'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - _NemO_

Сторінок: [1]
1
Як усім мідомо, згідно цього документу https://www.gioc.kiev.ua/files/File/307_2011.htm вікна в під'їздах повинні мити двічі на рік.
А чи повинні їх мити ззовні?

2
Тарифи / Питання про нові норми споживання
« : 30 Листопада 2014, 18:27:07 »
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 6 серпня 2014 р. № 409
Київ

Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/409-2014-п

Ці нові норми розповсюджуються на всіх, чи тільки на пільговиків?

3
Доброго дня!

Ситуація така:
Попередній власник квартири встановив лічильники, відповідним чином їх оформивши (договір, пломбування, взяття на облік) у КП.
Квартира була переоформлена на мене.
При укладанні договору про надання послуг з ГВП ХВП і ЦО мені не було запропоновано додатку до договору/договору щодо розрахунків за лічильниками ГВП ХВП, а просто уклали стандартний договір (то був 2011 рік і я ще не був такий обізнаний). На момент укладання договору лічильники були повірені.
До недавнього часу рахунки виставлялися за лічильниками, хоча строк повірки останніх минув на початку 2014 року.
Через мої звернення, щодо проведення повірки лічильників до КП останні провели огляд інженерних комунікацій у квартирі, склали акт. В цей же момент виявилося, що додатку до договору про розрахунки за лічильниками немає і мене переводять на розрахунки за нормами.

Питання:
Чи законні дії представників КП щодо переведення мене на розрахунки за нормами в даному випадку?

4
Виришили з КП завітати до мене у квартиру для проведення обстеження і складання акту (мабуть дістав сильно  ;D ).
Листом на замовлення попросили бути вдома в певний день і час.
Прийшли, подивилися, склали акт:

1. Демонтовано дверний блок на кухню та перегородку.
2. Не надано доступу до стояків ГВП та ХВП
3. Встановлені радіатори на 10, 8 і 3 секції у кімнаті (13 м2,) кухні (кухня + коридор 8.6 м2), ванній (3.6 м2) відповідно.

На що я на тому ж акті написав від себе:
1. Дверний блок дійсно демонтовано. Але той простінок 40 см шириною не може називатися перегородкою.
(Реально в коридорі стояла дерев'яна комірка що межувала із кухнею; у паспорті на квартиру воно якось помічено але в описі немає; нежитлова і житлова площі та їх співвідношення від цього не змінилися. Мені сказали що 500 грн і на руках новий паспорт.)
2. Стояки ХВП і ГВП зашиті в короб з гіпсокартону, в якому є 4 ревізійні віконця, через які добре проглядається стояк по всій довжині та вхід труб у з/б панель.
3. Заміна радіаторів здійснювалася представниками КП за телефонною заявкою (розмови записуються у КП). Оскільки КП не надало проектної документації і не вказало яка теплова потужність радіаторів має бути встановлена, була встановлена необхідна кількість секцій за ДБН та СНІП з розрахунку 100Вт на м2 (для кутових квартир 120Вт м/2). Майстер, що проводив монтаж претензій не мав.


Власне хотілося б почути коментарі щодо:
- демонтажу комірки (нагадую вона була дерев'яна, знаходилася в коридорі і межувала з кухнею, фактично утворюючи частину стіни (40 см) кухні, на плані квартири в паспорті помічена двома штрихами але відсутня в описі, площа коридору вказана з площею комірки).
- кількість секцій радіаторів опалення (як я казав, проектної документації на будинок немає, відповідно немає даних про теплову потужність радіаторів, що мають бути встановлені. До того ж, цією зимою було складено Акт-Претензію, про те що при температурі навколишнього середовища 0*С, температура в приміщенні складала +19*С, при нормі для кутової квартири +20*С. У квартирі нові металопластикові вікна із склопакетами на 3 скла із енергозберігаючим покриттям).

5
Доброго дня!
Запитання стосується Києва, будинок на балансі КП. Лічильник газу відсутній, лічильники на воду (і холодну і гарячу є).

За червень 2014 року у квитанції з'явився перерахунок за газопостачання в більшу сторону. Із квитанції сусідів (у них немає лічильників на воду ) я зрозумів, що вимикали ГВП (мене тиждень не було в країні), оскільки за ГВП здійснено перерахунок в меншу сторону.
Я знаю, що існує постанова, в якій сказано, що за відсутності лічильника на заг і відсутності ГВП певний період нарахування за газ здійснюються за формулою, з урахуванням підігріву води.

Однак, я маю проточний електричний водонагрівач, як раз для випадків відключення ГВП.

Чи правомірні дії КП? Чи мають вони якось довести що я грів воду у каструлях? Чи я маю довести що не грів?

6
Доброго дня!
Запитання стосується Києва, Печерського р-ну.
Будинок на балансі КП УЖГ Липкижитлосервіс.
У будинку перед передачею (у 2006 р.) на баланс вказаному підприємству було встановлено лічильник тепла, але не введено в експлуатацію.
На мої звернення до КП, щодо повірки і введення в експлуатацію лічильника, я отримав відповідь, що дані послуги не закладені в тариф.

Однак, згідно з http://www.gioc.kiev.ua/main/document/41 у тариф закладено 2.7% на Обладнання будинковими лічильниками (придбання, встановлення, їх повірки та ремонту).
Щоправда, там же вказано, що "Постачальники тепла самостійно відшкодовують до Фонду для фінансування, впровадження ". Хто розпоряджається цим фондом? Куди ідуть гроші?

Хто правий в данному випадку?

Сторінок: [1]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email