'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Кира

Сторінок: [1] 2
1
Думаю, що  на пошті мене чекає Претензія від Київенерго. Чи потрібно її отримувати (вона надіслана рекомендованим листом) і якщо так, скільки часу я маю на те, щоб відповісти на неї? (Можливо вже задавали таке запитання, але, нажаль, на сайті не працює пошук). Буду дуже вдячна за допомогу.

2
Звернулася до ЖЕКа з інформаційним запитом. Пройшов місяць - відповіді немає. Подала повторний запит. Минуло 10 днів (хоча строк для відповіді на запит 5 днів) - відповіді немає. Що робити? Чи можна оскаржити такі дії ЖЕКа як його бездіяльність і якщо можна то куди - до районного суду?

3
Районний суд виніс рішення (зрозуміло, не на нашу користь). Апеляційний змінив його лише в одному: перерозподілив суму, яку районний ухвалив стягнути за ЖКП, а в іншому – все залишив без змін.
Подали заяву про перегляд за нововиявленими обставинами. Районний відмовив. Апеляційний відправив на новий розгляд до районного суду.
Вчора отримали ухвалу: районний відмовив у відкритті провадження, посилаючись на п.16 Постанови ВССУ від 30.03.2012 р. №4 і на те, що перегляд у зв’язку з нововиявленими обставинами судових рішень апеляційної інстанції, якими змінено або ухвалено нове рішення, здійснюється судом, який змінив або ухвалив нове рішення.
Питання: 1) ми подавали заяву про перегляд рішення районного суду (а не перегляд рішення апеляційного), тому чи правомірно вчинив суд, відмовляючи у відкритті провадження із зазначених вище мотивів? 2) чи повинен районний суд постановляти ухвалу про відкриття провадження, якщо апеляційним судом справа була повернена на новий розгляд?

4
Есть ли какие требования к распечатке с технического носителя? Подала заяву на распечатку, конечно, отказали, делаю сама, подам жалобу председателю суду с требованием обязать судью заверить. А вот как оформлять саму распечатку. Дата заседания, №дела, текст...? Я так понимаю? Особых требований по оформлению нет?
В 2012 году несколько раз у разных судей Печерского р/с получила распечатки. Оформляют они их как вздумается. Мало-мальски нормальная озаглавлена так: Справа №ХХХХХ (левый верхний угол) Роздруківка технічного запису судового засідання (з архівної копії носія) (вверху листа по середине жирным шрифтом) від __.__.2012 р. по цивільній справі №ХХХХХХ за заявою ХХХХХХХХ до ХХХХХХХХХ (от левого поля обычным шрифтом) Далее - сама распечатка. Подписано в конце: Помічник судді ХХХХХХ (прізвище імя по батькові)
С 2013 года  получаю от суда отказы выполнять роздрукивки. Недавно голова Печ. Р/с написала, что Ваше право на роздрукивку - ДЕКЛАРАТИВНЕ и у них нет человека и нет возможности ее выполнить.
Пробовала сама выполнить и подать на заверение - отказали (выслали по почте мне домой).
Проблема еще в том, что Державна судова адміністрація сочинила письмо (еще при предыдущем председателе суда Отрош), в котором объявило, что распечатка - это журнал судебного заседания (приблизительно так) и теперь суды активно этим пользуются.
Буду рада совету как пробить эту брешь.

5
Якщо конкретний держвиконавець систематично порушує закони (не надсилає постанов, неадекватно сумі арештовує майно тощо) і є відповідні судові рішення, що такі його дії є невідповідними закону, то чи можна, враховуючи систематичність порушень, притягти цього держвиконавця до відповідальності (адміністративної, дисциплінарної і т.п.)? Якщо так - то куди потрібно звернутись?

6
А если ДВС наложила арест на квартиру за 100 грн. долга? Как тогда быть?

7
Запитання / оскарження рішення ВККС
« : 22 Квітня 2014, 17:05:10 »
Підкажіть, будь-ласка, скільки часу є на оскарження рішення ВККС.

8
        В квітні 2013 р. Печерський районний суд м. Києва відкрив справу за позовом ЖЕКа (балансоутримувача) до мене про стягнення заборгованості за ЖКП. Суддя не знайшов підстав для відмови у відкритті провадження у справі. Договору між ЖЕКом і мною немає. В позові ЖЕК просив постановити рішення про стягнення суми заборгованості. Додав до позову «Розрахунок боргу», тобто таблицю з набором цифр, про справжній розрахунок мова не йде. Ухвала про відкриття – у ЄДРСР №30884481 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/30884481).
        Аналогічно в інших справах, де позивач – ЖЕК: у ЄДРСР №32819658 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/32819658).
        Проте, якщо позов подав споживач, то маємо іншу ухвалу: позовну заяву залишити без руху, оскільки вона не відповідає ст.16 ЦПК України, тобто вимоги визнати відсутність зобов’язань перед ЖЕКом, який ухиляється від укладення договору тощо не передбачені ст.16 ЦПК України. Цієї ухвали в ЄДРСР немає.
         Отака-то рівність перед законом ЖЕКу і мене.
         Чи є в когось ідеї, як розбивати таку позицію суду?

9
Моя справа переглядається за нововиявленими обставинами. Проте в цей же час суддя, який вів її раніше - до перегляду, видав другій стороні виконавчі листи. Які правові підстави таких дій судді, адже в тій частині, в якій справа переглядається за нововиявленими обставинами, вона відповідно до ЦПК переглядається повністю з урахуванням нововиявлених обставин.

10
Потрібна порада юриста з такого питання.
Нещодавно розглядалася моя справа по ЖКП.
Справа 1. В своєму позові ЖЕК просив стягнути кошти за 2011 р. Я в позові (об'єднаному з позовом ЖЕКа, не зустрічному!) просила зобов'язати ЖЕК зробити перерахунок за 2011 і 2012 р.
ЖЕК за 2012 р. не просив стягнути кошти. ЖЕКу позов задовольнили, мені, звичайно, - відмовили.
Зараз ЖЕК знову подав до суду.
Справа 2. Тепер він хоче кошти за 2012 і 2013 р.
Питання: чи має він право зараз вимагати кошти за 2012 р., адже цей період вже розглядався в суді і ЖЕК своєю можливістю не захотів скористатися?

11
Не знайшла на форумі, куди потрібно подавати заяву про порушення кримінальної справи щодо судді - в ГПУ чи до МВС. Можливо, хтось надасть пораду.

12
Запитання / Кому ми платимо за ЖКП
« : 07 Квітня 2013, 15:47:59 »
Потрібна корисна порада з такого питання.
Якщо я беру у банка кошти на будівництво житла, то я не можу їх витратити на придбання авто. Чи так само повинно бути у сфері ЖКП?
Наприклад, сміття вивозить фірма "Чистюля", я сплачую за "утримання будинку і прибудинкової території" (де складовою є вивезення сміття) за квитанцією, що надсилає ГІОЦ. З часом з'ясовується, що за документами ці кошти перераховуються іншій фірмі -  "Грязнуля". Договір з ЖЕКом (У МЕНЕ) - відсутній. Питання: чи маю я право дізнатись, якій фірмі (Чистюлі чи Грязнулі) ЖЕК переводить кошти і в якому обсязі, чи вказане питання мене не стосується. Якщо можна, пошліться на ЦК України тощо.

13
Скажіть, будь ласка, чи правда, що при старому КПК не передбачалося судом першої інстанції виконання роздруківки судового засідання по заяві на роздруківку? Судовий розгляд був по Скарзі на бездіяльність Генпрокуратури. ЦПК, наприклад, це передбачено.

14
Порадьде, як вчинити в такій ситуації. Звернулися до ВССУ із заявою про повернення коштів відповідно до ЗУ "Про судовий збір". Сьогодні отримали листа з Ухвалою (звичайним листом, не рекомендованим). В Ухвалі написано "Копію Ухвали та оригінал квитанції від __.__.2012 р. повернути Особі 1". А насправді вони вислали не оригінал квитанції, а копію. Як тепер з них отримати оригінал?

15
16 листопада 2012 р. звернулася до Печерського районного суду м. Києва із Скаргою на бездіяльність Генеральної прокуратури України (яка не дає Постанову про порушення кримінальної справи проти судді Матійчук або про відмову в порушенні кримінальної справи). Печерський суд відмовив в розгляді скарги. Якщо можете, порадьте будь ласка, куди можна звернутися тепер (при новому КПК), щоб примусити Генеральну прокуратуру видати Постанову.

Сторінок: [1] 2

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email