'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - stepan

Сторінок: [1] 2 3 ... 147
1
15 вересня 2021 р. суд по цій справі прийняв рішення https://reyestr.court.gov.ua/Review/100202983#  - позов залишити без здоволення.
Заяву на отримання повного рішення суду я подав до канцелярії 15 вересня.
Мій візит до секретаря судді через 8 днів після проголошення резолютивної частини рішення, та декілька дзвінків на протязі часу з 23.09.21 р. по 08.10.21р. до секретаря, з проханням надати мені повне рішення суду - не дали ніякого результату. Відповідь секретаря була - "суддя мені повного рішення для внесення в реєстр ще не надав". В реєстрі повне рішення з"явилось тільки сьогодні, в якому зазначено, що повне рішення складено 20 вересня 2021р.
Як боротись з такими затримками отримання повного рішення суду - не зрозуміло.
Подібна ситуація у мене з затримкою отримання повного рішення була також в КАС. В канцелярії відповіли, що повного рішення суду нема, тому, що один із суддів пішов у відпустку.
(click to show/hide)

2
Цитувати
Персональні дані.
До уваги постачальників житлово-комунальних послуг і балансоутримувачів будинків та прилеглих територій!

27/08/2021

До Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надходять численні скарги від громадян щодо поширення постачальниками житлово-комунальних послуг в мережі Інтернет, під’їздах будинків, переліків боржників, а саме: номерів особових рахунків, адрес (назв районів, вулиць, номерів будинків та квартир), сум заборгованості тощо.

Зауважуємо, що відповідно до статті 32 Конституції України ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 20.01.2012 № 2-рп/2012, інформація про особисте та сімейне життя особи (персональні дані про неї) – це будь-які відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована. Така інформація про фізичну особу та членів її сім’ї є конфіденційною і може бути поширена тільки за їх згодою, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Відповідно до статті 6 Закону України «Про захист персональних даних» обробка персональних даних, в тому числі їх поширення (розповсюдження, передача), як один із елементів такої обробки, має здійснюватись для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб'єкта персональних даних, або у випадках, передбачених законами України, у порядку, встановленому законодавством.

Отже, сукупність даних про номери особових рахунків, адреси, суми заборгованості боржників в розумінні Закону України «Про захист персональних даних» є персональними даними, відтак на них поширюються загальні вимоги щодо обробки персональних даних.

Ураховуючи зазначене, розміщення у вільному доступі такої інформації є порушенням законодавства у сфері захисту персональних даних та тягне за собою адміністративну відповідальність.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини вкотре наголошує на необхідності сумлінного ставлення до обробки персональних даних.
https://ombudsman.gov.ua/ua/all-news/pr/personaln%D1%96-dan%D1%96.-do-uvagi-postachalnik%D1%96v-zhitlovo-komunalnix-poslug/

4
Сьогодні відбулось судове засідання по цій справі в КАС.
КАС відмовив мені у вимогах по зустрічному позову.
Нагадайте, які Ваші вимоги?
В апеляційній скарзі я просив суд:
1) Рішення суду першої інстанції скасувати, ухвалити нове рішення про відмову в позові повністю.
2) Задовольнити вимоги зустріного позову
3) Вирішити питання розподілу судових витрат.

А в зустрічному позові я просив суд зобов"язати позивача здіснити перерахунок нарахованого боргу за РКМДА що вводило тарифи які були чинними до тих тарифів, за РКМДА, які були рішеннями судів визнані недійсними.
Хоча в зустрічному позові у мене було багато плутинини, був перший зустрічний позов, потім здається два "уточнених", так що я вже і сам не міг раніше розібратися яку саме редакцію зустрічного позову суд прийняв до розгляду.

С ході засідання представник КП ГІОЦ наполягав на тому, що здійснити перерахунок за тарифами, які діяли до тих, які були судами визнані недійсними неможливо, тому, що тарифи 2000, 2002, 2003 років були скасовані окремим РКМДА.
Цікаво, що головуючий, вже після завершення оголошення короткого рішення, нечебто коментуючи своє рішення, сказав - не можна нараховувати борг за тарифами, які скасовані.
І взагалі, мені дуже сподобалось, як головуючий вів слухання справи.


5
Сьогодні відбулось судове засідання по цій справі в КАС.
КАС повністю відмовив позивачу за первісним позовом в стягненні заборгованості за ЖКП (що мене дещо здивувало), та відмовив мені у вимогах по зустрічному позову. Також суд задовольнив вимоги моєї заяви про поворот виконання постанови суду. Позивач повинен тепер повернути кошти, які я сплатив, коли рішення суду першої інстанції вступило в законну силу.

6
Судове засідання по цій справі КАС
переніс на 29.04.31 на 10:00

7
На сайті КАС є запис на судове засідання у вигляді відеоконференції.
Чи це працює, чи ні?
Також є так званий "відеоприйом", на якому начебто можливо обмінюватись файлами онлайн.

9
Суд вирішив сторони виклкати
Цитувати
В судове засідання викликати учасників судового процессу та їх представників.
https://reyestr.court.gov.ua/Review/95427633
Цитувати
Стаття 372. Наслідки неявки в судове засідання учасників справи

1. Суд апеляційної інстанції відкладає розгляд справи в разі неявки у судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про вручення йому судової повістки, або за його клопотанням, коли повідомлені ним причини неявки буде визнано судом поважними.

Повістки на с.з. поки що не було.
Суд надіслав СМС на мій телефон, з повідомленням про дату та виклик на с.з.
Тобто начебто суд повинен відкласти розгляд справи, якщо повістка не надійде.
Але в мене була думка відправити в суд поштою мою заяву про поворот рішення суду (хоча як я зрозумів, цю заяву можна подати на протязі року після скасування постанови КАС), та клопотання про відкладення розгляду справи в зв"язку з хворобою.
То суд може на підставі моєї заяви про перенесення с.з., де потрібно буде вказати дату с.з., вирішити, що я був повідомленний належним чином?
Чи може надіслати тільки заяву про поворот рішення суду, не вказуючи, що мені відомо про дату с.з., а клопотання про відкладення с.з. не надсилати взагалі?
Або надіслати, але вказати у клопотанні, що прошу на час моєї хвороби поки що не призначати с.з. по цій справі на протязі березня/першої половини квітня цього року?

10
Вам слід подати заяву про  поворот виконання рішення ( ст. 444 ЦПКУ).
Дякую!
Так і зроблю.
Одне погано - через хворобу (підвищена зараз температура тіла вище норми), мабуть не зможу прийняти участі у засіданні суду КАС, що призначено на 01.04.21р.
І довідки нема від лікаря про хворобу, бо не звертався.
То як бути в такій ситуації? Подати заяву з проханням, щоб перенесли судове засідання на іншу дату?

11
Не зовсім зрозуміло...Мене суд, рішенням, яке вступило в законну силу, змусив виконати "зобов"язання", яке я оскаржив в касаційному порядку.
Питання як проведено ту сплату. Самостійно? Чи через ВДВС? Якщо самостійно, то чи  вказано,  що то на виконання рішення суду? 
Подивився свої платіжки про сплату боргу за рішеням суду - так, я сплачував самостійно, і в квитанції вказував таке:
Цитувати
Призначення платежу: Сплата заборгованості по платі за ЖКП за період з 01.04.2010р. по 31.10.2012р. за рішен.
Солом"янського райсуду м.Києва від 10.08.2018р. по спр. №760/16111/15-ц
Сума операції: 5,000 UAH
Таких три платіжки на суму 12440 грн.
Та дві платіжки про сплату судового збору, та інфляційних:
Цитувати
Призначення платежу Сплата інфляційних та 3% річних за рішен. Солом"янського райсуду м.Києва від 10.08.2018р. по спр. №760/16111/15-ц
Сума операції: 661.99 UAH




12
По Вашій сплаті  "боргу"
Цитувати
Стаття 267. Наслідки спливу позовної давності
1. Особа, яка виконала зобов'язання після спливу позовної давності, не має права вимагати повернення виконаного, навіть якщо вона у момент виконання не знала про сплив позовної давності.
Не зовсім зрозуміло...Мене суд, рішенням, яке вступило в законну силу, змусив виконати "зобов"язання", яке я оскаржив в касаційному порядку. Причому я виконував "зобов"язання" в ситуації, в якій суди першої, та апеляційної інстанції не вважали, що позивач за первинним позовом пропустив строк позовної давності. А тому, мені не зрозуміло, як в даному випадку можна посилатись на ст.267, в якій йдеться про виконання зобов"язання після спливу позовної давності?
До речі, якщо я звернусь до позивача з вимогою повернути надмірно сплачені кошти (або з вимогою здіснити перерахунок, бо я і зараз маю борг перед позивачем, ще більший, ніж у 2012 р.) до початку другого розгляду справи в Київському апеляційному суді (КАС), то строк позовної давності судом, позивачем за первинним позовом, буде вважатись пропущенним відповідачем за первинним позовом, тобто мною (а також зустрічним позивачем за первинним позовом, та можливо новим позивачем, з вимогою про повернення надмірно сплаченого зобов"язання, яке помилково схвалили суди першої та апеляційної інстанції), чи ні, у разі нового спору в суді про повернення надмірно (з вини позивача та судів) сплаченого зобов"язання?
 ВС постановив, що позивач таки пропустив строк позовної давності, і зобов"язав КАС здіснити перерахунок заборгованості за тарифами, які були чинними на 2012 р., тобто заборгованість в результаті такого перерахунку повинна значно зменшитись. То це означає, що заборгованість, яка була сплачена - є не законна, і КАС повинен виправити порушене право відповідача за первинним позовом?
То КАС хоча б може здіснити перерахунок таким чином, щоб врахувати сплату мною надмірного зобов"язання, яке КАС залишив без змін у рішенні суду першої інстанції, не врахувавши пропуск позивачем строку позовної давності, та нечинність тарифів, які позивач поклав у розрахунок заборгованості?

Редагування. Виправлено назву суду.

13
По позовній давності апеляційний  суд повинен рішення переглянути.  Але  тоді вже позивач може подати касаційну скаргу з клопотанням про відступ від висновку ВС...
Відкриття касаційного провадження, та відступ від висновку ВС по малозначній справі? Хіба таке можливо?

14
Верховний Суд 17.02.21р. прийняв постанову  https://reyestr.court.gov.ua/Review/95067194  по цій справі.
(click to show/hide)
Наскільки я зрозумів з постанови ВС, позивач за первинним позовом пропустив строк позовної давності з серпня 2010 р. по серпень 2012 р. (позов був за період з квітня 2010 р. по жовтень 2012 р.), і він має право на стягнення заборгованості тільки за період з вересня 2012 р. по жовтень 2012 р. і суд апеляційної інстанції має зобов"язати позивача здіснити перерахунок заборгованості, за останніми чинними тарифами по ЖКП на той час.
Але я нажаль сплатив всю суму заборгованості, за рішенням суду першої інстанції, після того, як я програв у суді апеляційної інстанції.
Але, оскільки постанова АСК скасована, і рішення суду першої інстанції тепер має вважатись таким, що не вступило в законну силу, то чи маю я право зараз, не чекаючи повторного розгляду справи в АСК - вимагати від позивача повернення коштів, сплачених мною на підставі рішення суду першої інстанції?
А також питання - чи маю я право вимагати від позивача сплату ним мені інфляційних за період з 2018 р. по 2021р.?

15
З"явилась в реєстрі ухвала ВС по цій справі від 08.12.2020 р.  https://reyestr.court.gov.ua/Review/93404996
Цитувати
(click to show/hide)

Сторінок: [1] 2 3 ... 147

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email