'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - thunderclap

Сторінок: [1] 2 3 ... 41
1
Запитання / Re: Доверенность и ОСМД
« : 29 Лютого 2016, 20:33:52 »
Доверитель является совладельцем, поверенный лишь действует от имени и в интересах доверителя. В ОСМД выборные должности могут занимать лишь совладельцы, соответственно поверенный не может быть избран, а вот его доверитель может. Лицо избранное обязано непосредственно исполнять обязанности, соответственно полномочия избранного лица не могут осуществляться иным лицом по доверенности

2
І в наказі, і в позові предмет - це ЖКП послуги, щодо яких стягувач висуває вимоги. Те що позивач іншим чином виклав обгрунтування щодо предмету не повинно перешкоджати йому просити задовольнити вимоги в позовному провадження. Сумма позову та ж як в наказі? Період за який висунуто вимоги однаковий?

3
Запитання / Re: ОСББ
« : 14 Грудня 2015, 23:37:41 »
То все теорія, а практика є іншою. Як і раніше забудовник легко створює умови, коли в нього менше половини, але у нього є свої люди серед співвласників. Разом вони можуть нав'язати своє рішення. Фактично це їх ОСББ. А все тому, що і стара,  і нова редакція закону приймалися лобістами інтересів забудовників.  Раніше ОСББ могли створити хоч три співвласники від забудовника, а тепер всі інші стали їх  заручниками, та ще і примусово загнані в члени ОСББ. О це реалії!

4
Запитання / Re: ОСББ
« : 14 Грудня 2015, 20:48:51 »
Написати можливо що завгодно, а от як це написане реалізувати. Хто добровільно відмовиться від блокуючого пакету? Особливо якщо в новобудові достатньо велика кільякість метрів зосереджена в забудовника.

5
Запитання / Re: ОСББ
« : 14 Грудня 2015, 17:24:02 »
ОСББ статут змінювати потрібно. Відповідно до Прикінцевих положень Закону 417-19 "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" норми діючих статутів ОСББ, які суперечать цьому закону, є нечинними
Можлива нечинність окремих норм статуту не є прямою вказівкою привести його у відповідність до закону чи типовому статуту. Може залишатися і старий статут із нечинними окремими положеннями. В законі відсутня гранична дата. Із запровадженням примусово-обов'язкового членства в ОСББ виникла проблема будь-яких статутних змін в ОСББ через запровадження корпоративного підходу до голосування
Цитувати
Кожний  співвласник  (його  представник)  під час голосування має  кількість  голосів,  пропорційну  до  частки  загальної площі квартири або нежитлового приміщення співвласника у загальній площі всіх    квартир    та   нежитлових   приміщень,   розташованих   у багатоквартирному  будинку.

6
Запитання / Re: ОСББ
« : 14 Грудня 2015, 13:50:08 »
Скажіть, будь ласка, чи розповсюджується дія закону "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" на кооперативні будинки (ЖБК) і чи слід вносити зміни до Статуту згідно до цього закону?
Закон 417-19 "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" визначає особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку, регулює правові, організаційні та економічні відносини, пов’язані з реалізацією прав та виконанням обов’язків співвласників багатоквартирного будинку щодо його утримання та управління. Всі власники квартир у будинку автоматично є співвласниками багатоквартирного будинку. В частині прав та виконанням обов’язків співвласників багатоквартирного будинку Закон 417-19 стосується всіх. Якщо в будинку вже створені ОСББ чи ЖБК, то щодо їх діяльності діють положення спеціальних законів "Про ОСББ" та "Про кооперацію" відповідно.
Закон 417-19 сам по собі не регулює діяльність ОСББ чи ЖБК. Які саме зміни ви збираєтеся вносити до Статуту згідно  до Закон 417-19?

7
Хочу выяснить, может ЖСК по закону 417 самостоятельно предоставлять услуги или нет? К чему здесь логика? Выясняю не для расширения теоретических познаний, а для того, чтобы "завтра" не моргать и разводить руками.
Логіка дозволяє робити висновки на основі аналізу законодавства та фактичних даних. Закон 417  регулює правові, організаційні та економічні відносини, пов’язані з реалізацією прав та виконанням обов’язків співвласників багатоквартирного будинку щодо його утримання та управління. ЖКП - це сфера регулювання іншого закону.
Конкретно для ЖБК:
   По-перше. Кооперативи, як добровільні об’єднання громадян з метою спільного вирішення ними економічних, соціально-побутових та інших питань, можуть створюватися у різних галузях (виробничі, споживчі, житлові тощо). Діяльність різних видів кооперативів регулюється законом (стаття 94 Господарського кодексу України). Згідно з ч. 3 ст. 23 Закону України "Про кооперацію" кооперативи мають право провадити будь-яку господарську діяльність, передбачену статутом і не заборонену законом. Отже, слід аналізувати статут конкретного ЖБК
   По-друге.  Згідно статті 8 Закону України "Про кооперацію" статут кооперативу повинен містити такі відомості: найменування кооперативу, його тип та місцезнаходження; мета створення ооперативу і  вичерпний  перелік  видів  його діяльності.
   По-третє. Згідно визначення з Примірного статуту ЖБК: житлово-будівельний  кооператив  організується   з   метою забезпечення житлом   членів  кооперативу і членів їх сімей шляхом будівництва багатоквартирного  жилого  будинку  (будинків),  а   у випадках, передбачених  законодавством,   -  одно- і двоквартирних жилих будинків садибного типу  або  багатоквартирного  блокованого жилого будинку  (будинків)  з надвірними будівлями за власні кошти кооперативу з   допомогою   банківського   кредиту,  а  також  для наступної експлуатації та управління цим будинком (будинками). Про надання послуг жодного слова!
   По-четверте. Згідно статті 20 Закону України "Про кооперацію" для забезпечення статутної діяльності кооператив  у  порядку, передбаченому    його   статутом,   формує   пайовий,   резервний, неподільний та спеціальний фонди.
Спеціальний фонд  створюється  за  рахунок  цільових  внесків членів кооперативу та інших передбачених  законом  надходжень  для забезпечення  його  статутної  діяльності  і  використовується  за рішенням органів управління кооперативу. Спеціальний фонд для експлуатації, управління, утримання тощо будинку - ось вам і внески в них.
   
  Житлово-будівельні кооперативи в ПК віднесені до неприбуткових установ і організацій.

  Отже за правилами логіки із вищезазначеного слідує, що ЖБК не надають ЖКП. Якщо в статуті конкретного ЖБК  відсутній вид діяльності "надання послуг", то ЖБК їх надавати не може!

8
Это факт. Есть содержание совместного имущества.
Утримання спільного майна - це процес здійснення певних витрат. Для виконання процесу потрібні матеріальні ресурси (фонди). Ці ресурси (фонди) формують співвласники. Якщо співвласники визначили, що ці фонди утворюються внесками співвласників, то це й є внески на утримання спільного майна.

9
Вопрос, может ЖБК самостоятельно предоставлять ж-к услуги, остался открытым.

Ваше запитання із розряду: Чи може дружина надавати послуги побутового обслуговування і громадського харчування своєму чоловікові?
Цитувати
комунальні послуги - результат господарської діяльності, спрямованої на задоволення потреби фізичної чи юридичної особи у забезпеченні холодною та гарячою водою, водовідведенням, газо- та електропостачанням, опаленням, а також вивезення побутових відходів у порядку, встановленому законодавством;
Включіть логіку! ЖБК за визначенням не здійснюють господарської діяльності.

10
Тема посещена заключению договора с ЖСК и обсуждению текста самого договора. Отсюда и предоставление услуг.
В даному конкретному випадку саме ЖБК запропонувало такий договір. Квартировласнику ж є сенс з"ясувати чи має ЖБК право укладати такий договір. 
Цитувати
Непонятно отношение жильцов дома с ЖСК по оплате их взносов. Разве в этом случае должен заключаться договор по оплате взносов?
Внески повинні сплачувати не просто мешканці будинку, а саме власники квартир! Закон не містить обов'язкових умов для сторін укласти договір для сплати внесків. Але норми ЦК  передбачають свободу договору і сторони можуть самостійно врегулювати свої відносини і укласти договір. Наприклад, договір взаємовідносин власника квартири і управителя (ЖБК), договір про спільні дії між власником квартири і ЖБК щодо утримання спільного майна тощо. Але обов'язок щодо сплати внесків на утримання спільного майна у власника квартири існує незалежно від того, чи укладався договір, такий обов'язок виникає одночасно із набуттям прав власності на квартиру.

11
Стосовно інформації про ЖБК, наведу ще додаткові данні з ЄДР, можливо вони будуть теж корисними:
Наведені вами дані з реєстру можуть посвідчувати лише те, що ваше ЖБК належним чином пройшло процедуру легалізації.

12
Просто не платити - це дійсно не конструктивно. Але в мене не має ніякого бажання працювати в ЖБК... Все, для чого я відвідую збори і розбираюся з договором - це небажання платити зайвого і небажання щоб мої права, які гарантує мені Держава, потуралися.
Можливо ви не відслідковуєте ті "покращення", які запровадила нова влада. Але реалії є такими, що з прийняттям змін до ЦК України, ЗУ Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку держава всі питання щодо утримання багатоквартирних будинків передала його співвласникам. Саме тільки вони тепер більшістю голосів мають право самостійно вирішувати питання скільки і за що платити. В будинках ОСББ, ЖБК ці співвласники вже історично організовані і саме їх збори повноважні встановлювати розміри внесків, визначати напрямки витрачання коштів. Тепер держава фактично вам гарантує тільки одне - право на участь в управлінні вашим будинком спільно із іншими співвласниками. Якщо ваша позиція виявиться в меншості, то ви повинні підкоритися позиції більшості або змінити будинок. Ще не всі ЖБК і співвласники зрозуміли сутність запроваджених змін, але це лишень питання часу. Держава на законодавчому рівні самоусунулася від питання УБіПТ, залишивши за собою формальні повноваження. Спеціально змінами в законодавстві ЖБК, ОСББ за визначенням виведені з числа виробників/виконавців послуг в разі прийняттям ними рішень про самозабезпечення утримання будинку. Скоріш за все у вашому ЖБК ще не розібралися з новими реаліями і саме тому запропонували варіант договору, який радше стосується ЖРЕП. Навряд чи вони консультувалися в юриста.
Цитувати
Це приблизно як купити ковбасу (яку сам не хочеш робити). Подивився склад, подивився кінцевий термін реалізації, проплатив і порахував сдачу. 8-)
Не вдалий ваш приклад! Придбання продуктів харчування - це особистий вибір кожного. А от утримання багатоквартирного будинку - це вибір колективний, який приймає більшість.
Отримавши квартиру у багатоквартирному будинку у власність - ви автоматично стали співвласником будинку разом із іншими такими як ви. Тепер всі питання стосовно вашого будинку залежать не від вашого конкретного бажання, а від думки більшості співвласників. Як вони вирішать, то так і буде. А якщо особисто ви не згідні, то шлях тільки один - оскаржувати це рішення в судовому порядку. Держава не може втручатися у внутрішню діяльність ЖБК, ОСББ.

13
Только с этим НО Віталій разбираться не будет. Не понял еще, что надо не платить в ЖСК, а требовать и требовать документацию для выяснения законности самой оплаты в ЖСК и размера оплаты.
Це не конструктивна порада. Якщо просто не платити, то можна нарватися на судовий позов від ЖБК. ЖБК - це передусім такі ж співласники, ваші сусіди. Чому одні повинні утримувати своїми внесками спільний будинок, а інші в цей час будуть досліджувати законність. Хіба є ще якась організація, яка замість ЖБК утримує ваш будинок, прибирає біля нього, укладає договори? Треба просто відвідувати загальні збори, брати участь у вирішенні питань в будинку. А ще краще запропонувати свої послуги в якості голови ЖБК, члена правління, ревізійної комісії. Можливо, люди погодяться на ваші послуги, от і отримаєте  доступ до всіх договорів, технічних, бухгалтерських документів. Чомусь всі бажають перевіряти, хоча це й не погано, а от працювати якось охочих небагато....


14
С принципиальной разностью понятий хоз. деятельности и хоз. обеспечения очень понятно.
Только не усматривается НО от Юрия Васильевича. Независимо от того может ЖСК выполнять только хоз. деятельность или хоз. обеспечение это не влияет на данный вопрос - ЖСК может для своего дома предоставлять услуги по содержанию дома и придомовой территории.   
Наличие прибыли или бесприбыльная деятельность это вопрос налоговой службы.
Господарська діяльність передбачає сплату податків, а тому це питання не тільки податкової служби, але і всіх членів ЖБК. Треба знати що саме визначено в установчих документах ЖБК.
Саме позиція членів ЖБК оформлена рішеннями загальних зборів відповідно до Статуту буде визначальною. Наприклад, збори ЖБК прийняли рішення про утримання будинку шляхом самозабезпечення, затвердили з цією метою розмір внесків - це і буде господарче забезпечення. За таких обставин говорити про надання ЖБК послуг юридично немає підстав. З метою належного утримання будинку та своєчасної сплати внесків на це ЖБК може укласти угоди щодо спільних дій із співвласниками, які не є членами ЖБК. Але такі угоди не повинні мати  предметом надання послуг, а будуть визначати спільні дії між співвласником-нечленом і ЖБК, як колективним органом тих співвласників-членів.
Якщо ж ЖБК пропонує співвласникам укласти договір предметом якого буде надання послуг УБіПТ, застосовуватиме саме тарифи, то тоді виникає питання чи має ЖБК законні підстави для надання послуг: чи є воно суб"єктом господарювання, чи в Статуті передбачено надання послуг, чи зареєстровано у фіскальних органах як платника податків, та яких саме, чи є дозвільні документи на провадження підприємницької діяльності. 
Ось це і є тим НО!

15
Юрій Васильович, спасибо за разъяснение понятий хоз. деятельности и хоз. обеспечения. В чем разница этих понятий? Вы указали: "Це ще може бути..." Значит есть что-то... В каком случае можно утверждать какую деятельность может выполнять ЖСК.
Колись ми з Юрієм Васильовичем дискутували щодо кваліфікації діяльності ОСББ, ЖБК.
Ось як це вбачається. Господарська діяльність - це комерційна діяльність, що передбачає отримання прибутку. Надання саме послуг стороннім особам - це комерційна діяльність. Господарче забезпечення здійснюється для власних потреб організації, сторонні особи не повинні нічого отримувати від неї на платній основі, така діяльність не є комерційною і не повинна створювати прибуток. Формально це виражено у віднесенні  такої організації до числа неприбуткових у відповідності до ПК. Неприбуткові організації реєструються в спеціальному реєстрі фіскальної служби і подають податкову звітність за формами, які встановлені для неприбуткових організацій. Звичайно, що навіть неприбуткова організація фактично може проводити господарську діяльність і отримувати прибуток, але тоді такий вид діяльності і його фінансовий результат підлягають окремому обліку, поданню звітності, ця діяльність має бути юридично оформлена. 

Сторінок: [1] 2 3 ... 41

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email