'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Перегляд Повідомлень

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Юрій Васильович

Сторінок: 1 ... 524 525 [526] 527 528 ... 658
7876
Майте на увазі, що положення "Інструкції про проведення виконавчих дій" не завжди кореспондуються з нормами ЗУ "Про виконавче провадження", бо інструкцію писали під стару редакцію закону і, хоч до неї і вносилися зміни, новій редакції закону не все відповідає. Наприклад в, наведеній   stepanОМ, цитаті є таке "державний виконавець може   вжити  заходів  щодо  забезпечення  виконання,  передбачені частиною шостою статті 24 Закону ( 606-14 )" , але в ст. 24 закону лише 3 частини.. Або таке "державний виконавець  відкладає  провадження  виконавчих дій  у  порядку,  установленому  статтею 32 Закону", але ст. 32 закону вже зовсім не про те: Стаття 32. Заходи примусового виконання рішень .
Тому, в разі розбіжностей, слід наполягати на дотриманні норм закону.

7877
Запитання / Re: О выписке и военкомате...
« : 04 Березня 2013, 15:50:15 »
Стосовно адміністративної відповідальності:
За порушення призовниками законодавства про військовий обов'язок і військову службу
(click to show/hide)
Тобто максимальний можливий штраф 119 грн.

За порушення паспортного режиму:
(click to show/hide)
Але те, що він проживав у Вас,  ще потрібно довести.




7878
Запитання / Re: О выписке и военкомате...
« : 04 Березня 2013, 15:16:04 »
Стосовно кримінальної відповідальності:
Цитувати
Науково-практичний коментар до Кримінального Кодексу України
Стаття 335. Ухилення від призову на строкову військову службу
......
4. Суб'єктивна сторона злочину, передбаченого ст. 335, характеризується виною у вигляді прямого умислу. Якщо призовник не з'явився на призовний пункт у зв'язку з тим, що, скажімо, своєчасно не отримав повістку, кримінальна відповідальність виключається.

Стаття 337. Ухилення від військового обліку або спеціальних зборів
.........
3 Суб'єктами злочину є військовозобов'язані (про поняття військовозобов'язаний див коментар до ст 401), і не є ними допризовники, призовники і військовослужбовці
Ст. 336 "Ухилення від призову за мобілізацією"  призовників теж не стосується.
Інших статей КК не має.

Призов на строкову службу здійснюється до досягнення віку у 25 років ( Вам вже відповіли).

7879
Автор: Gelo:
Цитувати
Какие апелляционные суды рассматривают кассационные заявления? В пленуме об этом упоминается. Буду перечитывать и их решения. Только кто они и где?

ЗУ " Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій України" щодо забезпечення касаційного розгляду цивільних справ": 
(click to show/hide)
  http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/697-16
Закон втратив чинність 
Цитувати
{ Закон втратив чинність на підставі Закону  N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010, ВВР, 2010, N 41-42,  N 43, N 44-45, ст.529

7880
Автор: Gelo:
Цитувати
Посмотрел разъяснение ВСУ о типовом договоре. Понятно, должен соответствовать только типовому. Там не поднимался вопрос( суд рассматривал только в пределах разногласия вопроса) о применении ст.26:

Получается, что в договор можно вносить иные условия не изменяя текста типового.  При этом не обязательно делать дополнение к договору.
Договор с иными условиями будет считаться законным? Т.е. иметь статус типового, но с прочими условиями по согласию сторон.
Неоднократно разъяснялось: В реальном договоре должны быть включены все условия, которые указаны в "Типовом...". Иными словами выбросить из "Типового..." ни одного слова нельзя ( это как бы минимальный набор условий, который должен быть соблюдён). Добавить в реальный договор ( в текст договора) другие условия, кроме указанных в "Типовом..." возможно. Но только если эти ( другие ) условия: 1) не будут  противоречить условиям "Типового..."; 2) будут согласованы обеими сторонами; 3) не будут противоречить нормам иных, действующих НПА.
Какие условия не могут быть включены в договор ( или наличие каких условий может стать основанием для  признания договора ( или отдельных его пунктов) недействительным(и) с момента его подписания) смотрите в ЗУ "Про захист прав  споживачів".

7881
Автор: Gelo:
Цитувати
Пока один вопрос: Правильно понял, у меня срок для подачи в ВСУ, одни год!
Написано мудрено.

Нормально написано:
Цитувати
Стаття 356. Строк подання заяви про перегляд судових рішень
     1. Заява  про  перегляд  судових  рішень  подається  протягом трьох місяців з дня ухвалення судового рішення,  щодо якого подано заяву про перегляд,  або з дня ухвалення судового рішення,  на яке
здійснюється  посилання,  на  підтвердження підстав,  установлених пунктом 1 частини першої  статті  355  цього  Кодексу,  якщо  воно ухвалено  пізніше,  але  не  пізніше  одного  року з дня ухвалення судового рішення, про перегляд якого подається заява.
Вы имеете решение суда кассационной инстанции, которое хотите отправить на пересмотр в ВСУ.
1. Если другое решение суда кассационной инстанции, на которое Вы будете ссылаться, принято раньше чем Ваше, то Вы имеете 3 месяца с даты принятия Вашего решения.
2. Если другое решение суда кассационной инстанции, на которое Вы будете ссылаться, принято позже чем Ваше, то Вы имеете 3 месяца с даты принятия того, другого решения, но не болеее  чем  год с даты принятия Вашего решения. ( Т.е. в этом случае 3 месяца может и не быть - если другое решение примут через десять месяцев после Вашего, то у Вас будет всего  2 месяца. А если другое примут через 12 месяцев,  то пересмотр Вашего  уже вообще не будет возможным.)
Теперь понятно?

7882
Автор: Gelo 04.03.2013р. :
Цитувати
Сегодня нет доступа в ед. реестр. Не смог посмотреть ссылки по двум делам.
Сьогодні ( 05.03.2013р.) реєстр працює. Доступ відбувається прямо з посилань , вказаних Перо. Правда загрузка дуже повільна.
Інколи, коли прямий доступ не відбувається, спрацьовує такий спосіб: "Перехід на головну сторінку Реєстру" - " ввести реєстраційниий номер рішення" ( це остання група цифр з адреси рішення, приклад ( 29100257 ) з  http://reyestr.court.gov.ua/Review/29100257  ) - "Пошук".

7883
Запитання / Re: Отношения С ЖЕКом
« : 02 Березня 2013, 21:13:15 »
Цитувати
І ще, чи є у инвалідів 2 групи пільги при сплаті комунальних та інших послуг, де можна почитати?

 Закон "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні"  http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/875-12
Місцеві органи влади можуть на своїй території встановлювати додаткові пільги за рахунок місцевих бюджетів.

7884
З Київенерго КП буде розраховуватись  по лічилььнику, а з мешканців будинку братиме плату по нормам споживання. Різниця залишиться в дохід КП.

7885
Цитувати
Стаття 33. Особливості виконання рішень у разі відкриття кількох виконавчих проваджень щодо одного боржника
     1. У разі якщо в органі державної виконавчої служби  відкрито кілька   виконавчих  проваджень  про  стягнення  коштів  з  одного боржника,  вони об'єднуються у зведене виконавче провадження

7886
Здається це можна знайти і в СНіПі.

7887
Якщо часом не з'явився якийсь "скуповувач боргів", то 2.

7888
Mariasha, а тамбур було зроблено під час будівництва по проекту, чи вже потім добудовано мешканцями?

7889
Автор: Nimfa:
Цитувати
Але це зайвий раз підкреслює Люди, тримайте щиток під замком, і нікого до нього не підпускайте, хай навіть тих, що кажуть, що вони інспектори, що звіряють покази лічильника.
Покази лічильника перевіряють контролери, а не інспектори.
Стосовно поради, то вона сумнівна.
1. Електрощиток на сходовій клітині то зона віддповідальності організації що обслуговує будинок. Але невиконання будь-яких робіт "ЖЕКа" "спише" на Ваш замок.
2. Електрощиток на сходовій клітині то зона віддповідальності організації що обслуговує будинок. Ви не вправі встановлювати свої замки і перешкоджати доступу до інхенерних мереж. Тому в разі необхідності ( чи "прикриваючись" необхідністю) "ЖЕКа" може зрізати замок і не нестиме за це відповідальності.

7890
Цитувати
Просто в мене виникло питання, що в зв"язку з тим, що всі допоміжні приміщення будинку являються спільною сумісною власністю власників квартир(а отже вони всі ними володіють сумісно) то виходить, що працівники ЖЕКу та Київєнерго взагалі не мають права без дозволу мешканців, які володіють допоміжними приміщенями будинку, входити до будинку, і навіть заходити в його під"їзд.
Не чудіть.

Сторінок: 1 ... 524 525 [526] 527 528 ... 658

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email