'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Повний \"джентльменський\" набір квартирних приладів об  (Прочитано 4178 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

800 x 1116, 81 кБ
Повний "джентльменський" набір квартирних приладів обліку теплової енергії для шести радіаторів опалення з вертикальною подачею теплоносія. Маєте шість розподілювачів обліку теплової енергії типу Exemper, по одному на кожний радіатор, та один з теплолічильників типу Integral-V MaXX виробництва фірми Actaris, або типу МВТ-М фірми Аква Україна, кому що більше до вподоби. Теплолічильник у такому випадку служить для калібрування розподілювача, тобто для визначення ціни однієї поділки його шкали в одиницях теплової енергії. Далі всі покази підсумовуєте та перемножаєте на ціну поділки.

У моєму випадку за минулий опалювальний період 2007/2008 років сума показів розподілювачів становила 76 одиниць, ціна поділки дорівнює 0,1168 Гкал, кількість спожитої теплоенергії для потреб ЦО становить 8,878 Гкал при опалювальній площі квартири 89,14 кв. м. Питома витрата теплоенергії протягом опалювального періоду на 1 кв. м становить 0,0996 Гкал при нормативі, закладеному у тариф для населення, 0,147 Гкал/кв. м.

Отже, у відсутності теплолічильників населення переплачує за послуги з ЦО у 0,147/0,0996=1,476 рази. Будинок з залізобетонними стінами, утепленими всередині квартири. Для цегляних будинків економія досягає 2,5 рази. Робіть висновки!
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Зображення у більшому форматі: http://io.com.ua/3788273
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Вартість розподілювача Exemper становить 5Є у Західній Європі, або 10$ - у нас. Лічильник Integral-V MaXX коштує 960 грн., МВТ-М близько 2000 грн. Останній придатний для використання у загальнобудинкових вузлах обліку, оскільки допускає подовження кабелів термоперетворювачів до 300 м при 4-проводному підключенні.
Записаний

Комітет

• Гість

Віктор Іванович, я слабувато орієнтуюся в цих технічних питаннях. Підкажіть, у мене в квартирі три регістри (батареї) скільки таких лічильників мені треба встановити?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Вам необхідно мати три розподілювачі і один теплолічильник. А розрахунки робляться по такій схемі: http://io.com.ua/3788374
Записаний

Комітет

• Гість

Віктор Іванович, поруч сидить мій товариш і питає: "А що треба зробити, для того, аби надали дозвіл встановити какий лічильник?"
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

На встановлення лічильників, на відміну від придбання вогнепальної зброї, дозволи не потрібні. Є лише одне обмеження - встановлювати лічильники мають право організації, яку мають відповідну ліцензію. Оскільки цей вид діяльності відноситься до будівництва, то й звертатися за ліцензією слід до органу влади, який видає ліцензії на будівельну діяльність.

Після встановлення теплолічильника та розподілювачів гнобхідно подати заяву до балансоутримувача про взяття їх на абонентський облік.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Ще раз про економію коштів на послуги з ЦО при наявності квартирного теплолічильника.

Квартира по вул. Боткіна у м. Києва, де я зареєстрований, має опалювальну площу 181,6 кв. м. Витрати теплоенергії за минулий опалювальний період становлять 9,15 Гкал. Питома витрата на 1 кв. м опалювальної площі трохи більша 0,05 Гкал/кв. м (точніше 9,15/181,6=0,050385) проти нормативної 0,147 Гкал/кв. м, тобто майже втричі менша. Відчуйте різницю!
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Ще одне доповнення. В обох згаданих квартирах температура внутрішнього повітря підтримується на рівні комфортної, тобто у межах 23,5 - 25,0 градусів Цельсія. Будинок на вул. Боткіна має цегляні стіни, всередині квартири застосована термоізоляція на основі гіпсокартону з мінеральним утеплювачем. Ось що означає якісне будівництво!

А як при цьому нагрівається Київенерго - не те слово! Бо інші мешканці будинку не обладнали свої квартири теплолічильниками, і їм нараховують за ЦО втричі більше, а з застосуванням тарифів "імені Черновецького" - в шість разів більше.
Записаний

Тетяна

• Гість

Вікторе Івановичу, чи можу я відшкодувати витрати на встановлення квартирного лічильника тепла за рахунок квартплати?

З Постанови КМУ №947 про програму оснащення житлового фонду засобами обліку виходить, що ця робота повинна бути виконана балансоутримувачем за рахунок коштів спеціального фонду, що утворюється КМДА згідно постанови КМ № 483.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Відшкодувати витрати на придбання лічильників на даний час не зможете - це суперечить постанові КМУ від 21.07.2005 р. № 630. Однак, у подальшому вартість усіх робіт по обслуговуванню квартирних теплолічильників, у тому числі монтаж, демонтаж, повірка, транспортування, ремонт, повторний монтаж включається у плату за утримання будинку та прибудинкової території відповідно до цієї постанови та постанови КМУ від 12.07.2005 р. № 560.

Для того, щоб скористатися такою можливістю, слід припинити сплачувати рахунки на користь КП ГІОЦ, а переказувати кошти на поточний рахунок Вашого комунального підприємства, та раз на місяць звітувати в бухгалтерії КП - за які послуги сплачено, яка переплата здійснена у рахунок наступних платежів, додати квитанцію про сплату. Квитанцію доведеться заповнювати самостійно - безкоштовні бланки в приходній касі Ощадбанку.

Це, звісно, спочатку викликає супротив, мов ми не проводимо розрахунки, проводить Дерекція з обслуговування житлового фонду. Але не піддавайтеся на цю вудочку. Дирекція послуг не надає, а тому платити їй також немає за віщо, як і у випадку з КП ГІОЦ.

Я успішно застосовую ці рекомендації на практиці, крім того - підкріпляю судовими рішеннями. За неякісні послуги отримую відшкодування моральної шкоди, зайво нараховані кошти повертаються або включаються у наступні платежі. Взагалі, гра в піддавки з комунальниками дуже цікава, не має ні початку, ні кінця.
Записаний

Тетяна

• Гість

З відшкодуванням вартості встановлення лічильника - зрозуміло. Пункт 9 Постанови КМУ №560 фактично припинив державне фінансування по встановленню квартирних лічильників. Мабуть всі, кому треба, вже "освоїли" виділені бюджетні кошти.

Вікторе Івановичу, будь ласка чи правильно я розумію свою сьогоднішню ситуацію з отримувачем та сумою оплати за ЖКП?

Договір не укладений. Є лічильники на воду, немає на опалення. Допоки буде тривати робота по укладенню договору, законним з мого боку буде платити кошти за тарифами Омельченка з такою розшифровкою:

гаряча вода (лічильник),

холодна вода (лічильник)

газ (нормативне споживання)

опалення (нормативне споживання)

плата за обслуговування = 0 (не встановлений тариф).

За опалення я зараз зобов"язана платити, чи можна плату за опалення ставити 0 (не встановлений тариф)?

І знов за рибу гроші. Кому це платити? Кому звітувати за сплачені кошти? Хто мій балансоутримувач? Чи КП "Чоколівське", яке здійснює обслуговування, чи СВП "Чоколівський", в який доводиться йти та брати довідки... Логіка підказує, що платити треба першому, а звітувати другому.

Зовсім я заплуталась з структурою цього монстра. Допоможіть розібратися, будь ласка!
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Це не Ви заплутались, це чиновники намагаються усіх нас заплутати. А керуватися слід нормами цивільного права. Оскільки з Дирекцією та її структурними підрозділами скоріш за все договірні відносини не можуть бути встановлені, то залишається один виконавець послуг - у даному випадку КП "Чоколівське". Платити слід виконавцю послуг, а не третій особі, як би вона не називалася. Запропонуйте йому укласти з Вами Типові договори, затверджені постановами КМУ №№ 560 та 630. Прослідкуйте, щоб Вас не обдурили, тобто не підмінили тексти Типових договорів своїми доморощеними. У разі відмови доведеться судитися.

Щодо поточної оплати за ЖКП у відсутності договорів. Радив би платити у Вашому випадку на поточний рахунок КП "Чоколівське". Тарифи імені Черновецького до цього часу не узаконені, отже за ГВП, ХВП, ЦО платити слід за тарифами, затвердженими розпорядженнями Омельченка, які пройшли державну реєстрацію. Стосовно плати за утримання будинків, споруд та прибудинкової території. Тут справа кепська. Старі тарифи непридатні, оскільки суперечать постанові КМУ № 560. Нові тарифи окремо по кожному будинку до цього часу не сформовані і не затверджені. Я взагалі нічого не плачу, оскільки в укладених договорах зі мною та з моїми родичами замість тарифу проставлений прочерк. Та й по суті ніякі послуги не надаються.

Однак, мої поради не для всіх, а лише для тих споживачів, які зможуть себе захистити у судовому процесі, якщо хтось з зазначених суб\\\'єктів звернеться до суду з позовом про стягнення заборгованості. Суд розглядає спір на началах змагальності, а у змаганні можна й програти за браком досвіду та кваліфікації. Так що вирішувати Вам!
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email