'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Cyanide

Сторінок: [1]
1
Підкажіть, які є "шаблонні" порушення в рішеннях суду 1-ї інстанції щодо стягнення "боргу" по ЖКП, тобто такі, що найбільш часто зустрічаються? Які взагалі тонкощи можна застосувати, чи є на форумі приклади?
Готуюся подавати, рішення на руках ще не маю.

2
Підкажіть будь ласка, як правильно користуватися постановою ВСУ від 28.11.2011 у справі № 21-246a11?
Мається на увазі, на які абзаци посилатися або звертати увагу?

Наскільки я розумію, основний зміст постанови зводиться к тому, що тарифи, встановлені розпорядженнями КМДА, що не пройшли реєстрацію в органах Мінюсту вважаються такими, що не набрали чинності.
Але прямо подібного  постанові не вказано.

Саме таке («…нечинність цих розпоряджень безпосередньо  випливає з вимог… у разі порушення вимоги державної реєстрації нормативно-правові акти вважаються такими, що не набрали чинності, і не можуть бути застосовані.»)  написано в іншій постанові (Постанова КААС від 09.03.2011 р. у справі № 2а-1888/10 - позов Кличка), але ж то постанова не ВСУ...

Чи може я щось не так розумію?

3
Після успішного скасування судового наказу про стягнення заборгованности за комунальні послуги КП "Дирекція" подає позов.

Документи:
Ухвала про відкриття впровадження:
(click to show/hide)

Текст позову:
(click to show/hide)

Додатки:
1. Копія позовної заяви
2. Квитанція по сплаті судового збору
3. Копія ордеру по квартирі
4. Копія ухвали суду по скасуванню судового наказу
(click to show/hide)
5. Копія форми Ф-3
(click to show/hide)
6. "Обгрунтований розрахунок заборгованості"
(click to show/hide)
7. Копія договору доручення
(click to show/hide)
8. Копія довіреності
(click to show/hide)

В наступному повідомленні викладу підготовлені мною документи для захисту.

4
КП "Дирекція" подала позов проти мене... Підкажіть, чи можна ли подати заперечення і клопотання до позову на першому судовому засіданні, чи обовязково до нього (хоча б за день)?

5
Чи можливо передати право стягнення боргу за ЖКП? Наприклад:

1. Особа_1 є виконавцем послуг з утримання будинків та прибудинкових територій
2. Особа_2 є виконавцем коммунальних послуг.

Особа_1 звертається до суду з вимогою стягнути борг за ЖКП (не тільки за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, тобто, ще й за Особу_2), посилаючись при цьому на "договір доручення", відповідно до якого "Особа_1 бере на себе обовязок подавати до суду" для стягнення боргу за ЖКП.

Самого "договору доручення" поки на уках немає, але цікавить, чи можливо це в принципі?

6
Запитання / Термін "квартирна плата"
« : 11 Грудня 2013, 12:25:39 »
Допоможіть розібратися у такому питанні.
У ЖК використовується термін "квартирна плата", є в ст. 66 ("Плата за користування житлом (квартирна плата) обчислюється..."). З подальшого його використання вбачається, що цей термін відноситься до тих, хто живе в неприватизованих квартирах (наймачів), а не до власників.
У цей ж час в ст. 162 зазначено:
"Плата за користування жилим приміщенням в будинку (квартирі), що належить громадянинові на праві приватної власності, встановлюється угодою сторін.
Плата за комунальні послуги береться крім квартирної плати за затвердженими в установленому порядку тарифами.
Строки внесення квартирної плати і плати за комунальні послуги визначаються угодою сторін. Наймач зобов'язаний своєчасно вносити квартирну плату і плату за комунальні послуги."
Тобто, в першому реченні йдеться про власників та використовується формулювання, дуже близьке до формулювання "квартирної плати".
У той же час у останньому реченні статті знов вилазить "наймач".
Питання таке: чи можна вважати термін "квартирна плата" для власників квартир еквівалентним терміну "плата за послуги з утримання будинку та прибудинкової території", як в ЗУ “Про житлово-комунальні послуги”?

7
Здравствуйте, вчера вечером обнаружил в почтовом ящике конверт с копией судового наказу про стягнення заборгованости по квартплате. В наказе говорится о 10-дневном сроке его обжалования с момента получения. При этом датой суд. наказа значится 14.11.2013.
Сразу же возникли вопросы:
Каким образом определяется день получения наказа, если письмо обыкновенное, о его вручении никто не сообщал и за его получение никто не расписывался?
Каким образом доказывать, в случае чего, что реально письмо дошло только вчера?

Сторінок: [1]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email