'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: В Киеве ЖЭК отказывается отключать коммунальные услуг...  (Прочитано 2052 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олег

• Гість

В Киеве ЖЭК отказывается отключать коммунальные услуги в квартире, где живут проходимцы. У меня часть квартиры в собственности, признаю право на остальную часть, которая оформлена на давно умерших людей (на одного из них договор найма), чьи родственники сдают ее в аренду. Я с ними сужусь о выселении. Писал заявление в ЖЭК -дали отписку, что не отключат, ссылаясь на решение Киевсовета № 409/1843 от 28 марта 2002 г. Как заставить ЖЭК отключить услуги через суду? Что требовать?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

На підставі Вашої дуже обмеженої інформації неможливо встановити, чи мають місце порушення законодавства та/або Ваших прав. Потрібні правовстановлюючі документи на квартиру. Потрібно вирішити, яка форма власності на цю квартиру підтверджується відповідними свідоцтвами або правочинами. Чи ця квартира є об\\\'єктом спільної СУМІСНОЇ, чи ЧАСТКОВОЇ власності. Потрібно встановити чітко, хто і які саме норми законодавства порушує. А потім діяти - або за згодою усіх співвласників, або, при відсутності згоди, звертатися до суду з позовною заявою для вирішенням спору. Поняття "проходимцы" законодавством України не передбачене.
Записаний

Олег

• Гість
Шановний Вікторе Івановичу!
« Reply #2 : 19 Липня 2009, 20:07:58 »

Шановний Вікторе Івановичу!
У мене частка квартири на підставі рішення суду (є реєстрація права у БТІ). Іншим рішенням у визнанні права на інші частки відмовлено відповідачу. Обидва рішення у законній силі. Відповідач уповноважив свого представника на здачу квартири в оренду -там невстановлені особи знаходяться. Потрапити до квартири я не можу. Наймачем рахується давно померла особа -родич відповідача. Міліція на скарги відповідає, що потрібно звертатися до суду. Вже багато років йде ще один суд за моїм позовом до відповідача про його виселення, але останній подає до мене надумані зустрічні вимоги, які змінює на кожному засіданні, а тому суд кожного разу відкладається. Цим він і користується, не звільняючи квартиру від осіб, яким здає в оренду. Тому я хочу створити такі умови, щоб у квартирі не було умов для перебування осіб, поки не буде рішення про їх виселення. Одна з таких умов -припинення подачі комунальних послуг. Електроенергію Київенерго вже пообіцяло відключити за моєю заявою, як власника частки. Залишилось відключити газ, водопостачання та інше. ЖЕО відмовляється це зробити за моєю заявою, посилаючись на згадане рішення Київради. Від Київгазу відповіді поки що немає.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Перш за все - ці частки ідеальні, чи виділені в натурі? Хто має право власності на решту часток? Відповідач має право власності на частку? Що значить "наймач" у приватизованій квартирі? У кого він чи вона і що наймали? Якщо справа вже знаходиться у суді, то ніякі заходи впливу Вам не допоможуть. Слід форсувати винесення остаточного судового рішення. А чужинців взагалі можете просто не допускати у квартиру, поставте бронедвері, міліцейську охорону від проникнення, електроенергію можете відключити самостійно (включити потім без Київенерго неможливо). Воду також можна самостійно відрізати (перерізати труби). І нехай подає зміни до зустрічного позову. Колись комусь набридне.
Записаний

Олег

• Гість

Дякую за питання. Уточнюю: части ідеальні -у мене та померлих осіб (спадкодавців за даними БТІ). У відповідача права власності немає -йому у цьому відмовлено судом. Наймачем квартири вважається його родич, який давно помер (на ньому у ЖЕО особовий рахунок). Але відповідач фактично самоправно розпоряджається квартирою разом з невстановленими особами! Я визнаю інші частки за собою, але хочу прискорити рішення припиненням постачання компослуг до квартири!
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Все одно не зрозуміло. Померлі особи не можуть бути співвласниками. Померла особа не може бути наймачем. Поняття "наймач" використовується по відношенню до приміщень, що знаходяться у комунальній власності. Визнаєте чи не визнаєте право власності - не має значення, це регулюється законодавством.
Виникає питання - якщо померлі особи були співвласниками, то чому їх майно ніхто не успадкував? Якщо так буде продовжуватися і далі, то воно стане безхазяйним і може за рішенням суду перейти до комунальної власності.
В цілому вважаю цю переписку контрпродуктивною, бо питань можуть бути десятки. Краще один раз побачити (документи), ніж 100 разів поговорити про них. Пропоную Ваші документи передати на дослідження досвідченому юристу, який допоможе Вам визначитися.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email