'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Віталій

Сторінок: 1 2 [3] 4 5 ... 10
31
Знайшов версію Статуту за 98-й рік. Сенсу викладати всі 5 сторінок не бачу, тому викладаю тільки ті, що маюсь стосунок до предмету розмови.

Викликає непорозуміння декілька обставин:
1. Пункт 6.2 встановлює повноваження загальних зборів, до яких згідно підпункту «ж» відноситься і вибір уповноважених. В той же час пункті 6.5 зазначається: «... Збори уповноважених осіб скликаються правлінням у випадку, коли зібрати загальні збори неможливо, чи недоцільно, вони користуються такими ж правами, що і загальні збори, крім випадку ліквідації кооперативу.»
Таким чином виходить, що правління, яке вважає недоцільним переобирати уповноважених на нових може просто не збирати загальні збори роками. Що зараз і робить чинний голова, посилаючись на недоцільність «морочити людям голову звітами» і відсутністю місця для проведення зборів.
2. Пункт 6.2 також встановлює право скликати загальні збори тільки правлінню. А згідно пункту 6.3 позачергові загальні збори можуть бути скликані тільки ревізійною комісією. Тобто, статут фактично виключає право членів кооперативу скликати збори щоб змінити уповноважених, правління і голову у разі незгоди з їх діяльністю.

Тому питання: що має більшу юридичну силу: Статут окремого кооперативу чи ЗУ «Про кооперацію»? Якщо статутом не встановлено право членів кооперативу збирати загальні збори, чи можемо ми посилатися на те що це право нам надає ЗУ «Про кооперацію»?

Редагування.
Здійснено обробку вкладень з наступною  заміною первинних вкладень на оброблені. (Ви що, негативи сканували?)
Ю.В.

32
Справа не в тму як це відбувається фактично, а в тому, як воно оформлено юридично - що дає підстави вимагати від Вас погашення Вашого боргу перед іншою юридичною осоюою.

На скільки я розумію, повинен бути або договір про "купівлю" боргу, або договір на виконання юридичної підтримки.
З Вашого допису це зараз виглядає як "хтось, хто зветься ЦКС, вимагає від вас розрахуватися по старих боргах".

Скоріше за все листи вони розіслали всім боржникам. Направте їм запит - хто вони такі - хай трохи попрацють Вам відповісти (якщо така інформація не була надана попередньо).

Якщо ж всю інформацію стосовно їх прав вимагати від Вас борг надано - надішліть їм копії всіх судових рішень, якими цей борг визнано недійсним.

33
Що "говорить" статут Вашого кооперативу?
Нажаль статут у голови отримати майже не можливо.
І навіть якщо і вдасться "щось" отримати, не факт що воно буде відповідати реальності.
Числені спроби отримати статут закінчувалися або відмовками "в мене зараз немає" або сварками й матершиною :-[.
Тому й виникла їдея скликати збори користуючись законами більшої юридичної сили.

34
Може стисло написати їм, що вони дезінформовані щодо наявності у мене боргу за ЖКП, що рахунки КП ГІОЦ визнані судом недійсними і такими, що не підлягають оплаті, що для мого будинку не визначена прибудинкова територія, не встановлені її площа та межі, що комунальними працівниками ніколи не робилась звітність про обсяг та якість виконаних робіт, що тарифи на ЖКП з грудня 2006 року по червень 2014 року визнані судами незаконними і нечинними з моменту їх прийняття (всім попереднім КП я все це писав)?

Для початку направте їм запит на підставі чого вони висувають до Вас притензії, якщо ця інформація не наведена у їхньому листі,

35
Доброго дня, Шановні!
Є гаражний кооператив, у якому «все погано». Голова, спираючись на кишенькове правління, і так званих уповноважених одноосібно встановлює розміри членських внесків, за які потім нікому не звітує, проводить якісь сумнівні операції то з "переоформлення технічної документації", то з "укладання договорів оренди землі", за які потім теж стягує гроші з членів кооперативу. Загальні збори не проводилися вже років з 8, хоча формально голова збирає уповноважених кожен рік, і наче б то звітує їм.
Багато хто говорить що треба скликати збори, але на тому все так і залишається, бо голова скликати збори відмовляється, посилаючись на те що він збирає уповноважених.

Є бажання ситуацію змінити.
Для цього збираюся підготувати заяву з вимогою скликати загальні збори, під якою зібрати підписи необхідної кількості членів кооперативу (згідно з ЗУ «Про кооперацію» 1/3 від загальної кількості членів). З цього привиду є кілька запитань.

1. У статті 15 ЗУ «Про кооперацію» є такий абзац: «Позачергові загальні збори членів кооперативу скликаються
 на вимогу: не менше третини його членів; ...
». В той же час у іншому абзаці цієї статті читаємо «У разі коли з організаційних причин (через територіальне
 розміщення чи значну чисельність членів кооперативу) проведення загальних зборів членів кооперативу неможливе, статутом кооперативу може бути передбачено скликання зборів уповноважених кооперативу. Кількість членів кооперативу, які мають право делегувати уповноважених, та порядок делегування уповноважених для участі у зборах уповноважених визначаються статутом кооперативу

Чи може голова відкрутитися від скликання позачергових загальних зборів (саме загальних) а замість цього «провести» збори кишенькових уповноважених?

2. На оці реальні збори планується винести питання про звіт голови і правління за 2015 р. Чи має право голова відмовитись від такого звіту, пославшись на те, що він і правління вже звітували перед уповноваженими?

Дякую за відповіді.

36
"Даже после внесения всей суммы стоимости квартиры покупатель не является ее владельцем, ведь он приобретает не сам объект, а имущественные права на получение этой квартиры в будущем. Такие же права на этот же объект может приобрести еще один покупатель, и доказывать свое право на жилье придется в судах. А какая сторона выиграет спор, решит суд... на свое усмотрение."

Далі тут: http://domik.ua/novosti/kak-zashhitit-imushhestvennye-prava-na-kvartiru-v-novostrojke-n244516.html

37
Ви ж посилались на "Правила утримання..."?
Тепер збагнув.  :)
Дякую.

38
Дякую, всім за розяснення й Юрію Васильовичу.
Наразі договір вирішив не укладати тимпаче що й правління не наполягає.

Юрій Васильович, Ви згадуєте "Дочитайте Наказ № 76 до кінця...". Коли й ким видано цей наказ? Де можна знайти його текст?

39
Договір, як випливає з тексту листа, був укладений ще у 1999 році.
Питання в тому, що зараз з цим робити?
Чи є якась відпрацьована схема боротьби?
Поки що вирішили тільки звони у КТМ і зясовувати, чому саме вони віднесли ЖБК до Інших споживачив?

40
Декілька днів тому до правління ЖБК надійшов лист про збільшення вартості гігакалорії (див. прикріплений скан) з 637,32 грн./Гкал до 1503,40грн./Гкал. Для населення тариф залишився такім як і був 637,32 грн./Гкал. (див. http://kyivenergo.ua/te-company/teplova_energiya).

З листа випливає, що Київські Теплові Мережі (КТМ) відносять ЖБК або до «Бюджетних установ» або до «Інших споживачів» (скоріше до останніх).

Оплата опалення і гарячої води на сьогоднішній день здійснюється за схемою: власник квартири платить ЖБК, а далі ЖБК платить Київенерго (чи КТМ, точно не знаю). Цей висновок я роблю на підставі того, що за опалення і гарячу воду власник квартири платить на рахунок ЖБК.

Але, все тепло, яке будинок отримує від КТМ іде повністю на опалення квартир і підігрів води. Батареї опалення сходових клітин, хоча й були передбачені проектом, вже давно демонтовані.

Відповідно до Статуту ЖБК є неприбутковою організацією.

Питання, що з цим робити і як змусити КТМ рахувати ціну за гігакалорію по тарифах для населення?

ЗИ: є інформація, що подібні листи отримали й інші ЖБК у Києві.

Дякую за відповіді.

41
Причину юридичної нікчемності договору на УБіПТ з ЖБК я зрозумів — послуга завжди є діяльністю, яка приносить прибуток, але згідно статуту ЖБК немає права отримувати прибуток, тому й неможе укладати такий договір.
Тому договір укладати не став.

Але питання щодо взаємної відповідальності так і не зясував.

Яким документом встановлюється, наприклад, що внутрибудинковий трубопровід холодної води має бути відремонтований протягом якогось визначеного часу. Що ЖБК має сплатити мені, якщо він цього не зробить?
Або, яким документом встановлюється, що щомісячні внески на утримання будинку я маю сплатити до певної дати? Яку пеню я маю сплатити якщо не зроблю це вчасно?

Питання не просто теоретичні. Вже були випадки коли по нашому стояку води не було цілий тиждень. Все ж таки коли є фінансова відповідальність за терміни виконання, це змушує шукати шляхи розв'язання проблеми, а не відмовки.

Дякую.

42
Ми ж не можемо укладати договори з двірниками, електриками, будівельниками, транспортувальниками сміття кожен мешканець окремо.
Укладати договори повинен ЖБК, як юридична особа.
Добре, це зрозуміло.
З іншого боку, якщо покластися тільки на принцип сплати внесків, то як ми зможемо щось вимагати від ЖБК?
Наприклад, потік дах, чи став ліфт. Кого ми маємо смикати і до кому висувати свої притензії?
Претензії Ви можете висувати ЖБК, як юридичній особі.
Але для цього між власником квартири і ЖБК має бути договір. Чи не так?
Яким документом має регламентуватися стосунки ЖБК і власника квартири (як члена ЖБК так і ні)?
Статут ЖБК визначає тільки загальні принципи. Там не має жодної норми, яка б визначала, порядок утримання будинку (споживчи властивості послуг).
Є такий документ "Правила утримання будинків і прибудинкових територій". Але там не регламентується взаємна відповідальність Споживача і Виконавця.
Яким документом мають визначатися розмір пені Споживача (за несвоєчасну сплату), розмір пені Виконавця (за несвоєчасний ремонт), право Споживача не оплачувати послуги, якщо вони не були надані, тощо?

Ремарка: все це стосуються тільки ПУБіПТ. Договори з Київгазом і Київводоканалом вже укладені, з Київенерго беде укладений найблищим часом.

43
1. та 2.  Перечитайте тему спочатку.
Я уважно читав обговорення, але так і не знайшов відповідей.
Ми ж не можемо укладати договори з двірниками, електриками, будівельниками, транспортувальниками сміття кожен мешканець окремо.
З іншого боку, якщо покластися тільки на принцип сплати внесків, то як ми зможемо щось вимагати від ЖБК?
Наприклад, потік дах, чи став ліфт. Кого ми маємо смикати і до кому висувати свої притензії?

44
Згідно до статуту, Ваш ЖБК не може здійснювати діяльність з надання житлово-комунальних послуг.
Тоді виникають питання:
1. Хто має надавати послуги з утримання будинку і прибудинкової території?
Точніше: хто має право право вимагати від власника квартири укладання договору і оплати за УБіПТ?
2. Які забовязання власників квартир, які не є членами ЖБК по відношенню до ЖБК?

Дякую за відповіді.

45
Мав розмову з тією пані, якій я віддавав свою відповідь.
Стосовно моїх зауважень, викладених у відповіді, вона не мала заперечень. Але й укласти зі мною (і ще двома мешканцями, що до мене долучились) договір згідно запропонованого мною тексту вона відмовилась (я так розумію, що в даному випадку вона висловилася від імені всього Правління). Аргументація така, що переукладати договір треба для всіх, а для цього треба його передрукувати, на що немає грошей. (принагідно вона похизувалась, що роздруковувала договір за власні гроші).

Мені, було запропоновано написати окремий додаток зі своїми пунктами і після розгляду на Правлінні зі мною буде укладений договір разом з цим додатком.

Тепер запитання:
1. Чи дійсно ЖБК має укладати з усіма мешканцями однаковий договір?

2. Чи може договір, з якого вилучені певні права споживача (ті, що я зазначав у порівняльній таблиці) бути визнаним недійсним згідно ст. 18 «Визнання недійсними умов договорів, що обмежують права споживача» ЗУ «Про захист прав споживачів»:
підпункт 3 пункту 3: «встановлення жорстких обов'язків споживача, тоді як надання послуги обумовлене лише
 власним розсудом виконавця;»
підпункт 16 пункту 3: «становлення обов'язку споживача виконати всі зобов'язання, навіть якщо продавець
 (виконавець, виробник) не виконає своїх;»?

Дякую.

Сторінок: 1 2 [3] 4 5 ... 10

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email