'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Сергій

Сторінок: [1]
1
Добрий день.

Прохання порадити щодо того, на чому будувати апеляцію/дати вказівки на успішні апеляції по справам щодо повірки лічильників.

Анонімізована копія рішення суду - у вкладенні до повідомлення

Буду щиро вдячний за поради

2
Шановні форумчани. Прохання відрецензувати позовну заяву.
Особливо буду вдячний за зауваження щодо формування позовних вимог.

(click to show/hide)

3
Добрий день

Проконсультуйте будь ласка з питання: - які правові підстави (нормативно-правові акти, документи) у ЖЕО (як ЖЕКів, так і ЖБК та ОСББ) для зміни кількості осіб, на яких нараховується квартплата?
На підставі яких документів це законно робити\чи не є законним.

Конкретно цікавить наступний сценарій:
У сім'ї народжується дитина.
Через деякий час після народження дитини батьки звертаються до паспортистки\за сумісництвом бухгалтеру про реєстрацію місця проживання дитини, через що збільшується розмір квартплати.
Через 5 років з'ясовується, що дитина весь цей час не була зареєстрованою в квартирі
Чи є у такому сценарію законним нарахування квартплати на 1 особу більше, ніж було зареєстровано у квартирі?
Чи дає це можливість вважати неправомірними нарахування з боку ЖЕО (ЖБК) квартплати на +1 особу більше, ніж було зареєстровано у квартирі?

Буду вдячний за обгрунтовані відповіді\вказівки.

4
Добрий день

Проконсультуйте будь ласка, чи можна у цивільному позові (проти ЖБК) також додавати вимогу про притягнення голови ЖБК до відповідальності за порушення закону України про звернення громадян?

Чи підсудність даних справ належить тільки адміністративним судам?

Якщо можна подавати такі вимоги - чи є приклади подібних позовів\рішень суду?

Щиро вдячний за відповіді

5
Прохання прорецензувати позовну заяву щодо захисту прав споживача:
- скасування неправомірно нарахованого боргу
- зарахування вартості повірки лічильників у якості майбутніх платежів
- компенсації моральної шкоди

Заяву робилася на основі зразку щодо позовів до КП Вода, що є в інтернеті (прикріплена до повідомлення)

(click to show/hide)
Запитання:

1.   Чи доцільно в рамках позову вважати, що між нами є неявно укладений договір?
2.   Якщо так, то чи доцільно посилатися на ПКМУ 630 щодо умов типового договору? Чи буде те, що повірка лічильників є вказана серед послуг у цьому договорі, аргументом у суді?Чи більш доцільним є інший шлях — щодо вимоги зобов'язати ЖБК укласти зі мною договір (оферт на укладання договору я не надсилав)?
3.   Членом ЖБК є мій батько, рахунок відкритий на нього, квартира приватизована (2 співвласники, я та мій батько), та зареєстровано у ній 4 чоловіки, один неповнолітній. Чи варто подавати позов від:
А) усіх
Б) батька та мене (так як одним з приводів, під яким мені відмовлялися надавати відповіді, було, що я не є членом ЖБК — формально у ЖБК зі мною не має стосунків)
В) тільки мене
Які наслідки подачі заяви з різним складом позивачів?

4.   У батька є пільга дитина війни. Чи треба у суді надавати докази наявності цієї пільги?
5.   Чи є інші посилання на рішення судів, які варто долучити до матеріалів позову
6.   Внаслідок незгоди з нарахуваннями при виставлені рахунків за ЖКП нам почали виставляти рахунки за тарифами після 20-го числа. Так як нарахування боргу є неправомірним, то і застосування таких тарифів є неправомірним. Таким чином, чи є сенс вимагати зменшення наступних платежів на неправомірно застосований тариф? При цьому за період, за який оплачувалися рахунки, частина рахунків платилася після 20 числа (один раз внаслідок не надання відповіді на запит), а частина — після. Чи має сенс аргументувати, що застосування тарифу після 20 числа також нанесло мені збитків та призвело до переплати, і вимагати врахувати суму переплати у рахунок майбутніх платежів
7.   Які є обмеження з точки зори розмірів компенсації моральної щкоди, яку я можу вимагати у рамках справи?
8.   Чи потрібно заявляти представника у суді під час подачі заяви, чи це можно зробити пізніше, і як?
9.   Яку сума боргу вказувати у позові? Сума боргу по платіжкам не враховує один із платежів. При цьому ще не зрозуміло, яка сума буде виставлена у платіжці за вересень
10.   Щодо постанови 869 КМУ — який її актуальний статус. Я бачив на форумі, що Ваванчик домігся скасування однієї з частин щодо тарифів повірки лічильників води, та на це рішення були подані касаційні заяви. Який останній статус цього рішення?
11.   Вимога винесення чесної ухвали (взята із зразка) – які її обгрунтування та юридичні наслідки?

6
Прохання прорецензувати звернення про злочин до прокуратури (щодо незаконного нарахування боргу не за показниками лічильників)

Відповідь держадмінастрації я викладу у попередню тему, як тільки розберуся, як вставляти зображення у повідомлення.

Запитання:
- чи буде мати законну силу одночасна подача заяви про злочин та цивільного позову у суд?
- якщо ЖБК не є виконавцем послуг, то як можно кваліфікувати вимогу провести повірку лічильників від ЖБК?
- чи є сенс у одній заяві подавати заяву про порушення закону про звернення та про вимагання?

Буду вдячний за конструктивні коментарі та відповіді.

(click to show/hide)


7
Прохання прорецензувати заяву про скасування незаконно нарухованого боргу та відшкодування витрат на повірку лічильників. Заздалегідь вдячний за зауваження та коррекції

                     Голові ЖБК __________________
                     _____________________________
                     від
                      ________________________
                     що проживає за адресою
                                __________________________

            Заява
У зв’язку з не наданням відповіді по суті на моє звернення від 25.06.2012 про проведення повірки у моїй квартирі приладів обліку гарячої та холодної води у зв’язку з закінчення міжповіркового інтервалу я був змушений провести її самостійно.  В результаті я мною було витрачено 200 грн 00 коп на демонтаж, транспортування, повірку, монтаж та опломбування  засобів обліку (копія договору з відміткою про оплату та свідотств про проходження лічильниками повірки додаються).

Так як: згідно до статті 28 Закону України “Про метрології та метрологічну діяльність”, пункту 32.4 “Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення”, затвердженних Постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005р № 630, пункту 1.13 “Правил користування системами комунального водопостачання та водовідведення в містах і селищах України”, а також на підставі того, що ЖБК _____________ є безпосереднім виконавцем (надавачем) послуг водопостачання та водовідведення для квартири ____, і повинен проводити повірку лічильників за свій рахунок, а також на підставі пункту 10 вищезгаданих правил, згідно до яких “Справляння плати   за  нормативами  (нормами)  споживання  за наявності квартирних засобів обліку без урахування їх показань  не допускається”, та «Виконавець  і  споживач  не  мають  права відмовлятися від врахування показань засобів обліку.», та успішним проходженням повірки лічильниками холодної та гарачої води, вимагаю:
•   Припинити незаконне нарахування плати за нормами споживання
•   Скасувати незаконно нарохований борг та провести перарухунок за період з квітня по серпень 2012 року
•   Відшкодувати витрачені мною кошти на демонтаж, монтаж, транспортування та повірку лічильників у розмірі 200 грн 00 коп, або зарахувати іх у рахунок поточних платежів за послуги водопостачання

У разі невиконання цих вимог я буду змушений захищати свої інтереси у судовому порядку шляхом цивільних та кримінальних позовів проти керівницта ЖБК __________ , та зменшити розмір моїх платежів за послуги водопостачання самостійно.

Додатки (3 аркуші)
1.   Копія договору на демонтаж, транспортування, повірку та монтаж лічильників холодної та гарячої води
2.   Свідоцтво про проходження повірки лічильником холодної води №
3.   Свідоцтво про проходження повірки лічильником гарячої води №



       Дата                     Підпис                           


 


8
Прохання відрецензувати. Особливість мого будинку - у будинку є декілька ЖБК, котрі обслуговують окремі під'їзди.


                     Голові  Державної районної адміністрації
                     Дніпровського району міста Києва
                     Шевчуку Олександру Семеновичу
                     _______________________________
                     що проживає за адресою:
                     _______________________________
                     _______________________________

            ЗАЯВА

На підставі законів України «Про звернення громадян», «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про житлово-комунальні послуги»

Згідно статті 19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг є: власник, споживач, виконавець, виробник. Виробник послуг може бути їх виконавцем. Особливими учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг є балансоутримувач та управитель, які залежно від цивільно-правових угод можуть бути споживачем, виконавцем або виробником. 
Згідно статті 29 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», договір на надання житлово-комунальних послуг у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та балансоутримувачем або уповноваженою ним особою.
Порядок визначення виконавця житлово-комунальних послуг у житловому фонді затверджений наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 25 квітня 2005 року № 60, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 19 травня 2005 р. за № 541/10821.

Повідомляю, що я маю намір отримувати житлово-комунальні послуги, тобто користуватися результатами господарської діяльності виконавців по наданню житлово-комунальних послуг, які відповідають нормативам, нормам, стандартам, порядкам і правилам. 
З метою вирішення виникаючих питань щодо якості надання мені житлово-комунальних послуг прошу надати наступну інформацію (з посиланням на рішення органу місцевого самоврядування, розпорядження виконавчого органу, договори тощо).
Які суб’єкти господарювання визначені у відповідності до закону:
1. Балансоутримувачем будинку (підїзду № __ будинку) за адресою мого проживання;
2. Управителем будинку за адресою мого проживання;
3. Особами, уповноваженими балансоутримувачем укладати із власниками квартир договори з:
- управління будинком, спорудою або групою будинків; 
- утримання будинків, споруд та прибудинкових територій; 
- централізованого опалення, централізованого постачання холодної та гарячої води, централізованого водовідведення. 
4. Виконавцем послуг з:
- управління будинком, спорудою або групою будинків; 
- утримання будинків, споруд та прибудинкових територій; 
- ремонту приміщень, будинків, споруд
- централізованого опалення, централізованого постачання холодної та гарячої води, централізованого водовідведення. 
5. Виробником послуг з:
- холодного водопостачання, 
- гарячого водопостачання, 
- водовідведення, 
- центрального опалення, 
- утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. 

Прошу надати копії всіх документів (рішення органу місцевого самоврядування, розпорядження виконавчого органу, договори тощо), якими були визначені повноваження учасників правовідносин у сфері житлово-комунальних послуг за адресою мого проживання. Для підтвердження повноважень зазначених підприємств прошу надати копії їх  статутів.

Заявник                ____________________                 ________________________________


9
Прохання прорецензіювати перед надсиланням:

Прокуратура Дніпровського району м. Києва
02094, вул. Лебедєва 14

_______________________________
 м.Київ __________________________
Тел. _____________________________




Скарга
Про порушення Закону України «Про звернення громадян»  головою ЖБК ________________________ .


25.06.2012 р. мною голові ЖБК ___________ __________, що проживає за адресою ___________ була подана заява щодо проведення повірки приладів обліку горячої та холодної води у зв'язку з закінчення міжповіркого інтервалу у моїй квартири. Голова ЖБК ____________ поставив відмітку про ознайомлення, але не надав відповіді по суті.
На мої подальші неоднократні звернення щодо надання відповіді на моє звернення мені давалися обіцянки, що відповідь буде надана\надіслана поштою у найближчий час, а  16.07.2012 року мені була надана усна відповідь, що інщої відповіді, крім грифу “ознайомлено”, мені надано не буде.

Станом на 31.07.2012 офіційної відповіді на моє звернення мені надано не було.

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про звернення громадян», – звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання.


Згідно до статті 15 закону  України «Про звернення громадян»:
Відповідь за результатами розгляду заяв (клопотань) в обов'язковому порядку дається тим органом, який отримав ці заяви і до компетенції якого входить вирішення порушених у заявах (клопотаннях) питань, за підписом керівника або особи, яка виконує його обов'язки.
Рішення про відмову в задоволенні вимог, викладених у заяві (клопотанні), доводиться до відома громадянина в письмовій формі з посиланням на Закон і викладенням мотивів відмови, а також із роз'ясненням порядку оскарження прийнятого рішення.

Згідно до статті 22 закону  України «Про звернення громадян»:
Прийом проводиться регулярно у встановлені дні та години, у зручний для громадян час, за місцем їх роботи і проживання. Графіки прийому доводяться до відома громадян.
В той же час у ЖБК ________ графік прийому громадян не встановленим та не є доведеним до відома громадян, і це створює перешкоди у реалізації статті 1 закону

Таким чином, у діях голови ЖБК __________ я вбачаю ознаки порушення закону  України «Про звернення громадян», а саме статтей 15, 20, та 22.

Тому на підставі ст. 4 Закону України «Про прокуратуру» вимушений звернутися за захистом порушених прав до місцевих органів прокуратури з проханням провести перевірку факту не надання відповіді на мій запит, визначити відповідальних посадових осіб ЖБК ______, уповноважених надавати та підписувати відповіді на запити відповідно до Закону України «Про звернення громадян», та притягнути їх до відповідальності.

Додаток 1.   Копія  звернення від 25.06.2011 р.



З повагою,                           _________________

31.07.2012

10
Ситуація
У квітні - травні, внаслідок вимог голови ЖБК провести повірку лічильників, досить велика кількість квартир у ЖБК провела або повірку лічильників за свій рахунок, або змінили лічильники на нові.
Запитання:
Так як, згідно до законодавству, демонтаж, повірка та монтаж лічильників води повинна проводитись за рахунок виконавця послуг, чи:
- має сенс подавати коллективний позов на відшкодування збитків, заподіяних наданням недостовірною інформацію\заміною\повіркою лічильників за свій рахунок
Чи підпадають дані дії голови ЖБК під кримінальну відповідальність у рамках статті 364 Зловживання владою та службовим положення
Якщо так, то куди, в такому випадку, має ідти коллективне звернення - до суду, чи до прокуратури?
Які докази мають бути додані до справи?

11
Добрий день.

Підкажіть, коли хто знає, контакти фірм у Києві, які мають актуальні ліцензії на здійснення послуг, в тому числі демонтажу лічильників води для повірки зі складанням належних документів (за зразком наведених у http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4411.0)

Фірма, що згадувалася неодноразово на цьому сайті - Будмережажитлосервіс, на жаль, на поточний момент не поновила ліцензію на здійснення послуг.

Фірма, яку можно знайти в інтернеті - http://www.domoviy.com/santehnik/ceny-na-santehniceskie-raboty-kiev - відмовляється робити демонтаж зі складанням актів, так як у них уже були неприємності, пов'язані з цим.

Заздалегідь дякую

Сергій

12
Добрий день.

Я вивчав повідомлення форуму у гілках:http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5647.0.html (плата за повірку лічильників) та http://gro-za.org/forum/index.php?topic=6903.0.html (Питання повірки лічильників. Можливі наслідки непроходження повірки).
Там згадується, що  Віктор Іванович, коли приходив термін повірки - виконував демонтаж/повірку/монтаж власними ресурсами.

Там згадується, що при демонтажі "Потрібен Акт ЖЕДу з фіксацією показів і справності пломб."
Запитання -
1) чи є зразки  подібних актів?
2) як діяти у випадку конфлікту з головою ЖБК - чи є альтернативні шляхи оформлення подібного акту (без участі голови ЖБК), та як скласти\оформити такий акт бездоганно з юридичної точки зору?

За відповіді дякую заздалегідь

13
Добрий день.
Ситуація наступна: я проживаю у ЖБК, у квартирі встановлені лічильники холодної та гарячої води. Головою ЖБК була вивішена вимога з вимогою проведення повірки лічильників, після чого, через місяць, почали нараховувати оплату за холодну та гарячу воду за середньо будинковими показниками.
Дослідження в інтернеті показало, що згідно до законодавства повірку лічильників має здійснювати постачальник послуг з водопостачання.
Наприклад, є наступні рішення (щодо Харькова): http://reyestr.court.gov.ua/Review/21758049
Є також опис http://osmd.info/menu_1/content/osmd/spravochnik4.html щодо звернень у Дніпропетровську.

Звернення до Київводоканалу з заявою провести повірку лічильників привели до відписки, що Київводоканал є виробником холодної води, а не є виконавцем, і таким чином, вони пишуть, що треба звертатися до ЖЕКу.

В той же час, я проживаю у ЖБК, у якого укладений договір на постачання води з Київводоканалом, і на вході у будинок стоїть лічильник.

Таким чином:
1. хто є постачальником послуг з водопостачання з точки зору особи, що є членом ЖБК з урахуванням київської специфіки?
Чи можна вважати, що, так як оплата послуг йде ЖБК, то ЖБК є виконавцем послуг з водопостачання та водовідведення для мене?
2. Який має бути алгоритм дій для того, щоб:
- провести повірку лічильника за рахунок водопостачальника
         - чи потрібно спочатку заява в ЖБК з вимогою провести повірку лічильника, а далі , у випадку відмови - проведення за свій рахунок і зниження оплати майбутніх платежів з ЖБК?
- чи провести повірку за свій рахунок, а надалі знизити платежі за перевірку лічильника
3. Як опротестовувати (якщо не буде вирішено шляхом переговорів - у суді рахунки ЖБК), які були нараховані, і домогтися перерахунку за показниками лічильників?



Сторінок: [1]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email