'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Cyanide

Сторінок: [1] 2 3
1
Дякую.
Є ще питання. Чи можна піти комбінованим шляхом?
Тобто, 12.02.15 подати апеляційну скаргу, у тому вигляді як вдасться завершити її на цей строк.
Після цього, у строк до 20.02.15 подати кінцевий варіант ап. скарги разом з клопотанням про поновлення процесуального строку відповідно до ст. 73 ЦПКУ?
Виглядає, що у жодному разі програшу не буде.
Чи ймовірність прийняття ухвали про поновлення строку дуже низька?

2
Цікаво. В мене все вийшло не так.
02.02.15 було складено  вступну та резолютивну частину рішення, отримано 03.02.2015. В цому рішенні вказано, що  "...суд відкладає складання повного рішення на строк не більш ніж 5 днів з дня закінчення розгліду справи".
В усні формі суддя сказала, що повне рішення буде не раніше 9-го ввечері.
10.02.15 було отримано повне рішення. У ньому ані слова про те, що було і скорочене, ані про те, коли воно складалося, є тільки одна дата - 02.02.15.
Як я розумію, для того, щоби не було суперечок, треба подавати апеляційну скаргу 12.02.15, хоча, по факту, повне рішення у мене на руках лише 2 дні.
Що можна порадити у такому випадку?

3
Добре. Тоді таке питання. Отримав резолютивну частину рішення 03.02.15, повне рішення обіцяли 09.02.15. 10 дній на оскарження рахується з дати отримання повного рішення, так?
Але на резолютивній частині нема ніякого підвердження, що вона саме 03.02.15 отримано... Чим доводити, що повне отримане 09.02, якщо і там дати ніякої не буде?

4
Підкажіть, які є "шаблонні" порушення в рішеннях суду 1-ї інстанції щодо стягнення "боргу" по ЖКП, тобто такі, що найбільш часто зустрічаються? Які взагалі тонкощи можна застосувати, чи є на форумі приклади?
Готуюся подавати, рішення на руках ще не маю.

5
02.09.2014 відбулося чергове засідання.
Подав доповнення до заперечення, в якому критикував подані того разу, стороною позивача матеріали, зокрема вказував на помилки у "Розрахунку боргу", на неточності в переліку тарифів та додав копію недавнішнього рішення по справі № 2а-118/11.
Також подав три клопотання по призупиненню провадження до вирішення справ № 2а-9037/11/2670, № 2а-9480/11/2670, № 2а-5954/11/2670.
Представник позивача заявив, що усі ці справи не мають ніякого відношення до моєї, оскільки відповідач не приймав у них участі. На мої зауваження, що то не цивільні, а адміністративні справи, не відреагував і продовжував наполягати на своєму.
Суд знов взяв паузу до 22.09.2014, пообіцявши розпочати наступне засідання оголошенням ухвали по моїм клопотанням.

6
Запитання / Re: Тарифы после 2а-118/11
« : 03 Вересня 2014, 15:12:36 »
РКМДА від 19 травня 2000 року N 748
Хіба не скасовано РКМДА № 505 від 08.07.2010?

РКМДА №1245 від 20.06.2002
Хіба не скасовано РКМДА № 578 від 18.04.2008?

7
Дуже давно по цій справі не було ніяких новин, касаційна інстанція досі нічого не розглянула?

8
Цитувати
У Вас заборгованість є?
З т.з. КП "Дирекція"  - є. І звісно, я це заперечую.
Але якщо підійти з т.з. сплати за тарифами, які насправді були законними, то це досить складне питання, оскільки оплата здійснювалася дещо хаотично.

9
04.08.2014 відбулося друге засідання.
Представник позивача надав купу додаткових матеріалів, половина, на мій погляд - макулатура. Після того, як я тільки почав про те, що мені необхідно час для ознайомлення, суддя моментально оголосила перерву до 2 вересня.
А я планував подати заяви про застосування позовної давності, клопотання про призупинення у звязку з незавершеними процесами по справам № 2а-9037/11/2670 та № 2а-9480/11/2670 та клопотання про витребування доказів. Не склалося.

Матеріали, що подав представник позивача:
1. Роздруківку з Ліги РКМДА № 1041 від 26.06.2013
2. Додаток до згаданого РКМДА - Статут КП "Дирекція" (даю лише першу ст. з печаткою, сам текст є за лінком вище)
(click to show/hide)
3. Договір між КП "Житлорембутсервіс" та КП "Дирекція"
(click to show/hide)
3. Таблиця тарифів на ЖКП з квітня 2008 р. для будинка чомусь за адресою Данькевича, 15.
(click to show/hide)
4. Заява про зменшення позовних вимог з іншими підставами, ніж в основній заяві (враховано, що квартира у приватній власності)
(click to show/hide)
5. Додаток до заяви - нова версія "Розрахунку заборгованості".
(click to show/hide)

Ще питання: я можу подавати доповнення до свого заперечення проти позову (чи як його назвати)? Я можу робити це на будь-якій стадії процесу чи під час попереднього розгляду (це те, що зараз, вірно?). Як я буду знати, що стадія попереднього розгляду закінчилася?

10
Підкажіть будь ласка, як правильно користуватися постановою ВСУ від 28.11.2011 у справі № 21-246a11?
Мається на увазі, на які абзаци посилатися або звертати увагу?

Наскільки я розумію, основний зміст постанови зводиться к тому, що тарифи, встановлені розпорядженнями КМДА, що не пройшли реєстрацію в органах Мінюсту вважаються такими, що не набрали чинності.
Але прямо подібного  постанові не вказано.

Саме таке («…нечинність цих розпоряджень безпосередньо  випливає з вимог… у разі порушення вимоги державної реєстрації нормативно-правові акти вважаються такими, що не набрали чинності, і не можуть бути застосовані.»)  написано в іншій постанові (Постанова КААС від 09.03.2011 р. у справі № 2а-1888/10 - позов Кличка), але ж то постанова не ВСУ...

Чи може я щось не так розумію?

11
11 червня відбулося перше засідання.
Подав заперечення. Було видно, що суддя налаштована проти мене, фактично зразу стала видавати фрази типу "Всі будуть платити, а ви не будете?" и т.п.
Представник позивача майже зразу попросив можливості переробити позовну заяву "у звязку з тим, що відкрилися нові обставини" (тут він мав на увазі, що "раптово" стало відомо про те, що квартира приватизована, хоча це вони мали б знати ще за результатами скасування СН.
Потім я зачитував клопотання.
Встиг прочитати дві заяви про зупинення розгляду по 119 ЦПК та через невідповідність СН та позову.
Після першої суддя знов зауважила, чи не здається мені, що я намагаюся затягнути час "поки інші платять". Після другої видно щось сталося, обличчя судді стало виражати коливання, суддя спитала думку представника, на що той відповідав у стилі "все фігня, все заперечую, нема ніякого порушення", після чого пішла до нарадчої кімнати на дві години.
Результат - часткове задоволення:
Ухвала від 11.06.2014:
(click to show/hide)
Після оголошення ухвали спитавши, чі є в мене ще клопотання, і коли почула, що є ще про прозовну давність та про зупинку розгляду, зі словами "Ну, це надовго", оголосила перерву майже на 2 місяці, заваживши, що і позивач просив додаткового часу.
В мене такі питання. Може, не треба було подавати заперечення проти позову зразу ж? тепер в позивача є багато часу та можливостей підготуватися. Чи можу я вносити зміни до заперечення?
Друге, все ж таки, як найкраще аргументувати неперервність позовної давності? щось в мене саме цей момент викликає тривогу...

12
Залишок документів. До речі, всі вони були підготовані по матеріалам цього форуму. дякую всім.

13
Трохи передмови.
З моменту введення "тарифів Черновецького" платили за старими тарифами (Омельченка). Точніше, спочатку платили точно за тарифом, потім (коли перестали приймати виправлені платіжки) - приблизно. В останні рокі взагалі - дуже приблизно :).
У звязку з тим не зовсім уявляю, які сильні аргументи є за застосування позовної давності та й взагалі для пояснення такої дивної платіжної поведінки.
Адже з позивач обовязково буде вказувати, що нібито строк позивної давності переривався.

Ще один такий момент.
З позову випливає, що ком. послугами в деснянському районі займаються дві організації: "Дирекція" - утримання будинків, "Житлорембутсервіс" - інші ком. послуги. При чому позови за дорученням подає лише "Дирекція". Виходить, ніяких пояснень я в принципі не можу отримати по ком. послугам, крім утримання будинків, бо цієї інформації у "Дирекції" нема в принципі.
Як в такій ситуації краще бути?

Тепер по тактиці.
На першому судовому засіданні буду подавати:
1. Заяви про  зупинення розгляду по 119 ЦПК та невідповідності СН та позову
2. Заяву про прозовну давність ( підготува у двох варіантах - від позову та від СН)
3. Заяву про зупинку розгляду
4. Заяву про витребування доказів.


14
Після успішного скасування судового наказу про стягнення заборгованности за комунальні послуги КП "Дирекція" подає позов.

Документи:
Ухвала про відкриття впровадження:
(click to show/hide)

Текст позову:
(click to show/hide)

Додатки:
1. Копія позовної заяви
2. Квитанція по сплаті судового збору
3. Копія ордеру по квартирі
4. Копія ухвали суду по скасуванню судового наказу
(click to show/hide)
5. Копія форми Ф-3
(click to show/hide)
6. "Обгрунтований розрахунок заборгованості"
(click to show/hide)
7. Копія договору доручення
(click to show/hide)
8. Копія довіреності
(click to show/hide)

В наступному повідомленні викладу підготовлені мною документи для захисту.

15
Через свята та наступні побутові справи зовсім забув викласти результат:

23.12.2013 судовий наказ скасовано.

(click to show/hide)

Сторінок: [1] 2 3

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email