'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - тракторист

Сторінок: [1]
1
Доброго дня всім.
Хочу розібрати рішення http://reyestr.court.gov.ua/Review/33589726 по запчастинах :).
В Постанові Пленуму ВСУ (див. назву теми) зазначається:
"Обґрунтованим визнається рішення,  ухвалене на основі повно і всебічно з'ясованих обставин,  на які сторони посилаються  як  на підставу  своїх  вимог і заперечень,  підтверджених доказами,  які були досліджені в судовому засіданні і  які відповідають  вимогам закону  про  їх  належність та допустимість,  або обставин,  що не підлягають доказуванню,  а також  якщо  рішення  містить  вичерпні висновки   суду,   що   відповідають   встановленим   на  підставі достовірних доказів обставинам,  які мають значення для  вирішення справи."
Як вбачається із рішення, в якості підстави дотермінового звільнення, сторона відповідача підтверджує доказом: двома заявами.
Питання: чи відповідає ця підстава вимогам Постанови, а загалом всьому законодавству, про їх належність та допустимість? Чи може бути підставою та доказом те, що  втратило юридичну силу? 
Спасибі.
 

2
Трудові спори / ст. 116, 117 КЗпПУ
« : 12 Травня 2014, 13:35:42 »
не хотілося зловживати створенням нових тем, проте в темі http://gro-za.org/forum/index.php?topic=8785.0.html один з дописувачів написав:
"Стягнув же суд на вашу користь компенсацію за затримку у виплаті розрахункових і жодне відрядження керівника не є для того виправданням."

Хотілосяб дізнатися, а от рахункові помилки, як вказується у рішенні(посилання у вищевказаній гілці), вони є підставою для звільнення від відповідальності передбаченої ст. 117 КЗпПУ? Рахункові помилки були виправлені за втручанням посадової особі Державної територіальної інспекції з питань праці.
Спасибі.



3
Запитання / ст. 19 та 55 Основного Закону
« : 11 Травня 2014, 08:17:07 »
Цікавить думка форумчан.
Згідно ч. 2 ст. 55 Основного Закону кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади.
До органів держвлади веднесена і судова гілка.

Чи може пересічний громадянин передати до суду скаргу з проханням скасувати незаконне та необгрунтоване рішення судді (підстава для скарги ч.2 ст.19 Основного закону).
Спасибі.

4
Шановні правозахисники,
в справі про поновлення на роботі, суддя прийняв рішення не поновлювати на роботі, а перенести дату увільнення. Скажемо наказ про увільнення було видано 10 травня. Двотижневий термін письмового попередження закінчувався 17 травня. В рішенні так і написано: перенести дату звільнення з 10.05. на 17.05.
Мотивація судді: щоб привести в відповідність зі ст. 235 КЗпПУ. Зрозуміло що це незаконно, тому що вказана стаття не містить норми, якою передбачено зміну дати.
Цікавить як можно назвати такі дії судді: некомпетентність, необізнаність ...чи як...з точки зору права.
Спасибі.

5
Шановні правники, заповнюю формуляр. Якщо є досвід, прошу за наявності помилок відредагувати:
Блок G
Скарги
1.
Скарга на порушення працедавцем ст. 38, 47, 116, 117 Кодексу законів про працю України.
2. Скарга на рішення ..... районного суду м. від хх.хх.13 р. в частині порушення конституційих норм прямої дії, норм матеріального та процесуального права.Прохання скасувати вищевказане рішення та задовольнити позовні вимоги в повному обсязі.
3. Скарга на рішення ..... районного суду м. ....... від хх.хх.13 р. та ухвалу Апеляційного суду м. .... від хх.хх.13 р. в  частині порушення конституційих норм прямої дії, норм матеріального та процесуального права.Прохання скасувати вищевказані  рішення та ухвалу та задовольнити позовні вимоги в повному обсязі.

Можливо не потрібно вказувати про прохання скасувати та задовольнити?

Права частина блоку:
хх.хх.2013 р. цивільний позов до .....районного суду м. ...... Рішення від хх.хх.2013 р., справа №ххххх
Позов задовольнити частково.
Змінити дату звільнення ОСОБА_1 у наказі № хххх від хх.хх.2013 року директора товариства з обмеженою відповідальністю «хххххххххх» з хх ххххххххх 2013 року на хх хххххх 2013 року.
Стягнути з ТОВ «ххххххххх» на користь ОСОБА_1 заробітну плату за час вимушеного прогулу за період з хх ххххххх 2013 року по хх ххххххх 2013 року в сумі ххх грн. хх коп. У задоволенні решти позовних вимог відмовити.
2. 22.09.2013 р. - Апеляційна скарга до Апеляційного суду ххххх області. Справа № хххххххх, ухвала від хх.хх.2013 р.
Апеляційну скаргу ОСОБА_6 на рішення хххххх районного суду м. хххххх від хх.хх. 2013 року - відхилити.
Рішення ххххххх районного суду м. ххххххх від хх хххххх 2013 року по  цивільній справі за позовом ОСОБА_6 до Товариства з обмеженою відповідальністю «хххххххх» про поновлення на роботі, стягнення заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди - залишити без змін.
Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту проголошення однак може бути оскаржена в касаційному порядку до суду касаційної інстанції протягом 20 днів.
3. хх.хх.2013 р.- Касаційна скарга до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.
Справа №ххххххххх, ухвала від хх.хх.2013 р.
Відмовити хххххххх ххххх хххххх у відкритті касційного провадження у справі за позовом хххххххх ххххх хххххх до товариства з обмеженою відповідальністю "хххххххххх" про поновлення на роботі, стягненні заробітної плати, среднього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування матеріальної шкоди. Додані матеріали повернути заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає. 

Сторінок: [1]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email