'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Zxzx7777

Сторінок: 1 2 [3] 4
31
Цитувати
"Від маразму ніхто не застрахований..."
для мене означає, що рано чи пізно будь-хто може зіткнутися з нашою судовою системою... ;D ;D
А бойовий запал stepanа веселить ::) (без образ).
А взагалі думка така: Громадська організація з 10 справжніх юристів всього за 1% грошей, що українці витрачають в місяць на ЖКП, могли б навести лад в цій сфері. Моніторячи і оскаржуючи до або зразу після прийняття всі ці "злочинні" закони щодо ЖКП (типу анбандингу, теплових коефіцієнтів тощо).
Так би мовити, на самому верху, в зародку. Щоб цим можна було скористатися людям в масштабах всієї України, а не розпилювати сили на боротьбу в позовах комунальщиків до конкретних людей. Насправді цим мала би займатися держава, захищаючи інтереси всіх своїх громадян.
А зараз сфера ЖКП перетворилася в такий собі "квест" - змагання хто з комунальщиків придумає новий спосіб обмана людей.

Я платив через "Ощад 24/7" ...
Треба спробувати. Також, напевно, вносяться реквізити від руки.
Просто коли сплачуєш помісячно, то цей шлях складніший. То і не задумувався про таке.

Прошу підтвердити правильність моїх висновків (з врахуванням відповідей в цій темі та матеріалів інших тем):
1. з 2012р по 10.2016 - я не сплачував за послуги.
2. з 11.2016 по 04.2017 - я сплачував частку субсидії.
3. з 05.2017 по цей день - я не сплачував за послуги.
Сьогодні (вважаючи, що позов від комунальників ще не подано, але загроза є) я самостійно вираховую і сплачую за строк з 05.2017. Вказую в квитанції призначення: "Оплата боргу за період 05.2017-01.2020."
На суді квитанцією доказую, що боргу в межах позовної давності (01.2017-01.2020) не існує. Цим уникаю сплати всяких інфляційних і т.д.
Щодо іншої частини вимоги (2012-16рр) подаю клопотання про застосування позовної давності. Відповідно, в задоволенні цих вимог суд комунальникам відмовляє. Судові витрати (збір і т.д.) залишаються на комунальниках (щоб неповадно було "гнобити" людей по судах  >:().

Покритикуйте, чи не випустив я з виду щось важливе при побудові цієї схеми захисту.

Все-таки хотілося б почути думку корифеїв форуму.

32
1. На цьому "маразматичному прикладі" ...
2. У Вас "по ..... ©
3. Начебто все інше вірно.

1. Логічно що проста людина думає, що рішення такої поважної установи є правильним і спирається на нього. Але реалії в нашій сфері законів - логіка тут не діє. Тому я і перепитував/уточнював свій випадок (наражаючись на негатив... :'().
2. Просто голова вже пухне, деякі деталі вислизають.
3. Ну значить буду дотримуватися такого плану.

!! ++ Ще було б добре почути думку корифеїв форуму.

Тепер по ситуації оплати "з приміткою" (щоб вказати період) в терміналах Ощадбанку.
При простій сплаті по виставленим рахункам ввести "примітку" неможливо. Треба вибирати "Платіж за довільними реквізитами" -- "Комунальні платежі". Потім самостійно вводити потрібні реквизити (номера рахунків, ФІО і т.п.). Там і буде вже строчка "Примітка" (чи якось так), де можна ввести потрібну інформацію (сплата за період хххх-хххх). Я тільки спробував, але не оплачував. Сподіваюся, ця строчка в чеку буде відображена як нам потрібно.

33
1. Не є. Не розумію, чому Ви не розумієте таких простих речей.
Виключно через те, що "прості" речі з точки зору логіки шляхом жонглювання термінами і статтями перетворюються в "заплутані" при їх застосуванні в юридичній сфері.

Приклад:
Тобто, в Україні раніше всі суди та юристи невірно трактували суть поняття переривання позовної давності?  :o
і ремарка у відповідь
Від маразму ніхто не застрхований...

Прошу підтвердити правильність моїх висновків (з врахуванням відповідей в цій темі та матеріалів інших тем):
1. з 2012р по 10.2016 - я не сплачував за послуги.
2. з 10.2016 по 04.2017 - я сплачував частку субсидії.
3. з 05.2017 по цей день - я не сплачував за послуги.
Сьогодні (вважаючи, що позов від комунальників ще не подано, але загроза є) я самостійно вираховую і сплачую за строк з 05.2017. Вказую в квитанції призначення: "Оплата боргу за період 05.2017-01.2020."
На суді квитанцією доказую, що боргу в межах позовної давності (01.2017-01.2020) не існує. Цим уникаю сплати всяких інфляційних і т.д.
Щодо іншої частини вимоги (2012-16рр) подаю клопотання про застосування позовної давності. Відповідно, в задоволенні цих вимог суд комунальникам відмовляє. Судові витрати (збір і т.д.) залишаються на комунальниках (щоб неповадно було "гнобити" людей по судах  >:().

Покритикуйте, чи не випустив я з виду щось важливе при побудові цієї схеми захисту.

34
Мій допис стосувався виключно щодо наявності на даний час чинного договору зі старим власником.
З 2015р позовна давність минула.
Відповідно, до старого власника не може бути ніяких претензій. Максимум, що йому загрожує, це просто заміна на належного відповідача (мене).
Але питання як це юридично грамотно оформити залишається відкритим для мене.
Чи достатньо у відзиві просто вказати про це, чи обовязково треба ще і надавати докази?

Бо якщо відірватися від даної конкретної справи, то ситуація може доходити до абсурдної. Комунальники можуть подавати позов на будь-кого, навіть не встановлюючи хоч мінімальні підстави. Бо: 1. хто власник неважливо (нехай людина сама доводить, що не власник); 2. договір віртуальний (можна трактувати як чинний для будь-кого); 3. намалювати прізвище в особовому рахунку можна любе (хто це буде перевіряти). Для комунальників в судах "зелений коридор".
Це був просто невеликий ліричний відступ. Прошу на нього серйозно не реагувати. ;)

35
Якщо Ви сплачуєте усі поточні платежі, та навіть більше, про який взагалі позов йдеться? Який може бути до Вас позов, коли боргу немає?
Ви не зрозуміли суті справи. Я не сплачую вже років 8. В 2016/17 була субсидія. Після знов не платив. Тому борг є, а позов - питання часу (а зараз газовики активізувалися з погрозами, тому очікую найближчим часом).
Хочу зіграти на випередження, оплативши  до подачі позову частину боргу за 3 останні року (в межах позовної давності). Вказавши в примітці конкретно призначення платежу (останні 3 роки), щоб на суді був доказ, що це не сплата за якісь-там 2012...2016 рік.
Тому раджуся з людьми, що мають досвід, чи є в цьому сенс.
І тому чекати спочатку позов, а потім думати що робити, - це не той варіант.

Давайте я переформулюю (уточню) те, що я Вам написав:
Цитувати
Якщо Ви сплатите свій борг за 3 попередні роки і вкажете період, за який сплачуєте, то про яке переривання позовної давності Ви взагалі говорите?  :o
Так зрозуміліше? Позовна давність обчислюється ОКРЕМО по кожному місяцю!

Мене насторожують слова "поточні платіжі" і "помісячна сплата".
Бо їх можна трактувати так: нараховано 100грн за місяць - ти в наступному від 1 до 100 грн сплатив.
Але чи буде це "поточно" і "помісячно", якщо: 1-5-й місяць нараховано по 100грн (разом 500), а ти в 6-му місяці сплатив 300грн (за 3-5й місяць, вказавши це в квитанції)? Чи не є це вже перериванням позовної давності і визнанням боргу за 1-2-й місяць (як, звісно, захочуть це трактувати комунальники)?
(Звісно, місяці і суми умовні, просто для прикладу. Бо ми розглядаємо роки).
Ось в чому питання!

Цитувати
2. Жодний суд самостійно не застосує .....
Малося на увазі за моїм клопотанням  ::)

Нажаль, реальність така, що боротися з комунальщиками чесними способами марна справа. Суди в 99% стають на їх сторону, навіть якщо ти 100% правий. І не мені це розповідати Вам, практикуючим юристам.
Тому приходиться шукати нестандартні підходи і маленькі юридичні хитрощі ;D

36
Цитувати
Навпаки, якщо він не розірвав договір, то за той обсяг газу, який було спожито після продажу його квартири Вам, оплачувати повинен він, а не Ви.

Можливо це не так (що має сплачувати ст.власник через нерозірвання договору), бо з того часу, як мінімум, один раз змінилася газопостачальна компанія (за давніші роки вже не памятаю, може і не один раз). Відповідно потрібні були нові договори.

Дійсно не так, бо (з судового рішення по іншій справі):
До 01 липня 2015 ПАТ «Рівнегаз» також надавались послуги з газопостачання на підставі Правил надання населенню послуг з газопостачання, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 1999 року № 2246 (чинних до 16 липня 2016 року) та Договору про надання послуг з газопостачання № хххх, укладеного 18 січня 2006 року.
Підставою для припинення дії зазначеного договору слугували вимоги статті 16 Закону України «Про засади функціонування ринку природного газу» (чинних до 01 жовтня 2015 року) в частині відокремлення функцій транспортування, розподілу та постачання природного газу та прийнята НКРЕКП постанова № 1640 від 28 травня 2015 року про анулювання ліцензії  на постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом, яка видана ПАТ «Рівнегаз». Як визначено статтею 607 ЦК України, зобовязання припиняється неможливістю його виконання у звязку з обставиною, за яку жодна із сторін не відповідає.

37
Може хтось вже стикався з такою ситуацією? Чи якось її вирішував.
Бо, думаю, не тільки в нашому місті газовики не спішать перераховувати суму на особових рахунках, але й по всій Україні.

38
1. Якщо Ви сплалите за 3 роки все ...
 Якщо ж Ви сплатите менше ...
2. Якщо Ви вкажете період ...
Газовики вимагають за 10 років борг. Думаю до суду самому порахувати і сплатити (вказавши період) за останні 3 роки. Інша частина вимог (4-10років давності) залишиться поза межами позовної давності (тут суд їм відмовить).
З точки зору логіки це правильно.
Але з юридичної точки зору який варіант/речення з 1-го пункту Вашої відповіді підходить в цій ситуації? Бо виходить, що я сплачу все, нараховане за 3 роки, але не все, що вони вимагають (за 10 років).
Якщо після сплати мною (до подачі в суд) за останні 3 роки позовна давність перерветь і газовики сможуть вимагати ще і за 4-6 роки давності, то тоді добровільно платити нема сенсу.
Якщо ж не перерветься, то тоді сенс є (бо все обмежиться для мене сплатою боргу за 3 роки без всяких додаткових нарахувань).

Думаю, ця інформація цікава широкому колу читачів як варіант захисту, бо комунальники зазвичай вимагають борг і за межами строку позовної давності.

39
Цитувати
А як буде в разі сплати більшої суми ніж нараховано за місяць?
Уточнюю, бо, здається, колись давно на форумі Юрій Васильович писав, що навіть в цьому випадку можуть бути варіанти перериває/не перериває.

40
Через Приват24...
Дякую, буду мати на увазі (хоча зараз не маю з Приватом ніяких відносин).

В термілах в ощадбанку...
Дякую, сьогодні спробую.

Ще підкажіть, чи перерве "позовну давність" якщо я зараз (до подачі газовиками в суд) сам порахую суму і сплачу борг за останні 3 роки?
((Те, що:
- "поточні платіжі не переривають позовну давність";
- "помісячна сплата боргу не перериває позовну давність";
- "позовна давність обчислюється окремо по кожному простроченому платежу"
я розумію.))
А як буде в разі сплати більшої суми ніж нараховано за місяць?

Також хочу зауважити, що теми форуму читають не тільки той, хто задає питання, і той, хто надає на нього відповідь. В пошуках інформації сторінки форуму переглядає багато "простих читачів", які не є професіоналами в юридичній сфері.
І, навіть якщо в темі задається питання "примітивне і наївне" с точки зору професіонала, багатьох читачів (а не тільки автора теми) цікавить грамотна відповідь на нього (бо читачі її не знають).
Читачі (і я в тому числі) довіряють цьому форуму вже навіть по тій простій причині, що тут відповідають ентузіасти своєї справи (які добровільно тратять свій час і енергію), а не юристо-обманщики, які хочуть просто здерти з тебе гроші.
Знайшовши відповідь в чужій темі, проста людина вже не буде створювати свою з тим же "безглуздим" питанням.
Тому велике прохання - будьте поблажливішими до нас, непрофесіоналів. Бо відповіді в нашій заплутаній сфері законів (які ще й так швидко змінюються) самостійно знайти зазвичай дуже важко. А особливо коли ти під ємоційним пресом від погроз і позовів наших "чесних і справеливих" комунальників  ;D.
Написав це не з ціллю когось образити. Я не дорікаю, а просто констатую і прошу.

41
Як показує досвід, простій людині (не юристу), після
Цитувати
"Як буде відкрито позовне провадження..."
зазвичай вже катастрофічно бракує часу, щоб обробити значний обєм потрібної інформації і підготуватися до процесу.

42
Сплачуйте за рахунком власного зразка, а не за рахунком, в якому не можна змінити додаткові дані.
Не зовсім зрозумів.
Я думав, в якомусь банку при оплаті є можливість вказати в примітці бажану інформацію. І щоб це відображалося в чекові/квитанції.

Бо малювати "рахунок власного зразка", йти з ним до каси банку - чи захочуть приймати плату і ставити печатку на такому документі?
І чи цей "рахунок з приміткою" прийме суд (в разі потреби) як доказ сплати саме за вказаний період?

43
В "Особистому кабінеті" газопостачальної компанії вискакує таке віконечко:

Наскільки я поняв, газовики просто не хочуть перераховувати борг на особовому рахунку. А переводять стрілки на НАК «Нафтогаз України».
Хоча в тексті Постанови №143 про Нафтогаз нема ні слова, а прямо вказано, що "не допускається нарахування та облік заборгованості на особовому рахунку побутового споживача".
Виходить, що з 2000 грн мого боргу 1000 грн просто "намальована"?
Як діяти в цій ситуації?

44
Якщо Ваша ласка, хоча б приблизно вкажіть напрямок пошуку інформації за цим питанням  ;D.
Бо з однієї букви та крапки відповіді важко зорієнтуватися.

45
Чи є зараз реальна можливість отримати квитанцію по сплаті за певну послугу (газ, вода і т.п.) з вказанням конкретного періоду, за який сплачуєш?
Наприклад, хочу сплатити за останні пів року, вказавши це в квитанції. Щоб потім на суді був доказ, що це не сплата боргу 5-ти річної давнини, за яким вже спливла позовна давність.
Зазвичай плачу через термінал банка, щоб не було лишніх комісій. То там навіть нема можливості ввести якісь додаткові данні.

Сторінок: 1 2 [3] 4

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email