'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Спасибо всем за ответы и за попытку помочь. Еще раз пов  (Прочитано 3146 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

лолиточка

• Гість

Спасибо всем за ответы и за попытку помочь. Еще раз повторю, что я не против платить по сумме иска от теплосети. Сегодня была в суде. Пыталась подать жалобу в письменном виде на действия судьи и заявление об апеляции, т.к. не согласна с решением суда об оплатах судебных сборов и ДВА РАЗА 250 и 220грн. (я ничего не перепутала!) оплату информационно-технических услуг. Было предварительное слушание 26.06.09г. и суд в мое отсутствие ( я писала заявление о рассмотрении в мое отсутствие дела). Решение от 26.06.09 почему-то (я думала, что оно будет от даты конечного заседания). Когда я писала в канцелярии все эти заявления сегодня ко мне подошла секретерь судьи и пригласила в их кабинет. Мне было сказано: "Давайте поговорим и договоримся полюбовно. К чему у Вас претензии?" Я была обрадована, что наконец-то со мной хотят говорить в этом кабинете, ответила:"Меня не устраивает, что надо платить два раза информационно-технические услуги, хочу, чтобы у меня приняли копию удостоверения инвалида 2 группы и освободили от госпошлины, а также сказала, что уже есть скасування на 250 грн. за информационно-технические услуги и опять платят 30 грн. по-старому. Девушка сказала, что не знает об этой отмене закона и попросила у меня распечатанную постанову от 8 июля 2009 г. ! Потом она попросила у меня оригинал решения суда выданный мне на руки и сказала: "Приходите в среду и мы ваш вопрос решим". Я же спросила о чем это она, она ответила, что точно не будет в решении оплаты судебного сбора и 220 грн. за информационно-технические услуги, а на счет 250 или 30 грн. она посоветуется с судьей. Я так и не подала ни жалобу ни заявление об апеляции. Подожду среды и посмотрим, что они скажут. Меня интересует одно - насколько у меня велики шансы, что буду платить 30 грн. вместо 250? и как все-таки правильно по закону я должна эти услуги оплатить? Спасибо всем, кто пытается мне помочь, т.к. правда, мне очень дорого платить адвокатам и подарить суду лишние деньги я тоже не могу себе позволить.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

На жаль, з Ваших повідомлень важко усвідомити, що відбувалося. Для правильної юридичної оцінки дій суду необхідно мати перед очима повністю усі матеріали справи. Наприклад, не зрозуміло, скільки судових засідань було, і чому рішення має дату попереднього судового засідання.
Записаний

Олександр

• Гість
Витяги: З ЦПК України:
« Reply #2 : 13 Липня 2009, 21:52:26 »

Витяги: З ЦПК України:
Стаття 83. Повернення судового збору та коштів на оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду судової справи
1. Сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду у разі:
1) зменшення розміру позовних вимог або внесення судового збору у більшому розмірі, ніж це встановлено законом;
2. Сплачена сума коштів на оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи повертається за ухвалою суду у разі:
1) внесення коштів у більшому розмірі, ніж це встановлено законодавством;
3. У випадках, встановлених пунктом 1 частини першої і пунктом 1 частини другої цієї статті, судовий збір та кошти на оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи повертаються у розмірі зайво внесеної суми; в інших випадках, встановлених цією статтею, - повністю.
Розділ XI. ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ
5. До набрання чинності законом, який регулює порядок сплати і розміри судового збору, судовий збір при зверненні до суду сплачується у порядку і розмірах, встановлених законодавством для державного мита.
ДЕКРЕТ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ Про державне мито Стаття 3. Розміри ставок державного мита
Ставки державного мита встановлюються в таких розмірах: 1. Із заяв і скарг, що подаються до суду, та за видачу судом копій документів: а) із позовних заяв - 1 відсоток ціни позову, але не менше 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і не більше 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто, не менше 17*3=51 грн і не більше 17*100=1700 грн)
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ постановляє:
Скасувати постанову Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2009 р. № 361 “Про внесення змін до розмірів витрат з інформаційно-технічного забезпечення судових процесів, пов’язаних з розглядом цивільних та господарських справ” (Офіційний вісник України, 2009 р., № 29, ст. 974). У зв’язку з цим відновити дію постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2005 р. № 1258 “Про затвердження Порядку оплати витрат з інформаційно-технічного забезпечення судових процесів, пов’язаних з розглядом цивільних та господарських справ, та їх розмірів” (Офіційний вісник України, 2005 р., № 52, ст. 3301; 2006 р., № 46, ст. 3080; 2007 р., № 28, ст. 1116) у редакції, що діяла на день набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2009 р. № 361.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email