'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Довідкові матеріали => Документи, корисні для роботи захисту прав та інтересів => Запити до органів влади та отримані відповіді, підтверджені копіями з оригіналів. => Тема розпочата: Ярослав від 14 Серпня 2011, 10:18:55

Назва: Звернення та відповіді щодо тарифів, перерахунку, належності котельні по Боткіна
Відправлено: Ярослав від 14 Серпня 2011, 10:18:55
ЗАЯВА
Шановний Олег Миколайович.
У зверненні від 04.07.2011р за № 40-646(К) я стверджую що інформація отримана «від комунального підприємства «Індустріальне» (виконавця послуг з утримання будинку) листом від 15.06.11 №131» щодо права власності на вбудовану придахову котельню у буд.4 по вул.. Боткіна є недостовірною. У відповідності до статті 382 Цивільного Кодексу України та рішеннями відповідних судів, якими право спільної сумісної власності власникам квартир та нежитлових приміщень будинку на цей об’єкт підтверджено.
ПАТ Київенерго, яке є теплопостачальною організацією, надсилає фактичні дані тепло споживання у вигляді табуляграм до КП «Індустріальне», яке виконує послуги з опалення, але не є виконавцем з послуг опалення, та наскільки мені відомо не має укладених договорів на виконання послуг з опалення з сторонніми організаціями. 
 Оскільки будинок не під´єднано до централізованої системи теплопостачання, від теплопостачальної організації НЕ МОЖУТЬ надходити дані про споживання будинком тепла від зовнішнього постачальника.
Як наслідок, розрахунок тарифу та остаточної суми за опалення і гарячу воду, необхідно проводити виходячи з тарифів для об´єктів із автономним теплопостачання, а ніяк не з тарифів для централізованого теплопостачання, які фактично використовує ЖЕО.
Різниця між фактичними витратами та розрахованими за нормативним методом за рік сягає майже 700 гкал.
У зверненні до Начальника Головного управління з питань цінової політики при КМДА я запитував про те, «Як і кім повинні формуватися та затверджуватись тарифи на тепло та гаряче водопостачання, якщо будинок не є приєднаним до системи централізованого теплопостачання, а належить до системи  автономного теплопостачання  будинку, та має придахову котельню, яка повністю забезпечує потреби мешканців будинку в опаленні та гарячому водопостачанні.»

У відповіді Начальника Головного управління з питань цінової політики при КМДА від 16.06.2011 за №09050/5-2483 на моє звернення від 01.06.2011 була надана інформація що:
«Відповідно до законодавства та роз'яснення Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 30.11.2010 №7/9-14219, механізм формування тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, передбачений Порядком формування тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 10.07.2006 №955, розповсюджується і на формування тарифів при автономній системі теплопостачання (дахові котельні).
Цим порядком передбачено отримання балансоутримувачем таких котелень висновку Державної інспекції з контролю за цінами або її територіальних органів щодо економічно обґрунтованих планових витрат на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, у порядку, встановленому Міністерством економіки України наказом від 07.03.2007 №67.»
Наскільки мені відомо висновок Державної інспекції з контролю за цінами або її територіальних органів щодо економічно обґрунтованих планових витрат на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води вироблених на вбудованій придаховій котельні у буд.4 по вул.. Боткіна, у порядку, встановленому Міністерством економіки України наказом від 07.03.2007 №67 не отримувався.
Також немає юридичних підстав для того щоб ця котельня знаходилась в управлінні ПАТ «Київенерго». Зато є юридичні підстави для знаходження котельні на балансі в КП УЖГ Солом’янського району м. Києва. А КП УЖГ Солом’янського району м. Києва не є суб‘єктом природних монополій, суб'єктів господарювання, що провадять діяльність на суміжних ринках у сфері централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення і є ліцензіатами національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, та суб'єктів господарювання, що здійснюють комбіноване виробництво теплової і електричної енергії та/або використовують нетрадиційні чи поновлювані джерела енергії, та знаходиться в сфері контролю Державної архітектурно-будівельної інспекції України.
А в такому випадку прошу повторно розглянути питання, які я подав у своєму першому зверненні від 06.06.2011р стосовно опалення та постачання гарячої води в будинку №4 по вул.Боткіна у м.Києві   а саме:

1. Перевірити та надати висновки щодо правильності формування тарифу на тепло для мешканців будинку 4 по вул. Боткіна при автономній системі теплопостачання для ПАТ "Київенерго", які затвердило своєю постановою НКРЕ від 4.12.2010 N 1729, у  відповідності до «Порядку формування тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.07.2006 №955. При формування тарифів при автономній системі теплопостачання (дахові котельні) передбачено отримання балансоутримувачем таких котелень висновку Державної інспекції з контролю за цінами або її територіальних органів щодо економічно обґрунтованих планових витрат на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, у порядку, встановленому Міністерством економіки України наказом від 07.03.2007 №67. До вартості гігакалорії ПАТ "Київенерго" не повинен включені вартість транспортування теплоносія та інші складові, які не можуть бути включені до тарифу для систем з автономним теплопостачанням
                                                                         
2. Перевірити та надати висновки щодо правильності застосування при нарахуванні оплати за опалення для мешканців будинку 4 по вул.. Боткіна тарифів затверджених розпорядженнями КМДА, а не постановами НКРЕ

3. Перевірити чи відповідають розрахунки на оплату послуг опалення, які надсилає ВСП «Індустріальне» у вигляді квитанцій до споживачів у будинку №4 по вул. Боткіна у м.Києві, відповідній нормативно-правовій базі.
Рахунки формують на основі нормативу витрат тепла на кв.м, якій був розрахований для будинків з набагато більшим рівнем тепловтрат, та при нормативній середньодобовій температурі на вулиці, яка відрізняється від фактичної,  розраховується після кожного опалювального сезону.

4.  Перевірити чому існує різниця в рахунках за  опалення яке надсилає для мешканців цього будинку ВСП «Індустріальне», та фактичними даними тепло споживання по будинку 4 по вул.. Боткіна, які ПАТ "Київенерго" надсилає до КП «Індустріальне».

Назва: Re: Звернення до АРХ-БУД ІНСПЕКЦІЇ щодо тарифів та належності котельні по Боткіна 4
Відправлено: Ярослав від 14 Серпня 2011, 10:22:11
ДЕРЖАВНА АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНА ІНСПЕКЦІЯ УКРАЇНИ
ІНСПЕКЦІЯ ДЕРЖАВНОГО АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНОГО КОНТРОЛЮ У МІСТІ КИЄВІ
01133, м. Київ, бульв. Лесі Українки, 26; телефакс: (044) 286-12-30; E-mail: info@idabk.kiev.ua   


03055, м. Київ-055, вул. Боткіна, 4, кв. 34

 Гр. Костяному Я.О.

Першому заступнику голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України

Бушовському О.М.

на № 40-17/26-975 від 12.07.11

Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві (далі - Інспекція) за дорученням Державної архітектурно-будівельної інспекції України Ваше звернення стосовно розрахунків за опалення, гарячу воду та визначення балансоутримувача дахової котельні в будинку № 4 на вул. Боткіна у м. Києві розглянуто.
За ініціативою Інспекції із залученням фахівців Київської міської державної адміністрації, ПАТ «Київенерго», Солом'янської районної у м. Києві державної адміністрації, Комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду Солом'янського району», Комунального підприємства «Індустріальне» та у Вашій присутності 22.07.2011 проведено нараду, з розгляду вищезазначених питань.
За результатами розгляду звернення Інспекцією направлено листа до Солом'янської районної у м. Києві державної адміністрації для забезпечення проведення розрахунків за опалення суто за показниками будинкового засобу обліку теплової енергії згідно з вимогами п. 12 «Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 630, п. 23 «Правил користування теплової енергії», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 03.10.2007 № 1198, та проведення перерахунків мешканцям будинку № 4 на вул. Боткіна за попередні опалювальні періоди.
Щодо передачі на баланс зазначеної котельні будинку № 4 на вул. Боткіна з'ясовано таке: постановою Шевченківського районного суду м. Києва 19.02.2007 зобов'язано Київську міську державну адміністрацію повернути зазначену  дахову  котельню  в  управління  балансоутримувача  будинку  -
Комунальному підприємству по утриманню житлового господарства Солом'янського району м. Києва. Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 05.06.2007 залишено без змін постанову Шевченківського районного суду м. Києва від 19.02.2007.
Строк пред'явлення до виконання виконавчого листа Шевченківського районного суду м. Києва сплинув у червні 2010 року.
 
С. Кучер
Таким чином, дахова котельня так і залишилася у віданні ПАТ «Київенерго». У відповідності до ст. 371 Цивільно-процесуального Кодексу України строк давності судового рішення може бути поновлений судовою інстанцією, що видала попереднє рішення, або судомна місцем\виконання.


Начальник Інспекції
Назва: Re: Звернення до АРХ-БУД ІНСПЕКЦІЇ щодо тарифів та належності котельні по Боткіна 4
Відправлено: Ярослав від 14 Серпня 2011, 10:39:59
А далі саме цікаве. Жео буде намагатися перерахувати за 3 роки, як мені було сказано представником Жео на нараді в Солом"янскій РДА. Але в листі від  АРХ-БУД ІНСПЕКЦІЇ не вказано за який термін повинні зробити перерахунок. Також виникають питання щодо того у відповідності до яких тарифів будуть повертати кошти. Жео намагатиметься перерахувати згідно тарифів, за якими нараховував оплату. Але ті тарифи майже всі відмінені. Тобто меіі потрібно надати до ЖЕО свої розрахунки по перерахунку коштів за опалення згідно тих тарифів, які діяли на той час, а не за якими йшли нарахування. Також є одне питання, про яке я забув спитати у Віктора Івановича, щодо того чи він надав до виконання виконавчий лист щодо повернення котельні по Боткіна попередньому балансоутримувачу, та як завершилась справа з виконавчим листом.
Якщо я зможу зобов"язати Жео зробити перерахунок згідно тарифів які повинні застосовуватись,а не тих які приймала КМДА, то далі можливо робити перерахунки за інші житлово комунальні послуги, та по інших будинках 
Назва: Re: Звернення до АРХ-БУД ІНСПЕКЦІЇ щодо тарифів та належності котельні по Боткіна 4
Відправлено: Ярослав від 15 Серпня 2011, 13:14:54
ШЕДЕВР Інформуємо, що в зв'язку з відсутністю загальнобудинкового приладу обліку теплової енергії в житловому будинку № 4 на вул. Боткіна нарахування за спожиту теплову енергію проводиться згідно вищезазначеного розпорядження, тому розрахункові картки (табуляграми) до ВСП «Індустріальне» не надаються.
Назва: Re: Звернення до АРХ-БУД ІНСПЕКЦІЇ щодо тарифів та належності котельні по Боткіна 4
Відправлено: Ярослав від 15 Серпня 2011, 13:16:54
Самі себе підставляють. Повідомляємо, що дані про послуги споживання теплової енергії (ЦО, ГВП) проводяться згідно табуляграм, які надаються до підприємства від ПАТ «Київенерго»
Назва: Re: Звернення до АРХ-БУД ІНСПЕКЦІЇ щодо тарифів та належності котельні по Боткіна 4
Відправлено: Ярослав від 15 Серпня 2011, 13:20:20
Цікавий абзац Обсяги спожитої теплової енергії визначаються за показаннями приладу обліку теплової енергії, встановленого на колекторах дахової котельні.
Назва: Re: Звернення до АРХ-БУД ІНСПЕКЦІЇ щодо тарифів та належності котельні по Боткіна 4
Відправлено: Ярослав від 15 Серпня 2011, 13:22:49
Ще
Назва: Re: Звернення до АРХ-БУД ІНСПЕКЦІЇ щодо тарифів та належності котельні по Боткіна 4
Відправлено: Ярослав від 15 Серпня 2011, 13:33:52
Підстави для визнання тарифів які Києвенерго використовує для розрахунків по цьму будинку вже є. Ще трохи листування, та звернення до суду про те, що тарифи які НКЕЄ затверджує для Київенерго за теплову енергію не мають відношення до цього будинку
Назва: Re: Звернення до АРХ-БУД ІНСПЕКЦІЇ щодо тарифів та належності котельні по Боткін
Відправлено: Тетяна Academia від 15 Серпня 2011, 17:45:23
Успіху Вам. Після публікації позовної заяви та ухвали про відкриття провадження тему можна буде перенести до судових справ.

Пане Ярославе! Наскільки мені відомо, питання щодо дахової котельної знову вирішувалось в справі Бреничі проти КП Дирекція, АЕК  "Києвенерго" http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4756.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4756.0.html) (Солом`янський райсуд, суддя Мельник, рішення прийняте на початку літа 2011 року). На це рішення Віктор Іванович, здається, подавав апеляцію. Точніше можна з`ясувати у самого Віктора Івановича.
Назва: Re: Звернення до АРХ-БУД ІНСПЕКЦІЇ щодо тарифів та належності котельні по Боткіна 4
Відправлено: Ярослав від 29 Серпня 2011, 00:26:59
Є вже дані про те, скільки грошей хочуть повернути мешканцям за три роки.
За період з травня 2008 по травень 2009  - 75326 грн
 з травня 2009 по травень 2010              -  89141   
з травня 2010 по травень 2011               -  87617
Це згідно різниці між нарахуваннями мешканцям, та тими коштами шо перераховувались до Київенерго. Все це у відповідності до табуляграм.
Але це не той варіант, що мене влаштовує. Буду далі листуватися, та готувати звернення до суду
Назва: Re: Звернення до АРХ-БУД ІНСПЕКЦІЇ щодо тарифів та належності котельні по Боткіна 4
Відправлено: Ярослав від 17 Березня 2012, 21:09:56
КП "Індустріальне" та КМДА ігнорують до цих пір виконнаня цього листа у зв"язку з тим що житлово комунальна інспекція все не існую. Перерахунку не зробили. До суду позов не подав.  Поки чекаю рішення антимонопольного комітету. Комітет захисту прав споживачів переслав до КМДА мою скаргу. КМДА так гарно перебрехав усе. Я у захваті. Треба б якось цих чиновників притягти за шахрайство та крадіжку до відповідальності
Назва: Re: Звернення до АРХ-БУД ІНСПЕКЦІЇ щодо тарифів та належності котельні по Боткіна 4
Відправлено: Ярослав від 30 Березня 2012, 22:39:15
кляузку еще сегодня написал. Информацию к размышлению дал один из жековцев.

ЗАЯВА

Шановний Олександр Володимирович

Моя скарга стосується того, що ПАТ «Киівенерго», в якого находиться в управлінні автономна придахова котельня у буд. 4 по вулиці Боткіна, не виконує у відповідності до рекомендацій виробника обладнання вбудованої придахової котельної, розташованої за адресою вулиця Боткіна будинок 4, періодичного перепрограмування керуючого блоку цієї котельні на підприємстві виробнику обладнання, що призводить до підвищеного споживання газу, на якому працює ця котельня та інших небажаних наслідків.

У відповідності до Законів України «Про звернення громадян», «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про засади запобігання і протидії корупції» прошу розглянути моє звернення, та надати можливість бути присутнім при розгляді заяви чи скарги, знайомитися з матеріалами перевірки, а також подавати додаткові матеріали або наполягати на їх запиті органом, який розглядає заяву чи скаргу.

Прошу розглянути мою скаргу, провести розслідування поставленого у скарзі питання та надати письмову відповідь на адресу, вказану у цьому зверненні, у встановлені законодавством строки
Назва: Re: Звернення до АРХ-БУД ІНСПЕКЦІЇ щодо тарифів та належності котельні по Боткіна 4
Відправлено: Ярослав від 19 Квітня 2012, 10:23:05
Лист, де вже Солом РДА каже що є на котельні лічильник
Назва: Re: Звернення до АРХ-БУД ІНСПЕКЦІЇ щодо тарифів та належності котельні по Боткіна 4
Відправлено: stepan від 19 Квітня 2012, 12:49:46
Моя скарга стосується того, що ПАТ «Киівенерго», в якого находиться в управлінні автономна придахова котельня у буд. 4 по вулиці Боткіна, не виконує у відповідності до рекомендацій виробника обладнання вбудованої придахової котельної, розташованої за адресою вулиця Боткіна будинок 4, періодичного перепрограмування керуючого блоку цієї котельні на підприємстві виробнику обладнання, що призводить до підвищеного споживання газу, на якому працює ця котельня та інших небажаних наслідків.
А хіба лічильник у котельні вимірює витрати газу?
Він же здається теплову єнергію повинен рахувати.
Назва: Re: Звернення та відповіді щодо тарифів, перерахунку, належності котельні по Боткіна
Відправлено: Ярослав від 17 Травня 2012, 00:23:42
А відповіді на наступні звернення потребують адміністративного розгляду щодо надання неповної, недостовірної інформації. Буду радий допомозі у складанні позовів
Назва: Re: Звернення та відповіді щодо тарифів, перерахунку, належності котельні по Боткіна
Відправлено: Ярослав від 17 Травня 2012, 00:36:54
Київенерго
Назва: Re: Звернення та відповіді щодо тарифів, перерахунку, належності котельні по Боткіна
Відправлено: Ярослав від 17 Травня 2012, 00:40:34
Прохання щодо повернення різниці між фактичними даними теплоспоживання та нарахованими згідно нормативу
Назва: Re: Звернення та відповіді щодо тарифів, перерахунку, належності котельні по Боткіна
Відправлено: Ярослав від 17 Травня 2012, 00:42:32
Теж саме До КП Дирекція
Назва: Re: Звернення та відповіді щодо тарифів, перерахунку, належності котельні по Боткіна
Відправлено: Ярослав від 17 Травня 2012, 00:45:51
Звернення щодо розрахунку усіх складових тарифів
Назва: Re: Звернення та відповіді щодо тарифів, перерахунку, належності котельні по Боткіна
Відправлено: Ярослав від 17 Травня 2012, 00:50:03
Запитання щодо існування у КП дирекція витрат пов"язаних з наданням послуг з ЦО
Назва: Re: Звернення та відповіді щодо тарифів, перерахунку, належності котельні по Боткіна
Відправлено: Ярослав від 17 Травня 2012, 00:53:48
До КП Індустріальне щодо фактичних витрат пов"язаних з наданням послуги з ЦО
Назва: Re: Звернення та відповіді щодо тарифів, перерахунку, належності котельні по Боткіна
Відправлено: Ярослав від 30 Травня 2012, 00:16:14
Киевенерго о дате установки счетчика
Назва: Re: Звернення та відповіді щодо тарифів, перерахунку, належності котельні по Боткіна
Відправлено: Ярослав від 13 Червня 2012, 11:59:47
8.06 подав позовну заяву до суду щодо неправомірної відмови в перерахунку за опалення. Хто бажає долучитись третьою особою з такого же будинку з прибудинковою котельнею - запрошую

Солом'янський районний суд міста Києва

Позивач:
Костяний Ярослав Олександрович
03055, м. Київ, вул. Боткіна, 4, кв. 34

Відповідач 1:
Комунальне    підприємство    «Дирекція    з управління   та   обслуговування   житлового фонду» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації
03186, м. Київ, вул. Соціалістична, 6

Відповідач 2:
Комунальне   підприємство   «Індустріальне» Солом'янської    районної    в    місті    Києві державної адміністрації
03067, м. Київ, вул. Виборзька, 42

Відповідач 3:
Відокремлений структурний підрозділ «Індустріальне» комунального підприємство «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації
03065, м. Київ, бул. І. Лепсе, 7-в

Третя особа без самостійних вимог:
Костяна Лариса Григорівна
03055, м. Київ, вул. Боткіна, 4, кв. 34

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про захист прав споживача шляхом визнання дій неправомірними
та зобов'язання вчинити певні дії

Я, Костяний Ярослав Олександрович, прописаний у квартирі №34 по вул. Боткіна, 4 у Солом'янському районі м. Києва, сплачую плату за житлово-комунальні послуги, у т.ч. централізоване опалення.
Проте, як виявилось у результаті тривалого листування, відповідачами нараховувались завищені суми на оплату за послугу централізованого опалення в результаті нарахування оплати за нормативами споживання, а не за показаннями приладу обліку. Це виходить з наступного.

Як вбачається з листа структурного відокремленого підрозділу «Енергозбут Київенерго» публічного акціонерного товариства «Київенерго» від 09.02.2012 №048/47/1406 за підписом директора Савенкова О.Г. обсяги спожитої теплової енергії визначаються за показаннями приладу обліку теплової енергії, який встановлено на колекторах дахової котельні.
Як вбачається з листа публічного акціонерного товариства «Київенерго» від 23.05.2012 №18/41/3/4526 за підписом заступника технічного директора Крижнія О.В. прилад обліку теплової енергії на колекторі котельні «Боткіна, 4» встановлено у грудні 2008 року.
Як вбачається із листа структурного відокремленого підрозділу «Енергозбут Київенерго» публічного акціонерного товариства «Київенерго» від 24.05.2012 №048/46/6476 за підписом в.о. директора Луполова І.Л. обсяги корисного відпуску теплової енергії, починаючи з травня 2009 року визначаються за показниками вузла обліку теплової енергії, встановленому на колекторах котельні, який введений у експлуатацію наказом філіалу «Житлотеплоенерго Київенерго» від 29.04.2009 №143.

Проте, службовими особами Головного управління житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації, комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації, комунального підприємства «Індустріальне» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації мені надавалась завідомо недостовірна інформації стосовно приладу обліку теплової енергії.

Так, у листі Головного управління житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12.10.2011 №046/6-К-1185/3 за підписом першого заступника начальника С. Крушановського вказано, що «вказаний житловий будинок дійсно має дахову котельню, яка забезпечує теплопостачання мешканців вищезазначеного будинку, але на вводах у багатоквартирний будинок засоби обліку теплової енергії відсутні. Прилад обліку теплової енергії встановлений на колекторах дахової котельні будинку. Враховуючи викладене, згідно з вимогами вищевказаних Правил плата за послуги з централізованого опалення справляється згідно з установленими нормативами».
У листі Головного управління житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 06.01.2011 №046/6-К-1185/5/7/6 за підписом першого заступника начальника С. Крушановського вказано, що «зазначена форма оплати послуг за централізоване опалення застосована в зв'язку з відсутністю на вводах у багатоквартирний житловий будинок засобів обліку теплової енергії, а також відсутності будь-якої інформації в КП «Індустріальне» Солом 'янського району щодо наявності проектно-технічної документації на встановлення приладів обліку теплової енергії та актів введення їх в експлуатацію».
Як вбачається з листа Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації від 11.04.2012 №К-485 за підписом першого заступника голови А. Лапаня «прилад обліку теплової енергії у вказаному житловому будинку встановлений на межі розподілу балансової належності між постачальником та споживачем, а саме на технічному поверсі даху цього будинку де розташована газова міні-котельня. Доступ до приладу обліку теплової енергії закритий ПА Т «Київенерго».
Як зазначається у листах комунального підприємства «Індустріальне» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації від 28.04.2012 №06 та від 07.05.2012 №292 за підписом директора І. Красного, «на вводах у багатоквартирний будинок до липня місяця 2011 року були відсутні засоби обліку теплової енергії, тому згідно з вимогами, зазначеними у п. 21 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 №630 плата за надані послуги з централізованого опалення справлялась згідно з установленими нормативами споживання», а відповідно до листа комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації від 03.05.2012 №16-04/37 за підписом директора О. Мартиняк «на вводах у багатоквартирний будинок до жовтня місяця 2011 року були відсутні засоби обліку теплової енергії, тому згідно з вимогами, зазначеними у п. 21 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 №630 плата за надані послуги з централізованого опалення справлялась згідно з установленими нормативами споживання».
Проте, відповідно до листа комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації від 31.05.2012 №К-440/6 за підписом директора О. Мартиняк «засіб обліку теплової енергії встановлений на колекторах дахової котельні вважається встановленим на вводі в житловий будинок, оскільки зовнішня тепломережа відстуня, а теплоносій, який виробляє дахова котельня на потреби житлового будинку №4 на вулиці Боткіна через вузол приєднання потрапляє напряму до системи опалення будинку».

Аналізуючи вказані листи можна зробити тільки один висновок, що засіб обліку теплової енергії, встановлений на колекторі дахової котельні житлового будинку по вул. Боткіна, 4 та введений у експлуатацію наказом філіалу «Житлотеплоенерго Київенерго» від 29.04.2009 №143 і є засобом обліку теплової енергії, встановленим на вводах у житловий будинок по вул. Боткіна, 4, а нарахування за його показаннями мали проводитись з опалювального періоду 2009/2010 року.
Натомість, як вбачається з листа комунального підприємства «Індустріальне» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації від 28.04.2012 №06 мені нараховували плату за централізоване опалення за нормативами споживання, а саме:
- з квітня 2008 по травень 2009 по 1,6 грн./кв.м.;
- з червня 2009 по липень 2009 по 2,38 грн./кв.м.;
- з серпня 2009 по вересень 2009 по 2,26 грн./кв.м.;
- з жовтня 2009 по червень 2010 по 1,6 грн./кв.м.;
- з липня 2010 по січень 2011 по 2,26 грн./кв.м.;
- з лютого 2011 по березень 2011 по 2,91 грн./кв.м.
- з квітня 2011 по 3,1 грн./кв.м.
при цьому, як видно із виписок із табуляграм, які надавались ПАТ «Київенерго» комунальному підприємству «Індустріальне» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації по будинку вул. Боткіна, 4, послуга з централізованого опалення надавалась згідно фактичних, а не нормативних даних:
- з жовтня 2008 по квітень 2009;
- з жовтня 2009 по квітень 2010;
- з жовтня 2010 по квітень 2011.
Оплата за спожиту теплову енергію згідно договору №8764040 від 01.10.2008, укладеного між публічним акціонерним товариством «Київенерго» та комунальним підприємством «Індустріальне» Солом'янської районної в м. Києві державної адміністрації, проводиться згідно фактичних даних, які надходять у розрахункових картках (табуляграмах) до комунального підприємства «Індустріальне» Солом'янської районної в м. Києві державної адміністрації, що вбачається із відповіді вказаного підприємства від 01.06.2011 №03. Фактичні дані, як вбачається з листа структурного відокремленого підрозділу «Енергозбут Київенерго» публічного акціонерного товариства «Київенерго» від 09.02.2012 №048/47/1406 з травня 2009 року визначаються за показаннями приладу обліку теплової енергії, який встановлено на колекторах дахової котельні. До травня 2009 року вказані фактичні обсяги визначались та дорівнювали відпуску теплової енергії джерелом теплопостачання - вбудованої дахової котельні по вул. Боткіна, 4.
Як встановлено рішеннями Печерського районного суду м. Києва від 01.02.2007 у справі №2-112-1/07 та Солом'янського районного суду м. Києва від 19.01.2006 у справі №2-464-1/05 «будинок по вул. Боткіна, 4 не приєднаний до мережі центрального теплопостачання. Гаряче водопостачання та опалення здійснюється від автономної котельні. Договір про постачання теплової енергії у гарячій воді №8614008 на будинок по вул. Боткіна, 4 з АК «Київенерго» укладений безпідставно. Правових підстав для проведення нарахувань мешканцям будинку по вул. Боткіна, 4 згідно Договору № 8614008 немає. КП УЖГ не проводило перерахунки з мешканнями будинку по вул. Боткіна, 4 за теплопостачання, що свідчить про порушення вимог п. 8, 9, 36 "Правил надання населенню послуг з водо-, теплопостачання та водовідведення", затверджених постановою КМУ від 30.12.97 року № 1497».
Вказаними рішеннями судів було визнано незаконним нарахування мешканцям вказаного будинку, у т.ч. і власниці квартири №34 згідно нормативних даних.
Відповідно до ч. З ст. 61 ЦПК України обставини, встановлені судовим рішенням у цивільній, господарській або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді інших справ, у яких беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини.

Відповідно до п. 12 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 №630 у разі встановлення будинкових засобів обліку теплової енергії споживач оплачує послуги згідно з їх показаннями пропорційно опалюваній площі (об'єму) квартири (будинку садибного типу) за умови здійснення власником, балансоутримувачем будинку та/або виконавцем заходів з утеплення місць загального користування будинку.
Відповідно до п. 20 вказаних Правил плата за надані послуги вноситься споживачем відповідно до показань засобів обліку води і теплової енергії або затверджених нормативів (норм) споживання на підставі платіжного документа (розрахункової книжки, платіжної квитанції тощо) або відповідно до умов договору на встановлення засобів обліку.
Відповідно до п. 23 Правил у разі перерви в наданні послуг, ненадання або надання їх не в повному обсязі, зниження якості, зокрема відхилення їх кількісних і якісних показників від нормативних,  виконавець проводить перерахунок розміру плати за фактично надані послуги в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, та виплачує споживачеві компенсацію за перевищення встановлених строків проведення аварійно-відбудовних робіт відповідно до методики, що затверджується центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства.
Відповідно до п.п. 1 п. 29 Правил споживач має право на зменшення розміру плати у разі надання послуг не в повному обсязі, зниження їх якості, зокрема відхилення їх кількісних та/або якісних показників від затверджених нормативів (норм) споживання.
Відповідно до п.п. 16 п. 32 Правил виконавець зобов'язаний проводити перерахунок розміру плати за надання послуг у разі ненадання їх, надання не в повному обсязі, зниження якості, зокрема відхилення їх кількісних та/або якісних показників від затверджених нормативів (норм) споживання, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України та визначеному договором.

За таких умов, я вважаю, що мною переплачено певну суму за спожиті послуги з централізованого опалення.
Розмір цієї суми може бути встановлений тільки у результаті проведення перерахунку з боку комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації і комунального підприємства «Індустріальне» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації за фактом різниці між сплаченою сумою та сумою, яка мала бути сплачена за показаннями приладу обліку теплової енергії.

Відповідно до п. 2 ч. З ст. 10 Закону України «Про захист прав споживачів» у разі виявлення недоліків у виконаній роботі (наданій послузі) споживач має право на свій вибір вимагати відповідного зменшення ціни виконаної роботи (наданої послуги).

Керуючись викладеними, ст.ст. 107-109, 118-120 ЦПК України

ПРОШУ:

Позов Костяного Ярослава Олександровича про визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити певні дії задовольнити.
Визнати дії комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації, відокремленого структурного підрозділу «Індустріальне» комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації і комунального підприємства «Індустріальне» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації по нарахуванню мені оплати за централізована опалення за опалювальні періоди 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, 2011/2012 років за нормативами споживання протиправними.
Визнати протиправною бездіяльність комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації, відокремленого структурного підрозділу «Індустріальне» комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації і комунального підприємства «Індустріальне» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації щодо не проведення мені перерахунку за послуги з централізованого опалення за опалювальні періоди 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, 2011/20122 років за показниками приладу обліку теплової енергії, встановленого на вводі у житловий будинок, тобто на колекторі дахової котельні житлового будинку по вул. Боткіна, 4 та введеного у експлуатацію наказом філіалу «Житлотеплоенерго Київенерго» від 29.04.2009 №143.
Зобов'язати комунальне підприємство «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації і комунальне підприємство «Індустріальне» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації мені перерахунок за послуги з централізованого опалення за опалювальні періоди 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, 2011/2012 років за показниками приладу обліку теплової енергії, встановленого на вводі у житловий будинок, тобто на колекторі дахової котельні житлового будинку по вул. Боткіна, 4 та введеного у експлуатацію наказом філіалу «Житлотеплоенерго Київенерго» від 29.04.2009 №143.

Додатки:
Лист структурного відокремленого підрозділу «Енергозбут Київенерго» публічного акціонерного товариства «Київенерго» від 09.02.2012 №048/47/1406 за підписом директора Савенкова О.Г.
Лист публічного акціонерного товариства «Київенерго» від 23.05.2012 №18/41/3/4526 за підписом заступника технічного директора Крижіпя О.В.
Лист структурного відокремленого підрозділу «Енергозбут Київенерго» публічного акціонерного товариства «Київенерго» від 24.05.2012 №048/46/6476 за підписом в.о. директора Луполова І.Л.
Лист Головного управління житлового господарства виконавчого органу Київської  міської  ради  (Київської  міської  державної  адміністрації)  від 12.10.2012 №046/6-К-1185/3 за підписом першого заступника начальника С. Крушановського.
Лист Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації від 11.04.2012 №К-485 за підписом першого заступника голови А. Лапаня.
Лист комунального підприємства «Індустріальне» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації від 28.04.2012 №06 за підписом директора І. Красного.
Лист комунального підприємства «Індустріальне» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації від 07.05.2012 №292 за підписом директора І. Красного.
Лист комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації від 03.05.2012 №16-04/37 за підписом директора О. Мартиняк.
Копія позовної заяви для Відповідачів.

«___» ______________2012                                                     _____________________                                                   
Назва: Re: Звернення та відповіді щодо тарифів, перерахунку, належності котельні по Боткіна
Відправлено: Ярослав від 13 Червня 2012, 12:07:15
дадатки до заяви