'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Вікторе Івановичу!  (Прочитано 1354 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ольга і Л. П.

• Гість
Шановний Вікторе Івановичу!
« : 17 Серпня 2008, 12:29:43 »

Шановний Вікторе Івановичу!

Ст. 6 ЦПК дозволяє використовувати на процесі портативні аудіотехнічні пристрої. Це означає, що я можу вільно і не питаючи дозволу судді покласти на стіл диктофон. Однак я знаю, що раніше судді дуже різко на це реагували і юристи радили такого не робити. А як із цим справи зараз?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Дійсно, судді (неправосудні) реагували негативно, а юристи (непрофесійні) не радили. У мене був випадок, коли під час проголошення ухвали Апеляційного суду головуюча почала робити мені зауваження з цього приводу. Я дав їй відсіч, прсилаючись на ч. 8 ст 6 ЦПК. Вона образилася, але вдіяти нічого не змогла, заперечити проти ЦПК також. А ще більш кумедний випадок був при розгляді позовної заяви АЕК "Київенерго" до голови правління ЖБК "Молодіжний-6" Богданова А.В. за моєю участю, як представника кооперативу. "Київенерго" вимагало відшкодувати моральну шкоду, заподіяну Богдановим А.В. публікацією в одній з Київських газет, якою нібито принижена честь, гідність та ділова репутація позивача. Під час судового засідання у Подільському районному суді м. Києва головуючий навіть відібрав цифровий диктофон, що б я ним не скористався. Після засідання повернув, але я йому після цього сказав усе, чого він заслужив. Після оголошення перерви наступного разу суддя вибачився, а Київенерго свій позов відізвало. Happy End! Тепер я завжди демонстративно дістаю свій диктофон і включаю на запис, навіть якщо це й не потрібно на даний час. Інциденти більше не траплялися. А от фотографуватися судді не люблять - факт. Як таргани, що бояться сонячного світла.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Хотів би ще я поглянути на суддю, який буде намагатися відібрати мобільний телефон, якщо звісно він не дзеленчить. Сучасний мобільник дає можливість фіксувати звук, зображення у форматі фото та відео. І при цьому ніяк особливо не видає свою присутність. Це ж стосується і сучасних ноутбуків, хоч вони більш замітні, але хто може заборонити їх використання? Фізичній особі - громадянину дозволено все, що не заборонено законом. А крім того, для людей зі значною втратою зору японці вже випускають портативні пристрої, які передають зображення на дисплей Брайля, та фіксують його разом зі звуком у своїй пам\\\'яті. Ну то й що, заборонимо інвалідам користуватися у суді колясками (?), милицями (?) при ураженні кінцівок, слуховими апаратами (?), електронними синтезаторами мови (?) при пошкодженні гортані, пальцевою абеткою (?) та послугами сурдоперекладача при ураженні слуху (?).

Людська дурість безмежна, особливо, коли суб\\\'єкт владних повноважень тільки схожий (разюче) на людину. Останній пасаж належить відомому журналісту і позивачу у декількох справах О.В. Тертичному.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email