'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Nimfa

Сторінок: 1 2 [3] 4
31
Оплата ЖКП / КТМ-204
« : 11 Березня 2012, 00:53:50 »
Знайшла КТМ-204, формат djvu


32
"Про затвердження Порядку проведення перерахунків розміру плати за надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення в разі ненадання їх або надання не в повному обсязі, зниження якості"
http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/151-2010-%D0%BF

33
Ось знайшла такий документ. Текст не вийшло скопійювати, тому викладаю посилання
http://document.ua/o-nachislenii-zadolzhennosti-za-teplovuyu-yenergiyu-ino75.html

34
Важливо: своєю ухвалою суддя відмовила у задоволенні клопотання про зупинення провадження у справі по стягненню боргу за ЖКП до закінчення вирішення адмінсправ по тарифах. До заявленого клопотання у якості доказу про такі провадження було додано копію оголошення з газети Хрещатик про перебування справ у провадженнях адмінсудів.
1) Мотивація відмови: заявником не надано доказів, що на день заявлення клопотання ці справи дійсно знаходяться в провадженні адмін судів.
2) В кінці ухвали вказано, що вона оскарженню не підлягає, що суперечить ст.293 ЦПК.
Чи можна подати ап.скаргу на саме цю ухвалу суду, якщо це прямо передбачено ст.293ЦПК.
І як боротися з такими діями судді, яка всупереч ст.293 пише в ухвалі, що вона оскарженню не підлягає.
Подавати заперечення на дії головуючого щодо порушення процесуальних норм?

Думаю це питання турбує багатьох форумчан.

Аналогічно, у цій же справі суддя відмовила у клопотаннях про залишення позову без розгляду та про відмову у позові. І також написала, що ухвала оскарженню не підлягає.
Чи є ще строк для подачі заперечень на дії головуючого?

35
Виникло питання щодо процесуальних строків. Ці строки вираховуються як календарні дні, чи без урахування вихідних і святкових днів? Тобто якщо мені треба подати ап.скаргу протягом 5 днів від СЗ, що відбулося 6 березня, а з 8 до 11 березня - святкові+вихідні дні (причому перенесені), то коли в мене останній день подачі?
І де про це написано, щоб можна було посилатися?

36
Якщо ДП уповноважило ЖЕКу укласти з нами Договір і назвало його Підприємством, яке надаватиме ЖКХ послуги, та в платіжках КП ГІОЦ під р\р рахунком цього ГІОЦ вказується наш ЖЕКа, то позов пред'являємо до нього. Чи є він юр.особою не знаю, на його печатці є ІПН. Можливо суд замінить його на належного відповідача? І як дізнатися, чи є ЖЕКа юр.особою? Чи можна спочатку подати заяву, а потім змінити відповідача? Чи краще вказати обох і ЖЕКу, і ДП як відповідачів, бо ДП точно є юр.особою?
Позов подала (на захист прав споживача про скасування зайво нарахованих послуг по ЦО), вказала у відповідачах обох і ДП і ЖУ. Суд відкрив провадження і відповідачем залишив тільки одного - ДП.

Потрібна допомога. Позов за ЦО подала за зразком позову Тетяни, Валерія. За аналогією вписала третю особу - ПОЦа. Питання таке: якщо я не визнаЮ платіжок ПОЦу, то що я маю від нього вимагати або до чого я маю його зобов'язувати?

Можна виділяти в окрему тему. Почну викладати документи. Сподіваюсь на допомогу форумчан.



37
НАКАЗ N150 "Про затвердження Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових      територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд" від 10.08.2004

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1046-04/page

38
Сьогодні у під'їзді будинку з'явилося оголошення, де ЖЕКа пропонує мешканцям терміново укласти типові договори на надання послуг з утримання будинку, ХВ, ГВ та ін. відповідно до ПКМУ №529 та №630.
Тут варто зазначити, що 2 тижні тому до АМКУ було подано звернення про перевірку діяльності цього ЖЄКи на предмет порушення антимонопольного зак-ва у сфері надання ЖКП послуг, зокрема про укладення з мешканцями у 2007 р. договорів, що не відповідають типовим. До звернення було прикладено копію такого "договору".
Так само до АМКУ було заявлено про порушення у наданні послуг ЦО для мешканців цього ж будинку (ігнорування показників будинкового засобу обліку при нарахуваннях, нарахування за нормативами та відсутність перерахунків).
Чи може таке прохання ЖЕКи до мешканців про укладання типових договорів бути реакцією на перевірку з боку АМКУ?  ;D

39
Ухвала ВССУ від 15.02.2012 р.:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/21609178
Початок теми:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7349.0.html
щодо використання цієї ухвали.

=====================================================================

Цікаве рішення в тому сенсі, що споживач зобов'язаний укласти. Але при цьому відсутність договору не є підставою для несплати. Тобто якщо виконавець не підготував договір, то винним все одно залишається споживач, бо має все одно сплачувати. Тоді який сенс виконавцю готувати такий договір? Краще, щоб його не було, а потім через суд стягувати "борг". Адже в цьому рішенні не вказано, з якої причини письмового договору немає. Але якби споживач відмовився його укладати, то в рішенні суду це б мало було зазначатися.

Тоді питання. А якщо ЖЕК не підготував договір, що відповідає типовому, для укладання із споживачем, то споживач самостійно має скласти такий договір та запропонувати ЖЕКу для узгодження?

41
Знайшла ось таке рішення в ЄДРСР http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/18589142 .
Стягнуто борг за ЖКП за 11 років (заг.сума стягнення вийшла близько 60 тис грн)!!!
Сьогодні ця справа має розглядатися в АСК.
Що цікаво, у мотивувальній частині жодного слова про відповідачів, чи з'явилися вони в судове засідання, чи ні, визнали вони борг, чи не визнали. Судячи з рішення підставою для стягнення був ордер на вселення, Ф-3, розрахунок ЖЕКи і все... Про договір жодного слова. про відповідачів також. Судячи з усього їх на суд.засіданнях не було.
І при цьому рішення не заочне!!!  :o

42
Виникло питання про визнання недійсності Договору, укладеного за ЦК 1963 року.
Правові наслідки цього Договору зачепили осіб, що не є сторонами цього договору, і ці правові наслідки щодо цих осіб підпадають під підстави для визнання правочину недійсним за ЦК 2004 р.
Наприклад, у 2002 р. тобто за старим ЦК було укладено договір відчуження житла батьками на користь третіх осіб, у якому їхня непрацездатна повнолітня дитина-інвалід проживала разом з ними, але не мала своєї частки, при цьому не мала іншого житла. Тепер, коли пройшло декілька років, ці треті особи виселяють цього інваліда на вулицю через суд з тої підстави, що у приміщення змінився власник і інвалід, що там проживає є перешкодою у здійсн.права власності. Чи можна визнати цей правочин недійсним з підстав, визначених ч.5ст.203 ЦК (вчинення батьками правочину, що суперечить інтересам їх неповнолітніх чи непрацездатних дітей), якщо факт і наслідки цього правочину виявилися тільки через декілька років?

43
Через брак часу прошу шановних дописувачів допомогти у пошуку тем, де публікувалися такі позовні заяви. По перерахунках за ЦО знайшла гілку, засновану Тетяною, але не знайшла додатків або "гальмую", що треба подавати у додатках. Можливо десь є аналогічний позов В.І.Кулі? Але погано орієнтуюся в сайтах-попередниках (чесно: взагалі не орієнтуюся, там нема розділів, тем, все списком, може я не туди заходила). Цікавлять заяви по інших послугах. Наприклад, по актах-претензіях за відсутність послуг або неналежну їх якість. По прибуд.територіях тощо.
Буду вдячна за посилання на пакет процес.документів щодо порушення судом процес.норм. Колись Тетяна давала мені посилання, але я ту тему знайти не можу. Взагалі загубила папку у своєму компі, куди я ще декілька місяців тому завантажила усе (майже усе) з цього сайту.
Складається враження, що вороги забралися у мій комп і все знищили  >:(


44
Немайнові права / Інформаційний запит
« : 15 Січня 2012, 23:38:39 »
1. Чи можна подавати інформаційний запит до ЖЕКи (приватного) згідно із ЗУ "Про доступ до публічної інформації". Маю на увазі, чи можна подавати інформзапит до цього ЖЕКи, адже він не є суб'єктом владних повноважень.

2. Якщо до РДА двічі подано один і той самий інфозапит (бо в першому не було відповіді, а замість відповіді порада звернутись до ЖЕКи з цими питаннями) про  балансоутримувача, виконавців, виробників послуг у даному будинку, про рішення про затвердження у встановленому законом порядку тарифів на ЖКП, про РКМДА, за якими відбувається нарахування за послуги тощо (всього близько 10 пунктів), але відповідь дана тільки по одному пункту - з другого запиту перераховано РКМДА, згідно з якими відбувалися нарахування.
То чи означає це, що: 1) немає ні виробників, ні виконавців, ні затверджених рішень про тарифи?
2) не надано повної об'ктивної інформації?
3) це підстава для витребування доказів, оскільки інфозапити не дали результату?

3. Раніше у ЗУ "Про надання інформації" був пункт про надання її в 10-денний термін. Після прийняття ЗУ "Про доступ до публ.інформації" цього пункту в ЗУ "Про надання інформації" не знайшла. Але ж якщо ЗУ "Про доступ ..." має відношення лише до суб'єктів владних повноважень, то таким чином тепер замість чекання на інфу від усіх інших посадовців протягом 10 днів, прийдеться чекати 30 днів? Тобто такі зміни до ЗУ "Про надання інформації" обмежують мої права?

45
Клопотанням про долучення доказу. Разом з ухвалою ВАСУ від 29.03.2011 р. і постановою КААС від 14.01.2009 р.
У нас також сьогодні почалося слухання по суті, до початку якого суддя відмовила нам у клопотанні про витребуванні цих трьох рішень у відповідних судів. Аргументація була такою: 1) сторони повинні самі знаходити і надавати докази;
2) оскільки я не є стороною у цих справах, то зміст цих рішень мене не стосується.
І це все вона заявила у присутності адвоката, який у відповідь заявив, що вона порушує наші права, на що вона відповіла, що нічиїх прав вона не порушує.
Отже, якщо у нас уже іде слухання по суті, то я ще можу приєднати ці рішення як докази?
А як вказати їх номер у реєстрі, зазначити у клопотанні адресу рішення і до клопотання додати роздруківки?
Маю на увазі, як довести, що ці роздруківки відповідають оригіналу?

Сторінок: 1 2 [3] 4

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email