'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Уважаемый, Виктор Иванович. большое спасибо за пояснен...  (Прочитано 2872 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

виктор андреевич

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Уважаемый, Виктор Иванович. большое спасибо за пояснения Вы утвердили меня в моих намерениях. Хочу поделиться своим опытом тайных отключений электроененргии в моей квартире. Если помните мне отключали дважды и думаю не в последний раз. Я всякий раз подключался самостоятельно и писал жалобу в отд.Киевенерго по месту жительства о том ,что неизвестные постоянно обрезают провода видимо с целью украсть счетчик... один раз перед выборами мера по моему заявлению приходила инспектор и составил акт о том ,что электроенергия подключена и у меня на данный момент претензий нет . При этом дала неофициально понять, что эти отключения проводятся ими. за долги я стал потихоньку проплачивать за электроенергию по отдельным квитанциям полученным в районнном отделении Киевэнерго,но весь долг погащать не спешу т.к. считаю тарифы на электроенергию также завышеными. Известно ли Вам , что сейчас Киевенерго сильно прижал Антимонопольный комитет,за необоснованный начисления на по многочисленным жалобам киевлян -добросовестных плательщиков по принципу платишь не сомневаешься в правильности начислений - плати без рассуждений все ,что тебе впарит монополист. как говорится наголосовали сами себе на голову пенсионеры ибо как правило именно они становятся жертвами подобнгых начислений несуществующих долгов даже при надлежащей оплате.Может именно таким образом не доплачивая и не принимая от Киенвенерго уведомлений о долгах ( даже реальных) делать незаконными тихие отключения и заставить ненасытных монополистов устанавливать честные правила оплаты, размеров тарифов и т.п. Вы просили меня сообщить о том как будет развиваться ситуация с моими отключениями электричества, что я и делаю. Призываю всех киевлян изыскивать различные законные способы повседневного противодействия Партизанщина так партизанщина дело правое мы заставим их считаться с нами! На днях подал жалобу на имя премьер министра по поводу злоупотреблений и противозаконных начислений в ЖКХ в г.Киевеи призываю всех небезразличных завалить власти аналогичными жалобами, момент подходящий на носу выборы избиратель снова всем понадобится ....
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Шановний Вікторе Андрієвичу! Я повністю підтримую Вашу позицію. На щастя, ні у мене особисто, ні у моїх родичів чи знайомих не виникли ситуації з незаконним відключенням від електромережі чи нарахуванням неіснуючих боргів. Для уникнення у подальшому подібних ситуацій у Вас рекомедую: 1) сплачувати за послуги з електропостачання виключно на поточний рахунок "Київенерго", оскільки це передбачено одноіменним Законом України; 2) обладнати шафу, де встановлений електролічильник, надійним механічним замком, щоб унеможливити несанкціонований доступ до лічильника з боку різного роду перевіряючих.

Під час епопеї, яка ще не завершилася, у мене була зустріч з однією тітонькою, яка нібито повинна знімати показання електролічильників. Тітонька навіть пред\\\'явила посвідчення, але у неї не було наряду. Я вирішив їй дозволити глянути на покази лічильника. Але до будь-яких інших дій без відповідних дозволів я б її не допустив, проте вона й не мала таких намірів. Пояснила, що у них трапилася якась помилка в програмному забезпеченні, внаслідок чого біля 20 відсотків киян виявилися "боржниками". Тепер, за її словами, "Київенерго" має намір відкликати безпідставні претензій щодо заборгованості.

Мене дивує, що у Вашому випадку дійшло до обрізання проводів. Спочатку повинні бути надіслані попередження про наявність боргу. Крім того, мені незрозуміло, як Вам вдавалося самостійно відновити електропостачання без доступу до клем електролічильника, які мають бути опломбованими. Адже проводи обрізають прямо на вході до лічильника, а щоб знову підключитися, необхідно зірвати пломбу. Чи може Ваш лічильник взагалі не опломбований? Тоді це прокол "Київенерго" з можливими неприємними наслідками для Вас.

Щодо обгрунтованості тарифів на електроенергію. Важко сказати, так це чи ні, оскільки тарифи затверджує НКРЕ, а не орган місцевого самоврядування. Можна оскаржити постанову НКРЕ в судовому порядку, але для цього потрібна достовірна інформація про собівартість виробництва та транспортування електроенергії до кінцевого споживача. Мене також дивує, що у розрахунку на одиницю енергії електропостачання нам обходиться в двічі-втричі дорожче, ніж теплопостачання. Чому б це так? Адже втрати теплової енергії в міських мережах досягають 30 відсотків і більше. Не думаю, що електромережі мають втрати такого ж порядку. Взагалі, питання потребує вивчення.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email