'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - stepan

Сторінок: 1 2 [3] 4 5 ... 147
31
Ухвала ВС не може переглядатися за н/о, оскільки нею не закінчується розгляд справи (див. ст. 258 ЦПК).
Чи правильно я зрозумів, що переглянути в справі, на яку я посилався (в якій ВС ухвалою відмовив у відкритті КП, на підставі того, що справа малозначна) можливо було тільки постанову КАС?
Цитувати
Стаття 258. Види судових рішень
4. Перегляд судових рішень в апеляційному та касаційному порядку закінчується прийняттям постанови.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1618-15?test=XX7MfyrCSgkyTR1IZi7c/O1bHI4DUs80msh8Ie6

32
Постанова Шостого апеляційного адміністративного суду у справі за адмінпозовом (спр. №640/3088/19, де я є третою особою) в реєстрі  http://reyestr.court.gov.ua/Review/87361272
(click to show/hide)
Виявляється з цієї постанови, що у нас в питаннях формування тарифів на тепло "планова економіка на п"ятирічку" перестала діяти тільки з 01 травня 2019 року..."виходячи з річних планів суб`єктом господарювання в цілому по підприємству"

33
Постанова Шостого апеляційного адміністративного суду у справі за адмінпозовом (спр. №640/3088/19, де я є третою особою) в реєстрі  http://reyestr.court.gov.ua/Review/87361272
(click to show/hide)

34
Суд ухвалив на підставі ст. 259 ЦПК - задовольнити моє клопотання про зупинення провадження у справі до набрання законної сили рішення у справі за адмінпозовом (спр. №640/3088/19, де я є третою особою, повістка у шостий апеляційний суд отримана на 29.01.2020 р.) про визнання протиправним РКМДА №1297 від 21.12.16 р.
Рішення у справі за адмінпозовом (спр. №640/3088/19, де я є третою особою) про визнання протиправним РКМДА №1297 від 21.12.16 р. таки набрало законної сили, бо 29.01.20 р. шостий апеляційний суд вирішив відхилити апеляційну скаргу позивача, та залишити незмінною ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 07 жовтня 2019 року про відмову в задоволенні позову.

35
Тепер по ситуації оплати "з приміткою" (щоб вказати період) в терміналах Ощадбанку.
А навіщо Вам в даному випадку сплачувати через термінали Ощадбанку?
Я нещодавно платив з картки Ощадбанку через сайт "Ощад 24/7" за ЖКП на рахунок Керуючої компанії Солом"янського району м. Києва, і при цьому у "примітках" платежу можна написати все, що завгодно, місця вистачає. А потім у роздрукованій квитанції весь текст "примітки" зберігається.
Платежі до 5000 грн. - без комісії.

36
(click to show/hide)
1. На цьому "маразматичному прикладі" нещодавно намагався "зіграти" stepan, але суди на нього не повелись, бо "маразм, він і Африці маразм" ©.
Це які суди "не повелись" на щось, на чому я начебто хотів зіграти? Нагадайте будь ласка...
Коли ВС відмовив мені у відкритті провадження на підставі того, що справа малозначна?
То до чого тоді тут "суть поняття переривання позовної давності? у зв"язку з яким "Від маразму ніхто не застрахований...", якщо до питання розгляду переривання строку позовної давності ВС не дійшов, розглядаючи мою скаргу, бо відмовив у відкритті провадження з іншої причини, а саме на підставі малозначності справи?
До речі, питання строку переривання позовної давності в наказному провадженні в іншій справі (що була знайдена Фокусом), ухвалою ВС передано на розгляд Великої Палати ВС, то ще маємо дочекатись, що б побачити, як з "маразмами" буде розбиратись Велика Палата ВС.

37
Суть справи: я придбав квартиру більше 10 років назад. Рахунки не переоформляв. Утворилися певні борги за послуги з різних причин.
По правилам постачання природного газу, що затверджені НКРЕКП, начебто повинен платити за газ той, з ким був укладений договір, якщо він не попередив (а може він попередив, а Ви про це не знаєте?) постачальника про припинення користування газом. Але строк позовної давності, про який імовірно заявить минулий власник житла - вже сплив.
Цитувати
НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ
ПОСТАНОВА
30.09.2015 
№ 2496

7. У разі звільнення займаного приміщення та/або остаточного припинення користування природним газом споживач зобов'язаний повідомити постачальника та Оператора ГРМ/ГТС не пізніше ніж за 20 робочих днів до дня звільнення приміщення та/або остаточного припинення користування природним газом та надати заяву про розірвання договору і здійснити оплату всіх видів платежів, передбачених відповідними договорами, до вказаного споживачем дня звільнення приміщення та/або остаточного припинення користування природним газом включно.

У разі неповідомлення або несвоєчасного повідомлення споживачем постачальника про звільнення приміщення та/або остаточне припинення користування природним газом споживач зобов'язаний здійснювати оплату спожитого об'єктами газоспоживання природного газу та інших платежів, виходячи з умов відповідних договорів.
http://www.nerc.gov.ua/?id=18009
А Ви якісь платежі від свого імені за газ за ці минулі 10 років здіснювали?

38

Законом визначено чіткі підстави для касаційного оскарження рішення суду першої інстанції та постанови суду апеляційної інстанції:

якщо суд апеляційної інстанції в оскаржуваному судовому рішенні застосував норму права без урахування висновку щодо застосування норми права у подібних правовідносинах, викладеного в раніше ухваленому рішенні Верховного Суду, крім випадку наявності постанови Верховного Суду про відступлення від такого висновку;
Чи можна ці зміни до ЦПК використати для спроби перегляду ухвали ВС про відмову у відкритті КП (на підставі малозначності справи) на підставі п.1, ч.2 ст. 423ЦПК, в зв"язку з нововиявленими обставинами?
(click to show/hide)

39
(click to show/hide)
Так. Згоден.

40
Я вважаю, що якщо рішення суду по цій справі буде не на мою користь, то навіть якщо в подальшому мені вдасться отримати доступ до матеріалів адмінсправ, та зняти копії з тих документів (та надати їх до КАС на стадії апеляції), які просить надати суд для того, щоб повернутись до питання про зупинення провадження в цій справі (до набрання законної сили по адмінсправам, на які я посилався), то апеляційний суд з великою вірогідністю все одно залишить в силі рішення суду першої інстанції, вказавши в постанові щось на зразок того, що мовляв: зупинення провадження по цій справі, до набрання законної сили рішеннями по адмінсправам, по яким було (або буде) відмовлено в позові - не могло вплинути на рішення суду першої інстанції, а у разі якщо у адмінсправах будуть задоволені вимоги позивачів, то відповідач зможе переглянути рішення по цій справі, на підставі нововиявленних обставин.
Але все одно, спробувати отримати доступ до матеріалів адмінсправ - варто.

41
Цитувати
11.  За  правилами  цієї  статті  забезпечується також доступ осіб,  зазначених  у  частині  першій  цієї  статті, до матеріалів справи, що необхідні для оскарження судового рішення.
Стаття  9  із  змінами,  внесеними  згідно із Законом N 3674-VI (   3674-17  )  від  08.07.2011;  в  редакції  Закону  N  192-VIII ( 192-19 ) від 12.02.2015 }
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3262-15
Не зовсім зрозуміло про оскарження якого рішення йдеться в цьому пункті ст. 9 Закону України "Про доступ до судових рішень"?
У справі, де я відповідач (справі з цієї гілки форуму) рішення ще не прийнято у першій інстанції. А у пункті 11 ст. 9 вказується, що забезпечується також доступ осіб до матеріалів справи, що необхідні для оскарження судового рішення.
Тобто це можна зрозуміти так, що якщо я програю в першій інстанції, то для оскарження цього рішення мені нададуть доступ до матеріалів адмінсправ, на які я посилався на стадії "Відзиву" на позов, з метою, що б провадження по справі було зупинено. Але апеляційний суд розглядає тільки докази, які є в матеріалах справи, які були надані стороною у суді першої інстанції (причому на стадії "Відзиву" на позов), то ж який сенс від того, що мені нададуть доступ до необхідних мені (на стадії розгляду клопотань відповідача) доказів після того, як суд першої інстанції вирішить спір не на мою користь?

42
Цитувати
Суд хоче бачити копії позовних заяв по адмінпозовам, та хоче знати по кожній справі - "в якій стадії знаходиться справа?". Чи вступило рішення по кожній справі в законну силу?, або чи справа знаходиться в апеляції?
Я на ці питання не зміг відповісти.
Де взяти відповіді на ці питання? - поки що мені не зрозуміло.
4) Якщо виконали п. 3, але адміністративний суд не відповів або відмовив, то чи подали заяву в даній справі про витребування доказів на підставі ст. 84 ЦПК? Ні, нічого не зробили...
Ні, заяву не подав, бо не знав, що це можна зробити по справах, в яких я не є стороною.
Тут у мене питання - після того, як рішення по адмінсправі №640/3088/19 вступить в законну силу, то розгляд судом по цій справі розпочнеться спочатку?
Якщо спочатку, то я мабуть ще зможу подати заяву про витребування доказів, у разі якщо мені відмовлять у ознайомленні з адмінпозовами, по адмінсправам, на які я посилався...

43
Цитувати
Суд хоче бачити копії позовних заяв по адмінпозовам, та хоче знати по кожній справі - "в якій стадії знаходиться справа?". Чи вступило рішення по кожній справі в законну силу?, або чи справа знаходиться в апеляції?
Я на ці питання не зміг відповісти.
Де взяти відповіді на ці питання? - поки що мені не зрозуміло.
3) Подали в адміністративні суди заяви про ознайомлення з матеріалами, зняття копій на підставі ст. 9 ЗУ "Про доступ до судових рішень" і ч. 2 ст. 11 КАС? Ні, -не подали, не зверталися, не знімали копії.
Заяви на ознайомлення в адмінсуди не подав, бо я не знав, що це можна зробити особі, що не є стороною по справі.
Якби мені порадили це зробити раніше, то спробував би це зробити...

44
Цитувати
Суд хоче бачити копії позовних заяв по адмінпозовам, та хоче знати по кожній справі - "в якій стадії знаходиться справа?". Чи вступило рішення по кожній справі в законну силу?, або чи справа знаходиться в апеляції?
Я на ці питання не зміг відповісти.
Де взяти відповіді на ці питання? - поки що мені не зрозуміло.
Повідомили суду, що це є загальнодоступні докази? Ні, не повідомили.
Так, повідомив.

45
Цитувати
Суд хоче бачити копії позовних заяв по адмінпозовам, та хоче знати по кожній справі - "в якій стадії знаходиться справа?". Чи вступило рішення по кожній справі в законну силу?, або чи справа знаходиться в апеляції?
Я на ці питання не зміг відповісти.
Де взяти відповіді на ці питання? - поки що мені не зрозуміло.
1) Ці поради використали при запитання судді?
Цитувати
Автор: Перо « : 20 Вересень 2019, 00:22:48 »
Ні, не використали.
Всі поради, що Ви мені надали в пості Автор: Перо "20 Вересень 2019, 00:22:48" я використав в останньому с.з..

Сторінок: 1 2 [3] 4 5 ... 147

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email