Можу запевнити, що встановити теплолічильник у квартирі - це Ваше право, і немає потреби отримувати якісь дозволи, технічні умови та інші вигадки. При наявності горизонтальної системи подачі теплоносія операція по встановленню теплолічильника не складніша, ніж при встановленні водолічильника. Єдина умова - Ви повинні звернутися до спеціалізованої організації, яка має відповідну ліцензію. Я не знаю, чи є такі в Броварах, але й до Києва недалеко. Можете домовитися з ПП "Аква-Україна", наприклад. Укладаєте договір, потім підписуєте акт про виконані роботи, оплачуєте (офіційно!), а потім звертаєтесь до балансоутримувача з заявою про постановку на абонентський облік. Усе це передбачено відповідними постановами Кабінету Міністрів України (№ 947 від 27 листопада 1995 р., № 630 від 21 липня 2005 р.). Щодо опалення місць загального користування - нехай не видумують. Слід керуватися нормативно-правовим документом - наказом Мінбуду України від 31.10.2006 р. № 359 "Про затвердження Методики розрахунку кількості теплоти, спожитої за опалення місць загального користування багатоквартирних будинків, та визначення плати за їх опалення".