'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Форум => Новини => Тема розпочата: Перо від 25 Лютого 2015, 20:50:28

Назва: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 25 Лютого 2015, 20:50:28
Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий до того, как украинцы начнут получать платежки с обновленными тарифами

Цитувати
Министерство социальной политики прогнозирует начало работы новой системы предоставления жилищных субсидий до середины мая. Новые льготы на оплату ЖКХ будут зависеть исключительно от дохода семьи.

Министерство социальной политики считает, что новая система субсидий заработает к маю, когда начнут приходить платежки с повышенными тарифами на газ и отопление. Об этом журналистам в Кабмине заявил министр Павел Розенко, передает Цензор.НЕТ со ссылкой на lb.ua.

"Новые чеки на жилищно-коммунальные услуги люди получат до 10 мая. К этому времени система субсидий, я надеюсь, заработает в полном объеме", - сказал он. По его словам, главная проблема - это научить оформлять эти субсидии чиновников на местах.

Читайте также на "Цензор.НЕТ": В Украине 17 млн человек ежегодно получают более 200 млрд грн соцвыплат, - Розенко

По его словам, решение о введении усовершенствованной системы предоставления жилищных субсидий будет принято правительством до 28 февраля.

В частности новая система предоставления субсидий имеет своей целью предоставление равных условий гражданам для получения жилищных субсидий, а также облегчает саму процедуру.

Минсоцполитики намерено ввести возможность автоматического продления субсидий на основе данных о материальном положении граждан, исходя из декларируемых ими доходов и данных, которые предоставляются Пенсионным фондом.

По его словам, на субсидии смогут претендовать все семьи без исключения. "Будет один критерий - доход семьи, всё. На каждый доход вам рассчитают, сколько вы должны заплатить жилищно-коммунальных услуг", - добавил Розенко.

Раньше министр говорил, что оформление субсидий будет происходить по почте.

Читайте также на "Цензор.НЕТ": Цена газа для населения вырастет до 3,6 тыс. грн за тысячу кубов: при превышении лимита придется платить по 7,1 тыс. грн

Ранее сообщалось, что с 1 марта в Украине должны повысить тарифы на электроэнергию для населения, с 1 апреля - на газ и отопление.

Напомним, сегодня Кабмин утвердил бюджет Пенсионного фонда на 2015 год. Источник: [url]http://censor.net.ua/n326247[/url] ([url]http://censor.net.ua/n326247[/url])

Источник: http://censor.net.ua/n326247 (http://censor.net.ua/n326247)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 01 Березня 2015, 00:22:34
Яценюк: На субсидії виділять додаткові 12,5 мільярдів

Цитувати
Нова система надання субсидій для оплати комунальних послуг базуватиметься на довірі між громадянами та державою.

Про це заявив глава Мінсоцполітики Павло Розенко, представляючи нову систему на засіданні уряду  28 лютого.

За його словами, громадяни будуть отримувати поштою  невеличку анкету з 15 запитань та форму податкової декларації, після заповнення яких мають надіслати ці документи до соцслужб.

У свою чергу соцслужби автоматично починають нараховувати громадянам субсидії і лише після цього починають перевірку правдивості наданої інформації.

У разі, якщо надана інформація буде неправдивою, на громадянина очікують штрафні санкції.

За словами Розенка, нова система надання субсидій для населення запрацює до 1 травня поточного року.

"Перші платіжки людям будуть надходити з 10 по 15 травня. Тобто, до того моменту у нас система повинна запрацювати", - заявив міністр. За його словами, до 15 квітня усі домогосподарства отримають бланки заяв і декларацій.

"Сама система запрацює до 1 травня", - заявив глава Мінсоцполітики.

У свою чергу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що у змінах до Держбюджету-2015, який планується проголосувати наступного тижня, уряд додатково виділяє на покриття субсидій 12,5 млрд  гривень.

"24 мільярди загалом є у бюджеті, 12,5 ми додаємо зараз при внесенні змін, якщо треба буде  більше – знайдемо більше", - додав він.

"Вам нікуди не треба йти, ви повинні самі заповнити дуже просту  форму і  в нас повинна бути довіра один до одного", - заявив Яценюк.

"Тут (в анкеті) написано, що людина несе відповідальність за правдивість даних. Тобто ми дуже просимо усіх, щоб це був чесний підхід, де той, хто повинен отримати субсидію, її швидко отримав, а той, хто не має права на субсидію, щоб не забирав в інших це право", - зазначив Яценюк.

"Тобто наша філософія базується на трьох аспектах -   спрощена система, безконтактність і довіра", - додав глава уряду.

Українська правда

http://www.pravda.com.ua/news/2015/02/28/7060038/ (http://www.pravda.com.ua/news/2015/02/28/7060038/)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Юрій Васильович від 20 Березня 2015, 12:57:53
 На сайті КМУ
Цитувати
Кабінет Міністрів України
Постанова  від 28.02.2015  № 106
Індекс: 21
Про удосконалення порядку надання житлових субсидій
текст у вкладенні
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Олександр_2015 від 20 Березня 2015, 17:26:09
Питання по постанові Кабінету Міністрів України
від 28 лютого 2015 р. № 106:

1)
Цитувати
7) у пункті 7:
абзац перший після слів “житловому приміщенні (будинку) осіб” доповнити словами “(осіб, які фактично проживають)”;
- якщо людина зареєстрована, але не проживає - її буде враховано при розрахунку субсидії?
З "ЗАЯВИ про призначення житлової субсидії" та "ДЕКЛАРАЦІЇ про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії" я вбачаю, що ТАК, таку людину буде враховано (фраза у дужках "(осіб, які фактично проживають)" - відноситься тільки до арендарів).
Чи я помиляюсь?

2) А як розуміти це:
Цитувати
абзаци другий і третій пункту 7 викласти у такій редакції:
“Кількість зазначених осіб та їх соціальний статус визначається на початок місяця, в якому надійшло звернення за призначенням субсидії, а у разі повторного призначення субсидії на наступний період — на початок місяця, з якого призначається субсидія.
У разі коли обсяг споживання води, газу, електроенергії вимірюється індивідуальними засобами обліку, субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, які фактично в ньому проживають, на підставі рішень районних, районних у містах Києві і Севастополі держадміністрацій та виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх створення) рад або утворених ними комісій та актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї. Під час прийняття рішень у таких випадках враховується наявність документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих, зокрема, довідок, що підтверджують місце перебування особи в іншій адміністративно-територіальній одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання, довідок про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні (будинку).”;
? Якщо перелічених довідок не існує в природі, а людина зареєструвалась у приміщенні перед подачою "заяви про призначення житлової субсидії" та "декларації про доходи і витрати", а перед цим вона не проживала у приміщенні (і про це ЖЕД-ом було складено !"акт непроживання№), то таку людину будуть враховувати при призначенні субсидії?

3) Фраза "без урахування податку з доходів фізичних осіб" означає "без вирахувань податків"?

4) Якщо людина у попередньому календарному році сдавала на 1 тиждень комнату у оренду, але взяла за це плату виключно у розмірі відповідної долі суми сплати за ЖКП (тобто арендодавець не отримував додаткового прибутку, бо плата орендаря тільки компенсувала його середню долю  витрат на ЖКП: конкретно - 40 грн. у 2014 році). Податок (6 грн) при цьому не було сплачено, але цей договір оренди було зафіксовано у адміністративному суді як доказ у справі по тарифам. Чи треба ці 40 грн вважати за дохід і вказувати у декларації? Якщо не вказувати, чи може це стати у майбутньому підставою для скасування призначеної субсидії?
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Юрій Васильович від 20 Березня 2015, 20:53:35
Постанова вже на сайті ВР http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/106-2015-п (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/106-2015-п)
Але в  П О С Т А Н О В А   від 21 жовтня 1995 р. N 848 зміни ще не враховані.
Почекайте трохи. Співставляти два текста нема бажання.
І не потрібно дублювати питання, будь ласка.
Назва: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: nemo від 28 Березня 2015, 18:48:25
Цитувати
Вообще у меня складывается впечатление, что все это направлено на выявление сведений о гражданах. Сначала напугать тарифами, потом дать возможность «сэкономить легко и без усилий», и, вуаля, масса любопытных данных в вашем распоряжении. Если вспомнить задекларированные «напрямки» нашего правительства, то путем сбора подобной информации легко наполнить реестры/кадастры, обязать людей ежегодно подавать декларацию о доходах и выйти-таки к косвенным методам определения доходов по расходам и декларированию расходов...

Детально изучив нормативно-правовые акты по новым субсидиям, юрист Аля Гайсинская рассказывает о подводных камнях, которые легко не заметить. (http://evroua.com/lyubopytnaya-pravda-o-subsidiyah/)
 
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Helen від 28 Березня 2015, 19:21:59
эти "камни" и все возможные для меня негативные последствия (т.е. ответственность за указанную мною в заяве и декларации информацию) при получении субсидии я просчитала ещё ДО их заполнения . Поэтому, рекомендую всем хорошо подумать как и что в них указывать...
 на сегодняшний день в этой теме для меня остались только 2-а не решённых момента (которые  пока не актуальны) :
- это вопрос в отношении зарегистрированных в моей квартире лиц, которые не являются членами моей семьи и у нас раздельные бюджеты (доход которых может быть мне просто достоверно не известен)...
- и вопрос материальной ответственности в этих отношениях (замечу в двойном размере?!!!!) только одной стороны  - нашей.
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Юрій Васильович від 29 Березня 2015, 01:38:11
Гайсинська:
Цитувати
2) субсидия покрывает только оплаты за газ, воду, электроэнергию и квартплату в РАМКАХ установленных государством СОЦИАЛЬНЫХ НОРМАТИВОВ!
Не тільки:
Цитувати
1. Це Положення визначає умови призначення та порядок надання громадянам   щомісячної   адресної   безготівкової   субсидії  для
відшкодування  витрат  на  оплату  користування  житлом  або  його утримання  та комунальних послуг (водо-,  тепло-,  газопостачання, водовідведення,  електроенергія,  вивезення побутового  сміття  та рідких  нечистот),  а  також  один раз на рік субсидії готівкою на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.  {  Абзац  перший  пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1763 ( 1763-2001-п ) від 27.12.2001 }

Гайсинська:
Цитувати
Понятно, что всех не проверят, но если семья указала несколько квартир, приличный автомобиль,
Якщо Ви їх придбали протягом 12 місяців перед зверненням , то це очевидно більш ніж 50000грн. і подавати заяву на субсидію нема сенсу. 
Якщо раніш, то вказувати їх в декларації не вимагається. Вказуєтьсяя лише одне житло, стосовно якого Ви просите оформити надання субсидії.  Декларація значно скорочена.
Гайсинська:
Цитувати
Пробуйте, но помните, что в случае изменения ваших доходов (подняли ЗП, по счету ФОП прошла сумма больше, чем обычно) и/или вы продали эту квартиру/купили другую, купили машину, взяли кредит, получили наследство, прописали/выписали из квартиры человека, купили (товар, услугу) дороже 50К гривен (+\-1 600 долларов) — надо в течение месяца уведомить об этом собес.

Цитувати
Громадянин,  якому призначено субсидію, зобов'язаний протягом місяця  поінформувати  структурні  підрозділи з питань соціального захисту  населення  про  зміни у складі зареєстрованих у житловому приміщенні  (будинку) осіб (орендарі  -  про  осіб, які фактично проживають), їх соціального статусу, зміни у переліку отримуваних житлово-комунальних    послуг,   умов   їх   надання,   виконавців житлово-комунальних послуг, про купівлю товарів або оплату послуг, передбачених підпунктом 5 пункту 5 цього Положення, шляхом подання відповідних  документів.  {  Абзац  шостий  пункту  14  в редакції Постанови КМ N 106 ( 106-2015-п ) від 28.02.2015 }
Де там зарплата, кредит, спадщина?   Пані Аля мабуть не ту редакцію постанови читала?   Нову  зарплату, більшу чи меньшу рахуватимуть під час перепризначення субсидії на новий період.
Гайсинська:
Цитувати
Вообще у меня складывается впечатление
А в мене враження, що як і 20 років тому йде залякування громадян. Щоб не звертались...
Кабінет Міністрів України; Постанова від 21.10.1995 № 848 в редакції, що набере чинності з 01.05.2015р. :
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/848-95-%D0%BF/ed20150501 (http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/848-95-%D0%BF/ed20150501)

Як розрахувати розмір обов'язкового платежу  http://www.olevsk-vlada.gov.ua/images/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8F%D0%B4%D0%BE%D0%BA%20%D1%81%D1%83%D0%B1%D1%81%D0%B8%D0%B4ii%20%D1%82%D0%B0%20%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8%20%281%29.pdf (http://www.olevsk-vlada.gov.ua/images/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8F%D0%B4%D0%BE%D0%BA%20%D1%81%D1%83%D0%B1%D1%81%D0%B8%D0%B4ii%20%D1%82%D0%B0%20%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8%20%281%29.pdf)   Тільки прожитковий мінімум для розрахунку потрібно брати за 2015р.

Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Юрій Васильович від 29 Березня 2015, 02:02:44
Автор: Олександр_2015
Цитувати
3) Фраза "без урахування податку з доходів фізичних осіб" означає "без вирахувань податків"?
Доходом є нарахована сума з/п ( а  не та, що виплачена після відрахування податку з доходів фізичних). Тобто сплачений податок у доход враховується. Фраза "без урахування податку з доходів фізичних осіб" означає, що для призначення субсидії буде братись сума, що залишилась після відрахування податку з доходів фізичних осіб.
Про інші види відрахувань із з/п забули...
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 10 Квітня 2015, 12:43:28
Получить субсидии по новому упрощенному порядку киевляне смогут уже с 1 мая

Цитувати
Получить субсидии по новому упрощенному порядку киевляне смогут уже с 1 мая

Вместе с платежами на оплату жилищно-коммунальных услуг киевляне начнут получать бланки заявлений и деклараций для получения субсидий. С 1 мая вступает в силу новый упрощенный порядок предоставления субсидий, отменяющий ряд ограничений по субсидированию.

Об этом KV стало известно из сообщения пресс-службы КГГА

«Городская власть реализует упрощенный механизм назначения субсидий киевским семьям. Это крайне необходимо в условиях резкого повышения тарифов. Отменен ряд требований к людям, которые облегчают процедуру получения субсидий. Каждая семья будет проинформирована о возможности получать государственную помощь, однако получить ее смогут только те, кто нуждается. В каждый почтовый ящик будут разосланы бланки заявлений, деклараций и инструкций по их заполнению. Однако следует понимать, что механизм вступает в силу с 1 мая, поэтому до сих пор людям будет начисляться пособие по старым порядком», - рассказал заместитель главы КГГА Петр Пантелеев.

Он также отметил, что изготовление и доставка материалов жителям осуществлена ​​за счет организаций, которые предоставляют жилищные и коммунальные услуги.

Если по разным причинам человек не получил указанные материалы, то бланки документов можно загрузить с сайта городской власти в разделе «Получение жилищных субсидий». Кроме того, детали киевляне могут узнать по телефону городского контакт-центр 1551.

Для справки:

С 1 мая 2015 упрощен порядок предоставления субсидий населению (постановление КМУ от 28.02.2015 № 106 «О совершенствовании порядка предоставления жилищных субсидий»).

Введены следующие положения:

- назначение субсидии будет происходить на основании лишь двух документов: заявления и декларации (отменяется необходимость предоставления справок о доходах, в том числе и работающих лиц);

- вводится субсидия на 12 месяцев, а не на отопительный период, как раньше;

- отменяется необходимость повторного обращения для получения субсидии в случае отсутствия изменений, то есть автоматическое продление;

- все другие сведения, необходимые для назначения жилищных субсидий (об обеспеченности граждан жилой площадью и коммунальными услугами) предоставляют организации, которые предоставляют эти услуги, по запросу органов социальной защиты населения;

- если предоставленные данные неполные или содержат недостоверные сведения о доходах и расходах зарегистрированных в жилом помещении / доме, таким лицам может быть отказано в назначении субсидии или прекращено ее предоставление. В таком случае заявитель обязуется вернуть излишне перечисленную (выплаченную) сумму субсидии в двойном размере.

КиевVласть
Кристина Шевченко

http://www.kievvlast.com.ua/news/poluchit_subsidii_po_novomu_uproshhennomu_porjadku_kievljane_smogut_uzhe_s_1_maja24784.html (http://www.kievvlast.com.ua/news/poluchit_subsidii_po_novomu_uproshhennomu_porjadku_kievljane_smogut_uzhe_s_1_maja24784.html)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 30 Червня 2015, 16:46:38
Яценюк заявил об упрощении декларации, заполняемой для начисления субсидий

Цитувати
Из декларации для начисления субсидий по тарифам ЖКХ изъяли графу о суммах доходов.

Об этом KV стало известно из заявления премьер-министра Арсения Яценюка в программе "10 минут с премьер-министром", вышедшей в эфир в воскресенье, информирует агентство "Интерфакс-Украина".

"Мы приняли несколько решений. Первое: изъять из декларации суммы доходов", - заявил премьер.

А.Яценюк также подчеркнул, что никаких штрафов за неверно заполненную декларацию не будет. "Мы не будем штрафовать бедных людей, которые, возможно, арифметически ошиблись, но каждый имеет право на ошибку", - отметил премьер.

Кроме того, по данным агентства, он заявил о расширении полномочий органов местной власти для того, чтобы "какие-либо спорные вопросы, которые касаются начисления субсидий, немедленно решались комиссиями на местном уровне".

http://www.kievvlast.com.ua/news/jacenjuk_zajavil_ob_uproshhenii_deklaracii_zapolnjaemoj_dlja_nachislenija_subsidij27730.html (http://www.kievvlast.com.ua/news/jacenjuk_zajavil_ob_uproshhenii_deklaracii_zapolnjaemoj_dlja_nachislenija_subsidij27730.html)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 06 Листопада 2015, 21:00:32
За якими нормами надаватимуть субсидії на ЖКГ?
http://zib.com.ua/ua/119587-za_yakimi_normami_nadavatimut_subsidii_na_zhkg-_zmini.html (http://zib.com.ua/ua/119587-za_yakimi_normami_nadavatimut_subsidii_na_zhkg-_zmini.html)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 06 Лютого 2016, 13:12:00
Афера на 35 мільярдів. Що не так із системою житлових субсидій
http://www.epravda.com.ua/publications/2016/02/5/579993/ (http://www.epravda.com.ua/publications/2016/02/5/579993/)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 02 Березня 2016, 17:16:39
В Минсоцполитики объяснили, как можно обжаловать решение органа социальной защиты о неназначении или прекращении жилищной субсидии
http://censor.net.ua/news/377265/v_minsotspolitiki_obyasnili_kak_mojno_objalovat_reshenie_organa_sotsialnoyi_zaschity_o_nenaznachenii (http://censor.net.ua/news/377265/v_minsotspolitiki_obyasnili_kak_mojno_objalovat_reshenie_organa_sotsialnoyi_zaschity_o_nenaznachenii)
Назва: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: nemo від 03 Березня 2016, 18:36:27
Цитувати
Кабмин постановлением от 18 февраля 2016 года № 136 ([url]http://www.kmu.gov.ua/control/ru/cardnpd?docid=248870878[/url]) утвердил Порядок осуществления верификации и мониторинга достоверности информации, поданной физическими лицами для начисления и получения социальных выплат, льгот, субсидий, пенсий, зарплаты, других выплат, которые осуществляются за счет средств государственного и местных бюджетов, средств Пенсионного фонда, фондов соцстраха.
С целью осуществления верификации и мониторинга на запрос Минфина распорядители бюджетных средств, Нацбанк, Пенсионный фонд, фонды соцстраха, предприятия, учреждения и организации, банки и другие финансовые учреждения независимо от формы собственности подают информацию, в том числе персональные данные, открытые счета (текущие, кредитные, депозитные и т. п), операции, остаток средств на счетах.

Утвержден порядок проверки информации, поданной для начисления соцвыплат (http://jurliga.ligazakon.ua/news/2016/3/3/142238.htm)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 27 Квітня 2016, 17:51:02
У Мінсоцполітики кажуть, що грошей на субсидії може не вистачити

Цитувати
Після підвищення тарифів на газ та, відповідно, послуг з теплопостачання кількість заявників на отримання субсидій може зрости на 50% - у цьому випадку 35 млрд грн, виділених цьогоріч, може не вистачити.

Про це під час круглого столу у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України сказав директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, повідомляє "Укрінформ".

"35 млрд грн на виплату субсидій може не вистачити. Якщо не зростають доходи населення, то таке населення не зможе оплачувати житлово-комунальні послуги. Прямої залежності немає, але кількість субсидіантів після підняття ціни на газ може зрости на 50%", - сказав він.

Він нагадав, що у минулому опалювальному сезоні субсидії отримували 5,5 млн домогосподарств.

"За результатами опалювального періоду можемо констатувати, що була організована досить налагоджена робота щодо призначення житлових субсидій. Субсидії отримували майже 36% споживачів", - сказав Музиченко.

Він наголосив, що для тих, хто вже раніше подавав заявку, субсидії мають бути перепризначені в автоматичному режимі, без звернень громадян.

Як повідомлялося, ціна на газ для ТКЕ з 1 травня виросте до 6879 грн за 1 тис. кубометрів.

Оскільки ціна на газ становить 76% у структурі тарифів на теплопостачання, з нового опалювального сезону ціна на опалення зросте вдвічі.

http://www.epravda.com.ua/news/2016/04/27/590885/ (http://www.epravda.com.ua/news/2016/04/27/590885/)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 27 Квітня 2016, 17:52:33
Україна за рік витратила 153 мільярди на "енергетичні" субсидії

Цитувати
Україна в 2015 році витратила 153 млрд гривень на так звані енергетичні субсидії, з яких лише 25 млрд гривень були спрямовані на субсидування населення.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко після засідання уряду в середу, передає УНІАН.

"Ми витратили 153 млрд гривень на енергетичні субсидії, і тільки 25 млрд гривень - це субсидії домогосподарствам", - сказав він.

За словами Зубка, основний обсяг субсидій було спрямовано теплогенеруючим підприємствам, та їх використання складно проконтролювати.

При цьому з 25 млрд гривень, спрямованих на потреби населення, в 2015 році було використано лише 18 млрд гривень.

Як повідомлялося, за словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, половина вартості газу, який видобувається на території України, буде спрямовуватися до державного бюджету і використовуватися для фінансування субсидій.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, обсяг субсидій населенню з оплати житлово-комунальних послуг в 2016 році становитиме 40,2 млрд гривень.

Україна за роки незалежності витратила 50 млрд доларів на компенсацію різниці між ринковою ціною на газ та ціною його фактичної реалізації як населенню, так і підприємствам.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні в середу встановив єдину ціну на газ для населення та промисловості - 6,879 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

Як відомо, меморандум з МВФ передбачає підняття з 1 квітня 2016 року ціни на газ для населення в рамках соціальної норми 1 200 куб. м в опалювальний сезон до рівня 75% від імпортного паритету.

http://www.epravda.com.ua/news/2016/04/27/590925/ (http://www.epravda.com.ua/news/2016/04/27/590925/)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: nemo від 29 Квітня 2016, 23:37:04
Цитувати
В рамках верификации определены пять групп украинцев, которым грозит блокирование государственной помощи. Запрет может коснуться почти 350 тысяч человек...

Первая группа, которую внесли в черный список, — социальные выплаты по утерянным паспортам. Сюда попали только те, у кого дата утраты паспорта раньше: а) открытия счета в банке; б) назначения социальной выплаты.
"Версии две: либо по этим документами кто-то другой получает выплаты, либо это те же люди, имея на руках уже новый документ, дублируют какие-то виды социальной помощи. И то, и другое возможно по причине разрозненности информационных баз социальных фондов. Эта группа на сегодняшний день составляет 31 тыс. человек. По этому источнику мы проверили 4 029 тыс. человек. Если наложить выявленную пропорцию на 48 млн всех соцвыплат, то имеем потенциально более 372 тыс. выплат по утерянным документам. Целый город. И это только одна группа. Около 0,5 млрд гривен кто-то получает ежемесячно в карман по утерянным паспортам. В год — около 6 млрд гривен", — заявил Рязанцев.
Вторая группа в черном списке — получатели, у которых отсутствуют, подозрительны или отменены идентификационные коды, — это 75 765 человек.
"Под подозрительными понимаются: а) наличие к одному коду двух разных людей; б) код к паспорту вообще не прикреплен, что ставит под сомнение природу происхождения паспорта; в) регистрационный номер закрыт, лицо снято с учета; г) дата рождения не совпадает с кодом и пр. Здесь речь идет либо о полном хаосе с документами, либо тоже о схеме", — подчеркнул глава департамента финансов социальных программ Минфина.
Третья группа риска — переселенцы, у которых есть недвижимость на подконтрольной территории. Таких граждан насчитали 11 924 человека.
В четвертую группу риска, по словам чиновника, входят 13 150 переселенцев, депозиты которых составляют более 10 прожиточных минимумов — 13,7 тыс. гривен.
Рязанцев также сообщил о наличии пятой группы граждан из категории так называемых субсидиантов.
"Безусловно, нам еще предстоит выяснить, как так получилось, что газа мы потребили на 18 млрд грн, а субсидий выдали на 27 млрд гривен. Однако уже сейчас есть прямые вопросы к 115,3 тыс. граждан (из 2,48 млн проверенных), которые приобретали недвижимость, землю на суммы более 50 тыс. грн в течение 12 месяцев перед обращением за субсидией", — подчеркнул Андрей Рязанцев.

Глава департамента финансов социальных программ Минфина Андрей Рязанцев: "Около 60 млрд грн бюджета могут уходить на незаконные соцвыплаты" (http://gazeta.zn.ua/internal/glava-departamenta-finansov-socialnyh-programm-minfina-andrey-ryazancev-okolo-60-mlrd-grn-byudzheta-mogut-uhodit-na-nezakonnye-socvyplaty-_.html)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 30 Квітня 2016, 10:01:52
После повышения тарифов на газ в субсидиях будут нуждаться 8 миллионов семей, - Минсоцполитики
http://censor.net.ua/news/386733/posle_povysheniya_tarifov_na_gaz_v_subsidiyah_budut_nujdatsya_8_millionov_semeyi_minsotspolitiki (http://censor.net.ua/news/386733/posle_povysheniya_tarifov_na_gaz_v_subsidiyah_budut_nujdatsya_8_millionov_semeyi_minsotspolitiki)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 03 Травня 2017, 17:16:16
Субсидія з 1 травня не буде нараховуватися при наявності заборгованості по ЖКГ

Цитувати
Житлова субсидія на наступний період з 1 травня не буде призначатися при наявності у споживача двомісячної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

Про це йдеться в постанові уряду №300 від 26 квітня, передає УНІАН.

Згідно з постановою, в разі отримання інформації про прострочену більш як два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний термін не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує споживача.

При цьому, якщо протягом двох місяців з дати інформування громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку - з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.

Крім того, документом вводиться смс-інформування та інформування по електронній пошті громадян про призначення субсидії.

Нагадаємо що Кабінет міністрів України прийняв рішення про монетизацію суми зекономленої субсидії на оплату газу і електроенергії. Вона торкнеться приблизно 1,5 млн українських сімей, які отримають до 700 грн.

http://www.epravda.com.ua/news/2017/05/3/624463/ (http://www.epravda.com.ua/news/2017/05/3/624463/)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Олександр_2015 від 03 Травня 2017, 22:06:15
Направив запит через "Урядову гарячу лінію" з питаннями:
1) Заборгованість за ЖКП мається на увазі за будь-який період, чи за період, коли людина отримувала субсидію?
2) Що мається на увазі під "інформацію про заборгованість за ЖКП" - це має бути рішення суду, чи достатньо думки виконавця ЖКП?
 >:(
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Юрій Васильович від 04 Травня 2017, 11:24:03
Направив запит через "Урядову гарячу лінію" з питаннями:
1) Заборгованість за ЖКП мається на увазі за будь-який період, чи за період, коли людина отримувала субсидію?
2) Що мається на увазі під "інформацію про заборгованість за ЖКП" - це має бути рішення суду, чи достатньо думки виконавця ЖКП?

Цитувати
13...
...Для нарахування субсидій на запит структурних підрозділів з питань соціального захисту населення у п'ятиденний строк з дня його отримання подаються відомості про:
забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами за формами, затвердженими Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською і Севастопольською міськими держадміністраціями, в яких зазначається вартість послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування комунальними послугами в опалювальний і неопалювальний періоди, а також сума простроченої понад два місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, - підприємствами - виробниками/виконавцями житлово-комунальних послуг;

(абзац одинадцятий пункту 13 із змінами, внесеними згідно зпостановами Кабінету Міністрів України від 26.06.2015 р. N 475,від 26.04.2017 р. N 300)
Цитувати
Після закінчення строку отримання субсидії структурні підрозділи з питань соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді (крім орендарів житлового приміщення, осіб, яким субсидія була призначена за зареєстрованим місцем перебування, та осіб, які звертаються за субсидією на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива). Для цього структурні підрозділи з питань соціального захисту населення збирають необхідну інформацію у порядку, передбаченому пунктом 13 цього Положення, без звернення громадян і протягом десяти днів після отримання зазначеної інформації приймають рішення про призначення (непризначення) субсидії та інформують про прийняте рішення громадян. У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний строк не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує особу. Якщо протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку - з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору. Зазначений строк може бути продовжений на підставі рішення районної, районної у містах Києві і Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її створення) ради або комісії, яка ними утворюється, за наявності поважних причин.

Якщо отримати інформацію про доходи, необхідну для проведення автоматичного розрахунку субсидії, неможливо внаслідок помилки, виявленої в персональних даних особи під час обміну інформацією, структурний підрозділ з питань соціального захисту населення повідомляє особу про необхідність виправлення помилки і проводить розрахунок субсидії протягом десяти днів після подання особою оновлених даних та отримання інформації про доходи.

(абзац одинадцятий пункту 14 замінено абзацами одинадцятим і дванадцятим згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 р. N 300, у зв'язку з цим абзаци дванадцятий - тридцятий вважати відповідно абзацами тринадцятим - тридцять першим)
http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/KP950848.html (http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/KP950848.html)    На сайті ВРУ текст ПКМУ № 300 станом на 04.05.2017р. ще не викладено.
1).  Заборгованість за ЖКП мається на увазі за будь-який період.
2).   Ніякого рішення  суду не  потрібно. Просто в "Довідці про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами",  за формою, затвердженою Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською і Севастопольською міськими держадміністраціями, з'явиться   (або буде уточнена, якщо вона вже є) графа про заборгованість.  Заборгованість  визначається за даними особового рахунку споживача.
P.S. У  договорах виконавців послуг з  УПСЗН «Про проведення розрахунків …  … при наданні  пільг та житлових субсидій»,  в 2017г. передбачено подання щомісячно (до зазначеної в договорі дати) списків споживачів, які мають заборгованість з оплати послуги. ( Тобто ПКМУ № 300 вже чекали...)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Олександр_2015 від 04 Травня 2017, 17:46:41
1).  Заборгованість за ЖКП мається на увазі за будь-який період.
2).   Ніякого рішення  суду не  потрібно. Просто в "Довідці про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами",  за формою, затвердженою Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською і Севастопольською міськими держадміністраціями, з'явиться   (або буде уточнена, якщо вона вже є) графа про заборгованість.  Заборгованість  визначається за даними особового рахунку споживача.
P.S. У  договорах виконавців послуг з  УПСЗН «Про проведення розрахунків …  … при наданні  пільг та житлових субсидій»,  в 2017г. передбачено подання щомісячно (до зазначеної в договорі дати) списків споживачів, які мають заборгованість з оплати послуги. ( Тобто ПКМУ № 300 вже чекали...)
Навіть щомісячно? А чому тоді мені не припинили сплачувати субсидію у 2017 році, бо так званих "боргів" за різні ЖКП у мене немало? Тобто цю "інформацію" УПСЗН буде отримувати майже в автоматичному режимі від виконавців ЖКП? Навіть, якщо виконавець ЖКП сам не зацікавлений її надавати, він все одно буде зобов'язаний це робити? :o

Але ж є презумпція невинуватості! Ніхто не може назвати людину боржником до відповідного рішення суду! До речі, у Київенерго 100% користувачів електроенергії - перманентні боржники.
А як щодо "боргів", відносно яких вже сплив термін давності?  :o
Свавілля!  >:(
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Олександр_2015 від 04 Травня 2017, 18:15:00
Не так все похмуро:
Цитувати
Наличие задолженности по оплате коммунальных услуг не является препятствием для получения субсидии.

Об этом сообщил в эфире "112 Украина" сообщил вице-премьер-министр Павел Розенко, передает Цензор.НЕТ.

"Любая семья может получать субсидию. В том числе субсидию может получить человек, который имеет долг по уплате за ЖКУ... Мы сделаем рассрочку долга на год, это будет совместно согласовано между предприятием, которое предоставляет услуги, и гражданином Украины, и спокойно назначим субсидию. Человек будет иметь возможность спокойно рассчитаться с долгами и заплатить за субсидию.

А правительство недавним решением уточнило норму, когда может быть приостановлена субсидия. Потому что субсидия сегодня защищает всех. И средний чек по оплате ЖКУ и оплате за газ для людей, которые получают субсидию, не превышает 10-12% их доходов. Мы создали все условия... Мы просим, что эти небольшие платежи человек должен платить. Поэтому мы говорим, что речь идет о том, если человек не платит по субсидии свыше 2 месяцев, то она не требует такой формы государственной социальной поддержки, как субсидия", - отметил Розенко.

При этом чиновник отметил, что даже после того, когда человеку отменят субсидию, он может восстановить себе выплату субсидии после того, как она заключит дополнительный договор для того, чтобы погасить ту небольшую задолженность, которая у нас есть. У нас на сегодняшний день среди субсидиантов на уровне 95% идет оплата за ЖКУ, особых проблем здесь нет.

"Если мы увидим, что следующий отопительный сезон будет более экстремальный, температура в Украине будет ниже, чем прогнозируемые нами величины, мы в любой момент готовы откорректировать, в том числе показатели установления социальных норм. Если их будет не хватать, мы в оперативном режиме сможем при необходимости увеличить эти нормы и автоматически пересчитать людям субсидии", - отметил министр. Источник: [url]http://censor.net.ua/n438786[/url] ([url]http://censor.net.ua/n438786[/url])
Я так розумію ці його слова, що маються на увазі поточні борги, які виникли за період, коли людині виплачували субсидію. Це - справедливо навіть без рішення суду (хоча воно й бажане).
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Юрій Васильович від 05 Травня 2017, 01:00:03
Не так все похмуро:
Я так розумію ці його слова, що маються на увазі поточні борги, які виникли за період, коли людині виплачували субсидію. Це - справедливо навіть без рішення суду (хоча воно й бажане).
Є два моменти. 1. Призначення\не призначення  субссидії.  2. Припинення надання вже призначеної субсидії.
Щодо другого. Все залишилось так, як і було. Надавач послуги може клопотати про припинення  надання вже призначеної субсидії через несплату "вартості фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії".  Робити подання чи ні, то право виконавця послуги. Якщо подання є, обов'язок УПСЗН призупинити надання субсидії.
Щодо першого. Колись, у разі наявності боргу, субсидія не призначалася. Потім від цього відмовилися. Нова редакція п. 13 вимагає вказувати будь-яку заборгованість, незалежно від того утворилася вона під час отримання субсидії, чи раніше... Нова редакція п. 14 описує випадок перепризначення субсидії особам, які її вже отримували. Норма така: "У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний строк не призначається." Рішення про відмову може бути переглянуто у разі " Якщо протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію..."  Мова про борг, визначений " збирають необхідну інформацію у порядку, передбаченому пунктом 13 цього Положення...", тобто за будь-який період.   Про умови щодо боргу для осіб,  що звернулися за субсидією вперше, у "Порядку..." окремо не виписано. Можна застосувати аналогію... Саме так і Розенко прокоментував: "Любая семья может получать субсидию. В том числе субсидию может получить человек, который имеет долг по уплате за ЖКУ... Мы сделаем рассрочку долга на год, это будет совместно согласовано между предприятием, которое предоставляет услуги, и гражданином Украины, и спокойно назначим субсидию. Человек будет иметь возможность спокойно рассчитаться с долгами и заплатить за субсидию."
Інша частина його коменту ( щодо "уточнило норму, когда может быть приостановлена субсидия.") не досить вдала... Але це не має значення. Комент - то не НПА.
Але ж є презумпція невинуватості! Ніхто не може назвати людину боржником до відповідного рішення суду!
Не чудіть...
Цитувати
Стаття 17. Презумпція невинуватості та забезпечення доведеності вини

1. Особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

2. Ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні кримінального правопорушення і має бути виправданим, якщо сторона обвинувачення не доведе винуватість особи поза розумним сумнівом.

3. Підозра, обвинувачення не можуть ґрунтуватися на доказах, отриманих незаконним шляхом.

4. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на користь такої особи.

5. Поводження з особою, вина якої у вчиненні кримінального правопорушення не встановлена обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили, має відповідати поводженню з невинуватою особою.
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Олександр_2015 від 05 Травня 2017, 11:26:40
Але Розанко сказав і таке:
Цитувати
И средний чек по оплате ЖКУ и оплате за газ для людей, которые получают субсидию, не превышает 10-12% их доходов. Мы создали все условия... Мы просим, что эти небольшие платежи человек должен платить. Поэтому мы говорим, что речь идет о том, если человек не платит по субсидии свыше 2 месяцев, то он не требует такой формы государственной социальной поддержки, как субсидия", - отметил Розенко.
Тобто тут чітко йде мова саме про період, коли людині призначили субсидію. Побачимо, може вони ще щось підкорегують в постанові КМУ № 300 від 26 квітня 2017 року...

Я думаю, що мені не повинні припинити виплачувати субсидію, бо:
а) старий великий "борг" - перед КП, яке з травня 2015 року не надає ЖКП (правда, він з якогось дива вказується у платіжках КП ГІОЦ, як борг перед... новим КП >:( , але само нове КП мені його не виставляє);
б) за період, коли мені надавали субсидію, я регулярно сплачував за поточні ЖКП (правда є спірний момент з КП: я плачу за пільговими тарифами "до 20-го числа", ігноруючи РКМДА, яке дозволяє це робити тільки тим, у кого немає боргів, та субсидії, через те, що цю РКМДА відмінив адмінсуд, але КП робить вигляд, що це рішення адмінсуду його не стосується, бо вони... не були учасники процесу >:( );
в) всі інші "борги" перед іншими виконавцями ЖКП можна погасити за два місяці.
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Юрій Васильович від 05 Травня 2017, 22:08:27
Але Розанко сказав і таке:.....Тобто тут чітко йде мова саме про період, коли людині призначили субсидію.
Це не спростовує того, що я виклав раніше.
а) старий великий "борг" - перед КП, яке з травня 2015 року не надає ЖКП (правда, він з якогось дива вказується у платіжках КП ГІОЦ, як борг перед... новим КП >:( , але само нове КП мені його не виставляє);
Нове КП і не має права "виставляти" борг що йому "не належить"...
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 24 Травня 2017, 17:20:11
Субсидії по-новому: для людей чи монополістів

(https://eimg.pravda.com/images/doc/e/9/e9464b0-690-c-------_690x426.jpg)
http://www.epravda.com.ua/publications/2017/05/24/625237/ (http://www.epravda.com.ua/publications/2017/05/24/625237/)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 08 Грудня 2017, 13:24:29
На субсидії на оплату ЖКП у Бюджеті-2018 закладено 71 млрд грн

Цитувати
КИЇВ. 7 грудня. УНН. У Держбюджеті на наступний рік на надання пільг та субсидій населенню для оплати житлово-комунальних послуг закладено 71 млрд гривень. Про це йдеться в ухваленому Верховною Радою законопроекті про Державний бюджет України на 2018 рік, повідомляє УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Основні показники Держбюджету-2018

Зокрема, на надання допомоги в оплаті за житлово-комунальні послуги, придбання твердого палива та скрапленого газу передбачено субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг 71 млрд грн та на придбання твердого палива і скрапленого газу 2,7 млрд грн.

Нагадаємо, за словами віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубко, перший відчутний ефект від реформи житлово-комунального господарства можна буде отримати протягом трьох-п’яти років.

Як повідомляв УНН, 7 грудня після 23 години Верховна Рада ухвалила Держбюджет-2018.

http://www.unn.com.ua/uk/news/1703231-na-subsidiyi-na-oplatu-zhkp-u-byudzheti-2018-zakladeno-71-mlrd-grn (http://www.unn.com.ua/uk/news/1703231-na-subsidiyi-na-oplatu-zhkp-u-byudzheti-2018-zakladeno-71-mlrd-grn)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 08 Грудня 2017, 19:03:20

Я думаю, що мені не повинні припинити виплачувати субсидію, бо:
а) старий великий "борг" - перед КП, яке з травня 2015 року не надає ЖКП (правда, він з якогось дива вказується у платіжках КП ГІОЦ, як борг перед... новим КП >:( , але само нове КП мені його не виставляє);
б) за період, коли мені надавали субсидію, я регулярно сплачував за поточні ЖКП (правда є спірний момент з КП: я плачу за пільговими тарифами "до 20-го числа", ігноруючи РКМДА, яке дозволяє це робити тільки тим, у кого немає боргів, та субсидії, через те, що цю РКМДА відмінив адмінсуд, але КП робить вигляд, що це рішення адмінсуду його не стосується, бо вони... не були учасники процесу >:( );
в) всі інші "борги" перед іншими виконавцями ЖКП можна погасити за два місяці.
То Вам платять субсидії з 1 травня цього року, чи ні?
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Олександр_2015 від 09 Грудня 2017, 18:23:01
То Вам платять субсидії з 1 травня цього року, чи ні?
Платили з липня по вересень 93 грн. + у жовтні 232 грн. + призначили з листопада 2017 року по березень 2018 року 922 грн. У мене немає боргів перед виконавцями ЖКП.

По минулим періодам (до травня 2015 року) я у червні 2018 року буду подавати позов на перерахунок за послуги з централізованого постачання холодної води, централізованого постачання гарячої води, водовідведення та централізованого опалення за період з 01.12.2006 р. по 30.06.2014 р. відповідно до тарифів для споживачів, що встановлені розпорядженням КМДА № 1245 від 20.06.2002 р. та за послуги з утримання будинку і прибудинкової території за період з 01.12.2006 р. по 30.04.2015 р., відповідно до тарифів для споживачів, що встановлені розпорядженням КМДА № 748 від 19.05.2000 р. (я не платив по незаконним тарифам з 2008 по 2014 роки).

А у лютому 2019 року буду подавати позов про визнання договору з КП "Керуюча компанія", який я надсилав їм у лютому 2016 року і на який мені не була надана відповідь, укладеним (у договорі фігурують останні законні тарифи 2000 та 2002 років).
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 09 Грудня 2017, 20:24:01
То Вам платять субсидії з 1 травня цього року, чи ні?
Платили з липня по вересень 93 грн. + у жовтні 232 грн. + призначили з листопада 2017 року по березень 2018 року 922 грн. У мене немає боргів перед виконавцями ЖКП.
Зрозуміло.
А у мене є боги, але я подав заяву до РДА, та до Відділу з ПЗ, та додав до заяви копії документів, які свідчать про те, що у мене з КП триває судовий спір, і мені надійшла відповідь, що збиралась комісія, та вирішила призначити мені субсидії з 1 травня 2017р., а також надійшло повідомлення про призначення мені субсидії з листопада 2017р., по березень 2018р.
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Олександр_2015 від 10 Грудня 2017, 00:26:02
А у мене є боги, але я подав заяву до РДА, та до Відділу з ПЗ, та додав до заяви копії документів, які свідчать про те, що у мене з КП триває судовий спір, і мені надійшла відповідь, що збиралась комісія, та вирішила призначити мені субсидії з 1 травня 2017р., а також надійшло повідомлення про призначення мені субсидії з листопада 2017р., по березень 2018р.
1. ПЗ - це програмне забезпечення?  :o У переліку (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=8701.0.html) ПЗ немає.

2. Якщо у Вас є борги, то про що судовий спір? Про їх розмір?

3. КП ГІОЦ здається, що я заборгував поточному виконавцю ~₴30 000, але то його проблеми - хреститись треба  ;D.
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 11 Грудня 2017, 02:46:44
А у мене є боги, але я подав заяву до РДА, та до Відділу з ПЗ, та додав до заяви копії документів, які свідчать про те, що у мене з КП триває судовий спір, і мені надійшла відповідь, що збиралась комісія, та вирішила призначити мені субсидії з 1 травня 2017р., а також надійшло повідомлення про призначення мені субсидії з листопада 2017р., по березень 2018р.
1. ПЗ - це програмне забезпечення? 
Я мав на увазі "Відділ з Праці та соціального Забезпечення".
Вибачте, що написав незрозуміло....
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 11 Грудня 2017, 02:50:45
А у мене є боги, але я подав заяву до РДА, та до Відділу з ПЗ, та додав до заяви копії документів, які свідчать про те, що у мене з КП триває судовий спір, і мені надійшла відповідь, що збиралась комісія, та вирішила призначити мені субсидії з 1 травня 2017р., а також надійшло повідомлення про призначення мені субсидії з листопада 2017р., по березень 2018р.
2. Якщо у Вас є борги, то про що судовий спір? Про їх розмір?
Так, і про розмір, і про те "А чи справді я винен саме КП "Керуюча компанія" наприклад за опалення та гарячу воду?"
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 11 Грудня 2017, 02:54:30
А у мене є боги, але я подав заяву до РДА, та до Відділу з ПЗ, та додав до заяви копії документів, які свідчать про те, що у мене з КП триває судовий спір, і мені надійшла відповідь, що збиралась комісія, та вирішила призначити мені субсидії з 1 травня 2017р., а також надійшло повідомлення про призначення мені субсидії з листопада 2017р., по березень 2018р.
3. КП ГІОЦ здається, що я заборгував поточному виконавцю ~₴30 000, але то його проблеми - хреститись треба  ;D.
Так і у мене приблизно така ж сума боргу...
То ж не КП ГІОЦ напевно вважає, що у Вас є борг, а КП "Керуюча компанія" Вашого району...
То може вони і до Вас позов подадуть, як і до мене?
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Олександр_2015 від 11 Грудня 2017, 19:12:31
А у мене є боги, але я подав заяву до РДА, та до Відділу з ПЗ, та додав до заяви копії документів, які свідчать про те, що у мене з КП триває судовий спір, і мені надійшла відповідь, що збиралась комісія, та вирішила призначити мені субсидії з 1 травня 2017р., а також надійшло повідомлення про призначення мені субсидії з листопада 2017р., по березень 2018р.
3. КП ГІОЦ здається, що я заборгував поточному виконавцю ~₴30 000, але то його проблеми - хреститись треба  ;D.
Так і у мене приблизно така ж сума боргу...
То ж не КП ГІОЦ напевно вважає, що у Вас є борг, а КП "Керуюча компанія" Вашого району...
То може вони і до Вас позов подадуть, як і до мене?
Ні, у мене боргів немає ні перед ким, бо я не платив по незаконним тарифам.
Ні, саме КП ГІОЦ вважає, що я заборгував КП "Керуючій компаніі", а сама КП "Керуюча компанія" це спростувала у своїй довідці, через що мені й дали субсидію.
Що до позову від попереднього КП (яке було у період, коли я не платив по незаконним тарифам), то вони вже намагались стягнути "борг" через СН у 2012 році - не вийшло. Якщо вони зараз подадуть на мене в суд і навіть якщо я програю, то вони зможуть відсудити тільки за період з листопада 2014 по квітень 2015 і то - тільки по ЖКП "Утримання будинків та прибудинкових територій", а це вже "копійки". А от я подам на них в суд в червні 2016 на перерахунок і за всі роки, починаючи з грудня 2006 року...
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 12 Грудня 2017, 05:05:57
А от я подам на них в суд в червні 2016 на перерахунок і за всі роки, починаючи з грудня 2006 року...
А суд прийме Ваш позов у червні 2016р.?
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Олександр_2015 від 12 Грудня 2017, 16:10:53
А от я подам на них в суд в червні 2016 на перерахунок і за всі роки, починаючи з грудня 2006 року...

А суд прийме Ваш позов у червні 2016р.?
Звісно, що 2018р - я про це писав вище (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=9115.msg59779.html#msg59779)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 14 Грудня 2017, 21:51:04
Частину обговорення перенесено до профільної гілки Як знайти судову справу за моєї участі:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=9923.0.html (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=9923.0.html)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 31 Січня 2018, 15:17:55
У Кабміні заявляють про серйозну проблему з відшкодуванням субсидій
https://www.epravda.com.ua/news/2018/01/30/633538/ (https://www.epravda.com.ua/news/2018/01/30/633538/)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Юрій Васильович від 31 Січня 2018, 16:51:11
Проблему сам кабмін і створив, внесши зміни у ПКМУ № 256. Процес називається 1-й етап монетизації субсидій - спочатку монетизація для підприємств надавачів послуг. Насправді там монетизацією і "не пахне".  Є спроба "загнати" гроші субсидій на казначейські рахунки і обмежити можливості їх використання.  Найбільш постраждалими будуть  ОСББ та ЖБК.  ОСББ вже "бунтують"...
https://proosbb.info/-all_news
“Монетизація” пільг і субсидій: що робити ОСББ? Дмитро Левицький 23 січня 2018, https://proosbb.info/node/132
Геннадій Зубко доручив відкоригувати новий механізм відшкодування пільг та субсидій https://proosbb.info/node/148
Протокол наради від 26 січня 2018 року під головуванням Г. Зубка https://drive.google.com/file/d/1OKXt3xVMZIq7vSCMVRhHKxuAq5scTy3d/view
Мінфін відреагував на вимоги ОСББ
Цитувати
Мінфін своєрідно відреагував на вимоги ОСББ щодо монетизації пільг і субсидій. У листі від 30.01.2018р., адресованому Державній казначейській службі України, Мінфін дозволяє, "як виняток", проводити рохрахунки за пільгами й субсидіями з ОСББ без відкриття останніми "спецрахунків" у Казначействі, просто на банківські рахунки. Також у листі Мінфін визнав, що заповнити реєстри, яких вимагає його наказ №1 від 04.01.2018р., неможливо. І, наскільки можна зрозуміти з листа, дозволяє проводити розрахунки без складання таких реєстрів.

Утім, лист - це лише лист, а не нормативно-правовий акт. Скільки часу знадобиться Кабміну й Мінфіну на приведення своїх підзаконних актів у відповідність до закону, невідомо. І слід визнати, що головна вимога ОСББ - реальна монетизація пільг і субсидій - у листі залишилася непочутою. Тому видихнути з полегшенням ОСББ поки що, на жаль, не можуть.
https://proosbb.info/node/165
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 25 Березня 2018, 22:40:28
В Украине уменьшились размеры субсидий

Цитувати
Субсидии на оплату услуг жилищно-коммунальных услуг в Украине получают 43% семей - 6,44 млн домохозяйств. Об этом свидетельствуют данные официальной статистики за февраль-2018.

Средний размер назначенных субсидий снизился по сравнению с февралем-2017, сообщил Госстат. Эта сумма составляет 1005,2 грн, что на 36% меньше, чем в феврале прошлого года.

Также упало число желающих оформить субсидии. За январь-февраль 2018 года за помощью обратились 396 тыс. семей – в два раза меньше, чем в начале 2017 года. Субсидии назначили 322 тыс. домохозяйств. Сумма назначенный субсидий составила 352,1 млн грн.

А вот субсидии на приобретение сжиженного газа, твердого и жидкого печного топлива выросли. Средний размер такой помощи составил 3203,7 грн, что на 44,5% больше, чем в январе-феврале 2017 года.

Число обращений за такими субсидиями тоже выросло – количество назначенных выплат подскочило в 1,6 раза.

Ранее в Минсоцполитики напомнили, что автоматический перерасчет субсидий на основе доходов граждан осуществляется не в апреле, как сообщили некоторые СМИ, а в мае и октябре. Но, в зависимости от индивидуального запроса получателя субсидии, перерасчет может проводиться и в другие месяцы.
"Например, человек стал пенсионером или перестал работать, и получает один доход – пенсию, – тогда он имеет право обратиться с заявлением на перерасчет субсидии, для учета его актуальных доходов", – объяснили в Минсоцполитики.
https://www.facenews.ua/news/2018/399835/ (https://www.facenews.ua/news/2018/399835/)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Юрій Васильович від 26 Березня 2018, 14:23:25
Проблему сам кабмін і створив, внесши зміни у ПКМУ № 256. ...   ...  Найбільш постраждалими будуть  ОСББ та ЖБК.  ОСББ вже "бунтують"...
ПКМУ № 256 підправлено. ОСББ та ЖБК не потрібно відкривати рахунки в держказначействі.
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 14 Травня 2018, 19:21:58
Оприлюднено нові форми заяви для субсидії

Цитувати
Міністерство соціальної політики оприлюднило нові форми заяви та декларації про доходи для отримання субсидії, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

З 1 травня 2018 року почали діяти нові форми заяви та декларації про доходи у відповідності до нових правил призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Для ознайомлення публікуємо зразки заповнення зазначених документів з інструкцією для зручності заповнення, а також самі форми заяви та декларації”, – йдеться в повідомленні.

На сайті розміщені зразки заяви і декларації.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів вніс зміни до програми призначення субсидій: з наступного опалювального сезону розраховувати на субсидію не зможуть ті, хто приховує статки, має великі будинки чи квартири або має тіньову зайнятість.
https://1news.com.ua/ukraine/oprilyudneno-novi-formi-zayavi-dlya-subsidiyi.html
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 14 Травня 2018, 19:25:18
Нові форми Заяви та Декларації про доходи для отримання субсидії
https://www.msp.gov.ua/news/15283.html (https://www.msp.gov.ua/news/15283.html)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 15 Травня 2018, 00:22:35
Нові форми Заяви та Декларації про доходи для отримання субсидії
[url]https://www.msp.gov.ua/news/15283.html[/url] ([url]https://www.msp.gov.ua/news/15283.html[/url])

Мінсоцполітики ввело в форму бланку "Декларації", яку необхідно заповнити для отримання субсидії, таке поняття як "домогосподарство".
Мене цікавить - яким законом визначено поняття "домогосподарства"?
Знайшов на сайті ВР такий собі "Закон про сільськогосподарський перепис" .http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/575-17 (http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/575-17) ...чинний до речі..., в якому є визначення поняття "домогосподарство"...
Чи може існує інший закон, який визначає поняття "домогосподарство", і який мало на увазі Мінсоцполітики, коли вводило до бланку "Декларації" це поняття?
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 15 Травня 2018, 01:35:52
Нижче наводжу фрагмент з прикладу заповнення "Декларації" https://www.msp.gov.ua/files/subsydii/zd.jpg (https://www.msp.gov.ua/files/subsydii/zd.jpg) , де введено поняття "домогоподарство"
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Юрій Васильович від 15 Травня 2018, 07:08:29
Мінсоцполітики ввело в форму бланку "Декларації", яку необхідно заповнити для отримання субсидії, таке поняття як "домогосподарство".
Це ще КМУ ввів Постановою № 409 - 2014р. (як у самій постанові, так і змінами у ПКМУ № 848).
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 17 Травня 2018, 12:21:12
Цитувати
ПРАВО ОФОРМИТИ СУБСИДІЮ НЕ НА ВСІХ ЗАРЕЄСТРОВАНИХ, А ФАКТИЧНО ПРОЖИВАЮЧИХ В ПОМЕШКАННІ ОСІБ, ЗАЛИШИЛОСЯ
Право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб, з 1 травня 2018 року збереглося. Держава йде назустріч родинам, в яких прописані повнолітні діти, але вже багато років не проживають з батьками, і пропонує доходи тих, хто прописаний, але фактично не проживає у помешканні, не враховувати під час розрахунку розміру субсидії.
У такому випадку мешканець квартири при оформленні субсидії, в Декларації про доходи у розділі «склад сім’ї», повинен вказати родичів, котрі зареєстровані, але не живуть з субсидіє отримувачем. Зокрема, треба написати: «зареєстровані, але не проживають».
Якщо, для прикладу,  в помешканні прописана повнолітня одружена донька, то в Декларації, у розділі II, потрібно відобразити і її сім’ю також -  чоловіка та дітей, навіть якщо вони прописані за іншою адресою.
Разом із Декларацією треба подати Заяву з проханням розглянути на Комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі, підкресливши відповідні слова. А також обов’язково надати документ, що підтверджує факт не проживання відповідної особи за цією адресою (довідка з місця роботи в іншому місці, довідка про навчання в іншому місці, про перебування на лікуванні тощо).
На підставі цієї заяви Управління соціального захисту спрямовує в помешкання цього заявника державного соціального інспектора. Він у свою чергу складає акт обстеження матеріально-побутових умов проживання. Далі в органі соціального захисту готують подання на Комісію. І Комісія приймає рішення: призначити субсидію, скажімо, не на п’ять чоловік, а, на трьох.
Це рішення Комісії є обов’язковим до виконання тими житлово-комунальними підприємствами, які є надавачами послуг. Тобто послуги нараховуються не на п’ятьох прописаних, а на трьох реальних мешканців. І доходи для обрахунку субсидії також беруться з трьох замість п’яти членів родини.
[url]http://teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/137.html[/url] ([url]http://teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/137.html[/url])
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 17 Травня 2018, 12:24:41
Цитувати
КОМУ У ТРАВНІ ПОВТОРНО ПОТРІБНО ПОДАТИ ДОКУМЕНТИ НА ПЕРЕОФОРМЛЕННЯ СУБСИДІЇ?
З 1 травня 2018 року діє нова програма житлових субсидій, яка є перш за все соціально справедливою та більш адресною. Зміни направлені на те, щоб всі ті, хто справді потребує субсидії – її отримали. При цьому вводяться такі механізми, при яких багаті люди більше не зможуть паразитувати за кошт всіх платників податків.
Якщо раніше субсидію перепризначали на новий період раз на рік у травні і окремо розраховували її розмір на літній і зимовий період, то тепер  це відбуватиметься двічі на рік – у травні і жовтні.
Преважній більшості громадян, які отримують субсидії і не мають щойно куплених предметів розкоші, нових автомобілів, або у складі сімей яких немає працездатних осіб, що декларують нульові ставки доходу, - загалом це приблизно 80-85% нинішніх субсидіантів - як і раніше державна допомога буде перепризначена в автоматичному режимі і без необхідності звертатися до органів соціального захисту.
Натомість у зв’язку з введенням нових правил близько 15% громадян потрібно буде звернутися до органів соцзахисту за переоформленням субсидії. Отже, повторно - Заяву і Декларацію - потрібно буде подати:

Орендарям житла
Внутрішньо переміщеним особам
Тим сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб
Тим сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати
Тим сім’ям, в який відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року.
Тим сім’ям, які станом на травень 2018 року матимуть понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасять її до червня 2018-го.
[url]http://teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/133.html[/url] ([url]http://teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/133.html[/url])
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 17 Травня 2018, 12:31:43
Цитувати
СІМ'Я МАЄ ДЕКЛАРУВАТИ ДОХОДИ ВСІХ, НАВІТЬ ТИХ, ЯКІ ПРОПИСАНІ ЗА ІНШОЮ АДРЕСОЮ
Є чимало сімей, в яких чоловік прописаний за одною адресою, дружина і діти за іншою. Чоловік працює, дружина, скажімо, у декретній відпустці або взагалі не працює. Такі сім’ї раніше, враховуючи те, що дружина зареєстрована з дітьми в помешканні одна, надавалася чимала субсидія, доходи чоловіка не враховувалися, але гроші щомісяця він приносив саме в цю сім’ю.
Водночас, на помешкання, де прописаний чоловік оформлювалася субсидію, виходячи з кількості не зареєстрованих, а фактично проживаючих осіб. Відповідно доходи такої людини не бралися до уваги для призначення допомогу ні там, ні тут.
Тому Мінсоцполітики з 1 травня 2018 року змінює форму Декларації про доходи. Відтепер декларувати необхідно буде доходи всіх членів сім’ї (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.
Увага! При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються. Таким чином,  держава реагує на соціальну несправедливість та турбується про воз’єднання українських сімей.
[url]http://teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/134.html[/url] ([url]http://teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/134.html[/url])

Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 17 Травня 2018, 12:38:54
Цитувати
ЗМІНИ ДЛЯ БЕЗРОБІТНИХ, ЯКІ НЕ СТОЯТЬ НА ОБЛІКУ В ЦЕНТРІ ЗАЙНЯТОСТІ
Не є ні для кого секретом, що чимало українців працюють за кордоном, при цьому в Україні вважаються безробітними. Гроші в сім’ю надходять, держава субсидію надає, а інколи такі люди ще й допомогу з безробіття отримують в Україні.
Запропоновано два варіанти для безробітних, які не стоять на обліку в центрі зайнятості,  – чесно декларувати свої доходи, отримані за кордоном та сплачувати страхові внески до Пенсійного фонду, або органи соцзахисту автоматом рахуватимуть таким людям працездатного віку у дохід три прожиткові мінімуми – 5286 гривень (1762*3) – якщо вони хочуть користуватися соціальною допомогою. Також необхідно буде сплатити єдиний соціальний внесок за три місяці у розмірі, що не менший ніж мінімальний.
В Мінсоцполітики переконані, це стимулюватиме українців до офіційного працевлаштування, вирівняє соціальну несправедливість, врегулює відносини між сусідами та спонукатиме усіх декларувати зароблені за кордоном кошти.
Якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, в розрахунок сукупного доходу такого домогосподарства включається середньомісячний дохід таких осіб у розмірі:

половини одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи, — у разі, коли такі особи протягом цього періоду перебували на строковій військовій службі;

одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи, — у разі, коли такі особи протягом цього періоду навчалися за денною формою навчання у закладах середньої освіти, професійно-технічних навчальних закладах, закладах вищої освіти або зареєстровані у службі зайнятості як такі, що шукають роботу, і в цей період навчалися в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості;

одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи, — в окремих випадках за рішенням комісії у разі, коли такі особи перебувають у складних життєвих обставинах;

фактично отриманих такими особами доходів — у разі, коли такі особи протягом цього періоду отримували хоча б один із таких видів доходу, як пенсію, стипендію, допомогу при народженні (усиновленні) дитини, допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, допомогу по огляду за особами з інвалідністю I і II групи внаслідок психічного розладу, допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомогу по безробіттю;

фактично отриманих такими особами доходів — у разі, коли такі доходи протягом цього періоду отримувала особа, яка станом на кінець такого періоду не досягла 18-річного віку.
[url]http://teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/135.html[/url] ([url]http://teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/135.html[/url])
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 17 Травня 2018, 12:45:05
Цитувати
15.05.2018
У Кабміні пропонують скасувати нові правила надання субсидій

Розенко впевнений, що нові правила вдарять по багатьом одержувачам субсидій Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко виступає за скасування або істотне коригування нових правил надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Про це він заявив в коментарі РБК-Україна. 
"Те, що це вдарить по людях - факт. Крім ускладнення доступу до системи субсидій, істотно скорочено норми за розрахунками субсидій, що торкнеться понад 60% людей.
 Саме тому я голосував проти цих змін", - повідомив Розенко. Він додав, що зміни до програми надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг необхідно скасувати або істотно відкоригувати.
"Тому я буду домагатися скасування зазначеного рішення уряду або, щонайменше, істотного його коригування", - заявив Розенко.
https://www.rbc.ua/ukr/news/kabmine-initsiiruyut-otmenu-novyh-pravil-1526385527.html (https://www.rbc.ua/ukr/news/kabmine-initsiiruyut-otmenu-novyh-pravil-1526385527.html)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Юрій Васильович від 18 Травня 2018, 07:32:48
Цитувати
КОМУ У ТРАВНІ ПОВТОРНО ПОТРІБНО ПОДАТИ ДОКУМЕНТИ НА ПЕРЕОФОРМЛЕННЯ СУБСИДІЇ?
[url]http://teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/133.html[/url] ([url]http://teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/133.html[/url])

Згідно до Постанови КМУ  від 27 квітня  2018 р. № 329:
Цитувати
з 1 травня 2018 р. призначення житлової субсидії здійснюється лише після подання нових заяви і декларації, якщо у складі домогосподарства є:
А) особи, які відповідають вимогам, визначеним в абзацах другому - четвертому підпункту 3 пункту 6 Положення про порядок призначення житлових субсидій:
 ( п/п3 п. 6 ) : у складі домогосподарства або у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (далі - особи, доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії), і в цьому періоді:
абз. 2  - за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії; або
абз. 3 - вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; та/або
абз. 4 - вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.
Б)      внутрішньо переміщені особи;
В)     особи, члени сім'ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства;
Г)     особи, які є орендарями житлових приміщень (будинків);
Д)     особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають.
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/329-2018-п (http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/329-2018-п)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 18 Травня 2018, 09:33:57
Цитувати
КОМУ У ТРАВНІ ПОВТОРНО ПОТРІБНО ПОДАТИ ДОКУМЕНТИ НА ПЕРЕОФОРМЛЕННЯ СУБСИДІЇ?
[url]http://teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/133.html[/url] ([url]http://teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/133.html[/url])

Згідно до Постанови КМУ  від 27 квітня  2018 р. № 329:
Цитувати
з 1 травня 2018 р. призначення житлової субсидії здійснюється лише після подання нових заяви і декларації, якщо у складі домогосподарства є:
А) особи, які відповідають вимогам, визначеним в абзацах другому - четвертому підпункту 3 пункту 6 Положення про порядок призначення житлових субсидій:
 ( п/п3 п. 6 ) : у складі домогосподарства або у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (далі - особи, доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії), і в цьому періоді:
Цікаво, а Мінсоцполітики керується "Сімейним кодексом України" при визначенні питання - хто є членом сім"ї особи, що претендує на отримання субсидії?
Цитувати
СІМЕЙНИЙ  КОДЕКС  УКРАЇНИ
(чинний)
Стаття 3. Сім'я
2. Сім'ю складають особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки.
Подружжя вважається сім'єю і тоді, коли дружина та чоловік у зв'язку з навчанням, роботою, лікуванням, необхідністю догляду за батьками, дітьми та з інших поважних причин не проживають спільно.
[url]http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2947-14[/url] ([url]http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2947-14[/url])
Якщо мій син, якому більше 18 років, проживає та зареєстрований за іншою, ніж у мене адресою, то чи є він згідно  "Сімейного кодексу України" членом моєї сім"ї, і чи повинен я його вносити до Декларації для отримання субсидії згідно Постанови КМУ?
Я з ним спільно не проживаю, домогосподарства у нас різні, спільного побуту у мене з ним не має, обов"язків у мене стосовно нього здається не має, у сина теж обов"язків здається не бачу, із прав маємо хіба що право на успадкування майна за законом...
Цитувати
Стаття 202. Підстави виникнення обов'язку повнолітніх дочки, сина утримувати батьків

1. Повнолітні дочка, син зобов'язані утримувати батьків, які є непрацездатними і потребують матеріальної допомоги.
[url]http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2947-14/page4[/url] ([url]http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2947-14/page4[/url])
Я матеріальної допомоги не потребую, а отже обов"язків у мого сина не має...
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Юрій Васильович від 18 Травня 2018, 10:02:48
Слід зазначити, що універсального поняття «член сім’ї» не існує в чинному законодавстві. Щодо конкретних правовідносин може застосовуватися те поняття «член сім’ї», яке визначено у спеціальній правовій нормі, що регулює відповідні відносини,
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 18 Травня 2018, 11:19:56
Слід зазначити, що універсального поняття «член сім’ї» не існує в чинному законодавстві. Щодо конкретних правовідносин може застосовуватися те поняття «член сім’ї», яке визначено у спеціальній правовій нормі, що регулює відповідні відносини,

Хіба чинний "Сімейний кодекс України" не визначає поняття "склад сім"ї"?

Цитувати
Стаття 10. Застосування аналогії закону та аналогії права

1. Якщо певні сімейні відносини не врегульовані цим Кодексом, іншими нормативно-правовими актами або домовленістю (договором) сторін, до них застосовуються норми цього Кодексу, які регулюють подібні відносини (аналогія закону).
[url]http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2947-14[/url] ([url]http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2947-14[/url])

А цей Кодекс визначає склад сім"ї -
Цитувати
Стаття 3. Сім'я
2. Сім'ю складають особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки.
[url]http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2947-14[/url] ([url]http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2947-14[/url])

Тобто - якщо не існує універсального поняття "члена сім"ї", або "складу сім"ї", то на мою думку слід застосовувати норми цього Кодексу для тлумачення понять, які містяться в Постанові КМУ...
Можливо я не зовсім вірно сформував своє питання.Треба було запитати не про "члена моєї сім"і", а про "склад моєї сім"ї".
Тобто - чи входить до складу моєї сім"ї(або "до складу сім"ї члена домогосподарства", як це вказано в Постанові КМУ) мій повнолітній син, який проживає та зареєстрований за іншою адресою, і з яким у мене не має спільного побуту, та обов"язків?
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Юрій Васильович від 18 Травня 2018, 14:53:10
Наприклад, є такий закон
Цитувати
До членів сімей загиблих (тих, які пропали безвісти) військовослужбовців, партизанів та інших осіб, зазначених у цій статті, належать:

утриманці загиблого або того, хто пропав безвісти, яким у зв'язку з цим виплачується пенсія;

батьки;

один з подружжя, який не одружився вдруге, незалежно від того, виплачується йому пенсія чи ні;

діти, які не мають (і не мали) своїх сімей;

діти, які мають свої сім'ї, але стали особами з інвалідністю до досягнення повноліття;

діти, обоє з батьків яких загинули або пропали безвісти;
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/3551-12/page2?text=%F7%EB%E5%ED+%F1%B3%EC%27%BF (http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/3551-12/page2?text=%F7%EB%E5%ED+%F1%B3%EC%27%BF)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 22 Травня 2018, 19:28:29
Субсидии в Украине сократились более, чем в два раза - Госстат

Цитувати
Средний размер субсидии на оплату жилищно-коммунальных услуг из расчета на дом в апреле этого года уменьшился на 59% по сравнению с показателями прошлого года. Такие данные приводятся на сайте Госкомстата.

Так, средний размер субсидии на одно домохозяйство в апреле составил 309,8 гривен.

Согласно данным, в апреле этого года субсидии получили 6,8 млн домохозяйств (45% от общего количества в стране).

В январе-апреле 2018 за субсидиями обратилось 785,9 тыс домохозяйств, что вдвое меньше, чем за аналогичный период прошлого года. При этом на домохозяйства в городах приходилось 43,9% таких обращений, в сельской местности - 56,1%.

В целом, за четыре месяца текущего года было назначено 764,6 тыс субсидий домохозяйствам, из них в городах - 375,4 тыс домохозяйств, в сельской местности - 389,2 тыс.

По сравнению с соответствующим периодом 2017 года количество таких домохозяйств уменьшилось в 2,4 раза.

Сумма субсидий, выделенных домохозяйствам, в январе-апреле 2018 составила 531,4 млн грн (в городских поселениях - 355,5 млн грн, в сельской местности - 175,9 млн грн).

За соответствующий период прошлого года - 2,4 млрд грн (в городах - 1,6 млрд грн, в сельской местности - 806,7 млн грн)
https://strana.ua/news/142447-v-ukraine-snizilsja-srednij-razmer-subsidij-hosstat.html
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: stepan від 05 Червня 2018, 09:19:51
Слід зазначити, що універсального поняття «член сім’ї» не існує в чинному законодавстві.
Сьогодні слухав засідання Верховної Ради, на якому обговорювали закон про "Антиконституційний суд"...мова йшла про захист сім"ї суддів цього суду....так доповідач Руслан Князевич заявив, що згідно цього закону, членами сім"ї судді вважаються тільки родичі, що проживають разом з суддею....
А Кабмін у питаннях нарахування субсидій вважає на власний розсуд, що сім"єю є всі, хто записані в паспорті громадянина, не залежно від того, де вони проживають...
Це як?Подвійні стандарти?
Спеціальний суд для коррупціонерів(Вищий спеціальний, без спеціального суду першої інстанції...)....спеціальне поняття сім"ї для суддів, що мають іх судити...
А при бажанні отримати субсидію члени сім"ї, що не проживають з суддею мають в заяві на субсидію вказати свого родича - антикоррупційного суддю з надвеликою по міркам України зарплатою(який може за свою вечерю в ресторані заплатити ті 50000грн., які Кабмін намагається відслідковувати у витратах громадян), чи ні?
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Юрій Васильович від 06 Червня 2018, 12:12:59
Слід зазначити, що універсального поняття «член сім’ї» не існує в чинному законодавстві.

Сьогодні слухав засідання Верховної Ради, на якому обговорювали закон про "Антиконституційний суд"...мова йшла про захист сім"ї суддів цього суду....так доповідач Руслан Князевич заявив, що згідно цього закону, членами сім"ї судді вважаються тільки родичі, що проживають разом з суддею....
А Кабмін у питаннях нарахування субсидій вважає на власний розсуд, що сім"єю є всі, хто записані в паспорті громадянина, не залежно від того, де вони проживають...
Це як?Подвійні стандарти?

Ви можете зрозуміти, що для різних правостосунків законодавством можуть визначатися різні визначення? Я  Вам наводив приклад:
Наприклад, є такий закон  [url]http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/3551-12/page2?text=%F7%EB%E5%ED+%F1%B3%EC%27%BF[/url] ([url]http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/3551-12/page2?text=%F7%EB%E5%ED+%F1%B3%EC%27%BF[/url])

Ще приклад ЗУ "Про запобігання корупції"
Цитувати
члени сім’ї - особи, які перебувають у шлюбі, а також їхні діти, у тому числі повнолітні, батьки, особи, які перебувають під опікою і піклуванням, інші особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки (крім осіб, взаємні права та обов’язки яких не мають характеру сімейних), у тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі;
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1700-18 (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1700-18)
Перегляньте  http://www.jurnaluljuridic.in.ua/archive/2015/2/part_1/18.pdf (http://www.jurnaluljuridic.in.ua/archive/2015/2/part_1/18.pdf)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 19 Жовтня 2018, 16:07:30
Кабмін змінив умови надання житлових субсидій

Цитувати
За результатами першого етапу верифікації субсидіантів Уряд вдосконалив умови оформлення урядової допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг.

Відповідні зміни були внесені в Постанову КМУ №329 Кабінетом міністрів України, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

З 1 жовтня 2018 року при розрахунку житлової субсидії не враховуються до сукупного доходу сплачені аліменти та спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, яка в рік складає до 2500 гривень за голову.

Субсидію на загальних умовах можуть отримати ті громадяни, в яких є заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску з вини роботодавця.

Право на допомогу від Уряду мають ті родини, опалювальна, а не загальна, площа житла яких не перевищує 120 кв. метрів для квартири та 200 кв. метрів для індивідуального будинку.

У разі, якщо член домогосподарства не має доходів, бо перебуває у складних життєвих обставинах через хворобу, або в складі домогосподарства є працездатні алко- чи наркозалежні (за наявності довідки від лікаря), онкохворі (за наявності висновку ЛКК), субсидію вправі призначити Комісія з питань призначення житлових субсидій.

На понаднормову площу, але не більше ніж 30% від норми, мають право громадяни, які отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника, хто досяг пенсійного віку чи отримує пенсію за вислугою років, а також ті, хто отримує державну соціальну допомогу за інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

Зміни також стосуються сплати обов’язкового платежу. З 1 жовтня 2018 року якщо вартість фактично спожитої послуги менша обсягу обов’язкового платежу субсидіант має право сплачувати лише вартість фактично спожитої послуги. Для прикладу, якщо розмір обов’язкового платежу за певну послуг становить 200 гривень на місяць, але домогосподарство реально її спожило тільки на 120 гривень, сплаті підлягатиме фактичний обсяг споживання, тобто 120 грн.

Без обов’язкової сплати ЄСВ субсидію можуть отримати:
- Безробітні в сільській місцевості, райцентрі, селищах міського типу. Комісія з питань призначення житлових субсидій вправі прийняти позитивне для заявника рішення.
- Безробітні в місті за умови перебування на обліку в центрі зайнятості
- Громадяни, які працюють за кордоном і сплачують там ЄСВ, що підтверджується документально. Тоді субсидію в Україні домогоподарство, де зареєстрована така особа, має змогу отримати на загальних умовах.

Якщо субсидію на новий рік 2018-2019рр уже призначено, то її розмір на опалювальний сезон управління соціального захисту населення у жовтні розрахує автоматично, без повторного звернення з документами. Розмір своєї субсидії можна дізнатися он-лайн – на сайті subsidii.ioc.gov.ua.

Як повідомлялося, Кабмін на засіданні в п'ятницю ухвалив рішення з 1 листопада 2018 року підвищити ціни на газ для населення на 23,5%.
https://www.epravda.com.ua/news/2018/10/19/641783/ (https://www.epravda.com.ua/news/2018/10/19/641783/)
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 23 Жовтня 2018, 09:31:18
Объем назначенных субсидий в Украине упал почти на 80 процентов - Госстат

Цитувати
За девять месяцев 2018 года объем назначенных субсидий на оплату жилищно-коммунальных услуг в Украине уменьшился на 76,6% до 782,5 млн гривен по сравнению с январем-сентябрем 2017 года. Об этом сообщила пресс-служба Государственной службы статистики.

В городских населенных пунктах общий объем назначенных субсидий составил 581,6 млн гривен, в сельских населенных пунктах – 200,9 млн гривен (2 386 млн гривен и 958 млн гривен соответственно за аналогичный период 2017 года).

Средний размер назначенной субсидии на 1 домохозяйство в сентябре 2018 года уменьшился по сравнению с аналогичным периодом 2017 года на 31,6% и составил 102,3 гривны.

Всего в январе-сентябре 2018 года за получением субсидий на оплату услуг ЖКХ обратились 4 419,9 тыс. домохозяйств, что на 39,8% меньше по сравнению с январем-сентябрем 2017 года (из них на городские населенные пункты приходится 65,7% обращений).

В сентябре субсидии на оплату услуг ЖКХ получили 2 617,2 тыс. домохозяйств.
https://strana.ua/news/167540-obem-naznachennykh-subsidij-v-ukraine-upal-pochti-na-80-protsentov-hosstat.html
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Юрій Васильович від 23 Жовтня 2018, 17:44:21
КМУ виклав текст постанови https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-deyakih-87 (https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-deyakih-87)
Назва: С мая изменится формула, по которой определяют сумму субсидии
Відправлено: Перо від 10 Березня 2020, 18:47:24
С мая изменится формула, по которой определяют сумму субсидии

Цитувати
В мае нынешнего года пересмотрят формулу начисления субсидии. Сейчас семьи должны отдавать за коммунальные услуги 15% совокупного дохода, а по новым правилам норму повысят до 20%.
https://socportal.info/ru/news/poluchit-subsidiiu-stanet-slozhnee/
Назва: Re: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий
Відправлено: Перо від 20 Серпня 2020, 10:37:43
Украинцам уменьшили размер субсидий: придется платить за коммуналку больше
https://hvylya.net/news/213895-ukraincam-umenshili-razmer-subsidiy-pridetsya-platit-za-kommunalku-bolshe