'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: http://www.vvnews.info/forum/topic.aspx?a=5422  (Прочитано 1915 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

tatiana

• Гість
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Дякую Тетяні за надане повідомлення з Форуму газети "ВВ"". Дуже повчально для тих, хто вперше буде мати справу з земельними питаннями. На жаль, до мене надходили також подібні повідомлення. Тобто маємо справу з патологічною нормою. Хвороба невиліковна. Ось про що це повідомлення:

Бюрократичний щоденник 28.05.2008 Сьогодні розпочинаю щоденник ходінь по держ.установам. Зовуть мене Короп Олександр Іванович. Живу в передмісті Києва. 48років, маю двох дітей, онука, бізнесмен. Перша справа, про яку буду писати, проста: переоформлення акту на землю, яку тільки-но купив. Мені здається, що достатньо у відповідній графі держ. акту(на новому бланку) замінити ПІБ старого власника на ПІБ нового. Але друзі кажуть, що буду ходити майже рік, бо процедури такі ж як і при первинній приватизації. Насьогодні записався на прийом до начальника земвідділу району на консультацію. Записався, до речі, з боєм. Бо вже записують тільки на 2 липня – всі середи(прийм.дні) вже зайняті, по 12 чол.на один день, з 9-00 до 12-00. 28.05.2008 Сьогодні, об 11-40 (з невеликим запізненням) приїхав до районного відділу зем.ресурсів. Дядько в уніформі охорони по той бік огорожі сказав, що вже закрито, так як скоро обід, а там багато людей. Від дядька несло добрячим «амбре».Повісив замок і не пускає. На питання, хто він такий, чого не пускає, покажи посвідчення – нелогічне бурмотіння. Парканчик невисокий, один вправний порух – і я вже на території. Зем. відділ розташований в бувшому приватному будиночку, який має огороджену прилеглу територію. Дядько в гвалт, кричить якимось дебелим хлопцям, що покурюють в дворі, щоб тримали і не пускали. Хватають за руки-ноги, я пручаюсь, вимагаю посвідчення, прізвища. Лайка, матюки, втрьох виносять за територію. Я кажу, що записаний на прийом, що маю право заходити в держ. установи в робочий час – у відповідь матюки. Викликаю міліцію, під час усної суперечки міліція приймає бік буцімто-охоронців: ви проникли на тер. Охоронимого об,єкту без дозволу. Погоджуюсь, але ж в «охоронців» ні докУменту, ні права не пускати мене в робочий час до цієї установи. Міліція натякає, що проблеми будуть у мене, а не в «охоронців»: стаття за хуліганство Зрештою пишу заяву в міліцію, їду в держ адміністрацію, пишу там трохи іншу заяву з описом цих подій і з проханням допомогти потрапити на прийом до начальника зем відділу. В держадміністрації жіночки прийняли мене зі співчуттям, спробували додзвонитись до зем відділу, не змогли. На сьогодні все. Далі буде. 29.05.2008 Зустрів старого знайомого П., земельного спеціаліста, досвідченного і загартованого землевпорядника. Має свою фірму і займається якраз такими питаннями. Дуже чітко все пояснив. Дійсно, як я і думав, готуються нескладні папери: - моя заява, копія мого паспорту та ідент.коду; - надаю договір купівлі-продажу, грошову оцінку, експертну оцінку ; - надаю копію акту на землю попереднього власника; - фірма мого знайомого П. виготовляє/отримує три нові папери: - довідку начальника зем відділу про наявні обмеження права землекористування(два-три абзаци тексту) ; - план ділянки з координатами(т.зв. «кадастровий план» ); - іще якась незначна папіра, забув. Оце і все. Але на ці папіри треба поставити десяток печаток та штампів, основно в Києві. На це може піти мін. 3 макс. 5 місяців. Плюс підготовчі роботи самої фірми і запити різних довідок місяців 2-3. Сумарно півроку або трохи більше. Коштує всього 1500грн. Можна швидше, але не скоріше 3-х міс., і коштує вдвічі. Вдарили по рукам, домовились, що буде тримати в курсі подій, щоб я міг записувати в щоденник. Жалкую, що вчора його не зустрів, не боліли б ребра та шия, пом,яті вчора «охоронцями». Далі буде.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email