'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Вікторе Івановичу чи правильно я зрозумів, що...  (Прочитано 1527 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Богдан

• Гість

Шановний Вікторе Івановичу чи правильно я зрозумів, що на сьогодні в м. Києві є чинними тарифи на утримання будинку і прибудинкової території затвердженні Розпорядженням КМДА від 28.08.2002 № 1678 (постанова господарського суду

м. Києва від 13.02.2007 у справі №21/43-А). Чи реально на сьогодні отримати рішення суду яким би балансоутримувача зобов’язували підписати типовий договір за вищенаведеними тарифами. Мене це питання турбує оскільки балансоутримувач мого будинку постійно посилається на висновки незалежної експертизи відповідно до яких тариф по моєму будинку складає 3 грн. за 1 кв.м і відмовляє в підписанні типового договору на інших тарифах. Крім цього для ознайомлення надає лише якийсь скорочений варіант цього експертного висновку з якого можна побачити лише кінцеві суми і висновок. Мої побоювання виходять ще з того, чи не прийме суд такі висновки експертизи (без особливих досліджень) як доказ дотримання балансоутримувачем порядку формування тарифу згідно Постанови №560 і чи не зобов’яже він підписати договір саме за цим тарифом.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ні, це не зовсім так з огляду на наявність правової колізії. Тарифи на утримання будинків, які були затверджені розпорядженням КМДА в 2002 р., хоч саме розпорядження зареєстроване в тодішньому КМУЮ і не скасоване, тим не менше не відповідають вимогам постанови КМУ від 12.07.2005 р. № 560. Постанова КМУ має вищу юридичну силу, тобто нею слід керуватися навіть у випадку, коли розпорядження держадміністрації не скасоване. З іншого боку, у Києві не існують затверджені тарифи, які відповідали б вимогам зазначеної постанови та ЗУ "Про житлово-комунальні послуги". Намагання Черновецького одноосібно встановити однакові для всіх будинків тарифи шляхом механічного підвищення їх в два рази інакше, як самоправством, кваліфікувати не можна. Таким чином, законно сформованих і затверджених тарифів на цей вид послуг у Києві немає. Це створює широке поле для свавілля усіх чиновників, причетних до стягнення плати за утримання будинків. До цього часто-густо долучаються районні суди, які штампують під копірку рішення про стягнення заборгованості з мешканців, які не погоджуються платити невідомо за віщо і невідомо кому. Вихід один - у кожному окремому випадку слід добиватися укладання Типових договорів на надання послуг. Форма і зміст Типових договорів затверджені постановами КМУ № 560 від 12.07.2005 р. та № 630 від 21.07.2005 р. Під час укладання договорів виникне питання про тарифи, яке в гіршому випадку доведеться вирішувати у судовому порядку. Я цей шлях проходив по декілька разів по кожній квартирі, власникам яких допомагав у вирішенні проблеми. Декілька разів тому, що змінювалось законодавство, реформувалися комунальні підприємства, і все розпочиналося спочатку. Сподіваюсь, що укладені останнім разом договори найближчим часом не доведеться переукладати. Але цьому передувала велика робота по захисту прав у судовому порядку. Така у нас держава: вік живи - вік судись!

Щодо поведінки суду у Вашому випадку - ніяка експертиза не вправі відмінити положення ЗУ "Про житлово-комунальні послуги", згідно з яким тарифи затверджуються органами місцевого самоврядування. Однак, часто судді цього не усвідомлюють, або роблять вигляд, що нічого не трапилось. Таких суддів слід би гнати в шию, та нікому. Скоро і Верховної Ради у нас знову не буде.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Подивіться, як можна врегулювати подібні спори: Мировою угодою - http://io.ua/s34957
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Додатки до Мирової угоди - реально укладені договори:

http://io.ua/s34958 - ТИПОВИЙ ДОГОВІР про надання послуг з центрального опалення, холодного та гарячого водопостачання і водовідведення. Застосовані тарифи, затверджені розпорядженням КМДА від 20.06.2002 р. № 1245.

http://io.ua/s34959 - ТИПОВИЙ ДОГОВІР про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Реально укладений договір з "нульовим" тарифом в умовах незаконності тарифів Черновецького Л.М.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email