'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Чи можна використовувати в своєму кафе репродукції картин?  (Прочитано 2171 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Olga_Scr

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Добрий день! В своєму кафе хочу прикрасити стіни репродукціями картин відомих і невідомих мені художників. Чи можу я це зробити, і чи потрібно в когось питати дозволу? Можливо хтось стикався з такою ситуацію чи знає відповідь? буду вдячна)
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Це  питання не по профілю цього форуму. Тому Вам краще звернутись до фахівців у галузі авторського права.
Ви точно можете використовувати твори, які вже стали суспільним надбанням
Цитувати
Стаття 30. Перехід творів у суспільне надбання

1. Закінчення строку дії авторського права на твори означає їх перехід у суспільне надбання.

2. Твори, які стали суспільним надбанням, можуть вільно, без виплати авторської винагороди, використовуватися будь-якою особою, за умови дотримання особистих немайнових прав автора, передбачених статтею 14 цього Закону.

3. Кабінетом Міністрів України можуть встановлюватися спеціальні відрахування до фондів творчих спілок України за використання на території України творів, які стали суспільним надбанням.
Цитувати
Стаття 28. Строк дії авторського права

1. Авторське право на твір виникає внаслідок факту його створення і починає діяти від дня створення твору.

2. Авторське право діє протягом усього життя автора і 70 років після його смерті, крім випадків, передбачених цією статтею.
Інші випадки строків дії авторського права дивіться у ст. 28 далі...
І з питань щодо використання творів, які ще не стали суспільним надбанням, дивіться закон "Про авторське право і суміжні права"
Записаний

Olga_Scr

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Дякую за відповідь. Знайшла юристів в галузі авторського права, https://fidemmoris.ua/ вже проконсультувалася. Вибачте, що потурбувала не по темі)
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Вибачатися Вам нема за що.
Добре, що проблема вирішена.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email