'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Oddos

Сторінок: [1]
1
Спочатку про термінологію. Абревіатура "БФП" розшифровується як "БагатоФункціональний Пристрій", російською мовою - МФУ, англійською - an MFP (Multi Function Product/ Printer/ Peripheral), multifunctional, all-in-one (AIO), or Multifunction Device (MFD), is an office machine which incorporates the functionality of multiple devices in one.
По роду своєї діяльності мені доводиться роздруковувати чималенькі обсяги документів, сканувати зображення, копіювати їх.
Три роки тому назад придбав БФП XEROX pe114e. До останнього часу був дуже задоволений його функціями принтера/копіра/сканера. Компактний, невибагливий, легко заправляється тонером у домашніх умовах. Деякі проблеми виникали при переході на новіші операційні системи в моїх комп'ютерах (настільних, ноут/нет/буках). Однак, вдавалося вирішувати.
Неприємності почалися місяців зо три тому назад. Затарахкотів мій XEROX, як трактор. Прийшов час зайнятися ремонтом. І як завжди, проблема в запчастинах. Сервісні центри їх не мають (для чого такі центри потрібні?). В інтернеті обнадійливої інформації бракує. А проблема в дрібницях - від непосильної роботи (надруковано близько 25 тисяч аркушів формату А4) зносилася зубчата передача від основного приводу до фьюзера (термоблоку). Всього дві нескладні пластикові детальки - зубчатий вал приводу та шестерня тефлонового валу термоблоку (показані у вкладених файлах). Але без них ніяк! Наївний власник апарату може спробувати застосувати апарат в режимі сканера. Але тільки наївний, бо скористатися сканером незалежно від стану основного приводу неможливо. Цей пристрій не вибирає режиму, а тупо приводить в дію усі наявні ресурси, тобто прокручує картридж з тонером для непотрібного наразі друку та прогріває і прокручує вали термоблоку. І якщо має місце аварійна ситуація в механіці принтера, то використати сканер без тарахкотіння зношених деталей приводу неможливо.
Отже, потрібен ремонт, але немає запчастин. Потрібен принтер/копір/сканер, але наявний надовго вийшов з ладу. Що робити?
Довелося придбати БФП наступного покоління, наразі це XEROX Phaser 3100.
Хоч він і наступного покоління, але де в чому його можна охарактеризувати, як крок назад. Вражає надмірна вага - біля 16 кг. Та й габарит по висоті майже на 40% більший, ніж у попередника. По відгуках в Інтернеті - дуже вибагливий до якості паперу. Хоч на власному досвіді я ще в цьому не упевнився. Але основна неприємність - утруднена повторна заправка картриджа тонером. Мало того, що вона незручна, бо доводиться засипати тонер у вузьке горло контейнера. Основне те, що після заправки принтер друкувати не буде. Стане вимагати вставити смарт-карту. А вона з БФП не поставляється. Необхідно купувати окремо, у складі фірменого заправочного комплекту, ціна якого кусається. Добре, що знайшлися народні умільці (www.delcopi.com - виробництво і реалізація смарт-карт; http://ownchip.com/index.htm  - 01.06.2009 завершена розробка smart card for xerox 3100 mfp). які навчилися виробляти неоригінальні смарт-карти (див. фото). Настільки неоригінальні, що чіп мікроконтроллера навіть не прихований, змонтований на лицевій стороні карти. Однак, такі карти дозволяють, на відміну від оригінальних, перезаправляти картридж без заміни чипа до досягнення рубежу в 6 тисяч надрукованих/скопійованих аркушів. Після чого потрібно або купувати нову карту, або замінити на ній чип. Останній варіант проблематичний, бо зовнішній доступ до пам'яті програм чипа мікроконтроллера ATTINY44A-SSU  виробником блокується перепалюванням запобіжника всередині чипу. Тобто скопіювати програму неможливо, а окремо купити запрограмовані чипи також. Додатково слід зауважити, що електричні виводи чипу припаяні до контактів смарт-карти, тобто без відповідного інструменту та монтажних навичок не обійтися. Наприклад, смас лифтинг купить аппарат в магазине. Альтернативний варіант вирішення проблеми більш оптимістичний, але й ризикованіший. На основній електронній платі (форматтері) пристрою розміщений інший чип - електрично програмована пам'ять EEPROM. Вона доступна для демонтажу та заміни, після чого пристрій дозволяє надрукувати 12 тисяч копій (з повторними заправками тонером). А далі слід знову перепрограмувати чип пам'яті. Перевага методу - чип не заблокований. А недолік очевидний - необхідно демонтувати пристрій, щоб дістатися до чипа. Крім того, у процесі демонтажу, повторного монтажу існує ризик пошкодження плати форматтера, не згадуючи вже про втрату гарантії виробника/продавця.
Тобто, кругом одні проблеми, на яких заробляють закордонні виробники та вітчизняні постачальники. І ніякі положення ЗУ "Про захист прав споживачів" не дають шансів вибратися з цього зачарованого кола! Бачили очі, що купували? А купити щось інше неможливо, або це інше не краще, або ціна захмарна. Виходить, що чудо-техніка буде ефективною лише в руках умільців. Рядовому споживачеві залишається кусати лікті.
На останньому фото:  "Перед Вами ми у ролі діаграми", зліва - XEROX pe114e, справа - XEROX Phaser 3100.


интересно

2
  ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
01.02.2005 N 28
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
4 травня 2005 р.
за N 466/10746
(click to show/hide)

ПЕРЕЛІК не повний. Повний текст Наказу № 28 у вкладеному файлі.

интересная инфа

3
Власти Киева повысили тарифы на отопление на 19%

Цитувати
Тариф на отопление для населения, получающего тепло от КП "Киевтеплоэнерго" в Киеве, повышен на 19,2%, на горячую воду – на 16%.

Как сообщает БизнесЦензор, соответствующее распоряжение КГГА №2077 от 29 декабря 2020 года обнародовано на сайте Киевской городской госадминистрации и вступило в силу с дня публикации. Рекомендую вот эту автоматику ИТП от Теплоком-Сервис Москва.
Документом внесены изменения в распоряжение от 23 сентября 2020 года №1487, которым были установлены тарифы для КП "Киевтеплоэнерго".

В частности, тариф на поставку тепловой энергии для населения (без учета расходов на содержание и ремонт центральных и индивидуальных тепловых пунктов) повышен с 1356,31 грн до 1616,48 за 1 ГКал (с НДС), для бюджетных учреждений – с 1357,73 грн до 1617,88 грн, для религиозных организаций – с 1332,67 грн до 1596,16 грн.

Тариф на поставку горячей воды для населения (без учета расходов на содержание и ремонт центральных и индивидуальных тепловых пунктов) повышен с 85,97 грн за кубометр (с НДС) до 99,79 грн, для бюджетных учреждений – с 79,72 грн до 92,36 грн, для религиозных организаций – с 83,87 до 97,70 грн за кубометр.

Как сообщалось, в декабре 2020 года НКРЭКУповысила тарифы на производство тепловой энергии для населения, бюджетных и религиозных организаций на 2021 год для 23 ТЭЦ и когенерационных установок.

Больше всего вырос тариф для обеспечивающего теплом часть левого берега Киева ООО "Евро-реконструкция" – на 49,7%. Тариф для КП "Киевтеплоэнерго", которое поставляет тепло для большинства жителей города, повышен на 9,8%.

НКРЭКУ обосновала необходимость повышения тарифов на тепловую энергию в 2021 году существенным снижением объемов производства тепловой энергии, повышением фонда заработной платы для лицензиатов, ростом цен на топливно-энергетические ресурсы, а также ростом затрат на услуги по распределению природного газа.

Напомним, НКРЭКУ устанавливает тарифы на производство тепловой энергии для 26 лицензиатов с объемом выработки более 170 тыс Гкал и уровнем коммерческого учета энергии более 90%, которые производят 50% тепловой энергии в Украине.

Источник: https://biz.censor.net/n3241146



а имели дело с автоматикой ИТП???

4
Добрый день, форумчане!   
.....

имели дело с автоматикой ИТП???

Сторінок: [1]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email