'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Переривання перебігу позовної давності  (Прочитано 2431 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Inaive

• *
    • Перегляд профілю

Не знаю, де поставити запитання.
Щодо тарифів у Києві.
Ви пишете, що сплата за будь-яким тарифом перериває перебіг позовної давності. Однак з інших дописів на форумі  зрозуміло, що якщо сплачував за певні періоди, то позовна давність не переривається. Для мене це питання не теоретичне: водоканал подав до суду і вимагає оплату з 2014 року.

*Запитання виникле з цієї теми:
https://gro-za.org/forum/index.php?topic=10716
« Останнє редагування: 30 Серпня 2021, 12:12:06 від Перо »
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Не знаю, де поставити запитання.
Щодо тарифів у Києві.
Ви пишете, що сплата за будь-яким тарифом перериває перебіг позовної давності. Однак з інших дописів на форумі  зрозуміло, що якщо сплачував за певні періоди, то позовна давність не переривається. Для мене це питання не теоретичне: водоканал подав до суду і вимагає оплату з 2014 року.

Сплата за будь-яким незаконним тарифом перериває. У Києві після цього РКМДА № 1245 законних тарифів немає (частину цього вже підтверджено судовим порядком). 
https://www.gioc.kiev.ua/files/File/1907_2003.htm
Коли "сплата за певні періоди" перевищує нарахування за ці самі періоди, то це є визнанням боргу. Якщо не перевищує -тоді слід вказувати, за який саме період і по якому НПА сплачуються кошти. Щоб можна потім було ці кошти ідентифікувати. Ваше питання неконкретне і не відомо, що і як сплачувалося з того часу (з 2014 року).
« Останнє редагування: 29 Серпня 2021, 16:29:09 від Перо »
Записаний

Inaive

• *
    • Перегляд профілю

Дякую за відповідь і за посилання. Я на сайті ГІОЦ останнім часом не бачу тарифів, здається вони все прибрали і переключилися на щось інше. Я до недавнього часу не знала про те, що тарифи не законні, і періодично сплачувала на жаль за тарифами, які були у платіжках. В особистому кабінеті на сайті цкс я побачила суму ніби-то своєї оплати зразу за кілька місяців, але я такого не пам‘ятаю. Платіжку цю не знайшла. Це оплата здається, за 17й рік, тобто 3 роки вже пройшло. Це може вважатися визнанням боргу аж з 14 року, чи все таки лише у межах позовної давності? 
До речі, на сайті ЦКС в особистому кабінеті оплата з 16го-17го року, але виписок з особового рахунку вони не дають, натомість пропонують «акт взаєморозрахунків», що, здається, надалі може служити визнанням боргу. Отже, як тоді оскаржити нарахування КВК з 2014 року, якщо я вважаю, що вони вводили мене в оману, не повідомляючи про скасування тарифів? Не варто? Краще пропонувати суму нарахувань за попередні 3 роки і не торкатися минулого? Невже саме моє звернення за випискою може служити визнанням боргу? Дякую за поради.
« Останнє редагування: 29 Серпня 2021, 17:25:04 від Inaive »
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Позовна давність може перериватися лише в її межах (тобто у межах 3-ох років, що передували подачі позову). На сьогодні це межі з 30.08.2018 по 30.08.2021. Все що сплачувалося, визнавалося до 30.08.2018 - значення не має. Звернення за випискою не є визнанням боргу навіть у вказаних межах. Є позиція ВССУ:
https://gro-za.org/forum/index.php?topic=9895.msg59503#msg59503
аналогічним чином мають вирішуватися справи і Верховним Судом (ВС).
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

ВС: застосування позовної давності тільки якщо призначення платежів розмежовані
https://gro-za.org/forum/index.php?topic=10221.msg63529#msg63529
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Дякую за відповідь і за посилання. Я на сайті ГІОЦ останнім часом не бачу тарифів, здається вони все прибрали і переключилися на щось інше.

Дійсно, у Кличка "оцифрували" сайт ГІОЦ так, що споживачу не знайти потрібної інформації, залишили непотріб. :o
Записаний

Inaive

• *
    • Перегляд профілю

Дякую
Поки дивлюсь зміни до Постанов НКРЕКП щодо тарифів з 2018 року для Києва.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email