'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Вікторе Івановичу! Я вже писав і розмовляв з В...  (Прочитано 1804 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Влад

• Гість

Шановний Вікторе Івановичу! Я вже писав і розмовляв з Вами за наш ТОВ "ЖЕК-108", який відмовляється надати та підписати договори про компослуги та утримання будинку зі мною на підставі Типових договорів. В той же час він вимагає підписати кабальний незаконний договір, якщо мешканець звертається за довідками для приватизації квартири. також цей ТОВ покупає теплову енергію у Київенерго згідно показань теплолічильника, а продає мешканцям за квадратні метри, тобто набагато дорожче. Ніякі перерахункі за опалення він не робить. Я думаю діяти за Вашою порадою і подати декілька позовів. В першу чергу позов про перерахунок за опалення. Але, як як підрахувати скільки ми переплатили? Потім ще такий момент. На сходах відсутні батареї, які там були спочатку, а температура інших завжди була дуже нізькою. В квартирах також недостатня. наші 3 ліфти рідко працюють - теж економія для ТОВ. Цей ТОВ називає себе управителем і згідно розпорядження КМДА №1261 від 02.08.1999р. (яке скасоване судом!) не зобовязаний підписувати договори з мешканцями. Він погрожував відключити нам воду у листі, а тепер подав в суд. В законі про захист прав споживачів щось говориться про відповідальність за такі агресивні незаконні дії. В Законі про житлово комунальні послуги зазначено, що тільки балансоутримувач може звертатися до суду за несплату комунальних послуг, а управитель може тільки вимагати підписання та виконання договорів. Що Ви думаєте з цьго приводу?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Думаю про наступне. Права і обов\\\'язки управителя визначені у ст. 25 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги". Зокрема він має право укладати договори зі споживачами в порядку, встановленому законом. Крім того, якщо ТОВ називає себе управителем, то повинен бути власник або балансоутримувач. До останнього Ви також вправі скерувати усі свої претензії. Щодо перерахунків за ЦО - витребуйте у виконавця послуг (балансоутримувача, управителя, а також у СВП "Енергозбут Київенерго") щорічні акти звірки нарахувань за ЦО та тристоронні акти - за ГВП, затверджені розпорядженням КМДА від 26.12.2002 р. № 2630, та помісячні облікові картки (табуляграми) Київенерго. Ви отримаєте всю інформацію для проведення перерахунків згідно з Методикою, затвердженою зазначеним розпорядженням. А далі - позов до суду про повернення зайво нарахованих (сплачених) коштів. Управитель також має право звертатися до суду на підставі п. 6 частини 1 ст. 25 того ж Закону. Щодо різниці між вартістю теплової енергії на будинок в цілому та сумою коштів, стягнутих з мешканців за нормами споживання, ось ця різниця якраз врахована Методикою, затвердженою розпорядженням № 2306. Аби тільки її хтось добровільно дотримувався. Тому й доводиться вдаватися до примусового здійснення перерахунків за рішенням суду. Щодо агресивної підприємницької діяльності, пов\\\'язаної з порушенням прав споживачів, то суд зобов\\\'язаний при розгляді відповідного позову споживача вирішити також питання про стягнення моральної шкоди, яка може навіть перевищувати у декілька разів матеріальні збитки. Тому Ваше щастя в Ваших руках. Бажаю успіху!
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email