'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Юрій Васильович

Сторінок: 1 2 [3] 4 5 ... 658
31
Хто встановив недостовірність?

32
Пости щодо  виконання рішення суду, на прохання дописувачки Columbina, виокремлено у окрему тему, яку сформовано  з частини постів дописувачки та відповідей на них у темі "Добровільне виконання рішення суду боржником" та постів щодо виконання рішення суду у  цій темі дописувачки. 
Назва нової теми "Добровільне виконання рішення суду боржником Columbina". Адреса для перегляду:  https://gro-za.org/forum/index.php?topic=10815.msg68320#msg68320

33
Вже працюють.
https://reyestr.court.gov.ua/Review/61816772
https://reyestr.court.gov.ua/Review/65193140
https://reyestr.court.gov.ua/Review/85467416

Взагалі достатньо було взяти останні вісім цифр з посилання, вставити їх у графу "Реєстраційний № рішення" на сайті ЄДРСР і натиснути "ПОШУК".

34
Цитувати
ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ В КООПЕРАТИВНИХ ОРГАНІЗАЦІЯХ
Стаття 34. Правове регулювання трудових відносин
....
...Кооперативна організація самостійно визначає форми і систему оплати праці своїх членів і найманих працівників з урахуванням вимог, встановлених законодавством.

Норми часу  та обьем виконаних робіт ніхто не відміняв.
Вимоги законодавства: КЗпПУ
Цитувати
Стаття 94. Заробітна плата

Заробітна плата - це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану ним роботу.

Розмір заробітної плати залежить від складності та умов виконуваної роботи, професійно-ділових якостей працівника, результатів його праці та господарської діяльності підприємства, установи, організації і максимальним розміром не обмежується.

Питання державного і договірного регулювання оплати праці, прав працівників на оплату праці та їх захисту визначається цим Кодексом, Законом України "Про оплату праці" та іншими нормативно-правовими актами.

{Стаття 94 із змінами, внесеними згідно із Законом № 871-12 від 20.03.91; в редакції Закону № 357/96-ВР від 10.09.96}
Закон України "Про оплату праці"
Цитувати
Розділ II
ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ОПЛАТИ ПРАЦІ

Стаття 8. Сфера державного регулювання оплати праці

Держава здійснює регулювання оплати праці працівників підприємств усіх форм власності шляхом встановлення розміру мінімальної заробітної плати та інших державних норм і гарантій, встановлення умов і розмірів оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, працівників підприємств, установ та організацій, що фінансуються чи дотуються з бюджету, а також шляхом оподаткування доходів працівників.

{Частина перша статті 8 із змінами, внесеними згідно із Законом № 3258-VI від 21.04.2011}

Умови розміру оплати праці працівників установ та організацій, що фінансуються з бюджету, визначаються Кабінетом Міністрів України, крім випадків, передбачених частиною третьою цієї статті, та частиною першою статті 10 цього Закону.

{Частина друга статті 8 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2453-VI від 07.07.2010 - щодо набрання чинності зміни див. п.1 розділу XII "Прикінцеві положення" Закону № 2453-VI від 07.07.2010}

Умови розміру оплати праці суддів та членів національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, працівників її центрального апарату і територіальних органів визначаються законом.

{Статтю 8 доповнено частиною третьою згідно із Законом № 2453-VI від 07.07.2010 - щодо набрання чинності зміни див. п.1 розділу XII "Прикінцеві положення" Закону № 2453-VI від 07.07.2010; із змінами, внесеними згідно із Законом № 1540-VIII від 22.09.2016}

{Стаття 8 в редакції Закону № 20/97-ВР від 23.01.97}
Голова правління у ЖБК не суддя, не член і не працівник НКРЕКП, ЖБК не фінансується з бюджету і не заснований на державній чи комунальній власності...   Тому держава може втручатися лише коли зарплата менше мінімалки. Обмежувати максимальний розмір держава не взмозі. Це прерогатива зборів.

35
Норми часу  та обьем виконаних робіт ніхто не відміняв.
Може надасте посилання на НПА, яким встановлені об'єми виконаних робіт голови ЖБК?

Посилатися не неповну зайнятість голови
Цитувати
Неповний робочий час може реалізуватися шляхом зменшення:

    тривалості щоденної роботи до 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 годин на тиждень;

    тривалості днів роботи протягом тижня до 1, 2, 3, 4 робочих днів на тиждень;

    кількості робочих днів на тиждень і кількості годин за робочий день, наприклад, 2 чи 3 дні на тиждень по 5 (4, 3, 2, 1) годин на день.
Ви зможете лише у тому разі, якщо такі умови праці голові "прописані", як мінімум, відповідними наказами по ЖБК.

Чи може бути в голови ненормований робочий час? Може
Цитувати
5. Ненормований робочий день на підприємствах,  в  установах, організаціях, незалежно від форми власності,  може застосовуватись для керівників, спеціалістів і робітників, а саме:

     осіб, праця яких не піддається точному обліку в часі;

     осіб, робочий час яких за характером  роботи  поділяється  на частини невизначеної тривалості (сільське господарство);

     осіб, які розподіляють час для роботи на свій розсуд.
https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0007203-97#Text Звісно це теж повинне бути зазначено у документації ЖБК.

З судової практики
Цитувати
Позовні вимоги про зобов»язання ОСОБА_3 та ОСОБА_4 повернути кооперативу незаконно отриману зарплату до задоволення не підлягають,оскільки, ст.15 Закону України "Про кооперацію" передбачено,що визначення розміру оплати праці голови правління належить до виключної компетенції вищого органу управління кооперативом. Крім цього, ст. 34 Закону вказує, що кооперативна організація самостійно визначає форми і систему оплати праці своїх членів і найманих працівників. А як встановлено в судовому засіданні, штатний розпис ЖБК-126 та оклади штатним працівникам затверджено протоколом №2 зборів уповноважених кооперативу від 26.10.11р., який ніким не оспорений та є чинним. ЖБК-126 не звертався до суду з позовом про стягнення зазначених коштів з ОСОБА_3 та ОСОБА_4, натомість в матеріалах справи є протокол №2 загальних звітно-виборних зборів членів ЖБК-126 від 22.01.13р. щодо не підтримання  кооперативом вказаних позовних вимог.

        При цьому суд не бере до уваги п.63 Статуту ЖБК-126 щодо виконання головою,заступником та членами правління своїх обов»язків на громадських засадах, так як відповідно до ч.4 ст.8 ЦПК України,у разі невідповідності правового акту закону України, суд застосовує акт законодавства, який має вищу юридичну силу.

        Окрім цього, в силу ч.1 ст. 1215 ЦК України, не підлягає поверненню безпідставно набута заробітна плата і прирівняні до неї платежі, якщо їх виплата проведена фізичною чи юридичною особою добровільно, за відсутності рахункової помилки з її боку і недобросовісності з боку набувача.
https://reyestr.court.gov.ua/Review/39531622#

Цитувати
Судом обґрунтовано не взято до уваги доводи позивача відносно наявності вини ОСОБА_3 у тому, що з 2006 року у ЖБК «Захисник» не були обрані правління, ревізійна комісія, голова правління.

Так, відповідно до ч. 2 ст. 3 КЗпП України особливості праці членів кооперативів визначаються законодавством та їх статутами.

Однак, ані ЗУ «Про кооперацію» та Примірний статут житлово-будівельного кооперативу, затверджений постановою Ради Міністрів УРСР від 30 квітня 1985 р. № 186, ані Статут ЖБК «Захисник» не передбачають правових наслідків щодо дій голови правління у разі закінчення його повноважень.

Згідно з п. 1.1 Статуту ЖБК «Захисник» всі питання діяльності кооперативу, які виходять за межі дійсного статуту, повинні вирішуватись на основі Примірного статуту і чинного законодавства України.

Відповідно до ч. 9 ст. 10 ЦПК України якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Згідно зі ст. 21 КЗпП України трудовим договором є угода, за якою працівник зобовязується виконувати роботу, визначену цією угодою, а власник або уповноважений ним орган зобовязується виплачувати працівникові заробітну плату.

Відповідно до п. 2 ст. 36 КЗпП України підставою припинення трудового договору є закінчення строку, крім випадків, коли трудові відносини фактично тривають і жодна з сторін не поставила вимогу про їх припинення.

Згідно зі ст. 39-1 КЗпП України якщо після закінчення строку трудового договору трудові відносини фактично тривають і жодна із сторін не вимагає їх припинення, дія цього договору вважається продовженою на невизначений строк.

Статтею 94 КЗпП України встановлено, що заробітна плата це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану ним роботу.

Відповідно до п. 4.3 Статуту ЖБК «Захисник» голова правління здійснює повсякденне керівництво діяльністю кооперативу, забезпечує виконання рішень загальних зборів членів кооперативу і правління.

Таким чином, позивачем не було доведено належними та допустимими доказами того факту, що в період 01 лютого 2006 року по 01 лютого 2016 року ОСОБА_3 не виконував покладених на нього обовязків голови правління кооперативу, а саме: не здійснював повсякденного керівництва діяльністю кооперативу, не забезпечував виконання рішень загальних зборів членів кооперативу і правління, а від того й безпідставно отримував заробітну плату.
https://reyestr.court.gov.ua/Review/75406269#

Зарплата встановлена від потолка.
зарплата у кооперативі суперечить законодавству.
Ваша особиста думка, яка не має доказів на підтвердження.
Копія наказу з розмірами окладу надається податковій інспекції (в наказі зазначається підстава - рішення вищого органу управління кооперативом).

36
І ще. ЖБК та ОСББ мають обмеження у користування готівкою. Банк видає з рахунку готівку лише на офіційні зарплати  та за пред'явлення чеків на вже витрачені "приватні" кошти. А прибиральники і двірники часто працюють не офіційно. Тай ремонтники - то не завжди ФОП чи юрособа, з якими можно розрахуватися безготівково. От і закладають у офіційну зарплату голови ті витрати готівкою.

37
В ЖСК из 72 кв. нет объема работ председателю  на 8 часовой рабочий день.
Цитувати
Секретар ГО «Рада голів ОСББ міста Рівне» Галина ПОХИЛЬЧУК:
Розмір винагороди встановлюють самі співвласники
При встановленні розміру заробітної плати голові правління ОСББ слід керуватись тривалістю робочого дня. Робочий день голови правління, звичайно, ненормований, бо аварійні ситуації трапляються в будь-який час доби. А коли ОСББ бере участь у якійсь програмі капітального ремонту будинку, то доводиться добряче побігати. Отже, яку заробітну плату заслуговує голова правління, мають визначити загальні збори.

Цитувати
Коментарі
Катирина
Чтв, 02/07/2019 - 14:03
Интересно какая заработная у автора этой статьи. Дома бывают разные с ремонтом и без ремонта , с разрушенными коммуникациями затапливающие подвалы дома. Большинство председателей не знает, что такое отпуск и выходные, потому что в любой момент может возникнуть аварийная ситуация. Работа председателя - это адский труд. Почему один человек должен работать за копейки, что бы всем жильцам дома было хорошо. Любая работа должна оплачиваться.

38
Минимальная з\п платится при 8 часовом рабочем дне основному работнику. В ЖСК из 72 кв. нет объема работ председателю  на 8 часовой рабочий день.
Не всі ЖБК і ОСББ однакові в "об'ємах роботи" голови правління. І взагалі, розмір зарплати голови - компетенція загальних зборів.

39
Я не сказав, що не може бути менше мінімалки... Може. Але це потребує зайвих дій по фінансовій звітності. Зайві дії - можливість зайвих помилок...
Знаю ОСББ, в якому голова перші два роки взагалі без зарплати працював. До речі це простіше у "спілкуванні" з фіскалами...

І ще. ЄСВ сплачувати потрібно мінімум як з мінімалки, навіть якщо зарплата менша від мінімалки.





40
Рішення зборів можно оскаржувати в частині...

42
Чи можливо опиратись на дане рішення, при застосуванні спливу позовної давності?
Це не те, про що я казав
потрібне встановлення незаконності судовим рішенням у адміністративному процесі.
Це не адміністративна справа про визнання нечинною ПКМУ. В цій справі, у мотиваційній частині, суд дійшов висновку про
Цитувати
термін дії якого закінчився 28 лютого 2021
Але це суд першої інстанції, це не правовий висновок ВС.  Тому 100% гарантії, що інший суд у іншій справі ійде такого ж висновку, Вам ніхто не дасть...

43
Якщо я подам відзив на позов, чи обов'язково бути присутнім на судовому засіданні?
Чи краще подати заяву щоб розглядали справу без моєї участі?
побачите в ухвалі суду про відкриття провадження.

44
Новини / Re: Поздоровлення! Вітання!
« : 31 Грудня 2021, 15:49:34 »
З Новим роком!

45
Якщо так,то мені краще ....сидіти і ждати поки суд повторно ії мені надішле?
Краще подати заяву з проханням надіслати повторно і поновити строк на подання відзову.
І не сподіватися на те
автоматично поновлюються
Зараз це не діє.

Сторінок: 1 2 [3] 4 5 ... 658

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email