'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Ajk

Сторінок: [1]
1
Запитання по ЖКП / Re: Тарифы в ЖСК
« : 18 Лютого 2016, 21:35:01 »
Бухгалтер казала, що газ постачається по прямому контракту з Нафтогазом. Без відповідних документів це було би неможливо, я вважаю. Там з документами ліміти не узгодити - допомогло, що будинок брал участь у "доступному житлі" та "молодіжному будівництві".

2
Запитання по ЖКП / Re: Тарифы в ЖСК
« : 18 Лютого 2016, 15:06:52 »
У нас своя котельня на даху, кооператив закуповує газ у Нафтогаза, а нам постачає тепло та гарячу воду, так що- він таки виробник?
Ваш ЖБК має вид діяльності Код КВЕД 35.30 Постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря? Має ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва теплової енергії (крім діяльності з виробництва теплової енергії на теплоелектроцентралях, теплоелектростанціях, атомних електростанціях і когенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії), транспортування її магістральними і місцевими (розподільчими) тепловими мережами та постачання теплової енергії ?

Така інформація у мене відсутня.

3
Запитання по ЖКП / Re: Тарифы в ЖСК
« : 18 Лютого 2016, 09:25:39 »
У нас своя котельня на даху, кооператив закуповує газ у Нафтогаза, а нам постачає тепло та гарячу воду, так що- він таки виробник?

4
Запитання по ЖКП / Re: Тарифы в ЖСК
« : 17 Лютого 2016, 23:32:47 »
Послуги по постачанню електрики, тепла та інше. Статут дозволяє надавати послуги та кооператив пропонує укласти угоду про послуги. Узгоджених внесків зараз не існує.

5
Запитання по ЖКП / Re: Тарифы в ЖСК
« : 17 Лютого 2016, 21:14:26 »
ось що є в статуті кооперативу:

"2.Мета та види діяльності.
2.1...... Кооператив має право надавати послуги іншим особам в обсягах встановлених законодавством.
2.2.......метою кооператива є створення належних умов проживання членів кооперативу у багатоквартирному будинку шляхом надання членам кооперативу житлово-комунальних та інших послуг, зокрема:
.......
2.3 .....Основними джерелами забезпечення фінансово-господарської діяльності Кооперативу є внески членів Кооперативу згідно з цим Статутом та на підставі рішень, прийнятих загальними зборами членів Кооперативу, а також оплата за надані житлово-комунальні послуги."


6
Запитання по ЖКП / Re: Тарифы в ЖСК
« : 17 Лютого 2016, 20:59:52 »
Ще питання - якщо кількість послуг на  сторону перевищує 20%, що далі?
Що зачить на сторону? І яких послуг?

стаття 2 закону про кооперацію:

"обслуговуючий кооператив  -  кооператив,   який   утворюється
шляхом  об'єднання  фізичних  та/або  юридичних  осіб  для надання
послуг переважно членам кооперативу,  а також іншим особам з метою
провадження їх господарської діяльності.  Обслуговуючі кооперативи
надають послуги  іншим  особам  в  обсягах,  що   не   перевищують
20 відсотків загального обороту кооперативу; "

7
Запитання по ЖКП / Re: Тарифы в ЖСК
« : 16 Лютого 2016, 21:16:16 »
Ще питання - якщо кількість послуг на  сторону перевищує 20%, що далі?

8
Запитання по ЖКП / Re: Тарифы в ЖСК
« : 13 Лютого 2016, 11:30:51 »
Дякую за грунтовні відповіді. Тобто звертатися до суду поки нема з чим. Патова сітуація.

9
Запитання по ЖКП / Re: Тарифы в ЖСК
« : 12 Лютого 2016, 21:16:45 »
Дякую, зараз зрозуміло. Я з Дніпропетровська. треба з'ясувати, я у нас це вирішується.
Але питання залишилось - як голову кооператива примусити виконувати закон та положення статуту власнику квартири, який не бажає вступати в кооператив?
Має право голова кооперативу вимагати сплати по рахункам, якщо тарифи не були затверджені на загальних зборах?

10
Запитання по ЖКП / Re: Тарифы в ЖСК
« : 12 Лютого 2016, 18:45:40 »
Ще в 2009р. - 2012р. КМДА затверджувало тарифи для ЖБК та ОСББ. Але врешті-решт розібралися http://gro-za.org/forum/index.php?topic=8143.msg44768.html#msg44768
КМДА свої розпорядження по ЖБК та ОСББ поскасовувала
http://kievcity.gov.ua/done_img/f/%D0%A0%D0%9A%D0%9C%D0%94%D0%90-1227-19072013.pdf


Це зрозуміло. Це якщо кооператив не бажає бути постачальником послуг. Мій кооператив надає договір, згідно якому він постачальник послуг, але договір не відповідає типовому, кооператив платник ПДВ, виставляє рахунки "за кумунальні послуги". Яким чином примусити голову кооперативу узгодити тарифи та не змінювати рахунок кожен місяць?

11
Запитання по ЖКП / Re: Тарифы в ЖСК
« : 12 Лютого 2016, 10:01:46 »
Останні загальні збори були при запуску будинку два роки тому. Про затвердження тарифів там ніхто не чув.
Вступати до кооператива я не планую - у статуті є пункт - учасник відповідає своїм майном по зобов'язанням кооператива. Судячи з того, як ведуться справи, цей момент досить імовірний. У статуті у опису видов діяльності є пункт - "надаються житлово-комунальні послуги учасникам кооперативу та іншим на договірних засадах". Те, що кооператив надає житлово-комунальні послуги, а не збирає внески, підтверджує його статус платника  ПДВ, ПДВ до бюджету своєчасно сплачується.
Може вищевикладене стати підставою для судового позову по затвердженню типового договору ЖКХ та нормативних тарифів?

12
ЖБК мають свій закон, ЗУ "Про кооперацію". http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1087-15
Також ЖБК (як і ОСББ, як і багатоквартирні будинки де не створено ОСББ) стосується ЗУ "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку"  http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/417-19


А какая судьба кооперативных домов, когда наступит время "Ч" - им тоже назначат управляющую компанию, если они самостоятельно не примут никаких решений?

13
Запитання по ЖКП / Re: Тарифы в ЖСК
« : 11 Лютого 2016, 23:34:46 »
А питання в чому?
Є зустрічне питання. А пільги і субсидії в будинку ні хто не отримує?
Y
Вопрос - как правильно заставить председателя заключить договоры и утвердить тарифы? О льготниках ничего не слышал, но утверждать 100% не могу.

14
Запитання по ЖКП / Re: Тарифы в ЖСК
« : 11 Лютого 2016, 22:46:33 »
Здравствуйте, извините, что в Вашу беседу вклиниваюсь, у меня похожая ситуация, наверное нет смысла в открытии новой темы.
Купили квартиру в новострое кооперативном, заселились более двух лет назад. В члены кооператива не вступали, был договор на строительство квартиры, де-юре купля-продажи, как я понимаю. Председатель в правовом плане, как бы сказать мягче, дремучая. Более двух лет договоров нет и тарифов нет, прямые лицевые счета только с водоканалом. Все, что председатель потратила, включает в тариф на обслуживание, никаких собраний и утверждений тарифов не было, сумма каждый месяц разная. Много неплательщиков, до десятка тыс. грн., в целом по дому (сотня квартир) сумма задолженности по её данным более 140 тыс. грн.
Иска к неплательщикам нет ни одного. Осенью разродилась на оферту с договором на оказания услуг ЖКХ - но там такого понапихано было - ремонтный фонд в непонятном размере, который устанавливается кооперативом,  срок исковой давности 5 лет, штрафы и пени по 20% в день. Самое интересное - тарифы в договоре опять таки отсутствовали. Естественно была посланна в сад по почте с описью вложения. Предложил ей подписать типовой договор, пока думает, и наверное будет думать долго, работать в правовом поле ей неинтересно.
Собственно вопрос, как направить ее в правое поле? Думаю подать иск о признании типового договора с нормативными тарифами, но вот вопрос - откуда эти тарифы взять -дом новый и тарифы насколько я понимаю для него никто ещё не устанавливал? В этой теме шла речь о внесках, утвержденных собранием кооператива, но инициировать собрание я не могу, я не член кооператива. Новых членов принимают как ассоциированных "без права законодательной инициативыи голоса". Старые члены кооператива квартиры в основном сдают и им происходящее в доме малоинтересно, они все равно счета транзитом выставляют квартирантам.


Сторінок: [1]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email