'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Sergy

Сторінок: [1] 2
1
Добрий вечір, якщо він добрий!,
Відзив з запереченнями не подав. Після отримання позову передбачалось або відзив, або зустрічний позов.
Я подав зустрічний позов. В ухвалі на відмову у зустрічному позові передбачалась лише апеляція.
Тож я і розгубився, і втомився, і не знаю що робити далі.
Може у господарському суді можна буде і статут визнати незаконним, і оскаржити деякі тарифи, і оскаржити сам облік не по  наданих послугах, а по метрах квадратних: як я розумію, взяли всі послуги, склали і поділили на квадратні метри і помножили на площу квартири.
І не зрозуміло, що може дати визнання статуту незаконним: поки що жбк заявляв, що він власник будинку і власники квартир повинні платити за обслуговування. А ще з'явилось поняття - власники нежитлових приміщень (мабуть жбк комусь продав якісь нежитлові приміщення).
Пізніше викладу статут без персональних данних і пару витягів з протоколів загальних зборів. Самі протоколи, штатний розклад, перелік послуг, розрахунок послуг, кошторис, режим роботи (скільки годин, скільки днів) - нічого цього немає.
Я, Юрию Васильовичу, думав, що тут вже нікого не залишилось і особливо сподіватись немає на що.

2
Сподіваюсь, що після зменшення розміру зображення, переходу від кольорового до сірого, а також збереження в форматі GIF, сторінки будуть і більш читабельні, і займатимуть менше місця.
А от як прибрати попередні спроби - не знаю.

3
Пробую додати файл зустрічного позову без персональних даних

4
Шановні добродії!
На позов ЖБК був підготовлений зустрічний позов, в якому було зібрано все, що могло стати в нагоді.
Одна з позовних вимог стосувалась визнання незаконним та нечинним з моменту затвердження статуту ЖБК.
Суд зробив висновок, що така справа підлягає розгляду в порядку господарського судочинства і відмовив у відкритті провадження за зустрічною позовною заявою, хоча там було наведено і багато інших фактів, а також були і інші вимоги.
Оскільки я з таким варіантом  зіткнувся вперше, то мене непокоїть, що очікувати по первісному позову ЖБК - їх також направлять до господарського суду?
Спробую викласти зображення документів, без персональних даних, у зворотньому порядку: спочатку ухвалу, потім зустрічний позов, потім первісний позов з деякими додатками (статут, витяги з протоколів...)


5
Шановні добродії!
Як відключили, так і підключили.
Без попереджень, без документів. Коли те сталось - не знаю. Спочатку зникла пломба клемників. Лічильник опломбований, а клемники ні. Довелось  повідомляти чергового (чи наступного) виконавця про обставини і нагадувати, що я прошу дозволу перенести лічильник до квартири. Крім того підняв ще питання, зокрема про дозволену потужність для квартири, про гарантії безперебійної поставки в період мінімального тарифу багатотарифного лічильника (А то у нас можна отримати угоду на кілька тарифів, а електроенергію лише в період максимального не вигідного тарифу). Виконавець відповів, що переслав мого листа до ДТЕК, а ДТЕК мені ще ні разу не відповів.
Ще раніше я відправив рекомендованого листа до ЖБК з запитом — це вони відрізали, чи ні, і якщо вони мають такі повноваження, то може вони відріжуть газ, опалення, та гарячу воду. Лист повернувся з відміткою «За закінченням терміну зберігання».
Згодом вирішилось питання відключення інколи тепленької інколи води. По телефону дали дозвіл на самостійне встановлення заглушки. А як же показники лічильника? - Покажете тому, хто прийде опломбовувати. Всупереч очікуванням якоїсь підстави — все пройшло напрочуд просто. Прийшов, опломбував заглушку, тицьнув якийсь папірець, повангував, що з опаленням буде складно, і пішов.
Якось подзвонила якась жінка, начебто з ЖБК, і почала розповідати, що не може мене знайти.
Я порадив їй написати, на що вона заперечила, що сучасні люди спілкуються телефоном.
Я відповів, що мені потрібні не балачки, а документи. Вона начебто погодилась - добре, я напишу. Також вона згадала, що в квартирі ніхто не живе. Я обурився — як там можна жити, коли хтось відрізав квартиру від електроенергії і залишив папірець від ЖБК. Ми вас не відключали — одразу заперечила вона, - то хтось вирішив вас полякати. Я відповів, що збираю інформацію і приймаю рішення. Є відписка поліції, є від Київенерго, немає від ЖБК. На тому сучасне спілкування завершилось- без документів.
Коли був карантин, то було обмеження в пересуванні 2км, яке також з“явилось не одразу. Тож до квартири добирався не часто і не завжди заходив — лише забирав пошту. Десь наприкінці 2020р не побачив знайомого обрубка, клацнув вимикачем в квартирі і з“явилось світло. І з“явилось питання — як надовго?  Питання переносу лічильника до квартири не вирішене. Гарантій — ніяких. Потроху вибираю переплачену колись електроенергію, коли приходжу.

6
Шановні добродії!
1. Оскільки виконавча служба виконує примусове виконання, то може потрібно звертатись до виконавців після здійснення необхідних та достатніх дій, направлених на добровільне виконання, і отримання свідчень того, що добровільного виконання не буде?
Запит, попередження… чи це зайве?

2. З кого виконавча служба знімає 10%: з боржника, чи з стягувача.
Одного з співробітників, які звернулись до виконавчої служби, попередили, що виконавці забирають 10 % від загальної суми. Через деякий час, на одному з зібрань, директор нашого підприємства повідомив, що виконавча служба неочікувано зняла з підприємства суму для оплати заборгованості за рішенням суду і підприємство ще сплатило ці самі 10%.

Керівництво підприємства сподівалось, що щодо цього підприємства заборонено вчиняти виконавчі дії, але хтось такі дії дозволив (може тимчасово, на одне примусове виконання)
http://www.psv.org.ua/arts/Oficiyno/view-4626.html
 «...відповідно до пункту 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 02.10.2019 № 145-IX «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», який набрав чинності 20.10.2019, заборонено вчиняти виконавчі дії, відповідно до Закону України «Про виконавче провадження», щодо об’єктів права державної власності, які на день набрання чинності цим Законом було включено до переліків, затверджених Законом України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», протягом 3 років з дня набрання чинності цим Законом, крім стягнення грошових коштів і товарів, що були передані в заставу за кредитними договорами.»
3. Що робити, які варіанти дій у випадку, якщо виконавча служба не виконає стягнення примусово?  Кажуть, що виконавча служба одна з самих ледачих, йде до першої перешкоди і відсоток виконань мізерний. То як спонукати виконавців і кого ще можна задіяти? Може скаржитись уповноваженому по правах людини, звертатись до депутатів? Комусь пощастило проскочити скрізь «заборону вчиняти виконавчі дії(дивись попередній пункт2)», а нам потрібно сподіватись лише на успіх, який досягається. Якщо виплата затягнеться ще на роки то буде зовсім тоскно.

4. Краще вимагати окремі довідки про нараховані але не сплачені суми належні працівникові при звільненні із зазначенням періоду нарахування цих сум і розміру середньої заробітної плати, чи достатньо одної довідки загальної, де є все?

Перший судовий наказ стосується частини заборгованості по заробітній платі. Одна сума без зазначення складових та періодів нарахування.

У червні 2021 року я з співробітником звільнились по ст.38 частина 3. Директор відмовляв, але нічого гарантувати не міг.  Отримали трудову книжку і копію наказу про звільнення. Остаточного розрахунку на момент звільнення ми не отримали і не отримали навіть довідки з розрахунком заборгованості.
Відомо про наявність заборгованості:
1- із заробітної плати;
2- вихідної допомоги при звільненні;
3- лікарняні з 2019 по 2021рр;
4- за дні невикористаної щорічної відпустки;
5- за відрядження.
Таким чином вимальовуються п“ять довідок які повинні містити загальну суму і розподіл цієї суми по періодах нарахування.  Для деяких може не бути розподілу, але повинна бути дата нарахування.
Шоста довідка — про середню заробітну плату.
Наприкінці липня 2021р я передав через співробітника до канцелярії підприємства заяву з проханням надати мені довідку (Одну. Загально-детальну. Орієнтовну форму я надав додатком) про нараховані але не сплачені суми належні працівникові при звільненні із зазначенням періоду нарахування цих сум і розміру моєї середньої заробітної плати. Спочатку, на мого співробітника добряче нагримали, але врешті решт поставили на другому примірнику вхідний номер та дату без підпису і без печатки.
Пізніше інший співробітник попросив мене передати його подібну заяву до канцелярії підприємства через працюючого співробітника. У реєстрації цієї, фактично такої самої, заяви просто відмовили.

7
Шановні добродії!
Ця частина містить історію отримання судового наказу по виплаті заборгованості нарахованої але не сплаченої заробітної плати за умови відсутності зворотнього повідомлення пошти. Кому не цікаво — не витрачайте час.
Відсутність зворотнього повідомлення пошти — виявляється дуже поширеним явищем. На нього наштрикнулось достатньо наших співробітників. Скоріш за все канцелярія суду надсилає кілька справ і повідомлень  одним рекомендованим листом і одне єдине зворотнє повідомлення кудись додає, а інші нескінченно чекають. Простіше, хоч це порушення закону, надсилати кілька справ і повідомлень одним простим листом і можна зворотнього повідомлення чекати нескінченно всім без винятку. Отримати від судді трек-код листа в якому було надіслано відповідний СН не вдалось — можна отримати кілька кодів, які не мають ніякого відношення до вашої справи. Найбільш кмітливі позивачі, чи які вивчили досвід попередників, беруть у судді документи, самі реєструють у канцелярії свого підприємства і забезпечують зворотнє повідомлення. А якщо доступу до канцелярії свого підприємства немає (звільнився і зняли перепустку), то за власний кошт відправляють поштою, рекомендованим листом, замість канцелярії суду. Принаймні одному співробітнику, що звільнився бо здоров“я нема і ледь пересувається, в суді запропонували разом з його повторним пакетом «занести» ще один пакет іншого співробітника.
На пропозицію директора підприємства у жовтні 2020р ми забрали заяви на звільнення і працювали далі. Чи то з листопада, чи то з грудня 2020р почали відвідувати суддю (немає зворотнього повідомлення пошти). Після невеличкої перерви на ковід у лютому 2021р відновили відвідування Печерського суду. Суддя в черговий раз повідомив, що немає зворотнього повідомлення пошти і невідомо - отримало підприємство судові накази чи ні. Також суддя додав, що можна вдруге послати судові накази на підприємство. Ми повідомили суддю, що нас викликав директор на розмову як раз з приводу судових наказів, тож підприємство їх отримало. Тоді суддя запропонував нам отримати на підприємстві підтвердження того, що судові накази отримані і принести до суду. Ми написали листи (по кількості судових наказів) від підприємства, що підприємство, за зверненням працівника, підтверджує отримання СН і його вхідну реєстрацію (номер, дата). Реальні данні вхідної реєстрації отримали у юриста підприємства і канцелярії. Підписали, принесли до судді, суддя дав зелене світло до канцелярії, канцелярія прийняла (єдині примірники- у нас не залишилось нічого). Десь за тиждень, початок березня 2021 року,  прийшли до канцелярії Печерського суду за СН і почули, що немає зворотнього повідомлення пошти. Ми їм про листи підприємства з підтвердженням отримання, а нам у відповідь про пошту. Врешті решт нас почули, зв“язалися з суддею, взяли тривалу паузу (не менше години) і врешті решт ми отримали СН-зи з сумою заборгованості по зарплаті станом на середину 2020 року в березні 2021р..
В цій історії є невідповідність. Заява на видачу СН надіслана поштою в суд на початку вересня 2020р. СН виданий в середині вересня 2020р. Директор викликав нас на бесіду в жовтні 2020р. Данні юриста і канцелярії підприємства свідчать про те, що СН надійшов до канцелярії підприємства на початку листопада 2020р. - після бесіди з директором.

8
Щиро дякую! Що би я без Вас робив...

9
Шановні добродії!
Наприкінці жовтня 2020 року в Єдиному реєстрі судових справ нарешті з'явились три судових накази по трьох справах і усі датовані серединою вересня 2020 року. Станом на середину січня 2021 року жоден з цих наказів не вступив в законну силу. В суді кажуть, що очікують зворотнього повідомлення пошти по всіх трьох СН. Наскільки мені відомо, через місяць пошта повертає рекомендованого листа з поміткою "За закінченням терміну зберігання", але не в цьому випадку, бо пройшло вже чотири місяці. Зворотні повідомлення пошти по трьох судових наказах відсутні. В суді пропонують ще почекати.
Заяви про звільнення  ми забрали і працюємо далі щоб не підводити співробітників, але пішов вже третій рік коли заробітна плата нараховується і повністю не виплачується.  Це також негативно впливає на перерахунок пенсій - немає внесків підприємства і таким чином працівників-пенсіонерів карають двічі (зарплатою і перерахунком пенсій). Крім того, вже анонсоване скорочення і без того скороченого робочого тижня.
Складається враження, що кабмін з оборонпромом це підприємство не можуть ні приватизувати, ні розформувати і вирішили очікувати, коли останні робітники самі розійдуться.
Підкажіть будь ласка, як можна прискорити вирішення цих справ? Що робити, куди скаржитись? Якщо "стукайте і вам відкриється", то куди стукати?

10
Шановні добродії!
Давно потрібно було викласти копію ухвали про скасування судового наказу, але зірки зійшлися лише зараз.
Щиро дякую за поради.

11
Шановні добродії!
Щиро дякую Юрію Васильовичу за пояснення.
Копія довідки відділу кадрів дійсно містить дату прийняття на роботу і номер наказу.
Копія довідки бухгалтерії містить загальну суму заборгованості станом на певну дату (зараз сума заборгованості вже зросла). До довідки бухгалтерії додавався ніяк не завірений роздрук по роках і місяцях, який не додавався до заяви. Я вимагав від бухгалтерії, щоб вони вказали суму компенсації за несвоєчасно сплачену заробітну плату станом на момент видачі довідки, але мені кілька разів повторили що сума компенсації розраховується на дату виплати. Коли буде виплата - тоді і компенсація. Варіант коли грошей вистачить на виплату і не вистачить на компенсацію - не розглядається, -повторюють мантру "коли виплата - тоді і компенсація".
Майже до кінця жовтня у мене оформлена відпустка, з урахуванням триденного робочого тижня вийти на роботу потрібно буде в листопаді, а заяву про звільнення я планую подати в найближчий понеділок. Про всяк випадок можна продублювати поштою. Тож якраз два тижні вийде (це для мене, а для двох моїх співробітників можливі варіанти). Крім того, мене запевняють, що пенсіонера, за його заявою, можуть звільнити за день, хоча мені в це не віриться. Бити горщики я не збираюсь і, напевно, після звільнення, доведеться ще спілкуватись по роботі з співробітниками в режимі консультацій. 
З моменту звільнення зміниться мій статус - з робітника на звільненого. Зафіксується інша сума заборгованості. Це вже інша заява, інша справа. Виникає чергове питання: може є сенс якось відкликати заяву на видачу судового наказу, якщо таке можливо? Все одно все висить без руху вже більше місяця.
Залишається відкритим питання: що робити якщо суд на протязі місяця не видає ні судового наказу, ні відмови у його видачі?
І ще одне питання: чи можна ПРОПУСТИТИ наказне провадження і одразу подавати позов щодо виплати нарахованої та невиплаченої заробітної плати (разом з компенсацією і т.д.)?

12
Шановні добродії!
Питання два.
Перше — що можна зробити, коли суд більше місяця не видає ні судового наказу ні відмови про видачу судового наказу?
Друге — для звільнення з підприємства достатньо написати заяву за власним бажанням, чи бажано ще пояснити, чим це бажання викликано?
Другого вересня три співробітника відправили трьома поштовими відправленнями з описом вкладення заяви на видачу судового наказу про виплату нарахованої та невиплаченої заробітної плати державним підприємством до Печерського районного суду м.Києва. До заяв додавались копії:
1. довідки бухгалтерії про заборгованість по зарплаті;
2. довідки відділу кадрів про те, що громадянин є співробітником цього підприємства;
3. паспорту;
4. ідентифікаційного коду;
5. заяви з усіма додатками для відповідача.

Сьомого вересня до суду дійшли дві заяви. Сьомого ж вересня по цих двох заявах були присвоєні унікальні номери справ і був призначений суддя. Третя заява дійшла до суду восьмого вересня. А девʼятого вересня по третій заяві було присвоєно унікальний номер справи і призначено суддю. По трьох заявах — три справи і один суддя.
Двадцять третього вересня я відвідав Печерський районний суд, щоб зʼясувати - чому немає ніякого руху справ. За дві години до моїх відвідин в суді встановили обмеження повʼязані з коронавірусом. Врешті решт зателефонували до кабінету судді і мене пропустили. В кабінеті судді молодий чоловік мене вислухав і сказав, що доведеться зачекати ще два тижні, а краще — трохи більше.  На моє питання — може щось не так оформлено? - відповів, що у нього на комп'ютері немає ніяких відміток щодо якихось зауважень.
Тринадцятого жовтня ми з співробітником зателефонували до цивільної канцелярії Печерського суду. Після кількох невдалих спроб, якимось дивом нам відповіли.
По всіх трьох справах, більш ніж за місяць (замість пʼяти днів), не видано  ні судового наказу, ні відмови про видачу судового наказу.
На питання — що діється і що робити? - відповіли — пишіть, запитуйте письмово.
Може хтось підкаже — що діється і що можна зробити в такому випадку?

І ще одне питання, яке, можливо, потрібно оформити як окрему тему:
Щоб звільнитися з такого державного підприємства просто писати заяву про звільнення за власним бажанням, чи бажано додати — в звʼязку з тривалою (майже два роки) несплатою заробітної плати?
Насправді там цілий комплекс. Тут і скорочений робочий тиждень (три робочих дні замість пʼяти). Тут і складність роботи, на яку дають катастрофічно мало часу(а ще скорочений робочий тиждень), але ця робота якимось дивом виконується (хоча б в головному напрямку), завдяки самовідданості робітників, яких стає все менше. Тут і голий (скорочений) оклад. Тут і коронавірус.

13
Щиро дякую, Юрію Васильовичу! Я спочатку звернувся до сайту ГРО-ЗА, а потім почав шукати інші джерела. Зараз знаходжусь у стані обробки отриманої інформації. Сподіваюсь, за тиждень, чи два стане остаточно зрозумілим чи можливі якісь компроміси і як діяти далі.

14
Шановні добродії!!  Підкажіть, будь ласка, де можна знайти зразок позову щодо стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати діючому працівникові. І на що потрібно звернути увагу.  На державному підприємстві міста Києва на протязі півтора останніх років заробітна плата нараховується, але не сплачується. Не сплачується зовсім для більшості пенсіонерів. Невеличкі виплати інколи (дуже дуже рідко) відбуваються для НЕ пенсіонерів. Затримки виплат траплялись і раніше, але якісь виплати відбувались раз на три-п’ять місяців. Подейкують, що борги підприємству перевищують борги підприємства. Тобто, якби підприємству віддали борги, то воно б змогло розрахуватись з робітниками. Можливо, в такий спосіб намагаються перетворити залишки цього підприємства в новий будмайданчик чергового ТРЦ, бо навіть у такому стані це підприємство якимось дивом виконує призначені роботи. Але борг по зарплаті чималий, щоб не сказати - шалений. Терпець увірвався і деякі робітники вже почали надсилати письмові запити до КМУ, УкрОборонПрому, КМДА, прокуратури.... Дехто вирішили готувати позов щодо стягнення нарахованої але не виплаченої заробітної плати, компенсації за несвоєчасно виплачену заробітну плату. Можливо хтось вирішить вимагати відшкодування моральної шкоди бо дехто напевно потрапив у скрутне становище. Тут і лікування та обстеження себе та рідних, невідкладні ремонти квартири, інженерних мереж та техніки, купівля техніки без якої не обійтись, витрати на життя, витрати на поховання рідних, оплата комуналки, гроші взяті в борг у знайомих і комерційні кредити (яких краще б не брати, але на щось жити потрібно). Замість повноцінного життя — довідка про постійно зростаючу заборгованість із заробітної плати та суцільні обмеження. Надія тане, депресняк перемагає.

15
Шановні добродії!
Стаття 5. Пільги щодо сплати судового збору
1. Від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються:
9) особи з інвалідністю I та II груп, законні представники дітей з інвалідністю і недієздатних осіб з інвалідністю;

У такому випадку писати що Боржник звільняється від сплати судового збору на підставі п.9 ч.1 статті 5 ЗУ "Про судовий збір"?

Сторінок: [1] 2

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email