'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - А.И.

Сторінок: 1 [2] 3
16
Юрію Васильовичу, дайте пораду, технічне питання: - Апеляційний суд запрошує всіх трьох учасників. Судом першої інстанції вони (двоє дітей) не сповіщались, до суду не запрошувались, рішення прийнято без їх відома. З"явитися до суду, через навчання,  не можуть. Який документ має бути з їх сторони, чи то довіреність на моє ім"я, чи то заява, про розгляд без їх присутності? Як правильно в такій ситуації діяти? Може на форумі вже є така тема, підкажіть?

17
Дуже вдячна Юрію Васильовичу за всі підказки, вже є поле для роботи над поясненням, буду все редагувати. Сьогодні отримала судову повістку з Апеляційного судку (три повістки, на дітей окремо в кожному конверті) а ось зазначені в додатку «апеляційна скарга в 4 адр.» - повністю відсутні.
Час в мене є до 09.04.2013., треба вибрати головне. Що до субсидії, також можна відкривати тему, свої заморочки районного масштабу, (готова розповісти). 
І ще одне Питання на яке не можу знайти відповіді - "Підприємства монополісти не мають права позиватись до суду без письмово узгодженого договору." Чи є цьому законні підстави?

18
Дізналась, що позивач  є балансоутримувачем зовнішніх мереж теплопостачання, а от за послуги з ЦО нічого не відомо, ані Уставу, ані доказів.
Питання: - Чому і Позивач (в позовній заяві) і Суд (в рішені суду) не керуються ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" адже в ньому добре врегульовані взаємовідносини в цій сфері? А вони вдають, що його і не існує. Може, тому, що позивач надає теплову енергію, а виписка з о/р на послуги з ЦО? Що я пропустила?
 

19
Так, ухвала про скасування судового наказу є (викладую), а також всі платіжки я подавала до суду ще разом із запереченням до Судового Наказу. Щодо сплат круглих сум, то термінали копійки не беруть, виявляється самі себе покарали. Затверджених тарифів місцевим самоврядуванням позивач не надавав. Довіреність викладаю. Так, я розумію, що допустила помилки, я вперше захищаю свої права в суді, і все ж таки які є контраргументи, що можна врахувати з такого стану справ? Чи може суд взяти до уваги офіційний статус малозабезпеченої сім"ї, довідки про надання державної соціальної допомоги є, першочергові обов"язки матері, - це утримання неповнолітніх дітей, а вже потім все інше.

20
Підкажіть будьласка.
Таке питання:  Позивач в позовній заяві всі поточні платежі зараховує в інші періоди 2002 -2005 роки і враховує їх як погашення боргу, на якій підставі він це робить, і які повині бути в нього докази, якщо борг не визнавався, договори відсутні. Які є контраргументи? На які закони можна посилатись?

21
Копія платіжки про сплату держ мита є, та тарифи по місту.... це все. З мого боку ще були скарги до суду, залишені  без відповіді.
Хочу звернути Вашу увагу, що виписка з о/р надана по чужому ЖЕКу, що знаходиться в місті, територіально ми до нього не відносимось,  а наш ЖЄК,  - балансоутримувач, в селищі, виконує технічне обслуговування тепломереж будинку. Які повині бути докази позивача, що нас приєднали до міста???

22
Продовження  по матеріалам справи.

23
Юрій Васильовиу, викладаю позовну заяву, та мої заперечення з клопотаннями.

24
Юрій Васильович викладаю Позовну заяву з додатками, та мої заперечення з клопотаннями.

25
Дякую Юрію Васильовичу, зрозуміло, суди взагалі не на що не звертають уваги......

26
Юрій Васильович,я мала на увазі що       "Докази і аргументації позовної заяви і заяви про видачу судового наказу повинні збігатися. (за обставинами справи,  аргументації).

Розбіжності мають місце,   відповідно до обставин можна прийти до висновку, що на позовну заяву позивача,  немає скасованого судового наказу і згідно (п. 2 ч. 2 ст. 122 ЦПК) виданий, але не виконаній і не скасований судовий наказ є підставою для відмови у відкритті позовного провадження між тими самим сторонами з того самого предмета"   і показала які розбіжності, на такій підставі чи можна застосувати таку точку зору в переривані строку позовної давності??? Чи вже категорично видалити???
 Підкажіть які ще матеріали справи потрібно викласти щоб отримати поради, крім тих, що вже викладені, Позовна заява Позивача повністю повторює рішення суду,  воно тут є, додається виписка з о/р, тарифи по місту, а не по селищній раді, ось і всі докази позивача, апеляцію та доповнення вже викладені?

27
Це мої пояснення до Ап. скарги, я розумію, що дуже багато "водички", якщо можете викиньте зайве будьласка.
 
"Відповідач у судовому засіданні, та письмово Клопотанням, просила суд застосувати строк позовної давності.  ст.ст. 257, 261, 267 ЦК України :

Судом не враховано що, строк позовної давності не може перериватися подією - зверненням МКП «Дніпропетровські теплові мережі»  із заявою про видачу судового наказу від 26.04.2010р. на сумму 6811,37 грн. за період  з 01.02.2003  по 01.03.2010 р. Позов на суму 8156,71 за період 01.10.2002. по 01.01.2012 р.       Різниця - суми, періоду, аргументації.

    Враховуючи те, що заборгованість, яку просить стягнути позивач утворилась за період з жовтня 2002 року по грудень 2011 року, а із заявою до суду про стягнення боргу підприємство звернулося лише у квітні 2012 року, пропустивши встановлену законом позовну давність з жовтня  2002 року по квітень 2009 року, не зазначивши поважних причин її пропуску та із заявою про поновлення пропущеної позовної давності не звернувшись, суд першої інстанції не врахував, що стягнення заборгованості обмежується трирічним строком і відповідач під час розгляду справи просили застосувати позовну давність і відмовити в задоволені позову, враховуючи, що оплачували лише поточні платежі, суми заборгованості не оплачували, заборгованість не визнавали, на що вказує сума в платіжці відповідно до періоду вказаного в платіжці , такі платіжки позивач не  має права  використати як доказ визнання та сплати боргу для подовження строку позовної давності. І зараховувати їх у інші періоди, крім зазначених місяців.
Виходячи з вище наведеного, у суду першої інстанції не було достатніх правових підстав для стягнення заборгованості за період з 01.10.2002 року по 01.04.2009 року, а тому сума заборгованості повинна розраховуватися тільки за три останні роки і складає 3323,73 грн. (розрахунок додається.)"

28
Щире дякую Валентино за підказку. Все що я зараз роблю - вперше, і всю інформацію збираю тут на форумі, звичайно можу помилятися. Тому і важлива навіть крихітна підказочка….
Для мене  дуже важливо таке питання, я не подавала з Апеляційною скаргою розрахунок боргу в трирічні строки (я правильно розумію що розрахунок повинна була зробити я???  адже прошу суд застосувати його я) Пояснення до Апеляційної скарги вже готове, розрахунок боргу також є, чи можу я зараз подати це пояснення з розрахунком, до відкриття провадження  і якщо так, то знову подається до суду першої інстанції? Чи якась інша процедура? А якщо ні то як Апеляційний суд дізнається про суму боргу за останні 3 роки? Як мені виправити свою помилку? Читаючи наші рішення судів, я вже розумію, що більше ніж на зменьшення суми боргу, розраховувати нема сенсу, тому допоможіть мені не втратити цей єдиний шанс.

"є сенс ознайомитись з матеріалами справи" - заяву необхідно подавати до суду першої інстанції чи в Апеляційний суд??? Підкажіть яка процедура будьласка.

29
Судом не з’ясовані правовідносини між:
1. - Відповідачами – найманець квартири ………,
2. - Балансоутримувачем будинку,  визначеним виконавцем житлово–комунальних послуг, що здійснює технічне обслуговування будинку -   КП «ЖЕК -1 сел. Ювілейне» (довідка надається)
3. - Позивачем – МКМ «Дніпропетровські міські теплові мережі» - виробник теплової енергії, та
4. - ЖЕК № 60 Індустріального р-ну м. Дніпропетровська – споживач теплової енергії, по якому надано виписку з особового рахунку по спірній адресі.  (територіально до нього не відноситься)
Договори між сторонами не укладались.

Тарифи на послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, надані позивачем були встановлені рішеннями виконавчого комітету Дніпропетровської міської ради, є чинними на території міста Дніпропетровська, і юридично нікчемними на  території селища Ювілейний Дніпропетровського р-ну, Дніпропетровської обл. згідно ст.144 Конституції України рішення органів місцевого самоврядування є обов’язковими до виконання на відповідній території.

це моя думка, а ось чи можу я її застосовувати в апеляційному суді, і чи буде в мене можливість доповнити Апеляційну скаргу? Зараз на стадії - "Подана Апеляційна скарга"   Які мої подальші дії?

30
Дякую, що відгукнулися.... Так апеляційну скаргу подано, спробую приєднати

Сторінок: 1 [2] 3

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email