'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - lioness

Сторінок: [1] 2 3 ... 10
1
Ваша ухвала є в  судовому реєстрі.
Можна вставити сюда пряму силку і так буде легше прочитати ухвалу.

2
Доброї ночі.
Є таке рішення:
         
             https://reyestr.court.gov.ua/Review/112414768
Я розумію,що суд не зобовьязаний описувати кожну букву в рішенні,але якесь воно кривобоке.
    Що не так в ньому на ваш погляд?І ще питання:

-Замість протоколів зборів членів жк надані протоколи зборів співласників будинку про затвердження внесків на управління будинку.

---Чи законна така подмінна протоколів?(предмет позову-заборгованість по членским внескам )

- жк не підтвердив передачі на баланс будинку та доручення співласників на управління будинком)

-Чи треба визнавати обовьязково протоколи недійсними через суд,коли вони і так не  дійсні,бо є підробними документами?Як ще доводиться підробка документів?

3
Цитувати
початок процедур примусового повернення коштів проти GNT Group.

--що означає ця фраза та які наслідки для фірми та для мене?
Будь ласка,перекладіть на язик обивателя суть цієї статті та наслідки?

4
 Argentem Creek Partners (ACP), фірма, що спеціалізується на видачі кредитів, зі штаб-квартирою в США у своєму прес-релізі заявила про початок процедур примусового повернення коштів проти GNT Group.

Як йдеться в пресрелізі компанії, GNT Group оперує зерновим терміналом в Одеському порту.

Argentem Creek Partners заявляє про аргументовані підозри щодо численних корпоративних зловживань з боку GNT.

У 2019 році ACP позичила GNT Group 75 мільйонів доларів США та, на жаль, вже після трьох років змушена була скористатися правами, наданими забезпечувальними документами та вжити примусових юридичних заходів, а саме - встановити корпоративний контроль над компаніями GNT Group на Кіпрі та в Україні, аби відновити нормальний перебіг бізнес операцій та запровадити прозору бізнес-практику, провести аудити і впровадити чітке управління, зазначається в повідомленні.

На думку компанії, ці заходи сприятимуть посиленню прозорості в українській економіці та в зерновому коридорі та водночас підтримають верховенство права та інвестиційний клімат у критичний для країни час.

"Це було непросте рішення для Argentem. Проте через суттєвий брак прозорості в управлінні та звітності ми маємо підстави вважати, що мало місце масштабне корпоративне правопорушення, яке завдало шкоди правам та інтересам міжнародних інвесторів. Ми віримо, що ці проблеми буде вирішено з мінімальним втручанням у роботу зернового коридору, і ми маємо намір продовжувати інвестувати в Україну", - зауважив регіональний топ-менеджер ACP Джон Паттон.

Як провідний інвестор у GNT Terminals, йдеться в повідомленні, ACP відмовляється миритися з нульовою прозорістю та серйозними порушеннями в управлінні компанії. Порушення основних прав інвесторів не лише шкодить інвестиційному клімату країни, але й створює небезпечні перепони для роботи зернового коридору у такий складний для України час.

Е майнові притензії до фірми,інформація про неї нижще.
Я можу опинитися в ситуаціїї ,коли за рішенням суду вже не буде що брати...
Тому в мене є питання:
--які мої дії при подачі судового позову до фірми,щоб забезпечити виконання рішення (позов ,це моральна шкода в сумі полтора мільона)
Цитувати
Власниками GNT Terminals (більше відоме в Україні як Olympex Coupe) є громадяни Володимир Науменко та Сергій Гроза.

Кількома днями раніше ще один міжнародний кредитор GNT - Innovatus - заявив, що GNT поставили під загрозу впорядковане транспортування зерна з одеського підприємства.

"Використання GNT війни як засобу розкрадання коштів, які їм не належать, є жахливим. На жаль, цей вид корупції б’є сьогодні по всіх українцях", - зазначила Ана Фірмато, керуючий директор Innovatus.

5
Цитувати
Скасувати хотяби на підставі,що протоколи зборів підписали покійники та італійські заробітчани?
Их вообще кто-то подписывал?
Стоять ф.і. і підпис.

6
Цитувати
Позовні вимоги про зобов»язання ОСОБА_3 та ОСОБА_4 повернути кооперативу незаконно отриману зарплату до задоволення не підлягають,оскільки, ст.15 Закону України "Про кооперацію" передбачено,що визначення розміру оплати праці голови правління належить до виключної компетенції вищого органу управління кооперативом. Крім цього, ст. 34 Закону вказує, що кооперативна організація самостійно визначає форми і систему оплати праці своїх членів і найманих працівників. А як встановлено в судовому засіданні, штатний розпис ЖБК-126 та оклади штатним працівникам затверджено протоколом №2 зборів уповноважених кооперативу від 26.10.11р., який ніким не оспорений та є чинним
Якщо скасувати протоколи зборів (штатний розклад та оклади)то можно ставити питання про повернення зарплати до касси ЖК?
Скасувати хотяби на підставі,що протоколи зборів підписали покійники та італійські заробітчани?

7
Цитувати
ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ В КООПЕРАТИВНИХ ОРГАНІЗАЦІЯХ

Стаття 34. Правове регулювання трудових відносин

Трудові відносини в кооперативних організаціях регулюються цим Законом, законодавством про працю, статутами кооперативних організацій та правилами їх внутрішнього розпорядку.

Для здійснення мети і статутних завдань кооперативна організація може залучати до роботи за трудовим договором осіб, які не є її членами. У разі залучення осіб на визначений строк чи на час виконання певної роботи за згодою сторін між кооперативною організацією та найманим працівником може укладатися договір у формі контракту.

Кооперативна організація самостійно визначає форми і систему оплати праці своїх членів і найманих працівників з урахуванням вимог, встановлених законодавством.

Стаття 35. Соціальна підтримка членів кооперативних організацій та найманих працівників

Кооперативні організації гарантують своїм членам та найманим працівникам оплату праці
Цитувати
відповідно до фаху, кваліфікації та особистого трудового внеску
, належні умови праці, а також забезпечують соціально-економічні гарантії, передбачені законодавством.

За рішенням загальних зборів членів кооперативу працівникам кооперативу можуть надаватися додаткові пільги соціального захисту за рахунок доходу кооперативу.

Норми часу  та обьем виконаних робіт ніхто не відміняв.


Зарплата встановлена від потолка.
Питання в тому,чи є хоть якісь правові методи не членам кооперативу боротися з цим свавіллям?

Питання не для віртуальної боротьби на форумах.
Намагаюся точніше з'ясувати це питання. Бо хочу доповнити свій зустрічний позов до кооперативу вимогою....як правильно сформувати вимогу ще не знаю,але зарплата у кооперативі суперечить законодавству.
В кого є які міркування з цього питання?

8
----Чи можна не члену просити у місцевому суді визнати кошторис не дійсним(без оскарження протоколу)?
Вся практика,що є...це тільки оскарження протоколу зборів.
Але,що мені до протоколу зборів,,якщо сам кошторис від потолка.
Прийняття кошторису зборами,це тільки частина протоколу.
Чи кошторис без протоколу окремо оскаржувати не можна?
----Якщо не можна,то чому?
І да,якщо не член жк вважає,що протокол зборів порушує його права як потребітеля,то можна оскаржити цей протокол зборів?
Якась дивна ситуація.

9
найшла таке рішення
   https://reyestr.court.gov.ua/Review/96484120
я так зрозуміла,що член ЖК подає позов про визнання не дійсним протоколу,кошторису у господарський суд.А не член ЖК до місцевого суду?

10
автоматично поновлюються
Цитувати
За змістом вищевказаного Закону України від 30 березня 2020 року № 540-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням кононавірусної хвороби» процесуальні строки у визначених ним випадках автоматично продовжуються, що не потребує додаткового винесення з цього питання судом відповідної ухвали про продовження строку.
https://hcj.gov.ua/doc/doc/4477
УКРАЇНА
ВИЩА РАДА ПРАВОСУДДЯ
ТРЕТЯ ДИСЦИПЛІНАРНА ПАЛАТА
УХВАЛА

11
Заважало:
-знаходження в цей час в іншій області.Під час карантину не вакциновані не мали права перетинати межі областей.За малого пасажиропотоку із0за  карантину рух транспорту обмежений.
-_я інвалід і добиратися до місця регістрації в зимовий період не легко.
За моєї відсутності за адресою регістрації - не отримання від суду вчасно позову,ухвали та пакету документів.
Жовта зона карантину відноситься до цього закону?
Закон від 2020 року,а зараз він діє?



12
е ухвала суду  після подачі мною зустрічної позовної заяви.
   https://reyestr.court.gov.ua/Review/102175483
Цитувати
Виходячи із вимог вказаних норм та відсутність доказів про отримання відповідачем ОСОБА_2 копії позову з додатками, ненадходження відзиву від відповідача ОСОБА_1 , необхідність вирішення питання щодо доцільності прийняття до спільного розгляду з первісним позовом зустрічного позову ОСОБА_2 , суд дійшов висновку про необхідність проведення у справі судового засідання з викликом учасників справи.
Цитувати
До суду повернувся пакет документів: копія позову з додатками та ухвалою про відкриття провадження, направлений на ім`я ОСОБА_2 , з відміткою поштового працівника «адресат відсутній за вказаною адресою», ОСОБА_1 отримала вищевказані документи 24.11.2021р., що підтверджується підписом в рекомендованому повідомленні про вручення поштового відправлення, однак відзиву, заяв клопотань на адресу суду не надходило.

На момент надходження ухвали за адресою регістрації я перебувала в іншій області і це був час карантину-червона зона.Добравшись у свою область,але не в Одесу,бо це дальше  за 200 км від місця регістрації звернулася за безоплатною допомогою.
15.12.2021 тим центром надано доручення представляти мої інтереси адвокату з Одеси.
На момент отримання доручення адвокат сам находився на лікарняному.
До суду адвокат  заяву про ознайомлення с матеріалами справи ще не подавав.
Наш суд кожен год за 2 неділі до нового року(канцелярія не працює,бо іде годова отчетність)
Мій зустрічний позов,підписаний мною,готувався ще в прошлому році(на це е підтвердження)був переданий попуткою до Одеси де його вже по почті мама відправила до суду.
Отака Сантабарбара.Я заплуталася в строках на відзив.
Якщо я правильно зрозуміла ухвалу суду ,то мої строки на подачу відзиву підуть з моменту отримання ухвали з пакетом документів  про відкриття справи на руки[?/u]?
Якщо так,то мені краще ....сидіти і ждати поки суд повторно ії мені надішле?
Чи суди повторно не висилають ухвалу з позовом та документами.
Зараз свята,нігде нічого толком не працює,то бігти знайомитися з справою ,це тільки собі наробити перепон.

13
у нас був карантин (червона зона)
зараз ми в жовтій. Чи подовжується строк на подачу відзиву,віповіді на відзив?Якщо подовжується ,то На який час?

14
дуже складна тема,але змушена в ній хоть трохи розібратися.Дякую,за роз'яснення!
Цитувати
Тобто все залишається так, як і було доти, доки співвласники самі не змінять. Тобто співвласник, без вступу до  ЖБК, прав та обов'язків члена ЖБК не набуває (на відміну від ОСББ, де з 01.07.2015р. поняття "членства", взагалі ліквідовано, а права і обов'язки співвласника набуваються/втрачаються з моменту отримання/втрати права власності на приміщення у  будинку), але обов'язок по участі у витратах на утримання будинку має.
Але є ще нюанс.
Цитувати
ЖБК реєструються як обслуговуючі кооперативи. А вони можуть надавати послугу стороннім (нечленам) у обмеженому розмірі (до 20% від  загального обороту кооперативу). Тому за "балансом" членів та нечленів потрібно таки слідкувати.
[/b]
Детальніше можна?Як це все рахуеться?Хоть пару прикладів наведіть, будь ласка!Це питання про 20%.
І що відбувається,якщо вони не вписуються в ці обмеження?

Що стосується прав  членів ЖК.Тут мова йде тільки про можливість голосувати чи не голосувати,вирішувати за остальних та бути обраними?
Тут вже говорили,але я так точно і не помню.
Цікавить що це
Цитувати
обов'язків члена ЖБК не набуває
Цитувати
Які наприклад обов'язки можуть бути?Яких не набуває?
Чи є обов'язок сплачувати зарплату голові ЖК?Наша дама на 108 кв бере собі 6000 тис.гривень.

Цитувати
Вимоги визнати недійсним протокол з підстав,що ЖБК, у якому склад членів не збігається зі складом співвласників багатоквартирного будинку, статутні органи управління кооперативу не мають права приймати жодних рішень щодо управління спільним майном багатоквартирного будинку,не зустрічала взагалі.
1. Це не підстава визнавати весь протокол нечинним. Це може бути підставою для скасування рішення щодо управління спільним майном багатоквартирного будинку.
затверджений кошторис за таким протоколом відноситься до управління спільним майном?
        https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/712-2018-%D0%BF#Text
1. Ці Правила визначають порядок надання послуги з управління багатоквартирним будинком (далі - послуга з управління), що здійснюється управителем на підставі договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком (далі - договір управління), укладеного відповідно до Законів України “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку” та “Про житлово-комунальні послуги”.

Дія цих Правил не поширюється на відносини, що виникають між співвласниками, а також між співвласниками та об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку під час задоволення потреб співвласників шляхом самозабезпечення відповідно до статті 22 Закону України “Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку”.

[/u][/i]

Дія цих правил поширюються чи ні на Кооперативи?

15

https://youcontrol.com.ua/ru/catalog/court-document/91407844/
цікаве рішення,тут і добровольність вступу до кооперативу,і відсутність документів про членство в кооперативі.У нас ні у кого нема таких членських довідок(папірців)Нам іх не видавали навіть коли створювався кооператив,а зараз ...навіть якщо нові члени прийняті-то теж нічого не видають.То як можуть бути чиними протоколи таких кооперативів при таких порушеннях?
Я так розумію,що треба витребувати у них купу документів.Що то за членськи посвідчення....Як вони мають виглядать?Ким затверджуються та  регіструються?
У регістратора ЖК зобов'язані региструвати список членів кооперативу при зміні іх кількості?

Цитувати
При цьому сплата внесків може покладатись лише на членів кооперативу, а не на асоційованих членів.

Сторінок: [1] 2 3 ... 10

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email