'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Sergy

Сторінок: 1 [2]
16
Шановні добродії!
Дякую за нагадування пана Перо. Як я розумію, недостатньо наявності СН у справі - потрібно додати копію і посилання на неї в заяві про скасування СН.
Про всяк випадок викладаю копію СН без персональних данних.

За порадою Юрія Васильовича зробив роздруківку з сайту Укрпошти. Дякую за пораду.
Також дякую Юрію Васильовичу за вичерпну пораду з судовим збором.
Судовий збір завтра сплачу, потрібно буде знайти реквізити на сайті суду.
Щодо готовності до позову - завжди не готовий. І це позов не до мене. Мене згадали у цьому позові зовсім недоречно (я не збагну, чи можна це використати). Потрібно шукати адвоката, який спробує захистити Власника. Я лише зареєстрована особа і головний провокатор, якому довіряє власник. Тож відповідальність буде на мені за будь-яких обставин. Ще, може, можна буде використати відключення півтора року тому. Квартира досі відключена. А у завіреній копіі протоколу загальних зборів членів ЖБК є цікаві повороти, і по тарифах, і по відключенню.

Дякую пану Gelo за підказку щодо тарифів, внесків, КМДА, скасованих тарифів. Це вже коли буде позов. А зараз потрібно відбиватись від СН. Заяву на видачу СН я якось по частинах виклав. І додаю СН.

У запасі ще є пара суток. Взяв на роботі відпустку на день - може допоможе.
Як розгребусь з скасуванням, то додам ще копію загальних зборів ЖБК без персональних данних і отой куций витяг статуту. Мені здається, що оті члени ЖБК не усвідомлюють на що вони підписуються.

Ще одне питання - чи потрібно додавати другий примірник заяви про скасування СН для Стягувача?

17
Намагаюсь передати сторінку 2 заяви на видачу СН

18
Ще одна спроба передати першу сторінку заяви на видачу СН

19
Шановні добродії!
Нещодавно отримав судовий наказ (копію БезПерсДан спробую додати).
Підготував заяву на скасування судового наказу (варіант БезПерсДан файл RTF спробую додати)

Підкажіть, будь ласка наступне:
1.Чи достатньо такої заяви для скасування такого судового наказу, чи можна простіше?
2.Чи я не помиляюсь, що потрібно платити судовий збір?
3.Якщо потрібно платити судовий збір, то як його розрахувати і коли бажано заплатити?
4. Чи не пропустив я ще щось важливе?
Щиро дякую

PS Щось не вдалось відправити одразу чотири файла, спробую зменшити навантаження

20
Шановні добродії! Справа ніяк не завершилась. Наприкінці травня написав скаргу до поліції і, на початку серпня отримав відповідь. Таку саму як і на попередню заяву. На довідці дата — початок липня, а на конверті штемпель - кінець липня. Одразу підійти за висновком не вдалося (чи то справи, чи то з роботою напряг), тож висновок я отримав десь в середині серпня. У висновці йдеться про те, що «Керівництво ЖБК повідомило що мешканці квартири мають заборгованість за внески по утриманню будинку. Після неодноразових попереджень квартиру було від'єднано від електромережі.». Скаргу в поліції назвали заявою і попередню заяву не згадують. І жодного документу, жодної копії. Навіть немає якогось документу який підтверджує «неодноразові попередження». Тож тепер потрібно писати далі. Один лист на кілька адрес. Як десь почув: «Чим більше паперу, тим чищі сідниці». Якщо немає документів, то потрібно запасатись відповідями різних інстанцій. От тільки ще не визначився.
Захист прав споживачів, прокуратура, Кабінет Міністрів, приймальня депутата, міська Рада, КМДА.
За цей час написно заяви на відключення від газу, гарячої води та опалення. Надіслано рекомендованим листом з описом вкладення, з повідомленням про вручення. Але ніхто не поспішає. Ніщо не рухається. Правда «Водоканал»  НАРЕШТІ зацікавився лічильниками.
А поки що від'єднана від електрики квартира і так непридатна для проживання. Бойлер висить порожній, все перекрито, газ не використовується. Пошту отримуємо.
Я розумію, що власник може під'єднатись, підчепитись до того «апендициту» за допомогою клеми «WAGO» (є на 2, 3 та 5 контактів) - там і пружини добрі (забезпечують кращий контакт ніж гвинт) і ток непоганий.  Але це не захистить від повторення таких дій.
Ще краще — перенести лічильник до квартири. І тоді до лічильника — Київенерго.
Але щось я став дуже повільний. І відчуваю, що толцити доведеться ще довго. І на роботі буває досить напружено. І вже чергові відрядження очікують. І багато ще чого потрібно зробити, але не встигаю. Спочатку були плани відремонтувати квартиру у одного власника, а речі відвезти до другого. Речі перевезли — зарплату перестали своєчасно сплачувати. Тепер від другого власника усе потягнулось до квартири першого власника, яку збирались відремонтувати. І борги по зарплаті зростають. Тож мені важливо підкреслити, що саме завдяки таким діям квартира тимчасово стала непридатною для проживання, а споживач ніяких послуг не отримує і не може отримувати доки не вирішиться це питання.

21
Шановні добродії!
Уточнюю, що відключення було зроблено наступним чином:
- перерізан фазовий провід, що йде від лічильника до квартири, причому перерізан з дуже малим запасом;
- відключено нульовий провід, що йде до квартири після лічильника від клеми на щиті (тобто від лічильника нульовий провід йде на клему щита, а від тієї клеми вже до квартири, але той провід від клеми відключили і закрутили серед інших проводів);
- лічильник залишився підключеним до вхідної електромережі, але від електромережі квартири відключений (Київенерго у своїй відповіді це підтвердило).
Додаю комплект своїх звернень і відповідей на них без персональних даних (Копія Висновку поліції дуже бліда - пробачте, я старався).
Також давно мрію ПЕРЕНЕСТИ ЛІЧИЛЬНИК ДО КВАРТИРИ, тож потрібно буде форсувати цей напрямок -не знаю з чим зіткнусь.
Дякую Юрію Васильовичу за вказівку "спільне майно багатоквартирного будинку ... більше одного житлового або нежитлового приміщення,...".
Щодо питань власності, то мабуть важко заперечити щось проти двох рішень КС.
Фактично ЖБК давно не існує, а існує обслуговуючий кооператив під назвою ЖБК. Якщо в інших кооперативах були скандали пов’язані з автоматичним безкоштовним прийняттям нових членів проти їх бажання, то цей обслуговуючий кооператив вимагав (і мабуть досі вимагає) сотні гривень за вступ до цього "ЖБК" (підтверджуючий протокол так і не оприлюднили, але плату брали), тож бажаючих вступати до цього "ЖБК" небагато.
 Після таких дій цього "ЖБК" я радий би додати йому проблем у суді, але "ЖБК" перекладе ці проблеми на мешканців будинку, а я не бажаю створювати проблеми своїм сусідам.
Від поліції я очікував документального підтвердження, а отримав "дитячий лемет на галявинці" більше ніж через півтора місяця і ще півмісяця витратив на витягування копії висновку.
Мабуть потрібно буде оскаржувати "дії" поліції, бо з розмовами замість документів до суду можно не соватись. Це писати скаргу в ту саму поліцію на ту саму поліцію?
Як діяти далі - не знаю. Можливо доведеться шукати допомоги у адвокатів (знати б до кого звертатись, чи як шукати).
До застосування КПК я якось не приготувався.
 

22
Шановні добродії!
Ще у лютому 2018 на свій запит отримав відповідь від Київенерго, що Київенерго "не припиняло електропостачання за" згаданою адресою і межа відповідальності Київенерго встановлюється на вхідних клемах розрахункових приладів, а від розрахункового приладу до квартири звертайтесь до балансоутримувача. На цьому сприяння відновленню електропостачання від Київенерго було вичерпано.
Найдовше довелось очікувати відповідь від поліції. На початку березня (більше місяця після подання заяви) зателефонував дільничий і  повідомив що заяву передано йому, що відключення дійсно було виконано ЖБК, що в цій ситуації вбачаються цивільно-правові відносини, що відповідь я отримаю, а крім відповіді є ще висновок з яким можно буде ознайомитись.
Більше двох тижнів довелось чекати відповідь. Я вже набрав чергову заяву (але не встиг відправити) і гадав чи дійсно мені телефонував дільничий, коли отримав листа від поліції. Перший абзац - "у ситуації, яка склалася вбачаються цивільно-правові відносини розгляд яких відноситься до компетенції суду". Другий абзац - "для вирішення... необхідно звернутись до суду".  ЖБК взагалі не згадується. Знайшов час для відвідування канцелярії поліції щоб ознайомитись з додатковими документами. У канцелярії відповіли що у них немає нічого - все у дільничого. Прийшов на прийом к дільничому. Дільничий направив мене до іншого кабінету і між іншим згадав, що голова ЖБК повідомив, що по цій квартирі існує борг за електроенергію. Я одразу повідомив дільничого про вищезгадану відповідь від Київенерго і більше він нічого не сказав.
Направлення до іншого кабінету було марним. Там нічого не знали про цю заяву, начали питати номер ЄО (єдиного обліку), за тим номером направили до іншого кабінету, а там знову направили до канцелярії. В канцелярії знайшли папку, повідомили, що ЄО не призначався, ніяких супутніх документів по заяві вони мені дати не можуть, але коли я нагадав, що сам дільничий казав мені про те, що я можу ознайомитись з висновком то зробили копію того висновку і віддали мені. Це було на початку квітня 2018.
У висновку сказано, що в бесіді з головою ЖБК останній повідомив, що мешканці квартири мають заборгованість за електроенергію і після неодноразових попереджень квартиру було від’єднано від електромережі. (У заяві до поліції було сказано, що на протязі останніх півтора роки не було ніяких попереджень і ніякого спілкування з ЖБК) У разі сплати заборгованості та наданні відповідних документів електропостачання буде відновлено. Далі висновок про те що вбачаються цивільно-правові відносини які вирішуються в суді в приватному порядку і про те що перевірку вважати закінченою. Оце вся доказова база. 
До ЖБК я не звертався.
Ото гадаю, чи можу я з цим звертатись до суду?  А інша думка про те, як той суд і такі дії можуть сприйняти сусіди.


23
Шановні добродії! Радий відчувати участь Юрія Васильовича, пана Gelo, пана Олександр...
Мене зараз відправляють в чергове відрядження на тиждень чи більше(зараз невідомо). До того організовував життя у новому стані (Спустив воду з бойлера, почистив холодильник, організовував доступ до інтернету і т.і.).
Нещодавно надіслав заяву до Київенерго (через поштову скриньку головного офісу), в якій описав подію, попросив підтвердити, що відключення було виконано ЖБК, зазначив останні показання лічильника (акт відключення з показниками відсутній), а також попросив пояснити, як таке могло статися без участі Київенерго.
Юрій Васильович усе одразу зрозумів (стало ніяково, що пам"ятають мої "скиглення"). Я сподіваюсь, що правильно зрозумів коментарі і дописи Юрія Васильовича, але зараз мені потрібно підтвердження того, що відключення виконано за рішенням і при участі ЖБК. Після мого дзвінка до поліції, мені передзвонили (з поліції) назвали два номери (звернення і ще якийсь) і сказали, що я можу ці номери вказати у позові. Але потім я схаменувся, що не отримав підтвердження від поліції того, що ці дії вчинено ЖБК. Якось потрібно уточнити, але у мене немає досвіду спілкування з поліцією. Телефону розмову не підшиєш - потрібен документ. До ЖБК я не звертався. Мабуть потрібно, але я вже не встигаю. До того ж дії вчинено і потрібно встановити автора. Весь минулий досвід спілкування з ЖБК свідчить про те, що голова ЖБК ігнорує мої звернення і до правління, ревізійної комісії та спостережної ради вони не доходять(є навіть рекомендований лист з оголошеною цінністю, описом вкладення, повідомленням про вручення, який повернувся до мене "за закінченням терміну зберігання"). Можливо, якщо правління, ревізійна комісія та спостережна рада ознайомляться з подібними зверненнями то їм захочеться звільнитись.
Після того, як ЖБК відкликав свій позов у 2016 році, до власника квартири не надійшло жодного звернення, жодного попередження, жодного акту, жодного документу.
Деякі загальні об"яви ЖБК я сфотографував ("... на зборах було присутні лише 50ос. Цього мало для прийняття рішень. ...будинок чекає колапс. Голови правління не буде, електроенергія для ліфтів буде відключена."). Можливо керівництво ЖБК змінилось і нове керівництво вважає, що для подібних дій достатньо призначити борг і боржника на загальних зборах мешканців ЖБК і можна діяти як заманеться. З членами кооперативу у цього ЖБК повинно бути туго. Колись ЖБК почав брати за членство по кілька сотень гривень, але ні статут, ні протокол, для підтвердження такого рішення, так і не надали. Взагалі, якийсь черговий варіант статуту обслуговуючого кооперативу я отримав лише з матеріалами позову у 2016 році.
Мабуть цей ЖБК доживає свої останні дні, але про це ще не знає.

ДОДАТКОВО: Станом на середину січня 2018 року, у єдиної зареєстрованої особи в цій квартирі, борг по зарплаті становить більше 20 тис. гривень. А ще можна додати борг за відрядження на ту саму дату (ще кілька тисяч гривень).

24
12 січня 2018 року я повернувся з відрядження і побачив на вхідній двері у квартиру приклеєне наступне попередження:

«Житлово-будівельний кооператив «----»
Попередження

Шановний власник квартири ___
Ви проігнорували наше попередження про сплату боргу. Тому ставимо Вас до відома, що з 12.01.2018р. Ваша квартира буде від»єднана від електромереж яка належить ЖБК «----». Під»єнання до електромереж платне.

Виконавчий директор                   підпис                               --------------   »

Приблизно через дві години електроенергія у квартирі зникла.
Ніяких попереджень під підпис не надходило. Як я розумію, з власника квартири вимагають оплати більше 20 тис. гривень. (Уточнити суму зараз не можу). Відповідного рішення суду не існує. Як я розумію, є бажання керівництва обслуговуючого кооперативу, але ніяких документів, офіційних звернень до власника взагалі не надходило.
У зв’язку з очікуваними відрядженнями я сплатив за електроенергію наперед. (Одне відрядження було наприкінці грудня 2017 року, друге – на початку січня 2018 року і  можливі ще відрядження). Тож по сплаті за електроенергію по цій квартирі є переплата.
За обслуговування будинку та прибудинкової території нічого не сплачується у зв’язку з відсутністю договору, і власник не згоден із станом речей, що склався, зокрема, з існуванням посередника у вигляді обслуговуючого кооперативу, з незрозумілим ціноутворенням, з відсутністю договорів і т.і. Від обслуговуючого кооперативу ніяких офіційних звернень та пропозицій не надходило.
Судовий наказ було оскаржено в 2015 році. У 2016 році цей кооператив подав позов до суду, справа затягнулась і, коли було підготовлено зустрічний позов і повідомлено, що цей позов буде подано, то позивач відкликав свій позов. (Матеріали на сайті від Чечако.)
За фактом відключення електроенергії зареєстровано звернення в поліцію 12.01.2018 о 13:12.
Ще збираюсь повідомити про те, що відбулось, Київенерго і зафіксувати показання лічильника електроенергії.
Мабуть доведеться йти з позовом до суду, але я до цього поки що не готовий і не уявляю з чого починати, які можливі варіанти. Немає досвіду і немає впевненості, що я з цим впораюсь самостійно.

Сторінок: 1 [2]

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email