'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Юрій Васильович

Сторінок: 1 2 3 [4] 5 6 ... 658
46
Що стосується прав  членів ЖК.Тут мова йде тільки про можливість голосувати чи не голосувати,вирішувати за остальних та бути обраними?
Тут вже говорили,але я так точно і не помню.
Цікавить що це
Цитувати
обов'язків члена ЖБК не набуває
Цитувати
Які наприклад обов'язки можуть бути?Яких не набуває?
ЗУ "Про кооперацію"
Цитувати
Стаття 12. Основні права та обов’язки члена кооперативу

Основними правами члена кооперативу є:

участь в господарській діяльності кооперативу, а також в управлінні кооперативом, право голосу на його загальних зборах, право обирати і бути обраним в органи управління;

користування послугами кооперативу;

одержання кооперативних виплат та виплат на паї;

одержання паю у разі виходу з кооперативу в порядку і в строки, визначені його статутом;

право вносити пропозиції щодо поліпшення роботи кооперативу, усунення недоліків у роботі його органів управління та посадових осіб;

право звертатися до органів управління та органів контролю за діяльністю кооперативу, посадових осіб кооперативу із запитами, пов’язаними з членством у кооперативі, діяльністю кооперативу та його посадових осіб, одержувати письмові відповіді на свої запити.

Основними обов’язками члена кооперативу є:

додержання статуту кооперативу;

виконання рішень органів управління кооперативу та органів контролю за діяльністю кооперативу;

виконання своїх зобов’язань перед кооперативом;

сплата визначених статутом кооперативу внесків.

Законами, що регулюють діяльність окремих типів кооперативів або кооперативів за напрямами їх діяльності, та статутом кооперативу можуть бути передбачені додаткові права та обов’язки його членів.
Ще статут треба дивитися.

47
Детальніше можна?Як це все рахуеться?Хоть пару прикладів наведіть, будь ласка!Це питання про 20%.
І що відбувається,якщо вони не вписуються в ці обмеження?
Не маю відомостей.

48
Чи є обов'язок сплачувати зарплату голові ЖК?
Є обов'язок брати участь у витратах на утримання будинку. ЦКУ
Цитувати
Стаття 319. Здійснення права власності
4. Власність зобов'язує.
Стаття 322. Тягар утримання майна
1. Власник зобов'язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом.
ЗУ № 417
Цитувати
Стаття 7. Обов’язки співвласників багатоквартирного будинку

1. Співвласники зобов’язані:

1) забезпечувати належне утримання та належний санітарний, протипожежний і технічний стан спільного майна багатоквартирного будинку;

2) забезпечувати технічне обслуговування та у разі необхідності проведення поточного і капітального ремонту спільного майна багатоквартирного будинку;


3) використовувати спільне майно багатоквартирного будинку за призначенням;

4) додержуватися вимог правил утримання багатоквартирного будинку і прибудинкової території, правил пожежної безпеки, санітарних норм;

5) виконувати рішення зборів співвласників;

6) забезпечувати додержання вимог житлового і містобудівного законодавства щодо проведення реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення приміщень або їх частин;

7) відшкодовувати збитки, завдані майну інших співвласників та спільному майну багатоквартирного будинку;

8) додержуватися чистоти в місцях загального користування і тиші згідно з вимогами законодавства;

9) забезпечувати поточний огляд і періодичне обстеження прийнятого в експлуатацію в установленому законодавством порядку багатоквартирного будинку протягом усього життєвого циклу будинку та нести відповідальність за неналежну експлуатацію згідно із законом;

10) своєчасно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги.

2. Кожний співвласник несе зобов’язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку пропорційно до його частки співвласника.

3. У разі відчуження квартири чи нежитлового приміщення новий власник набуває усіх обов’язків попереднього власника як співвласника.
Оскільки управління будинком здійснює ЖБК, є обов'язок брати участь у витратах ЖБК на управління і утримання будинку. До тих витрат належить і зарплатня в ЖБК.
Наша дама на 108 кв бере собі 6000 тис.гривень.
З 01.01.2021р. мінімалка і є 6000 грн. А з 01.12.2021р. вже 6500 грн.  Сплачувати менше мінімалки - мати зайвий клопіт з фіскалами...

49
Що Ви в 2020 році шукаєте?
То була інша, попередня, редакція:
Цитувати
3. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 49, 83, 84, 170, 178, 179, 180, 181, 185, 210, 222, 253, 275, 284, 325, 354, 357, 360, 371, 390, 393, 395, 398, 407, 424 цього Кодексу, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, забезпечення доказів, а також строки звернення до суду, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, залишення позовної заяви без руху, подання заяви про перегляд заочного рішення, повернення позовної заяви, пред’явлення зустрічного позову, заяви про скасування судового наказу, розгляду справи, апеляційного оскарження, розгляду апеляційної скарги, касаційного оскарження, розгляду касаційної скарги, подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами продовжуються на строк дії такого карантину.
{Розділ XII доповнено пунктом 3 згідно із Законом № 540-IX від 30.03.2020}
Зараз діє :
Цитувати
3. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов’язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв’язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв’язку з карантином.

{Розділ XII доповнено пунктом 3 згідно із Законом № 540-IX від 30.03.2020; в редакції Закону № 731-IX від 18.06.2020}
яка набрала чинності 17.07.2020р. https://zakon.rada.gov.ua/laws/card/731-20  А строки, які обчислювалися у справах  ще з подовженням "автоматом" за старою редакцією, подовжувалися ще на 20 днів з 18.07.2020р.
Цитувати
закінчуються через 20 днів після набрання чинності цим Законом.
Мова про ЗУ від 18 червня 2020 року
№ 731-IX (п. 2 Прикінцевих положень ЗУ № 731) https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/731-20#n9

По наведеній справі було
Цитувати
що представником скаржника 30 червня 2020 року було подано суду заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження та клопотання про надання додаткового строку для подання відзиву на позовну заяву. Вказані заяву та клопотання суд розглянув лише через місяць та ухвалами від 3 серпня 2020 року залишив без задоволення.
  20 днів на 3 серпня ще не пройшли (3 серпня - 17-й день). Тому й висновок, що суддя  діяв правильно.

50
Якщо так,то мені краще ....сидіти і ждати поки суд повторно ії мені надішле?
Краще подати заяву з проханням надіслати повторно і поновити строк на подання відзову.

51
Закон від 2020 року,а зараз він діє?
Так. Діє редакція від 18.06.2020р.
Жовта зона карантину відноситься до цього закону?
Будь-яка "зона", обмеження якої мають наслідком неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк. Подається заява про поновлення процесуальних строків з зазначенням причин їх пропуску та наданням доказів щодо поважності цих причин. Рішення про поновлення чи про відмову у поновленні строку приймає суд.
Обмеження на міжобласні поїздки діють для "жовтої" і вище зон.
-_я інвалід і добиратися до місця регістрації в зимовий період не легко.
За моєї відсутності за адресою регістрації - не отримання від суду вчасно позову,ухвали та пакету документів.
Обчислення строку розпочинається з дати отримання. Надсилатися повинно рекомендованим поштовим відправленням. У разі невручення через відсутність адресата, рекомендовані поштові відправлення зберігаються у поштовому відділенні протягом місяця. Після закінчення строку зберігання - повертаються відправнику з відміткою про невручення.  Тому, навіть без карантину, можна подавати клопотання про поновлення строків з дати отримання.
Заважало:
-знаходження в цей час в іншій області.Під час карантину не вакциновані не мали права перетинати межі областей.За малого пасажиропотоку із0за  карантину рух транспорту обмежений.
Могли. На підставі 
Цитувати
негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до дня поїздки;
А легковим авто
Цитувати
до п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років або більшою кількістю пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім’ї
взагалі, без обмежень.  Але, за умови докумнтального підтвердження перебування не за місцем реєстрації, суд може визнати поважними причини пропуску процесуального строку.

52
"Дія"  є не у всіх...

53
А що обмеження, впроваджені у зв’язку з карантином заважали Вам подати вчасно? П. 3 прикінцевих положень ЦПКУ:
Цитувати
3. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов’язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв’язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв’язку з карантином.

{Розділ XII доповнено пунктом 3 згідно із Законом № 540-IX від 30.03.2020; в редакції Закону № 731-IX від 18.06.2020}

54
самого решения не видел.
Цитувати
2. На період дії карантинних обмежень, визначених пунктом 1 даного рішення, здійснювати перевезення міським електричним та автомобільним транспортом усіх пільгових категорій громадян, з урахуванням усіх передбачених чинним законодавством пільг, у період часу до 07:00, з 10:00 до 15:00, та після 19:00 щоденно, крім вихідних днів
http://www.city.kherson.ua/act_search/2?number=33&text=&date_from=&date_to=&search=1

55
Вимоги визнати недійсним протокол з підстав,що ЖБК, у якому склад членів не збігається зі складом співвласників багатоквартирного будинку, статутні органи управління кооперативу не мають права приймати жодних рішень щодо управління спільним майном багатоквартирного будинку,не зустрічала взагалі.
1. Це не підстава визнавати весь протокол нечинним. Це може бути підставою для скасування рішення щодо управління спільним майном багатоквартирного будинку. Саме через це в окремих ЖБК пишуть в протоколах "збори співвласників". Але ж тоді і процедури по скликанню, проведенню, оформленню протоколів треба дотримуватися за ЗУ № 417.
2. Рішення загальних зборів співвласників з питань управління спільним майном багатоквартирного будинку "переважують" рішення зборів членів ЖБК з аналогічних питань.
 
Може таких вимог у суді ніхто не заявляв?
Може... Що Ви хочете, 90% співвласників багатоквартирних будинків, взагалі, і гадки не мають про права та обов'язки, встановлені для них законом № 417... І це при тому, що з середини 2015 року протягом 3-4 років з кожної "праски" лунали роз'яснення, заклики, тощо. В будинках ЖБК цей  відсоток ще вищий.

Состав членов ЖСК не должен совпадать с составом совладельцев. Кооператив  по закону дело добровольное - хочу вступаю. не хочу не вступаю.
Воно то так, але...  ЗУ № 417 встановив, що співвласники повинні визначитися з формою управління
Цитувати
Стаття 9. Форми управління багатоквартирним будинком
1. Управління багатоквартирним будинком здійснюється його співвласниками.
За рішенням співвласників усі або частина функцій з управління багатоквартирним будинком можуть передаватися управителю або всі функції - об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку (асоціації об’єднань співвласників багатоквартирного будинку).
Як бачите, ЖБК тут немає... Управителем(в розумінні, що зазначене в цій статті) ЖБК бути не може. Бо управління- то комерційна діяльність. Через рік ( в червні 2016р.), коли стикнулися з небажанням ЖБК реорганізовуватися в ОСББ, вимоги до ЖБК трохи послабили:
Цитувати
Співвласники багатоквартирних будинків, утримання яких до дня набрання чинності цим Законом здійснювали житлово-будівельні (житлові) кооперативи, продовжують відшкодовувати витрати на утримання відповідних будинків і споруд та прибудинкових територій таким кооперативам до моменту створення в багатоквартирному будинку об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (у тому числі шляхом реорганізації кооперативу) або прийняття співвласниками рішення про форму управління багатоквартирним будинком.
{Пункт 5 статті 13 в редакції Закону № 1413-VIII від 14.06.2016}
Тобто все залишається так, як і було доти, доки співвласники самі не змінять. Тобто співвласник, без вступу до  ЖБК, прав та обов'язків члена ЖБК не набуває (на відміну від ОСББ, де з 01.07.2015р. поняття "членства", взагалі ліквідовано, а права і обов'язки співвласника набуваються/втрачаються з моменту отримання/втрати права власності на приміщення у  будинку), але обов'язок по участі у витратах на утримання будинку має.
Але є ще нюанс. ЖБК реєструються як обслуговуючі кооперативи. А вони можуть надавати послугу стороннім (нечленам) у обмеженому розмірі (до 20% від  загального обороту кооперативу).  Тому за "балансом" членів та нечленів потрібно таки слідкувати.

56
1. Суди так не вважають. Та і законодавство не таке однозначне. Кооператив може створюватися не лише для побудови будинка, а і для подальшої експлуатації і управління (статут, закон).
2. Відповідно до теперішньої судової практики - до господарського.

57
Герц не надає послуг.Він роздруковує платіжки.Хіба він має право звертатися до суду по комунальним боргам?
Має, якщо той, хто надає послугу, надав йому таке право у договорі факторингу. ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ГЕРЦ» такі договори укладає.
тут не зрозуміла.На зборах ЖК
-не треба інфікувати людину за паспортними даними?
-Не потрібно в реєстрі присутніх на зборах ставити підпис?
Якщо так,то це можна написати список і внести в нього навіть тих, кого на сборах не було?
Інфікувати,звісно, не треба нікого!!!  :o  >:(  ;D  Ідентифікувати потрібно. На зборах членів ЖБК достатньо здійснити реєстрацію  присутніх на зборах. А по питаннях порядку денного можна голосувати підняттям рук з зазначенням у протоколі кількості голосувавших "За" та "Проти" та утримавшихся. На зборах співвласників кожен співласник по кожному питанню голосує письмово. Пише "ЗА", "Проти" чи "Утримався" і  ставить підпис.

Взагалі, планувалося, що ЖБК будуть ліквідовуватися... Коментар на цю тему експерта Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" Дмитра Левицького:  http://mpmr.gov.ua/so-cekae-na-zitlovo-budivelni-kooperativi-1-lipna-2016-roku-vidpovidi-na-zlobodenni-zapitanna.html   Але живуть...

58
  как на это посмотреть..
Хоть як... У Вас мова про пенсіонерів. Інші "постраждалі" пільговики тут ні до чого. Ви їх не представляєте.
А в тій справі мова про обмеження в часі надання пільг тим категоріям, яких ОМС визнає пільговиками, на відміну від пенсіонерів.

59
Откуда такие сроки?
Цитувати
Стаття 342. Строк розгляду касаційної скарги
Я дещо утрирую... Але на практиці строки по кодексу не витримуються майже ніколи. Я на днях шукав ухвалу про відкриття провадження в одному з окружних адмінсудів. Бачив кількість зареєстрованих надходжень позовів за день - 1038. Суддів по списку 49.

60
В ЖБК
1. Збори проводяться не  рідше одного разу на рік.
2. Збори є повноважними, якщо є присутніми  на них  більше половини  членів ЖБК.
3. Під час голосування один член має один голос.
4. Для прийнятття рішення достатньо набрати 50% "ЗА" від кількості присутніх. По окремим питанням (про прийняття, внесення змін до статуту, вступ до кооперативного об’єднання або вихід з нього та про реорганізацію або ліквідацію кооперативу) 75% "ЗА" від кількості присутніх.
5. Порядок голосування: закон не вимагає письмового голосування (коли кожен, хто голосує, ставить свій підпис).
6. Позачергові збори можуть скликати :
Цитувати
Позачергові загальні збори членів кооперативу скликаються на вимогу:
не менше третини його членів;
спостережної ради;
ревізійної комісії (ревізора);
органу управління кооперативного об’єднання, членом якого він є.
Для співвласників:
1. Періодичність не встановлена  ( для ОСББ встановлена, теж не рідше одного разу на рік).
2. Кількість присутніх на повноваження не впливає. Якщо % голосів серед присутніх недостатній, то можна 15 календарних днів збирати голоси шляхом обходу квартир (проводиться письмове опитування співвласників).
3. Під час голосування кожен співвласник має такий відсоток голосів, який відсоток він має площі у загальній площі будинку. Тобто, якщо у квартири,  площа якої складає 1,5 % відплощі будинка, один власник - то він має 1,5 % голосів. А якщо три співвласника (сім'я з трьох осіб приватизувала) - то кожен з них має 0,5 % голосів і голосує окремо. 
4. Для прийнятття рішення потрібно набрати 75% "ЗА" від кількості загальної площі будинку. По окремим питанням
Цитувати
2) визначення управителя та його відкликання, затвердження та зміну умов договору з управителем;
3) обрання уповноваженої особи (осіб) співвласників під час укладання, внесення змін та розірвання договору з управителем, здійснення контролю за його виконанням;
9) прийняття рішення про вибір моделі організації договірних відносин з виконавцем комунальної послуги (укладення індивідуального та/або колективного договору про надання комунальної послуги).
достатньо набрати 50% "ЗА" від кількості загальної площі будинку.      (В ОСББ інакше. Загалом достатньо набрати 50% "ЗА" від кількості загальної площі будинку.  По окремим питанням
Цитувати
визначення переліку та розмірів внесків і платежів співвласників, порядок управління та користування спільним майном, передачу у користування фізичним та юридичним особам спільного майна, а також про реконструкцію та капітальний ремонт багатоквартирного будинку або зведення господарських споруд вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менш як дві третини
- 66,67 %.   Але Статутом ОСББ можна визначити і  інший порядок визначення кількості голосів для голосування...)
5. Порядок голосування: закон вимагає письмового голосування (коли кожен, хто голосує, ставить свій підпис).
Цитувати
7. Рішення зборів співвласників оформляється протоколом, який підписується усіма співвласниками (їх представниками), які взяли участь у зборах, кожен з яких ставить підпис під відповідним варіантом голосування ("за", "проти", "утримався"), за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної житлової політики.

У протоколі обов’язково зазначається така інформація про співвласників (їх представників), які взяли участь у зборах співвласників: прізвище, ім’я, по батькові співвласника, документ, що підтверджує право власності на квартиру або нежитлове приміщення, номер квартири або нежитлового приміщення, загальна площа квартири або нежитлового приміщення, документ, що надає повноваження на голосування від імені співвласника (для представника).
6. Збори можуть скликати
Цитувати
3. Збори співвласників можуть скликатися ініціативною групою у складі не менше трьох співвласників або управителем, обраним відповідно до цього Закону.
(В ОСББ. Позачергові збори можуть скликати
Цитувати
Загальні збори скликаються і проводяться в порядку, передбаченому цим Законом для установчих зборів, правлінням об’єднання або ініціативною групою з не менш як трьох співвласників.

Протокол дивіться у https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1083-15#Text

Сторінок: 1 2 3 [4] 5 6 ... 658

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email