'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Nimfa

Сторінок: [1] 2 3 4
1
А якщо договору з ЖЕКом не тільки немає, а споживач ще й подавав заяву до ЖЕКа, що відмовляється від його послуг і вимагає від ЖЕКу їх не надавати.
В цьому випадку ЖЕК, подаючи позов, теж має право вимагати інфляційні та 3% річних?

2
Відповідач, до якого предьявлено вимогу щодо перерахунку за ЦО по РКМДА2306 припинив свою діяльність (ліквідувався).
Позов досі знаходиться на розгляді у Печерському суді. На останнє судове засідання позивач не зьявився, але дізнався, що на ньому суддя заявила, що згідно з останніми даними реєстру юр.осіб відповідач (ДП "Екос") уже ліквідовано.

Що робити позивачу, бо наст.засідання в понеділок 20 жовтня, і не зявитися вдруге він не може.

Що зробить суддя? Закриє справу чи залишить заяву без розгляду?
Як дізнатися, чи є в Екоса правонаступник, і чи можна у разі наявності правонаступника клопотати про заміну відповідача на його правонаступника?
Хто встановлює і відшукує координати правонаступника, якщо в реєстрі інформація про правонаступника відсутня, є лише запис про ліквідацію.

Як діяти до засідання і на засіданні, щоб не загубити справу?

Хелп! Терміново!

3
Итак руководителем аппарата КМДА назначен Владимир Бондаренко, бессменный боец против этой самой КМДА.

А не складывается ли у форумчан впечатления, что все иски Кличко подавал только лишь для того, чтоб их слить?


ЗАУВАЖЕННЯ:Будь ласка, додавайте посилання на першоджерело!

ТСН  http://ru.tsn.ua/kyiv/klichko-naznachil-novogo-rukovoditelya-apparata-kgga-381311.html


4
Є цивільний позов. Згідно ст.217 суд, який ухвалив рішення може вирішити питання щодо відстрочки його виконання, про що зазначає в резулятивній частині рішення.
У який момент треба чи можна звертатися до судді, що розглядає справу, з клопотанням про відстрочку виконання? Адже якщо це написати у запереченнях на позов або заявити на стадії пояснень це буде виглядати так, ніби відповідач погодився з позовом або вже готовий до цього, тому клопоче про відстрочку. Таке клопотання може вплинути на те, що позов буде задоволено.
З іншого боку, якщо сподіватися, що у позові буде відмовлено, і не заявити під час розгляду справи про відстрочку виконання рішення, то у разі задоволення позову у рішенні не буде зазначено про його відстрочку. 
Що робити в такій ситуації? Адже заявляти про відстрочку в апеляційному суді вже буде пізно.
І після дебатів у 1-й інстанції також.

5
Мені потрібен документ про те, що в мене немає у власності жодного об'єкта нерухомості.
Як правильно звернутися до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щоб отримати таку довідку. В інеті знайшла офіційну форму запиту, поля для заповнення якої вже передбачають наявність майнових прав (має бути внесено або реєстровий номер майна або номер запису про право власності або про інше речове право або про обтяження або кадастровий номер земельної ділянки або місцезнаходження об'єкта). Що робити з цією формою? 

6
Майнові права в Україні, лекція

7
Шановні форумчани, хто знає, як це відбувається у м.Києві?
Маю на увазі таке. ЖЕКа розрахував тариф, заклавши туди визначену ним структуру тарифу.
А що далі? Які етапи він має пройти для того, щоб тариф був затверджений ОМС і зареєстрований в ГУЮ? Допоможіть скласти або доповніть чи виправіть ланцюжок:
ГУ ЖКП чи цінової політики КМДА (що воно робить, перевіряє правильність складових та нарахувань, чи що саме?) - КМДА (яке вважає себе ОМС і видає РКМДА) - ГУЮ Києва (яке реєструє, просто реєструє чи перевіряє правильність розрахунків, чи перевіряє правильність проходження по попередніх ланках ланцюжка?) - публікація і тарифи вводяться в дію.
1. Що маю на увазі? Наприклад, ЖЕКа включив у тариф прибирання приміщень сміттєзбірників у будинку, але у будинку немає сміттєзбірників, або обслуговування ліфтів, а будинок насправді без ліфта. Потім подає цей тариф на затвердження.
Чи мають і як вищевказані ланки перевірити, що такі складові дійсно необхідні і мають відношення до цього будинку, і чи перевіряють, що тариф розраховано правильно і на підставі чого (які документи має подати ЖЕКа разом з розрахунком тарифу, адже розрахунок залежить від площ приміщень тощо) ?
2. Якщо тариф пройшов процедуру затвердження з урахуванням вищевказаних послуг, то хто має нести відповідальність, окрім ЖЕКи, якщо з'ясується що затверджений тариф містить складові, підстав для яких у будинку немає.
3. Деякі складові розраховуються в залежності від площі МЗК (є формула), хтось перевіряє, чи правильні дані підставив ЖЕКа, коли вираховував вартість складової по формулі?
Може є нормативний документ, який регулює послідовність проходження процедури затвердження тарифу по кожному будинку у м.Києві?
Чи подати запит до ГУ ЦП, щоб роз'яснили, як це відбувається, які документи має подавати ЖЕКа.
Може хтось, хто створював ОСББ розкаже, як затверджували їх тарифи.


8
Прошу допомоги у з'ясуванні таких питань щодо позовної давності.
Ситуація 1. Є договір, який треба визнати недійсним. Підстав для визнання його недійсним є декілька. У межах трирічного строку подано позов про визнання його недійсним з однієї з можливих підстав. Поки суд роглядав цю справу минув трирічний термін. У задоволенні позову відмовлено.
Чи можна  знов подати позов про визнання договору недійсним вже з інших підстав, уже за межами трирічного терміну? Маю на увазі, чи перервав перший позов позовну давність?
Ситуація 2. Після спливу позовної давності було подано деякий цивільний позов. Але суд не задовольнив вимогу відповідача про застосування позовної давності і виніс рішення по справі, порушивши по суті норму щодо позовної давності. Плюс справи в тому, що у задоволенні позову відмовлено, тому рішення не оскаржувалося відповідачем щодо не застосування позовної давності. Якщо тепер буде подано новий такий позов з інших підстав, чи можна заявляти про сплив строку давності, чи вважається, що строк попереднім позовом був перерваний?

9
Переглядати слід рішення 1-ої інстанціїї за н/о, якщо було невідомо про наявність лічильнику на момент розгляду справи. Або подати новий позов про перерахунок за неопалювальний період.
Мені здається, що слово "перерахунок" взагалі у позовних вимогах вже не слід вживати, бо судді зразу ж хапаються за нього, щоб відмовити на підставі ст.16 ЦК.
З цього приводу виникає 3 питання:
1. Які з способів захисту із цієї статті краще вибрати у даному випадку:
 4) відновлення становища, яке існувало до порушення;
8) відшкодування  збитків  та  інші   способи   відшкодування
майнової шкоди;

2. Чи можна вважати порушення ПКМУ порушенням закону?

3. Чи можна вважати відмову суду у перерахунку порушенням Статті 15 ЦК (Право на захист цивільних прав та інтересів)?   


10
Є витребувані судом докази: табуляграми та інші документи, які саме, уточню. Чи можливо самостійно перерахувати по своїй квартирі плату за ЦО, якщо оплата відбувалася за нормативами, чи кращу вимагати проведення експертизи? Яких документів достатньо для самостійного перерахунку?

11
До Вищої кваліфікаційної комісії суддів України
03110, м. Київ, вул. Механізаторів, 9
кандидата на посаду судді вперше
Руденка Володимира Борисовича

З А Я В А

Я перебуваю у резерві кандидатів на посаду судді вперше.
Беручи участь у першому доборі кандидатів у 2011 році, проходячи тести та іспити, я сподівався, що мій досвід правника, судового адвоката, дасть мені можливість втілювати щоденно ідеали справедливості та верховенства права на посаді судді.
  Я вважав, що після численних відомих фактів винесення неправосудних рішень та особливо після справи "судді-колядника" Зварича судова система досягла дна у своєму падінні, але має відштовхнутись та розпочати своє відродження.
  Я вірив у свою конкурентоспроможність, а надію реалізувати свою мрію вбачав у задекларованих принципово нових підходах до формування суддівського корпусу.
  Але проведення вже першого добору кандидатів показало, що всі заяви можновладців та очільників ВККСУ про "судову реформу" є пустими деклараціями та профанацією.
  Прикладам "протягування" в судді родичів та "потрібних осіб" шляхом непрозорого підрахунку балів під час першого добору були присвячені багато публікацій, які ВККСУ намагалось спростувати.
  Особисто мене переконало у нечесності проведення того добору наступне. Посада судді господарського суду м. Києва дісталась колишньому помічникові керівника ВККСУ. Може, дійсно гідна особа, стільки балів на кваліфікаційному іспиті набрав, значить, є глибокі знання права та процесу – думав я. Але коли під час розгляду звичайної справи цей вже суддя виявив елементарне незнання інституту позовної давності, ба більше, послався у своєму рішенні на неіснуючі докази – мені стало зрозуміло, що не його "знання" були запорукою отримання посади судді. 
  Звичайно, вказане неправосудне рішення було скасоване. Але чи ефективним було б моє звернення щодо факту ухвалення неправосудного рішення до ВККСУ в силу вищенаведених обставин?
  Як показує практика, такі звернення взагалі є бездієвими, оскільки дуже зручно не карати недолугих суддів за порушення присяги, а відсилати постраждалі сторони до вищих інстанцій.
  Наприклад, якщо колишній суддя Окружного адміністративного суду Баранов не відкриває Кодекс адміністративного судочинства України та не відслідковує внесені зміни (звернення до ВККСУ ТОВ "Реалтон") – це не проблема, його рішення "підправить" трійка колег з апеляційної інстанції, чи не правда?
  Якщо суддя Дарницького районного суду Куренков кілька місяців не розглядає та не оформляє рішення з пенсійної справи (для якої встановлено скорочене провадження), – це також невелике лихо (звернення до ВККСУ Тарана В.П.); максимум, на що він заслуговує за регулярні дисциплінарні провадження, це чергові догани, і ніякого порушення присяги тут немає, чи не правда? І це тільки деякі приклади з особистої практики.
  На жаль, подальші події мене взагалі переконали у тому, що від своєї мети та мрії – утверджувати справедливість через чесне правосуддя – доведеться відмовитись.
  Як тут не відмовитись, якщо на вакантні посади київських судів замість оголошення добору ВККСУ масово почала переводити вихідців з малої батьківщини "вождя". Хай керівництво ВККСУ зізнається собі – це там найкращі в Україні юридичні вищі навчальні заклади? чи може, найскладніші справи там розглядаються? чи може, цей регіон став прикладом за якістю правосуддя?
  Ні, просто прийшов час блискавичних столичних кар'єр – відкрились широкі можливості, наприклад, перестрибнути з найглухішого Петровського районного суду м. Донецька до Шевченківського районного суду м. Києва, а потім – до господарського суду м. Києва, і все це в межах п'ятирічного терміну!
  Як тут не відмовитись, якщо сьогодні тільки лінивий не називає суддів "повіями влади", що позбавляють депутатських повноважень, засуджують політичних опонентів діючої влади, а умисне жорстоке вбивство перекваліфіковують на хуліганство! І це судді найвищих судів в системі!
  І після цього ВККСУ просторікує про незалежність судової системи?
  Незважаючи на останні кричущі приклади, відзначу, що як судовий адвокат я зустрічаю чесних та професійних суддів, які своїми діями та рішеннями переконують мене у необхідності та можливості сприяти утвердженню справедливості на тому місці, на якому я зараз знаходжусь.
  Резюмуючи вищевикладене, вимушений зізнатись, насамперед, самому собі – я не хочу ставати частиною сьогоднішньої судової системи, оскільки я не вірю у здатність нинішньої влади та ВККСУ розбудовувати систему як професійну, незалежну, самодостатню гілку влади.
  Сьогоднішнє судочинство в Україні має мало спільного з тими засадами, що зазначені у статті 129 Конституції України. Це підтверджується величезною кількістю рішень Європейського Суду з прав людини, винесених проти України, в яких віддзеркалена вся прогнилість нинішнього державного устрою та його спрямованість проти людини.
  З огляду на вищезазначене, я прошу виключити мене з резерву кандидатів на посаду судді вперше.

25 березня 2013 року В.Б.Руденко

Детальніше http://blogs.pravda.com.ua/authors/svirko/51c1e17b977d8/

12
http://news.bigmir.net/ukraine/718624-Draka-s-har-kovskim-sud-ej--iz-deboshira-v-postradavshie--FOTO--VIDEO-
Схоже, історія закінчиться, як і у випадку з сумнозвісним суддею Вовком, з порушника - у потерпілі.
Безкарність порушує безкарність.
А ми сподіваємося, що прокуратура вживатиме заходи проти суддів, та ніколи, вони ж з ними в одній злочинній зв'язці.
А ми дивуємося, чому судді приймають завідомо неправосудні рішення, просто їх моральне обличчя не дозволяє приймати інших.

13
Пенсіонерка з Луганська відсудила три тисячі євро за дірявий дах

15
Новини / Райсуд Киева обязал Кужель ...
« : 25 Квітня 2013, 22:28:45 »
... на протяжении месяца опровергнуть свое заявление о коррупционном избрании омубдсмена.
Печерский райсуд Киева обязал нардепа от партии "Батькивщина" Александру Кужель на протяжении месяца опровергнуть свое заявление о коррупционном избрании омубдсмена.
Об этом политик написала в своем Twitter.
Сделать это, по словам Кужель, она должна в программе "Справедливость", в которой, собственно, и выступила с упомянутым обвинением. Однако на сегодняшний день программа уже не существует.
"Выставляю решение Печерского суда по иску Лутковской…, для исполнения решения суда - верните в эфир "Справедливость", - написала она.
В Facebook политик дописала, что с сегодняшнего дня начинает подготовку к передаче.
"Параллельно юристы готовят апелляцию", - сообщила Кужель.
Телеграф новости

Сторінок: [1] 2 3 4

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email