'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Вікторе Івановичу!  (Прочитано 1817 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олександр

• Гість
Шановний Вікторе Івановичу!
« : 22 Листопада 2008, 18:15:52 »

Шановний Вікторе Івановичу!

Будь ласка, проконсультуйте мене з наступних питань.

1) Мені бухгалтерія КП УЖГ дало на моє прохання свої фінансові реквізіти (я їм сказав, що не буду платити КП ГІОЦ). Але в ощадбанку з мене взяли 3% за переказ грошей, мотивуючи це тим, що з КП УЖГ у них немає договорів. При цьому вони додали, що коли люди платять по квитанціям ЖЕКів, то вони не беруть 3% через те, що з ЖЕКи їм потім повертають гроші згідно договорів. Але ж ми платимо "за послуги з утримання будинків та прибудинкових теріторій" _фіксовану плату_, при тому, що покази лічильників від місяця до місяця можуть суттєво відрізнятися! Значить ЖЕКі просто наперед закладають фіксовані "з необхідним запасом" суми на оплату переказу грошей ощадбанку ?! (Хтось навіть пожартував, що вони туди закладають навіть гроші для майбутніх судів .) То як мені коректно поступити, щоб не платити двічі? Мже просто відраховувати 3% від суми, яку я переказую КП УЖГ "за послуги з утримання будинків та прибудинкових теріторій"?

2) Як за допомогою одного теплолічильника, встановлений у трьохкімнатній квартирі на один з 4-х вертикальних стояків, та 4-х розподільників тепла на всіх батареях, можна коректно підраховувати витрати тепла у квартирі, якщо кожен зі стояків суттєво відрізняється по всім показникам? І які взагалі функції розподільника тепла (Exempers-а, наприклад)?

3) Відомо, що у разі, коли на будинку встановлено загальний теплолічильник, а всі мешканці квартир встановили ще й квартирні теплолічильники, то сума показників індивідуальних лічильників буде у два-три рази менше, ніж показники загального! Чи існує якась заборона на такі дії або інструкція щодо перерахунків у таких випадків?

5) Дайте, будь ласка, посилання на організацію, яка має ліцензію на встановлення квартирних теплолічильників і бере недорого за це.

6) Дайте, будь ласка, лінк на "розпорядження КМДА від 26.12.2002 р. № 2306". На сайті КП ГІОЦ я його не знайшов, на сайті КМДА воно є, але кірилиця некоректно відображається .

7) Чи є десь зразок "Протокола розбіжностей"? (Я хочу заключити договори з КП УЖГ, заклавши там чинні "старі тарифи".)

Дякую за відповіді.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

По першому питанню: Ощадбанк поступив правильно у відсутності договорів з КП УЖГ. Але тарифи включають в себе і витрати на банківські послуги. Накопичивши певну кількість квитанцій на оплату послуг Ощадбанку, Ви можете (у межах трирічної позовної давності) стягнути ці переплачені кошти з КП УЖГ - у добровільному або у судовому порядку.

По другому питанню: стояки можуть відрізнятися, а от прилади опалення (теплорадіатори) бажано мати ідентичними. Тоді пропорція буде елементарною. У світі існують методики розрахунків і з неоднотипними радіаторами, але для наших чиновників це досить висока матерія, яку вони не взмозі збагнути, а тому будуть ставити палки в колеса. Суть полягає у тому, що кожен теплорадіатор може використовуватися і як прилад обліку теплового потоку при відповідному калібруванні. Зарубіжні виробники радіаторів дають таблиці тепловіддачі однієї секції при різних значеннях температури носія всередині радіатора. Ця температура залежить не лише від температури у подаючому трубопроводі, але й від наповнення радіатора, тобто кількості теплоносія, який проходить через радіатор за одиницю часу. Що стосується функції розподільника обліку теплової енергії, електронного чи рідинно-випарного - байдуже, то вона полягає у накопиченні умовних показів теплоспоживання протягом певного розрахункового періоду, наприклад, кожного місяця. Ціна поділки розподілювача встановлюється еталонним лічильником тепла. У разі застосування однотипних радіаторів розрахунок сумарно спожитої теплоенергії є елементарним. Це проста пропорція.

По-третє: якби дійсно у всіх квартирах були встановлені теплолічильники, то різниця в показах може виникати внаслідок непродуктивних втрат тепла у внутрішньо-будинкових мережах. Для уникнення цього недоліку повинні щороку проводитися заходи по теплоізоляції трубопроводів, утепленню місць загального користування тощо. Крім того, існує наказ Держбуду про порядок врахування витрат тепла на опалення місць загального користування, який до речі, ніким не виконується. Свого часу я давав посилання на нього у цьому Форумі - пошукайте.

Четвертого питання не було.

По п\\\'ятому питанню - я неодноразово надавав таку інформацію на Форумі. Пошукайте. Рекомендую ТОВ "Будмережажитлосервіс". Недорого і сердито.

Шосте - розпорядження КМДА від 26.12.2002 р. №2306 можна скачати з сайту КП ГІОЦ КМДА: http://www.gioc-kmda.kiev.ua/zakon.php?z=KMDA2306.htm На нього я також раніше давав посилання.

По сьомому питанню - протокол розбіжностей Вас турбує передчасно. Спочатку подайте пропозицію укласти Типові договори на Ваших умовах. Коли ЖКО не погодиться, то може скласти протокол розбіжностей, а Ви потім будете його оспорювати у суді, або не будете. Зразки протоколів розбіжностей пошукайте на сайті в "Нарисах".
Записаний

Олександр

• Гість
Дякую за відповіді!
« Reply #2 : 23 Листопада 2008, 13:40:39 »

Дякую за відповіді!

Я ще хочу Вашої поради по тактиці боротьби з КП УЖГ.

Чи не буде краще перед тим, як подати "пропозицію укласти Типові договори", спочатку надіслати їм ЗАПИТ щодо актів звірки нарахувань за тепло та табуляграм за 2004-2005, 2005-2006, 2006-2007, 2007-2008 опалювальни сезони? Доречі - чи всі три таблиці, які наведені в розпорядження КМДА від 26.12.2002 р. №2306 будуть необхідні для встановлення факту переплати?

І ще - по "старим" тарифам мені краще починати платити після укладення (пропонування) Типових договорів та (можливо) протоколу розбіжностей (зараз я плачу по "новим")?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Укладення Типових договорів є обов\\\'язком як для виконавця, так і для споживача. Саме цим слід керуватися при виборі пріоритетів. Відносно актів звірки - можуть відмовити на підставі відсутності договірних відносин між Вами та КП УЖГ. Тоді будете забезпечувати через суд. З договорами може статися те саме, і знову через суд. Стосовно форм актів, затверджених у розпорядженні № 2306, усі вони будуть потрібні, оскільки КП ЖГ буде виправдовуватися тим, що за ЦО дійсно слід повертати зайво нараховані кошти, а за ГВП - навпаки, стягувати недоплату зі споживачів. Тому сальдо нульове, або позитивне на користь КП УЖГ. Насправді, це обман, який доведеться спростовувати у судовому процесі. Я вже звертав увагу на те, що Зведений тристоронній акт звірки свідомо заповнюється не так, як передбачено Методикою. Тому і виникають розбіжності. Якщо строго дотримуватися Методики, то ніякої недоплати за ГВП не може виникати, оскільки у зведеному акті повинен враховуватися узгоджений обсяг холодної води на підігрів, який не може перевищувати нормативний, а при наявності квартирних лічильників від завжди буде нижчим від нормативного (нормативний - 3,5 куб.м гарячої води на особу є завищеним приблизно удвічі). Оскільки населення сплачує за послуги з ГВП або згідно з нормативом, або за показами лічильників, то ніяких додаткових сум за ГВП стягнути неможливо. Хіба що у екзотичному випадку, коли у квартирі без лічильників зареєстрована одна особа, а користується послугою кілька. Але тоді відповідальність покладається на балансоутримувача будинку.

Якщо платите за "новими" тарифами, то маєте перспективу витребувати повернення різниці, оскільки "нові" тарифи до цього часу не узаконені.
Записаний

Олександр

• Гість

ТОВ "будмережажитлосервіс" мабудь вже не існує - телефон там вже змінився

http://www.industrialist.com.ua/ua/catalogue/16/8913/
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

ТОВ "Будмережажитлосервіс" існує, має ліцензію Мінбуду на встановлення приладів обліку води і тепла, телефон змінився, про що я раніше повідомляв. Надаю повторно телефон директора 8-067-409-50-61, зовуть його Геннадієм Олександровичем. У розмові можете посилатися на цей сайт. Крім того, я отримав довіреність від нього на право укладати угоди і виконувати інші дії від імені і відповідно до Статуту зазначеного ТОВ.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email