'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - gro-za

Сторінок: [1] 2 3 ... 569
2
Найдивніше те, що КААС направив мені 20 комплектів документів заявника-апелянта, хоч вони явно мені не призначалися. Тепер не знаю, що з ними робити ...

3
Чтото слышно из апелляционной инстанции?

Щодо строків розгляду справ у КААС можу повідомити з власного досівіду по іншим справам, що це один з самих перенавантажених судів. Чекати на виклик слід близько 1 року після передачі справи з 1-ої інстанції. Можливо і 1,5 року. Це щодо постанов. А щодо процесуальних ухвал, якими створюються перешкоди у розгляді -дещо скоріше (8-10 місяців).

"Прискорення" питання коштувало у докризових цінах 15-25 тис. $ (з неофіційних джерел).
Прискорювати не будемо.
А ось що до мене надійшло від КААС у цій справі:

4
Отримав відповідь від КП Дирекція" Солом`янського району на власну пропозицію укласти договір. Мій варіант їх не влаштував. Надали власний варіант договору с рахунком  ГІОЦ, тарифом по 1221( у додатку), без періодичності та строків надання послуг, та з умовою про підвищення тарифів без додаткової угоди. Скани викладу трохи пізніше.

Як я розумію, мої дія такі:
1) написати листа, де відмовляюсь підписувати договір КП як такий, що не відповідає типовому;
2) ще раз подати свій варіант договору;
3) вказати на те, що ВСП "Грушківське" не має права заключати договір, бо не є юридичною особою.

Чи все вірно ?
Вірно, але не все. Законодавством не передбачена така дія: "заключати". Натомість договір може бути укладеним, але ніяк не "заключеним". ВСП дійсно не може бути стороною договору, бо не має цивільної дієздатності. Однак начальник ВСП, або інша фізична особа, яка отримала довіреність від юридичної особи, може вчиняти правочини (кладати договори) від імені юридичної особи, якщо це зазначено в довіреності. Підстава - ст. 95    ЦК України.
Відносно обов'язку укласти договір - дочекайтеся нової постанови ВСУ з цього приводу. Втім, маєте право запропонувати свою редакцію договору, а переддоговірний спір вирішити в суді.

5
Є відповідь від Деснянської "Дирекції". Щось тут таке накручено.

Київводоканал і Київенерго не є виробниками послуг, а є виробниками товарної продукції.
Правильно!
Це вже не потребує доказування, оскільки існує чинна останова Шевченківського районного суду м. Києва  у справі № 2а-1405/06 від 25 травня 2006 року , якою скасоване рішення Київради від 24 листопада 2005 року № 427/2888 "Про визначення виконавців ЖКП у житловому фонді комунальної власності територіальної громади м. Києва".

6
Наш сайт / Re: ПРАВИЛА ФОРУМУ
« : 29 Серпня 2012, 15:23:07 »
Зміни до Правил погоджені засновником.

7
Цитувати
Тобто шукайте протилежні рішення, де немає договору, але є посилання на ті ж самі положення норм матеріального права.
У меня вопрос немного не по теме. Допустим, что найдено противоположное решение ВССУ со ссылкой на те же нормы материального права, а Верховный суд решит, что именно в приведенном для сравнения решении ВССУ неправильно применены нормы материального права. Может ли после этого приведенное для сравнения решение быть отменено Верховным судом автоматически?
Автоматично ніщо не відбувається (принцип диспозитивності). Але постанова ВСУ може слугувати   у якості нововиявленої обставини для перегляду спірного рішення.

8
Судочинство не має нічого спільного з політичною боротьбою. Євросуд діє відповідно до власного Регламенту та власної судової практики. Ніякі акції по збору підписів ніяких наслідків не дадуть, і не повинні.

Шановний Віктор Іванович!   Дякую за відповідь.  Ви говорите, що
Цитувати
Євросуд діє відповідно до власного Регламенту та власної судової практики
То чому ж такий великий відсоток неприйнятності Заяв саме від громадян України?  Невже, ми  українці,  найтупіші у всій Європі? Не можемо правильно заповнити  та  оформити  формуляр Скарги?   
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5638.msg36492.html#msg36492
Цитувати
Українці не вміють оформляти позови до Європейського суду
Лутковська відзначила, що одним з показників, що відслідковуються в роботі Європейського суду з прав людини, є кількість не прийнятих ним заяв.
Цитувати
    За її словами, такий показник щодо заяв з Україною є дуже високим.
     «Це означає, що в даному випадку якість підготовлених заяв настільки низька, що Європейський суд з прав людини сам визначає, що або не було порушення, або не дотримані вимоги прийнятності цих заяв до розгляду, і відповідно сам повертає ці заяви заявнику, не розглядає далі», — сказала Лутковська.
http://vkurse.ua/ua/society/oformlyat-iski-v-evropeyskiy-sud.html

У мене інша думка. Я не згоден, що
Цитувати
українці не вміють оформляти позови до Європейського суду
У мене є достатні  дані, які  вказують, що в секретаріаті  ЄПСЛ "працюють"   службовці,  направлені туди мінюстом України, стараннями  яких,  українцям відмовляють у  прийнятті  заяв  саме  по  процедурі.

Не будемо влаштовувати полеміку навколо діяльності ЄСПЛ і не будемо говорити про неправосудність, якщо вона не встановлена у спосіб, передбачений законодавством. Не  будемо оцінювати здібності пострадянського населення, у тому числі й українців. Будемо виходити з того, що ЄСПЛ залишається єдиною інстанцією, до якої можна звернутися за захистом порушених державою прав. Статистика свідчить про наявність досить великої кількості справ за зверненнями українців, вирішених ЄСПЛ на користь заявників.

9
Цитувати
Прошу користувачів сайту, які знають відповіді на поставлені питання, викласти у цій темі, та ще й так, щоб споживачам, які не бажають інтелектуально напружуватися, було зрозуміло з першої спроби.
Шановний Віктор Іванович!
Маючи проблеми, повязані з  питаннями  вимагання з мене коштів, за неотримані ЖКП, організовною групою  державних  чиновників,  звернувся за допомогою на форум. Допомогу  отримав  від учасників, яких вважав дописувачами, користувачами форуму. Вдячний їм за це.
 Все було добре, доки я був "слухняною, покірною овечкою", та слідував настановам  дописувачів, які  виявились  адміністраторами  форуму. Вивчивши матеріали сайту, прийшов до певних висновків, які мав намір викласти на форумі. Але...мої спроби скликати активних форумчан  для обговорення моїх висновків,  присічені в корені адміністрацією форуму.  Викласти своє бачення проблеми, "відповіді на питання"  мені не дали адміністратори -  так як вони  апріорі вважають мої  думки помилковими, а моє розуміння законодавства - неправильним. Складається враження,  що Справа,  розпочата Вами,  потрапила у чужі, нечесні руки?  Допоки  спростувань  даного  переконання  я  не  дочекався.   
ановний funmaster !
Вам, очевидно, відомо, що я недавно переніс інсульт. Тому за станом здоров'я не можу регулярно супроводжувати даний сайт. Контроль за Форумом я передав своїй правонаступниці . Її нік Вам відомий - це "Тетяна Academia". Модераторів я не призначав, вважав це зайвим, як і заохочення полеміки під гаслом демократії. Інколи на Форум заходжу, періодично по телефону спілкуємося з правонаступницею. Не можу погодитися з Вашим враженням, що
Цитувати
Справа,  розпочата ... ,  потрапила у чужі, нечесні руки
, а Вас хтось хотів би бачити
Цитувати
покірною овечкою
Я повністю довіряю Тетяні Academia. Але згоден, що Форум став некерованим. Це зачіпає й мою особисту репутацію, як засновника. Якщо негативні тенденції будуть продовжуватися, то доведеться Форум закрити.Взагалі цей сайт з його Форумом був вимушено утворений внаслідок неправомірних дій правоохоронних органів по відношенню до власника серверу io.ua , на якому розміщений однойменний первісний сайт. Однак, сервер io.ua вже давно функціонує в нормальному режимі, тому первісному сайту на даний час ніщо не загрожує, я його контролюю особисто, він не такий розгалужений. Крім того, на сервері io.ua розміщені десятки інших сайтів, а всі бажаючі можуть розмістити на ньому власні сайти з власними правилами. На даному сайті, допоки він пов'язаний з моїм іменем, та з первісним сайтом у якості паралельного,  будуть діяти ad hoc правила засновника, як би це кому й не подобалося. Ні засновник, ні правонаступниця ні перед ким виправдовуватися не будуть. Порушникам доступ до Форуму буде й надалі блокуватися наявними, хоч і недосконалими технічними засобами Форумного двигуна.
Сподіваюсь на розуміння викладеної позиції.

10
Боротися з домофонщиками важко внаслідок поголовної корупції. А консьєржам не платіть, і вони самі відійдуть.

11
Тетяна Academia  я если не известно какие квартиры и какая фирма планирует устанавливать  домофон\электрозамок, так и указать "не видомі особи"?
Якою мовою це повідомлення ? Державною, регіональною чи суржиком? Не засмічуйте сайт безграмотними текстами, будь ласка! Не дослухаєтесь? Попереджаю про можливу заборону доступу до Форуму.

12
Пострадал наш софорумник Ваванчик.

Охранник Дарницкого суда валит адвоката

26 июля 2012 года. Охранник в суде отказывается предъявить своё удостоверение и представится. На просьбы это сделать реагирует не адекватно и в итоге сбивает с ног правозащитника, после чего надевает на него наручники и представляет всё как нападение с матом и бранью. При этом Охранника неоднократно предупреждают, что его снимают на видео. По приезду милиции охранник заявляет, что правозащитник кидался на него, ломал турникет, разбивал стекло, ругался матом и громко кричал. Поэтому он был вынужден сбить его с ног и с применением физической силы надеть на него наручники. Правозащитник - Владимир Блащук.

Відео не відкривається. Для чого тоді його розміщувати?
А Володимиру Юрійовичу співчуваю. Сподіваюсь, що він зможе притягнути нападника до кримінальної відповідальності

13
Ну що можна вдіяти, коли Україною керують манкурти? >:(

14
На даний час термін ІТЗ не актуальний у зв'язку з набранням чинності ЗУ "Про судовий збір". Перегляньте цей ЗУ, і буде все зрозуміло.

15
Коментар Віктора Івановича на паралельному сайті (відповідь "1 gro-za 2012-06-21 17:36:39" в темі "gro-za 2012-05-20 18:36:00")
Цитувати
На цю ухвалу Апеляційного суду м. Києва КП "Дирекція" направило касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ. Касаційне провадження відкрито, хоч вагомих підстав для цього по суті не було. Як правило, касаційні інстанції раніше на підставі висновку судді-доповідача традиційно відмовляли у прийнятті касаційної скарги до розгляду. А в даному випадку від традиції відійшли, виконання рішень судів попередніх інстанцій призупинене до завершення розгляду касаційної скарги. Щось трапилось?

Касаційна скарга "Дирекції" безпідставна, ба - навіть сміхотворна! Однак свою роль зіграла. Задоволене клопотання про зупинення виконання рішення судів першої та другої інстанцій до завершення розгляду касаційної скарги КП "Дирекції".
Якщо комусь цікаво, можу на Ваш запит розмістити матеріали касаційної скарги. Юрист "Дирекції" - мила дівчина і славно потрудилася. Додала до скарги купу документів, які приховувала під час розгляду справи у попередніх інстанціях. Алеж суддя-доповідач Вищого суду знайшов скаргу такою, що по формі та змісту відповідає нормам ЦПК.
Нам би такого доповідача (у інших справах)!

Сторінок: [1] 2 3 ... 569

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email