'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Вікторе Івановичу! Доброго Вам вечора!  (Прочитано 2701 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Тетяна

• Гість

Шановний Вікторе Івановичу! Доброго Вам вечора!

Прошу Вашої допомоги.

Сьогодні я звернулась до новоствореного відокремленого структурного підрозділу по паспортизації та квартирній платі на базі ДЕЖ-906 (вул.І.Пулюя, 5) за довідкою ф.3 для оформлення закордоннох документів. Паспортист з бухгалтером відмовили мені її видати, вимагаючи квитанцію

КП ГІОЦ з оплатою комунальних послуг. Від мене вимагали принести "оплачену квитанцію за березень".

Сплачувати за платіжними документами КП ГІОЦ я припинила восени 2006 року після появи "тарифів Черновецького".

Завдяки цьому відвідуванню я дізналась про наявність іншої, більш серйозної проблеми. Мені повідомили, що через наявність заборгованості моя справа з лютого 2008 передана до суду. Угоду про житлово-комунальні послуги вони укладати не будуть, доки не стягнуть з мене заборгованість.

Підкажіть, будь ласка, правильний порядок дій з цими двома проблемами.

Мене непокоїть повідомлення про те, що "справа з лютого в суді", хоча ані позову, ані запрошень на засідання з суду я не отримувала.

Дуже не хочеться одного гарного дня дізнатися, що всі судові засідання вже відбулися, мене на них неодноразово запрошували, і це підтверджено документами, рішення вже прийняті, терміни оскарження минули.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Дії підрозділу КП "Дирекція з утримання житлового фонду" однозначно є незаконними. Незаконною є також діяльність КП ГІОЦ по збору і перерозподілу платежів від населення за житлово-комунальні послуги. Їх рахунки на сплату є нікчемними і не підлягають оплаті. Відповідні судові рішення Ви можете відшукати на цьому сайті.

Відносно оплати за ЖКП. Пропоную діяти за моїм прикладом. До реорганізації КП УЖГ я сплачував на рахунок цього підприємства, причому за тарифами, встановленими у 2002 р. Після реорганізації і утворення шести нових КП, у тому числі КП "Індустріальне", з 1 травня буду сплачувати на його поточний рахунок. А КП УЖГ до цього часу ще залишається моїм боржником за попередніми судовими рішеннями.

У Вашому випадку радив би відвідати канцелярію по цивільних справах районного суду, дізнатися, чи був поданий позов від комунального підприємства до Вас, чи розписаний він на конкретного суддю, а далі у серетаря судді дізнатися про наслідки. Якщо попереднє судове засідання ще не призначене, до його початку радив би ознайомитися з позовними вимогами, а потім подати зустрічний позов про перерахунок зайво нарахованих/сплачених коштів, про укладення договорів, про формування тарифів. Зразки знайдете у "Нарисах". Рішення також.
Записаний

Тетяна

• Гість
Дякую, напрямок для роботи зрозумілий.
« Reply #2 : 18 Квітня 2008, 21:19:44 »

Дякую, напрямок для роботи зрозумілий.

Будь ласка, по одному уточненню на кожну проблему:

1. Чи є сенс писати керівнику підприємства скаргу на паспортиста та вимагати надати мені довідку згідно закона "Про інформацію"? Скарги в прокуратуру про порушення законів допоможуть, чи справа безнадійна?

2. Чи треба писати заяву керівнику пвідприємства з вимогою укласти угоду, з повідомленням, що не визнаю "заборгованості", з вимогою припинити надсилати нікчемні повідомлення на оплату, з вимогою повідомляти про судові позови? Чи краще не витрачати сил і часу, а зразу звертатись до суду.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Краще безпосередньо до суду. Переписка з керівниками комунальних підприємств, чиновниками, прокурорами ніяких наслідків не дає.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email