'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Hawk

Сторінок: [1]
1
Вислухавши Ваші думки, вирішив спробувати домовитись про розбиття суми на 61 місяць. Хочу прорахувати суму яку потрібно буде оплатити в разі успіху перемовин.
Отже, в квартирі прописано двоє, а проживають троє людей. Весь період користування є Чорнобильська пільга 50% на дві особи. Окрім того на 2018 та 2019 опалювальний період є субсидія. По квитанціям з водоканалу за 2018 рік мінусова сума нарахувань стала нульовою - я так розумію анулювали через неподання показників.

Прошу підказати, в яких нормативних актах міститься інформація по тарифам і соціальним нормам площ помешкань для застосування пільг та субсидій по рокам починаючи з січня 2013? Можливо вже хтось прораховував щось подібне і має у вигляді таблички в ексель в яку можна було би лише внести свої показники?

2
Вдячний всім за відповідь!
Йдеться не про Київ, а один з обласних центрів. Але дійсно, спочатку виконавцем послуг було Міське Комунальне Підприємство (МКП), пізніше - Водоканал. Про заміну лічильників самостійно не інформував ні МКП, ні Водоканал. При цьому у водоканалі знають про нові лічильники з часу їх встановлення - мабуть працівник, що робив заміну старих лічильників, надав копію акту в свою організацію. Проте і МКП і Водоканал надсилали нульові квитанції з номерами старих лічильників.
Раніше не звертав увагу, але в квитанції від Теплоенерго теж фігурує старий лічильник гарячої води. Більш того, в їх квитанції відображено застосування субсидії в рядку з номером лічильника - мінусова заборгованість (воно і зрозуміло бо показники не надаються). В квитанції Водоканалу теж відображено субсидії, проте безвідносно до номера лічильника.
Я вірно розумію, що Теплоенерго нараховує за лічильником гарячої води, а Водоканал за лічильником холодної?

3
Дякую за швидку відповідь.
Ні, не самостійно. Заміну робив працівник водоканалу якого порадили майстри що робили ремонт в квартирі. Він опломбував, склав акт і дав нам копію (втрачена). Рік тому телефонував у водоканал з питанням отримання копії цього акту і вони були в курсі дати заміни лічильників і їх нових номерів. Проте, у розмові прозвучала претензія щодо того, що ми повинні були в 2013 їх офіційно повідомити про заміну, тобто привезти оргигінал того акту, за копією якого я до них і звернувся. При цьому сказали, що копію акту я можу отримати звернувшись у "єдине вікно" сервісного центру водоканалу.
Поки що за копією акту не звертався, оскільки для мене так і залишилось загадкою, як можна знати про заміну лічильників і надавати можливість отримати копію акту їх заміни і при цьому надсилати квитанцію з номерами старих лічильників. Вирішив спочатку на форумі попросити допомоги з нарахуваннями.

4
Доброго дня.
В січні 2013 року заселились в квартиру, в якій замінили лічильники на воду. Інформацію про заміну лічильників у водоканал не подавали, повірку лічильників досі не проводили. Показники нових лічильників жодного разу за 5 років не подавали. Квитанції приходили з номерами старих лічильників і з нульовою вартістю. Письмових претензій від обслуговуючої організації не поступало.
Зараз хочемо подати покази за весь час користування по новим лічильникам.
Питання: як буде порахована вартість послуг? Показник буде прийнятий як поточний і пораховано по тарифу січня 2019 року, чи показник буде розбитий на 61 місяць (5 років + 1 місяць) і пораховано по тарифу відповідного місяця і року?
Наперед вдячний за відповідь.

5
Перо, дуже Вам вдячний за відповідь!

6
Доброго дня!

Прошу допомоги у наступній ситуації.

Є квартира в якій я прописаний (далі ПРОПИСАНИЙ), а власником (далі ВЛАСНИК) є мій батько, який в ній не прописаний і не проживає. З липня 2014 року, коли замість ЖЕКів  постачальниками послуг з централізованого опалення стали місцеві ТЕПЛОЕНЕРГО, рахунки нами не оплачувались.

Нижче для зручності привожу хронологічний порядок подій (дати та цифри умовні, оскільки на суть не впливають):

1.   01.01.2016 - Судовий Наказ (далі СН) за заявою ТЕПЛОЕНЕРГО де боржником вказано ПРОПИСАНОГО. Період стягнення з 07/2014 по 12/2015. Сума стягнення 1000 грн.
2.   01.02.2016 – Заява про скасування СН, в якій серед іншого сказано, що належним боржником є ВЛАСНИК, а не ПРОПИСАНИЙ (зокрема і особовий рахунок в ТЕПЛОЕНЕРГО відкритий саме на ВЛАСНИКА)
3.   01.03.2016 – Ухвала суду про скасування СН
4.   01.04.2016 – пропозиція ПРОПИСАНОМУ від ТЕПЛОЕНЕРГО підписати договір на надання послуг.
5.   01.05.2016 – відповідь ПРОПИСАНОГО з відмовою від підписання договору, в якій серед іншого знову звертається увага на те, що договірні відносини слід встановлювати з ВЛАСНИКОМ.
6.   01.06.2016 – відкриття СПРАВИ за позовом ТЕПЛОЕНЕРГО щодо стягнення заборгованості за послуги з ПРОПИСАНОГО в сумі 1000 грн (відповідає сумі у скасованому СН)
7.   01.07.2016 – Заява ТЕПЛОЕНЕРГО про залучення співвідповідачем ВЛАСНИКА
8.   01.08.2016 – ТЕПЛОЕНЕРГО збільшує позовні вимоги на суму 2000 грн – за період з 01/2016 по 07/2016. Ціна позову тепер 3000 грн.
9.   01.09.2016 – ВЛАСНИК надає письмові Заперечення, Клопотання про залишення без розгляду (К-РОЗГЛЯД) та Клопотання про залишення без руху (К-РУХ).
10.   01.10.2016 – Ухвали суду про відмову в задоволенні обох клопотань.

Текст в обох Клопотаннях однаковий, відрізняється лише прохальною частиною. Той же текст є одним з пунктів заперечень.

Сам текст:

(click to show/hide)

Відмову у задоволенні клопотань суддя мотивував тим, що потрібно було з викладених в них мотивів оскаржувати відкриття провадження у справі. Самих Ухвал про відмову в задоволенні К-РОЗГЛЯД та К-РУХ наразі на руках не маємо, та й сенсу в них наразі не бачимо, оскільки вони окремо не оскаржуються, про що суддя нагадав.

Під час судового засідання 01.10.2016 нами також було усно озвучено третій варіант клопотання – про залишення без РУХУ в частині позовних вимог на 1000 грн (оскільки до позову долучено ухвалу про скасування СН, хоча і з неналежним боржником) та без РОЗГЛЯДУ в частині збільшених позовних вимог на 2000 грн (не долучено жодної ухвали за наслідками розгляду заяви на видачу СН).

Питання до форумчан наступні:

1.   Наскільки правомірною ви вважаєте відмову судді задовольнити К-РОЗГЛЯД, К-РУХ та третього усного клопотання?
2.   Беручи до уваги, що текст клопотань дублюється в запереченнях ВЛАСНИКА, чи повинен суддя залишити справу без РУХУ чи без РОЗГЛЯДУ повністю або частково при винесенні РІШЕННЯ, зважаючи що прохальній частині заперечень ВЛАСНИКА є лише прохання «Відмовити у позові повністю»?
3.   Чи є потреба заявляти ще якісь клопотання з приводу залишення без РУХУ та без РОЗГЛЯДУ, чи в цьому плані ми вже зробили все що могли (звичайно окрім повторних клопотань того ж змісту)?
4.   Чи все ж таки чекати РІШЕННЯ і якщо наші аргументи  в ньому не будуть відображені, посилатись на порушення судом норм ЦПК вже в апеляційній скарзі?

Наперед вдячний за відповіді!

Сторінок: [1]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email