учасники форуму неодноразово констатували, що судові рішення в тарифних справах є половинчатими, не дозволяють автоматично вирішувати питання повернення зайво сплачених коштів за незаконними тарифами. Проблема перекладається на цивільні суди, де споживачі повинні знову, кожен для себе обгрунтовувати та доводити необхідність скасування незаконних нарахувань. Та що поробиш? Таке життя. Ідеальних для споживачів тарифних рішень - навряд чи слід очікувати. Бо ж "не бійся абсолюту - він недосяжний".  :)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 22 Вересня 2011, 21:07:14
У ЄДРСР з'явилася ухвала ВАСУ № В/9991/923/11 від 14.07.2011 р.:

Цитувати
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

  У Х В А Л А


 14 липня 2011 року                               м. Київ                                        В/9991/923/11

Вищий адміністративний суд України у складі колегії суддів:

Конюшка К.В.
Васильченко Н.В.
Гордійчук М.П.
Сіроша М.В.
Черпіцької Л.Т.           

перевіривши матеріали заяви Публічного акціонерного   товариства «Київенерго»

про перегляд  Верховним Судом України ухвали Вищого адміністративного суду України від 29.03.2011 року (№ К-18726/09)

у справі № 2а-404/07

за позовом  ОСОБА_1

до Київської міської державної адміністрації

особа, яка подавала касаційну скаргу: Публічне акціонерне   товариство «Київенерго»

про визнання протиправними дій та зобов`язання скасувати рішення

  В С Т А Н О В И В :

До Вищого адміністративного суду України надійшла заява Публічного акціонерного   товариства «Київенерго»про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від від 29.03.2011 року (№ К-18726/09).

Крім того, Публічним акціонерним   товариством «Київенерго»у липні 2011 року було подано до Вищого адміністративного суду України заяву про доповнення заяви про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 29.03.2011 року.

Відповідно до статті 2391 Кодексу адміністративного судочинства України (зі змінами та доповненнями, внесеними Законом України від 7 липня 2010 року №2453-VІ «Про судоустрій і статус суддів»), заява про перегляд судових рішень подається до Верховного Суду України через Вищий адміністративний суд України, який згідно зі  статтями 2392 та 240 Кодексу адміністративного судочинства України перевіряє відповідність заяви вимогам цього Кодексу та вирішує питання про допуск справи до провадження.

Статтею 237 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що заява про перегляд судових рішень в адміністративних справах може бути подана виключно з мотивів:

1) неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах;

2) встановлення міжнародною судовою установою, юрисдикція якої визнана Україною, порушення Україною міжнародних зобов'язань при вирішенні справи судом.

До вищевказаних заяв Публічного акціонерного товариства «Київенерго»додано копії різних за змістом у подібних правовідносинах судових рішень Вищого адміністративного суду України від 29.03.2011 року (№ К-18726/09) та Вищого господарського суду України від 13.05.2008 року у справі № 37/371, зі змісту яких вбачається неоднакове застосування судами касаційної інстанції пункту 2 Указу Президента України № 493/92 від 03.10.1992р. «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади», пунктів 1, 2 Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.1992р. № 731,  відносно державної реєстрації актів органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, що потягло різні висновки судів щодо прав і обов’язків сторін у подібних правовідносинах.

Враховуючи викладене, колегія суддів Вищого адміністративного суду України дійшла висновку про наявність підстав для допуску даної справи до провадження для перегляду Верховним Судом України.   

Керуючись ст. ст. 165, 236 - 240 Кодексу адміністративного судочинства України, –

  У Х В А Л И В :

  Допустити справу за позовом ОСОБА_1 до Київської міської державної адміністрації про визнання протиправними дій та зобов’язання скасувати рішення до провадження для перегляду Верховним Судом України ухвали Вищого адміністративного суду України від 29.03.2011 року (№ К-18726/09).

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/18165121 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/18165121)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 22 Вересня 2011, 21:25:38
Мною 08.08.2011 р. було подано заяву про перегляд цієї ухвали за н/о (у вкладенні). 19.09.2011 р. я отримав ухвалу судді ВАСУ Черпіцької Л. Т. № Н/9991/74/11 від 07.09.2011 р. (якій ч. 1 ст. 250 КАС заборонено брати участь у перегляді) про залишення заяви без руху.

(http://thumbnails50.imagebam.com/15057/5ff9e9150561762.jpg) (http://www.imagebam.com/image/5ff9e9150561762)

Найближим часом повідомлю про подальші свої дії. ;)

Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 27 Вересня 2011, 19:15:18
На ухвалу судді Черпіцької подано скарги до ВСУ і ВССУ, виходячи із загальних конституційних і законодавчих положень. Цікаво, що отримаю у відповідь -листи з їх поверненням чи процесуальні ухвали? ;) Бо ухвала підлягає оскарженню, проте невідомо куди і в якому порядку. ::)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 21 Листопада 2011, 20:37:51
Новини по цій справі:

(http://thumbnails28.imagebam.com/16056/819202160557641.jpg) (http://www.imagebam.com/image/819202160557641) (http://thumbnails67.imagebam.com/16056/8ad9aa160557659.jpg) (http://www.imagebam.com/image/8ad9aa160557659) (http://thumbnails55.imagebam.com/16056/341e1a160557678.jpg) (http://www.imagebam.com/image/341e1a160557678)

ВСУ скаргу на ухвалу Черпіцької від 07.09.2011 р. відправив до ВАСУ. ВАСУ відмовив у відкритті провадження на ухвалу від 29.08.2011 р.(?) Отже, маємо різні ухвали Черпіцької і Калашнікової (з неправильною датою) з одного питання. А щодо ухвали Черпіцької взагалі немає процесуального рішення. :o

Розгляд за заявою ПАТ "Київенерго" у ВСУ було призначено в письмовому провадженні на 17.10.2011 р., потім перенесено на 28.11.2011 р. Отже, до кінця року отримаємо (чи не отримаємо) позицію ВСУ щодо необхідності реєстрації розпоряджень КМДА. Скоріше за все -не отримаємо, бо заяву було подано неналежною особою. За наявною інформацією головуючий суддя Гусак М. Б.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 24 Листопада 2011, 14:16:43
Чекаємо 28.11.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 07 Грудня 2011, 23:11:15
Отримав незрозумілу ухвалу ВАСУ від 17.11.2011 р. № В/9991/2511/11 за моєю скаргою на ухвалу від 07.09.2011 р.: з її тексту вбачається, що я нібито подавав заяву про перегляд за винятковими обставинами. :o
(http://thumbnails55.imagebam.com/16335/17f37c163345758.jpg) (http://www.imagebam.com/image/17f37c163345758) 

P. S. З ВСУ інформації немає щодо постанови від 28.11.2011 р.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 15 Грудня 2011, 13:56:34
Раджу усім цю постанову ВСУ від 28.11.2011 р. подати в усі справи по тарифах і по стягненню грошей за ЖКП. В тому числі -на стадіях апеляції, касації, перегляду за н/о і допуску до перегляду.
При цьому слід посилатися на ст. 244-2 КАС, ст. 360-7 ЦПК! Скан буде опублікований незабаром.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 15 Грудня 2011, 14:02:17
Дмитре В`ячеславовичу, дякую.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 22 Грудня 2011, 00:34:47
Раджу усім цю постанову ВСУ від 28.11.2011 р. № 21-246а11:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4897.msg32071.html#msg32071 (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4897.msg32071.html#msg32071)
подати в усі справи по тарифах і по стягненню грошей за ЖКП. В тому числі -на стадіях апеляції, касації, перегляду за н/о і допуску до перегляду.
При цьому слід посилатися на ст. 244-2 КАС, ст. 360-7 ЦПК! Скан буде опублікований незабаром.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: genna1950 від 22 Грудня 2011, 08:05:37
Дякую.
Обовязково додам це рішення до справ Цокол та Мельника.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 24 Грудня 2011, 14:08:53
Сторони справи поки що не отримали завіреного тексту. Мені відмовили у наданні також:

(http://thumbnails61.imagebam.com/16614/af214e166133308.jpg) (http://www.imagebam.com/image/af214e166133308)

Спробую крім судових рішень, які у ВСУ не вважають доказами, направити ще квитанції оплати за ЖКП в якості доказів.

Постанова ВСУ від 28.11.2011 р. вже є у ЄДРСР:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/20014508 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/20014508)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: genna1950 від 24 Грудня 2011, 15:37:09
ЦЕ ПРОСТО БРАВО!  СУПЕР !
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 24 Грудня 2011, 17:06:18
Скріншот з ЄДРСР, а також файли в різних форматах
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: alekan від 24 Грудня 2011, 22:39:00
Цитувати
Раджу усім цю постанову ВСУ від 28.11.2011 р. подати в усі справи по тарифах і по стягненню грошей за ЖКП. В тому числі -на стадіях апеляції, касації, перегляду за н/о і допуску до перегляду.
При цьому слід посилатися на ст. 244-2 КАС, ст. 360-7 ЦПК!

Справа розглядається по суті. Чи можна на цій стадії розгляду справи подавати цю постанову ВСУ і якщо можна, то як правильно це зробити?

Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 24 Грудня 2011, 22:44:10
Клопотанням про долучення доказу. Разом з ухвалою ВАСУ від 29.03.2011 р. і постановою КААС від 14.01.2009 р.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Валентина від 25 Грудня 2011, 13:24:05
 Краще мати зазначене рішення ВСУ з мокрими печатками, але мені здається можна посилатись на офіційний сайт Верховного суду, воно вже опубліковано там.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: genna1950 від 25 Грудня 2011, 15:11:18
В своїх 2-х справах (судді Мельник, Цокол) я також подам доказом ці три рішення.
Побачемо, а як тепер судді будуть ПРИЙМИТИ РІШЕННЯ! Чи будуть знову ІГНОРУВАТИ! У мене засідання 05.01 (Мельник) та 11.01 (Цокол).

Обговорення:
Проблеми витребування і долучення доказів в цивільному процесі
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7083.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7083.0.html)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 29 Грудня 2011, 13:48:24
Ухвала ВАСУ № К-18726/09 від 29.03.2011 р.

(http://thumbnails60.imagebam.com/16700/1cfa48166991257.jpg) (http://www.imagebam.com/image/1cfa48166991257) (http://thumbnails64.imagebam.com/16700/858d73166991265.jpg) (http://www.imagebam.com/image/858d73166991265) (http://thumbnails43.imagebam.com/16700/db154b166991267.jpg) (http://www.imagebam.com/image/db154b166991267) (http://thumbnails43.imagebam.com/16700/56fda6166991272.jpg) (http://www.imagebam.com/image/56fda6166991272) (http://thumbnails57.imagebam.com/16700/9388d6166991277.jpg) (http://www.imagebam.com/image/9388d6166991277) (http://thumbnails43.imagebam.com/16700/440fbb166991282.jpg) (http://www.imagebam.com/image/440fbb166991282)

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14891823 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14891823)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 29 Грудня 2011, 14:21:14
Скани судових рішень по цій справі викладені за лінком:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5722.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5722.0.html)
(для роздруківки і обов'язкового використання в інших судових процесах з посиланням на норми процесуального права, що також наведені за вищевказаним лінком).
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Теремки від 16 Березня 2012, 16:04:48
Не долго ми радовались , ухвалою Вищого адмін суду ві 24.02.2012р.  у справі №К/9991/12928/12 зупинено виконання даної постанови. У реєстрі можна почитати.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Олександр від 16 Березня 2012, 16:37:04
Не долго ми радовались , ухвалою Вищого адмін суду ві 24.02.2012р.  у справі №К/9991/12928/12 зупинено виконання даної постанови. У реєстрі можна почитати.
По-перше, в реєстрі нічого не має.
По-друге:
Цитувати
Верховний Суд України — найвищий судовий орган в Українській системі судів загальної юрисдикції. Верховний Суд України здійснює правосуддя, забезпечує однакове застосування законодавства усіма судами загальної юрисдикції.

Верховний Суд України:

розглядає справи, віднесені до його підсудності та справи, пов'язані з виключними обставинами;
переглядає, інші справи, розглянуті судами загальної юрисдикції;
дає роз'яснення з питань застосування законодавства;
розглядає звинувачення на адресу Президента України;
представляє Україну у відносинах з судами інших держав.

Цитувати
Вищий адміністративний суд України діє як суд першої інстанції по конкретних категоріях справ, а також як суд апеляційної та касаційної інстанцій.

Так що Ви мабуть не розібрались  :o  ;D
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Теремки від 16 Березня 2012, 16:44:52
Олександр ця ухвала є у реєстрі судових справ . Я особисто це прочитала  , а мене про це сьогодні повідомило Головне управління ціної політики. Я тежд вважаю це абсурдом
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 16 Березня 2012, 16:46:13
Не долго ми радовались , ухвалою Вищого адмін суду ві 24.02.2012р.  у справі №К/9991/12928/12 зупинено виконання даної постанови. У реєстрі можна почитати.
Прошу надати пряме посилання з реєстру.
За вказаним Вами номером справи не знайдено жодного документа.
За пошуковим контекстом "всі ухвали ВАСУ, адміністративне судочинство, період з 24.02.2012 по 24.02.2012" вибирається 535 ухвал. Багатенько, щоб всі передивлятись.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Теремки від 16 Березня 2012, 17:08:19
Я у пошуку набрала-  судова справа  № К/9991/12928/12
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 16 Березня 2012, 17:10:13
Я у пошуку набрала-  судова справа  № К/9991/12928/12
То опублікуйте тут результат пошуку. Пряме посилання на ухвалу. Або опублікуйте текст.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Теремки від 16 Березня 2012, 17:19:31
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

  У Х В А Л А

  24 лютого 2012 року                               м. Київ                              К/9991/12928/12

Суддя Вищого адміністративного суду України  Конюшко К.В.,

розглянувши матеріали касаційної скарги Публічного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал»на постанову Шевченківського районного суду м. Києва від 30.07.2007 року та постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 14.01.2009 року та ухвалу Вищого адміністративного суду України від 29.03.2011 року 

у справі № 22а-404/07 (у суді апеляційної інстанції справа № 22-а-5301/08)

за позовом           ОСОБА_1

до            Київської міської державної адміністрації

про визнання протиправними дій та зобов’язання скасувати рішення           

                ВСТАНОВИВ:

             До Вищого адміністративного суду України надійшла касаційна скарга Публічного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал»на постанову Шевченківського районного суду м. Києва від 30.07.2007 року, постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 14.01.2009 року та ухвалу Вищого адміністративного суду України від 29.03.2011 року, яка подана в порядку статті 232-1 Кодексу адміністративного судочинства України. 

Вказана касаційна скарга за формою та змістом відповідає вимогам статті 213 Кодексу адміністративного судочинства України, і наведені скаржником підстави пропуску строку на касаційне оскарження є поважними. 

Виходячи з наведеного, відсутні перешкоди для прийняття касаційної скарги до провадження Вищого адміністративного суду України та відкриття касаційного  провадження. Клопотання скаржника про зупинення виконання оскаржуваного судового рішення Київського апеляційного адміністративного суду підлягає задоволенню як обґрунтоване.

          Керуючись статтями  213, 214, 232-1 Кодексу адміністративного судочинства України,- 

У Х В А Л И В :

  1.Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою публічного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал».

2.Витребувати матеріали справи № 22а-404/07  із Шевченківського районного суду м. Києва та надіслати дану ухвалу до вказаного суду для виконання протягом п’яти днів з дня отримання цієї ухвали.

          3.Провести дії по підготовці справи до касаційного розгляду в порядку статті 215 Кодексу адміністративного судочинства України: 1) надіслати копії ухвали про відкриття касаційного провадження особам, які беруть участь у справі, разом з копіями касаційної скарги та інформацією про їхні права та обов’язки; 2) встановити 10-ти денний термін (з дня отримання даної ухвали) для подачі заперечень на касаційну скаргу, а також - доповнень, змін, пояснень до касаційної скарги, заперечень на касаційну скаргу та інших документів;

3) зупинити виконання постанови Київського апеляційного адміністративного суду від 14.01.2009 року в даній справі.

4.Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення і оскарженню не підлягає.

Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 16 Березня 2012, 17:21:41
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/21797791 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/21797791)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 16 Березня 2012, 17:36:01
"Наша пісня гарна, нова, починаймо її знову"

Немає слів.

В 2011 році мали касаційну скаргу СМДА та Київенерго. І брутальні процесуальні порушення судді ВАСУ Смоковича.
Зараз - - касаційна скарга Київводоканалу. З "роботою над помилками".
Цитувати
Вказана касаційна скарга за формою та змістом відповідає вимогам статті 213 Кодексу адміністративного судочинства України, і наведені скаржником підстави пропуску строку на касаційне оскарження є поважними.

Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Олександр від 16 Березня 2012, 17:56:18
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

  У Х В А Л А

  24 лютого 2012 року                               м. Київ                              К/9991/12928/12

Суддя Вищого адміністративного суду України  Конюшко К.В.,

розглянувши матеріали касаційної скарги Публічного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал»на постанову Шевченківського районного суду м. Києва від 30.07.2007 року та постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 14.01.2009 року та ухвалу Вищого адміністративного суду України від 29.03.2011 року 

у справі № 22а-404/07 (у суді апеляційної інстанції справа № 22-а-5301/08)

за позовом           ОСОБА_1

до            Київської міської державної адміністрації

про визнання протиправними дій та зобов’язання скасувати рішення           

                ВСТАНОВИВ:

             До Вищого адміністративного суду України надійшла касаційна скарга Публічного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал»на постанову Шевченківського районного суду м. Києва від 30.07.2007 року, постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 14.01.2009 року та ухвалу Вищого адміністративного суду України від 29.03.2011 року, яка подана в порядку статті 232-1 Кодексу адміністративного судочинства України...
Ахінея!  :o  ;D
Цитувати
ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
 ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
28 листопада 2011 року     м. Київ
...
                                         п о с т а н о в и в:
 
У задоволенні заяви публічного акціонерного товариства “Київенерго” відмовити.
Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає, крім випадку, встановленого пунктом 2 частини першої статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України.


Цитувати
     Стаття 237. Підстави для подання заяви
                 про перегляд судових рішень

     1. Заява  про  перегляд  судових  рішень  в  адміністративних
справах може бути подана виключно з мотивів:

     1) неоднакового   застосування   судом   (судами)  касаційної
інстанції одних і тих самих норм матеріального права,  що  потягло
ухвалення   різних   за   змістом   судових   рішень   у  подібних
правовідносинах;

     2) встановлення  міжнародною  судовою  установою,  юрисдикція
якої визнана Україною,  порушення Україною міжнародних зобов'язань
при вирішенні справи судом.
Тобто ця ухвала не правосудна і не може мати жодних юридичних наслідків!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Теремки від 16 Березня 2012, 18:07:09
Так, що писати скаргу на суддю Конюшко К.В.,
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Олександр від 16 Березня 2012, 18:12:08
Так, що писати скаргу на суддю Конюшко К.В.,
Зараз Перо розставить "всі крапки над і"...
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 16 Березня 2012, 19:37:00
Не долго ми радовались , ухвалою Вищого адмін суду ві 24.02.2012р.  у справі №К/9991/12928/12 зупинено виконання даної постанови. У реєстрі можна почитати.


Позивач отримав купу макулатури від Київводоканалу. Старий трюк КМДА -мовля, не знали про це судове рішення. Думаю, що це вже немає ніякого значення -що там зупиняє Конюшко. Немає чого зупиняти, але тепер суддя Конюшко мабуть має непогану прибавку до зарплатні. :) До речі, він вже вдруге засвітився у цій справі:
« Reply #75 : 02 Серпень 2011, 13:36:11 »
Київводоканалу було відомо (чи мало б бути відомо) про постанову КААС від 14.01.2009 р. ще зі справи № 2а-2292/09 (станом на 19.10.2009 р. як третій особі -див. четвертий абзац зверху на стор. 3 рішення Волошина):
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4515.msg20304.html#msg20304 (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4515.msg20304.html#msg20304)
КМДА і далі буде оскаржувати, переглядати рішення по справі Хельваса (через Екостандарт, КП ГІОЦ, тисячі різних ЖЕО і т. д.). Це спроби відтягнути касації по тарифних справах. Але постанова ВСУ від 28.11.2011 р. вже живе своїм автономним життям з усіми її процесуальними наслідками.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 16 Березня 2012, 20:22:44
У понеділок буде додаткова інформація.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 17 Березня 2012, 17:05:17
Тобто ця ухвала не правосудна і не може мати жодних юридичних наслідків!


ПАТ "Київводоканал" (читай КМДА) подана не заява про перегляд, а касаційна скарга, яка подана в порядку статті 232-1 Кодексу адміністративного судочинства України. По самій ухвалі про відкриття касаційного провадження питань немає, питання є щодо зупинення виконання постанови КААС від 14.01.2009 р. і поважності причин пропуску. Остаточні висновки після ознайомлення з м/с. Крім того, я прогнозую що до 15.04.2012 р. хтось подасть заяву про перегляд постанови КААС від 14.01.2009 р. за н/о.
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4176-17 (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4176-17)
(п. 4 Прикінцевих і перехідних положень)

Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 19 Березня 2012, 17:54:23
У понеділок буде додаткова інформація.


Касаційна скарга ПАТ "Київводоканал" від 21.02.2012 р. Нагадую, що касаційне провадження суддею Конюшко оперативно відкрито вже 24.02.2012 р.

(http://thumbnails74.imagebam.com/18056/0c0916180558676.jpg) (http://www.imagebam.com/image/0c0916180558676) (http://thumbnails65.imagebam.com/18056/071626180558679.jpg) (http://www.imagebam.com/image/071626180558679) (http://thumbnails66.imagebam.com/18056/f97245180558686.jpg) (http://www.imagebam.com/image/f97245180558686) (http://thumbnails64.imagebam.com/18056/44317c180558687.jpg) (http://www.imagebam.com/image/44317c180558687) (http://thumbnails41.imagebam.com/18056/37457a180558692.jpg) (http://www.imagebam.com/image/37457a180558692) (http://thumbnails77.imagebam.com/18056/bbb9e3180558701.jpg) (http://www.imagebam.com/image/bbb9e3180558701) (http://thumbnails39.imagebam.com/18056/4ba37d180558706.jpg) (http://www.imagebam.com/image/4ba37d180558706) (http://thumbnails39.imagebam.com/18056/e17d2e180558714.jpg) (http://www.imagebam.com/image/e17d2e180558714)

Все ті ж "старі пісні..." і посилання на рішення по справі № 2а-192/08:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5889.msg22781.html#msg22781 (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5889.msg22781.html#msg22781)
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=6151.0 (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=6151.0)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 19 Березня 2012, 18:02:27
Фото ухвали ВАСУ № К/9991/12928/12 від 24.02.2012 р. Сьогодні позивачем Хельвасом В. В. до ВАСУ подані: заперечення, додаткові заперечення і (з технічних причин) "касаційна скарга":

(http://thumbnails76.imagebam.com/18057/d809d2180560849.jpg) (http://www.imagebam.com/image/d809d2180560849) (http://thumbnails75.imagebam.com/18057/eaa90d180560853.jpg) (http://www.imagebam.com/image/eaa90d180560853) (http://thumbnails64.imagebam.com/18057/e3d109180560857.jpg) (http://www.imagebam.com/image/e3d109180560857) (http://thumbnails46.imagebam.com/18057/019185180560860.jpg) (http://www.imagebam.com/image/019185180560860) (http://thumbnails75.imagebam.com/18057/042bc6180560866.jpg) (http://www.imagebam.com/image/042bc6180560866) (http://thumbnails74.imagebam.com/18057/9207ef180560876.jpg) (http://www.imagebam.com/image/9207ef180560876) (http://thumbnails44.imagebam.com/18057/daee10180560883.jpg) (http://www.imagebam.com/image/daee10180560883) (http://thumbnails67.imagebam.com/18057/73437c180560890.jpg) (http://www.imagebam.com/image/73437c180560890)

Розгляд скарги в ВАСУ вже призначено на 04 квітня 2012 р. о 11-00 (судові повістки позивачем ще не отримано).
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Теремки від 20 Березня 2012, 09:13:06
Да, швидкість у судді Конюшко просто космічна. Так і спадає на думку , що це є чиєсь замовлення.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 20 Березня 2012, 19:40:50
Щодо строків. Та про те, що Водоканалу "про постанову стало відомо випадково, в лютому 2012 року, з ЄДРСР".
Водоканал є третьою особою в справі 2а-57/09.
В рішенні судді Савицького від 15 грудня 2009 року http://gro-za.org/story.php?id=89051 (http://gro-za.org/story.php?id=89051) маємо наступний текст:
Цитувати
Відповідно до ч.1 ст. 72 КАС України обставина необхідності реєстрації оскаржуваних розпоряджень у структурах Міністерства юстиції України не потребує доведення, оскільки неодноразово встановлювалась рішеннями судів, які є чинними на сьогодні, за аналогічними справами щодо визнання нечинними розпоряджень Київської міської державної адміністрації щодо встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги, а саме рішенням Шевченківського районного суду міста Києва від 05 липня 2007р. за аналогічним позовом у справі №2а-166/07, яке залишено в силі ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 23 грудня 2008р. у справі №22-а-5383/08 та Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 14 січня 2009р. у справі 5301/09.


Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 30 Березня 2012, 18:15:26
Водоканал є третьою особою в справі 2а-57/09.

Сьогодні позивачем подані додаткові пояснення, до яких долучені постанова ШРС від 19.12.2009 р., а також постанови щодо "виконавців" послуг (бо саме так себе іменує скаржник, обгрунтовуючи порушення своїх прав): ШРС від 24.05.2006 р., КААС від 20.03.2012 р. Час розгляду справи виправлено (див. вище).
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 30 Березня 2012, 18:18:45
Дмитре, дякую за інформацію.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 03 Квітня 2012, 18:27:23
Розгляд завтра в 10-00, але у повістці чомусь вказали на 11 год. 8-)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 04 Квітня 2012, 12:59:56
Інформація від ПЕРО.
Касаційна скарга Київводоканалу задоволена.  >:(
Судові рішення трьох інстанцій у справі за позовом Хельваса В. П. скасовані. Справа направлена на розгляд до суду першої інстанції.
Суддя-доповідач Конюшко К.В.

Мотиваційна частина рішення буде через 5 днів.  Подробиці - ввечері.
Отже, наш найсправедливіший у світі суд, "він працює".
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 04 Квітня 2012, 19:25:47
С/з почалося об 11-00 (Конюшко, Гончар, Гордійчук). Власне коментувати нічого, крім чергової констатації відсутності правосуддя у державі. Але постанова ВСУ від 28.11.2011 р. № 21-246а11 залишається чинною. Вона не є такою, що втратила чинність, незважаючи на сьогодняшні події. Рішення ВСУ можна використовувати у цивільних справах, не чекаючи нових судових рішень у справах адміністративних (а саме з метою їх затягування і прийматься подібні рішення корумпованими суддями).

P. S. Аудіозапис щось не додається.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 04 Квітня 2012, 20:24:18
Аудіозапис с/з у ВАСУ 04.04.2012 р.

(http://fileshare.in.ua/s/img/fileshare01.png) (http://fileshare.in.ua/6054648)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: mirrorer від 04 Квітня 2012, 23:40:30
Аудіозапис с/з у ВАСУ 04.04.2012 р.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 05 Квітня 2012, 21:29:21
Ухвала ВАСУ № К-18726/09 від 29.03.2011 р.

([url]http://thumbnails60.imagebam.com/16700/1cfa48166991257.jpg[/url]) ([url]http://www.imagebam.com/image/1cfa48166991257[/url]) ([url]http://thumbnails64.imagebam.com/16700/858d73166991265.jpg[/url]) ([url]http://www.imagebam.com/image/858d73166991265[/url]) ([url]http://thumbnails43.imagebam.com/16700/db154b166991267.jpg[/url]) ([url]http://www.imagebam.com/image/db154b166991267[/url]) ([url]http://thumbnails43.imagebam.com/16700/56fda6166991272.jpg[/url]) ([url]http://www.imagebam.com/image/56fda6166991272[/url]) ([url]http://thumbnails57.imagebam.com/16700/9388d6166991277.jpg[/url]) ([url]http://www.imagebam.com/image/9388d6166991277[/url]) ([url]http://thumbnails43.imagebam.com/16700/440fbb166991282.jpg[/url]) ([url]http://www.imagebam.com/image/440fbb166991282[/url])

[url]http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14891823[/url] ([url]http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14891823[/url])


*ухвалу скасовано ухвалою ВАСУ від 04.04.2012 р. (в порядку ст. 232-1 КАС)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Дятел від 09 Квітня 2012, 19:59:08
А можно в это дело вступить?
О то достали комунальщики с вымогательством :(
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 10 Квітня 2012, 00:58:39
А можно в это дело вступить?
О то достали комунальщики с вымогательством :(

Пишить заяву в ШРС. Справа № 2а-404/07.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Дятел від 22 Квітня 2012, 06:36:35
А какой правовой статус Постановления ВСУ от 28.11.2011 в связи с отменой всех предыдущих решений?
Оно тоже отменено?
А если нет, то его как-то и кто-то может отменить?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Олександр від 22 Квітня 2012, 13:18:43
А какой правовой статус Постановления ВСУ от 28.11.2011 в связи с отменой всех предыдущих решений?
Оно тоже отменено?
А если нет, то его как-то и кто-то может отменить?
Тот же. Никто, даже генералиссимус-проффесор.

Будь-яке з рішень, прийнятих Верховним Судом України за наслідками розгляду заяви про перегляд судового рішення, є остаточним і може бути оскаржене тільки в одно­му випадку: у разі, якщо міжнародною судовою установою, юрисдикція якої визнана Україною, буде встановлено факт порушення Україною міжнародних зобов'язань при ви­рішенні справи судом.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: stepan від 22 Квітня 2012, 13:23:26
А какой правовой статус Постановления ВСУ от 28.11.2011 в связи с отменой всех предыдущих решений?
Оно тоже отменено?
А если нет, то его как-то и кто-то может отменить?

Здається на це питання вже відповідали -
Цитувати
Перо
*Судові рішення по справі № 2а-404/07 (22-а-5301/08), які передували прийняттю цієї постанови скасовані ухвалою ВАСУ від 04.04.2012 р., а справу направлено на новий розгляд. Проте, само по собі це не впливає на чинність рішення вищої судової інстанції.
[url]http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7554.0.html[/url] ([url]http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7554.0.html[/url])
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Олександр від 23 Квітня 2012, 03:40:41
А чому не впливає - дивись сюди (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4897.msg36400.html#msg36400).  ;D
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 26 Квітня 2012, 19:48:14
Сьогодні отримав ухвалу ВАСУ від 04.04.2012 р. Публікувати не буду, поки її не отримала КМДА. У ЄДРСР теж немає.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 07 Травня 2012, 23:36:59
Сьогодні отримав ухвалу ВАСУ від 04.04.2012 р. Публікувати не буду, поки її не отримала КМДА. У ЄДРСР теж немає.


Ганебна ухвала ВАСУ від 04.04.2012 р. № К/9991/12928/12:

(http://thumbnails77.imagebam.com/18900/6f145d188998020.jpg) (http://www.imagebam.com/image/6f145d188998020) (http://thumbnails38.imagebam.com/18900/d39f94188998028.jpg) (http://www.imagebam.com/image/d39f94188998028) (http://thumbnails62.imagebam.com/18900/01eb7c188998039.jpg) (http://www.imagebam.com/image/01eb7c188998039) (http://thumbnails44.imagebam.com/18900/d2ad9f188998047.jpg) (http://www.imagebam.com/image/d2ad9f188998047) (http://thumbnails41.imagebam.com/18900/e61fd7188998056.jpg) (http://www.imagebam.com/image/e61fd7188998056) (http://thumbnails7.imagebam.com/18900/ff167c188998065.jpg) (http://www.imagebam.com/image/ff167c188998065)

У ЄДРСР:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/23738833 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/23738833)

А ось як була сприйнята скарга на ухвалу ВАСУ від 24.02.2012 р. про відкриття касаційного провадження в частині поновлення строків на оскарження:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/23645069 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/23645069)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Георгий від 08 Травня 2012, 20:21:35
Картина для Конюшко! >:(
Сюжет картины основан на рассказе Геродота:

"Отец Отана Сисамн был царским судьей. Царь Камбис за то, что Сисамн, решая судебные дела, брал взятки, казнил его, повелев при этом содрать с него кожу, нарезать из нее ремней и обтянуть ими тот самый трон, сидя на котором Сисамн вершил суд. Затем Камбис назначил судьей вместо Сисамна, с которого он содрал кожу, сына Сисамна, посоветовав ему помнить, на каком троне он будет сидеть, когда будет вершить суд".

Во времена, когда картина была написана, с судей кожу живьем уже не сдирали. Картина была предназначена для того зала ратуши города Брюгге, в котором вершился суд, и была призвана напоминать судьям об их долге.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 22 Травня 2012, 21:29:45
Справа № 2610/10996/2012
Цитувати
Адміністративну справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні одноособово суддею на 20 червня 2012 року на 09 год. 00 хв. в приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Смирнова-Ласточкіна, 10-Б , каб. 58.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/24101323 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/24101323)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Валентина від 25 Травня 2012, 10:29:22
Хто особа 1? Відповідь можна надати через особисті повідомлення.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Дятел від 25 Травня 2012, 12:36:14
Хто особа 1? Відповідь можна надати через особисті повідомлення.
Наверно так  :o
Адміністративна справа № 2а-404/07 в Шевченківському райсуді м. Києва (позов Хельваса В. П. до КМДА). ....

ПС: посмотрел ухвалу Кравца Д.І., и задумался:
1. похоже что иск не подсуден Шевченковскому суду (ст. 18 КАСУ)
2. в деле, как я понимаю, уже была ухвала про открытие производства. (еще в 2007)
3. исковые требования истца савсем не про распоряжения КМДА (ну нет нет ни слова про обжалование 640, 642, 643), а про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та зобов'язання скасувати рішення. Тоже самое писали и суды:
(click to show/hide)
При этом Кравец:
(click to show/hide)

ПС: еще и иск с додатками зачем-то направляет ответчику :)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Nimfa від 25 Травня 2012, 14:47:42
ПС: еще и иск с додатками зачем-то направляет ответчику :)
Так сколько лет прошло, а с ними и воды утекло, а с ней и иск с додатками ...  ;D
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 25 Травня 2012, 20:35:48
исковые требования истца савсем не про распоряжения КМДА (ну нет нет ни слова про обжалование 640, 642, 643), а про визнання протиправними дій щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та зобов'язання скасувати рішення

В этом деле совершенно правильно не было публикации объявления, поскольку предметом иска не было отмены РКМДА. В постановлении ВСУ от 28.11.2011 г. отмечен момент (мало кто обратил на это внимание), что КААС правильно вышел за рамки исковых требований и отменил РКМДА. Это свидетельство высокой квалификации судей ВСУ. Истец также указал на этот момент в своих письменных пояснениях. А что касается рассмотрения сейчас по 1-ой инстанции, то судья Кравец обязан сейчас руководствоваться не только нормами КАС, но и указаниями определения ВАСУ (не вполне законного), согласно ч. 5 ст. 227 КАС.   
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Дятел від 25 Травня 2012, 22:27:02
Перо, поскольку Вы истец по этому делу то скажите, Вы будете менять исковые требования на соответственные КАСУ?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 26 Травня 2012, 01:47:18
Позивач в цій легендарній справі - Хельвас Валерій Пантелеймонович.  :)
Хоч багато перемог в цій справі здобув саме Дмитро В`ячеславович.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 30 Травня 2012, 21:57:44
Перо, поскольку Вы истец по этому делу то скажите, Вы будете менять исковые требования на соответственные КАСУ?

Я не истец.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 24 Червня 2012, 20:41:30
Справа № 2610/10996/2012
Цитувати
Адміністративну справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні одноособово суддею на 20 червня 2012 року на 09 год. 00 хв. в приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Смирнова-Ласточкіна, 10-Б , каб. 58.

[url]http://reyestr.court.gov.ua/Review/24101323[/url] ([url]http://reyestr.court.gov.ua/Review/24101323[/url])


В суд з'явилися позивач, відповідач, представники Київводоканалу і Київенерго. Оголошення нібито було опубліковано (потрібно перевірити "Хрещатик"). Поки з 09-00 в суд міліція за документами запускала відвідувачів, о 09-03 з кабінету вийшла секретар і, природньо, нікого з учасників справи не побачила. Тобто є неявка сторін. С/з призначено на 23 серпня 2012 р. о 14-00(?)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 23 Серпня 2012, 17:24:30
По інформації позивача, крім нього був представник ПАТ "Київводоканал". Далі в справу вступили 3-ті особи. Оголошення є. Розгляд призначено на 20 вересня 2012 р. на 10-00.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 20 Вересня 2012, 14:07:15
За повідомленям позивача -відкладення с/з з технічних причин на 17 жовтня 2012 р. о 09-00.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Валентина від 23 Вересня 2012, 18:19:11
Чи вступила в справу третя особа із самостійними вимогами? Якщо позовні вимоги не змінювались є сенс такого вступу
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 24 Вересня 2012, 16:18:05
Валентина, див. особисте повідомлення.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 16 Жовтня 2012, 18:06:49
Завтра судове засідання о 09-00. У повістці, що мені надійшла, час вказано невірно. У справі заявлено самостійні вимоги на предмет спору -завтра ці питання будуть вирішуватися.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 16 Жовтня 2012, 18:09:54
Науковий висновок, що подавався до Верховного Суду України по цій справі:

(http://thumbnails101.imagebam.com/21549/26b72a215488616.jpg) (http://www.imagebam.com/image/26b72a215488616) (http://thumbnails101.imagebam.com/21549/f9b2fd215488622.jpg) (http://www.imagebam.com/image/f9b2fd215488622) (http://thumbnails102.imagebam.com/21549/5ee3a9215488625.jpg) (http://www.imagebam.com/image/5ee3a9215488625)

Доктор юридичних наук, доцент Лук'янець Д. М. -справжній Майстер своєї справи!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 16 Жовтня 2012, 18:14:24
Оголошення в "Хрещатику" від 13.06.2012 р. (не зазначено щодо оскарження РКМДА № 641), а також "економічне обгрунтування" від КМДА:

(http://thumbnails101.imagebam.com/21551/33ad47215507300.jpg) (http://www.imagebam.com/image/33ad47215507300) (http://thumbnails102.imagebam.com/21551/2d2fb5215507301.jpg) (http://www.imagebam.com/image/2d2fb5215507301) (http://thumbnails104.imagebam.com/21551/9797f3215507305.jpg) (http://www.imagebam.com/image/9797f3215507305) (http://thumbnails103.imagebam.com/21551/056203215507532.jpg) (http://www.imagebam.com/image/056203215507532) (http://thumbnails101.imagebam.com/21551/2e1df8215507535.jpg) (http://www.imagebam.com/image/2e1df8215507535) (http://thumbnails105.imagebam.com/21551/aa04f5215507536.jpg) (http://www.imagebam.com/image/aa04f5215507536)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 16 Жовтня 2012, 18:25:32
Заперечення КМДА на позов:

(http://thumbnails106.imagebam.com/21551/600201215506927.jpg) (http://www.imagebam.com/image/600201215506927) (http://thumbnails102.imagebam.com/21551/f5731e215506930.jpg) (http://www.imagebam.com/image/f5731e215506930) (http://thumbnails101.imagebam.com/21551/e19b38215506968.jpg) (http://www.imagebam.com/image/e19b38215506968) (http://thumbnails102.imagebam.com/21551/044658215506971.jpg) (http://www.imagebam.com/image/044658215506971) (http://thumbnails105.imagebam.com/21551/55c887215506975.jpg) (http://www.imagebam.com/image/55c887215506975) 
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 17 Жовтня 2012, 11:55:10
У справу вступили ще деякі особи, у тому числі зі самостійними вимогами. Позови прийняті. Позивач також змінив одну з вимог на:
Цитувати
Визнати розпорядження Київської міської державної адміністрації № 640 «Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної і водовідведення холодної та гарячої води», № 641 «Про впорядкування розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій та внесення змін до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 19.05.2000 р. № 748», № 642 «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води», № 643 «Про затвердження тарифів на теплову енергію» незаконними і нечинними з моменту прийняття.
Суд направить самостійні вимоги сторонам справи, а також зобов'яже опублікувати оголошення про оскарження РКМДА № 641 від 30.05.2007 р.

Наступне засідання 08 листопада 2012 р. о 09-00.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Валентина від 17 Жовтня 2012, 13:45:12
Дмитро! Вітаю Вас із  включенням  третіх осіб із самостійними вимогами.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 17 Жовтня 2012, 17:27:39
Головне -що позивач змінив одну з вимог. Все інше -похідне.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 08 Листопада 2012, 18:13:04
Немає оголошення в "Хрещатику" по РКМДА 641 (КМДА не отримувала ухвалу суду). Розгляд справи відкладено на 29.11.2012 р. о 10-00. Суддя Кравець готовий цього ж дня винести рішення.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 17 Листопада 2012, 20:44:30
Оголошення в "Хрещатику" від 14.11.2012 р.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 19 Листопада 2012, 20:52:31
Заперечення ПАТ "Київводоканал" на самостійні вимоги 3-іх осіб -мої та ЖБК "Ремонтник":

(http://thumbnails103.imagebam.com/22130/057570221296603.jpg) (http://www.imagebam.com/image/057570221296603) (http://thumbnails106.imagebam.com/22130/0a441c221296616.jpg) (http://www.imagebam.com/image/0a441c221296616) (http://thumbnails103.imagebam.com/22130/4fc9c9221296627.jpg) (http://www.imagebam.com/image/4fc9c9221296627)

Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 29 Листопада 2012, 14:29:26
Судове засідання відбулось.
Ухвалою суду задоволені заяви про вступ в справу третіх осіб на стороні позивача.

У справу вступили ще деякі особи, у тому числі зі самостійними вимогами. Позови прийняті.
Суд відхилив клопотання ПАТ Київводоканал про залишення без розгляду позовних заяв осіб з самостійними вимогами.

Розпочато розгляд справи по суті.
Надав свої пояснення та відповів на запитання позивач.

Оголошено перерву до 17.12.2012 р. на 12-00.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 17 Грудня 2012, 20:23:01
Сьогодні с/з відбувалося у не зовсім звичайних умовах, оскільки позаду мене у "клітці" вивчав матеріали кримінальної справи підсудний під охороною трьох співробітників міліції). Зал був наданий тільки до 14 год, тому до початку третього я встиг надати свої пояснення, а також відповісти на запитання представників КМДА. Київводоканалу і Київенерго. Суду надав відеозапис з відомим виступом Голубченка:

Анатолій Голубченко розповів,як КМДА не виконує рішення суду (http://www.youtube.com/watch?v=06fsKu6zjAs#ws)
Але відтворювати її сьогодні не було технічної можливості. Із запізненням з'явився до суду ВАВАНчик і заявив клопотання про передачу справи до ОАС м. Києва, яке тільки "на руку" КМДА. Я та інші треті особи на стороні позивача заперечували. Суд видалився до нарадчої кімнати до завтра.
 
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 18 Грудня 2012, 21:44:01
Ухвалою від 18.12.2012 р. у задоволенні клопотання про передачу справи до ОАС м. Києва відмовлено.

(http://thumbnails101.imagebam.com/22658/942d0b226571865.jpg) (http://www.imagebam.com/image/942d0b226571865) (http://thumbnails107.imagebam.com/22658/21bca3226571868.jpg) (http://www.imagebam.com/image/21bca3226571868)

Продовження розгляду справи 08 січня 2013 р. о 14-00.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: aliv від 25 Грудня 2012, 23:47:49
Не зрозуміло, навіщо Ваванчик вніс таке клопотання? Яке очікуємо продовження по справі?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 26 Грудня 2012, 21:50:36
Не зрозуміло, навіщо Ваванчик вніс таке клопотання?

Мені теж незрозуміло. 
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 28 Грудня 2012, 14:26:26
Не зрозуміло, навіщо Ваванчик вніс таке клопотання? ?
"Кожен розпоряджається своїм правом на власний розсуд".  От ВАВАНчик і розпорядився.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 08 Січня 2013, 21:03:11
Сьогодні в справу вступили ще кілька фізичних і юридичних осіб, причому колишній представник Київенерго С. Комісар -як фізична особа на стороні відповідача. ;D Треті особи і відповідач (3 представники КМДА) надали свої пояснення і відповіли на запитання -пройшло 4 години  :P Попереду -дебати 04 лютого 2013 р. о 14-00.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 04 Лютого 2013, 17:02:11
Сьогодні справу знято з розгляду. Наступне засідання 01 березня 2013 р. о 10-00.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 01 Березня 2013, 20:12:47
Розгляд справи відкладено на 18 березня 2013 р. о 14-00. Як повідомив суддя, відбулася повна заміна усіх представників КМДА внаслідок якихось пертрубацій в управліннях КМДА. Нові представники нібито не знають, про що саме справа, а тому надано час на ознайомлення. 8-)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 12 Березня 2013, 23:20:31
На жаль, в понеділок не зможу бути присутнім в судових дебатах. Прошу підтримати позивача Хельваса В. П. третіх осіб на його стороні та підготуватися належним чином до дебатів (промов, з посиланнями на докази у справі). Дякую!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 19 Березня 2013, 16:27:53
Покращення настає семимильними кроками. За повідомленням позивача -у позові відмовлено!
Повний текст буде виготовлено наступного тижня.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 27 Березня 2013, 20:13:09
За повідомленням позивача суддя захворів. Постанову слід очікувати наступного тижня.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 09 Квітня 2013, 20:35:37
Тексту рішення немає і дотепер. Вчора позивачу сказали чекати на телефонний дзвінок. Визнати законними розпорядження КМДА без їхньої державної реєстрації, з ігноруванням постанови ВСУ у цій же справі, без публікації проектів регуляторних актів (визнаних такими самою КМДА на її сайті), економічно необгрунтованих і т. п. -це дійсно складне завдання!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 18 Квітня 2013, 00:31:40
Нарешті відмовна постанова ШРС від 19.03.2013 р. у ЄДРСР:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/30713760 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/30713760)
Складне завдання вирішено просто і "традиційно" -повним ігноруванням доводів, на яких побудовані позови. Тобто, судом тупо не помічаються підстави для задоволення позову, викладені у попередньому пості. А раз не згадуються підстави -то навіщо обгрунтовувати їх спростування?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: виктор андреевич від 18 Квітня 2013, 19:22:54
Да , житуха пошла, на старости лет (как сказал О. Бендер)- "придется переквалифицироваться в управдомы" !
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Валентина від 23 Квітня 2013, 12:55:29
Хтось буде подавати апеляцію?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 24 Квітня 2013, 03:46:04
Хтось буде подавати апеляцію?

Звичайно. Проте, я ще отримав судового рішення.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 24 Квітня 2013, 23:16:15
Сьогодні поштою отримав текст постанови ШРС від 19.03.2013 р.:

(http://thumbnails104.imagebam.com/25072/a7d1ff250716704.jpg) (http://www.imagebam.com/image/a7d1ff250716704) (http://thumbnails104.imagebam.com/25072/1a1d93250716706.jpg) (http://www.imagebam.com/image/1a1d93250716706) (http://thumbnails102.imagebam.com/25072/ed3109250716709.jpg) (http://www.imagebam.com/image/ed3109250716709) (http://thumbnails104.imagebam.com/25072/abbb36250716711.jpg) (http://www.imagebam.com/image/abbb36250716711) (http://thumbnails105.imagebam.com/25072/3b932f250716715.jpg) (http://www.imagebam.com/image/3b932f250716715) (http://thumbnails106.imagebam.com/25072/2e9b51250716716.jpg) (http://www.imagebam.com/image/2e9b51250716716) (http://thumbnails103.imagebam.com/25072/9a263a250716719.jpg) (http://www.imagebam.com/image/9a263a250716719) (http://thumbnails104.imagebam.com/25072/0456f4250716722.jpg) (http://www.imagebam.com/image/0456f4250716722) (http://thumbnails102.imagebam.com/25072/61f9e6250716724.jpg) (http://www.imagebam.com/image/61f9e6250716724) (http://thumbnails103.imagebam.com/25072/7e532a250716728.jpg) (http://www.imagebam.com/image/7e532a250716728)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 30 Квітня 2013, 17:08:56
Сьогодні від свого імені подав апеляційну скаргу по цій справі.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 05 Липня 2013, 09:21:01
Апеляційний розгляд скарг призначено на 17 липня 2013 р. о 09-30 (суддя-доповідач Чаку Є. В.). Третім особам, зазначеним в ухвалі слід сплатити судовий збір.

(http://thumbnails105.imagebam.com/26395/8c6c0d263944144.jpg) (http://www.imagebam.com/image/8c6c0d263944144)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Nimfa від 05 Липня 2013, 14:52:27
Мабуть це не тільки мене цікавить. Можна приєднатися до ап.скарги?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: виктор андреевич від 09 Липня 2013, 10:49:46
По какому адресу и когда будет рассматриваться дело?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 16 Липня 2013, 11:17:32
По какому адресу и когда будет рассматриваться дело?

Адреса КААС: вул. Московська, 8 корп. 30, зал 4. Дату і час вказано вище.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 16 Липня 2013, 11:19:01
Мабуть це не тільки мене цікавить. Можна приєднатися до ап.скарги?

Див. ст. 192 КАС.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 17 Липня 2013, 13:59:00
В колегії Чаку, Файдюк, Денісов. ВАВАНчиком було заявлено клопотання про зупинення провадження до роз'яснення ВСУ своєї постанови від 28.11.2011 р. по цій справі (оскільки з ВСУ на даний час немає відповіді). Для вирішення клопотання оголошена перерва до 11-00 на 31.07.2013 р.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 31 Липня 2013, 13:45:33
Сьогодні в КААЦ (Київському апеляційному адміністративному цирку) ухвалили залишити постанову 1-ої інстанції без змін.  ;D ;D ;D
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 06 Серпня 2013, 19:16:00
Фундаментальна за своєю глибиною спростування доводів позовів і апеляційних скарг ухвала від 31.07.2013 р.: повно і всебічно зроблено аналіз щодо невідповідності РКМДА 640-643 положенням ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" (як заявлено Хельвасом В. П.), щодо недотримання процедури прийняття регуляторних актів, щодо прийняття їх у зворотному часі, щодо відсутності повноважень КМДА встановлювати тарифи на теплову енергію, щодо підвищення тарифів на тлі заборгованості по з/п та ін....

(http://thumbnails108.imagebam.com/26919/81c344269183040.jpg) (http://www.imagebam.com/image/81c344269183040) (http://thumbnails108.imagebam.com/26919/9d6dad269183066.jpg) (http://www.imagebam.com/image/9d6dad269183066) (http://thumbnails104.imagebam.com/26919/46a898269183105.jpg) (http://www.imagebam.com/image/46a898269183105) (http://thumbnails105.imagebam.com/26919/9e79b9269183116.jpg) (http://www.imagebam.com/image/9e79b9269183116)

http://reyestr.court.gov.ua/Review/32919971 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/32919971)

Хтось знайде мотиви відхилення цих доводів?  8-) 8-) 8-)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Stag від 07 Серпня 2013, 10:16:44
....
Хтось знайде мотиви відхилення цих доводів?  8-) 8-) 8-)
Дмитрий Васильевич, так ли уж важно есть мотивы или их нет, важен результат. А он, увы, не в пользу  потребителей Ж-К услуг.
В этой связи, какие концептуальные идеи могут быть использованы для продолжения работы по защите своих интересов, как отдельными гражданами в противостоянии с ЖЭК, ЖСК и т.п., так и  группами заинтересованных лиц  в борьбе за отмену  сомнительных НПА?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Nimfa від 07 Серпня 2013, 22:19:21
Скарга до ЄС. В Україні відсутній доступ до правосуддя. Україна не забезпечує справедливий і безсторонній розгляд справи  >:(
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 08 Серпня 2013, 21:19:40
так ли уж важно есть мотивы или их нет, важен результат.

В Испании отсутствие мотивации в судебном решении = нарушению присяги судьей. Концептуальные идеи лежат вне плоскости закона. К сожалению.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: виктор андреевич від 12 Серпня 2013, 12:46:45
Так то ж в Испании , а у нас свои суровые законы, по принципу , чего прикажете г. управитель!!!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 16 Серпня 2013, 18:55:59
Сьогодні зареєстрував касаційну скаргу в ВАСУ.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 21 Серпня 2013, 11:33:00
Ухвалою ВАСУ від 19.08.2013 р. відкрито касаційне провадження (суддя Заяць В. С. з колишньої П'ятої палати, що повністю залежна від влади):
http://reyestr.court.gov.ua/Review/33060281 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/33060281)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: виктор андреевич від 26 Серпня 2013, 14:49:43
Отлично, молодец Дима, это дело уже варитс\ лет 5-6 если мне память не изменяет!?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 28 Серпня 2013, 15:48:46
Вчора отримав ухвалу ВАСУ від 19.08.2013 р.:

(http://thumbnails107.imagebam.com/27274/c8e5ab272738622.jpg) (http://www.imagebam.com/image/c8e5ab272738622)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 20 Листопада 2013, 22:08:13
Розгляд моєї касаційної скарги призначено на 11 грудня 2013 р. о 14-45. Чомусь відповідачем у повістці-повідомленні зазначена Київська міська рада замість КМДА. ???
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 12 Грудня 2013, 19:24:43
За повідомленням ВАВАНчика розгляд скарги відкладено до 29 січня 2014 р. о 14-00.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 16 Грудня 2013, 21:38:46
Сьогодні отримав судову повістку-повідомлення, яку викладаю для зацікавлених осіб:

(http://thumbnails112.imagebam.com/29547/1d30e0295462481.jpg) (http://www.imagebam.com/image/1d30e0295462481) (http://thumbnails111.imagebam.com/29547/268a71295462482.jpg) (http://www.imagebam.com/image/268a71295462482)

Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 29 Січня 2014, 16:47:48
В колегії Заяць, Мироненко, Стрелець. Сьогодні надані пояснення сторін та третіх осіб. Перерва в судовому засіданні до 26 лютого 2014 о 14-00. ВАСУ вичікує -чия візьме на барикадах.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 30 Січня 2014, 23:22:51
В колегії Заяць, Мироненко, Стрелець.


На манеже все те же:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/29149922 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/29149922)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/29149643 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/29149643)
(Голяшкін на лікарняному, а так -повний комплект)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 26 Лютого 2014, 16:14:45
Ухвалою ВАСУ від 26.02.2014 р. мою касаційну скаргу та заяви осіб, які до неї приєдналися задоволено, незаконні рішення попередніх інстанцій скасовано, справу направлено на новий розгляд. Повний текст ухвали буде виготовлено наступного тижня.

(http://thumbnails111.imagebam.com/31070/f5b77a310690335.jpg) (http://www.imagebam.com/image/f5b77a310690335) (http://thumbnails110.imagebam.com/31070/1b93f0310690337.jpg) (http://www.imagebam.com/image/1b93f0310690337)

Вже у ЄДРСР:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/37509069 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/37509069)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Юрій Васильович від 26 Лютого 2014, 16:29:24
Добра новина.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: виктор андреевич від 27 Лютого 2014, 17:17:04
Да уж неплохо хоть по новомиу кругу. Вступить хочется 3-лицом
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 07 Березня 2014, 15:36:17
Повний текст ухвали ВАСУ від 26.02.2014 р.:

(http://thumbnails111.imagebam.com/31261/2c382d312605354.jpg) (http://www.imagebam.com/image/2c382d312605354) (http://thumbnails110.imagebam.com/31261/dbfc2f312605356.jpg) (http://www.imagebam.com/image/dbfc2f312605356) (http://thumbnails112.imagebam.com/31261/9aa385312605357.jpg) (http://www.imagebam.com/image/9aa385312605357) (http://thumbnails101.imagebam.com/31261/3415d9312605358.jpg) (http://www.imagebam.com/image/3415d9312605358) (http://thumbnails110.imagebam.com/31261/472a65312605359.jpg) (http://www.imagebam.com/image/472a65312605359) (http://thumbnails101.imagebam.com/31261/c9d194312605360.jpg) (http://www.imagebam.com/image/c9d194312605360) (http://thumbnails111.imagebam.com/31261/a9f7af312605361.jpg) (http://www.imagebam.com/image/a9f7af312605361) (http://thumbnails112.imagebam.com/31261/4b6ee5312605362.jpg) (http://www.imagebam.com/image/4b6ee5312605362) (http://thumbnails109.imagebam.com/31261/50f9ba312605364.jpg) (http://www.imagebam.com/image/50f9ba312605364)

http://reyestr.court.gov.ua/Review/37509069 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/37509069)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: aliv від 08 Березня 2014, 02:54:31
Я правильно понимаю, что мы наблюдаем перелом в позиции ВАСУ и в том, что реально ВАСУ начал обращать внимание судов первой инстанции и апелляции на постановление ВСУ от 28.11.2011?
Если так - я правильно понимаю, что можно подавать на пересмотр ранее проигранных дел, где это постановление ВСУ неправомерно не учитывалось, хотя фигурировало в деле?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 14 Березня 2014, 12:34:12
я правильно понимаю, что можно подавать на пересмотр ранее проигранных дел, где это постановление ВСУ неправомерно не учитывалось, хотя фигурировало в деле?

Это не вновь открывшееся обстоятельство, т. к. о позиции ВСУ было известно во время "проигранных дел".
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: aliv від 14 Березня 2014, 21:27:07
я правильно понимаю, что можно подавать на пересмотр ранее проигранных дел, где это постановление ВСУ неправомерно не учитывалось, хотя фигурировало в деле?

Это не вновь открывшееся обстоятельство, т. к. о позиции ВСУ было известно во время "проигранных дел".

Ок, я врядли выразился юридически корректно, вопрос в том - мы можем как-то это использовать в наших делах?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 18 Березня 2014, 20:23:13
Ок, я врядли выразился юридически корректно, вопрос в том - мы можем как-то это использовать в наших делах?


Ухвала ВАСУ від 26.02.2014 р. може бути використана лише у справах, де згадувалися судові рішення, які нею скасовані (це, передусім, господарські справи). А також має бути використана судом у справах адміністративних, наприклад моєї завтра (№ 2а-118/11):
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5153.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5153.0.html)


Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 25 Березня 2014, 22:57:22
Дмитре! Вітаю! Героїчна справа пішла на третє коло!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 31 Березня 2014, 22:24:32
Дмитре! Вітаю! Героїчна справа пішла на третє коло!


... і потрапила до сумнозвісної судді Волокітіної:

 Призначити справу до слухання у відкритому судовому засіданні одноособово суддею на 13 год. 00 хв. 13.05.2014 року (адреса: м. Київ, вул. Смирнова-Ласточкіна 10-Б, каб. 45).
http://reyestr.court.gov.ua/Review/37932023 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/37932023)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: виктор андреевич від 22 Квітня 2014, 15:16:55
Постараюсь быть!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 06 Травня 2014, 13:56:01
Виправлено описку в ухвалі про прийняття до провадження:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/38525994 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/38525994)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: виктор андреевич від 12 Травня 2014, 12:46:27
Подготовил заявление о вступлении в качестве 3-го лица без самостоятельных требований завтра хочу подать в с\з как ты думаешь дДмитрий примет судья меня в дело считаю что все законные основания для моего вступления есть.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 13 Травня 2014, 20:28:30
Подготовил заявление о вступлении в качестве 3-го лица без самостоятельных требований завтра хочу подать в с\з как ты думаешь дДмитрий примет судья меня в дело считаю что все законные основания для моего вступления есть.

Суд має залучити особу, якщо є докази того, що оспорюваними актами порушуються її права та інтерсеи, або можуть бути порушені у майбутньому. Тобто надати виставлені рахунки щодо періоду, коли "діяли" оспорювані акти, чи листування (судові рішення) на підтвердження їх застосування до такої особи.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 13 Травня 2014, 20:38:23
Справу знято з розгляду, оскільки не було судді. Через канцелярію суду позивачем подано заяву про розгляд справи без його участі та заяву про зміну позовних вимог, яка полягає в уточненні положень ЗУ "Про житлово-комунальні послуги", яким не віповідають оспорювані акти. Судове засідання 13 червня 2014 р. о 13-00.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 13 Червня 2014, 18:15:55
У справу на стороні позивача вступили треті особи. ВАВАНчиком було заявлено відвід судді, який відхилено.
http://reyestr.court.gov.ua/Review/39293688 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/39293688)
Встановлено коло учасників процесу, та у зв'язку із уточненням позову, а також блокуванням суду наступні засідання відбудуться 21 та 22 липня 2014 р. о 13-00 за новою адресою: вул. Дегтярівська, 31-а. 21-го пояснення сторін, 22-го дослідження судом 7-ми томів справи.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 25 Липня 2014, 20:33:05
У вересні стадія додаткових пояснень сторін, судових дебатів і т. п.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: виктор андреевич від 06 Серпня 2014, 08:52:21
Ув.Перо , когда назначено заседание по делу в сентябре? К сожалению не смог быть в суде 21 и 22 июля.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 06 Серпня 2014, 18:26:31
22.07.2014 р. було дослідження доказів (мене не було). Чекаю на судову повістку на 30.09.2014 о 09:00
http://sh.ki.court.gov.ua/sud2610/csz/ (http://sh.ki.court.gov.ua/sud2610/csz/)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 30 Вересня 2014, 18:25:42
За повідомленням присутніх при проголошенні рішення позовні вимоги Хельваса В. П. задоволено частково, самостійні позовні вимоги третіх осіб задоволено. Визнані невідповідними законодавству, нечинними з моменту прийняття оспорювані РКМДА, в решті -відмовлено. Чекаємо на мотивувальну частину наступного тижня.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Сами знаете кто! від 03 Жовтня 2014, 21:46:58
Смотрите, читайте, осознавайте! https://www.facebook.com/vovan.ataman/posts/767318953314461 (https://www.facebook.com/vovan.ataman/posts/767318953314461)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 04 Жовтня 2014, 11:15:10
Резолютивна частина постанови ШРС від 30.09.2014 р.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 15 Жовтня 2014, 20:12:44
Повний текст постанови суду від 30.09.2014 р. у ЄДРСР:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/40842964 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/40842964)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 28 Жовтня 2014, 14:35:11
24.10.2014 р. отримав поштою повний текст постанови Шевченківського райсуду м. Києва від 30.09.2014 р.:

(http://thumbnails111.imagebam.com/36069/100d66360685919.jpg) (http://www.imagebam.com/image/100d66360685919) (http://thumbnails109.imagebam.com/36069/96071d360685924.jpg) (http://www.imagebam.com/image/96071d360685924) (http://thumbnails110.imagebam.com/36069/8bbb73360685930.jpg) (http://www.imagebam.com/image/8bbb73360685930) (http://thumbnails111.imagebam.com/36069/89b076360685934.jpg) (http://www.imagebam.com/image/89b076360685934) (http://thumbnails111.imagebam.com/36069/8b5b51360685935.jpg) (http://www.imagebam.com/image/8b5b51360685935) (http://thumbnails112.imagebam.com/36069/8f2f37360685941.jpg) (http://www.imagebam.com/image/8f2f37360685941) (http://thumbnails112.imagebam.com/36069/db908c360685945.jpg) (http://www.imagebam.com/image/db908c360685945)



Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 04 Листопада 2014, 22:15:33
Подав у цій справі апеляцію щодо мотивувальної частини судового рішення. Текст буде оприлюднено пізніше.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 07 Листопада 2014, 21:55:17
Подані апеляційні скарги позивачем Хельвасом В. П., відповідачем КМДА та ПАТ "Київенерго". Справу 06.11.2014 р. направлено до КААС.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 18 Листопада 2014, 21:56:16
Ухвалою КААС від 10.11.2014 р. відкрито апеляційне провадження за скаргами КМДА і Київенерго.
http://reyestr.court.gov.ua/Review/41317223 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/41317223)
Розгляд призначено на 11 грудня 2014 р. об 11-20.
Чекаємо на процесуальні рішення -на мою та позивача апеляційні скарги.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 28 Листопада 2014, 00:46:51
Тексти апеляційних скарг КМДА і Київенерго та ухвала КААС від 10.11.2014 р. про відкриття апеляційного провадження за цими скаргами:

(http://thumbnails111.imagebam.com/36728/1c9f4c367274356.jpg) (http://www.imagebam.com/image/1c9f4c367274356) (http://thumbnails110.imagebam.com/36728/1109c7367274360.jpg) (http://www.imagebam.com/image/1109c7367274360) (http://thumbnails112.imagebam.com/36728/2d823a367274363.jpg) (http://www.imagebam.com/image/2d823a367274363) (http://thumbnails111.imagebam.com/36728/51a847367274364.jpg) (http://www.imagebam.com/image/51a847367274364) (http://thumbnails112.imagebam.com/36728/8d4e13367274366.jpg) (http://www.imagebam.com/image/8d4e13367274366) (http://thumbnails112.imagebam.com/36728/ce9ea9367274372.jpg) (http://www.imagebam.com/image/ce9ea9367274372) (http://thumbnails110.imagebam.com/36728/a5a28d367274374.jpg) (http://www.imagebam.com/image/a5a28d367274374) (http://thumbnails112.imagebam.com/36728/b1a637367274379.jpg) (http://www.imagebam.com/image/b1a637367274379) (http://thumbnails112.imagebam.com/36728/1bf7fd367274383.jpg) (http://www.imagebam.com/image/1bf7fd367274383) (http://thumbnails110.imagebam.com/36728/21722e367274386.jpg) (http://www.imagebam.com/image/21722e367274386)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 02 Грудня 2014, 19:05:28
Чекаємо на процесуальні рішення -на мою та позивача апеляційні скарги.


Позивач Хельвас  В. П., як виявилося, не оскаржував постанову суду від 30.09.2014 р. Ухвалою КААС від 01.12.2014 р. відкрито провадження за моєю апеляційною скаргою. З боку КМДА у справі фігурує довіреність Кличка В. В. (ВПЕРШЕ).
(http://thumbnails110.imagebam.com/36845/019d56368441949.jpg) (http://www.imagebam.com/image/019d56368441949) (http://thumbnails111.imagebam.com/36845/0a519c368441955.jpg) (http://www.imagebam.com/image/0a519c368441955) (http://thumbnails110.imagebam.com/36845/1db73e368441956.jpg) (http://www.imagebam.com/image/1db73e368441956)

Текст моєї апеляційної скарги від 03.11.2014 р.:
(click to show/hide)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 11 Грудня 2014, 21:37:45
Сьогодні з'ясувалося, що ПАТ "АК Київводоканал" подало апеляцію, яку з невідомих причин тривалий час не було отримано Шевсудом. Скоріше за все причина, що суди не хочуть приймати цінні листи з описом вкладення (на відмінність від рекомендованих). Чекаємо на надходження апеляції з Шевсуду до КААС і подальшого відправлення копій скарги учасникам процесу. Крім того, суд зобов'язав ВАВАНЧика та КМДА (інтереси якої знову представляє А. Грама) надати відповідь на інформаційний запит першого щодо наявності такої юридичної особи, як Виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) та її статутних документів зі зразком печатки, хоча юридичний факт відсутності такої особи, як ВО КМР (КМДА) вже встановлено рішеннями у справі № 2а-118/11 за моїм позовом до КМР і КМДА. Апеляційний розгляд відкладено на 15.01.2015 р. об 11-00.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 26 Грудня 2014, 19:56:32
Ухвалою КААС від 22.12.2014 р. відкрито апеляційне провадження за скаргою ПАТ "АК Київводоканал" (яка є компіляцією скарги КМДА чи навпаки):

(http://thumbnails111.imagebam.com/37641/bc09cb376400541.jpg) (http://www.imagebam.com/image/bc09cb376400541) (http://thumbnails111.imagebam.com/37641/ad5241376400545.jpg) (http://www.imagebam.com/image/ad5241376400545) (http://thumbnails110.imagebam.com/37641/80be3c376400546.jpg) (http://www.imagebam.com/image/80be3c376400546) (http://thumbnails109.imagebam.com/37641/3a3b3f376400549.jpg) (http://www.imagebam.com/image/3a3b3f376400549) (http://thumbnails110.imagebam.com/37641/34aa0e376400553.jpg) (http://www.imagebam.com/image/34aa0e376400553) (http://thumbnails110.imagebam.com/37641/ba9097376400555.jpg) (http://www.imagebam.com/image/ba9097376400555) (http://thumbnails109.imagebam.com/37641/567b11376400556.jpg) (http://www.imagebam.com/image/567b11376400556) (http://thumbnails110.imagebam.com/37641/71e663376400559.jpg) (http://www.imagebam.com/image/71e663376400559) (http://thumbnails111.imagebam.com/37641/efc4d3376400561.jpg) (http://www.imagebam.com/image/efc4d3376400561)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/41985181 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/41985181)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 16 Січня 2015, 21:38:25
Заперечення на апеляційні скарги КМДА, Київенерго і Київводоканал по цій справі.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 16 Січня 2015, 21:41:33
Вчора усі апеляційні скарги відхилено, постанову суду від 30.09.2014 р. по цій справі залишено без змін.  :) Отже, як і 14.01.2009 р. маємо в законній силі судове рішення щодо незаконності і нечинності з моменту прийняття РКМДА №№ 640, 641, 642, 643 від 30.05.2007 р. (тарифи з 01.12.2006 р.). :-*

Трохи історії:
http://www.pravda.com.ua/rus/news/2008/01/30/4432527/ (http://www.pravda.com.ua/rus/news/2008/01/30/4432527/)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Юрій Васильович від 16 Січня 2015, 23:39:41
Вітаю!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Dugf від 18 Січня 2015, 19:42:48
Приєднуюсь до привітань! Так тримати!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: виктор андреевич від 18 Січня 2015, 21:23:12
Надеюсь после 20.01.15г. получить решение Киевского апелляционного  админ .суда от 15.01.15г. интересно будет ли приостановлено исполнение,т.е. перерасчет необоснованной оплаты за период действия признаных недействительными Разп. КМДА №640; 641;642; 643 , Перо дрался в с\з как лев ,молодец,но наверняка будет обжалование от монополистов!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 21 Січня 2015, 22:36:59
Ухвала КААС від 15.01.2015 р.:

(http://thumbnails111.imagebam.com/38349/c93fde383484064.jpg) (http://www.imagebam.com/image/c93fde383484064) (http://thumbnails110.imagebam.com/38349/901889383484065.jpg) (http://www.imagebam.com/image/901889383484065) (http://thumbnails110.imagebam.com/38349/252dd9383484068.jpg) (http://www.imagebam.com/image/252dd9383484068) (http://thumbnails109.imagebam.com/38349/b30ae1383484072.jpg) (http://www.imagebam.com/image/b30ae1383484072) (http://thumbnails110.imagebam.com/38349/301db5383484075.jpg) (http://www.imagebam.com/image/301db5383484075) (http://thumbnails109.imagebam.com/38349/02da29383484078.jpg) (http://www.imagebam.com/image/02da29383484078)

Цікаве обгрунтування відхилення моєї апеляційної скарги -"не потребує дослідження". 8-)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 21 Січня 2015, 22:40:48
интересно будет ли приостановлено исполнение,т.е. перерасчет необоснованной оплаты за период действия признаных недействительными Разп. КМДА №640; 641;642; 643

Виконання вже відбулося в період, коли ці РКМДА застосовувалися до споживачів (2006-2009 рр.). Нема чого зупиняти. Потрібно подавати новий позов з приводу проведення перерахунків. Пізніше напишу з цього приводу.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: виктор андреевич від 22 Січня 2015, 13:30:02
Думается что Будет касационная жалоба с просьбой приостановить исполнение как это имело место по другим делам! Я имел в виду , именно перерасчет необоснованно оплаченных сумм, либо уменьшение долгов.Может прямо предъявить в ЖБК, Гивц или в ЖЕК(т.е. балансодержателям? 
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Тетяна Academia від 28 Січня 2015, 20:27:24
Ухвала КААС в ЄДРСР http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/42354578 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/42354578)

Вітаю всіх, хто працював скільки років задля перемоги!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 04 Лютого 2015, 22:17:55
За даними на сайті авторозподілу ВАСУ касації подали КМДА і Київводоканал
http://www.vasu.gov.ua/autoassig/ (http://www.vasu.gov.ua/autoassig/)
Цитувати
головуючий суддя: Конюшко К.В.;
суддя-доповідач: Конюшко К.В., суддя-учасник колегії: Чалий С.Я., суддя-учасник колегії: Гончар Л.Я.


Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 19 Лютого 2015, 18:19:00
Були подані касаційні скарги також мною (як представником) та Київенерго.
Текст моєї касаційної скарги:

(click to show/hide)

По авторозподілу за моєю касацією:
Цитувати
761/8760/14-а   09.02.2015   головуючий суддя: Заяць В.С.;
суддя-доповідач: Заяць В.С., суддя-учасник колегії: Стрелець Т.Г., суддя-учасник колегії: Голяшкін О.В.

http://www.vasu.gov.ua/autoassig/ (http://www.vasu.gov.ua/autoassig/)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 19 Лютого 2015, 18:26:25
Ухвалою ВАСУ від 11.02.2015 р. відмовлено у відкритті касаційного провадження за моєю, як представника 3-ої особи, скаргою:

(http://thumbnails110.imagebam.com/39147/0c862b391462558.jpg) (http://www.imagebam.com/image/0c862b391462558) (http://thumbnails109.imagebam.com/39147/59cd49391462562.jpg) (http://www.imagebam.com/image/59cd49391462562) (http://thumbnails112.imagebam.com/39147/947075391462570.jpg) (http://www.imagebam.com/image/947075391462570) (http://thumbnails112.imagebam.com/39147/8adf22391462574.jpg) (http://www.imagebam.com/image/8adf22391462574)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/42743627 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/42743627)

Ухвалами ВАСУ від 12.02.2015 р. відмовлено у відкритті касаційних проважень за скаргами КМДА, Київводоканал, Київенерго:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/42743634 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/42743634)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/42743722 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/42743722)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/42743601 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/42743601)

Тему у першому повідомленні змінено. По цій справі переможна крапка! :)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Юрій Васильович від 19 Лютого 2015, 18:41:38
Ще раз, ВІТАЮ!
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 02 Березня 2015, 14:05:22
На численні запитання: Що робити з судовими рішеннями по цій адміністративній справі?
відповіді можна знайти тут:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5850.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5850.0.html)
і тут:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=9113.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=9113.0.html)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 30 Березня 2015, 20:12:27
Мною подані заяви про повернення судових зборів та щодо публікації оголошення за результатами розгляду справи. Отримано повістку:
Цитувати
31.03.2015 15:00   Кондратенко О.О.   761/4816/15-а   Заявник: Олійник Дмитро Вячеславович, заінтересована особа: Хельвас Валерій Пантелеймонович, заінтересована особа: Київська міська державна адміністрація      03680, м. Киів, вул. Дегтярівська, 31-А   
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 06 Квітня 2015, 19:52:25
я тебя прошу "отксерь" мне последнюу ухвалу ( Высшего админсуда по иску хелваса об отказе в открытии кассационого производства или как то встретимся дашь мне оригиналы я сам отксерю, а также Решения суда по первой инстанции и высшего админсуда, а то нет времени искать дело и оформлять копии и где оно уже в шевченковском или еще в высшем админсуде?


Цю ухвала від 11.02.2015 р. є на Форумі:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4897.msg50634.html#msg50634 (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4897.msg50634.html#msg50634)
Справа в Шевсуді, бо ВАСУ її не витребовував.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 07 Квітня 2015, 12:41:12
Цитувати
Мною подані заяви про повернення судових зборів та щодо публікації оголошення за результатами розгляду справи.


Цитувати
16.04.2015 15:00   Кондратенко О.О.   761/4816/15-а   Заявник: Олійник Дмитро Вячеславович, заінтересована особа: Хельвас Валерій Пантелеймонович, заінтересована особа: Київська міська державна адміністрація, третя особа: Захарченко Г.О., третя особа: Кікоть Т.І. , третя особа: Неїжко У.К., третя особа: Комісар С.П., третя особа: Григоренко О.Г., третя особа: Блащук В.Ю., третя особа: ОСББ " Науковець ", третя особа: ОСББ " Сердолік ", третя особа: Блащук Ж.Г., третя особа: Недашковська О.С., третя особа: ЖБК " Теремки -2 ", третя особа: ПП " Компанія ФАХ ", третя особа: ЖБК " Буревісник -З ", третя особа: ПАТ " АК " Київвадаканал ", третя особа: ЖБК " Хімікат ", третя особа: ЖБК " Хімік-17 ", третя особа: ЖБК " Хімік-18 ", третя особа: ЖБК " Кристал-22 ", третя особа: Хотемський В.А., третя особа: Марченко К.М., третя особа: Федуров І.В., третя особа: Шохудько І.В., третя особа: Яворська В.Б., третя особа: Мохнева Н.А., третя особа: Кузнецова І.О., третя особа: ПАТ " Київенерго ", третя особа: Ганчук С.П., третя особа: Олійник Д.В., тре   

http://sh.ki.court.gov.ua/sud2610/csz/ (http://sh.ki.court.gov.ua/sud2610/csz/)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: виктор андреевич від 14 Квітня 2015, 16:07:39
правильно так их! Дмитрий, пожалуйста, захвати решения по этому делу первой инстанции и высшего админсуда мне понадобится снять с них  копии,а то мне не прислали ни по первой инстанции ни из высшего Админ.суда! Постараюсь быть мне пришла повестка на 16.04.15г.на 15.00.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 14 Квітня 2015, 21:01:34
захвати решения по этому делу первой инстанции и высшего админсуда

Меня не будет в с/з. Сканы решений выложены в этой ветке.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: виктор андреевич від 16 Квітня 2015, 19:33:32
Дмитрий тове заявление отклонили, Володя дрался как лев за удовлетворение твоей заявы, так что мне особенно и нечего было особенно добавлять , но увы. ПАолный текст обещала судья изготовить в понедельник 20.04.15г.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 17 Квітня 2015, 18:00:00
По судовому збору, це дивно, якщо відхилено. А якщо щодо оголошення -можливо доведеться звертатися із позовом до КМДА.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 27 Квітня 2015, 20:19:09
Сьогодні отримав ухвалу від 16.04.2015 р.:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/43629147 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/43629147)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 12 Червня 2015, 20:05:40
Апеляція та ухвала КААС від 04.06.2015 р. 

(http://thumbnails105.imagebam.com/41522/62e6ee415215860.jpg) (http://www.imagebam.com/image/62e6ee415215860) (http://thumbnails105.imagebam.com/41522/f0dea2415215861.jpg) (http://www.imagebam.com/image/f0dea2415215861)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/44680668 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/44680668)

Доведеться подавати позов до КМДА. Думаю, що з вимогами відшкодування шкоди немайнового характеру внаслідок умисного приховування від населення м. Києва інформації щодо нечинності РКМДА у 2006-2009 рр.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: виктор андреевич від 13 Червня 2015, 08:52:28
Дмитрий, ты уже подал эту апелляцию?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 02 Липня 2015, 14:08:06
А ось що пише КААС ухвалою від 25.06.2015 р. за поданою заявою про повернення судових витрат:
Цитувати
Таким чином, зважаючи на те, що в розумінні ст. 94 КАС України суд апеляційної інстанції наділений компетенцією вирішувати питання про розподіл судових витрат тільки за умови зміни чи скасування рішення суду першої інстанції, колегія суддів приходить до висновку про відсутність підстав для задоволення заяви третьої особи судом апеляційної інстанції.

Вказане питання в силу положень ст. 94 КАС України мало вирішуватись постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 30 вересня 2014 року, оскільки вказаним рішенням було задоволено позовні вимоги заявника.


(http://thumbnails114.imagebam.com/42152/0c6b68421517174.jpg) (http://www.imagebam.com/image/0c6b68421517174) (http://thumbnails114.imagebam.com/42152/8a8ce8421517176.jpg) (http://www.imagebam.com/image/8a8ce8421517176) (http://thumbnails114.imagebam.com/42152/8bf62f421517178.jpg) (http://www.imagebam.com/image/8bf62f421517178) (http://thumbnails113.imagebam.com/42152/3906df421517180.jpg) (http://www.imagebam.com/image/3906df421517180)

http://reyestr.court.gov.ua/Review/45550166 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/45550166)
Саме це рішення вважаю законним, але можливо його доведеться оскаржувати.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 13 Липня 2015, 22:05:40
Ухвалою ВАСУ від 03.07.2015 р. відмовлено у відкритті касаційного провадження на ухвали ШРС від 16.04.2015 р. і КААС від 04.06.2015 р.:

(http://thumbnails113.imagebam.com/42183/9f0d0b421823983.jpg) (http://www.imagebam.com/image/9f0d0b421823983) (http://thumbnails113.imagebam.com/42183/5f12e1421823986.jpg) (http://www.imagebam.com/image/5f12e1421823986) (http://thumbnails114.imagebam.com/42183/a44949421823987.jpg) (http://www.imagebam.com/image/a44949421823987)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/47036805 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/47036805)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 30 Серпня 2015, 12:00:35
Ухвалою ВАСУ від 04.08.2015 р. відкрито провадження за касаційною скагою на ухвалу КААС від 25.06.2015 р.:

(http://thumbnails113.imagebam.com/43281/d72205432803638.jpg) (http://www.imagebam.com/image/d72205432803638)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/48303367 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/48303367)

КАСАЦІЙНА СКАРГА.

(click to show/hide)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 06 Жовтня 2015, 22:09:38
Допоки між собою дві інстанції з'ясовували -кому ж із них приймати рішення про повернення судових витрат, це зробив ВАСУ ухвалою від 23.09.2015 р. за окремо поданою мною заявою:

(http://thumbnails114.imagebam.com/43954/ce1c39439533379.jpg) (http://www.imagebam.com/image/ce1c39439533379) (http://thumbnails114.imagebam.com/43954/508f7f439533381.jpg) (http://www.imagebam.com/image/508f7f439533381)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/51776024 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/51776024)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 27 Жовтня 2017, 01:34:46
У цій справі мною, як представником однієї з третіх осіб, а далі третьою особою зі самостійними вимогами на предмет спору були подані дві заяви про винесення додаткового рішення у справі. По першій заяві від 28.03.2016 р. ніякого руху немає. По другій заяві від 20.04.2016 р. (суддя Волошин) учасники справи мали отримувати повістки і протягом цього року відбулося кілька засідань, в ході яких мною були подані необхідні пояснення. Зміст другої заяви:
(click to show/hide)
Прохання учасникам цієї справи, в яких виникла аналогічна ситуація, коли в листуванні з ЖЕО, РДА, КМДА і його підрозділами, тим паче в судах, виникають питання застосування перелічених в заяві про додаткове рішення розпоряджень КМДА, подати клопотанням відповідні докази в цю справу. Це будуть додаткові докази незахищенності повною мірою позивача і третіх осіб на його стороні констатацією лише незаконності і нечинності розпоряджень КМДА №№ 640, 641, 642, 643 від 30.05.2017 р. постановою суду від 30.09.2014 р. у цій справі.

RIP. Позивач Хельвас В. П. на жаль помер 13.01.2016 р. у віці 76 років, внаслідок нещасного випадку, що підтверджено на запит суду.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 27 Жовтня 2017, 01:52:55
Наступне судове засідання з приводу додаткового рішення, яке суддя Волошин дуже не хоче виносити, відбудеться 29 січня 2018 р. о 15-00. Не хоче -тому що цього не хоче ПАТ "Київенерго":

(http://thumbs2.imagebam.com/52/85/03/a941bf638116303.jpg) (http://www.imagebam.com/image/a941bf638116303) (http://thumbs2.imagebam.com/40/97/75/504cc7638116653.jpg) (http://www.imagebam.com/image/504cc7638116653) (http://thumbs2.imagebam.com/26/34/74/189151638116853.jpg) (http://www.imagebam.com/image/189151638116853)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: aliv від 30 Березня 2018, 18:28:11
Прикольно. Сегодня пришла повества о вчерашнем заседании... Что-то интересного было?
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 11 Квітня 2018, 20:16:44
Сьогодні нарешті надійшла поштою ухвала від 29.01.2018 р. підлабузника КМДА Волошина:

(click to show/hide)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/72175011 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/72175011)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 11 Квітня 2018, 20:20:46
Текст поданої мною 06.04.2018 р. апеляційної скарги:

(click to show/hide)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 11 Квітня 2018, 20:24:28
Прикольно. Сегодня пришла повества о вчерашнем заседании... Что-то интересного было?

Аналогічно -після засідання надійшла повістка. Додаткове рішення про визнання нечинними інших розпоряджень КМДА по-суті вже є формальним, оскільки ВС не застосовує незареєстровані розпорядження КМДА. Але спробуємо оскаржити в такий спосіб їх також. ;)
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 18 Квітня 2018, 16:15:34
Надійшла повістка в с/з 10 травня 2018 р. на 15-00 (суддя Рибак М. А.) по розгляду ще одного додаткового рішення.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 04 Червня 2018, 19:25:19
Текст поданої мною 06.04.2018 р. апеляційної скарги:


Ухвали КААС від 22.05.2018 р.:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/74134606 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/74134606)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/74134157 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/74134157)
на 14 червня 2018 р. о  10:20.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 14 Червня 2018, 08:46:42
Для додаткового вивчення матеріалів справи оголошено перерву до 21.06.2018 р. на 10-30.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 21 Червня 2018, 12:34:08
За повідомленням присутніх сьогодні в с/з апеляційну скаргу відхилено з якихось дивних підстав: начебто пропуску строку на подачу додаткового рішення. :o Далі принципово скарга до ВС буде.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 30 Червня 2018, 12:38:48
Постанова КААС від 21.06.2018 р. про залишення скарги без задоволення:

(click to show/hide)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/74818060 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/74818060)

Постанова Шевченківського райсуду м. Києва від 30.09.2014 р. (набрала законної сили ухвалою КААС від 15.01.2015 р.) не є такою, що підлягає виконанню, згідно ЗУ "Про виконавче провадження", і не є виконавчим документом самою по собі, бо там немає чого виконувати.  :o Далі -оскарження цієї нісенітниці до ВС.
Назва: Re: Справа 761/8760/14-а Хельваса В. П. по РКМДА №№640,641,642,643 від 30.05.2007 р.
Відправлено: Перо від 03 Вересня 2018, 09:14:00
Текст касаційної скарги:

(click to show/hide)

Ухвала ВС від 09.08.2018 р. про відмову у відкритті к/п, оскільки скаргу подано на рішення, яке не переглядається:

(click to show/hide)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/75836036 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/75836036)