'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Віктор Іванович, доброго дня. Можете мені сказати, чи є  (Прочитано 3128 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Комітет

• Гість

Віктор Іванович, доброго дня. Можете мені сказати, чи є можливість дізнатися про рішення ВГС. Засідання відбулося 14 травня, а я досі не отримав рішення. Вони приймають рішення одразу на першому ж засіданні чи через деякий час?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Доброго дня, Ігоре Івановичу! На Ваше питання про рішення ВГСУ - можна спробувати дізнатися по телефону у помічника судді-доповідача. Як правило, господарські суди висилають копії рішень у повному обсязі через місяць-півтора. По другому питанню, яке Ви мені направили ел-поштою. Цитата: ----------- "Я, на Вашому форумі, поставив Вам питання, стосовно можливості ознайомлення з рішенням ВГС. Через знайомих у господарському суді дізнався, що стосовно тієї касації яку я подавав, ВГС залишив у силі рішення апеляційного господарського суду про зобов\\\'язання підприємця укласти договір з Водоканалом (фактично відкинув ті докази на які я посилався у скарзі). Самого рішення не бачив, але зі слів вже маю таку інформацію. Якщо пам\\\'ятаєте, в касації я вказував, що приміщенням володіє громадянка і вона в цьому приміщенні не здійснює господарську діяльність, а тому не може виконати рішення апеляційного господарського суду, яке базувалося на Рішенні сесії яким було дозволено підприємцю використовувати свою квартиру для господарської діяльності. На підставі цього Водоканал вирішив висунути до підприємця майнові вимоги та стягнути 188 тисяч за користування водою за пропускною спроможністю труби. Скажіть, якими аргументами можна буде скористатися під час захисту, як аргументувати те, що це рішення Апеляційного господарського суду стосується підприємця, а, оскільки, громадянка не здійснює у вказаному приміщенні господарську діяльність то, як вона, як власниця приміщення-не підприємець повинна укласти договір, як підприємець, при умові, що її підприємницька діяльність, у зв\\\'язку з тим, що у неї оформлено фіксований патент, обмежується територією ринку, адреса якого не співпадає з тією адресою, яку має нежитлове приміщення. Чи може поширюватися рішення суду яке стосується підприємця на ті сфери діяльності громадянки, які не пов\\\'язуються з господарською діяльністю? -- З повагою до Вас ! Коломак Ігор Іванович." -------------Кінець цитати. Відповідаю: Тепер Вам слід керуватися розділом ХІІ-2 ГПК України. Доводити, що громадянка не може бути абонентом Водоканалу, оскільки нежитлове приміщення не використовувалося нею для підприємницької діяльності. Тому суди попередніх інстанцій неправильно застосували норми матеріального права (підстава для скасування постанов чи ухвал ВГСУ, ст. 111-19 цього Кодексу).
Записаний

Комітет

• Гість
Дякую
« Reply #2 : 01 Червня 2009, 22:36:26 »

Дякую
Записаний

Комітет

• Гість

Віктор Іванович, а якщо ВГС надішле рішення через місяць, то це ж означатиме, що сторки на оскарження даного рішення будуть пропущені, так ? Тоді що, разом з касаційною скаргою, слід буде подавати заяву про поновлення строків?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Відлік строку ведеться від дати оформлення рішення у повному обсягу. Затримки на пошті - інше питання. У будь-якому разі клопотання про поновлення строку не завадить.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email