'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Судові справи => Виконавче провадження => Тема розпочата: Перо від 14 Грудня 2017, 23:37:34

Назва: Усі виплати Мін’юсту по справах ЄСПЛ доступні в публічному доступі
Відправлено: Перо від 14 Грудня 2017, 23:37:34
Усі виплати Мін’юсту по справах ЄСПЛ доступні в публічному доступі

Вся інформація щодо прийнятих рішень Європейського суду з прав людини та здійснених виплат з боку Мін’юсту по цих рішеннях доступна кожному громадянину.

Отримати відповідні дані щодо прийнятих рішень можна на сайті ЄСПЛ за посиланням:
https://hudoc.echr.coe.int/eng# (https://hudoc.echr.coe.int/eng#)
і сайті Верховної Ради України за посиланням:
http://zakon0.rada.gov.ua/laws/main/c798. (http://zakon0.rada.gov.ua/laws/main/c798.)

Отримати відповідні дані щодо виплати коштів згідно з рішенням ЄСПЛ можна на публічному сайті Міністерства фінансів України за посиланням https://spending.gov.ua/transaction (https://spending.gov.ua/transaction)
ввіши код ЄДРПОУ Міністерства юстиції 00015622 та вибравши період оплати.

Міністерство юстиції наголошує, що жодних боргів за рішеннями ЄСПЛ відносно громадян України наша держава не має. Виплати по більше ніж 5 000 справ виконані згідно з рішеннями ЄСПЛ у передбачений українським та міжнародним законодавством порядок та строк.

Як повідомлялося раніше, Міністерство юстиції ще у 2014 році взяло на себе зобов’язання ліквідувати заборгованість у справах ЄСПЛ. І цього року виконало це зобов’язання. У 2014 році виплатили 169,8 млн грн, у 2015 році – 640 млн грн, у 2016 році – 612,3 млн грн, у 2017 році – 56,9 млн грн.

Суми справедливої сатисфакції та сплати за рішеннями національних судів проводяться в порядку надходження рішень з ЄСПЛ та по мірі надання заявниками та іншими особами необхідної інформації для виконання платежу. Отже, необхідності в формуванні окремого реєстру на сьогодні немає, оскільки немає черги по сплатах і абсолютно вся інформація з цього приводу є у відкритому доступі.

Законодавчої вимоги вести реєстр даних сплат немає також. Однак, якщо на відповідні дії є суспільний запит, Мін’юст готовий розглянути можливість створення такої бази даних окремо.
https://minjust.gov.ua/news/ministry/usi-viplati-minyustu-po-spravah-espl-dostupni-v-publichnomu-dostupi (https://minjust.gov.ua/news/ministry/usi-viplati-minyustu-po-spravah-espl-dostupni-v-publichnomu-dostupi)