'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - tenn

Сторінок: [1]
1
А де рішення суду?
Могу сбросить в личку , если подскажете , как это сделать на этом форуме .

2
Судебный сбор в апелляцию слишком велик. Есть вариант обжаловать заочное решение в том же суде и той же судьей .
Судовй збір значно менше -  0,2 х 2270 = 454 грн. Але є проблема. Для апеляції достатньо вказати на порушення, яких припустився суд. Для перегляду заочного рішення  ще треба надати докази поважності причин неявки.
Цитувати
Стаття 285. Форма і зміст заяви про перегляд заочного рішення
2. У заяві про перегляд заочного рішення повинно бути зазначено:
3) обставини, що свідчать про поважність причин неявки в судове засідання та (або) неповідомлення їх суду, а також причин неподання відзиву, і докази про це;
7. До заяви про перегляд заочного рішення додаються докази, на які посилається заявник.
Объясните , пожалуйста , расчет судебного сбора . Сейчас вроде нельзя обжаловать решение частично?
Поэтому и спрашиваю : могу ли я сразу идти в апелляцию , не обжалуя заочное решение ? Или этот этап обязателен ?

3
Нормальные судьи , в аналогичных случаях , возвращают такое заявление истцу.
Маячня...
А почему ?

4
Если я обжалую в апелляционной жалобе только размер судебного сбора , то, при удовлетворении такой жалобы, будет ли считаться , что жалоба удовлетворена в полном объеме ?

5
С практикой ВС сложно . такие дела туда не доходят. Нормальные судьи , в аналогичных случаях , возвращают такое заявление истцу.
Судебный сбор в апелляцию слишком велик. Есть вариант обжаловать заочное решение в том же суде и той же судьей .

6
Позивач сплатив 2102 грн. В електронному суді заяви про зменшення позовних вимог не зареєстровано .

8
Пробачте , нечітко сформулювала питання . Чи має сенс мені оскаржувати розмір стягнутого судового збору на підставі порушення судом ч.5 с. 49 ЦПКУ ?

10
Якщо в справі є доказ надсилання позивачем Вам копії заяви, то ні. Якщо нема, то можна.  Ключове слово - надсилання. А не отримання... 
Якби Ви в суді були, то мали б змогу поставити під  сумнів такий  доказ надсилання, якщо Ви листа не отримали. А так, суду достатньо отримати доказ саме надсилання. Суд не з'ясовує,  чи до Вас те "послання" позивача дійшло, чи ні. На жаль...
Дуже дякую , шановний Юрій Васильович . Якщо в справі не буде доказів відправлення , то куди подавати - в районний суд чи одразу в апеляцію ? Оскаржувати буду тільки розмір судового збору . Чи є в мене шанс отримати в повному обсязі судовий збір, що буде сплачений до апеляції ?

11
Спасибо за подробный ответ . С делом не знакомилась , т.к. суд на другом конце города . Мне ничего не присылали . По этим основаниям можно ли обжаловать в апелляции - в части пересмотра размера судебного сбора ?

12
Благодарю за ответ . Регистрация в электронном суде означает , что у меня официальный электронный адрес ? А если я туда не захожу ?

13
Чи є належним повідомленням учасника справи судова повістка, надіслана через електронний суд ?

14
В день проведення судового засідання ( у спрощеному провадженні) представником заявника подано заяву про зменшення позовних вимог та стягнення боргу по квартплаті в межах позовної давності . Я так розумію , щоб стягнути судовий збір в повному обсязі. При цьому мені не було надіслано копії цієї заяви , як і  позовної заяви , судових повісток . Про засідання я дізнавалася з електронного суду . Подавала заяву про перенесення з приводу карантину , але суд відмовив.
Чи можна оскаржити це заочне рішення на підставі недотримання судом ч.5 ст.49 ЦПКУ ? Як краще – заяву про перегляд заочного рішення чи апеляційну скаргу ? Чи є належним повідомленням судова повістка через електронний суд ?

Сторінок: [1]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email