'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Sergy

Сторінок: [1]
1
Шановні добродії!
На позов ЖБК був підготовлений зустрічний позов, в якому було зібрано все, що могло стати в нагоді.
Одна з позовних вимог стосувалась визнання незаконним та нечинним з моменту затвердження статуту ЖБК.
Суд зробив висновок, що така справа підлягає розгляду в порядку господарського судочинства і відмовив у відкритті провадження за зустрічною позовною заявою, хоча там було наведено і багато інших фактів, а також були і інші вимоги.
Оскільки я з таким варіантом  зіткнувся вперше, то мене непокоїть, що очікувати по первісному позову ЖБК - їх також направлять до господарського суду?
Спробую викласти зображення документів, без персональних даних, у зворотньому порядку: спочатку ухвалу, потім зустрічний позов, потім первісний позов з деякими додатками (статут, витяги з протоколів...)


2
Шановні добродії!!  Підкажіть, будь ласка, де можна знайти зразок позову щодо стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати діючому працівникові. І на що потрібно звернути увагу.  На державному підприємстві міста Києва на протязі півтора останніх років заробітна плата нараховується, але не сплачується. Не сплачується зовсім для більшості пенсіонерів. Невеличкі виплати інколи (дуже дуже рідко) відбуваються для НЕ пенсіонерів. Затримки виплат траплялись і раніше, але якісь виплати відбувались раз на три-п’ять місяців. Подейкують, що борги підприємству перевищують борги підприємства. Тобто, якби підприємству віддали борги, то воно б змогло розрахуватись з робітниками. Можливо, в такий спосіб намагаються перетворити залишки цього підприємства в новий будмайданчик чергового ТРЦ, бо навіть у такому стані це підприємство якимось дивом виконує призначені роботи. Але борг по зарплаті чималий, щоб не сказати - шалений. Терпець увірвався і деякі робітники вже почали надсилати письмові запити до КМУ, УкрОборонПрому, КМДА, прокуратури.... Дехто вирішили готувати позов щодо стягнення нарахованої але не виплаченої заробітної плати, компенсації за несвоєчасно виплачену заробітну плату. Можливо хтось вирішить вимагати відшкодування моральної шкоди бо дехто напевно потрапив у скрутне становище. Тут і лікування та обстеження себе та рідних, невідкладні ремонти квартири, інженерних мереж та техніки, купівля техніки без якої не обійтись, витрати на життя, витрати на поховання рідних, оплата комуналки, гроші взяті в борг у знайомих і комерційні кредити (яких краще б не брати, але на щось жити потрібно). Замість повноцінного життя — довідка про постійно зростаючу заборгованість із заробітної плати та суцільні обмеження. Надія тане, депресняк перемагає.

3
Шановні добродії!
Нещодавно отримав судовий наказ (копію БезПерсДан спробую додати).
Підготував заяву на скасування судового наказу (варіант БезПерсДан файл RTF спробую додати)

Підкажіть, будь ласка наступне:
1.Чи достатньо такої заяви для скасування такого судового наказу, чи можна простіше?
2.Чи я не помиляюсь, що потрібно платити судовий збір?
3.Якщо потрібно платити судовий збір, то як його розрахувати і коли бажано заплатити?
4. Чи не пропустив я ще щось важливе?
Щиро дякую

PS Щось не вдалось відправити одразу чотири файла, спробую зменшити навантаження

4
12 січня 2018 року я повернувся з відрядження і побачив на вхідній двері у квартиру приклеєне наступне попередження:

«Житлово-будівельний кооператив «----»
Попередження

Шановний власник квартири ___
Ви проігнорували наше попередження про сплату боргу. Тому ставимо Вас до відома, що з 12.01.2018р. Ваша квартира буде від»єднана від електромереж яка належить ЖБК «----». Під»єнання до електромереж платне.

Виконавчий директор                   підпис                               --------------   »

Приблизно через дві години електроенергія у квартирі зникла.
Ніяких попереджень під підпис не надходило. Як я розумію, з власника квартири вимагають оплати більше 20 тис. гривень. (Уточнити суму зараз не можу). Відповідного рішення суду не існує. Як я розумію, є бажання керівництва обслуговуючого кооперативу, але ніяких документів, офіційних звернень до власника взагалі не надходило.
У зв’язку з очікуваними відрядженнями я сплатив за електроенергію наперед. (Одне відрядження було наприкінці грудня 2017 року, друге – на початку січня 2018 року і  можливі ще відрядження). Тож по сплаті за електроенергію по цій квартирі є переплата.
За обслуговування будинку та прибудинкової території нічого не сплачується у зв’язку з відсутністю договору, і власник не згоден із станом речей, що склався, зокрема, з існуванням посередника у вигляді обслуговуючого кооперативу, з незрозумілим ціноутворенням, з відсутністю договорів і т.і. Від обслуговуючого кооперативу ніяких офіційних звернень та пропозицій не надходило.
Судовий наказ було оскаржено в 2015 році. У 2016 році цей кооператив подав позов до суду, справа затягнулась і, коли було підготовлено зустрічний позов і повідомлено, що цей позов буде подано, то позивач відкликав свій позов. (Матеріали на сайті від Чечако.)
За фактом відключення електроенергії зареєстровано звернення в поліцію 12.01.2018 о 13:12.
Ще збираюсь повідомити про те, що відбулось, Київенерго і зафіксувати показання лічильника електроенергії.
Мабуть доведеться йти з позовом до суду, але я до цього поки що не готовий і не уявляю з чого починати, які можливі варіанти. Немає досвіду і немає впевненості, що я з цим впораюсь самостійно.

Сторінок: [1]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email