'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Кира

Сторінок: [1] 2 3 ... 6
1
Думаю, що  на пошті мене чекає Претензія від Київенерго. Чи потрібно її отримувати (вона надіслана рекомендованим листом) і якщо так, скільки часу я маю на те, щоб відповісти на неї? (Можливо вже задавали таке запитання, але, нажаль, на сайті не працює пошук). Буду дуже вдячна за допомогу.

2
Звернулася до ЖЕКа з інформаційним запитом. Пройшов місяць - відповіді немає. Подала повторний запит. Минуло 10 днів (хоча строк для відповіді на запит 5 днів) - відповіді немає. Що робити? Чи можна оскаржити такі дії ЖЕКа як його бездіяльність і якщо можна то куди - до районного суду?

3
Намагаюся розібратися з діючими тарифами. Пояснить, будь ласка, чи скасовані (визнані нечинними) такі Розпорядження КМДА від 30.07.2007 р. N 978 та від 29.04.2009 р. №520 і де знайти рішення?

4
ППВССУ від 30.03.2012 р. № 4 «Про застосування цивільного процесуального законодавства при перегляді судових рішень у зв'язку з нововиявленими обставинами»
Ви мали на увазі п. 7:
"за змістом пункту 1 частини другої статті 361 ЦПК скасування чи зміна нормативного акта, на якому ґрунтувалось судове рішення, може вважатися нововиявленою обставиною лише за умови, якщо в такому акті зазначено про надання йому зворотної сили"?


5
В Постанові №4 зазначено, що "якщо рішення суду виконано частково, воно не може бути переглянуто у зв'язку з нововиявленими обставинами".
В одній із моїх справ якраз такий випадок. То мені потрібно подавати новий позов? І який саме? Чи можна на захист прав споживачів?


6
Якщо в рішенні суду прямо не було вказано, за якими саме тарифами робились нарахування за ЖКП (написано  - за чинними), то як можна попередити відмову судді за н/в обставинами типу "заявниками не доведено, що розрахунок боргу виконувався за такими-то тарифами" або "районний суд не обгрунтовував своє рішення цими тарифами та прямо на них не посилався"?
І ще одне запитання: як обгрунтувати, що це нововиявлена, а не нова обставина, тобто обставина, що виникла після постановлення рішення в моїй справі?

7

Ви пишете: "можна отримати в Шевсуді, надавши докази того, що судові рішення у справі № 2а-118/11 впливають на законні права та інтереси заявника"

Що є доказом того, що судове рішення у справі № 2а-118/11 впливає на мої законні права та інтереси? Копія сторінок паспорта з київською пропискою?

8
Якщо в рішенні суду прямо не було вказано, за якими саме тарифами робились нарахування за ЖКП (написано  - за чинними), то як можна попередити відмову судді за н/в обставинами типу "заявниками не доведено, що розрахунок боргу виконувався за такими-то тарифами" або "районний суд не обгрунтовував своє рішення цими тарифами та прямо на них не посилався"?
І ще одне запитання: як обгрунтувати, що це нововиявлена, а не нова обставина, тобто обставина, що виникла після постановлення рішення в моїй справі?

9
Як можна довести, коли мені стало відомо про цю обставину, і чи вистачить в якості доказу в заяві копії зазначених рішень з державного реєстру? Чи потрібні належним чином завірені копії?

10
От всей души поздравляю  :)
Отже, незаконність тарифів у м. Києві з серпня 2009 р. по липень ц. р. відтепер є юридичним фактом.
Означает ли это, что любой киевлянин может воспользоваться этой постановой, например, как "нововиявленою обставиною" в гражданских делах про "стягнення боргу за ЖКП"?

11
Якщо можна, поясніть будь ласка більш докладно.
Я не можу зрозуміти: в моєму випадку касація залишила все як ухвалили попередні інстанції. Апеляція лише перерозподілила кошти. Про все інше апеляція написала - районний суд все зробив по закону.
В Постанові ВССУ сказано про перегляд за н/в обставинами рішення, наприклад, апеляційної інстанції, яким змінено рішення першої. Але мої нововиявлені обставини стосуються не перерозподілу сум, а виключно доказів, покладених в основу рішення першої інстанції. Тому про що я можу просити апеляційний суд?
Дякую за відповідь.

12
А куди можна оскаржити бездіяльність Печерського суду? До Печерського суду?

13
Мне Смик прямым текстом написала: "право на повне або часткове роздрукування технічного запису судового засідання закріплено в законі лише декларативно та з врахуванням використання в роботі судів комплексів з фіксування судового процесу "Феміда"" (виділено - мною). Не зроззуміло, правда, де Смик в ЦПК побачила хоч одну статтю про комплекс "Феміда"?

Було б добре, якби юристи порадили, що б можно було зробити для отримання роздруківок.

14
Районний суд виніс рішення (зрозуміло, не на нашу користь). Апеляційний змінив його лише в одному: перерозподілив суму, яку районний ухвалив стягнути за ЖКП, а в іншому – все залишив без змін.
Подали заяву про перегляд за нововиявленими обставинами. Районний відмовив. Апеляційний відправив на новий розгляд до районного суду.
Вчора отримали ухвалу: районний відмовив у відкритті провадження, посилаючись на п.16 Постанови ВССУ від 30.03.2012 р. №4 і на те, що перегляд у зв’язку з нововиявленими обставинами судових рішень апеляційної інстанції, якими змінено або ухвалено нове рішення, здійснюється судом, який змінив або ухвалив нове рішення.
Питання: 1) ми подавали заяву про перегляд рішення районного суду (а не перегляд рішення апеляційного), тому чи правомірно вчинив суд, відмовляючи у відкритті провадження із зазначених вище мотивів? 2) чи повинен районний суд постановляти ухвалу про відкриття провадження, якщо апеляційним судом справа була повернена на новий розгляд?

15
Цитувати
Ненормативні правові акти органу місцевого самоврядування не можуть бути скасовані чи змінені органом місцевого самоврядування після їх виконання.

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/v007p710-09

Тоді як можна повернути, наприклад, мешканцям будинку забудовану фірмою "прибудинкову територію"?

Сторінок: [1] 2 3 ... 6

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email