'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Судові справи => Цивільні справи => Тема розпочата: А.И. від 19 Березня 2013, 13:18:49

Назва: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 19 Березня 2013, 13:18:49
Доброго дня! Прошу допомоги у такому питанні: Районний селищний суд задовільний в повному обсязі позов тепломережі.   Подали апеляцію на рішення суду, як можна довести абсурдне рішення,в апеляційному суді якщо відсутні докази позивача. Тепломережа стребувала платити на пряму їй за теплову енергію- мешканця багатоквартирного будинку, балансоутримувач – селищний ЖЕК, споживач теплової енергії інший ЖЕК в місті, до якого ми не відносимось, але ним надана довідка з особового рахунку на мою адресу, вже на опалення, і на підставі цього єдиного «доказу» було прийнято рішення суду. Договорів немає. Рішення суду вже є в реєстрі, можу викласти його. Дуже вдячна буду любій пораді і підказці
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 19 Березня 2013, 13:32:32
Як на це реагувати???

"Відповідно ст.ст. 526, 530 ЦК України зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).
Згідно з ст.ст. 611 п.4, 615 ЦК в разі порушення зобов'язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема відшкодування збитків. Одностороння відмова від зобов'язання не звільняє винну сторону від відповідальності за порушення зобов'язання.
Пояснення відповідачки про те що жодного договору з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» вона не укладала, спростовується матеріалами справи, оскільки фактично послуги з теплопостачання їй надаються та відповідач не відмовлялась від них.
Враховуючі зазначені обставини та положення наведених норм, суд вважає позов обґрунтованим та таким, що підлягає повному задоволенню.
Згідно вимог ст.ст. 79,88 ЦПК України з відповідача на користь позивача підлягає стягненню сума судового збору у розмірі 214 грн.
Керуючись ст.ст. 10, 11, 60, 61, 79, 88, 212, 215, 214, ЦПК України, ст.ст.526, 611, 615 ЦК України, ЗУ, суд, -"

Повну версію рішення суду можна побачити -
 http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/29656129 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/29656129) 
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Юрій Васильович від 19 Березня 2013, 16:09:41
Автор: А.И.:
Цитувати
як можна довести абсурдне рішення,в апеляційному суді якщо відсутні докази позивача.
Зустрічне запитання: Як можна щось порадити, коли невідомі обставини справи, коли не опубліковано матеріали справи?

Рішення від 25 лютого. Сьогодні вже 19 березня. Ви вже апеляційну скаргу подали, чи Ви сподіваєтесь на подовження строку? Відповідачі ОСОБА_3 та ОСОБА_2  мають початком строку на оскарження наступний день з дня ОТРИМАННЯ рішення.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 19 Березня 2013, 20:19:21
Дякую, що відгукнулися.... Так апеляційну скаргу подано, спробую приєднати
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 19 Березня 2013, 20:38:57
Судом не з’ясовані правовідносини між:
1. - Відповідачами – найманець квартири ………,
2. - Балансоутримувачем будинку,  визначеним виконавцем житлово–комунальних послуг, що здійснює технічне обслуговування будинку -   КП «ЖЕК -1 сел. Ювілейне» (довідка надається)
3. - Позивачем – МКМ «Дніпропетровські міські теплові мережі» - виробник теплової енергії, та
4. - ЖЕК № 60 Індустріального р-ну м. Дніпропетровська – споживач теплової енергії, по якому надано виписку з особового рахунку по спірній адресі.  (територіально до нього не відноситься)
Договори між сторонами не укладались.

Тарифи на послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, надані позивачем були встановлені рішеннями виконавчого комітету Дніпропетровської міської ради, є чинними на території міста Дніпропетровська, і юридично нікчемними на  території селища Ювілейний Дніпропетровського р-ну, Дніпропетровської обл. згідно ст.144 Конституції України рішення органів місцевого самоврядування є обов’язковими до виконання на відповідній території.

це моя думка, а ось чи можу я її застосовувати в апеляційному суді, і чи буде в мене можливість доповнити Апеляційну скаргу? Зараз на стадії - "Подана Апеляційна скарга"   Які мої подальші дії?
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Валентина від 21 Березня 2013, 09:05:42
Доповнення до апеляційної скарги можна подати тільки у межах строку подачі апеляційної скарги.
Тому, готуйте грунтовні пояснення. Відповідно до ст 27 ЦПК подавати письмові пояснення заперечення на заперечення і міркування  учасників у справі є їх правом і приймаються судом безапеляційно, без обговорення сторонами. Можно подати за кілька днів до призначеного судового засідання. На жаль, далеко не всі колегії знайомляться з матеріалами справи, готуючись до судового засідання, але деякі все ж це роблять за день до засідання.
  Якщо у відкритті провадження зазначено дату надання заперечеь іншою стороною, після настання цієї дати є сенс ознайомитись з матеріалами справи (може будуть надані заперечення і Ви зможете адекватно відреагувати на нього).
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 21 Березня 2013, 11:04:30
Щире дякую Валентино за підказку. Все що я зараз роблю - вперше, і всю інформацію збираю тут на форумі, звичайно можу помилятися. Тому і важлива навіть крихітна підказочка….
Для мене  дуже важливо таке питання, я не подавала з Апеляційною скаргою розрахунок боргу в трирічні строки (я правильно розумію що розрахунок повинна була зробити я???  адже прошу суд застосувати його я) Пояснення до Апеляційної скарги вже готове, розрахунок боргу також є, чи можу я зараз подати це пояснення з розрахунком, до відкриття провадження  і якщо так, то знову подається до суду першої інстанції? Чи якась інша процедура? А якщо ні то як Апеляційний суд дізнається про суму боргу за останні 3 роки? Як мені виправити свою помилку? Читаючи наші рішення судів, я вже розумію, що більше ніж на зменьшення суми боргу, розраховувати нема сенсу, тому допоможіть мені не втратити цей єдиний шанс.

"є сенс ознайомитись з матеріалами справи" - заяву необхідно подавати до суду першої інстанції чи в Апеляційний суд??? Підкажіть яка процедура будьласка.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 21 Березня 2013, 11:33:50
Це мої пояснення до Ап. скарги, я розумію, що дуже багато "водички", якщо можете викиньте зайве будьласка.
 
"Відповідач у судовому засіданні, та письмово Клопотанням, просила суд застосувати строк позовної давності.  ст.ст. 257, 261, 267 ЦК України :

Судом не враховано що, строк позовної давності не може перериватися подією - зверненням МКП «Дніпропетровські теплові мережі»  із заявою про видачу судового наказу від 26.04.2010р. на сумму 6811,37 грн. за період  з 01.02.2003  по 01.03.2010 р. Позов на суму 8156,71 за період 01.10.2002. по 01.01.2012 р.       Різниця - суми, періоду, аргументації.

    Враховуючи те, що заборгованість, яку просить стягнути позивач утворилась за період з жовтня 2002 року по грудень 2011 року, а із заявою до суду про стягнення боргу підприємство звернулося лише у квітні 2012 року, пропустивши встановлену законом позовну давність з жовтня  2002 року по квітень 2009 року, не зазначивши поважних причин її пропуску та із заявою про поновлення пропущеної позовної давності не звернувшись, суд першої інстанції не врахував, що стягнення заборгованості обмежується трирічним строком і відповідач під час розгляду справи просили застосувати позовну давність і відмовити в задоволені позову, враховуючи, що оплачували лише поточні платежі, суми заборгованості не оплачували, заборгованість не визнавали, на що вказує сума в платіжці відповідно до періоду вказаного в платіжці , такі платіжки позивач не  має права  використати як доказ визнання та сплати боргу для подовження строку позовної давності. І зараховувати їх у інші періоди, крім зазначених місяців.
Виходячи з вище наведеного, у суду першої інстанції не було достатніх правових підстав для стягнення заборгованості за період з 01.10.2002 року по 01.04.2009 року, а тому сума заборгованості повинна розраховуватися тільки за три останні роки і складає 3323,73 грн. (розрахунок додається.)"
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Юрій Васильович від 21 Березня 2013, 16:46:29
Зауваження від Валентини слушні.
Звертаю Вашу увагу ще раз:
Цитувати
Зустрічне запитання: Як можна щось порадити, коли невідомі обставини справи, коли не опубліковано матеріали справи?
За таких умов поради можуть бути тільки загальні.

Автор: А.И.:
Цитувати
Судом не враховано що, строк позовної давності не може перериватися подією - зверненням МКП «Дніпропетровські теплові мережі»  із заявою про видачу судового наказу від 26.04.2010р.
З чого Ви це взяли?
Ось цитата з рішення суду
Цитувати
Відповідно до ст. 264 ЦК України позовна давність переривається у разі пред'явлення особою позову до одного із кількох боржників, а також, якщо предметом позову є лише частина вимоги, право на яку має позивач. Після переривання перебіг позовної давності починається заново.
Матеріалами даної цивільної справи підтверджено той факт, що за заявою КП хххххххххххххххххххххххххххххххххххх 24.12.2010 року видано судовий наказ про стягнення заборгованості за комунальні послуги з хххххххххххххххх у сумі 2887.28 гривень, зазначений судовий наказ скасовано за заявою ххххххххххххххххххххх ухвалою суду від 18.02.2011 року. Таким чином мало місце переривання перебігу строку позовної давності визначене ст. 264 ЦК України.
Тому суд вважає, що позов є законним та обґрунтованим і підлягає задоволенню у повному обсязі.

Автор: А.И.:
Цитувати
я не подавала з Апеляційною скаргою розрахунок боргу в трирічні строки (я правильно розумію що розрахунок повинна була зробити я???  адже прошу суд застосувати його я)
Не зобов'язані. Достатньо заявити що заявлені вимоги виходять за межі позовної давності. Це Позивач зобов'язаний подати доказ до свого розрахунку - витяг з особового рахунку споживача в якому зазначено помісячно : =борг на початок місяця= об'єм наданих послуг ( якщо рахує лічильник) = нараховано = сплачено= борг на кінець місяця= , а також повинен зазначити площу квартири (якщо без лічильника) та тариф за послугу.
Автор: А.И.:
Цитувати
чи можу я зараз подати це пояснення з розрахунком, до відкриття провадження  і якщо так, то знову подається до суду першої інстанції?
Це пояснення вже слід  подавати в апеляційний суд. Для цього  треба вже знати номер справи в ап.суді. Тобто потрібно щоб було  відкрите апеляційне провадження.
Автор: А.И.:
Цитувати
як Апеляційний суд дізнається про суму боргу за останні 3 роки?
Може витребувати у позиивача нормальний розрахунок ( з якого достатньо взяти кінцеву суму боргу і відняти від неї сумуборгу станом на кінець місяця,  який вже "випадає" зі строку позовної давності).
Але заборонити Вам надати свій розрахунок ніхто не вправі. Можете надати і прямо в судовому засіданні. Чи прийме його суд до уваги, залежить вже від суду.
Автор: А.И.:
Цитувати
"є сенс ознайомитись з матеріалами справи" - заяву необхідно подавати до суду першої інстанції чи в Апеляційний суд???
В апеляційний. Подасте  у канцелярію. Після того  як  суддя "завізує", Вам нададуть можливість у відведеному місці  знайомитись зі справою.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 21 Березня 2013, 17:54:23
Юрій Васильович,я мала на увазі що       "Докази і аргументації позовної заяви і заяви про видачу судового наказу повинні збігатися. (за обставинами справи,  аргументації).

Розбіжності мають місце,   відповідно до обставин можна прийти до висновку, що на позовну заяву позивача,  немає скасованого судового наказу і згідно (п. 2 ч. 2 ст. 122 ЦПК) виданий, але не виконаній і не скасований судовий наказ є підставою для відмови у відкритті позовного провадження між тими самим сторонами з того самого предмета"   і показала які розбіжності, на такій підставі чи можна застосувати таку точку зору в переривані строку позовної давності??? Чи вже категорично видалити???
 Підкажіть які ще матеріали справи потрібно викласти щоб отримати поради, крім тих, що вже викладені, Позовна заява Позивача повністю повторює рішення суду,  воно тут є, додається виписка з о/р, тарифи по місту, а не по селищній раді, ось і всі докази позивача, апеляцію та доповнення вже викладені?
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Юрій Васильович від 21 Березня 2013, 18:36:20
Різниця у періодах стосовно яких видано СН та заявлено позов - це одне. А "строк позовної давності не може перериватися подією - зверненням" - це зовсім інше.
 Стосовно розбіжностей у періодах,  то ми всі про це заявляємо ( формально начебто розбіжностей не повинно бути), але на практиці суди розглядають позови в яких період вимог збільшено на час "після вказаного в СН". У справі, цитату з якої я навів, період позовних вимог збільшували мабуть тричі ( СН "охватив" навіть не весь 2010 рік,  а рішення у позовному провадженні - аж до вересня 2012 року. Рішення залишене без змін ап.судом, у відкритті касаційного провадження відмовлено).
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 21 Березня 2013, 18:47:29
Дякую Юрію Васильовичу, зрозуміло, суди взагалі не на що не звертають уваги......
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Юрій Васильович від 21 Березня 2013, 19:15:03
Цитувати
тарифи по місту, а не по селищній раді,
Так Вам потрібно надати тариф "по селищній раді", якщо він є. А він міг бути до 31.12.2010р. ( правда він міг бути і однаковим ( бо ж один теплопостачальник) просто затвердженим для кожної території своїм ОМС).   А з 01.01.2011р. міг бути тариф не "по території", а "по підприємству теплопостачання" від НКРЕ.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Юрій Васильович від 21 Березня 2013, 19:46:08
Цитувати
Підкажіть які ще матеріали справи потрібно викласти щоб отримати поради, крім тих, що вже викладені,
Позовна заява з додатками, Ваші заперечення,
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 25 Березня 2013, 09:23:15
Юрій Васильович викладаю Позовну заяву з додатками, та мої заперечення з клопотаннями.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 25 Березня 2013, 09:28:09
Юрій Васильовиу, викладаю позовну заяву, та мої заперечення з клопотаннями.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 25 Березня 2013, 09:33:51
Продовження  по матеріалам справи.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 25 Березня 2013, 09:38:22
Копія платіжки про сплату держ мита є, та тарифи по місту.... це все. З мого боку ще були скарги до суду, залишені  без відповіді.
Хочу звернути Вашу увагу, що виписка з о/р надана по чужому ЖЕКу, що знаходиться в місті, територіально ми до нього не відносимось,  а наш ЖЄК,  - балансоутримувач, в селищі, виконує технічне обслуговування тепломереж будинку. Які повині бути докази позивача, що нас приєднали до міста???
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 25 Березня 2013, 12:18:01
Підкажіть будьласка.
Таке питання:  Позивач в позовній заяві всі поточні платежі зараховує в інші періоди 2002 -2005 роки і враховує їх як погашення боргу, на якій підставі він це робить, і які повині бути в нього докази, якщо борг не визнавався, договори відсутні. Які є контраргументи? На які закони можна посилатись?
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Юрій Васильович від 25 Березня 2013, 23:20:24
Цитувати
Які повині бути докази позивача, що нас приєднали до міста???
Підприємство може надавати послугу у різних населених пунктах. Але в кожному з них воно мало затверджувати тариф у місцевому ОМС ( до 2011р.) я Вам про тариф вказував.
Цитувати
Позивач в позовній заяві всі поточні платежі зараховує в інші періоди 2002 -2005 роки і враховує їх як погашення боргу,
Якщо у Вашій платіхці Вами зазначено за яким місяць Ви сплачуєте, такі дії є неправомірними. Але Ви не надали суду свої платіжки, свій розрахунок.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Юрій Васильович від 25 Березня 2013, 23:26:40
А от зі сплати 317грн. замість 316,40 можливо 0,60 зарахувати як с визнання і сплату частини боргу.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Юрій Васильович від 25 Березня 2013, 23:32:08
Не зрозуміло, а де ухвала про скасування СН чи провідмову у прийнятті заяви про видачу СН. Позовна заява від 2012р. - без СН вже не можна її приймати.
Ви ап.суду вже сами надаєте те, що позивач повинен був надавати ще в першу інстанцію.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Юрій Васильович від 25 Березня 2013, 23:39:28
Позовна заява не має печатки підприємства МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі». Стоїть печатка служби збуту  :o На якій підставі заява прийнята до розгляду?  >:(
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Юрій Васильович від 25 Березня 2013, 23:46:11
Доречі в переліку додатків тарифи є.  А Ви матеріали справи дивилися, чи задовільнилися тим, що Вам надали? Що там за довіреність? Підпис же не директора.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Юрій Васильович від 25 Березня 2013, 23:49:08
Цитувати
2. Клопотання про доручення доказів та документів
І що Ви там дорлучили? Щось я в запереченнях ніяких посилань на Ваші докази не побачив.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Юрій Васильович від 26 Березня 2013, 00:19:40
Цитувати
Хочу звернути Вашу увагу, що виписка з о/р надана по чужому ЖЕКу, що знаходиться в місті, територіально ми до нього не відносимось,  а наш ЖЄК,  - балансоутримувач, в селищі,
До Вас не ЖЕК позивається, а тепломережа. А Ви з'ясовували в своєму ОМС - хто у Вашому селищі визначений виконавцем послуги з ЦО та ГВП?
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 26 Березня 2013, 08:57:46
Так, ухвала про скасування судового наказу є (викладую), а також всі платіжки я подавала до суду ще разом із запереченням до Судового Наказу. Щодо сплат круглих сум, то термінали копійки не беруть, виявляється самі себе покарали. Затверджених тарифів місцевим самоврядуванням позивач не надавав. Довіреність викладаю. Так, я розумію, що допустила помилки, я вперше захищаю свої права в суді, і все ж таки які є контраргументи, що можна врахувати з такого стану справ? Чи може суд взяти до уваги офіційний статус малозабезпеченої сім"ї, довідки про надання державної соціальної допомоги є, першочергові обов"язки матері, - це утримання неповнолітніх дітей, а вже потім все інше.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 27 Березня 2013, 09:58:12
Дізналась, що позивач  є балансоутримувачем зовнішніх мереж теплопостачання, а от за послуги з ЦО нічого не відомо, ані Уставу, ані доказів.
Питання: - Чому і Позивач (в позовній заяві) і Суд (в рішені суду) не керуються ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" адже в ньому добре врегульовані взаємовідносини в цій сфері? А вони вдають, що його і не існує. Може, тому, що позивач надає теплову енергію, а виписка з о/р на послуги з ЦО? Що я пропустила?
 
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Юрій Васильович від 27 Березня 2013, 14:24:47
Цитувати
Так, ухвала про скасування судового наказу є
Я розумію, що є. Я не розумію чому про неї кі в позовній заяві "ні гу-гу", ні в рішенні суду. Проте це зараз вже не є важливим.
Цитувати
всі платіжки я подавала до суду ще разом із запереченням до Судового Наказу.
СН, це одна судова справа. Позовне провадження, це зовсім інша судова справа. Все, що подано для видачі та скасування СН,  вже "пішло" в архів. В позовному провадженні все потрібно подавати ще раз. Позивач подав, Ви ні ( принаймні подали не все). Щоб апеляційний суд урахував строк позовної давності, потрібно надати йому копії платіжок. Щоб суд переконався, що то були поточні платежі, а не погашення боргу. Тільки у клопотанні про долучення доказів (платіжок) потрібно вказати поважну причину, через яку Ви не надали ці докази суду першої інстанції.
Цитувати
Довіреність викладаю.
Я не дарма питав, чи Ви справу дивилися? Це що за довіреність? Та, що в позовній заяві зазначена? Чи це теж ще від СН залишилась?
Ця довіреність на ведення справи дана юрисконсульту Івановій Т.М. Підписана директором В.Л. Шеремет. А позовна заява підписана підписана  заступником директора В.М. Яремака. В додатках зазначена довіреність на право підпису позовної заяви. Питання: То де вона? І на чіє ім'я? Якщо в справі відсутня довіреність на Яремаку, або копія Уставу, в якому зазначено право заступника директора підписувати позовні заяви (якщо то виконувач обов'язків директора, то теж нема доказу його повноважень), то слід вимагати скасування рішення суду першої інстанції та повернення позовної заяви позивачу на підставі п. 3 ч. 3 ст. 121 ЦПК У:
Цитувати
3) заяву  від  імені  позивача  подано  особою,  яка  не  має повноважень на ведення справи;

Якщо Ви зайдете на сторіну Державне підприємство Інформаційно-ресурсний центр ( http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html (http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html)  ) то за кодом підприємства 32082770 взнаєте, що директор ШЕРЕМЕТ ВОЛОДИМИР ЛАВРЕНТІЙОВИЧ (ДІЄ ВІДПОВІДНО ДО СТАТУТУ) є єдиним уповноваженим представляти юридичну особу (всі інші тільки на підставі довіреності), Номер та дата останньої виписки   ААБ 947655 15.09.2011 , тобто Шеремет як мінімум керує з 09.2011р., а позов подавався вже в 2012 році.
Інша підстава для повернення позовної заяви це відсутність печатки юр.особи від імені якої подано позов. На позовній заяві складеній від імені юр.особи ( що засвідчує кутовий штамп юр.особи) стоїть печатка не самої юр.особи, а її структурного підрозділу, що є порушенням ДСТУ 4163-2003 ( п. 3.26 Методичних рекомендацій щодо застосування ДСТУ 4163–2003 “Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлювання документів” та реквізиту 26 Додатку 1 Перелік реквізитів організаційно-розпорядчих документів). Відповідно до ч. 4 ст. 119 ЦПК У:
Цитувати
4. Позовна   заява   повинна   відповідати   іншим   вимогам, встановленим законом.
Тому то слід вимагати скасування рішення суду першої інстанції та повернення позовної заяви позивачу на підставі п.п. 2 та 3 ч. 3 ст. 121 ЦПК У:
Цитувати
2) заяву подано недієздатною особою;
     3) заяву  від  імені  позивача  подано  особою,  яка  не  має повноважень на ведення справи;

Цитувати
Чи може суд взяти до уваги офіційний статус малозабезпеченої сім"ї, довідки про надання державної соціальної допомоги є,
А чому Ви не оформили субсидію?
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Юрій Васильович від 27 Березня 2013, 20:27:13
Дізналась, що позивач  є балансоутримувачем зовнішніх мереж теплопостачання, а от за послуги з ЦО нічого не відомо, ані Уставу, ані доказів.
Питання: - Чому і Позивач (в позовній заяві) і Суд (в рішені суду) не керуються ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" адже в ньому добре врегульовані взаємовідносини в цій сфері? А вони вдають, що його і не існує. Може, тому, що позивач надає теплову енергію, а виписка з о/р на послуги з ЦО? Що я пропустила?
Питання риторичне.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 01 Квітня 2013, 09:48:44
Дуже вдячна Юрію Васильовичу за всі підказки, вже є поле для роботи над поясненням, буду все редагувати. Сьогодні отримала судову повістку з Апеляційного судку (три повістки, на дітей окремо в кожному конверті) а ось зазначені в додатку «апеляційна скарга в 4 адр.» - повністю відсутні.
Час в мене є до 09.04.2013., треба вибрати головне. Що до субсидії, також можна відкривати тему, свої заморочки районного масштабу, (готова розповісти). 
І ще одне Питання на яке не можу знайти відповіді - "Підприємства монополісти не мають права позиватись до суду без письмово узгодженого договору." Чи є цьому законні підстави?
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 01 Квітня 2013, 19:45:15
Юрію Васильовичу, дайте пораду, технічне питання: - Апеляційний суд запрошує всіх трьох учасників. Судом першої інстанції вони (двоє дітей) не сповіщались, до суду не запрошувались, рішення прийнято без їх відома. З"явитися до суду, через навчання,  не можуть. Який документ має бути з їх сторони, чи то довіреність на моє ім"я, чи то заява, про розгляд без їх присутності? Як правильно в такій ситуації діяти? Може на форумі вже є така тема, підкажіть?
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Юрій Васильович від 02 Квітня 2013, 15:48:21
Цитувати
а ось зазначені в додатку «апеляційна скарга в 4 адр.» - повністю відсутні.
Тотільки на одну, четверту, адресу (в 4 адр.). Вам навіщо? У Вас є оригінал, то ж скарга Ваша.
Цитувати
Який документ має бути з їх сторони, чи то довіреність на моє ім"я, чи то заява, про розгляд без їх присутності?
Ви самі й відповіли. Або довіреність, або заяви ( від кожного) про розгляд без їх присутності. Або зовсім нічого, якщо є відомості що вони повідомлені, то розглянуть без них.
Цитувати
Стаття 305. Наслідки неявки в судове засідання осіб,  які беруть участь у справі

     1. Апеляційний  суд  відкладає розгляд справи в разі неявки у судове засідання особи,  яка бере участь у справі, щодо якої немає відомостей   про   вручення   їй   судової  повістки,  або  за  її клопотанням,  коли повідомлені нею  причини  неявки  буде  визнано судом поважними.

     2. Неявка сторін або інших осіб,  які беруть участь у справі, належним чином повідомлених про час і місце  розгляду  справи,  не перешкоджає розглядові справи.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 11 Квітня 2013, 15:40:16
Хочу подякувати всіх не байдужих, хто намагався дати мені поради, особливо Юрію Васильовичу.
Сьогодні відбулося рішення Апеляційного суду. Яке ще раз мені довело, що ми ніхто і ні що ….. Все залишено без змін.  Зі справою я ознайомлювалась, і доповнення всі що рекомендували форумчани вчасно надала. Ані відсутність печатки, не та довіреність, строк позовної давності, постанови ВСУ, порушення норм процесуального права, та багато іншого….. не береться до уваги, ти винен тільки тому що живеш….
Один з суддів апеляційного суду,  був саме той, що виносив саме це моє  рішення про видачу судового наказу з тепломережами, тільки в суді першої інстанції, зараз він вже в апеляційному суді, і бачив в справі свій С.Н. за його підписом,  а рішення суду яке я просила скасувати, виніс вже його приємник товариш. Жодного шансу при такому розкладу судів в мене  НЕ БУЛО…..

Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Перо від 11 Квітня 2013, 22:21:18
Якщо відчуваєте за собою правоту, слід оскаржувати до ВССУ. Після чого звертатися до ЄСПЛ.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 15 Травня 2013, 08:10:08
Шановні форумчани, потрібна добра порада.
Підкажіть подальші мої дії, по яким законам я маю захищати свої права.

Рішення Апеляційного суду відбулося 11.04.2013 р. яким суддя залишило суму позову позивача, змінивши тільки солідарність відносно неповнолітніх дітей. Резолютивна частина зачитана дуже швидко і не зрозуміло. АЛЕ, це рішення (в резолютивній частині)  не видано мені на руки НЕГАЙНО  ч.2 ст.222.  ВІДМОВЛЕНО секретарем  судді Безверхим О.О. – ЗА ТЕХНІЧНИМИ ОБСТАВИНАМИ. Заява на видачу копії рішення суду зареєстрована та здано в цей  же день. До сьогоднішнього дня відповідь канцелярії – суддя Красвітна ще не підготовила рішення,  - ЧЕКАЙТЕ, телефонуйте в кінці неділі.
1. Що робити з оскарження протягом місяця?
2. Чи набирає таке рішення свою силу?
3.  Щоб ВЫ робили в такій ситуації?


Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Перо від 15 Травня 2013, 12:54:04
1. Що робити з оскарження протягом місяця?
2. Чи набирає таке рішення свою силу?
3.  Щоб ВЫ робили в такій ситуації?

1. По ЦПК строк на касаційне оскарження 20 днів. Якщо не вкладаєтесь у строки -слід до ВССУ подавати клопотання про поновлення строку на касаційне оскарження, в якому зазначити дату реального отримання судового рішення апеляційної інстанції, а також копії заяв до цього суду з вимогами видати його копію (як доказ намагання своєчасно його отримати) або поштового конверту, в якому його було відправлено. Заяви про видачу слід подавати відразу після судового засідання через канцелярію, а далі на 6-ий день (якщо не було отримано судового рішення апеляційної інстанції). Оскільки буває, що рішення/ухвали не видаються місяцями.
2. Рішення суду набирає законної сили після ухвали/рішення суду апеляційної інстанції (якщо подавалася апеляційна скарга). Див. ст. ст. 223, 319 ЦПК.
3. Див. п. 1.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Alina від 15 Травня 2013, 19:31:14
Якщо відчуваєте за собою правоту, слід оскаржувати до ВССУ. Після чого звертатися до ЄСПЛ.

А чому зразу до ЄСПЛ, а не потрібно до ВС України??
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: А.И. від 16 Травня 2013, 11:47:35
Дякую Перо, все зрозуміло.
Назва: Re: Суд з МКП «Дніпропетровські міські теплові мережі» ( дописувачки А.И.)
Відправлено: Перо від 16 Травня 2013, 21:07:13
А чому зразу до ЄСПЛ, а не потрібно до ВС України??

Одне іншому не заважає. ВСУ не є касаційною інстанцією.