'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - alexalex

Сторінок: 1 2 [3] 4 5 ... 25
31
      13.07.2020 відправлено на повторне друге читання.
Цитувати
     виглядає так, що за допомогою законопроекту 2458 планують “відкотити” назад більшість реформ у сфері надання житлово-комунальних послуг, реалізованих в останні роки. Про це свідчать результати публічних обговорень законопроекту та зміст поправок, які самі ж співавтори законопроекту подають до нього, в тому числі в порушення ст. 116 Регламенту Верховної Ради України (включаються зміни до норм, які не були предметом розгляду в першому читанні). Після засідання профільного комітету 25 червня, трансляцію якого всі бажаючі могли дивитися онлайн, в цьому вже не лишається сумнівів.

Планується зруйнувати чинну систему договорів про надання комунальних послуг, передбачену чинним законом “Про житлово-комунальні послуги”.

Планується покласти за замовчанням на самих споживачів відповідальність за технічне обслуговування (ТО) будинкових газових мереж.

Планується знову заховати у “братській могилі” тарифу на послугу всі ті складові, які згідно з чинними Законами України “Про житлово-комунальні послуги” та “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” виділені як самостійні платежі та розраховуються індивідуально для кожного будинку.                                             

https://proosbb.info/node/598

32
Новини / Re: "ГАЗОВІ" новини
« : 22 Червня 2020, 16:40:24 »
Пільгову ціну на газ для населення можуть продовжити до травня 2021 року

Цитувати
   Запуск з 1 липня ринку газу призведе до масових відключень українцям газопостачання напередодні опалювального сезону. Такі висновки містяться в документі Експертної ради при Міненерго, спрямованого уряду. Щоб цього уникнути, робоча група запропонувала продовжити ПСО-знижку до 1 травня 2021, відібрати у НАК «Нафтогаз» український газ і віддати його на біржу.
                     



https://dom.ria.com/uk/news/lgotnuyu-czenu-na-gaz-dlya-naseleniya-mogut-prodlit-do-maya-2021-goda-250708.html?r_source=ukr.net&r_medium=feed&r_campaign=feed_news&r_audience=partners_buyers&utm_source=ukrnetrss&utm_medium=newsfeed&utm_campaign=ukrnet

33
Цитувати
            Теперь предприятия теплоэнергетики смогут при расчете тарифов использовать среднюю цену газа за предыдущий отопительный сезон. В текущем году она составила 4048 грн/1000 м3.
 
По расчетам Кабмина, новый подход не приведет к повышению тарифов, поскольку сегодня в тарифах большинства предприятий теплоэнерго учтена цена газа 6235 грн/1000 м3.                                 

https://korrespondent.net/ukraine/4239049-kabmyn-yzmenyl-raschet-taryfov-zhkkh

34
Формула для МВФ. Как украинцам пересчитают тарифы на коммуналку

Цитувати
   На сайте Минрегиона выставлен на общественное обсуждение проект постановления, который прописывает новую формулу тарифов на отопление.    в минувшем отопительном сезоне ценник на отопление пересматривался ежемесячно, в зависимости от текущих цен на газ. В итоге многие города давали людям скидки в 10-30%, правда не все. Некоторые считали по полной.
Теперь хотят отказаться от ежемесячных скидок и перейти к перерасчету по итогам всего отопительного сезона. И, если окажется, что люди переплатили, деньги им вернут. Но могут и наоборот - потребовать доплатить. Все будет зависеть от цен на газ и расходов коммунальщиков.                                                     

https://strana.ua/news/270578-tsena-na-haz-dlja-naselenija-s-1-ijulja-2020-i-otopitelnyj-sezon-2021-v-ukraine-formula-rascheta.html

35
Цитувати
        График повышения тарифов следующий:

С 1 июля этого года повышается цена на газ. Население будет платить по тарифам как для промышленности, а это плюс 70%.
С 1 октября 2020 года отменят льготный тариф на электроэнергию (90 копеек за первый 100 киловатт). Среднее подорожание — 30%.

С 15 октября 2020 года, то есть с начала нового отопительного сезона, начнут действовать новые тарифы на отопление, утвержденные еще в марте. В среднем подорожание — на 10-15%.

С 1 января 2021 года— планируется повышение тарифов на воду и водоотвод на 17-20%.

Будут и другие нововведения. Через пять месяцев после окончания карантина в платежках появится абонплата за сети. Плюс увеличат обязательный платеж получателям субсидии.                                                   

https://strana.ua/articles/analysis/269261-pochemu-v-ukraine-snova-dorozhaet-kommunalka-i-za-chto-pridetsja-pereplachivat.html

36
Цитувати
      Суд повернув назад до розгляду заяву позивача про перегляд за нововиявленими обставинами рішення, яким відмовили у визнанні незаконною формули "Роттердам плюс".

Таке рішення ще 10 березня ухвалив Шостий апеляційний адміністративний суд, повідомляє "Слово і діло".                                         

https://www.epravda.com.ua/news/2020/04/17/659535/

37
Украинцы просят суд отменить карантинные меры: уже подано 11 исков

Цитувати
         В частности, истцы просят суд признать противоправными как отдельные пункты указанного постановления о запрете регулярных перевозок, посещения парков, скверов, работы общепита и т.д., так и целиком все постановление.                                 
https://yaizakon.com.ua/ukraintsy-prosyat-sud-otmenit-karantinnye-mery-uzhe-podano-11-iskov/

38
Уряд змінив карантинні обмеження. Що нового

https://www.pravda.com.ua/news/2020/04/8/7247082/

39
      Условия карантина в Украине противоречат сразу пяти статьям Конституции, – юристы                                   
Цитувати
      Речь идет о статье 33 Конституции и статье 12 закона “О свободе передвижения и свободном выборе места проживания в Украине”.     условия карантина противоречат еще трем статьям Конституции. Это: право на свободу мирных собраний (ст. 39), право на проведение и участие в религиозных мероприятиях (ст. 35) и право на свободу предпринимательской деятельности (ст. 42).
https://bykvu.com/ru/bukvy/uslovija-karantina-v-ukraine-protivorechat-srazu-pjati-statjam-konstitucii-juristy/

Почти каждый штраф за нарушение карантина можно будет обжаловать, – адвокат
Цитувати
  Полицейские могут угрожать штрафом за отсутствие маски и других средств защиты. На это гражданин может возразить, что не смог получить обязательные бесплатные средства защиты, как это предусматривает статья 20 закона «Об обеспечении санитарного и эпидемического благополучия населения». новые ограничения не действуют в таких зонах, как «тротуар», «улица» или «лес. Этой лазейкой можно воспользоваться, чтобы отстоять свои права в условиях необъявленного чрезвычайного положения.
https://bykvu.com/ru/bukvy/klichko-narushiteli-karantina-v-kieve-uplatili-bolee-90-tys-grn-shtrafov/




40
Цитувати
        Будь-які заходи, які обмежують конституційні права, у тому числі свободу пересування, не можуть вводитися без запровадження надзвичайного стану. Тому вони є незаконними, – каже член Асоціації правників України Артем Крикун-Труш                                     

https://fakty.com.ua/ua/ukraine/20200403-obmezhennya-vyhodu-na-vulytsyu-lyudyam-za-60-yak-diyaty-yakshho-zatrymala-politsiya/

41
Цитувати
      предложение изложено в поданном в Верховную Раду законопроекте №3088 "О внесении изменений в некоторые законы Украины относительно особенностей оплаты банковских услуг по приему и перечислению средств за жилищно-коммунальные услуги".                             

https://vesti.ua/kommunalka/v-ukraine-hotyat-otmenit-dvojnuyu-komissiyu-pri-oplate-kommunalnyh-uslug

43







Договори на комуналку: варто визначатися до 1 травня

Цитувати
     До 1 травня 2020 року залишається якісь три місяці. Про цю дату мав би чути кожен мешканець багатоповерхівки.
Що це за межа та чому про неї так багато говорять у контекст комуналки? Давайте розберемося, до чого слід готуватися українцям.
Справа в тому, що законом "Про житлово-комунальні послуги" було запроваджено різні моделі договорів на компослуги.
Саме цей закон передбачив, що у співвласників багатоквартирних будинків є рік - від 1 травня 2019 до 1 травня 2020 - для того, щоб обрати для себе одну з цих моделей.
Які варіанти договорів передбачені законом? Їх три: індивідуальний договір, колективний договір, договір у статусі колективного споживача.
Ці варіанти доступні для усіх комунальних послуг, крім електричної енергії та природного газу.
 Споживання електрики та газу можливе тільки на підставі індивідуальних договорів. Щодо всіх інших послуг - теплової енергії, води, поводження з побутовими відходами тощо, співвласникам є з чого обирати.                                                           

https://www.epravda.com.ua/columns/2020/02/3/656581/

44
Новини / Re: "ГАЗОВІ" новини
« : 29 Січня 2020, 13:51:19 »
Цитувати
      Советник президента Украины Игорь Новиков обвинил НАК "Нафтогаз" в высоких ценах за газ для потребителей в январе. Он также объяснил, почему в январе платежки с ценами на газ получились на 1-2 000 гривен выше ожидаемых.    Новиков пообещал обратиться к Зеленскому по поводу этого вопроса и опубликовал фотографии "справки" для президента Украины.                       

https://strana.ua/news/246936-sovetnik-zelenskoho-novikov-vozmutilsja-tsenoj-za-haz-v-janvare.html

"Схема покруче Роттердам плюс". Правительство как бы снизило цены на газ для населения на январь. Но скоро концепция может поменяться

https://strana.ua/articles/analysis/246946-kak-i-pochemu-pomenjali-formulu-na-haz-dlja-naselenija-.html

45
Новини / про судебные сборы.
« : 09 Січня 2020, 22:01:02 »
В Украине под МВФ резко повысили судебные сборы. Сколько теперь заплатим за иск?

[Видалено]

Сторінок: 1 2 [3] 4 5 ... 25

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email