'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - AlexDS

Сторінок: [1]
1
Доброго дня
Нещодавно надсилав запити до РДА щодо прав власності на будинок і отримав дуже цікаву відповідь:
Сам запит:
Код: [Select]
Запит

Цей запит робиться у відповідності до закону України “Про доступ до публічної інформації”.

Я є власником квартири №20 у будинку за адресою м. Київ, вул Урлівська 20 про що є відповідний сертифікат на право власності.

Прошу надати відповідь на наступне питання:

1) Чи належить мені будинок на праві спільної власності разом з іншими власниками квартир будинку за адресою м. Київ, вул Урлівська 20 ?
Відповідь РДА
Цитувати
Шановна Ірино Дмитрівно!
Управлінням житлово-комунального господарства Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації уважно розглянуто звернення (запит на інформацію) ХХХХ Олександра Миколайовича до КБУ «Контактний центр міста Києва», яке зроблено у відповідності до Закону України «Про доступ до публічної інформації, щодо надання інформації стосовно балансоутримувача будинку 20 на вул. Урлівській та чи належить йому будинок № 20 на вул. Урлівській на праві спільної власності разом з іншими власниками квартир у ньому.
Оскільки експлуатацію вищевказаного житлового будинку здійснює ТОВ «Перший український експертний центр», відповідно до пункту 3 статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», Управління житлово-комунального господарства Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації звертається до Вас з проханням розглянути зазначене у зверненні (запиті) питання.
За результатом розгляду інформуйте заявника, КБУ «Контактний центр міста Києва» та управління житлово-комунального господарства Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації, згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 04.07.2006 № 119/306.
Додатково повідомляємо наступне.
Відповідно до приписів частин 3, 5 статті 7 Закону України «Про інвестиційну діяльність», за рішенням інвестора права володіння, користування і розпорядження інвестиціями, а також результатами їх здійснення можуть бути передані іншим громадянам та юридичним особам у порядку, встановленому законом.
Частинами 2 та 3 статті 331 Цивільного кодексу України передбачено, що право власності на новостворене нерухоме майно (житлові будинки, будівлі, споруди тощо) виникає з моменту завершення будівництва (створення майна). Якщо договором або законом передбачено прийняття нерухомого майна до експлуатації, право власності виникає з моменту його прийняття до експлуатації.
Якщо право власності на нерухоме майно відповідно до закону підлягає державній реєстрації, право власності виникає з моменту державної реєстрації.
До завершення будівництва (створення майна) особа вважається власником матеріалів, обладнання тощо, які були використані в процесі цього будівництва (створення майна).
 

З повагою
Начальник управління В. Шумаков

Відповідь ЖЕК-а - у прикріпленому файлі
Як на мене дуже цікава - особливо третій абзац - де сказано, що будинок не належить мені на праві співвласності, а отже виникає питання - чому я повинен платити за обслуговування того, що мені ніяким чином не належить???


2
Доброго дня
Я вже більше року не плачу за утримання прибудинкових територій так як не можу укласти договір з ТОВ "Перший український експертний центр"
На мене було подано судовий наказ, який з допомогою форуму вдалося відмінити

Але вийшло так, що мій батько, наляканий жахами жеківців, оплатив "борг" за утримання територій та місячний платіж за утримання  - тобто в квитвнції є напис: "борг - хххх грн та плата за утримання - yyy грн"...тобто платником був не я - якщо це може якось допомогти.

Що можна вдіяти в такому разі - чи можна подати в суд на те, що це сплата за опалення, а ніяк не за утримання територій?
Чи не виходить, що я акцептував надання послуги хоча у мене немає і договору?

Порадьте, що краще робити в такому випадку?
Наскільки в мене зменшились шанси в суді довести, що я не замовляв послуги, а тим більше вони не надаються?

Дякую

3
Доброго дня всім відвідувачам форума

18.07.2013 отримав судовий наказ про стягненн заборгованості за ЖКП від ТОВ "Перший український експлуатаційний центр"(надалі ПУЕЦ)

Ситуація по взаємовідносинам така:
1) Є договір з КП "Екос" (скан прікріплено)по утриманню територій, який не відповідає ПКМУ№529, але він без дати... - до речі чи вважається такий договір легітимним?
(Укладений він в кінці липня 2012р за кілька днів до приймання квартири - така схема у Київміськбуду)
До речі до договору жодного разу не прикладався додаток з тарифом... наскільки я розумію це істотна частина договору...(в копії договору що надійшов до суду також не надано додатку)
2) Київміськбуд від 01,10,2012 передає на обслуговування та експлуатацію будинок(акт любязно надав ЖЕК з заявою на судовий наказ), де ясно написано, що ТОВ "ПУЕЦ" повинен переоформити всі договори з контрагентами.

3) Договір який відповідає ПКМУ№529(я надсилав до ТОВ "ПУЕЦ" в травні, на що отримав відповідь(аж в липні але датований в 30 денний срок від дати реєстрації) з двома примірниками договору знову без затвердженого тарифу та листом в якому йшлося, що я маю написати протокол розбіжностей і відправити назад два підписаних примірника договору та протокол розбіжностей - як на мене не дуже прозоро - можуть "загубити" протокол і договір такий як треба в їх на руках- чи я помиляюся?
4) Після отримання такої відповіді (14.07.2013)- надіслав аналогічні  запити та пропозицію укласти договір на інших умовах - як в повідомленні:http://gro-za.org/forum/index.php?topic=6385.msg26713.html#msg26713 за що окреме спасибі Тетяна Academia

Тепер маю судовий наказ та 10 днів, щоб його скасувати.
Копії докумантів що отримав від суду(далі у вкладеннях):
1) судовий наказ
2) копія рішення ПАТ Київміськбуд
3) договір про надання послуг з утримання територій (підписаний з ЕКОС не з ПУЕЦ!!!) без дати та без тарифу
4) акт прийому-передачі будинку
5) довідка Ф3 (фактично я не надавав згоди на обробку перс даних ПУЕЦу (ЕКОС-у надавав))
6) Копія наказу про прийняття будинку
7) копія нарахування  та оплат по особовому рахунку
8) ксерокопія паспорту
9) довідка про присвоєння ІПН
---

За ЖКП я не платив, так як намагався укласти договір, який відповідає типовому.
За опалення,ел. енергію та воду не платив так як також не маю договору, а платити на рахунки ГІОЦ не хочеться, щоб потім не зарахували їх як сплату за утримання територій та будинку - хоча платит згоден, але не за послуги утримання по не існуючому тарифу 2.40 грн/кв.м.

Допоможіть скласти заяву про скасування судового наказу.

Мої думки:
1) з ПУЕЦ у мене не має жодного договору, при тому що я надсилав пропозицію його укласти - є документальне підтвердження
2) ПУЕЦ вимагає борг, який належить ДП "ЕКОС" з серпня по листопад 2012
(Також в роздруківці не зрозуміло звідки взялося 274 грн боргу за 10.2012 при тому що до сплати 151.59грн...)
3) Згоду про обробку персональних даних в мене отримав ДП "Екос", але не ПУЕЦ...
4) Тарифу затвердженого ОМС не має  до сих пір або його ховають

4
Всім доброго дня.
Така ситуація:
1) Новобудова - щоб отримати ключі вимагали підписати договір з ЖЕКом(ДП ЕКОС) - хотілося вселитися- підписав - при тому договір навіть без тарифів.
2) ЖЕК було реорганізовано в ТОВ "Перший Експертний центр" і тепер від нового жеку приходять платіжки, у тому числі за утримання прибудинкової території...
Питання:
1) Чи має якусь силу договір з попереднім жек-ом? Чи може новий ЖЕК вимагати від мене сплачувати кошти за утримання будинку, якщо в мене немає з ними договору?
2) Як правильно діяти, якщо в під'їзді висить папірець, в якому закликають підписати договір з новим ЖЕКом,  адже, наскільки я розумію, підписання договору є не тільки обов'язком ЖЕКу, але і моїм також

Дякую за відповіді.

Сторінок: [1]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email