Дійсно, судді (неправосудні) реагували негативно, а юристи (непрофесійні) не радили. У мене був випадок, коли під час проголошення ухвали Апеляційного суду головуюча почала робити мені зауваження з цього приводу. Я дав їй відсіч, прсилаючись на ч. 8 ст 6 ЦПК. Вона образилася, але вдіяти нічого не змогла, заперечити проти ЦПК також. А ще більш кумедний випадок був при розгляді позовної заяви АЕК "Київенерго" до голови правління ЖБК "Молодіжний-6" Богданова А.В. за моєю участю, як представника кооперативу. "Київенерго" вимагало відшкодувати моральну шкоду, заподіяну Богдановим А.В. публікацією в одній з Київських газет, якою нібито принижена честь, гідність та ділова репутація позивача. Під час судового засідання у Подільському районному суді м. Києва головуючий навіть відібрав цифровий диктофон, що б я ним не скористався. Після засідання повернув, але я йому після цього сказав усе, чого він заслужив. Після оголошення перерви наступного разу суддя вибачився, а Київенерго свій позов відізвало. Happy End!
Тепер я завжди демонстративно дістаю свій диктофон і включаю на запис, навіть якщо це й не потрібно на даний час. Інциденти більше не траплялися. А от фотографуватися судді не люблять - факт. Як таргани, що бояться сонячного світла.